Seinäjoen Helluntaiseurakunta ja menestyslogia

oikeatateologiaa

Seinäjoen Helluntaiseurakunnassa opetetaan oikeaa menestysteologiaa. Olin itse kuuntelemassa kun Markku Tuppurainen sanoi uhripuheessa että" antamasi rahalahja tulee moninkertaisena takaisin. Ei antajalle itselle vaan Jumalan valtakunnan työn eteenpäin viemisenä ja moninkeraistumisena esim lähetystyön muodossa" Aamen tässä on oikeata menestýsteologiaa !!!!
Tätähän ei esim Mauno Mattilan kaltainen saituri voi ymmärtää että esim lähetstyö vaatii erittäin paljon varoja vaan näkee tässäkin jotakin kähmimistä.

30

867

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • onsehumanteri

      Totta kirjoitat. On se ihmeen harhainen tuo Mauno Mattila etsiessään menetysteologi seurakuntia.

    • Kirjakääröt

      Luuk.14:33. Biblia (1776). Niin siis jokainen teistä, joka ei luovu kaikista mitä hänellä on, ei se taida olla minun opetuslapseni.

    • TurhaAlotus

      Aloittaja, oletko uskovainen? Saisit tehdä parannusta valheen puhumisesta lähimmäisestäsi. Sinä sanot että Mattila on saituri. Sinä sanot että Mattila näkee tässä asiassa jotain kähmimistä. Pitikö tämän vuoksi tehdä aloitus? Pelkästään lähimmäisesi mustamaalaamiseksi. Olet itse ihan samanlainen syntinen.

      • saiturion

        Sitten aloittaja on Mauno Mattilan hengenheimolainen :) Kyllä mattila äärimäisen pihi on ,koska hän vastustaa kaikkea rahankeräystä seurakunnille ,näkee niissä vaan menestysteologiaa.


      • yhtys

        Hah ,Mattila on huippuesimerkki siitä että lähimmäisestä puhutaan vain pahaa ,paitsi jos hän on Maunolainen.


      • VihaajaVihaa
        yhtys kirjoitti:

        Hah ,Mattila on huippuesimerkki siitä että lähimmäisestä puhutaan vain pahaa ,paitsi jos hän on Maunolainen.

        Eli siksi sinäkin voit tehdä niin? Mattilan vihaajana puhut hänestä vain pahaa. Miksi et tee niinkuin raamattu opettaa? Miksi et sinä puhu hyvää ja siunaa häntä? Huomaatko, olet itse samanlainen kuin miksi lähimmäistäsi nimität. On tainnut opetus seurakunnassa mennä toisesta korvasta ulos. Mutta uhrata osaat, lohduttaudu sillä.


      • PääkonttoriMies

        Mauno on ottanut käyttöön Petrin tavan kommentoida. Eli multinikkinä puolustellaan omia tekemisiä ja tekemättä jättämisiä.


    • henki

      saiturion kirjoitti: "Kyllä mattila äärimäisen pihi on ,koska hän vastustaa kaikkea rahankeräystä seurakunnille."

      Toivon, että joskus tulee päivä, jona ymmärrät rahalahjan ja RAHALAHJAN eron.

    • Pyyteetönrakkaus

      Se ei ole oikea sydämen asenne, jos odottaa heti saavansa jotain moninkertaisesti takaisin, jos jotakin antaa lähimmäiselleen. Sehän on kaupankäyntiä Jumalan kanssa. Älkää opettako väärin.

      • luetarkasti

        Lue aloitus tarkasti. Tuppurainen sanoi että tulee moninkertaisesti takaisin EI ANTAJALLE vaan evankeljumin eteenpäin viemisenä koska se maksaa myös rahaa.


      • MenestysteologiaaSjoella
        luetarkasti kirjoitti:

        Lue aloitus tarkasti. Tuppurainen sanoi että tulee moninkertaisesti takaisin EI ANTAJALLE vaan evankeljumin eteenpäin viemisenä koska se maksaa myös rahaa.

        Ei Tuppurainen julista evankeliumia.


      • NäinUskonJAtotean

        Rahanahneus on lisääntynyt helluntaiherätyksessä ja tähän kaikki sanovat AAMEN!

        Miksi pitää valehdella että kerätty "uhrilahja" menee Jumalalle. Eihän helluntaikirkko edes seinäjoki ole mikään Jumalan valtakunta.

        On niin monta välistävetäjää rahauhrille.


      • saitureitapiisaa

        Kyllä ne rahat vain menevät Jumalan valtakunnan työhön. Niitä ovat myös seurakuntarakennuksen kulut,palkat ,lähetystyö,lapsityö,diakoniatyö jne
        kaikki maksaa. Vai meinaatko että kaikki pitää olla ilmaista j a talkootyötä ?
        Tämä on saitojen ihmisten vaikea tajuta. Joille oma kukkaro on tärkeämpi kuin seurakuntatyö.
        Nämä ei anna edes liiastansa puhumattakaan "lesken rovosta"


      • MinäAinakinParempi
        saitureitapiisaa kirjoitti:

        Kyllä ne rahat vain menevät Jumalan valtakunnan työhön. Niitä ovat myös seurakuntarakennuksen kulut,palkat ,lähetystyö,lapsityö,diakoniatyö jne
        kaikki maksaa. Vai meinaatko että kaikki pitää olla ilmaista j a talkootyötä ?
        Tämä on saitojen ihmisten vaikea tajuta. Joille oma kukkaro on tärkeämpi kuin seurakuntatyö.
        Nämä ei anna edes liiastansa puhumattakaan "lesken rovosta"

        Oletko ylpeä itsestäsi kun kylvät oikeaoppisesti ja maksat kymmenyksesi kuuliaisesti seurakunnalle?


    • Ahhahhahah

      MenestysLOGIA ? :D

    • Kielipoliisiiski

      Kielipoliisi taas tarkkana yön tunteina.
      Manastyslogia on lyhenetty sanasta manastysteologia.

    • Jobinpostia

      Onko kellään antaa Jumalan tilinumero?

    • egnneg

      Monet "pastorit" erkaantuneet tavallisten, työssäkäyvien seurakuntalaisten elämästä. Eivät ymmärrä, että jotkut voivat olla puolikuntoisina raskaissa töissä, sekä fyysisissä että psyykkisissä.
      Kun pääsee kotiin, ei välttämättä jaksa olla niin aktiivinen, kuin he odottavat.
      Yrittäjänä olen huomannut, että jos en ehdi töiden puolesta osallistua johonkin, tuntuu kuin olisin pahan teossa.... Kuitenkin minulla on velvoitteeni. Entäpä, jos kaikki yrittäjät ja palkkatöissä olevat löisivät hanskat tiskiin; mistä maksettaisiin palkat, eläkkeet jne.?

      Tekisi hyvää "pastoreille" mennä välillä "ihan oikeisiin töihin". Silloin voisi silmät aueta, ettei se välttämättä ole niin helppoa olla "rivijäsen". Moni kun "pastoreista" pitää itseään "eturivin taistelija".

      Kirjoitan "pastorin" lainausmerkeissä. Siihen on syynsä; olen nähnyt näitä pastoreita pitkän uskossaolovaellukseni aikana monenlaisia. Monen toiminta osoittaa, että he eivät ole Jumalan kutsumia; ihmiset ovat heidät paikalleen nostaneet. Rohkeaa kirjoitusta...hedelmät osoittavat .

      On olemassa paimenia, jotka koko sydämisesti tekevät työtä Herralle. He ovat palkkansa ansainneet, ja heitä tuleekin tukea. Mutta, "palkkapastorit" voisivat mennä muualle töihin; suotta he nostavat palkkaa tekemättömästä työstä.

      • RatkaisuOngelmaan

        Ihmisten pitäisi lopettaa uhraaminen.


      • egnneg
        RatkaisuOngelmaan kirjoitti:

        Ihmisten pitäisi lopettaa uhraaminen.

        Ei lopettaa uhraamista, mutta katsoa, miten varoja käytetään.


    • mikkelinmies1

      Tuppurainen sanoi erittäin viisaasti eli rahalahja tulee moninkertaisesti takaisin ei antajalle vaan lähetysmaille, joissa Sanaa ja diakoniaa julistetaan. Enpä ole itsekään näin ymmärtänyt, nyt ymmärrän. Tuskin Mauno Mattila tällaista vastustaa? Viisas veli ja harvinaisen perehtynyt Raamatun sisältöön. Harmi vain että ei mahdu helluntaiherätykseen. On kai vapaakirkkolaisia. No, kyllä sielläkin tarvitaan syvällistä opetusta. Mattila on viimekädessä Youtubsaarnaaja.

    • SeinäjoenMies

      Mites se nyt olikaan, taisi olla joitakin vuosia sitten 5000€/viikko mitä menee toiminnan pyörittämiseen seinäjoella, nykyään varmaan paljon enemmän.

    • katsoeteesi

      Uhraa varojasi lähimmäiselle köyhälle, jonka tapaat. Se on parasta evankeliumia, jos köyhä on uskomaton.
      Nykyään paljon hätää-kärsiviä uskovia, joilla ei itsellä varaa uhrata rahaa, vaan painivat rahattomuuden kanssa, miettien mistä hakevat sen jokapäiväisen leipänsä.
      Olen samaa mieltä, että menestyneet "pastorit" ovat jo kaukana tavallisen maapallon tallaajan elämästä.
      Itsekin seurannut, miten puhuvat vaan tulevista lomista. Moniakaan heistä ei edes kiinnosta keitä seurakunnissansa käy, saatikka heidän sielunhoito ja hyvinvointi.
      Palkkapaimen on palkkapaimen.

    • käsitinköhänoikein

      Jonkin verran olen seurannut nyt Mauno Mattilan julistusta yotubesta. En ole aivan varma käsitänkö oikein hänen julistuksensa Jeesuksesta. Väittääkö hän, että Jeesus ei riisuutunut valtaoikeuksistaan tullessaan ihmiseksi? Jos väittää, niin hän on todella vakavasti väärässä.
      Käsittääkseni Mauno Mattila arvosteli jollakin talleenteellaan niiden olevan väärässä jotka kertovat Jeesuksen riisuuutuneen valtaoikeuksistaan ja tulleen tänne osa veljeksi, eli ihmiseksi ilman valtaoikeuksiaan.

    • tasapuolisuutta

      Kirkollisveron tapainen verojen keruu takaisi samanlaisen pysyvän säännöllisen rahavirran joka kirkolla on. Kaikki kuluu mitä kolluutetaan.

    • Todellistaelämää

      Sen mitä olen seurannut on osoittanut, että seurakunta on Raamatullinen.
      Pelastus armosta Jeesuksen, Ihmiseksi tulleen Jumalan Pojan ristintyön ja kuolleista ylösnousemisen kautta, uudestisyntyminen ja Jumalan Hengellä täyttyminen. Näistä puhutaan.

      Opetus on Raamatullista ja käytännön elämään sopeutettavaa.
      Ei ole menestysteologiaa, mutta keskittyy Jumalan valtakunnan eteenpäin viemiseen, että yhä useampi ottaisi vastaan evankeliumin elikä ilosanoman Jeesuksesta, elikä että olisi tällaista menestystä. Seurakuntatyöhön tarvitaan tietysti varoja, jotka suunnataan tällaiseen työhön.

      Jumala haluaa myös siunata lapsiaan eri elämän alueilla, jotka Hänen yhteydessään vaeltavat. Kuten maalliset isätkin haluavat lapsilleen hyvää.
      Sitten Jumala myös kasvattaa lapsiaan, kuten maalliset isätkin tekevät.

    • Menestytään.porukalla

      ”Jeesus sanoi: "Totisesti minä sanon teille: ei ole ketään, joka minun tähteni ja evankeliumin tähden on luopunut talosta tai veljistä tai sisarista tai äidistä tai isästä tai lapsista tai pelloista, ja joka ei saisi satakertaisesti: nyt tässä ajassa taloja ja veljiä ja sisaria ja äitejä ja lapsia ja peltoja, vainojen keskellä, ja tulevassa maailmassa iankaikkista elämää.”
      ‭‭Markus‬ ‭10:29-30‬ ‭

      - tässä oli Raamatun menestysteologiaa Jeesuksen opettamana. Usein kuulee ihmisten sanovan, että jos saarnataan Jumalan tahdon olevan, että kaikki sairaat parantuisivat, se on menestysteologiaa. Ei ole.

      Jeesus paransi kaikki sairaat, jotka sitä halusivat, tarvitsivat ja opetti opetuslapsiaankin toimimaan samalla tavalla.

      Syyttelijät tekevät Jeesuksesta siinä tapauksessa pahimman menestysteologian, mitä on koskaan ollut.

      • mitenseniinmeni

        Ymmärrätkös myös mitä luet?

        Mutta mitäs teolokiaa se oli kun kaikki parannetut kuolivat kuitenkin ehkäpä jo muutaman ajan kuluttua!
        Lasaruksesta olen miettinyt milt mahtoi tuntua kuolla taas uudestaan että oliko se niin erinomainen asia kuitenkaan.

        ja olihan siellä muitakin kuolleita kuin tämä yksi mitenkäs heille jäi kuolema voimaan ja maatuminen jatkui edelleen.


    • Iso.rakennus.tyhjillään

      Seinäjoen keskussairaala on suljettu. Lääkäreitä kymmeniä työttömänä, puhumattakaan hoitajista ym. työntekijöistä joita satoja työttömänä. Sitä nevSeinäjoen helluntaiseurakunnan parantamiskokukset teki. Onko hyvä näin? Kuka ottaa vastuun? Timo Närhi vai?

    • Joulurauhaa

      Todella upea joulukonsertti Seinäjoen helluntaiseurakunnasta.
      GX-kuoro Mertsi Kantosen johdolla. On nähtävissä you tubella! Jostykkää musiikista, kannattaa katsoa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1843
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1406
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1372
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1334
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1307
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe