Kaupunginjohtaja haastateltavia

Valinnanpaikka

Millaisia ehdokkaita on tähän saatu joista on paras valittava?Pätevin taitaa olla Vaalan Määttä ja on näyttöjä kainuun alueelta,miten sujune puuala.

Loukasmäki/Liukamäki on puualalta,mutta oli aikoinaan konkurssiin viemässä yritystä suomusalmella ja jätti ympäristösotku jälkeen,jota puitiin tovi jälkeen ja kaupunkijohtamiseen ei näyttöä. Ihme,että on edenny elylle?Mitenkä vanha kaupunginjohtaja? Kenelle nalli napsahtaa?

56

2635

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Jauhopää

      Mitäpäs jos otettaisiin kokeeksi kehiin kuudes hakia eli musta hevonen. Hommattaisiin korkeasaaresta berberiapina suorittamaan kaupungin johtajan tehtäviä. Puhua apina ei tosin osaa mutta luulempas että kommunikointi luonnistuu käsimerkein. Palkkaahan apina ei vaadi kuin muutaman banaanin eli rahaa jäisi tuhlattavaksi vaikka kehitys firmaan. Saataisiin vamaan kymmenen vuoden päästä kilpaileva kirpputori vesitorni kirppiksen viereen eikä siihen menisi kuin muutama miljoona.

    • konservatiivi1

      Voi olla että valitaan sopivin, eli joku Kuhmolaisista. Pätevimmän valinta aiheuttaa todennäköisesti turhia ja kalliita oikeustoimia Kuhmolaisten, hävinneiden ehdokkaitten järjestäminä. Vanha tapa "hyväveli" uhkaa romuttua. Toivottavasti tämä "kuntaennuste" on väärä?

      • syvällärintaäänellä

        Onks se TikkasVeikko kurssissa?


      • sopivinpa_tietysti

        Valitettavasti yllä mainittu "kuntaennuste" on oikea. Hyväveli-järjestelmä elää ja voi hyvin; on ylimääräisessä hallituksen kokouksessa diskannut ulos hakijoiden joukosta ehdottomasti pätevimmän hakijan. V. 1997 savustettiin ulos pätevin mahdollinen johtaja, ja Kuhmon kehitys melko pian sen jälkeen käytännölliseti katsoen pysähtyi. Alamäki alkoi jo tuolloin ja on jatkunut hyvät parikymmentä vuotta.


      • Jauhopää
        sopivinpa_tietysti kirjoitti:

        Valitettavasti yllä mainittu "kuntaennuste" on oikea. Hyväveli-järjestelmä elää ja voi hyvin; on ylimääräisessä hallituksen kokouksessa diskannut ulos hakijoiden joukosta ehdottomasti pätevimmän hakijan. V. 1997 savustettiin ulos pätevin mahdollinen johtaja, ja Kuhmon kehitys melko pian sen jälkeen käytännölliseti katsoen pysähtyi. Alamäki alkoi jo tuolloin ja on jatkunut hyvät parikymmentä vuotta.

        Ellen nyt väärin muista niin ehdokas Jzéi oli sukua insinööri Jzéille. Aikoinaan kun insinööri Jzéi palkattiin siihen hommaan niin sillähän taisi olla ensimmäinen homma joppailla puoli sukua siihen esiliinaksi. Sittenhän ne joutuivat jo puuttumaan siihen kun ne töpeksi ja tunaroivat urakalla niissä kaupungin hommissa.
        Suvun naispuolinen edustaja on puolestaan taitanut jakaa lempeä jo kolmattakymmenettä vuotta kaupungin hommissa. No, kaipa se Jeesus on ajatellut tuotakin otusta luodessaan että laitetaampa tälle kunnon törröt ja aivojen tilalle Saksalaisvalmisteinen gyroskooppi kun se kuitenkin makuulla on suurimman osan päivästä. Uraohjuksen unelmatyö!.


    • oikolukija

      Jos sopivin vaan ei pätevin on haussa, veikkaan, että rekrytointi on ulkoistettu kajaanilaiselle psykologien sekatavarakaupalle. Seuratkaapa prosessia!

    • vaalaromahti

      Vaala on jo lopullisessa syöksyssä. Sieltäkö sitten johtaja Kuhmoon?

      • Kivelläistun

        Vaalan tyttö tosi upea. Sopisi Kuhmon imagoon hyvin...


      • Hurustaja

        Olisi hienoa saada niin hyvä markkinoija tänne. Mutta kantsii varmistaa pakoreitti valmiiksi ennen kun joutuu huruukkojen hampaisiin.


    • Masa___

      Veikko kehiin ja Kuhmo pelastuu

      • Livauttajat

        Sitä näköjään kuttuillaan ihan kunnolla. Toisaalta onhan tuokin tapa päästä p eroon.


    • Järki_ja_tunteet

      Kaikki päteviä kirjallisesti. Henkisesti lama lastua. Tarvitaan taloushenkilö joka saneraa väkeä ja tehostaa tuottavuutta. Katsotkaa Kiteen kaupungin johtajaa, eritystilintarkastajana osaa tehdä kovia ratkaisuja. Nyt ovat oikealla tiellä siellä.
      Kaikki hakeneet ovat tulossa suojatyöpaikkaaan, ei uudistus halua.
      Vaalan Määttä haluaa hiihtämään rajaukkonsa kanssa Sotkamoon. Hupaisaa jos valitaan Kuhmoon ja asuu Sotkamossa.
      Uusi haku. Suoritus bonus kuntataloudeb kehitys mittarina 3 vuoden ajaksi.

      • oikolukija

        Kannattaa seurata tarkkaan koko valintaprosessia. Veikkaan melkoista teatteria.


      • Teatterineuvos

        No Tönölän teatterihan on ollutkin tauolla joten mielenkiintoista seurattavaa tulossa.


    • ddddddddd

      Persujen Hakkarainen olisi paras

      • määttäv

        Van kun ei sahuri paikkaa hakenu.


    • Uhuhh

      Veikko Tikkanen olisi ylivertainen, mutta taitaa tulla ikä vastaan. Surullista.

    • Pirtamonisäntä

      Koulutuksella ja ulkomuodolla ei ole valinnankanssa mitään merkitystä,kun lienee muuten terve.

      • Pirtamonisäntärenki

        Eikä tule sellaista koskaan löytymäänkään joka on kaikkien mieliksi.


      • akkavain

        Katsokaa kaupunginhallituksen esityslista 1.8.2017. Pitihän se arvata kepulipeli.


      • Päläpäläpää

        Pikkasen taisi jostain järjen ääni pilkahtaa. Onneksi. Valituksia odotellessa.


    • Vepsäntieto

      Kilpailutuksen ongelmat pilasivat hallintopäällikön mahdollisuudet

    • ylivuotinendementia

      Ei se Veikko sitten muistanut ettei enää kannata hakea.
      Ikärasismia ja niin epäoikeudenmukaista,kun toinen olisi niin mielellään paneutumassa kaupunginasioihin.

      • Molokkinen

        Ja vielä muka hallinto- ja virkamieslain asiantuntija. Voi kuinka nolo moka!


      • ettäsemmoinenkaupunki

        Minun hartioilta putosi miljoona kiloa kiviä kun luin ,että Veikolla ei ole mitään mahiksia kaupunginjohtajaksi.Vaikka Kuhmolle se on ihan sama ,kaupungin johtajaksi välttää vanha ukkokin.Kuhmosta ei saa tekemälläkään nykyaikaista kaupunkia,katukuvassa vanhoja ukkoja ja pari homoa,niillekään ei riitä oma "kaupunki" vaan pitää päästä Oulua myöten homostelemaan ja pojille syötetään koko ajan valetta.


    • näinsemeneekin

      Peli mikä peli ja sitten kepulipeli.

    • huhhuhjoennakkoon

      Katsokaapa ihan huviksenne, mikä firma tekee "soveltuvuustestaukset".Siis mikä huikea määrä "asiantuntemusta" osallistuu rekrytointiin.

      • varmatieto

        Ka kuhmon kaupunkihan tuo näyttää työpaikkahaastattelut pitävän ehdokkaille.


      • huhhuhjoennakkoon
        varmatieto kirjoitti:

        Ka kuhmon kaupunkihan tuo näyttää työpaikkahaastattelut pitävän ehdokkaille.

        Haastattelut kyllä, mutta entä "soveltuvuustestaukset"? Ne ovat eri asia.


    • Luovuttanutjo

      Valituksia odotellessa. Eikö se vanha jäärä suostu olemaan väärässä. Harmi koko kaupungin kannalta. Olisi täälläkin jo aika siirtyä tälle vuosituhannelle ja uusiin vesiin. Harmittaa ihan v###sti jos hyvät ehdokkaat jättää leikin kesken ja vielä enemmän jos taas pilataan jonkun ura ja elämä. Sehän täällä osataan. Eikö näille eläkehemmoille saataisi jotain omaa reservaattia missä mellastaa? Tavan ihmiset haluaa rauhaa, uudistuksia ja oikeaa yhteisöllisyyttä.

      • akkavain

        Mitä ihmeen valituksia odotellessa? Kenen ura ja elämä tuhotaan, Miten? Luovuttanut jo kirjoittaa tuhat vuotta vanhaa asiaa. kenet Kuhmo on tuhonnut? Mietipä huviksesi. Missä laissa sanotaa, että 68 vuotias ihminen on liian vanha haastateltavaksi. kas siinä kysymys luovuttanutjo.


      • Ju_Risti

        Virkamieslaki 7 luku 35 § (18.3.2016/193)

        Virkamiehen virkasuhde päättyy ilman irtisanomista tai muuta virkasuhteen päättymistä tarkoittavaa toimenpidettä sen kuukauden päättyessä, jonka aikana virkamies saavuttaa eroamisiän. Eroamisikä on vuonna 1957 ja sitä ennen syntyneillä 68 vuotta, 1958–1961 syntyneillä 69 vuotta ja 1962 ja sen jälkeen syntyneillä 70 vuotta.


    • Eihyväveliverkostoaenää

      Toivottavasti olisi sen verran älyä kaupungijohtajaa valittaessa, että nykyistä täällä johtotehtävissä olevaa ei sentään valittaisi. Mies ei saa sanaa suustaan, eikä ollenkaan sopivan oloinen. Tänne tarvitaan räväkämpää johtajaa! Ei paljon Kuhmon tilanne parane, jos sellainen tyyppi valitaan!! Määttä vaikuttaa virkeältä ja aikaansaavalta.

    • Jauhopää

      Nyt kun työvoiman välityskin on ulkoistettu Public, VMP Group ja Arffman Consulting firmoille niin minähän voisin ruveta konsultoimaan kaupungin johtajan haastatteluja. Tuntivelotus ei ole kun pari satkua ja hommaan menee vain muutama viikko. Sillä rahalla saa viisi copy/paste kysymystä sisältävän haastattelun.



      1
      Mitkä ovat vanhempiesi yhden tai kaksi tärkeintä piirrettä, joista haluat itsekin kiinni ja jotka haluavat perimättäsi lapsilleen?
      Minun mukaan kysymys on valaista asioita, joita vastaaja arvostaa eniten. Hän myös neuvotaan haastattelijaa tekemään jatkokysymys: "Voitko kertoa enemmän?" Sen avulla vastaus tulee todelliseksi syvyydeksi.
       
      2
      Kuinka paljon 25 kertaa 25?
      Kysymyksen tarkoituksena on paljastaa, miten työnhakija reagoi yllättävään tai haastavaan tilanteeseen. Tarkoituksena ei ole selvittää, mitä ovat hakijan matemaattiset taidot, vaan miten ja millainen asenne he lähtevät ratkaisemaan ongelman.
       
      3
      Kerro kolmesta ihmisestä, jonka elämää olet muuttanut myönteisemmäksi. Mitä sanovat, jos soittaisin heille huomenna?
      Minun mukaan hakijasta kertoo suosittelijöistä enemmän ihmisiä, joita haastateltava on auttanut. Kyseeseen voi tulla esimerkiksi sukulaisia, naapurit tai ystäviä. Työpaikoilla tarvitaan ihmisiä, jotka pystyvät tukemaan toisiaan.
       
      4
      Haastattelun jälkeen kysy itseltäsi ja kenties kollegoiltasi: "Voisiko kuvitella kutsuvani tämän ihmisen lomalle kanssani?"
      Vaikka kysymys on hyvin henkilökohtainen, vastaus tulee yleensä näppituntumalta. Minä sanon, että kun hän kysyy asiaa kollegoiltaan, hän saa enemmän tunteeseen perustuvia kyllä / ei-vastauksia kuin pelkästään pätevyyslistan läpikäynnin.
       
      5
      Haastattelun jälkeen kysy vastaanottovirkailijalta tai vartijoilta, miten hakija kommunikoi heidän kanssaan. Minun mukaan kommunikointi kertoo siitä, kohteleeko hakija muita avoimesti ja vertaisinaan.

      • ihan-paras

        Todella oivaltava rekrytointitapa olisi tuo, sääli kun työnantajat eivät käytä tuota.


    • eiisoo

      Juntunen,Loukasmäki ja Määttä.He ovat sitten näköjään soveltuvuustestaajien käsittelyyn menossa.

    • Uusijohtaja

      Juntunen ja Määttä olisi se loppupelissään paras pari.. Liukasmäki voi liukastella elyllä,ei ne virkamies käytänteet sovi kaupunginjohtajalle,meriitit ja koulutus on myös riittämättömät..puualaninsinööri on mennyttä aikaa ja ei tulokset ole kuin alussa joku oli maininnu katastrofi..Määttä on tuonu pieneen kuntaan hyvää näkyvyyttä vaikka alku oli kunta jossa oli menestymätön puualan yritys ja it yritys joita tämä ely rahoitti..

    • VoiKuhmo

      Veikko olisi pätevin, mutta Vaalalainen ehkä muodollisesti pätevin.... Eipä tuo aja Kuhmon etua, jos taitavinta ehdokasta ei edes voi valita!

    • Uusipomo

      Kuhmossa osataan jo puusta tehdä mitä tarvitsee ja enempää ei pieneen paikkaan tarvitse sen alan osaajia..Miten ihmiset saa pysymään ja lisääntymään on isompi haaste.. hankkeet ja eu raha on haettu,hyvä nuori ehdokas ja venäjän suhteet kuntoon oisi sopiva.. matkailua lisää ja tapahtumia?

    • Ulkohuusikuhmolainen

      Kuhmolaiset ei ole vielä hoksanneet, kuinka hyvin siellä on asiat. Aina kun siellä pistäytyy, niin huomaa että melkeen vimpanpäälle on hoidettu. Eila Valtasen kausi on ollut todella hyvä Kaupunginjohtajana. Toivotaan että tämä kaikki jatkuu.

      • Veteenpaskantaja

        Hyvinvointi näkyy erityisesti karhunpolku kolmostaloissa,ovatkohan kaikki kuhmolaiset puhumattakaan ulkopaikkakuntalaiset huomanneet tämän?,aivan kateeksi tässä käy.


      • akkavain

        Hyvinvointi näkyy myös tyhjentyneiden liikkeitten tyhjistä ikkunoista. Oletteko huomanneet. Matkailijavirrat ovat pysähtyneet. Busseja ei näy, Repaleet kartat tönölässä antamassa kuvan hyvinvointikuhmosta. Joulupukki muuttanut Lappiin, jonneka kiinalaiset turistivirrat lentävät. Kuhmo on kävellyt onnensa ja menestyksensä ohi viimeiset kaksi vuosikymmentä.


      • Liimatta

        Kyllä se siitä kunhan uusi puukoulu valmistuu maamerkiksi ja saa nimekseen PILVILINNA.


    • Kyrmy

      Nykyinen kaupunginjohtaja on saanut paljon aikaan Metsänhoitaja. Pitäisikö seuraavan olla agronomi, koneinsinööri,tietotekniikan insinööri, elintarviketuotannon asiantuntija jne. eli tuntisi hommat myös käytännössä ja alkaisi viedä kehitystä oman alansa tuotteistamisessa.Kuhmossa on paljon mahdollisuuksia!

      • suonsilmässä

        Tuleva kaupunginjohtajakin saa panostaa metsään ja luontoon,Kuhmossa korpea riittää ja iäti vieviä soita.
        Maatalous ja muu elintarviketuotanto,ne puheet saa jättää kokonaan pois.Kuhmossa niillä ei ole mitään mahdollisuuksia.


      • Kyrmy

        Maidot ajetaan etelään jalostettavaksi. Miksi maitoa ei voisi jalostaa Kuhmossa. Juusto ja jughurttivalikoima on Suomessa tosi suppea, kahden käden sormet riittävät. Maito-ja marjapohjaisia jälkiruokia. Jäätelöitä jne. Sienet ja marjat. Yrttituotteet puhtaasta Kuhmon luonnosta. Tuotteet kotimaahan ja vientiin suoraan Kiinaan.


      • muutamatippa

        Ne Kuhmon maitomäärät ovat niin pieniä että niistäpä ei jalosteta mitään.


      • Kyrny

        Maitomääriä voi lisätä.Kuhmossa on tilaa vaikka kunka isoille tiloille. Sveitsistä tai Ranskasta juustomestari vetämään ja opettamaan. Asennekysymys!


      • puolukkametsiä

        Kuhmossa on korpea mitä raivata pelloksi,mutta ne ovat jääneet marjanpoimijoille ja luontopolun kulkijoille.
        Ne on eri paikkakunnat missä maatalous näkyy.Esim.Nivalan seutu,siellä on viljavat pellot ja isoja maitotiloja.


    • Hokkari

      Kas kun Tytti on saanut taas kuvansa sähkökainarin juttuun kuten alusta alkaen on ollut tapana, paikallismedia on tainnut valita suosikkinsa.

    • METSÄHIISI

      Kannatan insinööriä. Koko Suomi alkoi nousta heti suosta kun insinööristä tuli pääministeri!

    • Jauhopää

      Ihan hyvä ettei paikallinen portsi päässyt siihen kaupungin johtajan hommaan, siitähän ei olisi tullut yhtään mitään. Toivottavasti Määttä järkevöittää vähän virkamies palettia nimittäin kumileimasin on yrittänyt selvittää tupperware salaattileikkurin toiminta periaatetta jo kaksikymmentä vuotta.

    • letunlentua

      Jospa siitä Tytistä tulisi nyt täysKuhmolainen,mökkiKuhmolaisuuden lisäksi.

    • Liianylimielinen

      Pääasia on että vaihtuu.

    • Epäile

      Onko ehdokkaan ilmoitettava puolueensa? Näin se oli ennen. Kepulainen valittiin

      • kelpoisuus

        Nykyään ehdokkaan on vakuutettava ettei ole keskustalainen tullakseen valituksi.
        Pätevyydellä ei ole väliä.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe