Uskalletaan olla Suomalaisia !

suomalaisuuskunniaan100

Suomensuomalaisten on syytä alkaa korostaa omaa identiteettiään, koska muuten päädymme jatkossakin vain muiden vähemmistö ryhmien erityisoikeuksien maksumieheksi.Esim. Suomenruotsalaiset-Perustuslaista ei ole pakkoruotsin tueksi muutoin kuin omaatuntoa ja rehellisyyskäsitettä venyttäen. Tai tietämättömyys!

Toisia suomalaisia/vähemmistöä kielipalvellen, jotka suurin osa jo osaa suomea , suomen elintaso ei nouse,rahaa otetaan toisesta taskusta toiseen, usein on kärsijänä se heikoin lenkki.Nyt vaaditaan erityisen vahvasti aloja ja kielikoulutusta, jotka ovat kytköksissä tietoyhteiskuntamaihin, jotka harjoittavat laajaa kaupankäyntiä, ja tuovat tuloja suomelle. Pysyäksemme mukana on meidän oltava osana kaupallista kielikulttuuri osaamista, tässä Suomi on kielellisesti pahasti jäljessä.

Tämä on juuri se yksi ongelma, etteivät ihmiset uskalla tuoda todellista mielipidettään esille, kun heti leimataan, joka ei sivistyksestä ole kuullut koskaan edes puhuttavan.. "Kielestä pitää keskustella, se ei ole tabu, pyhä eikä koskematon eikä puhuminen ole vainoa. On sydämetöntä ja järjetöntä vaatia pakkoruotsia niille, jotka eivät sitä tarvitse muuten kuin täyttääkseen ylimitoitetut virkamiesten kielitaitovaatimukset." Näin Suomen Kuvalehden entinen päätoimittaja Tapani Ruokanen kirjoitti lehdessään jo vuonna SK 40/2010.

Lehdissä ja blogeissa on ollut lukemattomia tunnettujen ja arvostettujenkin päättäjien ja politiikkojen kirjoituksia pakkoruotsin olemattomasta järkevyydestä koko Suomen kansalle. Mutta politiikoillemme järkipuheet eivät näytä yhtään tepsivän. Heitä on myöskin ollut aivan liian vähän, jotka uskaltaisivat oikeasti puhua ja kirjoittaa avoimesti mielipiteitään.

Kaikki "sivistys" lähtee Ruotsin kielestä, tämä piintynyt tapa elää vielä Suomessakin. "Pakkoruotsi" joka on aikansa elänyt, ja jakaa vahvasti Suomalaista yhteiskuntaa jatkuvaan eripuraisuuteen. Minkä takia, tässä ei kansan tahto sekä Demokratia toimi ?

5

1535

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Vapaakielivalinta1

      Ennen viime eduskuntavaaleja nyt eduskuntaan pääseet kansanedustajat olivat pakkoruotsia vastaan yli 70 % .Puoluekurin takia he joutuvat pettämään äänestäjänsä, eivätkä voineet äänestää omantunnon mukaan. Nyt kun alkoholia lakia valmistellaan mm keskustalaiset saavat äänestää omantunnon mukaan. Näin meillä demokratia toimii.
      Kansalaisaloiteen hylkäys oli kova pettymys yli 60 000 tuhannelle alle-kirjoittaneelle. Vaikka monet asiantuntija tahot puolsivat pakkoruotsin hylkäämistä mm. EK- elinkeinoelämä.
      S
      itten ihmetellään että nukkuvien puolue kasvaa, joka on huolestuttavaa demokratian kannalta, myös kansalaisten sanankäyttö netti mailmassa on koventunut vähemmistöä kohtaan, joka ei ole terve kehitys suomessa, kun on aina tultu hyvin toimeen toistemme kanssa, syyhän löytyy poliittisesta valtapelistä, ei ruotsinkielisten vähemmistön.

      Nyt pakkoruotsi lyö itseään ja suomenruotsalaisia vastaan, koska vapaa kielivalinta pakosta hylättiin.

    • Teurastamolle

      Kun kerran Kruunupyy-palstalla ollaan, niin kumpi se maksumies sittenkään on, ruotsin- vai suomenkielinen? Puhumattakaan vertailusta johonkin itä-Suomeen joka ei tuota yhtään mitään.

    • Miksi pakkoruotsi?
      - Ensiksi noin 1,5 miljdia maksava kaksikielisyys koko maata kattavana on epäonnistunut, monet tutkimukset ja tilastot sen osoittavat, ruotsin kielisyys painottuu Länsi-rannikolle, johon kielipalvelut on perusteltuja .Muu suomi 3,2 milj suomen kielistä joista 0,4% ruotsinkielistä, hekin osaavat suomea, kun sitä päivittäin kohtaavat.

      Valtio maksaa noin 100 milj€ kielilisää suomen 33-kaksikielisille kunnalle, muitten valtio osuuksien lisäksi.

      Lisäksi virkamies opiskelu maksaa noin 17 milj -vuodessa, joka kasvattaa kaksikielistä byrokratia hallintoa, joka jo ennestään on eu-alueen suurempia-väestömäärään nähden. Lisäksi virkamiehen työelämän kaari julkisella sektorilla on noin 35-40 vuotta, tämä näkyykin julkisen sektorin kustannuksissa, tulee paljon päällekkäishallintoa, koulutuksen myötä johon ei ole todellista tarvetta.

      Tuo tutkimus .”Poliisista päivää, från polisen god dag” tarkastetaan lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa." Tuo tutkimus suomenkielisten poliisien ruotsin taidosta on suomalaisen kaksikielisyyden koko kuva. Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää pakolla virallisena kielenä koko maassa.Myös nykynuorista 23% enään kannattaa pakkoruotsia, miksi opiskella kieltä jota ei arjessa tarvi ?

      Tämä on faktaa......................................ja kun tärkeimiä rahareikiä olisi suomessa, on perusteltua ja
      kyseenalaistaa nykyisen mallista kielilakia.

    • Täytyy sanoa että ei suomen historian saatossa ole demokratiaa näin halvennettu, kuin suomen kielipolitiikassa.Suomen kaksikielisyyttä pidetään yllä, vaikka käytännössä se ei toimi, eikä ikinä tule toimimaaan .Suhteessa 88,3 % / 5,3 % väestömäärä jossa suurin osa ruotsinkielisyys on länsirannikolle.Muu suomi kärsii "pakkoruotsista" kieli jota eivät arjessa kohtaa.

    • Kieli on ajattelun väline ja jos sen hallitsee huonosti, on oletettavaa, että sen ymmärtäminenkin on vaikeaa. Suomessa on kaksi virallista kieltä Suomi ja Ruotsi: 88,3 % / 5,3 % kielisuhteella..Perusteluja voi esittää vapaan kielivalinnan puolesta, jota suomalainen enemmistökin haluaa. Myös elinkeinoelämä on tätä painottanut., ilman että se olisi ruotsin kieltä tai suomenruotsalaisia vastaan.( voiko ruotsin kielen pakko opiskelua perustella vain historiaan ja kulttuuriin vedoten 2000-luvun suomessa ?)

      Internet on teknisesti yhdistänyt maat ja ihmiset. Sen lisäksi tarvitaan yhteinen kieli. Suomi ei ole maailmankieli, eikä ruotsikaan. Englanti , ( jota puhutaan on 80% mailman kielistä) on muodostunut kieli jolla pärjää laajimmin kansainvälisessä kanssakäymisessä. Viime vuoden lopussa Manner-Suomessa asui vieraskielisiä yhteensä 351 738 ja puhuttiin jo yli 150:tä eri äidinkieltä. Ruotsinkielisiä oli 263 948. Suomi on monikulttuuristunut ja -kielistynyt viime vuosina voimakkaasti kasvaneen maahanmuuton myötä. Tämä asettaa uusia vaatimuksia maahanmuuttajien muun kielitaidon tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöille.

      Myös heikon kielitaidon antoi tutkimus "Poliisista päivää, från polisen god dag” joka tarkastettiin lauantaina 16. joulukuuta Vaasan yliopistossa.”.”.Suomen Poliisijärjestöjen Liiton järjestöpäällikkö Mika Nygårdille poliisien heikko kieli- tutkimustulos ei ole yllätys.. " Tuolta se näyttää, kun alle viiden prosentin vähemmistökieltä yritetään pitää väkisin virallisena kielenä koko maassa.

      Tätä tukevat e2 ilmestyvä tutkimus, jossa 56% suomenruotsalaisista käyttävät suomen kieltä julkisia palveluja käyttäessään, aivan luonnostaan, eivätkä he näe että heidän kansalaisoikeuksiaan rikotaan, asutaanhan suomessa. Myös samainen e2 tutkimus osoitti että oppilaista 23% on enään halukas opiskelemaan ruotsia, jota he eivät omassa arjessa kohtaa.Näin mailma muuttuu..toivotaan että suomi on kehityksessä mukana, eikä pidetä käsijarrua päällä, nuoret ovat tulevaisuuden päättäjiä sekä rakentajia suomessa.
      Jairi Palonen

      Hyvää tahtoa ja joulumieltä kaikille !

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1853
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1416
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1317
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      4
      1192
    Aihe