Harmagedoniin 50 vuotta

7533

Viimeisimmän sukupolvinäkemyksen mukaan Harmagedoniin on vielä 50 vuotta aikaa. Suuri osa nykyään elävistä jehovan todistajistakin kuolee ennen sitä. Ja siihenkin voi tulla vielä lisäaikaa vuosien varrella.

71

758

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • p9o8

      Pyydäpä vastausta arkkipiispa Mäkiseltä, hänhän edustaa Suomen suurinta kirkkoa ja sanoo olevansa kristitty. Hän varmaan tietää jotain Raamatun ennustuksista, tai perustele asia itse Raamatulla. Onhan täällä uudestisyntyneitäkin, he varmaan ovat tutkineet asiaa huolella. Hekin ovat ennustelleet tempauksen olevan lähellä. Hän varmaan osaa selostaa, kuinka lähellä.
      Tuskin uskot Jehovan todistajien selostukseen asiasta kuitenkaan.

      • raskastaakka

        "Pyydäpä vastausta arkkipiispa Mäkiseltä, hänhän edustaa Suomen suurinta kirkkoa ja sanoo olevansa kristitty. Hän varmaan tietää jotain Raamatun ennustuksista, ..."

        Miksi arkkipiispa Mäkiseltä pitäisi kysyä asiasta joka ei liity häneen millään tavalla?
        Jehovan todistajat ovat itse vastuussa omista opetuksistaan.


    • 50 vuotta on kyllä yläkanttiin pahasti. Sillä aloitan Maailmanlopun, kun jessulin paremmat raappahousut (jotka olivat Kolkatalla yllä) kuluvat haaruksesta läpipuhki. Niistä tulee suhnu jo läpi aika hyvin, mutta eivät ole viälä reijjällä. Sillä olen asian paljastanut raamatussa jo aikoja sitten niille, joilla ymmärrys on. Nämä tyhmien lahkolaisten -etenkin jt- arvailut on ihan puutaheinää, niin kuin on monta kertaa todettu.

    • p9o8

      Jehovan todistajat eivät opeta, että Harmagedoniin on 50 v. Aloittaja sen esitti ja siksi hänen itse on perusteltava tuo väitteensä. Niin eipä lopunajan ennustuksista kirkoissa puhuta, mutta koska he väittävät edustavansa Jumalaa, eikö mielestäsi heidän pitäisi myöskin olla selvillä näinkin tärkeästä asiasta. Saat varmaan vastauksen sivustolta Jw org, jos aikomuksesi ovat vilpittömät.
      Menipä myöhälle.

      • YlitsepursuavatTodisteet

        "Jehovan todistajat eivät opeta, että Harmagedoniin on 50 v."

        Eivät noilla sanoilla, mutta nykyinen "sukupolvioppi" tarkoittaa sitä, että Harmagedoniin voi olla korkeintaan joitakin kymmeniä vuosia. Kai sentään itse tunnet opin, jota muillekin suosittelet?


    • OpinPerusta

      On tulossa ja pian, näin sitä kerrotaan.

      Ehtii vielä kuitenkin hyvin kerätä amerikkalaiselle Vartiotorniseuralle lisää rahaa...

      Jehovantodistajuus perustuu taikauskoon ja pelkoon sekä tietämättömyyteen...

    • AsiallistaKeskustelua

      veljesseura.org

    • Kekkisnaps

      Tiesitkö että ensimmäinen vuosiluku vartiotornissa on 1799, Napoleonin Egyptin retken perusteella.
      Mutta milloin alkoi opetus, että vartiotornia toimittaa "jehovakanava" ?
      Jos tuo luku 1799 on Jehovalta, (vaikka lahkojehovaltakin) on se oman uskontonsa pyhä luku ja sellaista suhtautumista vaativa. Tietysti.
      Vaikka julkaisut avoimesti kertovat, kuinka Russell adventistien kanssa pähkäili vuosilukuja.

      Mutta miltä se todistajasta tuntuu, että lopun vuosi 1914 on muutettu, tiedättekö tarkemmin, sellaiseksi vuoden 1799 tyyppiseksi, josta lasketaan oma ajankulunsa ?

      Pyramidimitoilla, muinaisuskonnon pyhän monumentin vahjvistettu oikeaksi tuo vuosi 1914. Siitähän alkoi ahdistuksen jokavuotinen kasvu, kuten kirja "Lapset" kertoo.

      Saako muuten noihin juttuihin omaksua viihteellisen suhtautumistavan ?

      Jos ne kuitenkin pelottavat, on parasta pysyä erossa valtakunnsaleista ja niiden lähettiläistä. Pelkoa sanotaan kuitenkin tyypillisimmäksi asiaksi.

    • b4kkk

      Kekkinapsin kaltaiset vievät pohjan asialliselta keskustelulta.

    • Kummallista kyllä, Harmageddonin "varma" tuloaika siirtyy koko ajan. Siitäkin jo vetäisi valistuneempi ihminen johtopäätöksensä.

      • eituleparatiisia

        Mutta aasi ei vedä johtopäätöksiä siitä, että porkkana on aina metrin päässä edessä.

        Jehovantodistajien tapauksessa kyse ei tosin ole pelkästään lauman kollektiivisesta tyhmyydestä, vaan myös tehokkaista mielenhallintamenetelmistä, joita Vartiotorniseura käyttää.


    • Kulamnii

      b4kkk 19.6.2017 9:28

      "Kekkinapsin kaltaiset vievät pohjan asialliselta keskustelulta"

      -Ei kun keskustelemaan. Mutta mikään kekkinaps ei ole foorumin aiheena. Tiedätkö esim. että kirja "Laopset" (v. 1942) neuvoi jättämään lasten hankkimisen sen "harmagedonin" jälkeiseen aikaan ?

    • uuuu5

      Inhottava realisti, onko maailma mielestäsi ihanteellisessa tilassa nykyään, etkö haluaisi että kaikki pelko ja epäoikeudunmukaisuus loppuisivat? Miksi korjaus olisi niin vasten mielinen. Meillä ajankäsitys on vähän erilainen kuin Jumalalla ja vaikka ihmiset tekevät virheitä odotteissaan, Jumala kuitenkin toteuttaa lupauksensa. Ihmisten ponnistelut ovat hyvin rajalliset, ja kun vastapainona on jatkuvasti lisääntyvä pahuus ja epäoikeudenmukaisuus.
      Paavali kuvaili, millaisia ihmiset ovat viimeisinä päivinä. 2. Tim. 3:1-5: " Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä tulee olemaan kriittisiä aikoja , joista on vaikea selviytyä. Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, suuriluuloisia, pöyhkeitä, rienaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, uskottomia, vailla luonnollista kiintymystä, haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä, nautintoja ennemmin kuin Jumalaa rakastavia, heillä on jumalisen antautumisen muoto, mutta he osoittuvat pettymykseksi sen voimaan nähden."
      Pitkä luettelo ominaisuuksista, jotka ovat lisääntyvässä määrin näkyvissä.
      Tuloaika ei siirry, se tulee ihan oikeaan aikaan. Merkit on annettu, jonka avulla voimme tietää ajankohdan, vaikka päivää emme tiedäkkään. Jokapäiväiset uutiset osoittavat, että elämme kriittisiä päiviä. Jumala on kyllä osoittanut suurta kärsivällisyyttä ihmiskuntaa kohtaan, kun näkee, miten ihmiset toimivat.

      • Valitettavasti

        "etkö haluaisi että kaikki pelko ja epäoikeudunmukaisuus loppuisivat?"

        Sadut vain eivät muutu todeksi. Ei, vaikka kuinka haluat ja toivot.

        "ihmiset tekevät virheitä odotteissaan".

        Mutta tämä myönnetään vasta sen jälkeen kun profetointi on mennyt persiilleen. Aina totuuden paljastumiseen asti spekulaatioita hehkutetaan Jehovalta saatuna, kuten Harold V. Mouritz puheessaan vuonna 1972:

        Mistä me sen tiedämme? Me tiedämme sen koska Jehova Jumala on meille sen ilmoittanut. Hän ei ole pitänyt meitä pimeydessä vaan hän on sanonut meille mikä on tilanne.
        . . .
        Älä epäile näitä asioita. Ajatelkaa veljet, johtaisiko Jehova meidät harhaan? Antaisiko hän meidän uskoa, meidän uskoa meidän luulla, että nämä asiat ovat niin lähellä kun eivät ole? Antaisiko hän järjestölleen sellaista tietoa, joka ei pidä paikkansa. Pankaa merkille, seura ei ole koskaan puhunut toisista vuosista niinkuin tästä [1975].


      • jyhghgf

        Haluaisin uskoa maailmanrauhaan, Joulupukkiin ja Hammaskeijuun, mutta kun en kykene.


      • adventistaadventtiin

        "Paavali kuvaili, millaisia ihmiset ovat viimeisinä päivinä. 2. Tim. 3:1-5: " Mutta tiedä se, että viimeisinä päivinä tulee olemaan kriittisiä aikoja , joista on vaikea selviytyä. Sillä ihmiset tulevat olemaan itserakkaita, rahaa rakastavia, suuriluuloisia, pöyhkeitä, rienaajia, vanhemmilleen tottelemattomia, kiittämättömiä, uskottomia, vailla luonnollista kiintymystä, haluttomia mihinkään sopimukseen, panettelijoita, vailla itsehillintää, raivoisia, vailla hyvyyden rakkautta, kavaltajia, uppiniskaisia, ylpeydestä pöyhistyneitä, nautintoja ennemmin kuin Jumalaa rakastavia, heillä on jumalisen antautumisen muoto, mutta he osoittuvat pettymykseksi sen voimaan nähden." "

        Tuossa Paavali luettelee asioita, jotka Timoteuksen tuli havaita henkilökohtaisesti, Timoteuksella ei olisi ollut mitään mahdollisuutta havaita kahden vuosituhannen kuluttua tapahtuvia asioita. Asia vahvistuu saman luvun jakeesta 14, jossa tuon pitkän litanian jälkeen Timoteusta kehotetaan pysymään siinä minkä on oppinut ja mistä on varma.

        "Pitkä luettelo ominaisuuksista, jotka ovat lisääntyvässä määrin näkyvissä."

        Tuota samaa kauhistelua on ollut maailman sivu, ei mitään uutta siinä suhteessa. Sen sijaan Timoteus ja muut elivät tuolloin lopun aikaa:

        ”Lisäksi sanon tämän, veljet: jäljellä oleva aika on supistunut.” (1. Kor 7:29 UM)
        ”Mutta nämä kohtasivat heitä toistuvasti esimerkkeinä, ja ne kirjoitettiin varoitukseksi meille, joille asiainjärjestelmien loput ovat saapuneet.” (1. Kor. 10:11 UM)
        ”Mutta kaiken loppu on tullut lähelle.” (1. Piet. 4:7 UM)

        Matt. 24:14 oli myös täytetty:

        ”...edellyttäen tietysti, että pysytte uskossa, perustukselle laskettuina ja vakaina, horjahtamatta pois sen hyvän uutisen toivosta, jonka olette kuulleet ja jota on saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tämän hyvän uutisen palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.” (Kol. 1:23 UMK)

        Ja tarpeellisesta antikristuksesta oli saatu havaintoja:

        ”Lapsukaiset, on viimeinen hetki, ja niin kuin olette kuulleet, että antikristus on tulossa, niin onkin nyt tullut monia antikristuksia; siitä me tiedämme, että on viimeinen hetki.” (1. Joh. 2:18 UM)

        "Tuloaika ei siirry, se tulee ihan oikeaan aikaan. Merkit on annettu, jonka avulla voimme tietää ajankohdan, vaikka päivää emme tiedäkkään. Jokapäiväiset uutiset osoittavat, että elämme kriittisiä päiviä. Jumala on kyllä osoittanut suurta kärsivällisyyttä ihmiskuntaa kohtaan, kun näkee, miten ihmiset toimivat."

        Raamatun teksti osoittaa aivan muuta, pojat virittelivät lopun aikaa itselleen ja virittäytyivät tapaamaan Jeesuksen omana elinaikanaan, Jeesus vaan ei tullut tempomaan porukkaa yläilmoihin. Tuloaika siis oli ja meni, se ei tietenkään ole estänyt ihmisiä palauttelemasta Jeesusta sukupolvesta toiseen, Vt-seurakin jo kaksi kertaa.


    • Uudessa Testamentissa kerrotaan, että loppu tulee silloisen sukupolven elinaikana.

      Siitä on kohta 2000 vuotta...

      • tämä.sukupolvi.ei.katoa

        Kovapäistä porukkaa nämä Jeesuksen paluun odottajat. Osa sentään myöntää, ettei Jeesus palannut vaikka lupasi, mutta jotkut keksivät mitä mielikuvituksellisimpia selityksiä väittääkseen, ettei Jeesus tarkoittanut sitä, miltä se kuulostaa.


    • beetjuice

      On aivan turhaa spekuloida ajatuksella, milloin harmegedon tulee? Mitä merkitystä sillä oikeastaan on? Onhan sillä tietenkin rajallisuusarvoa meidän tomun lapsien elämässä, joiden elämä lipuu nopeasti ohi. Ja tietenkin sillä on merkitystä siinä mielessä, että monissa maissa ihmiset kärsivät suunnattomista ongelmista. Tässä mielessä sillä on merkitys . Mutta jos mietitään asiaa, Eihän kukaan ihminen voi vihkiydy Jumalalle joidenkin vuosiluku määreiden perusteella, milloin jokin asiat/tapahtuma tulee. Vai kuinka? Jumala on sen päättänyt ajan ja hetken. Me emme voi siihen vaikuttaa millään tasolla. Se mitä voimme tehdä on uskoa ja varoittaa toisia sekä huolehtia omasta hengellisestä terveydestämme, jottei tuleva päivä yllätä myös niitä Jumalan palvelijoita, jotka ovat unessa. Jumala itse vaikuttaa siihen tapahtumaan, että kymmenen sarvea ja peto kääntyvät väärää uskontoa vastaan niin uskomattomalta kuin se meidän rajoittuneesta katsomuksestamme tuntuukin. Kysymys on siis uskosta hengellisiin todellisuuksiin.

      • ylitsepursuava1975

        Kerro tuo hallintoelimelle, hehän Harmagedonin ajankohdan arvuuttelua harrastavat.


    • vwv

      Onhan se hyvä, ettei Harmagedon tullut vielä v. 1975. Sen jälkeen on miljoonia saatettu Raamatun totuuden tuntemukseen. Ja aika on todellakin muuttunut sen jälkeen. Kuka olisi uskonut silloin, millaisia hirvittäviä tapahtumia saamme nähdä päivittäin joka puolella maailmaa. Jos se ei tapahdu ihan naapurissa, ihminen ajattelee, että ei mitään hätää.
      Eiköhän olisi jo aika tulla vuoteen 2017, eikä piehtaroida vanhoissa asioissa viikosta toiseen. Silloin tehtiin virhearviointi ja paljon lisäymmärrystä asioihin on saatu senjälkeen. Jos on jämähtänyt vanhoihin asioihin, ei ole mahdollisuutta nähdä eteenpäin ja saada lisävaloa tärkeihin asioihin.
      Monet Jehovan palvojat Raamatun mukaan tekivät virhearvioita, mutta korjasivat asiat ja pääsivät jälleen Jumalan suosioon.
      Työ on todella mennyt eteenpäin ja me odotamme kiinnostuneina, mitä tulevaisuus tuo tullessaan ja haluamme hankkia vahvan uskon kestääksemme kaiken edessä olevan. Emme halua harhailla siinä hengellisessä pimeydessä, joka on nähtävissä maailmassa.

      • mikäpäsiinä

        "Eiköhän olisi jo aika tulla vuoteen 2017, eikä piehtaroida vanhoissa asioissa viikosta toiseen."

        Vanhojen asioiden esilläpitäminen on tärkeää sekin, sillä uusi valo voi olla joskus vanhaa, vanha valo on aikoinaan ollut uutta, ja Vartiotorniseura esiintyy Jumalan viestintäkanavana, vaikka opettaa ja ennustelee toistuvasti pieleen.

        Historiattomuus on vaarallista, ja arvaatko miksi? Silloin saattaa toistaa samoja virheitä kerta toisensa jälkeen.

        Vuoden 2017 opissa on toisaalta keskusteltavaa siinäkin, joten sekin käy. Mistä haluat keskustella?
        - fraktio-opin raamatullisista perusteista
        - kahdesta ryhmästä koostuvasta 1914-sukupolvesta
        - Jerusalemin tuhon vuodesta, joka ei ollut 607 eaa.
        - jostain muusta, mistä?


    • mmmmm4

      Kyllä aika menisikin hukkaan, jos käyttäisimme aikamme tutkimalla toisten uskontojen historiaa päätyöksämme tarkoituksena löytää meheviä tarinoita sieltä kerrottavaksi. Miten voisimme silloin kasvattaa omaa uskoamme ja Raamatun tuntemustamme. Vilpitön halu oikeintekemiseen on aina ollut ja pidetty tärkeänä säilyttää hyvä omatunto Jumalan edessä. Epätäydellisyys on vielä kuitenkin rasitteena ja nostaa päätään joskus ihmisten arvioissa.
      Raamatussa on todellakin esimerkkejä, jopa läheisessä kanssakäymisessä Jeesuksen kanssa eläneet opetuslapset epäonnistuivat joskus. Pietari yksi esimerkki, joka kielsi Jeesuksen kolme kertaa, mutta kun lukee hänen toimistaan myöhemmin, voi havaita, miten vahva kristitty hänestä kuitenkin tuli. Ei hänkään jäänyt pois tekemänsä virheen vuoksi. Mekään emme jämähdä paikoillemme epätäydellisyydestä huolimatta, vaan haluamme katsoa tulevaisuuteen ja elämään ja nähdä itsemme uskon silmin jo paratiisissa.

      • julkeuttaan.se.puhui

        Marttyyrinviitta ei sinua tai järjestöäsi pue.

        Herätkää-lehden julkaisutietoihin painettiin vuoden 1995 syksyyn asti: "Tämä lehti rakentaa luottamusta siihen Luojan lupaukseen, että rauhaisa ja turvallinen uusi maailma tulee ennen kuin se sukupolvi, joka näki vuoden 1914 tapahtumat, katoaa."

        Huomaa "Luojan lupaus", jollaisena oppia markkinoitiin, mutta kuinka kävi?

        5. Moos. 18:21 Ja jos sanot sydämessäsi: ”Mistä tiedämme, mitä sanaa Jehova ei ole puhunut?”, 22 niin kun profeetta puhuu Jehovan nimessä eikä se sana tapahdu eikä toteudu, se on sana, jota Jehova ei ole puhunut. Julkeuttaan se profeetta sen puhui. Et saa pelästyä häntä.’ (Uuden maailman käännös)


      • justsayin

        Miksi seura sitten maintsee että katolisella kirkolla meni 400v pyytää anteeksi Galileo tulkintaa että maa kiertää aurinkoa? Konkordaatti natsi saksan kanssa? Jne. Ettei nyt olisi malka omassa silmässä. VT seurahan räksyttää jatkuvasti muista uskonnoista.


    • kostonenkeli-

      Paras kosto todistajille kun tajuavat eläneensä valheessa koko ikänsä.

    • Vesmelius

      vwv 19.6.2017 23:33

      "Onhan se hyvä, ettei Harmagedon tullut vielä v. 1975. "
      Tuo on ristiriidassa sen kanssa mitä sanoit ennen v. 1975.

      " Kuka olisi uskonut silloin, millaisia hirvittäviä tapahtumia saamme nähdä päivittäin joka puolella maailmaa. "
      -Niin, vartiotorniuskonto ennusti sitä "harmaa" vuodelle 1975, Jehova näpäytti, ja lopetti Vietnamin sodan juuri vuonna 1975.

      "Eiköhän olisi jo aika tulla vuoteen 2017, eikä piehtaroida"
      -Olet siis kova myös piehtaroimisessa.

      " Silloin tehtiin virhearviointi "
      -Eli myönnät nyt, että vartiotorniseura ei ole profeetta, eikä Jehovan kanava, vaan arvioija. Virhearvioija. Näin vartiotorniuskonnon mukaan Mutta teoltaan myös profeetta, väärä. Ja kristitylle sanoo Raamattu 5 Moos. 18:20-22, että profetoiminen on kielletty. ja Ilm. 20:10 kertoo väärän profeetan kohtalon. (oikea profeetta on erikseen, hän ei tarvitse ohjetta).

      "ja paljon lisäymmärrystä asioihin on saatu senjälkeen"
      -Vartiotorniseura on siis oppikurssilla. hankkimassa ymmärrystä. Mutta tulisi lakkauttaa vartiotorni kunnes ymmärrys on saatu hankituksi. Ja se alkaa kannustamalla lahkolapsia opiskeluun.

      " Jos on jämähtänyt vanhoihin asioihin "
      Eihän muuta kuin että jätät vartiotorniuskonnon, otat kristuksen vastaan. Kun ajattelet, niin huomaat että jossittelusi on itsellesi, vartiotornistasihan sinä sen nappasit ?

      " Emme halua harhailla siinä hengellisessä pimeydessä, joka on nähtävissä maailmassa "

      -Sanalaskut 16:18. Kopeus käy kukistumisen edellä, ylpeys lankeemuksen edellä.
      ja 16: 9. Parempi alavana nöyrien parissa kuin jakamassa saalista ylpeitten kanssa.

      • kostonenkeli_

        Paras kosto todistajille kun tajuavat eläneensä valheessa koko ikänsä. On se melkoinen pudotus se.


    • blörinä

      Paras kosto todistajille kun tajuavat eläneensä valheessa koko ikänsä. Se on kova pudotus se.

    • eikönäin

      Eikö maailma harhaile aika suuressa pimeydessä? Kun juttelee ihmisten kanssa paljastuu useinmiten, että he eivät lue Raamattua lainkaan. Eikä uskonnolliset tilaisuudet kiinnosta paljoakaan. Monet eivät usko Jumalaan, vaikka ovat kirjoilla uskonnossa.
      Monet eivät ole koskaan kuulleet puhuttavan Harmagedonista muiden kuin Jehovan todistajien toimesta, vaikka tuosta asiasta puhutaan Raamatussa aivan selvästi. Lähes kaikki odottavat kuitenkin pääsevänsä taivaaseen, koska se on heille opetettu jo lapsesta pitäen. Taivas on monelle kuitenkin aika epäselvä käsite, mitä siellä tehdään. Paratiisi oli kuitenkin Jumalan alkuperäinen koti ihmisiä varten ja maa annettiin ihmisten asuttavaksi ja on hyvin luonnollinen odote ihmisille. Psalmit 115:16; Jesaja 45:18; Habakuk 2:14; Matt. 5:5; 1Moos. 1:18; Psalmit 37:29; ym. Paljon todistuksia ihmiselle tarkoitetusta paikasta.

      • Paukuksenrane

        eikönäin 20.6.2017 22:06

        -Tarkoitat siis nyt myöntää, että vartiotorniseura on väärä profeetta, kuten Vesmelius yllä.

        "Monet"
        -Se ei estä sinua tekemästä parannusta, jätä pakanauskonto, ota Jeesus vastaan pelastajanasi, Raamattu opiksesi, jätä vartiotorni, värää profeetta, anna enkeli Mikaelin olla enkelinä.

        "odottavat kuitenkin pääsevänsä taivaaseen"
        -Siitä on Jeesuksen lupaus Raamatussa. Ota sinäkin lupaus vastaan.
        (vartiotorni kirjoittaa että Uusi testamentti suurimmaksi osaksi olisi tarkoitettu vain niille, jotka ovat kirjoituttaneet itsensä vartiotoriseuran kortistoon taivaaseen menoa varten. Lue itse uutta testamenttia, ja totea että niin ei ole. huomaat, että Jeesus puhuu sinullekin)

        "Taivas on monelle kuitenkin aika epäselvä käsite, mitä siellä tehdään"
        -Mutta se on pelastus. Lue Raamatusta, se on ilosanoma. Tulisiko mielestäsi siitä piirtää hymyileviä leijonia ?

        "Paljon todistuksia ihmiselle tarkoitetusta paikasta. "
        Raamatustasi löydät Jeesuksen lupauksen pelastuksesta taivaan Isän luo.


      • Paipapum
        Paukuksenrane kirjoitti:

        eikönäin 20.6.2017 22:06

        -Tarkoitat siis nyt myöntää, että vartiotorniseura on väärä profeetta, kuten Vesmelius yllä.

        "Monet"
        -Se ei estä sinua tekemästä parannusta, jätä pakanauskonto, ota Jeesus vastaan pelastajanasi, Raamattu opiksesi, jätä vartiotorni, värää profeetta, anna enkeli Mikaelin olla enkelinä.

        "odottavat kuitenkin pääsevänsä taivaaseen"
        -Siitä on Jeesuksen lupaus Raamatussa. Ota sinäkin lupaus vastaan.
        (vartiotorni kirjoittaa että Uusi testamentti suurimmaksi osaksi olisi tarkoitettu vain niille, jotka ovat kirjoituttaneet itsensä vartiotoriseuran kortistoon taivaaseen menoa varten. Lue itse uutta testamenttia, ja totea että niin ei ole. huomaat, että Jeesus puhuu sinullekin)

        "Taivas on monelle kuitenkin aika epäselvä käsite, mitä siellä tehdään"
        -Mutta se on pelastus. Lue Raamatusta, se on ilosanoma. Tulisiko mielestäsi siitä piirtää hymyileviä leijonia ?

        "Paljon todistuksia ihmiselle tarkoitetusta paikasta. "
        Raamatustasi löydät Jeesuksen lupauksen pelastuksesta taivaan Isän luo.

        " ..Lupauksen pelastuksesta ..."
        Arameankielessä , jota Jeshua Galileasta puhui , ei ole sanaa " pelastus , " siellä on sen sijaan sana " Elämä , "
        Kreikankieliset diakonit kaappasivat Apostolien aseman Pauluksen jälkeen , ja toivat oman Kreikan Myyttiuskontonsa tilalle, Esim , tämä nimi pietari , -pethrus , ei sellaista ole ollutkaan muuta kuin kreikankielisten kääntäjien mielikuvituksessa , . - hänhän oli juutalainen Simeon , oppimaton kalastaja , josta Nikealaiset väänsivät taiwaan -avainhenkilön , " Kallion , " Vaikka vanhan liiton Psalmi sanoo että Korkein on ainoa Kallio ,


    • afhorne

      On huvittava seurata, miten monta eri nimimerkkiä mnaat ehtii käyttää tämänkin aiheen yhteydessä.
      Kun vilkaisin hänen uskontonsa keskusteluja, siellä keskusteltiin kiivaasti Perus suomalaisten toimista eduskunnassa. Onkohan hän ehtinyt kirjoittaa sinne mielipiteensä asiasta? Seurataan keskustelua.

      • luuloeioletietoa

        Ja aina kannattaa iskeä henkilöön kun muuta ei enää ole sanottavana.
        Mihin uskontoon mnaat mielestäsi kuuluu?
        Mahdatko edes tietää? Arvailet ja luulet vain niin kuin SINUN uskonnossasi tehdään (Jehovan todistajat). On siis jäänyt arvaus ja luulovaihde päälle ja tarjoat sitä defaktona joka paikkaan. Niinkö?


    • eikönäin

      Tiedämme, että Raamattu tarjoaa kaksi eri toivoa. Tunnemme hyvin myös sitä koskevat raamatunpaikat ja mitä Raamattu opettaa taivaallisen elämän saavien tehtävistä. Ilm.20:6. Miten 'Paukuksenrane' ymmärtänee nuo raamatunpaikat, joissa kerrottiin paratiisitoivosta?

    • katsokaa
    • eikönäin

      Hyökkäys on aina paras puolustus, kun ei ole oikeaa ymmärrystä Raamatun opetuksista. Silloin täytyy panna herjausvaihde päälle.

      • tutki_ja_ylläty

        Jehovan todistajat eivät ymmärrä Raamattua niin hyvin kuin luulevat.


    • Älämenetätoivoa

      Efesolaiskirje 4:4 On vain yksi ruumis ja yksi Henki, niin kuin myös se toivo, johon teidät on kutsuttu, on yksi. - Näin siis kristinopissa, Raamatussa.

      Vartiotorniuskonnossa on toisin. 1930 -luvulta lähtien vartiotorniseuran presidentin nähtyä unta, että taivas on täynnä (otettiin vartiotorniin) ja lanseerattua maanpäällispelastuksen on toivoja kaksi.
      Siis vartiotorniuskonto tietää sittemmin, että mikäli kirjauttaa itsensä vartiotorniseuran kortistoon taivaaseen menoa varten, niin sitten sinnekin.

      Niin, Toivossa on hyvä elää, sanoi lapamatokin.

      • Melkotokkiinsa

        -Todistajat ovat joskus kiellettyjä vastaamasta. Ovella käyville noiden asioiden esille ottaminen muistuttaa että heillä onkin kiire bussille.
        Hyvä kun kerkiävät mennessään ottaa roskapussin vietäväväkseen pihan roskalaatikkoon, koska vartiotorni tietää heidät kohteliaiksi.


    • kärpäsenäkatossa_ollut

      Tovossa elää mnaatkin, odottaa ylöstempaamista. Tällainen toivo on spagettimaakareilla. Kaikki onkin yhtä tempomista heidän piireissään, kaatuillaan ja mölistään transsitilassa. Ja siinä välissä spämmätään toisin uskovia.

      • vartiotornifani

        Mistä vartiotorninumerosta ?


      • erikoiseteväät

        Varmaankin siinä numerossa 666. 6pv. kesäkuuta -66.
        Järjestön kirjoituskomitea spämmäsi sitä 3:n promillen humalassa, niin kuin aina J.F.Rutherfordista lähtien. Siinä samalla kaatuiltiin, kas kun ei pysytty tolpillaan.
        Välillä käytiin syömässä spakettia ja pastaa ja taas jaksoi ottaa vähän viskinassakasta.


    • Joka.aamu.on.armo

      Huominen tulee aina. Aurinko kiertää rataansa, samoin Tellus.
      Tämää Harmahössötys on suorastaan kuvottavaa ihmisten hämäämistä.

    • påminnelse

      Ilkeitä mielipiteitä on turha kirjoitella. Raamattu ei siihen kehoita, eikä Vartiotornikaan. Sellainen tuottaa vain häpeää Jumalalle. Ja hänen tahtonsa tulee toteutumaan, uskovat ihmiset sitä tai eivät.
      Harmagedon ei ole hössötystä, koska se on ennustettu Raamatussa ja on hyvä että siitä kerrotaan ihmisille. Eipä kukaan voi sanoa, ettei ole puhuttu mitään. Varmaankin tiedät, että Ilmestyskirjan 16:14 :ssa siitä kerrotaan, eikä se ole mikään merkityksetön asia. Sen tuloa ei ihmisten pilkka estä.Siinä on vain kaksi puolta. Puolueeton ei voi olla. Jeesuskin ennusti sen tulosta ja hän sanoi: "Joka ei ole minun puolellani, se on minua vastaan, ja joka ei minun kanssani kokoa, se hajottaa."
      Pietarikin varoitti väärästä asenteesta: "Sillä tiedättekin ensiksi sen, että viimeisinä päivinä tulee pilkkapuheineen pilkkaajia, jotka kulkevat omien halujensa mukaan ja sanovat: "Missä on hänen luvattu läsnäolonsa? Onhansiitä päivästä asti, jona esi-isämme nukahtivat pois, kaikki pysynyt juuri sellaisena kuin luomakunnan alusta asti."( 2 Piet. 3: 3,4) Hän sanoo jae 13: "Mutta hänen lupauksensa mukaan me odotamme uutta taivasta ja uutta maata, joissa vanhurskaus asuu."
      Jeesus puhui omasta läsnäolostaan ja ennusti ne merkit, jotka täyttyisivät silloin Matt. 24: 3 eteenpäin. Ja hän sanoi lopun tulevan sen jälkeen kun uutinen Jumalan valtakunnasta olisi saarnattu ympäri maailman. (Matt. 24: 14)
      Puhe Harmagedonista on syytä ottaa vakavasti ja kuunnella uutista Jumalan valtakunnasta, koska se tulee vapauttamaan ihmiset ja luomakunnan Jumalan lasten vapauteen. Sanoma on hyvä uutinen,niinkauan kun sitä saarnataan. Sefanja 2:3. Nyt ei ole aika väitellä, siitä koska se tulee, vaan ottaa selvää, miten siitä voi selvitä uskollisena.

      • Rukoile

        Raamatussa sanotaan, että lopun tulemisaikaa ei ihminen tiedä.
        Vartiotorni antaa sille vuosilukuja, kuten 1914, 1925, 1942, 1975.
        Tuo vuosilukukaupittelu on profetoimista, väärän profeetan profetoimista, 5 Moos 18:20-22.
        Värään profeetan kohtalo on Ilmestyskirjan 20:10 -jakeessa. Ikuisest tulijärvessä.

        Jeesus puhui lopusta. Ilmestyskirjassa Johannes puhuu Harmageddonista kuninkaiden kokoamispaikkana, Ilm. 16:16.

        Vartiotorniuskonto puhuu järjestelmäasoiten päättäjäisistä. (nykyslangillaan. Vielä vuotta 1975 nimettiin sekä maailmanlopuksi, että tuoksi järjestelmäasioitten päätäjäisiksi)


    • påminnelse

      Rukoile, ennakkoluulojen levittämistä, kun ei tiedä asian todellisuutta. Nämä vuosiluvut, mitä mahdatkaan tarkoittaa niillä.
      Lopun aika, Jeesuksen näkymätön läsnäolo alkoi 1914, se on selvästi Raamatulla perusteltavissa. 1924??, mitä lienet ajavan takaa? 1942??, mitälienet ajavan takaa. 1975 on jo monta kertaa käsitelty tällä sivustolla. Koko ilmestyskirja kertoo, mitä lopun aikana tulee tapahtumaan ja Raamattu osoittaa, että asioita tullaan pyhän hengen ohjauksella ymmärtämään. Jo Ilmestyskirjan profeetallisen kirjan alussa sanotaan: "Jeesuksen Kristuksen ilmestys, jonka Jumala antoi hänelle, näyttääkseen, minkä täytyy pian tapahtua." Näitä asioita tuskin käsitellään uskontojen opetuksissa, koska ymmärrystä ei ole annettu.

      • toisinpäin

        >>Jeesuksen näkymätön läsnäolo alkoi 1914<<

        Miten tuo on raamatulla perusteltavissa? Eikö Jeesuksen tuleminen pitänyt olla todella näkyvä tapahtuma, ei näkymätön?


    • Metjeleeva

      toisinpäin 26.6.2017 12:45

      ">>Jeesuksen näkymätön läsnäolo alkoi 1914<<
      Miten tuo on raamatulla perusteltavissa? Eikö Jeesuksen tuleminen pitänyt olla todella näkyvä tapahtuma, ei näkymätön?"

      Jep.

      Matt. 24:29 aurinko pimenee, eikä kuu anna valoansa, ja tähdet putoavat taivaalta, ja taivaitten voimat järkkyvät. 24:30. Ja silloin Ihmisen Pojan merkki näkyy taivaalla, ja silloin kaikki maan sukukunnat parkuvat; ja he näkevät Ihmisen Pojan tulevan taivaan pilvien päällä suurella voimalla ja kirkkaudella.

      Vartiotorniuskonnossa 1914 oli aikaisemmin maailmanlopun vuosi, eikä millainen tahansa, vaan muinaisen Egyptin pakanauskonnon pyhän monumentin pyramidin mitoilla vahvistettu. (tehtiin keksintö mitata pyramidisaumoja tuumina (inch) ja muuttaa 1 tuuma = 1 vuosi.)
      Mistä sitten alettiin, vartiotornista katsottiin ensin, milloin ihminen oli luotu, se löytyi vuden tarkkuudella, ja siitä aloitettiin. tuosta v:een 1914 päätyvästä laskelmasta löysi ruotsalainen jehovantodistaja Carl Jonson virheen, ja kirjoitti siitä vartiotorniseuralle. Vartiotorniseura ei vastanut Jonsonille, vaan hänen seurakunnalleen ja käski erottaa Jonsonin lahkosta.
      ---------------

      påminnelse 26.6.2017 11:40

      Rukoile, ... Nämä vuosiluvut, mitä mahdatkaan tarkoittaa niillä.
      -Kukin erikseen osoittaa vartiotorniseuran vääräksi profeetaksi. Monet yhdessä nostavat kysymyksen että miksi ? ja kysymyksesi, että et tunne omaa lahkoasi, etkä Raamattuakaan.

      "Lopun aika, Jeesuksen näkymätön läsnäolo alkoi 1914, se on selvästi Raamatulla perusteltavissa"
      -Mikset esitä kertomaasi perustelua ? Vartiotornin perustelu ei tunnetusti kestä tarkastelua.

      " 1924??, mitä lienet ajavan takaa? "
      -Tarkoitatko että et tiedä sen olevan yksi lahkon maailmanlopuista ?

      "1975 on jo monta kertaa käsitelty tällä sivustolla "
      -Tarkoitat että et kiistä vääränä profeettana tehtyä ennustusta, josta seuraa Ilm. 20:10 mukaan ikuinen tulijärvikohtalo.

      " että asioita tullaan pyhän hengen ohjauksella ymmärtämään"
      -Näin sanoessasi toteat että vartiotorniseura on kova ymmärryksen odottamisessa ("tullaan ymmärtämään"). Mutta nykyinen ymmärryksen puute tulisi kirjoittaa esille vartiotorniin. Sehän kirjoittaa päinvastoin kuin ymärtäisi. Siis valehtelee. Valheen isä on perkele, sanoo Sana.

    • påminnelse

      Kaksi asiaa viittaa tuohon vuoteen, Raamatun ajanlasku ja ennustusten täyttymyksseksi vuodesta 1914 lähtien.
      Kansain määräajat, pakanainajat alkoivat v. 607, jolloin juutatalaisten suvereenisuus kokonaan hävisi. Sidkia oli viimeinen hallitsija. Toivon, että katsotte sivustolta JWorg, miksi päädytään vuoteen 1914, koska asia on niin laaja käsiteltäväksi tällä palstalle. Otsikolla: lopun aika löytyy paljon aineistoa asiasta.
      Jeesuksen läsnäolo taivaassa alkoi 1914, jolloin hän heitti Saatanan demoneineen pois taivaasta, ja sen jälkeen tuo on aiheuttanut paljon pahaa ihmiskunnalle. Raamattu sanookin tuo tapahtuman jälkeen: voi maata ja merta. Ilm.12:12 Jeesus asetettiin kuninkaaksi, mutta hän ei alkanut tuhoamaan kaikkia, jotka toimivat väärin. Sensijaan piti suorittaa hänen ennustamansa maailmanlaajuinen saarnaamistyö. (Matt. 24:14) Hän ennusti, että viimeisinä päivinä tulisi olemaan vaikeat olosuhteet. Jeesuksen kertomat tapahtumat ovat olleet nähtävissä vuodesta 1914 lähtien. Kaikki Jeesuksen ennustamat tulevat toteutumaan, myös suuri ahdistus, jossa nykyinen paha maailma loppuu. ( Matt 24:21,22)
      Kuten mainitsin sivustollamme on paljon ainoistoa, joten kehoitan katsomaan lisätietoa asiasta tai kysy joltain Jehovan todistajalta asiaa.

      • Sotkiisi

        påminnelse 26.6.2017 14:12

        Kaksi asiaa viittaa tuohon vuoteen, Raamatun ajanlasku ja ennustusten täyttymyksseksi vuodesta 1914 lähtien.

        "Kansain määräajat, pakanainajat alkoivat v. 607"
        - On todettava että pakanoita oli ennen ja jälkeen. 607 eaa on vartiotornissa Jerusalemin tuhovuosi, oikea vuosi on 588/589 eaa. Mutta sinä et perustele etkä esitä todisteita, siteeraat ilmiselvästi vartiotornia.
        Vartiotorni on epäluotettava monella tapaa.
        Esim. 1: maailmanlopun ennustevuodet vartiotornissa, vastoin Raamatun ennustuskieltoa, 5 Moos 18:20-22
        Esim. 2: oppinut Barclayn lausunnon väärentäminen. Barclay oli todennut Vartiotorni"raamatun", UM:n, törkeäksi väärennökseksi, ja vartiotorni väärensi tuon lausunnon muotoon, että Barclay muka kehui "raamattukäännöstä" (Turusessa yksilöidyt selvitykset). Eli vartiotorniin on suhtauduttava kuin paatuneeseen valehtelijaan, millaiseksi se on itsensä paljastanutkin.

        " Toivon, että katsotte sivustolta JWorg"
        -Ja täytät toivomuksestasi kenttätyöraporttiasi. Mutta myönnät että et tiedä, ja sanoudut irti perusteluistakin.

        "miksi päädytään vuoteen 1914"
        -niin, kun vartiotorni on nähnyt tarpeelliseksi ottaa vartiotorniuskontoon sen nykyvaiheessa Jeesuksen puhuman yhden sukupolven sijalle kaksi sukupolvea.

        "Jeesuksen läsnäolo taivaassa alkoi 1914, jolloin hän heitti Saatanan demoneineen pois taivaasta, ja sen jälkeen tuo on aiheuttanut paljon pahaa ihmiskunnalle. Raamattu sanookin tuo tapahtuman jälkeen: voi maata ja merta. Ilm.12:12 Jeesus asetettiin kuninkaaksi, mutta hän ei alkanut tuhoamaan kaikkia, jotka toimivat väärin. Sensijaan piti suorittaa hänen ennustamansa maailmanlaajuinen saarnaamistyö. (Matt. 24:14) Hän ennusti, että viimeisinä päivinä tulisi olemaan vaikeat olosuhteet. Jeesuksen kertomat tapahtumat ovat olleet nähtävissä vuodesta 1914 lähtien. Kaikki Jeesuksen ennustamat tulevat toteutumaan, myös suuri ahdistus, jossa nykyinen paha maailma loppuu. ( Matt 24:21,22)"

        -Miksi sitten, kun vartiotornin mukaan sinun on sanotttava tietäväsi nuokin asiat, vastoin Raamatun kieltoa julistit maailmanloppua vuodelle 1975, miksi et pidä kiinni Jeesuksen yhdestä sukupolvesta, kun kerran joitakin osia Raamatusta katsot hyväksi vartiotorniuskonnolle ?
        Miksi vaadit ihmisten murhaamista verensiirtokiellolla, vaikka jo 3 Moos 17:15 salli veren syömisenkin, ja verensiirto on nestemäisen elimen elinsiirto, ei syömistä siis, ja se on Jeesuksen opetuksen rakkausteko


      • Paipapum

        ..." ; miksi päädytään vuoteen -1914 ? -- ei päädytty ;
        Russell sanoi kirjassaan " TY Kingdom ...jne " 1891 , että Harma alkaa 1912 ja ; -päättyy vuonna -14
        Myös Islamin Bahai' oppi ennusti Vuotta -14, itse asiassa Keisari-saksan yleisesikunta levitti näitä tietoja kirjoillaan , se perustui siihen , että Venäjä hävisi -1904 Japaninmerellä Ns, tsusimansalmen meritaistelun Japanille , ja laskettiin , että suursodan valmistelu ; -kun saksa päätti vallata venäjän , - kesti 10 vuotta .
        ajan tapoihin kuului , että Itävalta-Unkarin sotaministeri myi Kaikki keisarikunnan sotasuunitelmat Venäjälle ostaakseen nuorelle poikayställeen uuden urheiluauton ,


      • Malkaakarsastava

        No onpas totistaja löytänyt rikkoja toisten silmistä.

        Raamatuntutkijain perustajan Russellin ensimmäinen lopun ennustevuosi oli 1874.

        1914 on ollut Vartiotornin kansilehdellä, syksyksi täsmennetty (vaikka syksy on et. ja pohj. pallonpuoliskolla eri aikaan). Sen jälkeinen pikasiirto oli v:ksi 1915, sitten painettiin kirjakin vuotta 1918 varten.

        Jos Russell tuntuu hassulta ennustuksineen, olisi Paipapumilta vastaavaa rikkojen löytämistä puhua mielisairaala-asukeista.

        Toki Russell oli tietoinen liikemies, perusti asialleen osakeyhtiö Watchtowerin. (Oy on taloudellienn yhdistys, liiketoimintaa varten. Aatteelliset yhdistykset ovat erikseen. Uskontoja varten on Suomessa laki erikseen) . Russellilla oli myös ihmevehnä-liiketoimintaa.


    • qr22

      Piumpaum ei ole Jehovan todistaja.

      • Sunliirumlaarumvaroitus

        Paipapum on sanonut ettei olisi todistaja, mutta se on luettava häntä sitovan teokraattisen sodankäynnin, lahkon edun eteen valehtelemisen säännön kanssa.

        Hän sanoo siis käyvänsä täällä kirjoittamassa lahkoon kuulumatonta asiaa vaikka ei lahkoon kuuluisi ja vaikka foorumi on lahkofoorumi, muiden foorumien ollessa käytettävissä.

        on vain mietittävä edeltävää kirjoitusta, mikä siinä on sellaista jota Paipapum ei haluaisi ajateltavan, lahkolle kiusallista


    • caara000

      Voit kysyä häneltä suoraan itse. Kaikki eivät yhtä harhaisia kuin sinä. Rehellisyys maan perii.

    • uuuu5

      Kiinnostava tietää, että kaikki Jeesuksen perheenjäsenetkään eivät uskoneet häneen heti. Esimerkiksi yli vuosi Jeesuksen kasteen jälkeen erääseen taloon kokoontui ihmisiä kuulemaan häntä. Raamattu kertoo: "Mutta kun hänen omaisensa kuulivat siitä, he lähtivät ottamaan heidät huostaansa, sillä he sanoivat: Hän on järjiltään." (Mark 3:21). Joh. 7:5 sanoo: Hänen veljensä eivät uskoneet häntä." Aikanaan hänen velipuolensa Jaakob ja Juudas kuitenkin omaksuivat hänen opetuksensa.
      Jos ei ota asioista selvää itse, voi tapahtua, niinkuin Jeesuksen velipuolien tapauksessa alussa. Mekin kuulemme todistustyössä joidenkin sanovan: te olette järjiltänne, eivätkä usko Raamatun todisteluja. Jokin asia saattaa kuitenkin panna ajattelemaan myöhemmin, että he puhuivatkin totta.

    • r1945

      Kaikki se järkyttävä, mitä tapahtuu maailmassa saa monet myös miettimään mihin ollaan menossa. Huomataan sekin, ettei ihminen pysty ratkaisemaan yhä pahenevia ongelmia. Siksi se voi saada kiinnostumaan, mitä Raamattu sanoo asiasta. Onko kuitenkin mahdollista, että olemme Harmagedonin kynnyksellä, jos siitä on joku kertonut sinulle.
      On kuitenkin olemassa ihmisiä, jotka eivät halua tai usko, että se tulisi ja pilkkaavat niitä, jotka kertovat siitä. Mutta Raamatun ennustusten mukaan se tulee kuitenkin.

      • yhäpaheneviako

        Onko ihmiskunnalla joskus mennyt mielestäsi paremmin (jos nykyaika on niin huonoa)?


      • Erkkinimim

        ##Kaikki se järkyttävä, mitä tapahtuu maailmassa saa monet myös miettimään mihin ollaan menossa. Huomataan sekin, ettei ihminen pysty ratkaisemaan yhä pahenevia ongelmia.##

        Mikä aikaisempi aikakausi on sellainen, jonka olosuhteissa haluaisit elää ja millä perusteella?

        ##Siksi se voi saada kiinnostumaan, mitä Raamattu sanoo asiasta.##

        Joku kiinnostuu Koraanista, kolmas Mormonin kirjasta, mitään luotettavuusetua ei Raamatulla ole edes Kalevalaan.

        ##Mutta Raamatun ennustusten mukaan se tulee kuitenkin. ##

        Nimeäisitkö ensin yhden (1) toteutuneen Raamatun ennustuksen?


    • r1945

      Kaikki Jeesuksen ennustukset Matt:24. luvussa Ilmestyskirjassa esitykset tapahtumien kulusta, 2. Tim. 3: 1-5 krtoo, millaisia ihmiset tulisivat olemaan viimeisinä päivinä, myöskin 2. Piet. 3: 5-7,Matt.24:14, 36.
      Tutustu näihin raamatunkohtiin.

      • yhäpaheneviako

        Tuleeko mieleen aikakausi, jolloin ei ollut maanjäristyksiä, sotia, nälänhätää tai tauteja?

        Nälänhädät ja taudit ovat itse asiassa vähentyneet, kiitos pitkälti tekniikan kehityksen. Sotia on, mutta on ollut ennenkin. Maanjäristysten määrässä ei ole mitään todistettua kasvua.


      • Erkkinimim

        ##Kaikki Jeesuksen ennustukset Matt:24. luvussa##

        Älä viitsi selitellä puppua, kolmannesta jakeesta ilmenee, että kyse oli Jeesuksen paluusta, joka oli katteeton lupaus. Tähdetkään eivät pudonneet taivaalta, eikä aurinko (vielä) pimennyt.

        ## Ilmestyskirjassa esitykset tapahtumien kulusta##

        Et voisi olla hieman yksityiskohtaisempi, Johanneksen harhat ovat sen verran laajamuotoisia?

        ##, 2. Tim. 3: 1-5 krtoo, millaisia ihmiset tulisivat olemaan viimeisinä päivinä##

        Ihmisten käytöstä on kauhisteltu kautta aikain ja fundikset tekevät sitä edelleen. Minkäänlaista ennustusta tuossa ei ole, koska samaa voi soveltaa mihin aikakauteen tahansa ja löytää vaikka Raamatun jumala, joka hattuuntui luomuksiinsa ja hukutti heidät. Kyseiset jakeet ovat rohkaisu Timoteukselle, jotta hän olisi varma siitä, että elää lopun aikaa. Asia selviää jakeesta 14. Tuolla Timoteukselle suunnatulla havainnolla ei ole mitään tekemistä aikamme kanssa.

        ##myöskin 2. Piet. 3: 5-7##

        Kyseessä on katteeton toivorikkaus siitä, ettei myöhässä ollut Jeesus olisi sittenkään tehnyt jullikkaa.

        ##Matt.24:14, 36.##

        Paavali eli lopun aikaa ja siksi hän hyvin sopivasti kertoi Matt. 24:14 jo täytetyn:

        ”...edellyttäen tietysti, että pysytte uskossa, perustukselle laskettuina ja vakaina, horjahtamatta pois sen hyvän uutisen toivosta, jonka olette kuulleet ja jota on saarnattu kaikessa luomakunnassa, joka taivaan alla on. Tämän hyvän uutisen palvelijaksi minä, Paavali, olen tullut.” (Kol. 1:23 UM)

        Matt. 24:36 ovat avainsanat hemera ja hora, eli vuorokausi ja vuorokaudenaika, tuo jae ei ole pienimmässäkään ristiriidassa sen kanssa, että Jeesus petti seuraajansa luvatessaan palata hänen lupaustaan kuunnelleen sukupolven aikana.

        ##Tutustu näihin raamatunkohtiin. ##

        Tutustuisin mielelläni aikuisten oikeiksi ennustuksiksi luokiteltaviin ennustuksiin, tuollainen ylimalkainen huitominen ei ole mistään kotoisin.


    • r1945

      Yhäpahenevatko, merkit olivat yhteismerkki, tapahtuivat tietyn ajanjakson aikana. Suuria maanjäristyksiä esim ennustettiin ja ne on todella nähty,kaksi maailmansotaa pani liikekannalle lähes koko maailman.
      1914 vuoden jälkeen sodissa ja konflikteissa on kuollut yli 100 miljoonaa ja vammautuneita on lähes yhtä paljon. Mitä näet uutisissa joka päivä? Järjetöntä tappamista. Onko se mielestäsi normaalia ihmisten elämää? Kun se ei tapahdu aivan lähialueilla, sivuutamme sen helposti olan kohautuksella.
      Nälänhätä oli myös selvästi nähtävä merkki.1900 luvulla eri puolilla maailmaa nälänhätä tappoi noin 70 miljoonaa ihmistä. Vuosina 2012-2014 kroonisesta aliravitsemuksesta 805 miljoonaa ihmistä. Jo vuosikymmenien aikana olemme saaneet mediassa nähdä lapsia, jotka kuolevat koska tahansa ravinnonpuutteeseen.
      Tauteihin kuoli heti 1914 jälkeen espanjantautiin kymmeniä miljoonia, sairastui mahdollisesti 500 miljoonaa ihmistä. Huolimatta lääketieteen edistyksestä tappaa influensaepidemiat, tuberkuloosi, malaria ym. suunnattoman määrän ihmisiä joka vuosi. Pidätkö tätäkin normaalina? Raa-at teot ihmisten keskuudessa jatkuvat ponnisteluista huolimatta. Täytyy ummistaa silmänsä jos väittää kaiken olevan tavallista ja normaalia.
      Yksi valopilkku tuli esiin Jeesuksen ennustusten joukossa. Kerrotaan Matt 24:14 hyvän uutisen Jumalan valtakunnasta saarnattavan todistukseksi kaikille kansoille. Sekin toteuttuu nytkin parhaillaan. Yli 8milj. ihmistä vie tuota sanomaa kaikkialla maailmassa. Sanoma on sama kaikilla, sekin on ainutlaatuista.
      Jos luit Pietarin kirjasta, huomasit, että olisi ihmisiä, jotka pilkkaisivat tuota sanomaa. Sekin on täyttynyt ja täyttyy parhaillaan. Näistä ennustuksista voisi kertoa loputtomiin ja jos todella haluaa vilpittömästi saada lisätietoa, sitä on runsaasti sivustollamme. WWW JW.org.

      • yhäpaheneviako

        "Mitä näet uutisissa joka päivä? Järjetöntä tappamista."

        Noinkin voi kai uutisvirtansa suodattaa. Itse näen uutisissa kuitenkin myös mm. uusiutuvia energianlähteitä ja lääketieteen edistysaskelia.

        "Nälänhätä oli myös selvästi nähtävä merkki.1900 luvulla eri puolilla maailmaa nälänhätä tappoi noin 70 miljoonaa ihmistä. Vuosina 2012-2014 kroonisesta aliravitsemuksesta 805 miljoonaa ihmistä."

        Eli maailmassa on miljardeja ihmisiä, jotka saavat ruokaa vähintäänkin kohtalaisesti. Kun väkiluku on suuri, saadaan monenlaisia suuria lukuja. Ja ennenkö oli paremmin? Suomessakin oli nälänhätä 1800-luvun loppupuolella.

        "Huolimatta lääketieteen edistyksestä tappaa influensaepidemiat, tuberkuloosi, malaria ym. suunnattoman määrän ihmisiä joka vuosi. Pidätkö tätäkin normaalina?"

        Pidän hienona asiana sitä, että lääketiede on edistynyt niinkin paljon. Jotkin vakavat sairaudet on jopa hävitetty kokonaan.

        "Kerrotaan Matt 24:14 hyvän uutisen Jumalan valtakunnasta saarnattavan todistukseksi kaikille kansoille. Sekin toteuttuu nytkin parhaillaan. Yli 8milj. ihmistä vie tuota sanomaa kaikkialla maailmassa. "

        Poislukien mm. Kiina ja arabimaat, joissa työ on kiellettyä ja hyvin vähäistä. Intiassa Jehovan todistajien työ on sallittua, mutta ei ole ottanut tuulta purjeisiin: markkinaosuus on käytännössä olematon. Jehovan todistajien uskonnolla on jonkinlainen jalansija lähinnä länsimaissa ja kristinuskon valmiiksi valtaamilla alueilla. Sekö on mielestäsi maailmanlaajuinen todistus?

        "Näistä ennustuksista voisi kertoa loputtomiin ja jos todella haluaa vilpittömästi saada lisätietoa, sitä on runsaasti sivustollamme. WWW JW.org."

        Pakollinen mainostus loppuun? Kyllä minä JW.ORG-sivuston tunnen. Jos itse olisit todella vilpitön, tutkisit uskontoasi muualtakin kuin sen omasta mainosmateriaalista.


      • Erkkinimim

        ##Yhäpahenevatko, merkit olivat yhteismerkki, tapahtuivat tietyn ajanjakson aikana. Suuria maanjäristyksiä esim ennustettiin ja ne on todella nähty...##

        Huuhaa, aikoinaan V-liike opetti, että maanjäristysten määrä on lisääntynyt vuoden 1914 jälkeen ja näkemyksensä tueksi lainasi väärin alan proffaa (Keiiti Akia), mutta sitten V-liike otti lusikan kauniiseen käteen ja ryhtyi opettamaan ettei maanjäristysten määrä olekaan lissäntynyt.

        ##...kaksi maailmansotaa pani liikekannalle lähes koko maailman.##

        Suhteessa tuhoisampia sotia on ollut aiemmin, lue enemmän luulet vähemmän.

        ##Mitä näet uutisissa joka päivä?##

        No nyt osuit naulan kantaan, uutiset tuovat tietoomme asioita kautta maailman. Tuota etua ei Jeesuksella ollut.

        ## Järjetöntä tappamista.##

        Keskiajalla Euroopassa tapettiin semmonen 20...30 tyyppiä per vuosi per 100000. Nyt sama luku on 2...3, järjettömän paljon vähemmän jos ei muuta. Tai siis kun keskiajalla oli hyvin tavallista, että naiset tappoivat lapsiaan. Lue enemmän luulet vähemmän.

        ## Onko se mielestäsi normaalia ihmisten elämää?##

        Kun nyt kysyit, niin ensimmäiseksi minulle tulee mieleen Raamatun Jeesuksenkin hyväksymä orjuus ja nykyinen maailmanlaajuinen orjuuden kieltävä sopimus, eli Jeesus - nykymaailma 0-10.

        ##Nälänhätä oli myös selvästi nähtävä merkki.##

        Et tunnu seuraavan maailman menoa kuin ehkä tarkkailemalla maailmaa -tyylisesti. YK:n mukaan ylipaino ja liikalihavuus on suurempi ongelma. Jeesus vastaan todellisuus 0-10

        ##1900 luvulla eri puolilla maailmaa nälänhätä tappoi noin 70 miljoonaa ihmistä. ##

        1200-1300 nurkilla 1/3 eurooppalaisista kuoli kulkutauteihin.

        ##Tauteihin kuoli heti 1914 jälkeen espanjantautiin kymmeniä miljoonia, sairastui mahdollisesti 500 miljoonaa ihmistä. Huolimatta lääketieteen edistyksestä tappaa influensaepidemiat, tuberkuloosi, malaria ym. suunnattoman määrän ihmisiä joka vuosi. Pidätkö tätäkin normaalina?##

        Kuule hei, kuvitellun vedenpaisumuksen aikakauden vuotuiseksi väestönkasvuluvuksi on arvioitu 0,015 %. Silloinen väki paneskeli ilman ajatustakaan ehkäisystä, mutta lapsikuolleisuus ja taudit tappoivat nuo fundisten meitä täydellisemmiksi rankkaamat mennen tullen ja siinä välissäkin. Todellisuus vastaan fundikset 10-0.

        ## Raa-at teot ihmisten keskuudessa jatkuvat ponnisteluista huolimatta. Täytyy ummistaa silmänsä jos väittää kaiken olevan tavallista ja normaalia. ##

        Raamatun "rakkaudellisen" jumalan ponnisteluista huolimatta hemmo hukutti viittä vaille kaiken ihmiskunnan. Sen jälkeen Raamatun jumala (josta Jahve sitten myöhemmin kuoriutui monoteistiksi) tappoi lukuina ilmaistuina semmosen 1,5 miljoonaa. Jumalan nimeen tappaminen on hupeneva luonnonvara, paitsi V-liikkeellä, joka uhoaa Jehovansa tappavan pian 99,9 % maapallon asukkaista.

        ##Yksi valopilkku tuli esiin Jeesuksen ennustusten joukossa. Kerrotaan Matt 24:14 hyvän uutisen Jumalan valtakunnasta saarnattavan todistukseksi kaikille kansoille. Sekin toteuttuu nytkin parhaillaan.##

        Raamatussa kerrottu Paavalin näkemys ei siis riitä, vaan on pantava paremmaksi, kuten Russelin 1886 kirjoittamassa kirjassa The Plan of the Ages on Matteuksen 24:14 saarnaamisvelvoite jo täytetty:

        “There are two texts chiefly relied upon by those who claim that the Lord will not come until after the Millenium, to which we would here call attention. One is, “This gospel of the kingdom shall be preached in all the world for a witness unto all nations; and then shall end come.” (Matt. 24:14) They claim this as having reference to the conversion of the world before the end of the Gospel age. But witnessing to the world does not imply the conversion of the world. The text says nothing about how the testimony will be received. This witness has already been given. In 1861 the reports of the Bible Societies shoved that the Gospel had been published in every language of earth, though not all of earth’s millions had received it. No, not one half of the sixteen hundred millions living have ever heard the name of Jesus. Yet the condition of the text is fulfilled: the gospel has been preached in all the world for a witness – to every nation.

        The Apostle (Acts 15:14) tells us that the main object of the gospel in the present age is “to take out a people” for Christ’s name—the overcoming Church, which, at his second advent, will be united to him and receive his name. The witnessing to the world during this age is a secondary object.” (The Plan of the Ages pp. 91-92)

        Ja V-liikkeen myöhemmässkin tuotannossa homma on hoidettu:

        "The record as herewith published would, on the face of it, show that the Theocratic witness work on earth is about done." {yb1942 p. 29}


      • harhakultinhorinoita

        jehovien maailmanlopun merkit ovat menneet aina yhtä pieleen vaikka niitä on myyty väärin perustein tyhmille ihmisille vuodesta 1931. Tänä aikana maailma on kokenut ennennäkemättömän teknis-tieteellisen mullistuksen, tilaa ja hyvinvointia on nykyisin enemmän kuin kuningas Salomolla - jehovien kuvitelmat maallisista paratiiseista on ylitetty moninkertaisina. Hölmöläiset puhuvat vielä jostakin "lopun ajoista" Jos 1800-luvun suomalainen mäkitupalainen herätettäisiin nykyaikaan internetteineen ja rahoitusmahdollisuuksineen, 100 vuotiaaksi elävine lapsineen ja kymmenkertaistuneeseen väkimäärään, hän luulisi olevansa paratiisissa eikä uskoisi näkemäänsä. Jehovat näkevät omiaan - vain llioiteltuja kauhukuvia nettisivuiltaan eivätkä elä tässä maailmassa. Heidän maailmankuvansa on aivopesty houkkajohtoisen marionettilauman vääristelty maailmankuva. Pitäisivät tietonsa ominaan - pian kultti on kuihtunut kokonaan.


    • Kalksarkki

      r1945 15.7.2017 0:16

      "1914 vuoden jälkeen sodissa ja konflikteissa on kuollut yli 100 miljoonaa ja vammautuneita on lähes yhtä paljon. Mitä näet uutisissa joka päivä? Järjetöntä tappamista. Onko se mielestäsi normaalia ihmisten elämää?"
      -Ikävä kyllä se käytännössä on. Esim. Tsingis Kaani tappoi niin paljon maanviljelijöitä, että peltojen ruvettua kasvamaan puita, ilmasto viileni (kasvu sitoi hiilidioksidia). Mutta vartiotornisi kertoo sinulle vain v. 1914 jälkeiset sodat, ei kai vanhatestamentillisiakaan ?
      Mutta tästä päästään olennaiseen, siksi kristitylle onkin annettu Raamattu. huomaatko, että sillä on kristitylle päinvastainen funktio kuin vartiotornilla lahkolaiselle ?

      " Jo vuosikymmenien aikana olemme saaneet mediassa nähdä lapsia, jotka kuolevat koska tahansa ravinnonpuutteeseen."
      Se saa kristilliset ihmiset reagoimaan, myönteisesti. lahkolaiset reagoivat omalla tavallaan, vartiotornin ohjeistamana.

      "Tauteihin kuoli heti 1914 jälkeen espanjantautiin kymmeniä miljoonia, sairastui mahdollisesti 500 miljoonaa ihmistä. "
      -Rokotukset on yksi lääketieteen kolmesta suuresta. Lahko salli ne aluksi, mutta vain aluksi, ja sitten kielsi ne, todistajat väärensivät hapolla rokotusjälkiä. Sitten rokotukset sallittiin. Turunen on tutkinut vartiotorneista syyn sallimiseen. Uusi viisumikäytäntö vaati hakemuksen liitteeksi rokotustodistuksia.

    • eikönäin

      Annetaan ajan näyttää, milloin ennustukset on toteutuneet. Yritetään vain pysyä valveilla. Täytyyhän Pietarin ennustus pilkkapuhujista toteutua. Me tarkkailemme ajan menoa ja sillä aikaa saarnaamme innokkaasti Valtakunnan hyvää uutista ja etsimme niitä, jotka haluavat vielä kuunnella ja tulla pelastusarkkiin.
      Luuk. 13:23,24 Luuk. 21:34-36

      • Erkkinimim

        ##Annetaan ajan näyttää, milloin ennustukset on toteutuneet. ##

        Raamatun mukaan aika näytti jo ajanlaskumme ensimmäisellä vuosisadalla, että Jeesus teki oharin, uskikset vaan edelleen piiskaavat kuollutta hevosta.

        ##Yritetään vain pysyä valveilla.##

        Uskikset lähinnä sulkevat silmänsä ja korvansa asian suhteen.

        ##Täytyyhän Pietarin ennustus pilkkapuhujista toteutua.##

        On melkoisen pimennossa jos esittää, ettei Jeesuksen paluuta odotelleita kritisoitu aikana, jolloin havaittiin, että kyseessä oli Jeesuksen vedätys. Ilmestyskirjallakin luotiin katteetonta toivoa kun oli havaittu, ettei Jeesuksen lupaus mennyt putjeen.

        ##Me tarkkailemme ajan menoa ja sillä aikaa saarnaamme innokkaasti Valtakunnan hyvää uutista...##

        Siitä vaan, vaikka Paavali kertoi hoitaneensa homman jo aikoinaan, Russellkin opetti Matt. 24:14 täyttyneen, kuten kirjoitettiin myös Rutherfordin aikana.

        ##...etsimme niitä, jotka haluavat vielä kuunnella ja tulla pelastusarkkiin.##

        Pelastusarkki on täynnä ja jonoakin on ulkopuolella vuosien 1914, 1925 ja 1975 maailmanloppujen jäljiltä.


      • Sunturkanen

        eikönäin 15.7.2017 12:15

        "Annetaan ajan näyttää"
        -Aika kuluu. Ei se mitään näytä. Täälläkin foorumilla muuan Paipaum totesi, ettei mennyt vaimon elämä hukkaan, kun käytti elämänsä vartiotornin lupaaman maailmanlopun odottamiseen.

        " milloin ennustukset on toteutuneet "
        -Niin, vartiotornin ennustukset eivät ole toteutuneet. Päinvastoin. Tuossa r1945 on laittanut vartiotornin sotakirjoitusta. Vartiotornihan sanoi pitävänsä hallussaan ylitsepursuavat todisteet vuoden 1975 maailmanlopusta. Miten kävi ? Jehova näpäytti, ja lopetti Vietnamin sodan juuri vuonna 1975.

        " Yritetään vain pysyä valveilla "
        Se on Raamatussa vertauskuvallinen ilmaisu. Ja jos valvoneena menet auton rattiin, puuttuu poliisi, ihan kuten pitääkin, eikö niin. mikä se on vartiotornissa ?

        "Täytyyhän Pietarin ennustus pilkkapuhujista toteutua"
        Toki, mikäli Raamatun Pietaria tarkoitat, ja on eri asia kuin vartiotorni. Entä jos Pietari katsoo vartiotornin pilkkaavan Raamattua ?

        "Me tarkkailemme ajan menoa"
        -Oletko nähnyt v. 1914 tapahtumatkin ? olen jostain lukenut, että se on edellytys päästä johtamaan vartiotorniseuraa.

        " saarnaamme innokkaasti"
        -Mitä on lahkoslangin "saarna" ? Eikö ovella ala ns rakkauspommitus, eli avaajan asunto kehutaan, avaaja imarrellaan, sitten puhutaan muuten mukavia, ja jos antaa tämän kutitella itseään, saa kohta kutsun todistajakotiin kahvillekin. Jossa rakkasupommitus jatkuu, vähitellen vartiotornia puheeksiottaenkin.
        Valtakunnansalilla taas vietetään vartiotornin alleviivajaisia.
        Mutta mikä on saarna lahkoslangissa ?


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1661
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1299
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1295
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1287
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      5
      1275
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1220
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1180
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe