Cymbalta/duloksetiini positiivista sanottavaa.

tyytyväinenkuluttaja

Moi

Jos googlella haette lauseella "cymbalta kokemuksia" niin löytyy melko kauheita tarinoita aloitus oireista ja myöskin kuinka vaikea tämä lääke on lopettaa.

Hain lääkettä ongelmiini ja kerroin lekurille aikaisemmasta huonosta kokemuksesta ssri-lääkkeen kanssa, sen takia yritin sinnitellä ilman lääkettä. Hän sitten kirjoitti duloksetiini repsetin. Kun kotona googletin lääkkeestä käyttäjien kokemuksia niin ajattelin ettei tuota tohdi edes aloittaa, jossain vaiheessa lääkkeen kumminkin aloitin ja tarkkana seurasin minkälaisia aloitus oireita tulee. Yllätys olikin suuri koska oikeastaan minkäänlaisia oireita ei tullut, toki nyt jotain mutta erittäin lieviä sellasia:

-Ruoka ei oikein maistunut ja laihduinkin jonkin verran alussa,
- Jossain vaiheessa oli lievää, lyhytkestoista sydämentykytystä, tästä en tarkaan muista eli erittäin lievää.

Oikeastaan ne olivat siinä, lääke myös auttoi minua ongelmiini joka ei kylläkään ollut masennus.

-Monia kiinnostaa useasti se lihottaako lääke, en ole varma lihottiko duloksetiini minua, saattoi 1-3 kiloa tulla lisää mutta oliko lääke syynä siihen, enpä tiedä.

Myöskään ei aiheuttanut levottomia jalkoja eikä hikoiluttanut,,, näitä kammoksuin ssri-lääkkeessä.
Seksuaaliset halut kasvoivat lääkkeen käytön aikana tai pysyivät ennallaan, mahdollisesti kun murheet haihtuivat niin halut tulivat :)

Nyt puolen vuoden käytön jälkeen laitan lääkkeen tauolle, kesäloman aikana en tarvitse lääkettä.
Lopetin lääkityksen 90 mg kuin seinään eikä pahempia sivuoireita ole tullut.
Lauantaina en enää ottanut tabletteja ja nyt 3 päivää myöhemmin on vielä sellaisia lieviä "säpsähdyksiä" tai sähköiskuja päässä, miten niitä ruukataan kuvailla, säpsähdykset ovat tosiaan lieviä ja jopa tuntuvat hassuilta, eivät haittaa ollenkaan.

Tälläinen positiivinen kokemus, ajattelin kirjoittaa, niin paljon kyseistä lääkettä haukutaan.

22

20421

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • seramse

      Cymbalta ollut Paras lääke 40 vuotisen masennus sairauden aikana jo neljä vuotta. Syön tätä lääkettä loppuelämäni.

    • niinjanäin

      Hyvin ahdistusta lievittävä lääke, jota en kuitenkaan ikinä aloittaisi uudestaan.
      Vieroitusoireet olivat niin kamalat.
      Pari kuukautta sydän hakkasi, päässä outoja oloja, kummallista pahoinvointia, fyysisesti huonoja oloja. Annos 90mg oli todennäköisesti liian suuri. Puoletkin olisi tod.näk. tehonnut.
      Aloitus oli liian suurella annoksella, en päässyt totemaan, että olisi pienempi annos riittänyt, jolloin vieroitusoireet ehkä eivät olisi olleet niin pahat.
      Hikoilu oli pahin sivuoire lääkkeen käytön aikana.

    • jjaa

      Itse syön tällä hetkellä cymbaltaa 60mg. Mulle se aiheuttaa ihan hirveää liikahikoilua, joten oon ajatellut lopettaa lääkkeen, pelottaa vaan hirveästi ne vierotusoireet. :/

      • duloksetiinimies

        Itsellä ei minkäänlaista lisähikoilua ole tai muutakaan ongelmaa.
        Se vaikuttaa niin eritavoin.

        Käytän samanaikaisesti E-epaa, voiko tällä olla vaikutusta asiaan ettei tule sivuoireita, tuskin kumminkaan.


      • ikuisestikosairaana

        On ne kummallisia lääkkeitä, kun ne eivät kuitenkaan vaivaa mihin niitä syötte.


    • Nainen42v

      Eikö teille kenellekään tullut sivuoireena seksuaalisuuden vähenemistä? Itselläni tämä sivuvaikutus oli niin vahva, että kärsin siitä koko sen ajan, kun mieliala alkoi parantua. Mielestäni sivuoire on niin merkittävä, että siitä tulisi pitää meteliä. Seksuaalisuus on niin oleellinen osa elämää ja juuri sitä mielialaakin.

    • Anonyymi

      Moi!

      Minulla duloksetiinin aloittamiseen sekä lopettamiseen liittyvät sivuoireet ovat olleet ihan kohtuulliset ja niiden kanssa olen käynyt normaalisti töissä. Eniten huomasin, että nukuttaa – aivan vietävästi – sekä lääkkeen aloittamisen että lopettamisen jälkeen noin viikon–kaksi. Lopulta siirsin lääkkeen aamusta iltaan, koska en meinannut pysyä hereillä, jos otin sen aamulla. En jäänyt ihmettelemään, olisiko tämä väsymys tasaantunut ajan kanssa. On täysin mahdollista, että olisi. Kun otin illalla lääkkeen, ei mitään uneen tai väsymykseen liittyviä muutoksia tullut. Minusta sekä aloitus- että lopetusoireet olivat itselläni pitkälti aika samankaltaisia: pientä jännää nipistelyä päänahan alla (kuin tuntisi vaimeita sähköimpulsseja aivoissaan), tuo mahoton väsymys ja lopettaessa parin päivän ajan on jännästi "etäinen" olo. Mieli on ihan skarppi, mutta joskus vuorovaikutuksessa hetkellisesti tuntuu, että "nyt vaikutan kyllä jotenkin varmaan vähän pöhnäiseltä", kun katse ikään kuin tulee millisekunnin viiveellä pään liikkeitä tms. Ei mitään vakavaa kuitenkaan.

      Lopetin duloksetiinin hiljattain ja pääsyyt siihen olivat, että yhtäältä en varsinaisesti kokenut masennusoireiden poistuvan 30–60 mg annostuksilla. Toimintakyky ja keskittymiskyky jossain määrin kohosivat (vaikka töissä toki olin koko ajan käynytkin), eikä synkät ajatussyklit enää saaneet ehkä ihan niin paljon voimaa. Silti olo oli kuitenkin pääosin negatiivinen, iloton ja turta koko lääkityksen ajan. Yhteys omaan kehoon, tunteisiin ja herkkyyteen olivat poissa – aivan kuten masentuneena yleensäkin. Toisaalta ikäväkseni huomasin, että elopainoni nousi lääkkeen toisen käyttövuoden aikana noin 15 % entisestä (tällöin söin lääkettä 60 mg / pvä), joka oli aina ollut jokseenkin muuttumaton. Duloksetiinista minulle usein sanottiin, että se ennemmin laskee kuin nostaa painoa, mutta seuraan nyt mielenkiinnolla, mitä painolle tapahtuu, kun lopetin. Paitsi harvoja kiusallisia lopetusoireita (kuten väsymys ja pääkipu) seurasi minulle duloksetiinin lopettamisesta parin viikon sisällä viimeisestä lääkkeestä myös erittäin positiivisia asioita, joista en ole kuullut kenenkään koskaan puhuvan. Pian lääkkeen lopettamisen jälkeen huomasin, että mm. emotionaalinen herkkyys, yhteys omiin tunteisiin, hetkessä elämisen ja iloitsemisen kyky sekä kokemus siitä, että olen oma, ihana itseni, tulivat pitkästä aikaa mahdollisiksi. Pari ensimmäistä viikkoa lääkkeen lopetettuani olivat parhaat ja hyvinvointisimmat hetket moneen vuoteen, jotka olen paininut masennuksen kanssa. En tiedä, miksi näin, mutta myös aiemmin duloksetiinin lopetus on herättänyt minut hetkellisesti erityisesti eloon. Parin–kolmen viikon jälkeen tulee kova droppi synkkyyteen, mutta näköjään sieltäkin pääsin ainakin nyt takaisin tolpilleni ja odotan mielenkiinnolla, mitä seuraavaksi tapahtuu. Toivon itselleni ja kaikille muille mahdollisimman paljon lääkkeettömiä ja tuskattomia viikkoja, päiviä ja vuosia sekä parasta mahdollista oloa oli sitä lääkettä kaverina tai ei! Peace. <3

      on ollut parin vuoden ajan duloksetiini käytössä masennuksen takia.

    • Anonyymi

      Söin duloksetiinia 7kk 30mg annoksella. Alku oli aivan hirveä,kaksi viikkoa oksettavaa oloa ja tunteetonta menoa. Sen jälkeen kaikki mennyt hyvin ja lääke vienyt hermokipua pois. Pelkäsin lopettaa lääkkeen aikaisemman Lyrica lääkkeen huonon kokemuksen takia (järkyttävät vieroitusoireet) ja kaikkien nettikeskustelujen takia missä puhutaan myös duloksetiinin lopetuksen vaikeudesta. Kaikki meni kuitenkin hyvin! Söin viikon lääkettä joka toinen päivä ja koin vain pientä huimausta ja hermojen nykimistä. Nyt olen ollut ilman lääkettä jo viikon. Tsemppiä siis kaikkien lopetukseen, toivottavasti menee yhtä hyvin kuin mulla!

    • Anonyymi

      Minulle neurologi kirjoitti kipu kynnyksen nostmiseen. Otin yhden 20mh ja olin kuin 2,5 promillen humalassa. Onko se niin että kun sairaus edennyt pitkälle ja eivät tiedä miten hoidetaan, niin määrätään psyyken lääke
      Kolmen aivohormooniin vaikuttava Duloksetiini. Enpä tiedä onko viisasta aloittaa koko lääkettä. Vai onko parempi olla pöllyssä kuin sel äjärkisenä

    • Anonyymi

      Käytän itse Duloksetiini 60 mg. Ei mitään haittavaikutuksia. On auttanut
      syvimmästä kuopasta ylös. Ei ole lihottanut, ehkä paremminkin ruokahalu
      on tippunut. Duloksetiinista en luovu.

      • Samoin. Duloksetiini pelasti henkeni. Syön loppuelämäni.


    • Itse vasta lopetin dulon, ei sopinut yhteen oikein rivatril, ketipinor ja oxyjen kanssa. Olo on parempi ja pää selkeämpi. 20 vuotta syöny nii silläkin osansa, hermosairaus.

    • Anonyymi

      Moikka! Itellä ollu rajua päihteiden ja ALKOHOLIN käyttöä 15. vuotiiaasta tähän päivään(34.v). Lopetin vuoden vaihteessa kaikki seinään Alkoholin,pirit,kokkelit,subut,bentsot,lsd,sienet,ketamiinit, ymsyms. (paitsi kannabiksen). No siitähän sitten vaikea masennus iski ja olo oli hirveä. Hirveät pelkotilat ja kauhea olo.Sairaalassa kävin kouristelun takia (delirium). Sitten heräsin sairaala reissun jälkeen ettei voi samaan malliin meininki enään jatkua...

      Nyt syönyt pari viikkoa viikkoa duloksetiinia ja elämä alkaa taas hymyilemään. Sosiaalinen pelko lähtenyt hyvin pois,ei paniikkikohtauksia melkeen ollenkaan ja muutenkin joka päivä vähän parempi olo.

      Alkuun tuli vähän pääkipua,hikoilua ja tuntu ettei lääke auta yhtää. Mut kannattaa odottaa kärsivällisesti pari viikkoa ni itellä lähti ainakin haittavaikutukset pois.

    • Anonyymi

      Hei! Minulla Duloxetin auttoi kroonistuineisiin kipuihin erittäin hyvin, näin pitkästä aikaa valon tunnelin päässä. En uskaltanut hurrata silloin, mutta näin puolen vuoden jälkeen voin sanoa jo että tämä pelasti elämäni! Olen myös ikuisesti kiitollinen kipulääkärilleni, joka aloitti minulle tämän. Syön nyt annosta 100mg/vrk, muitakin lääkkeitä toki löytyy kuten Pregabalin. Paino on tippunut itsekseen 6kg ja se on ollut oikein toivottu sivuoire!
      En ole ihan heti lopettamassa lääkettä, mutta jos jossain vaiheessa kivut alkavat vähenemään syystä tai toisesta, niin harkitsen asiaa.

      P.S. Haittavaikutuksia oli roppakaupalla hoidon aloituksessa, mutta niitähän tässä ei kysytty :)

    • Anonyymi

      Olen syönyt kohta noin vuoden 60mg duloksetiinia . Aluksi vaste kipuihin oli hyvä, noin puolivuotta. Sen jälkeen alaraajakipuja on palannut jonkin verran. Mieliala kohosi ja tasottui myös "sivutuotteena". Nyt olen yrittänyt lopettaa lääkettä 5kk ottamalla joka toinen päivä ja tunti tunnilta pidentänyt otto aikaa. Huimauksesta, ja vähän niinkuin sähköiskuja päässä, sen tietää että on taas otettava. Nyt kuitenkin lopetin kokonaan , kohta viikko ilman ja mietin että koska tämä kauhea huimaus loppuu..

      • Anonyymi

        Hei,

        miten sinulle kävi lääkkeen lopettamisen kanssa ? Pääsitkö eroon huimauksesta? Palasivatko alaraajakivut? Minulle määrätty tämä sama lääke juurikin kroonistuneeseen alaraajakipuun ja unettomuuteen. En ole uskaltanut vielä aloittaa...


    • Anonyymi

      On aina hyvä lukea positiiviisia asoiota. Ne auttavat kun vasta aloittaa lääkkeen syöntiä. Toivon parasta kaikille kun nämä on välillä hankalia asioita kun koittaa toipua. Voimia kaikille.

    • Anonyymi

      kaikkien SNRI lääkkeiden lopettaminen on yleensä yhtä h*lv*ttiä! Mutta kuitenkin duloksetiini on mielestäni kuin parempi versio venlafaksiinista, vaikka harvemmin duloksetiinia määrätään masennukseen (yleensä se on määrätty nostamaan kipukynnystä).

    • Anonyymi

      Aloitin duloksetiinin neljä päivää sitten 20mg kipuihin. Toisena yönä ja päivänä koin sivuoireet pahoina. Ihan vetämätön ja veltto olo. Yks päivä meni paremmin, mutta nyt taas yöllä heräsin levottomana ja ahdistuneena + lihasnykäyksiä, tinnitusta ja kuvottavaa oloa. Nyt aamupäivällä väsymystä, voimattomuutta, päänsärkyä. Mitään ei jaksa eikä jalkeilla pysty olemaan. Miten kauan näitä pitää kestää. En kyllä näitä viikkoakaan kestä. Ei aiempaa kokemusta tälläisestä. Etten luovuttais liian aikaisin. Enkä edes taida uskoa näiden kipuihin auttavan.

    • Anonyymi

      Minulle ei sovi Cymbalta, se aiheuttaa pahoja sydänoireita.

    • Anonyymi

      Sain Cymbaltasta pahat vieroitusoireet.

    • Anonyymi

      Mulla Duloxetine 60 ja suttaa loistavasti neuropatiakipuihini. Lopettaahan en tätä koskaan voi, mutta läöke pitää ottaa ajallaan. Jos ei ota, alkaa vieroitusoireet pam jo muutaman tunnin päästä ja yö menee valvoessa kun ei vaan pysty nukkumaan. Korvat tinnittää ja pää särkee. Lyricaa söin aijemmin mutta sitä en enää onneksi tarvitse. Mielestäni duloxetinen haitallisin haittavaikutus on aivosumu ja ajatuksen hitaus. No näillä mennään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1262
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1255
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1176
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1174
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1153
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1151
    7. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1137
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe