Missä kaikki nakkikojut tuulella?

Wiiaarseeiiiliiin

Vakuumipakattujen jenkkipaattien poissaolo mereltää ihmetyttää kun aallokko nousee? Toki selvää että tuollaiseen pressuhirviökasvihuoneeseen viima tarttuu aika hyvin, mutta isotkin tuntuvat jäävän rantaan...onko joku muu pelkotila tai rakenteellinen ongelma?

t. 22 jalkaisella purjehtiva

57

1175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • morttiz

      Kait se on se täydellinen koneriippuvaisuus ja siihen usein yhdistettävät heikot merimiestaidot yhdessä ylisuuren veneen kanssa. Laaki ja vainaa.

    • Pöördis

      Satamissa. Eikö se ole nyt aika selvää, että huonoissa keleissä viihtyvät veneilijät varmastikin valitsevat toisenlaisia veneitä?

    • Töttörööööö

      Ooh, oot mun sankari. Peloton merenkävijä ja tuulenkesyttäjä. Arvostan! Jonain päivänä minustakin tulee kaltaisesi ja ryhdyn ilkkumaan muille jotka harrastavat huonommin.

      • Egokurko

        Joo, 22-jalkaisten kurko ja apukoulun priimus. Siinä sitä on tavoitetta.


    • Ovat-Ilmeisen

      Vastuunsa tuntevia kippareita! Kumpi sinusta on parempi laituritarina:
      1. Jäätiin tänne satamaan kahdeksi päiväksi kun oli niin kova keli tälle veneelle ja porukalle. Ei ehditty töihin mutta...
      2. Ei muita merellä näkyny saa**na! Nöösigastit onksensi punkissaan mutta meikä vaan huusi "Matkalla ollaan jo perillä!"
      ?

    • Fiksu_ei_lähde

      3. Hautakivessä nimi, mutta haudassa ei ole ruumistakun sitä ei ole vielä löytnyt.

    • Äly_mukaan

      Onneksi siellä Atlantilla ja Tyynellä Valtamerellä aallot ovat niin paljon pikkuruisemmat kuin täällä mahtavalla Itämerellä...

    • MistäNäitäOikein

      Tosimies 22 jalkaisessa purkkarissa - sankari ainesta, sankari ainesta.

      • SaatananTahvot

        aika monta kertaa enemmän kuin ratinpyöyrityksessä ja bensankäryssä. ryn ryn.


      • kouluunsiitä

        BTW, sankariaines on yhdyssana. ;-)

        Liekö moottoriveneily tehnyt tehtävänsä.


      • Töttörööööö
        kouluunsiitä kirjoitti:

        BTW, sankariaines on yhdyssana. ;-)

        Liekö moottoriveneily tehnyt tehtävänsä.

        Avauksessa oli kymmenkunta kirjoitus- tai kielioppivirhettä. Lienee 22-jalkaisessa istuminenkin tehnyt tehtävänsä, mikäli oikeinkirjoitus jollain oudolla tavalla liittyy merimiestaitoihin.


      • IntelligentAcademic
        Töttörööööö kirjoitti:

        Avauksessa oli kymmenkunta kirjoitus- tai kielioppivirhettä. Lienee 22-jalkaisessa istuminenkin tehnyt tehtävänsä, mikäli oikeinkirjoitus jollain oudolla tavalla liittyy merimiestaitoihin.

        Rauhoitu :-)

        Kyllä ne yhdyssanat siitä aukeaa, ne on vaikeita ylioppilaillekin, joten älä nyt ota noin itseesi. Näin ulkopuolisena akateemisesti koulutettuna äkkiseltään avauksesta bongasin oikeastaan vain yhden kieliopillisen virheen; näiden lisäksi muutama pilkkuvirhe ja typo tuon itse rakennetun sanahirviön olisi voinut laittaa sitaatteihin.

        Ei muuta kuin "hanaa vaan" sinne motorisoituihin aaltokoneisiin! Onneksi polttoaineiden hinnat on nousemaan päin!


      • Koulut.käyty
        kouluunsiitä kirjoitti:

        BTW, sankariaines on yhdyssana. ;-)

        Liekö moottoriveneily tehnyt tehtävänsä.

        Kyllä tuo tarkoitettu, sankari ainesta, sankari ainesta on tarkoitettu juuri noin kirjoitettavaksi ;)


      • Luu_taakka
        IntelligentAcademic kirjoitti:

        Rauhoitu :-)

        Kyllä ne yhdyssanat siitä aukeaa, ne on vaikeita ylioppilaillekin, joten älä nyt ota noin itseesi. Näin ulkopuolisena akateemisesti koulutettuna äkkiseltään avauksesta bongasin oikeastaan vain yhden kieliopillisen virheen; näiden lisäksi muutama pilkkuvirhe ja typo tuon itse rakennetun sanahirviön olisi voinut laittaa sitaatteihin.

        Ei muuta kuin "hanaa vaan" sinne motorisoituihin aaltokoneisiin! Onneksi polttoaineiden hinnat on nousemaan päin!

        Yhdys sanojen oikein kirjoituksesta purje veneen omistajien ja moottori veneen kuljettajien osaamis tasosta johto päätöksen tekeminen ja ajatus virheen päättely kykyä ei voi tehdä.
        Peri aatteessa yhdys sana on yksin kertainen: Kolmivaihevaihtovirtakilowattituntimittari.


    • MikäOliMotiivi

      Mikähän tässä oli kirjoituksen ydin?

      Jos se oli siinä ettei kaikilla veneillä ole turvallista mennä myrskyyn, niin kyse ei ole ihmiskunnan mittakaavassa mistää suuresta oivalluksesta - onhan se jokaisen veneen kilvessäkin mainittu.

      Jos taas kyse oli siitä ettei kaikki halua mennä myräkkään, niin aloittaja noudattelee omaa oivaltavaa tyyliään. Edelleenkään ei mikään iso askel ihmiskunnalle :D

    • Moottoriveneilijä

      Mieti nyt itse ajella tuollaisen kerrostalon kanssa kovemmassa aallokossa, keikkua ylhäällä kakkoskerroksessa kun sisältä ei veden roiskumisen vuoksi näe. Ei voi olla mukavaa. Moottorihäiriön riski kolkuttaa koko ajan takaraivossa ja vene muljaa tuulen ja aallokon myötävaikutuksella. Ei noita ole tuohon tarkoitukseen tehtykään, vaan enemmänkin suuriin vierassatamiin peräedelläparkkiin ja keikistelemään kannelle. Jollekin sekin on veneilyä.

      Sinänsä hyvä kirjoitus; kaikki tämän näkee, moni ei tiedä syytä, ja harva kyseisen vempaimen haltija siitä uskaltaa/kehtaa avautua.

      • Princess44

        En tiedä millaisissa "kerrostaloissa" olet ollut, mutta meillä ainakin on tuulilasinpyyhkijät, tehokkaat sellaiset. Moottoreita on kaksi, niiden yhtäaikainen vikaantuminen ei ole kovinkaan todennäköistäö, eli ei tarvitse pohtia.
        Väittäisin että nuo kuvailemasi, kuten myös meidän veneemme on tehty huomattavasti isommille vesille kuin täältä kohtuuajassa ehdit tavoittaa.
        Itämeri ristiin rastiin rastiin koluttuna, taitaa olla enemmän kuin olet kuvitelmissasikaan osannut kuvitella veneileväsi.
        Mutta niin kuin tuolla muutama, oikeasti veneilevä on kuvannutkin, ainoastaan aloitteleva tosimies lähtee huvittelemaan kylpyammeellaan kovaan tuuleen. Toisaalta tuollaisessa pikkuveneessä ei ole palsjon rikkoutuvaa ja siirtyvää tavarakaan.


    • Höpökeskustelu

      Ihmeellisiä kommentteja - kyllä varmaan vaikka kuinka moni sinne VOI mennä mutta viitsiikö, ellei ole pakko ?? Jos paljon veneilee niin yllätetyksi tulee jokaiselle jossakin vaiheessa kuitenkin, mutta se että moottoriveneilijä ei halua sinne lähteä, niin varmaan eri syyt kun purjehtijalla mutta onko se nyt siinä joku hieno juttu istua puettuna kun talvea varten, vääntää ja kääntää siinä sitloorassa, kastua jne jne - jos viitataan seikkailun haluun niin se on eri asia - sitä saa molemmat , JOS haluaa ! Aloitus kokonaiheelle lapsellinen !

      • ehket.ymmärrä

        Se nyt vain ON hieno juttu.


      • useampi_parempi

        Jos ei ole kiire minnekään niin silloin voi valita missä on myräkässä. Tosin tuollainen 22 jalkainen purkkari on purjeveneeksikin niin hidas että sinne myräkkään joutuu helposti. Ja sen lisäksi tuollaisen 22jalkaisen kannelta aallonpohjissa ei kovin monta merimailia näe vaikka ympärillä olisikin muita veneitä.

        Sen verran ollut sekä moottori että purjeveneillä liikenteessä hieman isommassakin aallokossa että kyllä siellä pärjää mutta ei sinne nyt lomalla tarvitse tunkea. Ja kun sitten haluaa johonkin niin esim Maarianhamina - Turku ei ole kuin hieman alta 5tunnin pyrähdys. Kelin olessa kiva voi sitten nauttia muutaman solmun nopeudessa auringonpaisteessa. Aika erilainen kokemus kuin 22jalkaisen purkkarin ruorissa vesiroisekeiden peittämänä.

        Tosi veneilijöillä on sitä paitsi useampi vene (sekä purje että moottori) eikä kiihkoile oman valinnan osalta.


    • tehoaOn

      Jos mennään ulos tästä harrastelijapiiristä ja mietitään, mitä ammattilaiset tekee, niin saadaan perspektiiviä siihen, mikä on ylipäänsä mielekästä.

      Helsinki-Tallinna katamaraanit jäivät satamaan, vaikka olisivat pystyneet ajamaan välin tosin paljon hitaammin kuin tavallisesti. Epäilen, että satamaan jäämiseen ei ollut syynä se, että heillä on vähemmän osaamista tai uskallusta kuin aloittajalla.

      Olen ollut paljon isommassa kuin 22ft aluksessa myrskyssä. Vaikka kyseessä oli ihan merella tarkoitettu alus, tavarat eivät pysyneet paikallaan ja osa kannella olleista välineistä katosi, vaikka oli laitettu mkiinni myrskyä ajatellen. Uskon, että miehistöllä oli enemmän kokemusta kuin aloittajalla.

      Yleensä veneet kestävät keliä paremmin kuin ihmiset. Jenkkiveneiden merikelpoisuuden Itämerellä kyseenalaistaminen osoittaa huonoa maantieteen tuntemusta. Ne veneet on tehty huomattavasti isompia vesiä varten.

      Ei minulla ole mitään sitä vastaan, että joku menee myrskyyn eikä sitäkään vastaan, että hän pitää itseään muita parempana. Meitä on niin moneen junaan.

      Minä en viitsi mennä myrskyyn ellei ole erityistä syytä. Se johtuu ihan yksinkertaisesti siitä, että tavarat pitää laittaa paljon huolellisemmin kiinni eikä matka ole kovin miellyttävä. Keikkuminen ei itsessään ole niin ikävää, mutta tutkalla ajaminen vaatii paljon keskittymistä koska läheskään kaikki veneet ei näy siinä hyvin. Tosin eipä niita paljoa olekaan, mutta yksi väärässä kohdassa riittää.

      Kun muistelee vanhoja ketjuja, joissa joku purjehtija valittaa sitä, että kahvi läikkyy ja jääkaapissa tavarat kaatuu, kun lähistöllä menee moottorivene, niin on vaikea kuvitella, että moni purjehtijakaan on halukas menemään aallokkoon.

    • Kivankelinseilori

      Hölmöä....purjehtija (?) Heitti huonon provolonen ja moottoriveneilijät nappaa heti koukun. Arvatkaa mikä purjehtijalla on tylsää...koska sillä ei ole venettä tai se ei uskalla merille.

      Mun 20-nälkäinen pysyy laiturissa sekä pläkällä että kovalla tuulella. Joskus olen joutunut olemaan mukana kun tosimiehet ajaa kovassa kelissä eikä se ollut yhtään kivaa. Päätinkin että oma vapaa-ajan harrastukseni ei koskaan saa olla vaarallista eikä epämukavaa.

      Toinen juttu mikä on alkanut tympiä on vastakkainssettelu....

    • 52ft

      Aivan, tyhjänpäiväinen ns vastakkainasettelu - purkkari valittaa kun m- vene menee ohi ja tulee vähän allokkoa ja sitten tällainen kirjoittelu - provo mikä provo , surkea sellainen.
      30 t painavalla mv: llä menen milloin vaan sinne ja 22 ft pv jää keikkumaan kun lastu laineella.......

      • 64ft

        Tai sitten 100 tonnia painavalla, jossa koneitten perushuoltoväli on 25000 tuntia. Kolmanteen kerrokseen (air draft 9,5 m) ei paljoa roisku ja sillan lasit ovat 13 milliä paksua laminaattia. Vihreää vettä tulee joskus lasille asti jos aallokko on paljon yli 3 metriä. Vakaajat vatkaavat sivuilla ja matka joutuu 24/7 pari viikkoa putkeen 12500 litran tankilla.


    • Purjehtijakuningas

      Kylmää sakkia noi purjehtijat?
      Keli kuin keli ,vaikka olis 30ast lämmintä pitää olla kansitakki ,villatakki,pitkät housut ja pipo päällä?
      Täällä moottoriveneellä ohi ajaessa aina naurattaa,yleensä riittää kevyt kesävaatetus.
      Näin sitä nautitaan lämpimistä kesäpäivistä.....

      • sään.mukaan

        Lämpimistä kesäpäivistä... onko joku sellaisen nähnyt?

        Ihan järkevää pukeutua sään mukaan. Moottooriveneen sisätiloissa voi olla tukalat 30, ulkona olosuhteet ovat toiset. Mutta naura sinä jos naurattaa, ei se ole keneltäkään pois. Voi tosin muista näyttää typerältä.


      • Kommentoinpa tuota, kun on pitkähkö kokemus matkaveneilystä niin purje- kuin moottoriveneelläkin... Purjeveneessä se lämpötilakokemus riippuu todella paljon tuulen suunnasta. Sopivalla avotuulella auringon paistaessa tarkenee t-paidassa, vaikka ilman lämpötila olisi vain jossain 10 asteen seutuvilla, koska tuuli ja ajoviima kumoavat toisiaan ja auringon lämpösäteily pääsee tuntumaan. Toisaalta kryssillä voi tuulen vuoksi tuntua kylmältä, vaikka lämpötila olisi todellisuudessa yli 20 asteen.
        Joku vaikutus voi olla silläkin, että istutaan lähempänä vettä, joka yleensä on kylmempää kuin ilma.
        Kyllä minä muistan ajaneeni moottorivenettä avo-ohjaamosta t-paidassa monesti sellaisissa oloissa, joissa purjeveneissä on näkynyt porukalla olevan tukevasti vaatetta päällä. Mutta kovin harvassa ovat ne päivät, jolloin purjeveneessä tarkenee ajaa t-paidassa, saati ilman paitaa. On niitäkin sentään joskus.


      • sitä.sattuu
        10-14 kirjoitti:

        Kommentoinpa tuota, kun on pitkähkö kokemus matkaveneilystä niin purje- kuin moottoriveneelläkin... Purjeveneessä se lämpötilakokemus riippuu todella paljon tuulen suunnasta. Sopivalla avotuulella auringon paistaessa tarkenee t-paidassa, vaikka ilman lämpötila olisi vain jossain 10 asteen seutuvilla, koska tuuli ja ajoviima kumoavat toisiaan ja auringon lämpösäteily pääsee tuntumaan. Toisaalta kryssillä voi tuulen vuoksi tuntua kylmältä, vaikka lämpötila olisi todellisuudessa yli 20 asteen.
        Joku vaikutus voi olla silläkin, että istutaan lähempänä vettä, joka yleensä on kylmempää kuin ilma.
        Kyllä minä muistan ajaneeni moottorivenettä avo-ohjaamosta t-paidassa monesti sellaisissa oloissa, joissa purjeveneissä on näkynyt porukalla olevan tukevasti vaatetta päällä. Mutta kovin harvassa ovat ne päivät, jolloin purjeveneessä tarkenee ajaa t-paidassa, saati ilman paitaa. On niitäkin sentään joskus.

        Tulee mieleen yksi vanha tapaus. Olin palaamassa Emäsalon lenkiltä sunnuntaiaamuna ja kryssittiin Kustaanmiekasta sisään. Yksi venda tehtiin lähellä rantakalliota, jolla oli nuoria naisia bikineissä tuulensuojassa ottamassa aurinkoa. Naiset olivat silmin nähden hölmistyneen näköisiä, kun heitä rukkaset kädessä ja pipo päässä moikkasi kymmenen metrin etäisyydeltä. Molemmat osapuolet olivat asiallisesti tilanteessa pukeutuneita.


      • niin_keväällä
        sitä.sattuu kirjoitti:

        Tulee mieleen yksi vanha tapaus. Olin palaamassa Emäsalon lenkiltä sunnuntaiaamuna ja kryssittiin Kustaanmiekasta sisään. Yksi venda tehtiin lähellä rantakalliota, jolla oli nuoria naisia bikineissä tuulensuojassa ottamassa aurinkoa. Naiset olivat silmin nähden hölmistyneen näköisiä, kun heitä rukkaset kädessä ja pipo päässä moikkasi kymmenen metrin etäisyydeltä. Molemmat osapuolet olivat asiallisesti tilanteessa pukeutuneita.

        Huomattakoon, että Emäsalon lenkki purjehditaan toukokuussa. Silloin merivesi on reippaasti alle kymmenasteista, ehkä vai 5.


    • merireiska48

      Niin tuontyyppisten veneiden omistajat taitaa olla niitä jotka nauttivat merellä kulkemisesta kauniilla säällä. Merelle mennään kun sää on upea ja satamaan palataan kun sää muuttuu huonommaksi. Miksi siellä merellä pitäisi olla huonolla säällä kun poiskin pääsee?

      • Omituisia.veneilijöitä

        Osalla tyhjäpäistä kuvitelma "tosimiehestä" liittyy jatkuvaan ja tahalliseen hengenvaaraan, muiden hengenvaaraan asettamisella.


    • P-Aattinen

      Minulla on vene. Ajan tai olen ajamatta ihan oman mieleni mukaan. En ole selitys- tai tilivelvollinen yhdellekään ulkopuoliselle tai toiselle veneilijälle. Olkoon tämä sitten ihan minkälaisen kurssin/koulun käynyt tai kuinka urhoollinen tahansa.
      Kaikkein vähiten minua kiinnostaa jos joku veneilystäni täällä mussuttaa.

    • ehehheehh

      duunari-Bayliner still rules

    • hupiveneilijä

      Ootko kateellinen meille jenkkikruisaajille? Osta oma baikku tai siirei ni ei tartte mutista vaan voi tuntea VOIMAN kun kääntää kahvat eteen!

      • tuuppaasäkahvaittees

        Leluja junteille.


      • may.the.force

        Pikkuiset V8:t on näpertelyä, kun voimasta puhutaan.


      • NiinIkkään
        may.the.force kirjoitti:

        Pikkuiset V8:t on näpertelyä, kun voimasta puhutaan.

        Suora diisselikutonen sen olla pitää, tilavuus siinä 12-20 litran välissä. Väänöt jossain 2000 Nm kieppeillä.


      • hupiveneilijä
        NiinIkkään kirjoitti:

        Suora diisselikutonen sen olla pitää, tilavuus siinä 12-20 litran välissä. Väänöt jossain 2000 Nm kieppeillä.

        Herrasmiehet ei aja diiselillä.


      • taihuopaa
        hupiveneilijä kirjoitti:

        Herrasmiehet ei aja diiselillä.

        Herrasmiehet soutaa :D


    • VeneilijätHeh

      Läheltä katsottuna moni tuollainen lippaskenkävene ei ole edes merikelpoinen. Aivan leluja; miten ihmeessä lainsäädäntö voi sallia mopoautot, muttei kieltää tuollaisia muovikippoja. Lähiökipparit kännissä leijonariipuksineen ja tatuointeineen. Naurettavia näkyjä.

      • Jenkkivenekö

        Mistähän lippaskenkäveneestä on kyse?


      • siksienpurjehdi

        Jos nyt meinailet beikkuja niin et enempää voisi olla väärässä, ne on juurikin sieltä merikelpoisimmasta päästä omassa kokoluokassaan. Kokeile joskus niin tiedät, tai no, kyllähän sinä sen tiedätkin(lehdestä lukenut), olet vaan katkera kun ei ole rahaa ostaa saatikka ajella sellasella.


      • MitaanTietsmaton

        Lippaskenkä tuo mieleen tasapohjaisen läpyskän. Kovassa merenkäynnissä syvä v-pohja on parempi, mutta se vaatii enemmän tehoa pannuista.

        Veneitä on erilaisia eri käyttötarkoituksiin ja olosuhteisiin, joten omenat ja appelsiinit eivät ole verrattavissa.

        Varsinaiseen kysymykseen onko kyseessä pelkotila vai rakenteelinen ongelma vastaisin vaihtoehdon C eli terve järki.


      • LassiiiiiiSyömääään

        Täällähän tosi merimiehet kehuu kippojaan. Polttoaineelta käryäviä leluja.

        Vai että "beikku". Tikahdun :-P


    • Siirei

      Eräällä toisella palstalla näitä vanhoja jenkkiraatoja ihailevia kaupunkilaisveneilijöitä kutsuttiin termillä "nahkatakkiveneilijät". Aiheutti hymyä laajemmaltikin. Vanhoja bensakoneisia Sea Raytä lonkeroa juovine ja leijonariipuksia ylpeänä kantavine kuskeineen . Halpaa kalustoa uunoille.

      • siksienpurjehdi

        Kateus on vahvana kun ei omat rahkeet riitä. Kalusto hankkitaan varojen mukaan eikä sen mukaan paljonko saa pikavippejä.


      • JäiEpäselväksi
        siksienpurjehdi kirjoitti:

        Kateus on vahvana kun ei omat rahkeet riitä. Kalusto hankkitaan varojen mukaan eikä sen mukaan paljonko saa pikavippejä.

        Mistä olet kateellinen? Ja kenelle?


      • siksienpurjehdi

        Sinä kai sen kateellisena parhaiten tiedät?


    • mercruiser.eikule.tuulel

      Eikös se olekkin niin että purjeveneet kulkee tuulella, ja moottoripaatit löpöllä.
      Pärinäpaatit välttelee siis tuulella ajelua.

      • tuulellakulkeva

        Kyse on käyttövoimasta.
        Pärinäpaatit kulkee tuulesta riippumatta kuten suurin osa mastolla varustetuista veneistäkin päätellen siitä että laskujeni mukaan 62-63% niistä ajaa koneella (epävarmuus johtuu siitä, että kahdesta en ollut varma kumpi niitä havaintohetkellä liikutti).


    • TutkiTilastoja

      Trafin tilasto: tähän asti 2017 myyty 4 purjevenettä. Siis kokonaista 4 kappaletta! Moottoriveneitä oli melkein tuhatkertainen luku.

      Onko purjeveneily kenties kaput? Nyt kun myydään vähän uusia niin käytetyjen hnnat nousevat pilviin .... vai nousevatko? Huoliiko noita enää kukaan?

    • voimatuleedieselistä

      Kyllähän noilla purkkaripojilla täytyy olla jonkinmoinen asennevamma.
      Saaressa kuultua: "E täällä ole polttopuita"vaikka puuvarasto oli täynnä puuta!
      Kun olisi ihan ite pitänyt ne puut sahata ja pilkkoa metrisestä halosta sopivaksi.
      Eihän niiltä narukäsiltä tietysti paljon voi vaatia.
      Ei muuta kun,saha ja kirves käteen!

    • Kun_ei_ole

      Mitään tarvetta lähteä vesille huonolla kelillä.
      Harrastus muiden joukossa enkä minä prätkälläkään viitsi sateella ajella.
      Miksi pitäisi ?

      Sinulla taitaa olla omat ja lainatut siinä 22:n jalan purkissa kiinni kun on keliin kuin keliin mentävä.
      Säälin perhettäsi...

      • Kun_nyt_vaan_on

        "Mitään tarvetta lähteä vesille huonolla kelillä. "

        Monen läpsyttimen "huono keli" tuntuu olevan se 6 m/s tai enemmän. :-D

        Sitten voikin jäädä kotiin katsomaan moottoriurheilua lippis päässä. Röyh.


      • Prkele.se.on.pakko
        Kun_nyt_vaan_on kirjoitti:

        "Mitään tarvetta lähteä vesille huonolla kelillä. "

        Monen läpsyttimen "huono keli" tuntuu olevan se 6 m/s tai enemmän. :-D

        Sitten voikin jäädä kotiin katsomaan moottoriurheilua lippis päässä. Röyh.

        Tuskinpa siinä 22 ft. jahdissasi, perheesi on kovinkaan innostunut aiheesta paskakelillä. Tuo asenteesi tietystikin poistaa hienosti perheen innostuksen veneilyyn.


    • Kioskivene

      Ei kovinkaan kokenut veneilijä kun ei tidä että nakkikiskat ovat noita targa, nordstar jne veneitä.

    • höröhörö

      Usein nämä jenkkipaatit ovat hankintahinnaltaan halpoja, jolloin niiden pariin hakeutuu ihmisiä joilla ei ole kovinkaan mittavia merimiestaitoja. Heppoinen kalusto yhdistettynä heppoisiin taitoihin lisää tätä sekoilun määrää joka sitten näkyy pelastuspuolella tilastoina, sekä myös huvittuneisuutena satamissa. Keskiolutkorttiin en jaksa enempää koskea nyt :)

    Ketjusta on poistettu 7 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      2
      1173
    Aihe