kiinteistövälittäjän palkkio

myy.ja

Miten kiinteistönvälittäjä laskuttaa siinä tapauksessa, ettei taloa saa kaupaksi?
Nyt kun on ollut puhetta ns. pumppausilmoittelusta, jossa ei roikoteta myymätöntä taloa ilmoituksissa kuukausikaupalla, vaan ensin on tyrkyllä "uutena" ja sitten hiljaisessa myynnissä ja sitten myöhemmin taas aktiivisessa. Koska joitain kuluja tulee välitysfirmalle (näytöt, kuvat, ilmoitukset), mutta tulosta ei ole syntynyt, joutuuko kiinteistön myyjä vastuuseen näistä maksuista myös? Voiko välityssopimuksen purkaa kokonaan kuluitta? Joko alkaa myöhemmin itse sitä myydä tai jopa vaihtaa koko yritystä, tai sitten unohtaa koko myyntihomman ja vuokraa talon tarvittaessa itse.
Olen vasta harkintavaiheessa, siksi asia on hämärä.

9

188

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • selvitä.etukäteen

      Näistä sovitaan toimeksiannon yhteydessä. Jos ei välittäjä itse tuo asiaa esille, järkevä myyjä ottaa ne puheeksi ennen paperin allekirjoitusta. Muussa tapauksessa myyjä maksaa välittäjän vaatiman summan, vaikka kauppaa ei syntyisikään. Näissä asioissa tuulipuku astuu helposti siihen höyryävään läjään ja kiroaa sitten jälkeenpäin. Tietysti välittäjä pyrkii ennemmin myymään talon vaikka 1/4 osalla alueen aikaisemmasta hintatasosta, kuin jättäisi kaupat tekemättä ja siten välityspalkkion saamatta. Osa välittäjistä sanoo jo puhelimessa ei kiitos, kun kuulee, miltä postinumeroalueelta yrittää taloa tyrkyttää välitettäväksi. Eivät siis tule edes paikan päälle katsomaan.

      • myy.ja

        Kiitos! Vai sellaista peliä on mahdollisesti tulossa.
        Oho. Ilmankos välittäjät on nykyään niin olevinaan ja leuhkoja. Palveluammatti, jeps :)


      • paikallisosaamista

        Suosittelen paikkakuntasi välittäjää, joka on SKVL:n jäsenyritys. Heillä on eettismoraaliset säännöt joita myös noudattavat; ohje hyvästä välitystavasta.


      • Ohjetta hyvästä välitystavasta noudattavat kyllä myös kyseiseen liittoon kuulumattomat yritykset, siitä kun on tullut oikeuskäytännössä lähes raamattu.

        Mitä palkkion perimiseen tulee, niin kohteen jäädessä myymättä meidän firmassa peritään asiakirjakulut (250 € sis. alv) ja sopimuksen mukaan mahdollinen ammattivalokuvaus (mikäli veloitetaan, niin asiakas saa kuvat vapaasti käyttöönsä). Esimerkiksi Kiinteistömaailmalla taitaa olla käytössä jonkinlainen kiinteä markkinointimaksu, joka on yli tonnin ja täysin kohtuuton asiakasta kohtaan. Kyllä välitysliikkeen pitää kantaa markkinointikulut tilanteessa, jossa ei saa kohdetta myytyä.


    • Lkvontyötä

      Kiinteistövälittäjänä toiminut 23 vuotta ja vuosiansiot vaihtelevat 240 000 - 282 000 euron välillä. Kohtuullinen korvaus, (ei hyvä) työstä, josta ei juurikaan kiitosta saa.

      • LutkutaKulliaVelttoilija

        Täysin kohtuuton korvaus työstä, jossa ei käytännössä ole mitään riskejä, ellei välitysfirma ole oma. Välittäjä kun ei vastaa mistään ongelmista, kun ok-talo paljastuukin läpimädäksi röttelöksi. Lakia pitäisi kiireesti muuttaa niin, että jos talo ei vastaa annettuja tietoja, myyjä ja välittäjä on yhteisvastuullisesti korvausvelvollisia. Saisi edes jonkunlaista ryhtiä noihin autojobbareitakin alempiin krakatelineisiin.


    • myy.ja

      Kun talo on hyvä mutta ikääntynyt, paikkakunta muuttotappiollinen ja syrjässä, lähin kaupunki palveluineen 40 km päässä, saattaapi tulla vaikeuksia löytää uusi asukas edes kuluvan vuoden aikana.
      Ikävä tilanne kaiken kaikkiaan.

      Muutto uudelle paikkakunnalle olisi toivomus ja sieltä uuden asunnon osto, mutta mitään ei voi tehdä kun ei tiedä mistään mitään. Olen yrittänyt löytää sopivaa asuntoa ensin vuokralle ja osto-optiolla, mutta ei onnistu. Jopa vaihtokauppaa olen tarjonnut (minullekin on niin tehty, tosin väärältä paikkakunnalta), muttei sellaiseenkaan ole kiinnostusta.
      Meitä muutto- ja myymis/ostohalukkaita on varmaan jo miljoona. Mutta kun mikään vanhan kiinteistön kauppa ei suju. Kaikki pelkäävät vikalistaa ja jälkiseuraamuksia.
      Kun kiinteistönvälittäjäkin vetää euroja välistä melkoisen potin, taidetaan vaan hapantua omiin nurkkiimme. Sääli, kyse on kuitenkin elämästä.

    • sejokaeikannata

      Ja väitätkö ettei kiinteistövällääjä puijarit tienaa riittävästi%provikkaa kauppasumasta jos he lobbailee arvokkaita asuntoja omille kavereille tuttaville puolisukulaisille salaa ja myyjän tietämättä puolipilkkahinnalla kun ei muka mee kaupaksi sillä summalla tai pitää oman pankkinsa etua asijakkaan etua parempana?
      Just semmosella systeemillä pääsee aika kivoille tuntipalkoille..tolleen noin niiku välilisesti välittäjä..kellähän ei oikeestaan ookkaa mitään "vastuuta" tossa kun kerta kaikki o sovittu silleen.
      Joskus tuntuu ettei asijakkaan etua palvella juuri missäänpäin Suomessa ei ees missään virastossa pankissa liikkeessä tavallisessa kaupassa taikka asuntokaupassa,, millään palvelu taikka virka -alalla.
      Kiinteistövällääjäthä ne usein vasta varsinaisia "ketkuja" on heillä o senverta suhteita joita muilla eikä taviksilla vissii ookkaa, yhestä myydystä huoneistosta proviisio voi olla kymmenyksentuhansia jonka suhde tehtyyn työmäärään voi olla jo vuosipalkkio tasolla tolkutonta suhteessa tavanomaisesta työstä maksettavaan palkkaan.
      Asijoita vaa koitetaan tehä mahottoman hankaliksi hyötyäkseen muka haitanteosta muille tai muute vaa tässä "pyramidihuijauksessa".

    • TrokaritUlos

      Kiinteistölorvia ei tarvitse mihinkään.Myykää itse!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      59
      1927
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1672
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1594
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1505
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1425
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1173
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1148
    Aihe