Sukkavaras

Mikäsneuvoksi

Olisiko joillain apua meidän 8 kk ikäisen samojedin sukkavarkauteen? Kaiken muun osaa jo mallikkaasti mutta sukat ovat hänen pakkomielteensä emmekä keksi tähän toimivaa ratkaisua. Nyt kun koira on iso niin yltää napata sukkia jo korkeimmilta piiloilta.

Olemme kokeilleet herkkuun vaihtoa (toimii siinä hetkessä mutta ei pysyvästi), leluun/luuhun vaihtoa (ei toimi), perus kieltämistä tai suuttumista (ei toimi) ja välinpitämättömyyttä (ei toimi: haluaa tällä huomiomme, mutta samalla rikkoo sukan..).
Keksiikö joku mitä voisimme seuraavaksi kokeilla? Tämä ei varmaankaan ole vaihe kun ei tunnu lähtevän vanheten.
Joskus hakee myös muita vaatteita jos kaipaa huomiomme kun hänestä on hauskaa kun häntä jahdataan..

9

152

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Duracell-ultra

      Tähän on erittäin helppo ja takuuvarma neuvo: Sukat kaappiin, kaapin ovi kiinni. Tarvittaessa oveen haka- tai vaikka kuminauhaviritys. Kyllä se tuon leikin jossain vaiheessa unohtaa kun ikää tulee. Nyt se vaan osoittaa että sinun pitäisi keksiä mielenkiintoista tekemistä, mieluiten 24h. Pennut on duracell pupujakin tehokkaampia, virtaa riittää.

    • lukkojentaa

      Jos sukkia ei saa kaappii ovien taakse niin sitten kannattaa sukkalaatikko tai missä sitten sukkia pidättekään vaihtaa kannelliseen jossa on lukkozydeemit. Esmes tokmannilta saa halpoja muovilootia joissa saa suljettua kannet melko tiiviistikkin.

    • helluvaa

      Sukat kaappiin ja ovi kiinni jos kieltäminen on liian vaikeaa. Koiran perässä juokseminen on todella typerää. Totta kai siitä on kiva leikkiä. Nyt niistä sukista on tehty sille leikki.

    • Mikäsneuvoksi

      Ehkä en laittanut selkeää viestiä eli myös muitakin vaatteita varastaa. Esim. Pyykkinarulta. Mutta eipä tähän ilmeisesti löydy ideoita täältä. Täytyy vain odotella että kasvaa.

      • Auktoriteettikuntoon

        Apuja on kyllä tullut, jos vain olisit ymmärtänyt ne tärkeimmät pointit kommenteista korvasi taakse laittaa. Kiukuttelu ja asioiden kieltäminen ei ainakaan auta yhtään.

        Juttu on todellakin niin, että teillä on auktoriteettiongelma, sillä koira ei kunnioita teitä yhtään. Tähän kannattaa nyt kiinnittää erityistä huomiota, sillä ikää myöten tilanne usein nimenomaan pahenee, ei rauhoitu. Koiran kasvun odottelu tekemättä itse ongelmalle mitään ei siis auta. Ongelma kun ei loppupeleissä ole varastelu, vaan auktoriteetin puuttuminen.

        Te olette nyt ihan itse tehneet vaatteiden varastelusta kivan leikin sen sijaan, että koiralle olisi tehty päivän selväksi se, että jos te haluatte jotain koiran suusta pois, niin se annetaan sillä samalla sekunnilla mukisematta. Koira ei siis kunnioita teitä tippaakaan, vaan pyörittelee teitä miten sattuu huvittamaan. Jos ette itse saa auktoriteettia sille tolalle, missä sen pitää olla, niin kääntykää hyvät ihmiset koirankouluttajan puoleen nyt kun ongelma ei vielä ole paisunut korjauskelvottomaksi.

        Entisellä pomollani perheineen oli ihan sama ongelma. Eli koira varasteli mm. vaatteita ja muuta pikkusälää, jotta sai isäntäväen jahtausleikkiin. Välillä mokoma elikko ei viitsinyt edes juosta pakoon, vaan jäi istumaan ja leikki vetoleikkiä muristen omistajiensa kanssa kun omistajat kiskoivat pöllittyä tavaraa suusta ponnettomien "Anna se nyt tänne, hyi, hyi, ei saa" -kieltoyritysten säestämänä. Vaan kun minä lampsin paikalle, niin koira irrotti otteensa samantien. Tässä nähdään se, että auktoriteetin ollessa kunnossa sama koira käyttäytyy täysin toisin eri ihmisten kanssa asioidessaan. Vika on siis teissä, ei koirassa. Sen myöntäminen on ensi askel ja seuraavassa teette asialle jotain ennen kuin tilanne pahenee koiran aikuistuessa ja edelleen pitäessä teitä narreinaan.


      • Kulmankunkku

        Näin minäkin sanoisin. Koirahan on jo keksinyt olevansa korkea-arvoinen jäsen, joka voi tehdä sitä sun tätä.


      • itkujapotkuraivari

        Aika moni kyllä antoi ideoita. Sukat lukkojen taa kaappiin tai laatikoihin ja lisää autoriteettiä että koira ymmärtää ettei vaatteita. Varsinkaan jahtaamaan sitä ei pidä alkaa kun sillä joku vaate on. Koiran pääsy estetään pyykkinarulle


      • keppinen5
        itkujapotkuraivari kirjoitti:

        Aika moni kyllä antoi ideoita. Sukat lukkojen taa kaappiin tai laatikoihin ja lisää autoriteettiä että koira ymmärtää ettei vaatteita. Varsinkaan jahtaamaan sitä ei pidä alkaa kun sillä joku vaate on. Koiran pääsy estetään pyykkinarulle

        Minä en oikein usko tuohon estämiseen, sillä koira keksii aina uusia paikkoja, joista haluamiaan vaatteita varastaa ja omistaja joutuisi sitä mukaa estämään koiran pääsyä koko ajan uusiin paikkoihin. Ei se oikein ole kivaa arkea koiranomistajallekaan, että esim. tuhoamaan taipuvaiselta koiralta vain viedään pois kaikki pureskelun kohteeksi joutuva, sillä kohta omistajat joutuisivat kuskaamaan kaikki huonekalutkin sohvista lähtien pihalle aina kotoa lähtiessään. Sama on minusta tilanne varastelun kanssa. Toki siitä on koulutusvaiheessa apua, jos sukkia ei jätetä lojumaan joka paikkaan, josta koira ne helposti tulee napanneeksi, mutta periaatteessa niiden pitäisi voida lojua missä vain ilman, että koira niihin koskee. Ainakin lopulta kun koulutusvaihe on ohi.

        Itse kiinnittäisin enemmän huomiota todelliseen ongelmaan, eli siihen, ettei koira koe olevansa omistajiensa alapuolella. Yksikään omistajaansa (tai ylipäätään ihmisiä) kunnioittava koira ei tuolla tavalla varastele omistajiensa silmien alla ja ole kuuntelematta kieltoja yhtään. Aloittajalla ei siis ole mitään otetta koiraansa, joten siihen kannattaa pyytää apua ammattilaiselta ennen kuin koira ottaa talossa ihan tosissaan vallan itselleen. Normaalitilanteessa mitään jahtausta ei tarvittaisi, sillä koira pysähtyisi niille sijoilleen ja luovuttaisi vaatekappaleen kertakiellosta. Koira kun ei ole enää mikään pikkupentu, joten se varmasti jo ymmärtää kiellon, mutta päättää olla sitä uskomatta, koska omistaja on totaalinen lattiamatto, jota ei tarvitse uskoa.


    • äläkysyjolletkestä

      Pitihän se arvata, että aloittaja katosi heti kun alkoi tulla oikeaan ongelmaan keskittyviä kommentteja, joilla aloittaja jotain tekisikin (jos haluaisi). Siitä kyllä käytiin kiukuttelemassa, ettei varastelun kohteena ole vain sukat, vaikka asialla ei ollut mitään merkitystä. Totuuden katsominen silmiin on vain joillekin ilmeisen tiukkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1796
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1391
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1376
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1352
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1345
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1250
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe