kysyttävää Makarska/auton vuokraus jne

sanbaleele

Heippa!

Onko järkevää vuokrata tjäreborgin kautta auto etukäteen vai vasta perillä? Ajatuksena oli vuokrata auto 2-3päiväksi ja mahd. edulliseen hintaan.. Tjäreborgin kautta halvin auto olisi n. 90e/3pv

Matkakohde on siis Makarska Riviera ja hotelli Villa Juric.. Onko kokemuksia kyseisestä hotellista? Meillä ei ole aamupaloja. Paljonko esim. täytetty toast ja kahvi maksaa kahviloissa? Ei huvita tehdä aamupalaa hotellilla.. Yleensäkin kiinnostaa ruoan hintataso ravintoloissa.

Onko omatoimiretki vesiputouksille mahdollinen?

13

1321

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • a-antti

      Auton vuokraaminen on hyvä ida! Näyttää tuo kolmekymppinen vuorokaudelta olevan edullinen.

      Aamupaloja on varmaan tarjolla joissakin kuppiloissa. Kysyä voi myös joistakin hotelleista, niin teimme kymmenen vuotta sitten. Hintataso on jonkin verran edullisempi kuin meillä, mutta asiaan vaikuttanee sesonki ja etäisyys turistipaikoista...

      Omatoimimatka; vesiputouksilla tarkoittanet Krka:aa? On. Vai sittenkin Plitvice? On. Plitvicen liput kuulemma kannattaa hankkia etukäteen, jonotukseen kuluu aikaa, ja varsinkin kuun lähtee noinkin kaukaa. Lenkkarit mukaan! Oma auto taitaa olla paras vaihtoehto noihin kohteisiin, jää turha kuorossa kulkeminen pois. Jos uskallat ajaa Tampereella, käy se Kroatiassakin.

      Selaile vanhoja ketjuja, niissä on paljon ideoita!

    • perhekotka

      Tarkoitatko Baska Vodassa (Makarska riviera) olevaa hotellia? Jos jaksat kantaa sinne ylös, niin 500 metriä alempana rannassa on kauppoja, kahviloita, ravintoloita ja leipomoita. Me ostimme leipomoista aamiaistarvikkeita ja lähikaupasta. Emme majoittuneet kyseiseen hotelliin, sillä meille se oli liian ylhäällä. Mietimme kyllä sitä. Jyrkkää ylämäkeä kuumuudessa ja tavaroiden kanssa ei ole kiva tarpoa. Toki osassa paikoista sai aamiaisenkin ainakin rantakadun varrella. Hotelli arvioita löytyy googlettamalla .

    • sambaleele

      Tämä hotelli on Makarskan kaupungissa, ei baska vodassa:)

    • sanbaleele

      Anteeksi hotelli on Vila josip juric.. Muistin hieman väärin!

      • Makarska123

        Leivät,leivonnaiset ja lihapasteijaa muistuttava burek kahviloissa maksaa n.8kunaa eli n. euron. Kahvin hintaa en tarkkaan katsonut mutta 1-2 euron paikkeilla. Auton vuokraaminen kannattavaa jos aikoo kauemmas mennä mutta bussiliput ovat halpoja viereisiin kyliin kuten Baska vodaan,Tucepiin. Dubrovnikiin edestakainen bussilippu 30€ ja paluulipulla ei ole aikaa voi vain hypätä bussiin kunhan ei ole täynnä. Omalla autolla pääsee vesiputouksille mutta bussillakin pääsee suurimmista kaupungeista. Makarskasta kulkee Splitiin muutamia busseja päivässä ja liputkin ovat n. 10€ menopaluu muistaakseni. Omalla autolla mentäessä säästää aikaa huomattavasti ja busseissa ilmastoinnit voivat olla rikki, minun onnekseni 9h bussimatkalla ilmastointi toimi ja bussissa oli jopa kylmä. Makarskassa vierailtu noin viikko sitten paikallisten ystävien kanssa.


    • hiirimato

      Heippa! Viime kesänä pyörin autolla Split-Makarska välillä. Googlaa Sveti Jure - niminen vuori. 1.8km korkea nähtävyys Makarskan vieressä, huipulle pääsee autolla asfaltoitua rallipolkua(matka n. 20km) ja aivan hulppeat näkymät Makarskaan ja merelle. Varaa toki muutama tunti aikaa.

      Yleisesti hintataso tuntui olevan Viron ja Suomen väliltä, ei mikään erityisen halpa tänäpäivänä ainakaan turistipaikoissa.

      • Odotellaan

        Rallipolkua pitkin. Kiinnostaa kyllä kovasti, mutta onko kuinka kapea tie? Ja onko siellä kaiteita tien laidalla? Olemme lähdössä elo-syyskuussa Makarskaan ja ajateltiin 2-3 päiväksi vuokrata auto. Mitä muita kohteita suosittelet? Saako auton parkkiin hyvin Splitissä?


    • notua

      aika halpoja ovat juna matkat, lippu voi osta automaatilta
      kiva juna matka sinulle

    • sambaleele

      olisiko edullista ruokailla jossain pikkukylissä, kun autolla matkailee? Onko siellä edullisempaa. missä olisi paikallista asutusta?

    • Eaglefamilyhaslanded

      Yleensä ei turisti paikoissa on edullisempaa. Usein näkee mikä paikallinen konoba on suosittu, jos siellä näkee paikallisia. eikä vaan turisteja. Jos lähdet halvan ruoan takia, niin silloin Kroatia ei ole oikea paikka.

    • sambaleele

      mikä olisi sitten kohde jossa olisi halpaa ruokaa?

    • sambaleele

      Tosiaan ei mennä Kroatiaan tai mihinkään muuallekkaan halvan ruoan takia.. mutta on aina mukavampi, jos ruoka on edullista. Mitään sisäfile-pihviä ja sen sellaisia en havittele. Oma suosikkini reissussa on mustekala grillattuna tai friteerattuna ja siihen lisukkeet. Mukavaa on , jos raaskii alkusalaatinkin ottaa! Eli mitä tämän tyyppinen sitten maksaa valtaosan paikoista?

      Mielestäni edullista ja ok hintaista olisi, jos alkusalaatti olisi n. 4e ja pääruoka 8-10€? (äyriäiset, kana, kala tms) .. Saako näillä hinnoilla mitään?

    • Sielläkinkäynyt

      Tuo 90 euroa 3 päivän autonvuokrauksesta kuullostaa kalliilta. Olen aina vuokrannut auton Autoeuropen kautta ja tuolla hintaa auton saa viikoksi kaiken kattavalla vakuutuksella.
      Albaniaan kannattaa mennä, sitä eivät turistit ole vielä pilanneet ja hinta-taso on todella edullinen.
      Majoitus neljän tähden hotellissa aamiaisineen muutaman kympin.
      Parhaiten sinne pääsee lentämällä Korfulle ja siitä pika-aluksella Sarandeen.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      41
      2184
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      50
      1714
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      35
      1537
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      42
      1508
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      2
      1456
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      7
      1450
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      3
      1417
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      2
      1351
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      4
      1275
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      7
      1243
    Aihe