Osaako narsisti edes riidellä?

Muistan_luk

Muistan lukeneeni jostain että narsisti ei osaa riidellä. Oman kokemukseni pohjalta olen samaa mieltä. Riita vaatii edes jonkun verran kykyä asettua toisen ihmisen asemaan, kykyä ymmärtää että tavoitellaan jotain yhteistä, mistä sen toisenkin pitäisi tulla tietoiseksi, jotenkin jaettua näkemystä.
Narsisti on kuitenkin se omnipotentti sanelija. Minun narsisti-psykopaattini kierteli ja kaarteli joidenkin asioiden ympärillä, jos ei ollut tyytyväinen kuulemaansa tai yritti tavoittaa jotain. Tai vaihtoehtoisesti sai impulsiivisen kohtauksen, tai tuijotti minua sanomatta mitään ja käänsi katseensa hiukan minusta pois tai vain yksinkertaisesti poistui.
Koskaan en ole hänen kanssaan riitaan yltänyt. Minä olen hänelle raivonnut monta kertaa, hän on vain kuunnellut ja tehnyt vetäytymisensä, kun ei ole pystynyt minun päätäni kääntämään...
Ainakin minä olen sitä mieltä myös, että narsisti ei osaa riidellä.
Kun viimein opin narsismista sen verran, että pystyin asennoitumaan narsisti-psykopaattiini sen mukaan, ymmärsin että muutama minimivaatimus häneltä on riittävä suoritus. Hän ei tule enempään edes pystymään. Meillä ei sitten parina viimeisenä tapailuvuotena ollut enää minkäänlaisia riitoja, hyvin rauhallista olemista.
Tietenkin narsisti yritti pikkuhiljaa alittaa minun minimivaatimusteni rajaa, mutta sitkeillä toistoilla sain hänet oppimaan muutaman asian.

5

118

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • poiuytfdfgv

      No ainakaan mun perheessa ei oikeestaan koskaan riidella. Siksi ihmettelin kun "auttajat" luuli asiaani joksikin riidaksi. Ei meilla ole riitaa tasta narsismiasiastakaan.
      Ma en ole voinut koskaan riidella, koska yksi sana lempeasti eri mielta ja saan valittömasti luurin korvaan. Isani toistelee, ettei halua mitaan riitaa, vain sovussa olevan porukan. Ja akkia luuri korvaan ja kaikki olemme tulleet johtopaatökseen etta ainoa jarkeva mita voimme tehda on valttaa toistemme kanssa kommunikointia. "Sopu" sailyy kun ei kommunikoida yhtaan. Valttelemme yhta lausettakaan koska siita voi tulla kauheita ongelmia.
      Sen verran alykasta porukkaa olemme etta tajuamme tassa vaiheessa jossain maarin kaikki valtella kommunikointia keskenamme.

      • Tuo_kuul

        Tuo kuulostaa siltä, että isäsi on narsisti. Tuo on varmaan se ylin ideaalitila narsistille, että ei kommunikointia-ei riitaa.
        Kuulin kerran vahingossa, kun minun narsisti-psykopaattini vanhemmat keskustelivat keskenään pojastaan. Sanoivat, että "ei se tule jos sillä ei ole jotain asiaa". Kyse siis vanhempien hyötykäytöstä, jonka vanhemmat todenneet. En tiedä, oliko noilla joku käsitys siitä, mikä poikaa riivasi, ehkä, ehkä ei.


      • ghjkkhxzzzzz

        Joo mut toi sopu ei sijaa meille anna. Minusta olisi parempi ilmiriita kuin meidät kuihduttava sopu. Valitettavasti kukaan muu ei ole samaa mieltä. Minäkään en enää oikein jaksa kuin satunnaisia yksinäisiä turhia ärähdyksiä.


      • poiuytrdfg

        Kylla kai isa on narsisti. Ainakin aina kun sanon hanelle etta han on narsisti, han vastaa "myönnetaan kaikki".
        Mutta kirjotan enemman psykopaatistani koska mun narsistilla ei ole semmosia "maagisia" manipulointikykyja, han vaan on ja oleilee narsistina. Kai mun psykopaatinkin mielesta mun narsisti on narsisti, mutta hanen mielestaan vahan pölja sellainen. Ja narsitin mielesta voisi olla mahdollista etta psykopaattini olisi psykopaatti, mutta han on vahan ymmallaan. Mutta muistaa aina sanoa, etta joka tapauksessa han on viisaampi.


      • poiuytrdfg
        ghjkkhxzzzzz kirjoitti:

        Joo mut toi sopu ei sijaa meille anna. Minusta olisi parempi ilmiriita kuin meidät kuihduttava sopu. Valitettavasti kukaan muu ei ole samaa mieltä. Minäkään en enää oikein jaksa kuin satunnaisia yksinäisiä turhia ärähdyksiä.

        Makin olisin kokenut aiemmin noin, mutta nyt riita olisi liian suuri, jos siihen ryhdyttäisiin, joten olen samaa mielta etta se on paras jattaa valiin, eika myöskaan tata perhetta mitenkaan terapoida. Viileesti etaalle toisistaan vaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2092
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      47
      1644
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1491
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      25
      1468
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1441
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1397
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1331
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1250
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      6
      1229
    Aihe