selviytymispuukko vai mikä mukana

kännykkävaikartta

Jos lähdette pitkälle matkalle, otatteko mukaan selviytymispuukon vai tavallisen. Tulenteko ja ongen tekovälineet vai mitkä maastoon vieraaseen paikkaan. Jos ei ole karttaa, lienee kännykän kartta tai jos ei ole edes kännykkää, niin miten osaat suunnistaa auringon, ilman suuntien ja tähtien mukaan. Minä en vielä osaa kaikkea, mutta opettelen kovasti.

11

281

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Puukko Hiiliterästä(voit iskeä kipinää),kompassi ja ajantasalla oleva maastokartta. Aurinko nousee Idästä ja laskee Länteen,muurahaisten pesä aika tarkkaan eteläpuolella jotain,sammal kasvaa tietylle puolelle,rautatien päässä on jotain kuin myös pienetkin polut. Hanki luvat Karhu suihkeelle,tehoaa myös vankikarkureihin jotka nälkäisiä. Mene Erä-Kurssille itse opiskelu tuntuu oudolta,luota kokeneemman oppiin,älä eräkaupan myyjään joka myy kasan kamaa että tarviit Muulin kantamaan. Heitä ensin lyhyitä maasto marsseja, suunniteltu 3 km lenkki voi päättyä parin viikon päästä hengenpelasajien toimesta. Olen kävelly Lammesta ohi vaikka maasto tuttu,puuhun piti nousta/puut kasvaa 6v. aikana näköjään ja Moto hakkaa ne taas erinäköisiksi. Yleensä kun tulee paniikki kiire,istu alas että kiire menee ohi,rauhallisuus selvittää ajatukset. Yksi kuoli 180m majalle kun ei tajunnut onko pellon vai järven rannalla,hänellä oli kaira mukana,mutta rakensi märkänä majan pimeässä luullen kai eksyneensä 10km ohi ja voimat loppuneet. Isäni kuoli 10m talon pihamaalle iltasella kaatui ja lonkka meni kuolioon,naapuriin 400m,siinä oli vanha erämies kyseessä ja paleltui siihen puunhaku reissulle. Muista valaisinmet ja lämmittimet kaikenlaiset,jatkoja Erästely on parasta kaverin kanssa vaan älä ota kaikkitietävää,voin taata ettei pahat teot ole kaukana,jos itseoppinut eräopas mukana joka ei osannut edes muonaa laittaa tai nuotiota. Opi rauhassa,luota itseesi jos kerran olet oppinut,ja tiedät sen.

    • vainretkelle

      Kiitos neuvoista. Näin pohjoiskarjalassa löytyy kyllä joitakin suojelualueita, joissa valmiina nuotiopaikat ja reitit. Niitä näin alkuun ajattelin koiran kanssa, teltta ja kaveri mukaan tai pitää opetella laavun teko, jos jää retkelle yöksi.

      • Erävetoja

        Tunnen P-Karjalan ,olen syntynyt rajan pintaan. Tuosta Laavusta tulee Hämeessä sanomista jos kaadat tuoreet puut,maksat tukin hinnan arviolta. Eli lompakolle varminta Laavukangas ja pystyyn kuivaneet puut tueksi. Täällä on jo tuet valmiiksi pystyssä kalastus paikoilla/Evo ym.


    • tuluksetkinon

      Kiitos, saaneeko laavukangasta kaikkialta. Olen joskus ymmärtänyt, että autoissa käytettävät peitekankaatkin käy kun laavu a rakentaa. Lähisukulainen osaa tehdä laavun, minä en. Löysin suhteellisen halvan puukon maastoon ja toisen linkkarin, jota voi metsäretkillä pitää mukana kotelossa. Lähinnä koiran kanssa. Tätä kirjoittaessani juuri laitoin pois käsistäni kotelon, jonka tilasin netistä, käy yhdellä kädellä avattavalle kääntöveitselle. Tuluksetkin hankin, josko onnistuisin niitä käyttämään kodalla.

      • painoselässä

        Suosittelen telttaa, sillä laavulla ovat hyttyset kiusana.

        Tulukset eivät yksin riitä vaan tarvitset myös helposti syttyvää materiaalia. Itse pidän parempana tulitikkuja vesitiiviissä rasiassa taikka myrskysytytintä. Tosin tulta ei saa tehdä vieraassa metsässä ilman lupaa. Reitkiilä on hyvä olla myös pieni led otsalamppu, jottei tarvitse pimeässä käsikopelolla puuhastella.

        Älä osta metsäretkille kallista puukkoa, sillä se hukkuu helposti ja vaatii huolenpitoa, jottei ruostu. Osta halpa punakahvainen rst puukko esim. mora. Punakahvainen puukko löytyy helposti kun se putoaa tai unohtuu johonkin.

        Teltta, makuualusta, makuupussi, keitin kattiloineen, kirves, lankasaha, rinkka/kantolaite, sadevaatteet, kartta ja kompassi, ensiapuvälineet ym. Jos saat rinkan painoin pysymään pitkän reissun alussa kymmenessä kilossa, niin olet kokenut vaeltaja. Aloittelijoilla painoa karkaa helposti tuplaksi.


    • dsfsdgdfsgsdfg

      Jos lähden pitkälle matkalle, pakkaan matkalaukkuun tarpeeksi vaatteita matkaa varten. Jos matka on oikein pitkä, niin varaan majoituksen sellaisesta kohteesta jossa voin pestä pyykkiä.

      Puukkoa ei saa koneeseen ottaa, joten ne jäävät kotiin.

    • retkeilyä

      en ajatellut lentsikkamatkaa, enkä autolla ajoa, vaan enemmänkin erämaa ja valmiita suojelualuereittejä, joita voi kävellä ja joissa on kotia, leiripaikkoja, sienimaastoa, marjastus sallittu, jne...
      nyt kävi niin, että löysin mitä mukavimman kotapaikan, tänä kesänä lenkkeilen ja retkeilen omaksi ilokseni, ja kantelen puukkoa silloin tällöin.

    • kotarinkka

      Nyt syksyllä kanalintu istui lähipuun oksalla ja lensi pois, kun koiran kanssa lähestyttiin. Tänään lähden retkelle ja kotaan yritän tulta. Saa nähdä, onnistunko.

      • aihepiiri

        Vai niin, mutta miten liittyy teräaseisiin, joka on palstan aihe.


      • anonyymios

        Jos epäilet että tulenteko kotaan ei saata onnistua nii eikö silloin olisi parempi jäädä kotiin sähköhellan ääreen...


    • tuluksetko

      Tuluksillahan minä sitä ajattelin yrittää elämässäni ensi kertaa. On monelle armeijan pojalle tuttu esine, mutta itse en ole käyttänyt vielä, kotona ovat kylläkin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe