Yritäjyydestä

dahwiiw

Suomesa yrittäjyys ja yrityksen aloittaminen on tehnyt niin vaikeaksi ettei kannata edes aloitaa.

Syyt siihen ovat niin monimutkaiset ja hankalat selittää että en lähde ilmaiseksi selittämään koska aika menee hukkaan kun alkaa selvittää joidenkin tekemiä virheitä.

5

115

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • uskallus_ratkaisee

      Noinkohan on. Yrittäjäksi ryhtymisen suurin este on rohkeuden puute. Se on ihmiseen sisään rakennettu pelko. Pelko munaamisesta. Yrittämisen aloittaminen on teknisesti nopeata. Yrityksen voi rekisteröidä netissä muutamalla klikkauksella. Muutama minuutti ja se on siinä. Helppoa kuin heinän teko. Naps. Ammattitason yritysneuvontaa on myös saatavilla joka tuutista. Moni palvelu on jopa lähes ilmaista. Jos yrittäminen olisi helppoa niin jokainenhan sitä tekisi harrastuksenaan. Yrittäjä joutuu ponnistelemaan ja opettelemaan asioita jatkuvasti. Harvassa on ne alat jossa ei kilpailtaisi muiden yrittäjien kanssa asiakkaista. On moni aloja jossa vaaditaan yrittäjältä kelpoisuus ja pätevyys. Harva uskaltaa mennä kirurgille, joka on itseoppinut ja työasunansa on joulupukin punainen nuttu ja parta, Tai rakennukselle tulee sähköurakoitsija jolla ei ole sähköturvallisuuslain mukaisia pätevyyksiä.

    • EiSaaOllaPuolisoa

      Suomessa yrityksen perustaminen ja yrittämisen aloittaminen on helppoa, ainakin niin helppoa ettei sen pitäisi olla esteenä yrityksen perustamiselle. Jos siitä paperisodasta ei selviä, tuskin hallitsee niitä taitoja, joilla yritystä pyöritetäänkään.

      Yrittämisessä on kuitenkin muutama asia, jotka tekevät yrittäjäksi ryhtymisestä vähemmän houkutteleevaa. Yrittäjä putoaa heti yrityksen perustettuaan pois työttömyysturvan piiristä, mutta joutuu sitä edelleen rahoittamaan. Yrittäjä maksaa vakuutuksina oman työttömyysturvansa ja sen lisäksi verotuksen kautta kaikkien muiden työttömyysturvan.

      Eläkerturvan yrittäjä joutuu maksamaan kokonaan itse, mutta sen lisäksi yrittäjä maksaa myös verojen kautta muille maksettavan eläketurvan. Aloittavalla yrittäjällä on harvoin varaa maksaa itselleen riittävää eläkettä.

      Kaikkein suurin ongelma on kuitenkin yrittäjän puolison kanssa. Hän putoaa pois kaikesta työttömyysturvasta koska häntä pidetään osayrittäjänä. Maksut maksetaan kuten ennenkin ilman mitään vastinetta. Puolisolla ei ole kuitenkaan mitään valtaa yritykseen, jota ei omista eikä mitään osuutta sen tuotoista.

    • Aloittavapisnesmies

      Jos kappaletavaravalmistajaksi rupean niin mihin pistän aluksi tuotannon ?
      Viro vieressä mutta en tunne maata tässä mielessä.
      Aluksi Kiina turhan kaukana , ihmisoikeusasiat siellä moraalittomat joten en sinne mene myöhemminkään.

    • Kassajärjestelmä_ERPLY

      Jos olet aloittamassa uutta vähittäiskauppa yritystä, tarvitset myös helppokäyttöisen ja tehokkaan kassajärjestelmän. Sitä pilvipohjainen ERPLY (http://erply.com/fi/) voi tarjota!

      Erplyn avulla voit hallita myynnin kaikki osa-alueet; kassatoiminnot, tuote- ja varastonhallinnan, asiakasrekisterin, monikanavaisen myynnin ja paljon muuta yhdellä integroidulla järjestelmällä reaaliajassa! Liikkuvan liiketoiminnan mahdollistava ja helposti muokattava ERPLY palvelu on täysin integroitu iPad ja Android tableteille, Windows työasemille, älypuhelimille ja kassalaitteille. Voit tarkistaa myyntien tilanteen, hyödyntää asiakastietoja ja hallinnoida varastoa tai tuotteitasi liikkeellä ollessasi.

      Hinnoittelun löydät täältä: http://erply.com/hinnoittelu/
      ERPLY:llä on tarjous sekä pienyrittäjälle että isommalle yritykselle.

      Lue ERPLY Asiakastarinoista, miten ERPLY Kassan käyttö on auttanut kauppiaita saavuttamaan liiketoimintatavoitteensa: http://erply.com/asiakastarinat/

      Kokeile heti 30 päivää ilmaiseksi ilman sitoumuksia: http://erply.com/erply-fi-rekisterointi
      ERPLY ilmainen asiakastuki toimii ark. klo 9.00 - 17.00. Puh. 358 974790284 tai [email protected] Facebook: https://www.facebook.com/ErplySuomi/

    • niiintainäin

      Harvalla on pääomaa yritykselle ja jos yritys ei menestykkään niin eikös siitä tule jotain sanktioita jostain työkkäristä tms. että ei kannata perustaa nykysuomessa yritystä. Helpompaa olla työntekijä niin ei tarvi töitä viedä eikä miettiä yhtään vapaa-ajalla niin on sitä muutakin elämää.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1252
    2. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      19
      1245
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      5
      1166
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1164
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      1
      1143
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      1
      1141
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1134
    8. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1127
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      3
      1119
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1110
    Aihe