Byrokratian pyöritys

Qåwpeorituy

https://www.kotimaa24.fi/artikkeli/kirkon-toimintaan-osallistuvien-maara-romahti-20-vuodessa-ei-kaupunkien-vaan-koko-kirkon-ongelma/

Kirkossa siis jää aika vähän aikaa keskittyä Raamattuun ja Jumalan valtakuntaan.

12

132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jskfjggk

      "Joissakin seurakunnissa yksi päivä viikosta vietetään seurakuntalaisten kanssa. Neljä päivää menee kaikkeen muuhun: työntekijöiden kokouksiin, koulutuksiin, sähköposteihin, hallintoon ja valmisteluun."

    • SuuntaOnSelvä

      Lisäksi Suomen väkiluku on noussut 2000-luvulta noin 320 000 ihmisen, 6,2 prosentin verran. Vaikka Suomen väkiluku jatkuvasti kasvaa, niin silti samaan aikaan kaikki kirkon osallistumismittarit vain laskee. Eikä kirkon markkina-asemien menetykselle näy loppua. Syykin on selvä. Olematonta on vaikea myydä ja tyhjästä on vaikea rahastaa.

    • Selvä_homma

      Odotan innolla, millä valheilla tällä kertaa palstan häirikköpappi yrittää tämän uutisen "oikaista". No, yllä olevaa nimimerkkiä lainatakseni suunta on selvä. Kirkko on firma, jonka tuote on kuin VHS-kasetit 2000-luvun alussa: joku niitä vielä ostaa, mutta loppu on jo näkyvissä.

    • Ghyz

      Kirkko on tulossa tiensä päähän. Papit tekevät töitä burn outiin saakka, mutta silti kirkosta erotaan ja kirkon talous keikkuu.

    • Epäjumalienkieltäjä

      "Osallistujat katosivat, mutta työntekijöitä on yhtä paljon kuin ennenkin. Heidän aikansa kuluu vääriin asioihin"

      Yritysmaailmassa eläneen näkökulmasta kirkko on tyypillinen organisaatio, jolla ei ole enää tarkoitusta (liikkeenjohdossa puhutaan visiosta ja missiosta). Kirkon tarkoitukseksi on jäänyt pitää itseään pystyssä ja varmistaan rahoitus, jolla voi tarjota kirkon työntekijöille kohtuullinen toimeentulo sekä johdolle yritysjohtajien tasoiset edut.

      Kun taloudellinen kriisi ei vielä ole tarpeeksi akuutti, niin mukaavudenhalu voittaa. Miksi tekisi paljon ja vaikeaa työtä, kun saman palkan saa tekemällä minimin. Toisaalta voi kysyä mitä voisi ylipäätään tehdä. Kirkkoon kuuluvista varmasti puolet on "potentiaalisia eroajia", joihin kirkolla ei ole juuri mitään otetta. Vaikka uskossaan vahvojen uskoa vahvistetaan edelleen ja "passiivista positiivisista" saataisiin kirkossa aktiivisesti toimivia uskovia, niin verotuotto laskee edelleen samaa vauhtia, koska eroherkkiin kirkon on hyvin vaikea saada otetta.

      Konsulttina ehdottaisin kirkolle tavotteiden ja tehtävän kirkastamista ja sen tiukkaa mittaamista ja johdon palkitsemista sen mukaan miten ne näiden mittareiden mukaan onnistuvat.

      Ateistina olen sitä mieltä, että älkää edes yrittäkö. Vääjäämätöntä on turha vastustaa. Piispat juokoot hyviä viiniään veronmaksajien piikkiin, niin kauan kun mummot jaksavat kirkollisveroja maksaa. Kun papit ovat päässeet helppoihin hommiin, joissa ei ole mitään oikeaa vastuuta, niin nauttikaa tästä harvinaisesta herkusta niin kauan kun sitä piisaa.

      • touhukristillisyys

        Kirkon tarkoitus: "Pitää itseään pystyssä ja varmistaa rahoitus, jolla tarjota kirkon työntekijöille kohtuullinen toimeentulo, ja johdolle yritysjohtajien tasoiset edut."

        Aika hyvä kiteytys. Kirkon seuraava 5-vuotissuunnitelma lyhykäisyydessään. Turha tehdä mitään sata sivuista pumaskaa.- jaa mutta pitäähän kirkon byrokraateille jotain homma olla.

        Tulee mieleen Neukkula ja sen surullisenkuuluisat 5-vuotissuunnitelmat. Tuotanto saatiin määrällisesti joskus liki suunnitellulle tasolle. Se että tuotteet olivat sekundaa ei johtoa haitannut.


    • >> seurakunnan työntekijöiden vierailut kodeissa, kouluissa, päivähoidossa ja laitoksissa ovat kokonaisuutena vähentyneet 2000-luvulla <<

      Ihan hyvä uutinen.

      Kirkon houkuttelevuudesta kertoo aika paljon se, että kirkon pitää tunkea kouluihin ja päiväkoteihin, sekä sopia opettajien kanssa koululaisten viemisestä kirkkoon, kun lapsukaiset ei kirkon porukkaa muuten edes näkisi.

      Enää puuttuu, että kirkko alkaisi harjoittamaan puhelinmyyntiä. Papit voisi soitella ihmisille ja tarjota määräaikaista kirkon jäsenyyttä, vaikka tarjoushintaan.

    • huuhaajätemylly

      Kirkko pyörittää tahalleen valtavaa byrokratiamyllyä. On kyse isosta harhautusoperaatiosta, jolla 4 miljoonalle jäsenelle luodaan mielikuvaa, että kirkko tekee kaikkenlaista "hyvää" ja "tarpeellista". Vaikka tosiasissa kirkko ei tee yhtään mitään. Jos kaikki turhan pyörittäminen lopetettaisiin, niin jäljelle jäisi varsin vähän ja 4 miljoonalle jäsenelle valkenisi varsin nopeasti millaisesta huijauslaitoksesta kirkossa todellisuudessa on kyse.

      • Kirkko kehuu ja korostaa täysin estottomasti omaa tärkeyttään minkä ehtii. Se kertoo jatkuvasti miten kaikki hyvä on lähtöisin kirkosta, jopa ateistien moraali.

        Mutta jos paikallisen seurakunnan ovi naulattaisiin kiinni, niin montakohan kuukautta/vuotta menisi, että riviseurakuntalinen edes huomaisi asiaa?
        Eli että yhteiskunnan tärkeimmäksi tukipylvääksi ja koko hyvinvointiyhteiskuntamme lähteeksi itsensä korottanut kirkko olisikin suljettu.
        Vuosi vai peräti enemmän?


    • kirkkonostanutkädetpyst

      Partio, kirkon etäpesäke, mutta hitaasti partioliike etääntyy kirkosta, liian hitaasti.

      Pyhäkoululaisten määrä laski vv. 1995-2015 peräti 70%:llä. Hopeareunuksena kirkon kannalta mainitaan, että tilastointi muuttunut - esim. kunnan päivähoidossa pidettäviä pyhäkouluja ei lasketa mukaan, vain kirkon omat pyhäkoulut, niihin osallistuvat lapset.

      Miksi helkutissa kirkon annetaan pitää pyhäkoulua kunnan päivähoidossa?

      Vierailut kouluissa, päivähoidossa, laitoksissa vähentyneet. Ei voi olla kirkon tahdosta kiinni, varmasti haluavat tuppautua sinne niin kuin ennekin, jopa lisääntyvällä innolla tuputtavat itseään. Ainoa selitys on, että kouluissa , päivähoidossa, ja laitoksissa suhtaudutaan kirkon tuputukseen entistä kyseenlaistavammin.

      Kirkon alennustilaa kuvaa hyvin se, että jos sen ei sallittaisi soluttautua yhteiskunnan ylläpitämiin ja maksamiin toimintoihin ja tuputtaa siellä ilmaiseksi uskomuksiaan, (siis jos kirkko joutuisi itse luomaan ja kustantamaan kontaktinsa kansalaisiin), niin sen tila olisi vielä järkyttävän paljon huonompi, kuin mitä se nyt on, yhteiskunnan antaman tekohengityksen 'ansiosta'.

      Ja edelleenkään kirkko ei luota omaan kykyynsä tilanteen korjaamiseksi. vaan ainoa pelastu jonka se ahdinkoonsa näkee on 'yhteistyön' lisääminen muiden, mm. julkisten, tahojen kanssa. Se on ainoa tapa jolla kirkko, aivan oikeassa kerrankin ollen, pystyy saavuttamaan merkittävässä määrinihmiskontakteja, miksipä ei lemmikkikontaktejakin, ja vieläpä näiden 'yhteistyökumppaneiden' kustantamana.

    • oryu

      Kirkko ja uskovaisethan tunnetaan vahvasta muutosvastarinnastaan, konservatiivisuudestaan, se näkyy kaikessa, mm. siinä että toimintaa ei saada muutetuksi ajan vaatimusten mukaisiksi.

      Kaikki muutos pelotta jo sinänsä - ja onko oma asemani vaarassa muutoksessa?

      Toisaalta mikään muutos kirkon tekemisissä ei vastaa siihen peruuttamattomaan muutokseen että ihmisiä kiinnostaa uskonto yhä vähemmän, kaikkein vähiten järjestäytynyt byrokraattinen uskonlahko ajasta jälkeenjääneine uskomuksineen.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe