Piispa: terrorismi oma vika

Faktaapeliin-654

Piispa Askolan mielestä kirkkoon kohdistuva maahanmuuttotaustainen terrorismi on suomalaisten oma vika.

”Terrorismin uhka ylipäätään kuulostaa pahalta, mutta itse ajattelen, että meidän pitäisi kuulla globaalin epäoikeudenmukaisuuden huutavan siinä isoin kirjaimin”, Askola sanoo.

Alan pikkuhiljaa ymmärtää, mitä isoäiti tarkoitti: "kirkko palaa, lisää bensaa".

Sen sijaan, en ymmärrä mitä globaali epäoikeudenmukaisuus tarkoittaa.

Kaiken huippu: ”Kirkkoihin voi huoletta mennä. Meillä on erittäin ammattitaitoinen suntiokunta, joka on koulutettu kriisitilanteisiin”, Askola sanoo.

Onko suntioilla rynnäkkökiväärit?

54

1031

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • heippahei6

      Askolan on turha syyttää meitä, tuo on vihapuhetta ja nyt lähti ero ilmoitus heippa Askola sinun takiasi lähti seurakunnalta taas muutama euro senkin Juudas

      • PiispatarVauhdissa

        Piispatar pistää härskisti "vihapuheen" ja terrorismin tasaveroisesti vastakkain!?

        Siis jos suomalainen kehtaa sanallisesti tuomita terrorismin ja siihen yllyttävän uskonnon, niin hän vertautuu viattomia ihmisiä tappavaksi terroristiksi??? Huhhuh!!!


      • Jepulis. Erosin kirkosta jonkin aikaa sitten, Syynä se ettei kirkolla ole mitään annettavaa tavalliselle suomalaisella, sen sijaan pastori Marjaana Toiviainen uhrasi yhteskuntarauhan eriuskoisten muslimien väärininformoidun palautuksen vuoksi. Polisiin häirintää yms... milloin vastaavaa nähdään kotimaan hädänalaisten vuoksi? No, ei minun verorahoilla enää anyway...


    • PAHUUSZ

      Suntioilta saa viimeisen siunauksen nopeasti, joten on turvallista kuolla kirkossa.

      Se epäoikeudenmukaisuus tarkoittaa sitä, että koska jossain on köyhiä ja sodistaan kärsiviä muslimeja, niin "suomalainen" syöttösomali saa kostaa asian tappamalla evakelislutkalaisessa kirkossa käyviä mummoja. Se yksi Palefacen ja Arhinmäen kaverihan jo tappoi suomalaisen vanhuksen kirkon pihalle. Muttei se mitään terrorismia ollut, kyseessähän oli maltillinen muslimi. Aivan kuten oululainen kirvessomalikin, jonka kirveellä päähän lyöty poliisi rasistisesti murhasi.

      • tsemppiheipat

        Sinun pitäisi siistiä edes tyyliäsi. Sisältöhän kirjoituksistasi sitten puuttuukin tyystin.


      • qåaäzm

        Tavallaan Askola on oikeassa, mutta hän ei ehkä tätä tarkoita jota mieltä minä olen. Meidän päättäjien syy, kun rajat on auki. Tänne pääsee myös jihadistit kun rajat sepposen selällään. Eila Kännöä kaivattaisiin rajalle.


    • pörlörlör

      Suntiot on huippukoulutettuja, ne pystyy tarvittaessa vaikka pitämään ripin. Kerrankin papille tuli paskahätä, kesken ripin pitämisen ja sen piti heti lähteä laskemaan pyhä savi pönttöön mutta kun ei sitä rippituolia oikein sovi jättää. Siihenhän voi silloin joku just tulla. No, suntio sattui kävelemään ohi ja pappi sanoi sille, että pidähän sinä suntio rippiä sillä aikaa, kun käyn tekemässä ehtoollistaikinat. Suntio kysyi, että mitäs minä sitten niille sanon? No, kaikki jotka tänne tulee, on joko varkaita tai huorintekijöitä, Varkaill annat kuusi avemariaa ja huorintekijöille kymmenen, kyllä se siitä, sanoi pappi ja katosi.
      Hetikohta rippituoliin istuikin mies, joka kertoi tehneensä hirveää syntiä. Suntio utelemaan, että mitäs hirveyksiä olet mennyt tekemään, jolloin mies sanoi: Olen tehnyt synneistä pahimman. Olen homoillut. Yhtynyt miehen peräsuoleen.
      Suntio hätääntyi. Voi perkele, eihän se pappi puhunut mitään perseeseen panemisesta! Suntio kurkki ympärilleen mutta ei ketään, kuka voisi auttaa. Viimein seurakunnan poikakuoro kulki ohi ja suntio nappasi viimeistä poikaa hihasta ja sihautti: hei poika, tiedätkö, mitä pappi on antanut peräsuoleen yhtymisestä?
      Poika katsoi suntiota silmät suurina ja parahti: emmää muist tiä mut mää ole saan sipsiä ja kokista!

    • Gkgllgggllgg

      Twrrorismi kohdistuu länsimaihin siksi kun me puutumme asioihin jotka ei meille kuulu...isi järjestö luotiin länsimaisten poliitikkojen likaisen poliittisen pelin avauksena...näiden piti tehdä likaine peli syyriassa...meidän ei pitäisi puuttua lähi idän tai afrikan asioihin eikä myöskään ottaa sieltä siirolaisia...

      Se on våhän sama asia jos haluaisimme auttaa afrikan uhanalaisa apinoita tuomalla ne eurooppaan luontoon..

    • PaholaisenPentu

      Itse en näe minkään valtakunnan oikeutusta terrorismille, olkoon vaikka taivaan epäoikeudenmukaisuutta sen globaalin lisäksi.

      Terrorismi kun ei tätä maailmaa muuta yhtään sen oikeudenmukaisemmaksi, päinvastoin. Sitä ei edes kannata yrittää selitellä millään globaalilla epäoikeudenmukaisuudella.

      Piispa Askolan toivoisi antavan ratkaisuja, jos on löytänyt syyn.

      Joku oliko nyt ranskalainen vai saksalainen poliitikko, joka äskettäin lausahti, että Euroopassa on oltu liian sinisilmäisiä kaikenlaisia ääriliikkeitä kohtaan.

      Tähän ei taas kerran ole muuta lisättävää kuin se, että tavallinen rahvas alkoi huutaa tätä totuutta jo vuoden 2015 syksyllä, kun suuri invaasio alkoi?

      Joku saattaa vielä muistaa, kuinka Torniossa syksyllä 2015 mielenosoitukseen osallistuneita ihmisiä ivattiin ja pilkattiin ja halveksittiin? Niitä rohkeita, jotka uskaltautuivat oman maineensa menettämisenkin uhalla lähteä puolustamaan Suomea?

      Rohkeita olivat he. Surullista todeta, että ne ihmiset, joilla olisi ollut silloin ja on nyt valta muuttaa asioita, eivät ole rohkeita eivätkä ilmeisestikään halua puolustaa Suomea.

      Jos tällaista olisi tapahtunut muutama vuosikymmen sitten, vastuussa olevat ihmiset olisivat joutuneet valtakunnanoikeuteen. Mutta silloin olikin eri ihmiset puikoissa.

    • ei.minunkaan.kirkko
    • Sompanssi

      Käsittämättömän paljon tähän Askolan Islamilaiseen kirkkoon kuuluu vielä Suomalaisia.....

    • betoni.sika

      Kirkossa yhtä vähän jäseniä viimeksi 1940-luvun lopulla,
      silti melkein 4 milj. , kaikki totta sanoi pinokkio

    • opimmeko.mitään

      Joku viisas sanoi Tukholman iskusta, että eihän se vaikuta meihin kun se onneksi tapahtui Ruotsissa.
      Jos Temppelinaukion kirkossa olisi tapahtunut se mitä pelättiin niin olisiko minulta oikein todeta, että ei vaikuta meihin turkulaisiin kun se tapahtui Helsingissä jossa Askola toimii?

      • mattitäällä

        Ei kun olisi oikein todeta, että ei vaikuta meihin, jotka emme ole paikalla.
        Yksittäistapaus. Supon keksintöjä ja pelotteluja. Mitään ei tapahdu, pojat ne vaan
        vähän poliisia härnää.
        Voi teitä.


    • HuuhaaPiispa

      Isis tappoi 30 koptikristittyä bussiin Egyptissä.
      Ensin tapettiin miehet.
      Sitten vaadittiin naisia ja lapsia tunnustamaan ,että Allahhi on suurin.

      Nämä vastasivat:"Me olemme kristittyjä"
      Ammuttiin naiset ja lapset.
      Porukka oli menossa luostarii vierailulla.

      joo , varmaan Egyptissä oikeuden istunnossa syytettyna on GLOBALISAATIO sermin takana.
      Akka on täysin kuutamolla...kuuntelis edes radiota ja lukis lehtiä!!!.

      • Jussi______

        Terrorismi ja pommivyöt on valitettavasti tulleet jäädäkseen.
        Pelolle vaan aihetta.
        Kanattaa harrastaa videopelejä kotona ja netissä. Lemtopallo on liika vaarallista. Eih uskalla mennä enää hallille. Bussi ja metroo ei hyvä.


    • HeiMeLeijutaan

      Askolan suntiot lähetettävä Brysseliin. Nappaavat pommit kolehtihaaviin
      ja eheyttävät pommimiehet.

    • Hävetkää-edes

      Voi perk.. Nyt se epäoikeudenmukaisuus on levinyt globaalisti.
      Meidän kylällä oli maajussi: 200ha metsää , kirkkovaltuuston puheenjohtaja , 85 lypsävää,
      Mersu 500 , 3 traktoria , puimuri , 60ha peltoa ja metsäliiton osakkeita 400 000€.
      Papilla oli 7huonetta ja 2 lasta. Seurakuntadiakonissalla 7 lasta ja 2 huonetta.

    • korkki.kiinni

      Askola on ollut taas pullolla liian ahkeraan mäkisen kanssa. Ovat juoneet oikein olan takaa ja tästä tulleet nämä juopon ajatukset. Ehtoollisviinitkin on tainneet mennä sen siliän tien.

      • Faktaapeliin-666

    • juoponpentu

      Riippuvuudet eri aineiden käyttöön kehittyvät jokseenkin salakavalisti ja ovat pahimmillaan sairausasteiltaan vaihtelevia - raamattu ei paljon kerro eri aineiden vaaroista kuten ei eri maiden hallitukset ja eduskunnatkaan - ei kä usko että viinaksien juonti silleen haitoiksi asti valtakunnissaan yltyisi.

    • todellasurullista

      Onhan tämä jotenkin ironista että itseään liberaalina pitävä Askola sanoo terrorismin olevan rangaistus synneistämme (epäoikeudenmukaisuudesta) ja samalla käyttää juuri samaa perustelua kuin fundamentalismia saarnaavat terroristit. Surullista, ja vahvistaa vain päätöstäni erota kirkosta. Onko hengellinen ylpeys sekoittanut Askolan pään?

      • SyntinenPublikaani

        Kirkkomme taitaa olla miehitetty fariseuksilla...


      • PAHUUSZ

        Ja samalla itse kuittaa jotain 15 000€/kk liksaa ja ryyppää kirkollisveroa maksavien mummojen rahoilla.


      • väärintehtyaskola

        Juu, tässä se epäoikeudenmukaisuus taas paljastuu.. kenen nyt pitäisi huutaa, ja miten?


      • Suntio_helsinhisyä
        PAHUUSZ kirjoitti:

        Ja samalla itse kuittaa jotain 15 000€/kk liksaa ja ryyppää kirkollisveroa maksavien mummojen rahoilla.

        Pahinta on se, etä ku otaa perskännit ehtoollisviinestä, työajalla sakastissa, siinä kun pitäis treenata saarnaa.


    • sellaista.taas

      Alkoholismikin on oma vika, vai mitä Irja?

    • Faktaapeliin-666

      En tunne Askolaa henkilökohtaisesti, mutta onhan noita poliittisia eläimiä tullut nähtyä. Askola ei voi myöntgää olleensä väärässä, koska kirkko on erehtymätön myös nyt kun se itse havaitsee olevansa terrorin kohteena ja tehneensä emämunauksen. Kirkolle kuolemaa pelkäävät mummot ovat sen elinehto. Jos kirkko on terrorikohde, eivät mummot hae turvaa sieltä.

      Tätä kirkon eksistenttiaalista ongelmaa Askola selittää terroria torjuvilla suntioilla. Pitää olla todella herkästi uskovainen, jos tuollaiseen selitykseen uskoo.

      Lopputulema on se, että virheellisten valintojen vuoksi seurakunta alkaa välttää piruntorjuntabunkkereita.

      Mitä tulee "globaaliin epäoikeudenmukaisuuteen", niin sehän kyllä pitää paikkansa, sillä arabeilla on öljyvaroja ja afgaaneilla mineraaleja. Suomalaislla jäi tässä suuressa jaossa vain jääkauden huuhtelemaa graniittia, joka kyllä sisältää uraania, mutta varsin pieniä määriä.

      Globaali epis on totta, mutta ihan toisin päin, kun turpea piispa väittää.

    • IhanMitenVain

      Piispa Askolan kumppaneineen kannattaisi panostaa vakavissaan keskusteluihin imaamien kanssa.

      Imaamit nimenomaisesti ovat avainasemassa kaikkialla näiden ongelmien ratkaisemiseksi. JOS - mikä on hyvin epätodennäköistä - kaikki maailman imaamit nousevat yhtenä rintamana tuomitsemaan terrorismin, jotain voidaan ehkä ? vielä pelastaa.

      Pelissä on kuitenkin liian paljon, jotta tällaisen ihmeen voisi jonain päivänä nähdä.

      Sitten tietysti jää jäljelle vielä ne, joiden järki on jo niin sumentunut ettei mikään puhe enää auta.

      Minusta on outoa, että kirkko ei halua tunnustaa eikä tunnistaa pahuutta, vaikka katsoo sitä silmästä silmään. Vaikka toisaalta, kivahan se on uskoa, että jokaisesta ihmisestä saadaan ns yhteiskuntakelpoinen, kun vain tarjotaan lämmintä syliä, kuuntelevaa korvaa ja empatiaa. Teetä unohtamatta.

      Itsepetokseksi sitä ennen sanottiin. Tai farisealaisuudeksi. Tai omahyväisyydeksi.

    • eimuuttaatatsts

      Pervolesbo Askola on läpimätä ihminen, kristinuskon saastuttaja.

    • mcnncnvb

      Piispa Irja Askola on loistava puhuja. Olen surannut hänen uraansa nuoresta opiskelijasta piispan virkaan asti.
      Nyt hänen käyttämänsä kielikuvat ovat liian vaikeat tavallisen ihmisen ymmärtää.
      Kuinka yksittäinen suomalainen henkilö olisi vastuussa koko maailmaa kohtaavassa pahuudessa ja terroritekojen ymmärtämisessä.
      Käsittääkseni me suomalaiset olemme kiitettävästi kansakuntamme kokoon nähden avustaneet rahallisesti ja lähettäneet maailman kriisipesäkkeisiin asiantuntija henkilökuntaa,
      Pitkin vuotta on valtakunnallisia keräyksiä joihin suomalaiset lahjoittavat pyytettömästi rahaa vaikka omakin talous on tiukoilla.
      Piispa Askola on aikuisena tottunut elämään taloudellisesti turvattua elämää ja hänellä ei ole omakohtaista kokemusta taloudellisesta ahdingosta.

      • qåaäzm

        Mädättäjät aina syyllistävät valkoisia lihaa syöviä heteroita. Tämä kuuluu lopunajan henkeen.


    • askolan.vika.kaikki

      Pitihän se arvata että askola leimasi valkoisen miehen taas syylliseksi. Kumma ettei leimaa valkoisia naisia, vaikka ne on yhtä syyllisiä.
      Kyllä se on ihan oikein että meidät pommitetaan ja tuhotaan. Tuossakin tapauksessa harmi, että teko jäi puolitiehen.
      Suomalaiselle poliisille näköjään satelee keksittyjä vihjeitä, ja sitten massiivisesti poliisitoimet täytäntöön. Mitään ei tapahdu, ei olisi tapahtunut, vaikka poliisit olisivat vetäneet lonkkaa.
      Turhaa pelottelua kaikki tyynni.

    • Kaapumulkku

      Askola veedä vittu päähäsi.

    • KunhanKysäisen

      Meidän kaikkien pitäisi tällä argumentoinnilla olla terroristeja.

      Vaarallinen tie: tarjotaan terroristeille valmis selitys ja päänsilitystä taas kerran.

    • samanaatteenmies

      paljon huuli veikkoja sivu pullollaan niin kuin apu koulussa

      • ApuKouluunMars

        "huuliveikkoja" - "apukoulussa"


    • cglkcg

      Enemmän ymmärrystä piispalta kirkkoa uhkaavalle terroristille, kuin mielenterveysongelmista kärsineelle, ja juuri ennen tekoaan avioeronneelle, kantasuomalaiselle kirkonsytyttäjälle.

    • fujhkfjh

      Piispa Askolalta enemmän ymmärrystä kirkkoa terrori-iskulla uhkaaville jihadisteille, kuin 'pahoille' kantasuomalaisille kirkkokriitikoille, jotka käyttävät ainoastaan sanan säilää aseenaan.

      Eipä tämä mielenterveysongelmista kärsinyt, ja juuri ennen epätoivoista tekoaan avioeron kokenut, kirkonsytyttäjäkään juuri sääliä ja ymmärrystä kirkon edustajilta osakseen saanut.

      • Faktaapeliin-654124

        Koska oli kantasuomalainen.

        Olisi saanut ymmärrystä osakseen, mikäli olisi maahanmuuttotaustainen ja onnistunut lahtaamaan muutama sata suomalaista.

        Ennustan, että tulemme näkemään vielä sen, kuinka jihadistit onnistuvat saamaan seurakuntalaisia hengiltä ja ev. lut. kirkko kääntää vielä toisenkin posken ja pyytää jihadisteilta anteeksi.


      • siittä.vaan.sano.juha
        Faktaapeliin-654124 kirjoitti:

        Koska oli kantasuomalainen.

        Olisi saanut ymmärrystä osakseen, mikäli olisi maahanmuuttotaustainen ja onnistunut lahtaamaan muutama sata suomalaista.

        Ennustan, että tulemme näkemään vielä sen, kuinka jihadistit onnistuvat saamaan seurakuntalaisia hengiltä ja ev. lut. kirkko kääntää vielä toisenkin posken ja pyytää jihadisteilta anteeksi.

        No hyvä ettei ole tapana kirkoissa käydä. Puolestani senkun mosauttavat kirkon, pari. Sukulaisetkaan eivät käy, joten ollaan turvassa.


    • kulttuurierott

      Myötäntunto ja söpöttäminen globaalista epäoikeudenmukaisuudesta on muslimeille heikkouden merkki. Se lisää vain bensaa niiden liekkeihin. Ainoa länsimaalainen johtaja, joka ymmärtää miten muslimeihin pitää asennoitua on presidentti Trump.

    • iyoi

      Suomesta ISISin joukkoihin matkustanut nainen julkaissut viime kesänä ISISin propagandakoneistoon kuuluvassa lehdessä kuvanTemppeliaukion kirkosta ja liittänyt kuvaan tekstin: "Pakanallinen kirkko Suomessa."

      Jos syynä terrorismille on epäoikeudenmukaisuus ja terrorismi on terroristien valitsemien iskukohteiden oma vika, niin mitä Askola esittää evl.kirkossa muutettavan että se ei olisi enää pakanallinen, epäoikeudenmukainen kirkko, jihadistien mielestä? Muutettaisiinko evl. kirkot vaikkapa moskeijoiksi?

      Silti joidenkin jihadistien mielestä kuitenkin väärän muslimisuutauksen mukaisiksi, ja saattaisivat olla edelleen potentiaalisia iskukohteita.

      Jos matkustaa ulkomaille ISISin kelkaan, niin ei pitäisi olla paluuta takaisin Suomeen.

    • Xenofon

      Kyseisen leipäpiispan mukaan "luterilaisen kirkon tehtävänä on kuitenkin myös osoittaa, että erilaisten uskontojen harjoittamiselle on tilaa Suomessa". Enpä ole tiennytkään, että kirkolla tuollainenkin tehtävä on...

      • Faktaapeliin-666

        Piispa toimii lain vastaisesti.

        Kirkkolaki:

        1 § Tunnustus

        Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä Raamattuun perustuvaa kristillistä uskoa, joka on lausuttu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä luterilaisissa tunnustuskirjoissa. Kirkon tunnustus ilmaistaan lähemmin kirkkojärjestyksessä.

        2 § Tehtävä

        Tunnustuksensa mukaisesti kirkko julistaa Jumalan sanaa ja jakaa sakramentteja sekä toimii muutenkin kristillisen sanoman levittämiseksi ja lähimmäisenrakkauden toteuttamiseksi.

        Kirkkojärjestys:

        1 §

        Suomen evankelis-luterilainen kirkko tunnustaa sitä kristillistä uskoa, joka perustuu Jumalan pyhään sanaan, Vanhan ja Uuden testamentin profeetallisiin ja apostolisiin kirjoihin, ja joka on ilmaistu kolmessa vanhan kirkon uskontunnustuksessa sekä muuttamattomassa Augsburgin tunnustuksessa ja muissa luterilaisen kirkon Yksimielisyyden kirjaan otetuissa tunnustuskirjoissa. Kirkko pitää korkeimpana ohjeenaan sitä tunnustuskirjojen periaatetta, että kaikkea oppia kirkossa on tutkittava ja arvioitava Jumalan pyhän sanan mukaan.

        2 §

        Kirkon pyhissä toimituksissa ja opetuksessa käytettävien kirjojen on oltava tunnustuksen mukaisia.


    • historiaamuutetaan

      Askolan logiikalla juutalaiset olivat syyllisiä siihen, että natsit vainosivat heitä??? Jumalauta, montakymmentä vuotta on haukuttu aatua ja ihan turhaan....

    • fcgxcgdxfc

      Vika on todellakin meidän länsimaalaisten, sillä olemme sinisilmäisiä ja tyhmiä:

      "Focus -lehden haastattelussa libanonilais-saksalainen politiikan tutkija ja Saksassa olevien Lähi-idän klaanien johtava asiantuntija Ralph Ghadban selittää perusteellisesti, että hän on seurannut tätä kehitystä jo vuosia.

      "Klaanit tuntuvat olevan nyt niin vahvoja, että ne hyökkäävät valtion viranomaisten ja poliisien päälle. Ne halveksivat oikeuslaitosta."

      Ghadbanin mielestä valtion olisi tuhottava klaanin rakenteet. Vahvoja ja hyvin koulutettuja poliiseja pitäisi kunnioittaa kadulla.

      "On huono ja nolo esimerkki, jos klaanin jäsenet voivat vakavasti vahingoittaa 24 poliisia ilman pelkoa todellisista seurauksista. Asianajajat ja tuomarit on myös koulutettava."

      Tuomioistuimet antavat Ghadbanin mukaan voimattomia tuomioita, jotka perustuvat virheelliseen monikulttuurisuuden ymmärtämiseen ja rasistiksi leimautumisen pelkoon.

      Klaanit ovat sidoksissa islamistisiin ryhmittymiin ja oikeuttavat väkivaltaan "vääräuskoisia" vastaan.

      Klaanit torjuvat Saksan valtion auktoriteetin ja sen sijaan ajavat rinnakkaista oikeusjärjestelmää, jossa mahdolliset erimielisyydet ratkaistaan välimiehen, niin sanotun "sovittelijan" välityksellä. Bild -lehti on paljastanut, miten klaanit käyttävät käteismaksuja ja väkivallan uhkaa vaikuttaakseen todistajiin aina kun Saksan poliisi tai syyttäjät sekaantuvat asiaan.

      Ahmed A on sarjarikollinen, jonka turvapaikkahakemus on hylätty, mutta hän on edelleen Saksassa. Hän sanoi poliiseille:

      "Pidättäkää minut. Minulla ei ole mitään menetettävää. Aion ampua luodin jokaisen poliisin päähän. Teen elämästänne helvettiä. Silloin minusta tulee vain poliisin tappaja."

      Hän myös varoitti poliisia, joka takavarikoi hänen ajokorttinsa:

      "Tuhoan hänen elämänsä. Tiedän tarkalleen, missä hän asuu." Sitten hän selitti, mitä hän tekisi poliisin vaimolle ja tyttärelle.

      Ahmed A:n annettiin kävellä vapaasti. Poliisi sanoi vain, että sillä ei ole riittäviä perusteita pidätykseen."

    • kirkkoonrapautunut

      onko Irjalla jotain henkilökohtaisia syyllisyydentunteita omasta toiminnastaan?
      kirkon palvelijana?

      Miksi hän tekee niistä meidän kaikkien vikoja?
      Miksi hän tekee meistä kaikista syyllisiä rikollisten tappamisviettiin?

      Ei ihminen- joka syntyy luterilaiseen perheeseen - ole automaattisesti syyllinen jonkun
      henkilö xyz - raivoon kritittyjä kohtaan. Silloin Irja tekee kaikista lapsistakin syyllisiä
      terrorismiin pelkän sattuman vuoksi. Sattui syntymään luterilaiseen yhteisöön.

      Mitä on "globaali epäoikeudenmukaisuus"?

      - se että jokin kansa tappelee uskonsa vuoksi 200000 vuotta yhtäsoittoa?
      - se että jokin toinen kansa ei tappele uskonnoista
      - se että jotkut eurooppalaiset EIVÄT HALUA NIITÄ RIITAPUKAREITA TÄNNE?
      - se että tuolla asuu ihmisiä alueella jossa ei koskaan sada- siellä ei voi viljellä - ja sitten kirkko käy viemässä sinne ruokaa vuosikymmeniä vain jotta ne lisääntyvät - edelleen kuivaan pöytään. siellä on niin kuuma ja siellä ei ole mitään. Kirkon tantat kärrää sinne ruokaa ja taas....tulee lapsia lisää kuivaan pöytään. Silläkö nunna, pappi tai kärrrääjä pelastuu itse taivaaseen?

      IRJA
      jokin osa teissä uskoa harjoittavissa elämäänsä kyllästyneissä umpirikkaissa virkapapeissa on hyvin vastenmielistä.

      SINÄ JA SE PUNAPÄÄPAPPI OLETTE shamppanjasosialisteja.
      siellä on hyvä pelastaa maailmaa toisten kustannuksella.
      Olla sokea ... kenttäelämälle ja tehdä omasta syyllisyydestä kaikkien taakkaa.

      irja ja kirkko: usko ihmisen sydämessä ja maksuunpantukirkko OVAT ERI ASIOITA
      Onko kirkko tuolla viestillä - hyvänä esimerkkinä ja oppaana? Kenelle?

      MIKSI IRJA ei voi osoittaa tukeaan siirtolaisille tekemättä kantiksista syyllisiä.
      Irja tuomitsi tuolla lausunnolla Suomalaiset ristille - pilatuksen tapaan.

    • kukaonsyyllinen

      jos kerran valkoinen on syyllinen terrorismiin, niin
      kuka "sen" on tehnyt? Mikä on se teko - josta ne suuttuvat ja tulevat sitten tänne kostamaan jotain?

      länsimaalaiset?
      sotilaat? liikemiehet?


      ****

      Pitäisikö kansan - joka ei ole syyllinen tähän - mutta ottaa sen vihan vastaan- terrorismina -
      vaihtaa koko poliittinen päällystö?

      JA VAHTIA uusia valittuja päättäjiä NIIN TARKKAAN, ETTÄ NE EIVÄT VOI MENNÄ SINNE
      TEKEMÄÄN MITÄÄN MIKÄ AIHEUTTAA VIHAA???
      vähän sama kuin kävelisi sekopäisen riitapukarin perässä ja tarkkailisi - missä se herättää vihaa milloinkin?


      MITES KIRKKO?
      PITÄISIKÖ LOPETTAA LÄHETYSTYÖ?
      LOPETTAKAA SE TOISTEN ASIOIHIN PUUTTUMINEN KERRAN SE SUUTUTTAA NE NIIN KOVIN!

      EROTETAAN: kirkko, poliitikot ja ahneet liikemiehet omalle mantereelleen - jossa ne voivat sorkkia rauhassa toistensa napaa.

    • enolerasisti

      Irja on taas saanut kännissä oikein varsinaisen kuningasajatuksen.

    • hallelujaahk

      Irjan pitäisi saada palkita taas joku 3-vuotias vuoden transseksuualina, joka kuulemma vaatii sukupuolenvaihdosleikkausta jo tuonikäisille.

    • MissäMunLelutOn

      Aloittaja ei yllättäen ole tajunnut pointtia:

      Terrorismin uhka on olemassa, mutta vähäinen.

      Tajusitko?

    • Evankeliumia
      • Kiljukauluri

        En halua edes vilkaista!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe