Olenko tekemässä elämäni suurimman virheen

Sääd17

Hei. Haluan kertoa tarinani teille.
Olen seurustellut melkein 3 vuotta miehen kanssa ja asutaan yhdessä. Suhde alkoi huumaavasti matkustaen vaikka ei vielä seurusteltu. Asuttiin eri paikkakunnilla ja näimme joka viikonloppu.
Yhtenä päivänä sovimme seurustelusta. Suhteeseen tuli ongelmia jo alkuvaiheessa. Oma mieli teki tepposet mutta se korjaantui. Myöhemmin muutin samalle paikkakunnalle mutta yksin. Aika oli vaikeaa koska toinen teki paljon töitä ja halusi olla omassa kodissaan aina yötä. Ero meinasi tuolloin tulla siitä syystä. Tuntui etten saanut suhteessa tarpeeksi. Muutimme yhteen ja asia korjaantui. Olimme onnellisia.

Nyt noin vuoden sisällä on tapahtunut paljon. Itselläni vain työpaikan vaihtoa, miehellä meni fyysinen terveys ja on ollut kotona yli vuoden kohta. Ei ole pystynyt siis tekemään töitä. Emme ole voineet tehdä mitään ihmeellistä yhdessä. Hän on ollut tukien varassa ja osittain minun palkan varassa.

Ongelmani on nyt se, että olen kokenut kauan tunnetta, että haluanko olla hänen kanssaan. Mies on hyvä, puhuu ja pussaa. Hän tekee myös kotitöitä ja hänellä on hyvä huumori. Joissain asioissa hän on jyrkkä. Seksi ei oikein ole sellaista kuin haluaisin. Tämä on miehen ensimmäinen seurustelusuhde.

Nyt kun lopetin työt ja jutellut olen monien tuttujen kanssa suhteestamme tein päätöksen että eroamme.
Nyt tunnen itseni pahaksi ihmiseksi. Hän tarvitsisi apua päivittäisissä kotitöissä ja muutenkin hänen elämässä ollut vain kaikkea huonoa. Välitän hänestä hyvin paljon. Meillä oli jo suunnitelmat häistä ja lapsistakin.

Olisimme kyllä ystäviä joka tapauksessa.

Apua kaipaisin. Olenko tekemässä elämäni suurimman virheen.

9

1269

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Parisuhde-pavarotti

      Olet tekemässä elämäsi parhaimman teon. Kyse on sun elämästä mitä sinä haluat eikä sen luuseri miehes elämästä. Mies halusi susta palvelijan ja maksajan elämälleen. Miksi ei voi muka töitä tehdä, miksi ei jaksa mitään tehdä. Perusterve mies kyllä jaksaa.

      • ballblaasulle

        Et tainnut ymmärtää että mies sairastui ja on siitä syystä tekemättä töitä? Ei pitäisi kommentoida jos ei ymmärrä mistä on kysymys......................


    • Hei nimimerkki, Sääd17

      Laitoit aloittamaasi ketjuun ison nimen; Olenko tekemässä elämäni suurimman virheen. Iso tärkeä kysymys, johon ei oikeastaan voi tietää etukäteen vastausta. Muutama näkökulma asiaan.

      Jokaisessa suhteessa tulee monenlaisia vaiheita, arkisen harmaita, vaikeita, raskaita, jolloin voi tuntua juuri tuolta; että on tehnyt suuren virheen eläessään puolisonsa kanssa. Siis jokaisessa suhteessa on monenlaista.

      Täydellistä parisuhdetta ei ole, kuten ei ole täydellistä puolisoakaan, meistä kukaan ei siis ole täydellinen kumppani. Emme voi sitä vaatia toiseltakaan. Kun kaksi epätäydellistä elää yhdessä, suhde ei ole täydellinen.

      Puoliso ei voi täyttää kaikkia tarpeitamme, emmekä me voi täyttää kaikkia hänen tarpeita tai toiveita. Kannattaa miettiä mikä itselle on parisuhteessa tärkeää, löytyykö ne asiat tai edes osa, omasta parisuhteesta. Siihen mikä ei ole tärkeätä ei kannata kiinnittää huomiota. Miehessä on paljon hyvää, jota tunnut arvostavan, se on hyvä juttu. Sanot, että hän tarvitsee apua, ajattele hetki asiaa toisinpäin, jos osanne olisikin se, että sinä olisit sairastunut ja tarvitsisit apua... En toki ole sitä mieltä, että sinun siitä syystä pitäisi jatkaa yhteiselämäänne, mutta ennen eron toteuttamista kannattaa kyllä tarkkaan harkita asioita.

      Kaikkea hyvää joka tapauksessa,
      Pirkko-pappi

      • Hyvääus

        Ei se mikään ero ole. Olette avoliitossa. Seurustelun lopettaminen.


      • nainenminäkin

        Ero on ero oli kyseessä avoliitto tai avioliitto yhtä vaikeaa se on.Jätät sitten miehesi silloin kun hän eniten tarvitsisi sinua.Kuvittelet että ruoho on vihreämpää siellä aidan toisella puolella mutta tulee se arkipäivä vastaan siinä uudessakin suhteessa.


    • TotuusSattuuX

      "Meillä oli jo suunnitelmat häistä ja lapsistakin.
      ...
      Olisimme kyllä ystäviä joka tapauksessa."

      Vaikka ehkä lohdutat itseäsi tuolla "olisimme ystäviä joka tapauksessa", miehesi ei todennäköisesti pidä sitä kummoisenakaan lohdutuksena jos hän hetki sitten kuvitteli olevansa menemässä naimisiin kanssasi.
      Tämä ei tarkoita että sinun pitäisi olla eroamatta vaan vain sitä että ei kannata yrittää keksiä tällaisia ylimääräisiä lohdutteluja. Ero on ero ja se sattuu eikä moni pysty olemaan sen jälkeen enää minkäänlainen varsinainen ystävä josta olisi jotain lohtua asiassa.

    • Nainenkysyy

      Aiotko jatkossakin jättää puolisosi jos se sairastuu tai jää työttömäksi?

    • Tahvo53

      Asia joka ei ehkä ole aivan korrektia että puhutaan toisille asioista jotka eivät todellakaan kuulu heille. Minun mielestä se on luottamuksen pettämistä, päätökset pitää pystyä tekemään ihan itse.

    • Miehesi on huumorintajuinen, tunteitaan ilmaiseva ja kotitöitäkin tekevä hyvä kumppani. Seksiin et ole ollut tyytyväinen, mutta kuka koskaan olisi. Omista toiveista kumppanille kertominen yleensä auttaa siinä asiassa.

      Olosuhteiden muuttuessa ovat epäilysi suhteenne toimivuudesta heränneet. Haluatko sittenkään olla hänen kanssaan?

      Ilmeisesti halusit olla hänen kanssaan aiemmin jo ihan suhteenne alussa, mutta kun sovitte seurustelun aloittamisesta, tulit hetkeksi katuman päälle. Nyt suhteessanne on jälleen tapahtunut muutos, joka edellyttäisi entistä voimakkaampaa sitoutumista jatkossa. Et kuitenkaan halua sitoutua omaishoitajaksi nuorella iällä.

      Voi olla, että tunnet epävarmuutta aina kun eteen tulee tilanne, jossa joudut sitoutumaan johonkin ihmiseen. Tässä tapauksessa sitoutuminen olisi jossain mielessä haastavampaa kuin avioliitossa ilman miehesi sairastumista.

      Tällaisten valintojen edessä ei ole oikeita taikka vääriä ratkaisuja. Sinun on punnittava suhteessanne olevat hyvät puolet, jotka odotettavasti tulevat hyvinä säilymään ja verrattava niitä suhteessanne jo ilmenneisiin ja vielä odotettavissa oleviin ongelmiin. Mikäli hyvä puoli on punnitsemisen jälkeen painavampi kuin huono, on suhteenne luultavasti onnellinen tulevaisuudessakin. Tätä tulevaisuuden onnen määrää sinun on puolestaan arvioitava mahdollisuutta vastaan, että lopetat nykyisen suhteen ja etsit itsellesi uuden kumppanin. Uusi kumppani voi aikaansaada suhteen, jossa olet onnellisempi kuin aiemmin arvioidussa tai sitten joudut etsimään jälleen uuden kumppanin. Mikäli lopetat nykyisen suhteesi, täytyy siten ottaa huomioon sekin pieni mahdollisuus, ettet tule toista pysyvää ja kunnollista ihmissuhdetta enää muodostamaan. Toisin sanoen punnitset suhteessa elämistä verrattuna elämiseen yksin lopun ikääsi.

      Olet kirjoittamasi mukaan jo tehnyt päätöksen, että jätät miehesi ja tunnet nyt itsesi sen vuoksi pahaksi ihmiseksi ja hänen kohtalonsakin säälittää sinua. Voidaan kysyä, kumpaa pelkäät enemmän, tuntea itsesi pahaksi ihmiseksi kuin sitoa itsesi määräämättömäksi ajaksi omaishoitajaksi?

      Et kerro, onko miehesi toimintakyky alentunut lopullisesti vaiko tilapäisesti. Mikäli miehesi tulee nykyisestä tilastaan toipumaan tulevaisuudessa ja pysyt hänen rinnallaan siihen asti, voi suhteenne tiivistyä entisestään. Toisaalta päinvastoinkin voi käydä, koska olosuhteet muuttuvat jälleen.

      Mikäli tavoittelet oman onnesi maksimoimista, on jokainen ratkaisusi ihmissuhteiden osalta arvan vetämistä. Joissain tapauksissa todennäköisyydet onnellisempaan tulokseen ovat tiettyjen ratkaisujen puolella. Joka tapauksessa mahdollisuudet ovat aina yksilölliset, joten yleisiä ohjeita suhteen aloittamisen taikka lopettamisen puolesta ei voi antaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1681
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1351
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      9
      1309
    4. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1307
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1305
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1254
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1163
    Aihe