Uittolauta

Huonokuulonen

Olen nähnyt jossain lehdessä ilmoituksen uittolaudasta joka tarvii vain yhden avannon, onko kellään kokemusta ja tietoa mistä näitä laitteita saa. Heräs vaan kiinnostus taas kun uittolautaa etsittiin jään alta ja monta hukkaavantoa tehtiin.

8

3980

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kalastaja?

      kokeile tätä.ota luonnonsuojelija,liitä jalkaa naru,kerro suunta,tiputa avantoo,pistä jalka avannon päälle,oota pari minsaa,kuuntele ääniä mistä kuuluu,poraa reikä,ota naru jalast,laske verkot.

      • .ertsu.

        hei mistä noita löytää?ois monta jataa laskettavana.


    • Tanja
    • uittaa

      Ostin viime keväänä jousella ammuttavan uittolaudan kun oli vuokra mökki saaristossa eikä niin isoja rimoja voinut autonkatolle mukaan laittaa.

      Ehkä en osaa käyttää lautaa, mutta vaikeaa sen kanssa on se suuntaus. Paras matka, jonka olen useamman yrittämän jälkeen saavuttanut on 12-13 m. Kahden isomman avannon väliltä se onnistui näin.

      Kyllähän naruun voi laittaa merkin 25 metriin ja ampua jään alla, mutta laudan löytäminen jään alta toisesta päästä on kyllä vaikeaa.

      Onko muilla parempia kokemuksia tai neuvoja?

    • Erämies!

      Uttaminen kannattaisi tehdä ohuen jään aikana. 5 - 10 cm jää kantaa jo ihmisen ja uittolauta näkyy jään läpi hyvin. Uittolaudan yläpintaan kannattaa liimata värikäs tarra joka näkyy hyvin jään läpi. Myös uittolaudan vetonarun väriksi kannattaa valita selvästi näkyvä oranssi tai punainen väri.

      Yksi niksi on paksumman jään aikana se että jos uittolauta kaartaa voimakkaasti niin kairataan etukäteen reikä halutun toisen avannon kohdalle ja laitetaan puukeppi kairanreiästä jään alle 1 - 2 m syvyyteen. Otetaan laudalla ennakooa kaartosuuntaa vastakkaiseen suuntaan reilusti ja uitetaan lautaa 10 - 20 m ohi keppiavannon. Nyt kun narua kiristetään osuu naru jään alla pystyssä olevaan keppiin ja naru voidaan koukata ylös.

      Härveliä en suosittele. On kallis ja toiminta on epävarma. Paljon pieniä rikkoontuvia osia ja muuttaa suuntaa helposti jos jään alapinta on rosoinen tai siinä on railoja.

    • uittolaite

      poku on tehty viemään verkon muutamassa minuutissa jään alle yhdestä avannosta.valmistaja matti kokkonen iltaisin puh.0504015989

    • hannusalomaa

      Lokan kalastajat mittaavat ensin vetonaruun yleensä 2 verkon pituuden eli n. 60 metriä ja merkitsevät mitan esim. Solmulla. Lähtöavanto on hyvä tehdä riittävän suureksi, n. 60x60 cm. Kun lauta on uitettu em. Etäisyydelle avannosta, viedään jään päällä samalla tavalla merkitty naru kaverin toimesta oletetulle laudan paikalle ja avannolla painetaan vetolanka sopivalla kepillä hiukan irti jään alareunasta, niin että näkyy, mihin suuntaan se menee jään alla. Sen jälkeen viedään jään päällä olevaa narua avantomiehen ohjeen mukaan siihen suuntaan, että jään alla ja päällä olevat suorat narut ovat tarkkaan päällekkäin, jolloin tiedetään laudan etäisyys ja paikka sivusuunnassa. Oletetun laudan taakse ja hiukan sivulle kairataan reikä, josta rautalankakoukulla tai tarkoitusta varten tehdyllä välineellä kalastetaan vetonaru jään päälle. Jään alta tuleva naru sidotaan jään päällä olevan narun kanssa ja vedetään lauta takaisin lähtöavantoon. Nyt on naru jään alla ja sillä voidaan vetää verkot jään alle. Näin ei tarvita kuin yksi avanto.

    • yksinkalastava

      Perinteinen tapa on halpa. Ota n.5m mittaisia ripoja 3kpl. Ruuvaa ne paikanpäällä yhteen. Mittaa jäällä alkupäästä paikka johon yltää jos on lunta. Siihen kohdille kairalla reikä ja "pumppaa"vettä niin että lumi sulaa. Ripa jäänalle ( naru) ja työntö. 30cm jäänläpi näkyy hyvin etupää. siihen reikä ja homma jatkuu. Ei oikeesti mee kauaa ja toimii kuin junanvessa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1751
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1337
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1274
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe