Viestintäviraston taajuusmaksut!

hyötyämaksuista

Radio-amatöörien osalta vuosittaista taajuusmaksua voisi viestintävirasto korottaa, aivan mitätön tuollainen 18 euroa vuodessa, tuskin kattaa kaikkia toimisto/käsittelykuluja, ehdotan viestintävirastolle että vuosittainen radio-amatöörien taajuusmaksu korotettava vähintään 70 euroon vuodessa.

16

265

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • hyötyämaksuista

      Koskisi tietysti vain niitä lällärityyppejä joilla ei ole minkään valtakunnan lisenssejä.

    • CBuser

      Ei lällärin kayttäjältä voi mitään taajuusmaksua vaatia kun konetta ostettaessa on maksettu maksu.

    • ddhgoieut3

      Minä kun ostin Volvoon uuden koneen niin ei mitään taajuusmaksua tarvinnut maksaa.

    • Amatoorirobotti

      Suomessa peritään radioamatooreiltä vuoisittainen taajuusmaksu. Nykyään monissa maissa taajuusmaksua ei ole. On vain kertaluontoinen elinikäinen lupamaksu ja lisäksi on suoritettava pätevyyskoe. Vertaa: ennen Suomessa sai traktorin ajokortin 16-vuotiaana ja sillä saa ajaa kunnes täyttää 65 vuotta. Radioamatooriluvan halpuudelle on hyvä peruste: kriisitilanteissa voidaan luvanhaltija velvoittaa auttamaan viranomaisia viestinnässä. Luvasta vapaita lällälin tai pmr puhelimen omistajia ei voida velvoittaa mihinkään,

      • spspspslskshaa

        Kerropa missä kohtaa niissä lupapapereissa niin sanotaan niistä velvoitteista. Olet näköjään tyypillinen lälläri jolla ei ole älyä enempää kuin akuankalla.


      • routserroutser

        Ei viranomaiset halua radioharrastajia sähläämään kriisitilanteissa kriisiviestintään ja syy ihan yksiselitteinen: Olisi viestintä aivan liian kirjavaa ja näin esimerkiksi hätäviestinnässä voi syntyä epäselviä tilanteita.

        Korkeintaan omaa "kriisiviestintää" voi radioamatöörit suorittaa eli jotain VAPEPA:n tapaista mutta viranomaisten kanssa suoraa viestintää ei tarvita.


    • Amatoorirobotti

      CLIP Kerropa missä kohtaa niissä lupapapereissa niin sanotaan niistä velvoitteista /CLIP Talvisodan ja jatkosodan aikana radioamatoorit ( ja heidan laitteensa ) velvoitettiin auttamaan sotavaltiota tiedonsiirrossa. Kyseinen velvoite ei ole lupapaperissa sanottu, vaan se säädetään sitten tarvittaessa poikkeuslailla tai viranomaismääräyksillä ja -suosituksilla. Lällärimiehiä on hieman vaikeampi komentaa, koska heidän osoitteitaan ja nimiä ei tiedetä.

    • erkki.alavetelä

      Ei todellakaan enää nykypäivänä lälläreitä ja radioamatöörejä tarvita mihinkään kriisiviestintään, kyllä se aika on kaukana takana, toisen maailmansodan ajan ymmärtää mutta ei enää. Pianhan koittaa ajat jolloin kuka tahansa saa taajuuksilla mölytä ilman lupia, koko ajanhan on löystynyt RA-hommakin, nyt jo lupa paprut saa kun viitsii käydä tarpeeksi monta kertaa yrittämässä ja jos on suhteita niin virheillä pyyhitään *ersettä ja toivotetaan tervetulleeksi bandille.

      • onkotosiaannoin

        Onko noin.Käydäänkö kysymykset läpi ennen koetta nykytutkijoiden kanssa


    • erkki.alavetelä

      Käydäänhän niitä kysymyksiä "läpi" ennen tenttiä netissä hyvinkin ahkerasti että osaa sitten rastittaa oikein vaikka ei ymmärrä asioista yhtään mitään. Lotossakin voi onnistua joskus.
      Tutkinto pitäisi suorittaa Viestintäviraston valvonnassa ja tutkintomaksu 150 euroon/kerta.

    • oooohoooo

      Sanoisimpa että radioamatöörimaksu saisi olla 600-800 egeä vuodessa. Tenttiä haasteellisemmaksi ja pahvit määräajaksi että saadaan bandille osaavaa porukkaa. Käytännössä siten radioamatöörien määrää rajoitettaisiin. Karvas totuus on ettei kaikkia tarvita ainakaan kriisiviestintään muutoin kuin pysymään poissa taajuuksilta. Voi olla ettei kaikkia kaivata normaali oloissakaan bandille. Vain hyvin pieni osaava ja oikean asenteen omistava vähemmistö voisi olla tarpeen. Mikään ei kuitenkaan estä ketä tahansa opiskelemasta ja harjaantumasta harrasteessa eteenpäin.

    • uusiaikauudetlait

      Juuri näin, olen samaa mieltä, sral ja viestintävirasto saisivat lyödä hynttyyt yhteen srallin jäsenmaksun sekä viestintäviraston taajuusmaksunosalta eli vaikka ei kuuluisi sralliin niin silti joutuisi maksamaan saman summan vuosittain kuin srallin jäsenet (taajuusmaksu jäsenmaksu) eli jotka eivät kuulu liittoon he maksavat taajuusmaksua enemmän.
      Toisaalta bandeja voitaisiin rajoittaa, srallin jäsenyyden etuna olisi se että pääsisi kaikille bandeille mutta esim. perusluokkalaiset ja ei srallin jäsenet saisivat liikennöidä vain 2 metrillä ja 70 sentillä sekä tietysti lupavapaat kuten mm. pmr ja la koska muutenkin viihtyvät lällärikanavilla mieluummin kuin hamibandeilla.

    • Drake-line
      • panpan

        Tuo on totta, hätäliikenteestä tulisi liian kirjavaa ja sellainen hätäliikenne voi vaarantaa ihmishenkiä, kirjava radioliikenne aiheuttaa sekaannuksia ja väärinymmärryksiä, tuskin monikaan radio-amatööri hallitsisi yht´äkkiä hätäliikenteen tai tietävät edes mitä tarkoittaa jos kuulevat toistettavan bandilla PANPAN PANPAN?
        Ainoastaan sellaiset radio-amatöörit hallitsee hätäliikenteen jotka siihen perusteellisesti perehtyneet ja sitä harjoitelleet.


    • wsreddos

      Eikös radioamatöörien pidä osata mm. hätäliikenne, tentissähän kysytään hätäliikenteeseen liittyviä kysymyksiä ja näissä ei ainakaan aikoinaan saanut olla yhtään väärää vastausta.
      Radioamatöörin tulisi aika ajoin kerrata kuinka toimia jos kuulee hätäkutsun tai joutuu itse kutsumaan apua.

    • Qwerty_2

      Kallista on kyllä

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe