Syötkö kananmunia ja minkä verra jos käyt salilla?

Itse syön 3 tai viisi kananmunaan päivässä paistettuna keltuaisineen.

Aloitin vasta uudelleen salilla käynin joten määrät siksi suunilleen noin.

Salaatteja joka aterialla sekä lihaa, kanan että jauhelihan.
Ilmianna
Jaa

15 Vastausta


Onko vaikuttanut muistiin ja kognitiivisiin kykyihin positiivisesti, syöthän myös terveellisimmän osan keltuaisen rasvoineen, lesitiineineen, koliineineen?

Tuore tutkimus: Kananmuna on hyväksi aivoille
http://www.is.fi/terveys/art-2000005037681.html
"Runsas kananmunien syöminen saattoi tulosten perusteella olla jopa hyväksi aivoille, sillä niitä paljon syövät pärjäsivät muita paremmin neuropsykologisissa ja kognitiivisia taitoja mittaavissa testeissä".

Munaa syömällä älliä!

Vihreän teen säännöllisen käytön vaikutuksen muistiin ja ajatuksen nopeuteen olen havainnut ja myös tumma 70-80% suklaa ja raakakaakao sekä naturel saksanpähkinät ja itse puristettu punajuurimehu terävöittävät päätä samalla kun auttavat treeniä.
Ilmianna
Jaa
Nimen omaan syön keltuaisineen,tosin tänään oli surkea päivä kaikkineensa.

Lepopäivä lihasten puolesta ja eilen ei menneet jalkatreenit ihan niin kuin olisi pitänyt.

Olen syönyt tänään erittäin huonosti normaaliin nähden,söin vain jauhelihaa paistettuna pannulla ja salaattia runsaasti sekä tätä alla linkki.....

http://www.vitamail.fi/prostacare/10-granaattiomenan-terveysvaikutusta-miehille/

Nyt syön kumminkin vielä tomaatin alla linkki.

https://askelterveyteen.com/nain-valtat-korkeaa-verenpainetta-tomaatin-avulla/
Ilmianna
Jaa
Kannattaa olla varovainen noiden kananmunien kanssa ja seurata kolesterolia!
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
3 VASTAUSTA:
Ootko tietoinen tuosta kolestoroli hommelista? tai vaikka ajasta jolloin Pekka puska kertoi villejä tainoita teveyspuolelta ruokavaliosta.

Laitan vaikka tähän linkin jotain kanan munasta miksi niitä kannattaa syösä kohtuudella.

"Kauhea kolesterolipommi?

Kananmunat synnyttävät vahvoja mielikuvia kolesterolisodan tuoksinasta. 1980-luvulla asiantuntijat kehottivat välttämään munia. Markettien munahyllyillä törmää edelleen ihmisiin, jotka empivät ostaa munia, ”kun niissä on sitä kolesterolia!”

https://anna.fi/liikunta-ja-terveys/ravinto-ja-laihdutus/kananmuna-oikea-superruoka

"7 ruokaa, joita pidettiin epäterveellisinä, mutta ovat tänä päivänä superfoodeja"

http://www.herkkusuu.fi/7-ruokaa-joita-pidettiin-epaterveellisina-mutta-ovat-tana-paivana-superfoodeja/

Kananmuna on superruokaa! Lue sen terveyshyödyistä ja nappaa maukkaat reseptit

Kananmuna on juuri nyt ihan supertrendikäs raaka-aine, joka komeilee niin ravintoloiden kuin keittokirjojenkin pääraaka-aineena. Ja mikäpä siinä. Se on niin ravintosisällöltään kuin käyttötavoiltaankin yksi monipuolisimmista ruoka-aineista.

Aikaisemmin kananmunaa suositeltiin syötäväksi vain pari kappaletta viikossa sen sisältämän kolesterolin vuoksi. Nyt kananmuna on kuitenkin päästetty pannasta, sillä uusien tutkimusten mukaan se vaikuttaa suurella osalla väestöä vain vähän veren kolesterolipitoisuuteen eikä sen ole havaittu olevan yhteydessä suurempaan sydän- ja verisuonitautien riskiin. Päinvastoin, kananmuna sisältää muun muassa koliinia, joka vaikuttaa positiivisesti sydämen, verisuonten ja hermoston toimintaan.

https://kotiliesi.fi/ruoka/kananmuna-superruokaa-lue-sen-terveyshyodyista-ja-nappaa-maukkaat-reseptit/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Useilla suomalaisilla on geenivirhe, joka aiheuttaa rasva-aineenvaihunnan häiriön, jonka seurauksena ravinnon kolesteroli ei poistu normaalisti verestä vaan jää verisuonen seinämiin. Ei ole mikään leikin asia ja siksi kannattaa säännöllisesti tarkkailla kolesterolia, jos syö paljon kananmunia. Suomessa tuon geenivirheen esiintyvyys on poikkeuksellisen suuri. Siksi useimpiin suomalaisiin ei normaalit kolesterolitutkimukset päde.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
Pekoni ja kananmunat laskevat kolesterolia.

Pekonin (porsaan), kananmunien ja broilerin rasva laskevat kolesterolia. Oliiviöljy, lohen rasva ja rypsiöljy laskevat sitä kaikkein eniten.

Myös hiilihydraattien laatu voi vaikuttaa apoB-arvoon. Joillakin hiilihydraattipitoisilla ruoka-aineilla tulos voi olla parempi, joillakin huonompi. Esim. kauran kuitu laskee apoB:tä. Lisäksi eri ruoka-aineiden vaikutuksessa kolesteroliarvoihin on yksilöllisiä eroja.

Eikö olekin huvittavaa, että eläinrasvaa on pidetty pitkään kolesterolipahiksena?

https://ravitsemusjaterveys.wordpress.com/2013/06/14/pekoni-ja-kananmunat-laskevat-kolesterolia/
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Vanhan ukon varmistelua. Rasvaton painoni oli viimeeksi 76,1kg. Ikäri ukon aineenvaihdunta on hidastunut joten kokonaisenergian tarve on aktiivi-ikäistä pienempi mutta protskun ja suojaravinteiden tarve vähintään yhtä suuri.
Jos perinteisellä sekasafkalla täyttää protskun ja suojuksien tarpeen niin laardia kertyy varmasti.

Lasken protskutarpeekseni noin 150g/vrk ja osa saannin varmistamista on 6:n viikottaisen salipäivän sökötys joka koostuu 400g rasvatonta raejuustoa, kaksi keitettyä kananmunaa, ruokalusikallinen neitsyt oliiviöljyä, 1 - 2 puristettua valkosipulin kynttä. dijonin sinappia ja mauksi ruokalusikallinen sinihmejuustoa.

Muuten järkevä, kotona tehty sekasafka. Maitoa kuluu noin 1,5l/vrk.

Noilla eväillä ovat veriarvot pysyneet kunnossa.
Ilmianna
Jaa
Pekka Puska, Matti Uusitupa, Ursula Schwab, Mikael Fogelholm ja Suomen muu ravitsemuseliitti hävisivät rasvasodan! He vaativat muiden samanmielisten rasvakammoisten "asiantuntijoiden" kanssa British Medical Journalia (BMJ) poistamaan lehdestä toimittaja Nina Teicholzin kirjoituksen, jossa ravitsemussuositusten virheet paljastetiin. BMJ ei vetänyt pois artikkelia, sillä voi, kananmunat ja muut maaeläinrasvat ja niiden sisältämä kolesteroli eivät ole terveydelle vaarallisia, vaikka ravitsemuseliitti on pelotellut vuosikymmenen ajan. Päin vastoin, maitorasva ehkäisee tyypin 2 diabetesta. Kolesterolia alentava lääkitys on useimmiten täysin turhaa ja suorastaan vaarallista – siis aivan päinvastoin kuin lääketeollisuuden lahjomat lääkärit ja ymmärtämättömät ravitsemustieteilijät väittävät. Statiinit vähentävät tutkitusti seerumin ubikinonin pitoisuutta (Banach ym. 2015), mikä vie monilta lihasvoimat. Suomessa lähes 80 % statiinien syöjistä (joita on noin 670 000) on terveitä, jotka ottavat turhaan lääkettä ennaltaehkäisevässä tarkoituksessa, primaaripreventiona. Statiinit voivat heikentää lihaskuntoa, aiheuttaa lihasten revähtymiä ja lisätä diabeteksen riskiä keskimäärin 12 %, naisilla peräti 48 %! Statiinit lisäävät myös Parkinsonin taudin riskiä. Näitä vakavia haittavaikutuksia on kolesteroliuskovaisten ja lääketeollisuuden lahjomien lääkäreiden vaikea tunnustaa.

Kolesterolia alentavat lääkkeet, statiinit eivät ehkäise naisdiabeetikkojen sydäntauteja osoittaa suuri yhdysvaltalainen tutkimus Women's Health Initiative (WHI). LDL-kolesterolin alentaminen ei hyödytä yli 60-vuotiaita; päinvastoin se saattaa lisätä kuolleisuutta (Ravnskov ym. 2016). Statiinihoito ei myöskään hillitse lihavien ihmisten valtimonkovettumatautia (Sanfort ym. 2016).

Brittiasiantuntijat tyrmäävät The Lancetin syyskuisen harhaisen julkaisun statiinien hyödyistä ja turvallisuudesta (marras-joulukuu 2016):

http://www.tritolonen.fi/artikkelit/164-syokaa-voita-uutta-tietoa-kolesterolista
Ilmianna
Jaa
Onneksi tuo VHH-villitys on mennyt ohi ja suurin osa kansasta jo tajuaa syödä ihan oikein. Kovan rasvan, kuten voi, kananmunat, rasvainen liha, yms. kulutus on pudonnut VHH-villitystä edeltäneelle tasolle ja täysjyväviljojen, perunoiden yms. terveellisten tuotteiden kulutus on palautunut normaaliksi. Ihmiset ymmärtää, että kannattaa todellakin seurata sitä tutkittua tietoa ja virallisia ravintosuosituksia, joilla saatiin mm. työikäisten sydänperäiset tapahtumat käytännössä poistettua kokonaan parissa vuosikymmenessä.

Tällaiset kotiravintoterapeuttien ohjeethan voivat olla suorastaan vaarallisia monille.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
2 VASTAUSTA:
Liika ehdottomuus on se epäterveellinen asia ruokailussa. Ihminen on luotu liikkumaan ja fyysiseen aktiivisuuteen. Olemme myös sekasyöjiä. Se että syödään yksipuolisesti ja liikaa on kaikkien ongelmien lähde.
Jos ainut liikunta on n.5000 askelta päivässä eikä käydä salilla ja ruokailu koostuu hh pitkälti niin ihme on jos ei saa diabetesta.
Ihmiset ei ymmärrä että syöminen pitää suhteutaa kulutukseen. Nyt en puhu urheilijoista.
Rasvaa pitää saada että hormooni toiminta pelaisi.
Hh ovat polttoainetta.
Proteiini on rakennusainetta.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
elämänkesässä kirjoitti:
Liika ehdottomuus on se epäterveellinen asia ruokailussa. Ihminen on luotu liikkumaan ja fyysiseen aktiivisuuteen. Olemme myös sekasyöjiä. Se että syödään yksipuolisesti ja liikaa on kaikkien ongelmien lähde.
Jos ainut liikunta on n.5000 askelta päivässä eikä käydä salilla ja ruokailu koostuu hh pitkälti niin ihme on jos ei saa diabetesta.
Ihmiset ei ymmärrä että syöminen pitää suhteutaa kulutukseen. Nyt en puhu urheilijoista.
Rasvaa pitää saada että hormooni toiminta pelaisi.
Hh ovat polttoainetta.
Proteiini on rakennusainetta.
Rasva on myös polttoainetta. Hormoonitoimintaan ja muuhun sitä vaaditaan aivan minimaalisen pieni määrä paria välttämätöntä rasvahappoa. Syömällä liikaa rasvaa on helppo hankkia diabetes.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa
Höpö höpö.
Hh aiheuttaa diabeteksen.
Aina kun syö hh niin elimistö tuottaa insuliinia ja se sulkee solut ja rasva ei pala. Kun syö liikaa hh niin elimistö pumppaa insuliinia koko ajan ja ajan saatossa tulee insuliiniresistenssi. Tällöin kehon singnaalit vääristyvät ja matka diabetekseen onkin kivasti alkannut.
Jos paikkaat hyvillä rasvoilla hh vajetta niin keho oppii käyttämään sitä ja hormooni toiminta on hyvää.
Se että rasvaa pitäisi saada vähän että kroppa toimii on huttua. Suositukset on sen verta vinksallaan että liikkuvalle ihmiselle ne ei riitä. Suositukset ovat sellaiset että liikkumaton normi painoindeksin omaava ei saa puutostautia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Rasva menee varastoon ilman insuliinia. Rasvan polttaminen ei vaadi insuliinia. Tarpeeksi kun sitä rasvaa kertyy soluihin, niin se alkaa aiheuttaa insuliiniresistenssiä ja insuliinitasojen nousua. Tämä kun menee liian pitkälle, niin tulee diabetes. Jos lihoo liikaa, niin voi saada diabeteksen. Se onnistuu sekä rasvalla että hiilarilla. Ilman lihomista hiilarit ei aiheuta mitään insuliiniresistenssiä. Diabetes tyyppi 2 on lihomisen seuraus lähinnä. Hyvät rasvat on ok, jos niitä ei syö niin että lihoo liikaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
En syö kananmunia lainkaan. Syön Berliininmunkkeja ja juon Koskenkorvaa.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Berliininmunkki on rasvainen herkku, missä myös rasvan laatu yleensä huono.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti

Tästä on poistettu viesti sääntöjen vastaisena.

Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Syötkö kananmunia ja minkä verra jos käyt salilla?

Itse syön 3 tai viisi kananmunaan päivässä paistettuna keltuaisineen.

Aloitin vasta uudelleen salilla käynin joten määrät siksi suunilleen noin.

Salaatteja joka aterialla sekä lihaa, kanan että jauhelihan.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta