SYNTYVYYS LASKI ENTISESTÄÄN

H1SQ

Ensi kertaa rauhan aikana Suomessa syntyi v. 2016 vähemmän ihmisiä kuin kuoli.

Tänä vuonna syntyvyys on vähentynyt edelleen.

Syntyvyys on vähentynyt Suomessa jo kuuden vuoden ajan.

Väestönkasvua ylläpiti maahanmuutot joita oli 5 684 enemmän kuin maastamuuttoja.

http://www.hs.fi/kotimaa/art-2000005266473.html

60

854

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • oytgfuji

      "Julkisen terveydenhuollon osuus kaikista hedelmöityshoidoista oli vuoden 2016 ennakkotietojen mukaan 47 prosenttia. Osuus on suurempi kuin kertaakaan vuonna 1992 alkaneen tilastoinnin aikana"

      Esim. Katolinen kirkko tuomitsee kaikki keinotekoiset hedelmöityshoidot moraalittomiksi.
      Sen mukaan erityisen vakavia moraalisia rikkomuksia ovat hedelmöityshoidot, joissa käytetään luovutettuja sukusoluja tai sijaissynnyttäjää.

      Vielä kun tuohon lisättään että sukusolut ovat kotoisin vieraan vallan maista, kuten esim. Suomessa usein tanskasta (natomaa.)

      http://www.mediuutiset.fi/uutisarkisto/julkisella-sektorilla-tehdaan-aiempaa-enemman-hedelmoityshoitoja-6641439

    • Niinpä.näyttää

      Mitä mieltä olet aloittaja tuosta? Jonkun pitäisi valistaa faktoilla, mikä on kannattava ajatus.

      On vähän outua, ettei syntyvyys ole politiikkojen puheissa, sitten raijataan sakkia. Lisäksi pitäisi tehdä jotai aloitteita kehitysalueiden syntyvyydelle. Epäsuhta eri väestöjen kesken on ainakin ongelma. En vastusta näillä tiedoilla hedelmöityshoitoja, monelta jää tyhjäkäynti pois, kun on tekemistä perheen perustamisessa. Sukupuoliin liittyvästä en ole muodostanut käsitystä, kenen edun mukaan pitäisi mennä, lapsen vai samansukupuolisten. Toisaalta lesboparit tuottaa väestöä.

      Mitä enemmän on bankstereita elätteinä, sitä enemmän ne tuottaa sakkia veronmaksajien elätettäväksi.

    • kikiriipripripröö

      no kun ei ole töitä ja naiset on mielen vikaisia

    • KaputSino

      onneksi maahanmuutto korjaa ongelman.

      Vielä riittää ihmisiä Irakissa, Libyassa, Syyriassa, Afganistanissa ...

      • ftvdcs

        Maahanmuutto vääristää väestön suhteita. Heillä on väärä uskonta täällä, elämä muuttuu laadultaan huonoksi. Länsimaista terveydenhoitoa ja elintasoa vaikea pitää yllä sosiaalipummeilla.


      • KaputSino

        Mutta kerrankin on Suomiperiferialla mahdollisuus muuttua kansainväliseksi


    • Miten.kävisi

      Kysytäänpä miehiltä. Alkaisitteko tehdä jälkikasvua, jos olisitte itse synnyttäjiä?

      • PeeJiiPee

        Lapsen avulla feministi saa miehestä pitävän otteen ja tekee mitä huvittaa. Ei käy


    • Mihin.liittyy

      Syntyvyys tosiaan taitaa laskea aina alhaisen tai uhkaavan elintason laskun yhteydessä?

      Sotien jälkeen kannustettiin lapsilisillä ja asuntolainoituksilla.

      • katoavat

        Eikös Suomessa naiset tule äideiksi aika vanhoina, kun lapsia aletaan hankkia vasta yli 30 vuotiaina? Meillä naiset on niin itsenäisiä, opiskelevat ensin vuosikausia saadakseen hyvän tittelin ja ammatin. Perheen perustaminen jää usein liian myöhäiseksi. Sitten alkaakin se keinohedelmöitysrumba! Munasoluilla ja siittiösoluilla on kysyntää!
        Eikä koskaan tiedä, meneekö lapsi aikanaan naimisiin sisarpuolensa kanssa!


    • MaailmaTuliKylään

      Kuka järkevä ihminen tällaiseen maailmaan haluaa lapsia hankkia?

    • 9I9U7YU

      Tämän invaasion seurauksena on kyllä kieltämättä tullut mieleen, että nuorena olisi voinut tätä syntyvyyttä vähän käydä näin keskustellen läpi.

      Muutama asia, joka voi olla vaikuttamassa. Tuttu ympäristö odottaa, että tuo tai tuo tekisi kohta lapsia, siis tuttavapiirissä. Siitä pottuillaan joka suunnalla, se kuitenkin vaikuttaa työn saantiin. Kukapa se käskystä mitään tekisi. Kaverit puhuivat joskus, että vain tietyt ihmiset jättää tänne jälkiä, (lestadiolaiset). Nyt on muuta.

      Eikä nuorena voi tajuta eteenpäin omia asIoita. Lasten tulevaisuus on epävarma, tuo vaan ei ole täysin omassa vallassa. Köyhissä maissa matkailu vaikuttaa päinvastaisesti, huomaa, että täällä on hyvä tilanne.

    • Kelastavaan
    • muualla

      Suomalaiset lapsiperheet kaikkoavat. Muslimit tilalle.

    • räyhräyh

      Parempi että näin tyhmä kansa häviääkin historian hämärään.
      Jääkööt matut tänne tappelemaan, kumpi voittaa, shiiat vai sunnit.

    • Luojanluomat

      Vaikka Suomen väestö pienenisi 90% meitä olisi silti lähes kaksi kertaa enemmän kuin islantilaisia, joilla menee ihan hyvin, sillä maassa on käytännössä täystyöllisyys ja vähän maahanmuuttajia!

      Koko maailman väkiluvun olisi hyvä pienentyä vaikkapa 99,999%, niin ei olisi enää huolta ilmastonmuutoksesta eikä saastumisesta ja kaikille riittäisi mielinmäärin vapaata maata ja luontoa!

      Hiljaa hyvä tulee, kunhan kehitysmaat tekevät samoin.

      • Knmxrzd

        Puhut asiaa! Suomen tulisi lisäksi esimerkillisesti lakkauttaa kehitysapu! Ruoka- ja lääkeavustus ulkomaille. Pakolaisvastaanottoon järkeä! Ei kaikkia halukkaita jostain intiasta ja pakistanista ym. manana-maista. Islamimaista islaminuskoa harjoittaville tulijoille stoppi kokonaan. Vain reilun työiän omaavia kristittyjä näistä maista. Maahanmuuttoon tiukennuksia, ottamalla mallia Australiasta ja Sveitsistä. Jättämättä osallistumasta sotaoperaatioihin. Osallistumasta jokaiseen rauhanturvaoperaatioon, poikkeuksena esim. Balkaninin niemimaa. Näillä ed. mainituilla teoilla olemme osaltamme vain pahentamassa väestöräjähdystä ja kelvollisen elintilan, veden, ravinnon ja sotien määrää maapallolla.


    • PeeJiiPee

      Kansakunnan tuho alkoi, kun naiset saivat äänioikeuden. Nainen, äänestä naista. Naisvaltainen eduskunta on tehnyt tuhoon johtavia päätöksiä. Naispresidentti oli katastrofi

      • PunakaartinHuutoäänestys

        Nytkään demareilla ei ole kuin peräti 3 naisehdokasta presidenttikisaan. Nekin viime tingassa repäistyjä hätäehdokkaita. Jopa kolmekymppistä rääväsuu fenisti Sanna Marinia. Eli sukupuolella koitetaan saada ääniä. Senhän takia Halonenkin pääsi päsmäröimään ja töksäyttelemään pressaksi. Tuhoututti vielä miinat viime viime tekonaan Putinin huväksi.


      • Ei.nilllä.oo.lapsia

        En tunne ainuttakaan demarinaista, jolla olisi omia lapsia. Poliitikot ovat kaikkea muuta kuin perheellisiä.


      • Mitä.häh
        Ei.nilllä.oo.lapsia kirjoitti:

        En tunne ainuttakaan demarinaista, jolla olisi omia lapsia. Poliitikot ovat kaikkea muuta kuin perheellisiä.

        Ja nämä tekevät lapsiperheitä koskevia päätöksiä


      • Havainnut

        Valtaosa nykypoliitikoista on lapsettomia, ja iso osa ei aio tehdä koskaan lapsia. Osa on jo ajat sitten jo tehnyt ja kasvatuttanut mukulansa. Ei siis mitään huolta! Ei niitä kiinnosta muu kuin raha ja valta, sekä niiden tuomat edut elämäänsä! Lapsiperheet ja yhtälailla vallattomat sinkutkin on täysin toissijainen asia heidän näkökulmastaan - ja niimpä myös päätöksetkin ovat sitten sen mukaisia. Voivat siis helposti vailla omatunnon tuskia tehdä kyseenalaisia yhteiskuntaratkaisuja, kun eivät itse kärsi tai ole jälkikasvuakaan, joka tulisi koskaan sekään kärsimään.


    • tulisiollapakollista

      Mikä teitä miehiä ja naisia vaivaa, kun ette halua omaa jälkikasvua? Liikaa (tahallisia)lapsettomia, saisi laittaa kaikki vankilaan jos ei lapsenteko maistu.

      • mökököko

        Miksi ottaa riesa lapsista kun voi olla vapaastikin? Suomalaisia on nyt jo liikaa ja kun edes oppisivat puhumaan toisilleen.


      • mysterious.life

        Miten suomalaisia on liikaa? Eikö brittejä sitten ole liikaa suhteessa maaplänttiin?

        Suuri osa suomalaisia ei tosiaan avaudu puhumaan, syynä kiire, tms. Mukavaa olisi tietenkin puhua, huomannut, ettei kukaan pyytäessäkään puhu, pelkäävät paljastumista johonkin ilmansuuntaan.


      • PeeJiiPee
        mökököko kirjoitti:

        Miksi ottaa riesa lapsista kun voi olla vapaastikin? Suomalaisia on nyt jo liikaa ja kun edes oppisivat puhumaan toisilleen.

        Nykyään vanhempien kimpussa on koko yhteiskunnan massiivinen organisaatio. Opettajat, sosiaalikorpit ym. Erityisesti isät ovat jyvällä. Avioeron sattuessa mies kynitään puhtaaksi. Vain hullu lykkää päänsä silmukkaan vapaaehtoisesti


      • 61330-

        Jos talo on on vaikkapa appiukon vuokratontilla, niin eipä sitä myydyksi saa. Tällainenkin varotoimi on jossakin käytössä...


      • Apen.tontti

        Eikö tonttia voi lunastaa omaksi ja myydä sitten? No, niin arvaan, jälleen ongelma on sama, raha.


      • PeeJiiPee
        Apen.tontti kirjoitti:

        Eikö tonttia voi lunastaa omaksi ja myydä sitten? No, niin arvaan, jälleen ongelma on sama, raha.

        Ja appiukko


      • 61330-
        Apen.tontti kirjoitti:

        Eikö tonttia voi lunastaa omaksi ja myydä sitten? No, niin arvaan, jälleen ongelma on sama, raha.

        Siis kuinkahan nyt ymmärsit asian. Ei ole tarkoituskaan myydä vaan että talo säilyy jakamattomana, jos frouva alkaa jumpitella. Kyllä poika ja isä pärjäävät....:)


      • "saisi laittaa kaikki vankilaan jos ei lapsenteko maistu."

        Entäs he jotka eivät pysty saamaan lapsia? Pitäisikö heidätkin heittää vankilaan?


    • kikypotkut

      Näin paskaa yhteiskuntaa ei kannata enää lapsilla siunata.
      Tapelkoon kusipäät keskenään mamujen kera.

      • Suomi.OLI.hyvä.maa

        Samat ajatukset täälläkin. Onneksi näin jo nuorena 90-luvun lamassa tämän maan todelliset "värit" ja päätin että teoreettiset jälkikasvuni ovat varmasti kiitollisia siitä ettei tarvinnut syntyä tällaiseen paskamaahan. Toivottavasti maahantuotetut matut pistävät tämän maan yhtä raunioiksi kuin kotimaansakin...


      • PaskakoOnPriimaa

        Vaikka ennen Suomen elintaso oli heikko, niin ihmisillä oli toivo tulevasta. Tarjolla oli työpaikkoja ja järjestelmä pyrki auttamaan yksilöä eteenpäin. Nykyisin halutaan luoda työpaikkoja hinnalla millä hyvänsä, joiden työpaikkojen palkoilla ei välttämättä edes tule toimeen. Vaikka tekisi kaikkensa yhteiskunnan ja itsensä eteen, niin edessä voi olla kaikesta huolimatta syrjäytyminen yhteiskunnasta. Nykyinen yhteiskunta ei anna enään toivoa tulevasta, mikä luonnollisesti vaikuttaa haluun hankkia lapsiakin.


      • LapsetSuomen

        Nykyajan pahin ongelma Suomessa todellakin on masentavat oman kansamme tulevaisuuden näkymät, johtuen Sipilän, Orpon & kumpp. harjoittamasta edesvastuuttomasta maahanmuuttopolitiikasta, tärkeiden yritysten myynnistä ulkomaiseen omistukseen ja EU-diktatuurista.

        Kansallisomaisuuttamme ei todellakaan saisi lahjoittaa, myydä tai edes vuokrata pois kansalta! Suomen täyttäminen vierailla kansoilla masentaa, koska tämän maan puolesta ovat esi-vanhempamme taistelleet ja myös vanhempamme sen rakentamiseen osallistuneet.

        Mikä motivaatio on meillä jälkipolvilla yrittää ja tehdä parhaamme, jos vierasmaalaisten annetaan noinvain pesiytyä kotimaahamme ja parhaat kaivokset sekä muut yritykset myydään pois, jonka jälkeen olemme vieraita, vuokralaisia ja työn orjia omassa maassamme sikäli, kuin yleensä olemme töissä? Tästä ei enää puutu kuin Euvostoliiton kolhoosit.

        Ihmiset tarvitsevat toivoa tulevasta: Suomea tai edes Suomen sosiaali- ja terveysturvaa ei saa antaa pois suomalaisilta!!!

        https://www.youtube.com/watch?v=8WA3mEd8UHs


    • Röhäygh

      Luonnon vastaiset lait ja vaatimukset johtavat tuhoon. Luonto kostaa

    • etryhe53w3www

      Epävakauteen ei haluta lisää taakkaa itselle eikä yhteiskunnalle eli lapsia.

    • sdkjfdslkfjlsfjdkl

      Suomen valtio on vihamielinen omaa kansaansa vastaan. Sen sijaan että järjestäisi tänne sellaiset olot että kantasuomalaiset voisivat hankkia lapsia, valtio on koko ajan vain kiristänyt toimeentulomahdollisuuksia ja loukkauksen maksimoimiseksi sen sijaan tuottaa tänne matuja kehitysmaista!!!
      Jumalauta että tämä on vittumainen maa perkele! Tällainen maa saa haistaa paskat, ei ole edes puolustamisen arvoinen. Menkööt paskiaispoliitikot itse sinne rintamalle jos sellainen tilanne tulee. Koska valtio on pelkästään kussut minun niskaan jo yli 25 vuotta, minua ei kiinnosta tämän maan kohtalo koiranpaskankaan vertaa!!

    • Jiiii-haaaad

      Ei huolta! Suomi vuonna 2100 on elinvoimainen kehitysmaamuslimien elävöittämä muslimimaa!

      • MietiVastausValmiiksi

        Kukas täällä töissä sitten käy? Opettaa, hoitaa infran, lääkitsee, leipoo jne jne jne.

        Kuka?

        Toisaalta, eihän se meille kuulu enää silloin...Saattaa olla, että joku pikkuriikkinen suomalaisen alkuperäiskansan osa on jäljellä, ja heiltä lapsensa kysyvät:

        MIKSI PILASITTE KOTIMAAMME?

        Meidän historiamme on varmaankin siihen mennessä kirjoitettu uudelleen, ja uudet isännät valehtelevat päin silmiä asuttaneensa näitä tienoita jo tuhansia vuosia.


      • szdfgdfdsdf
        MietiVastausValmiiksi kirjoitti:

        Kukas täällä töissä sitten käy? Opettaa, hoitaa infran, lääkitsee, leipoo jne jne jne.

        Kuka?

        Toisaalta, eihän se meille kuulu enää silloin...Saattaa olla, että joku pikkuriikkinen suomalaisen alkuperäiskansan osa on jäljellä, ja heiltä lapsensa kysyvät:

        MIKSI PILASITTE KOTIMAAMME?

        Meidän historiamme on varmaankin siihen mennessä kirjoitettu uudelleen, ja uudet isännät valehtelevat päin silmiä asuttaneensa näitä tienoita jo tuhansia vuosia.

        Joskus tulevaisuudessa, muutaman sadan vuoden päästä tästä, kaikki kynnelle kykenevät valkoiset asuvat ihan eri paikoissa kuin muslimit, muurien ja aseiden takana ja meno on muutenkin kuin israelissa.
        Ellei sitten uutta holokaustia ole jo ollut ja eurooppa kesytetty sitä kautta.


    • ei-toteutunut

      joskus mietin että jos saisin miljoonan niin muuttaisin maalle, ostaisin ison talon, naisin yksinkertaisen, iloisen maalaistytön ja tekisin 10 lasta.

      • Miten.niin

        Kyllähän sinä vieläkin ehdit. Yksi ongelma on kaikilla: raha.


      • PeeJiiPee
        Miten.niin kirjoitti:

        Kyllähän sinä vieläkin ehdit. Yksi ongelma on kaikilla: raha.

        Ja appiukko


      • niinsitäpitää

        Upeaa :)


    • Koivun_lehti_shampoo

      Tänään on saitilla niin vähän uusia teemoja eikä viitsi purkaa nyt uutisiakaan tänne. Brexit-melkein tuhottu. EU-pellet kaikissa uutisissa. Laitetaan uusia aloituksia. Näitä lukee kaiken maailman ihmiset, mm. itsekin automatkoilla. Saitti on aika jännää luettavaa.

    • pökköäpesään

      Niin suomalaiset ei ne haikarat niitä vauvoja tuo

    • syntyvyysnousuun

      Suomessa pitäisi Suomi versio tästä vauvan tekoon kannustava mainos----> https://www.youtube.com/watch?v=8jxU89x78ac
      pyöriä televisiossa 24h suomalaisille

      Miksi muualla saa olla nationalismia, mutta ei täällä?

      • GgJg7g

        Wau, Singapore taitaa olla pieni pläntti maata. Mainos oli tehokas ja positiivinen.

        Muualla saa olla nationalismia, mutta ei bolshevikki-EU:ssa. Hitto, kun tää edes jotenkin purkautuisi. Ei tätä kestä koko elämäänsä. Kyllästynyt ja aivan sanaton. Homma on täysin perseestä, tiedettäki voi tehdä, tuosta haitakkeeta huolimatta.

        Joku sanoi: "Jos jumala on olemassa, niin...!" Yes.

        Kaikki tähtää yhtenäisyyteen, liittovaltioon.


    • Matuilla syntyvyys vaan kasvaa kun suvakit sossunluukuilla maksaa kaiken. Mitäs suvakki tähän?

      • SuvakkiIdeologianValhe

        Suvakitkaan eivät pohjimmiltaan maksa veroillaan mitään vaan suvakit ovat pääasiassa valtion tai kuntien veropalkkalaisia, siis pohjimmiltaan samanlaisia yhteiskunnan verovarojen kerjäläsiä kuin maahanmuuttajat, vaikka he maksavatkin veroja tuloistaan. Suvakit eivät ole valtion tai kuntien nettoveronmaksajia.


      • Ffrfde
        SuvakkiIdeologianValhe kirjoitti:

        Suvakitkaan eivät pohjimmiltaan maksa veroillaan mitään vaan suvakit ovat pääasiassa valtion tai kuntien veropalkkalaisia, siis pohjimmiltaan samanlaisia yhteiskunnan verovarojen kerjäläsiä kuin maahanmuuttajat, vaikka he maksavatkin veroja tuloistaan. Suvakit eivät ole valtion tai kuntien nettoveronmaksajia.

        Juuri niin, inhoan mm. Urpilaisen "kuvitelmaa", että sitä ollaan oikein hyviä veronmaksajia ja kunnon ihmisiä. esim. hänen monen kymmenen tuhannen tulot nytkin hallintoneuvostojäsenyydet, koska on sosialisti. Kun edes tajuasivat olevansa "bolshevikkejä", mutta eletään kuin aidot kokoomuslaiset.

        Inhoan erityisesti "kermaperse sosialisteja", joilla ei ole enää jäljellä mitään tajua 7-8 t palkkatyöstä valvotussa ympäristössä tai yleensä ihmisten työtuloista ja mistä voi maksaa ja mistä valtio saa rahaa. Jakkupukukeisarinna, mekkomissi ym.


    • Jkfdaifirn

      Nyt myös Iltalehdessä juttu syntyvyydestä.

      YK:n väkilukuennusteessa huolestuttava piirre: Suomi jää Pohjoismaista jälkeen
      Maanantai 26.6.2017 klo 21.35
      http://www.iltalehti.fi/kotimaa/201706262200229014_u0.shtml
      "Ruotsin, Norjan ja Tanskan väkiluku nousee Suomea nopeammin, Eurooppa kääntyy laskuun, käy ilmi tuoreesta ennusteesta.

      Vuoteen 2050 mennessä tapahtuvasta väkiluvun kasvusta yli puolet sijoittuu Afrikkaan.
      Väkiluku tulee kasvamaan kaikissa maanosissa, Eurooppaa lukuun ottamatta.
      YK:n ennusteen mukaan Suomi jää väestönkasvussa lähes kaikista Pohjoismaista jälkeen."

      • Aina.vaan.näin

        "Vuoteen 2050 mennessä tapahtuvasta väkiluvun kasvusta yli puolet sijoittuu Afrikkaan."

        On se epätoivoista, ettei sivistys saavuta eräitä maailmankolkkia kuuna päivänä.


    • eiköhän_ne

      ulkomaalaiset pidä huolen siitä, että maassamme alkaa lisääntyminen ja väkiluku kasvaa. Eivät he tiedä ehkäisyasioista mitään ja kouluttautumattomina ja kielitaidottomina heillä ei ole muuta tekemistä, kuin lisääntyä. Kyllä varmasti tietävät, että suomessa saa rahaa lapsista ja lapsiperheitä ei jätetä pulaan.

      • Kohdulla.valtaaminen

        "Eivät he tiedä ehkäisyasioista mitään ja kouluttautumattomina ja kielitaidottomina heillä ei ole muuta tekemistä, kuin lisääntyä."

        Britit taisivat Expressissä keskustella, että tulevat tänne saadakseen rahaa lasten teosta. Heitä pidettiin niin oma-aloitteettomina saamaan omia maitansa työn teolla kukoistamaan.


    • kadsokadsok

      Suomi tulee muuttumaan tällä menolla todella radikaalisti seuraavan 50 vuoden aikana. Voi olla että suomea puhutaan lähinnä vanhusten keskuudessa 2060-luvulla ja valkoiset nuoret ovat vähemmistössä kouluissa.

    • sivistyksenhinta

      Hyvinvoinnin hinta. Kun ihmisellä ei ole pelkoa siitä että jääkö yksin vanhuksena, niin ei hän tarvitse jälkikasvua.
      Kehitysmaissa runsas jälkikasvu ovat ainoa turva vanhuuden varalle, kun ei ole eläkejärjestelmää ja vanhainkotia mikä hoitaisi sitten kun ikä painaa. Meillä vanhuus on turvattu (ainakin "kultaiselle sukupolvelle") vaikkei olisi omia lapsia hoitamassa, joten tämä ihmismielelle luonnollinen pelko (hylätyksi tuleminen) on poistunut.
      Naisten oikeuksien paraneminen ja koulutus/työ keskeinen yhteiskunnan ihanne ovat toinen tärkeä syy. Naiset ja miehet ei hanki lapsia koska ne vaarantaisivat tai ainakin hidastaisivat koulutusta ja työuraa. Runsas lapsimäärä myös nähdään yksinkertaisen naisen hätäratkaisuna josta ei uranaiseksi ole. Jos lapsia on runsaasti niin sitä pidetään jopa naisen alistuksena synnytyskoneeksi.
      Yksi tärkeimmistä on myös se että lapset nähdään valtavana kulueränä, mikä on kummallista koska suurin syntyvyys kehitysmaissa on juuri kaikista köyhimmillä?

      Mutta toisaalta Länsimäiset ihmiset tuhlaa moninkymmenkertaisesti maapallon resursseja verrattuna johonkin Afrikan savimajan asukkiin, joten eikö ole vain hyvä että me täältä pikkuhiljaa harmaannumme ja sekoitumme pois?
      Myös länsimainen yhteiskunta arvostaa yli kaiken tiedon lisääntymistä, sivistystä, järjestäytynyttä yhteiskuntaa ja hyvinvointia joka juuri aiheuttaa edellä mainittuja ongelmia. Syntyvyyden lasku on siis ihan meidän itsemme hyväksymä asia.

      • Loppu.slut

        "Mutta toisaalta Länsimäiset ihmiset tuhlaa moninkymmenkertaisesti maapallon resursseja verrattuna johonkin Afrikan savimajan asukkiin, joten eikö ole vain hyvä että me täältä pikkuhiljaa harmaannumme ja sekoitumme pois?"

        Tuo ei ole hyvä, pitää olla variaatioita, Nuorillemme on oltava tilaisuuksia, eiväthän kaikki tee uraa Helsingissä. Ei noilla ole mitään itseoikeuteuttua tuloa mihin maailman kolkkaan haluvat, vaikka siitä on tehty suvakkien toimesta sellaista.

        Niiden pitää itse oppia nostamaan maansa kuten muuallakin on tehty. Jos lähtee livohkaan kotimaasta ei mikään kehity. Sitäpaitsi Suomi on nyt tarjonnut valtavalle joukolle koulutusta. Palkkaväite muka syy pysyä täällä, luulen, että halutaan olla kuten britit tai jenkit, siellä on siirtomaista tullut sakkia.

        Ei niitä voi tuolla perusteella päästää läpi, tehköön itse. Onhan niillä maat ja hallinnot, mikä estää politikoimasta.


      • viimeinesammuttaavalon
        Loppu.slut kirjoitti:

        "Mutta toisaalta Länsimäiset ihmiset tuhlaa moninkymmenkertaisesti maapallon resursseja verrattuna johonkin Afrikan savimajan asukkiin, joten eikö ole vain hyvä että me täältä pikkuhiljaa harmaannumme ja sekoitumme pois?"

        Tuo ei ole hyvä, pitää olla variaatioita, Nuorillemme on oltava tilaisuuksia, eiväthän kaikki tee uraa Helsingissä. Ei noilla ole mitään itseoikeuteuttua tuloa mihin maailman kolkkaan haluvat, vaikka siitä on tehty suvakkien toimesta sellaista.

        Niiden pitää itse oppia nostamaan maansa kuten muuallakin on tehty. Jos lähtee livohkaan kotimaasta ei mikään kehity. Sitäpaitsi Suomi on nyt tarjonnut valtavalle joukolle koulutusta. Palkkaväite muka syy pysyä täällä, luulen, että halutaan olla kuten britit tai jenkit, siellä on siirtomaista tullut sakkia.

        Ei niitä voi tuolla perusteella päästää läpi, tehköön itse. Onhan niillä maat ja hallinnot, mikä estää politikoimasta.

        Mille ihmeen nuorille? Kaadumme jo pelkästään käsillä olevaan suurten ikäluokkien eläkepommiin. Sen jälkeen täältä häipyy maahanmuutajat ja ne vähän nuoret, kun mitään avustuksia ei pystytä enää maksamaan kenellekkään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1615
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1554
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1395
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1153
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe