apua amatöörille(osakkeet)

attila08

eli olen aloittelemassa osakekauppaa ja kaikki vinkit olisivat tarpeen.esim.voinko ostaa ja myydä samaa osaketta loputtomasti?(joissain osakkeissa näyttäisi olevan suuriakin heilahteluita saman vuorokauden sisällä esim:ostan kalliin osakkeen aamupäivällä ja myyn iltapäivällä josta kulujen jälkeen voitan 20-30e/osake.voinko tehdä tuota rajattomasti?tuntuu aika uskomattomalta ostaa ja myydä jatkuvasti useamman kympin voitolla/osake...jos tuota tekee vuoden niin voitto% on valtava.näkyykö ostot ja myynnit reaaliajassa?mites verojen yms.maksu edellämainitussa tapauksess?(pitääkö myynnit ilmoittaa verottajalle päivittäin?ja kaikki muutkin neuvot ovat tervetulleita.

12

456

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Oregon99

      Sama juttu perin 200,000€ ja ne seisoo pankkitilillä nyt ja Nordea on tarjonnut palvelujaan, mutta en ole vielä lämmennyt.

      • ksjdhgkdfg

        äläkä lämpenekään. Pankit kyllä ottavat kaikki merkittävät voitot itselleen käsittely- ja muiden kulujen kautta, jos heille annat rahasi sijoitettavaksi...

        Ehkäpä paras sääntö aloittelijalle jolla on jo kohtalaisen paljon sijoitettavaa pääomaa olisi laittaa ne "varmoihin valtionyrityksiin" kuten fortum yms., jotka pahoimpinakaan hetkinä eivät oikeastaan voi mennä nurin niin kauan kuin valtio itse ei nurin mene ja jotka aina palaavat hyviksi osingonmaksajiksi.

        sitten pieni summa sivuun pelattavaksi ja testattavaksi ja menetettäväksi ja sillä opettelemaan kantapään kautta sitä, miten osakekauppoja tehdään ja minkälaisia uutisia kannattaa ja ei kannata lukea.


      • Oregon99
        ksjdhgkdfg kirjoitti:

        äläkä lämpenekään. Pankit kyllä ottavat kaikki merkittävät voitot itselleen käsittely- ja muiden kulujen kautta, jos heille annat rahasi sijoitettavaksi...

        Ehkäpä paras sääntö aloittelijalle jolla on jo kohtalaisen paljon sijoitettavaa pääomaa olisi laittaa ne "varmoihin valtionyrityksiin" kuten fortum yms., jotka pahoimpinakaan hetkinä eivät oikeastaan voi mennä nurin niin kauan kuin valtio itse ei nurin mene ja jotka aina palaavat hyviksi osingonmaksajiksi.

        sitten pieni summa sivuun pelattavaksi ja testattavaksi ja menetettäväksi ja sillä opettelemaan kantapään kautta sitä, miten osakekauppoja tehdään ja minkälaisia uutisia kannattaa ja ei kannata lukea.

        Kiitos tiedosta.

        Oregon99


      • Vakuusvaje

        200000 on jo sellainen summa, että sillä pystyy melkoisesti helpottamaan loppuelämänsä taloudellisia paineita. Kohtuullisesti sijoitettuna siitä irtoaa keskituottoa ehkä tuhatkunta euroa kuukaudessa ja niin se kasvattaa itse itseään.

        Anna seistä tilillä vielä muutama kuukausi ja ala opetella sijoittamisen perusasioita. Normaalistihan ne opitaan vähitellen vuosien kuluessa, kun pienestä aloitetaan ja taidot kasvavat luontevasti siinä varallisuuden mukana. On aika hankala tilanne, kun rahaa tulee yllättäen reilummin kerralla. Tietoa ei ole ja tarvittaisiin neuvoja, mutta näissä asioissa pankki ei valitettavasti ole asiakkaan ystävä vaan pyrkii leikkaamaan kakusta itselleen mahdollisimman suuren siivun. Pahimmat jutut on luettu iltapäivälehdistä, mutta siistimpiäkin keinoja on.


    • fdsk

      "tuntuu aika uskomattomalta ostaa ja myydä jatkuvasti useamman kympin voitolla/osake"
      Noin ne isot rahat pörssissä tehdään, mutta käytännössä kuitenkaan ei, koska et voi osaketta ostaessasi tietää varmasti, mihin suuntaan kurssi kääntyy lyhyellä tähtäimellä (suunnittelemasi aamu-ilta on lyhyt). Tietysti, jos onnistuu, saat veivata samaa osaketta niin paljon kuin kantti antaa myöten.

      "näkyykö ostot ja myynnit reaaliajassa?"
      Ostoilla ja myynneillä on muutaman päivän selvitysaika.

      "mites verojen yms.maksu edellämainitussa tapauksess?(pitääkö myynnit ilmoittaa verottajalle päivittäin?"
      Välittäjä ilmoittaa kaupat verottajalle automaattisesti.

      "ja kaikki muutkin neuvot ovat tervetulleita."
      Älä lähde suunnittelemaasi päiväkauppaan. Jokainen tehty kauppa maksaa, joten sinun pitää myydä vähintään osto myyntikuluja kalliimmalla. Lisäksi on aina vaarana, että ostat nyt ensimmäiset osakkeesi sattumalta 10 seuraavan vuoden huippuhinnoilla, jolloin saat myyntivoittoa vasta tuon ajan kuluttua myydessäsi.

    • attila08

      joo eli tuo aamu-ilta on ehkä hieman lyhyehkö mutta esim 2pvä/vko...tarkennettuna oli tarkoitus ostta pohjalle vahvoja buy&keep osakkeita ja kokeilla mitä tapahtuisi tuolla nopealla vaihtamisella,isoiassa heilahteluissa voittoa voisi tehdä muutaman päivän osta-myy taktiikalla...olisiko jollain ehdotuksia mitä osakkeita kannattaisi ostaa t'll' hetkellä

    • attila08

      taidan ensimmäisenä hommata uuden näppiksen:) huom:edellinen viesti....

    • Omakas

      Jos täältä joudut vinkkiä kysymään, niin unohda tuo pikavoiton tavoittelu. Tai ainakin kokeile ensin paperilla.

      Tuo on vähän samaa sarjaa kuin jossittelisi, sillä että osaa valita oikeat numerot lottoon.

    • Vakuusvaje

      Tuollaisesta hommasta saat niin huonon tuntipalkan, että en suosittele. Lyhyellä tähtäimellä voi tehdä voitollisia kauppoja ja noppaa heittämälläkin joka toinen kauppa onnistuu. Se ei kuitenkaan riitä, kun voitot jäävät pieniksi, tappioitakin tulee ja välityspalkkiot vievät suuren osan potista. Jatkuva kurssien kyttääminen käy työstä sekin.

      Minä olen kokeillut päiväkauppaa ja lopettanut sen hyödyttömänä. On tietysti kivaa, kun käy tuuri ja tunnissa tekee jonkun satasen helppoa rahaa, ja onhan se parempaa kuin lottoaminen, jos sattuu voittamaton pelihimo. Todelliset ja taloudellisesti merkittävät voitot olen kuitenkin saanut istumalla halvalla ostettujen hyvien osakkeiden päällä vuosikausia.

      Kun kuitenkaan et malta olla kokeilematta, niin pidä kirjaa kaupoistasi. Mitä, miksi ja milloin. Homman järkevyys selviää kyllä aikanaan kirjanpidosta.

      • E220_CDI

        Suunnilleen noin. Ja aloittajan kannattaa saman tien yrittää tunnistaa pörssistä yhtiöitä, joiden liikevaihto on ollut vähintään 5 vuotta ainakin vakaa, mutta mieluummin kasvutrendissä ja samoin EPS ja jotka eivät ole pahasti velkaantuneita ja jotka maksavat trendinomaisesti kaavavaa siedettävää (ei huippu) osinkoa, ja joita saa hinnalla, jolla niiden tulos ja osinko antavat sinulle kelpaavan tuoton ostohinnallesi. Kuulostaa vaikealta, vaikkei ole edes täydellinen ostokriteeri.

        Mutta jos tuollaisia löydät, niin ainakin 80% potista sinne. Niitä ei nimittäin harmita holdata sillä aikaa kun veivaat lopuilla omia arvauksiasi.

        Opittuasi, että vain äärimmäisen harvat pystyvät voittamaan markkinan treidaamalla voit sitten lopettaa veivauksen ja sijoittaa ne loputkin tuottavasti. Kerro 5 tai 10 vuoden kuluttua kumpi tapa tuotti enemmän?


    • E220_CDI

      Vielä yksi helppo neuvo kysyjille. Jos pitää kysyä neuvoa täällä, silloin paras aloituspaikka on kirjakauppa. Joko Burton Malkielin Random walk down Wall Street (jonka saa myös suomeksi) tai Marko Erolan Paras Sijoitus.

      Ja sitten ohjeiden mukaisesti googlaamaan Seligson ja Nordnet avainsanoilla kustankustehokas indeksirahasto ta ETF. Tylsää, mutta tuottavaa ja voittaa yli 80% ammattilaisista salkunhoitajista.

    • osakenörtti

      Aloittelijan kannattaa aloittaa säännöllinen säästäminen sekä olemassa olevasta kassasta että tulevaisuuden ansioista säästöosuus edullisten kustannusten indeksirahastoihin. Aloittaa vaikkapa Pohjoismaista koska on järkevää pyrkiä säilyttämään tai kasvattamaan ostovoimaa kotimarkkinoilla. Vaikka se ei maitokaupassa näkyisi niin joissakin hyödykkeissä valitettavasti vain suhteellinen ostovoima puhuu. Sitten voi laajentaa vaikkapa kapitalismin mekkaan eli Pohjois-Amerikan indeksiin. Se osaa hyötyä ehkä parhaiten koko maailman taloudesta. Ja sitten voi laajentaa vaikkapa Aasian indekseihin jotka massiivisella väestöllään voivat vivuta itsensä maailmantalouden valtiaiksi. Tähän asti kaikki hyvin eikä oikeastaan voi mennä vikaan mikäli on kärsivällisyyttä ja malttia markkinan satunnaiskävelyssä. Sitten talous alkaa yleisesti kiinnostaa ja tulee pakottava tarve reagoida hyvää tulosta ja osingonmaksua uutisoiviin yksittäisiin yrityksiin niin kiellettyä ei ole poimia yksittäisiä omenoita. Vaurastuminen sijoittamalla maailman tuotantoon on niin yksinkertaista että aivot eivät sitä ymmärrä. Ne ajattelevat liian monimutkaisesti ja ottavat liikaa muita asioita huomioon.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe