Risperdal

Katiska

Onko tällä palstalla ketään, jonka lapsi söisi Risperdal -merkkkistä lääkettä?
Pojallemme suositeltiin sitä ja käytön pitäisis alkaa ensi viikolla. Kovasti haluaisin tietää muiden kokemuksia asiasta.
Eniten pelottaa kun löydin lääkelaitoksen sivuilta tiedon että lääkettä käytetään skitsofrenian hoitoon ja estää harhojen näkemisen.
Meillä kun piti olla vain ADHD-lapsi?

12

9132

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Syönyt

      Pienempinä annoksina sitä voi syödä rauhoittavana lääkkeenä, leikkaa hyvin ahdistusta. Sopii hyvin, jos on pitkäaikaista ahdistuneisuutta.

      • ulla

        Meilläkin on käytössä Risperdal 1 mg. Meillä määrättiin aggressiivisuuteen. Lapsi on ollut aina hyvä syömään, mutta ruokahalu kasvoi vielä Risperdalin käytön myötä. Muuten en ole huomannut mitään negatiivista. Käytös on rauhoittanut lasta. Ahdistus on hävinnyt, tilalle saatiin taas iloinen lapsi. Meillä lääke otetaan illalla. En tiedä, onko muunlaisia määräyksiä? Perustelut sille, että lääke otetaan illalla, oli se, että lääke rauhoittaa ja koska aamulla otetaan Concerta.


    • OrgNalle

      Juu tässä olisi se uudestaan "Risperdalia käytetään skitsofrenian sekä muiden psykoosien hoitoon. Pieninä annoksina sen avulla pyritään myös estämään uudelleen sairastumista. Lääke soveltuu myös dementiaan liittyvien käytösoireiden hoitoon, jos potilaalla on merkittävää levottomuutta, aggressiivisuutta tai psykoottisia oireita. Risperdalia voidaan käyttää myös psyykkisesti kehitysvammaisten tai muiden henkisesti vaikeasti sairaiden lasten käytöshäiriöiden hoitoon".

    • Huolestunut äiti

      Hei, minun poikani on syönyt Risperdalia pian kolme vuotta ja lisäksi Cipralexia. Pojan pakko-oireet ja ahdistuskohtaukset ovat helpottaneet, varsinkin sen jälkeen kun ryhdyin antamaan lisäksi E-EPA -rasvahappoja.
      Nyt olemme kuitenkin hirmuisen huolissamme, koska 14,5 vuotiaan pojan kasvukäyrä on kokonaan romahtanut, eikä hänellä ole mitään merkkejä murrosiän alkamisesta. Itse olen yrittänyt tuloksetta etsiä tietoja Risperdalin sopivuudesta lapselle, ja etenkin siihen miten se vaikuttaa hormonitoimintaan.
      Olemme menossa pian lääkärinvastaanotolle, jossa otamme asian esille. Muutenkin yritämme päästä tästä Risperdalista jo eroon. Lääkkeellä on minunkin korvissani ikävä kaiku.

      Nim. huolestunut mamma

      • ulla

        Lapseni on syönyt Risperdalia 10 kk. Murrosiän ulkoiset merkit ovat selvästi lähteneet kehittymään vauhdilla. Eli meillä eivät ainakaan niitä Risperdal jarruttanut.


    • verensokeria
    • Makkk94

      Oon -94 syntyn poika ja syönyt 4 vuotta risperdalia touretten oireyhtymän ja adhd:n takia. Pari viikkoa sitten näin netistä että, mihin tuota risperdalia käytetään ja tietyst olin ihmeissää ja tiedän että, touretten oireyhtymä on aivojen välittäjä aina häiriö ja samoin adhd:kin pyörii noissa aivojen välittäjä aineissa ja tolla lääkkeellä on vaikutuksia niihin aineisiin. Olen lukenu että risperdalin vaikutuksista agressiivituuden vähentyminen, vaikuttaa verensokeriin, ruokahalu nousee ja samalla paino, näön hämärtyminen ja kaikkea outoa mut sen tiedän että toi lääke ei pidemmäl tähtäimel ole hyväksi. Itse käyn punttisalilla 3 kertaa viikossa vedän 20 leukaa puhtaasti ja punnerrankin hyvin ja olen aina väsynyt vaikka syön säännöllisesti ja oikein koska, lääkkeen sivuvaikutuksiin kuuluu väsymys joka itelläni on todella rankkaa nukun kouluaikoina reilu 8 tuntia yö unia ja tunti-3 päiväunia ja aina olen väsynyt. Jotkut puhuivat murrosiän viivästymisestä siihen en usko itselläni alkoi murrosikä jo 12-13 vuotiaana ja olen nyt 177cm ja painan 65kg ja olen tietyllä tavalla kömpelö ja tarkkaavaisuus on huonontunut ja nopeus en pärjää enään nopeissa tietokone peleissä tai nopeissa liikunta lajeissa ja uskon että se johtuu risperdalista huomana näössäni karsastusta ja heikkoa näön hämärtymistä en usko että vielä laseja tarvitsen mutta pienenä näkö oli erittäin hyvä ja tarkka. 27 heinäkuuta on seuraava tarkastus koksissa tourettenin takia ja otan asian puheeksi ja lopetan lääkityksen oireita minulla vielä on mutta lääkkeestä on enemmän haittaa kun hyötyä ja ihminen ei ole tehty kestämää mitää lääkkeitä pidemmäl tähtäimel. Lääke tehoaa hyvin nuorilla lapsilla juuri tourettenin aiheuttamiin tickeihin mutta pidemmällä tähtäimellä lääkettä ei kannata käyttää. Itse olen nykyään hiljainen ja rauhallinen kun vertaa 6-7 vuosiluokkiin nyt menen peruskoulussa viimeiselle luokalle. Huomaan että lääke vaikuttaa myös mielialaan pidemmällä tähtäimellä ennen kaipasin kavereita ja halusin olla porukassa mutta nykyään viihdyn yksin istuen koneella ja lukien, katsoen telkkaria, lukien tai nukkuen en tee mitään nopeita urheilu suorituksia tai muuta vastaavaa en ole mielestäni enään sama poika joka ensimmäisenä avaamaan oven tai joka nauroi ja jonka ääni kuului luokassa eniten. Ajatuksenikin on muuttuneet paljon nykyään mietin usein armeijaa ja katson väkivaltaisia elokuvia olen muille ystävällinen enkä hauku tai muuten kiusaa muita mutta mielessäni kuvittelen kaikkea, joskus todella pahoja asioita mutta niitä en halua uskoa todeksi. Lääkettä käytetään skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon ja lääke saa joskus minut tuntemaan että pää tässä sekoaa ei ole onneksi vielä pahemmin seonnut mutta niinkuin wikipediassa luki ei suositella alle 18-vuotiaille! Kehittyvän lapsen tai nuoren ei kannata tälläsia syödä. Päästään seonneille aikuisille se voi suurempina annoksina olla sopivaa mutta touretten eikä adhd:n hoitoon kannata käyttää!

      • just ja joo

        "Oon -94 syntyn poika ja syönyt 4 vuotta risperdalia touretten oireyhtymän ja adhd:n takia. Pari viikkoa sitten näin netistä että, mihin tuota risperdalia käytetään"

        hmm..
        eli lääketieteellinen pohja asiaa,,,

        "Lääkettä käytetään skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon ja lääke saa joskus minut tuntemaan että pää tässä sekoaa ei ole onneksi vielä pahemmin seonnut mutta niinkuin wikipediassa luki ei suositella alle 18-vuotiaille! "

        joko olet pelästynyt lääkkeesi käyttö potenttiaalia...
        tai sitten haluat vain pelotella vanhempia...

        wikipedia ei ole lääkäreiden yleisimmin käyttämä
        tietolähde...
        ja toiseksi...
        monista lääkkeistä sanotaan ettei suositella....
        esim raskauden aikana... imetyksen aikana...
        mutta silti niitä miljoonat käyttää...
        lääkärin määräyksestä,,,
        miksikö...
        koska riskit ovat hyötyjä pienemmät...

        perkele...


      • adhdpositive
        just ja joo kirjoitti:

        "Oon -94 syntyn poika ja syönyt 4 vuotta risperdalia touretten oireyhtymän ja adhd:n takia. Pari viikkoa sitten näin netistä että, mihin tuota risperdalia käytetään"

        hmm..
        eli lääketieteellinen pohja asiaa,,,

        "Lääkettä käytetään skitsofrenian ja kaksisuuntaisen mielialahäiriön hoitoon ja lääke saa joskus minut tuntemaan että pää tässä sekoaa ei ole onneksi vielä pahemmin seonnut mutta niinkuin wikipediassa luki ei suositella alle 18-vuotiaille! "

        joko olet pelästynyt lääkkeesi käyttö potenttiaalia...
        tai sitten haluat vain pelotella vanhempia...

        wikipedia ei ole lääkäreiden yleisimmin käyttämä
        tietolähde...
        ja toiseksi...
        monista lääkkeistä sanotaan ettei suositella....
        esim raskauden aikana... imetyksen aikana...
        mutta silti niitä miljoonat käyttää...
        lääkärin määräyksestä,,,
        miksikö...
        koska riskit ovat hyötyjä pienemmät...

        perkele...

        Risperdal joka on neurolepti, toimii aivoissa eri tavalla miten AD/HD:hen käytettävä ensisijainen lääkitys eli stimulantit.

        Molemmilla lääkkeillä kyllä pyritään vaikuttamaan dopamiiniin, mutta toimivat aivan erillailla.
        AD/HD:sta sanotaan, että aivoissa on kyse dopamiinin VAJAAVAISUUDESTA jonka määrää aivoissa stimulanteilla pyritään nostamaan, kuitenkin neurolepteillä on tarkotus LASKEA dopamiinin määrää aivoissa.

        Mikäli lapselle määrätään neuroleptejä, voi hän toki "rauhoittua" mikä voi tuottaa vanhemmille helpotusta ja vanhemmat ajattelevat, että AD/HD oireet vähenevät kun lapsi on hiljaisempi.
        Se ei kuitenkaan tarkoita sitä, että AD/HD:ta sairastava voisi varsinaisesti paremmin, sillä kemiallinen prosessi aivoissa ei ole kohdillaan.

        Poikkeuksia lääkkeen määrääyksessä AD/HD potilailaista ovat he, joille on määrätty tämän lisäksi muuta AD/HD lääkehoitoa, yleensä stimulantit ja/tai sairastaa mahdollisesti skitsofreniaa/voimakasta ahdistuneisuutta/kaksisuuntaista mielialahäiriötä/tourettea pakkomielteisiä ajatuksia tai erittäin voimakasta ärtyneisyyttä.

        Poliisi tv:ltä tuli aikoinaan dokumentti, joka käsitteli AD/HD:ta ja rikollisuuta.
        Siinä AD/HD:ta sairastava kertoi kokemuksestaan, jolloin häntä lääkittiin väärin:
        "

        - Mun lääkitys oli yhdessä vaiheessa aivan järkyttävä enkä enää tunnistanut itseäni. Lääkärit vain koetti saada mut psyykelääkkeillä flegmaattiseksi, kertoo kolmekymppinen Riku, joka on syönyt niin skitsofrenialääkkeitä, rauhoittavia kuin impulsiivisuutta vähentävää lääkettä. Levottomuus kuitenkin oli ja pysyi aina siihen asti, kunnes Riku 25-vuotiaana sai itselleen AD/HD –diagnoosin. "
        (http://yle.fi/poliisitv/raportit.php?sivu=raportti_adhdvanki)

        Kannattaa muistaa, että suomessa AD/HD tietämys on vähäistä vaikka neurologinen poikkeavuus on ollut pidempään tiedossa.
        Kaikkia ei hoideta oikein.


    • Jjhjkhgjkhff

      Rispendal on unta parantava lääke.Mutta ei se Tarkavaisuushäiriöön auta.Rispendal ahdistusta ja pelkotiloja.Ja Nostaa Sydämmen tykytystä.Ja nostaa myöskin verenpainetta.Tarkavaisuushäiriöön auttaa parhaiten Metadoni.Se ei riippuvuutta ollenkaan käyttäjissään.

      • Metsäänmeni

        Metanodilla EI hoideta tarkkaavaisuushäiriöitä. Sitä käytetään kipulääkkeenä tai opioidiriippuvaisten korvaus-, ylläpito- ja vieroitushoidossa.

        Tarkkaavaisuushäiriöihin tavallinen lääke on metyylifenidaatti.


    • okjhhkklpl

      Rispendali ei auta muuhunkin,jos on unirytmi sekaisin.Ei sitä pidä ottaa tarkavaisuushäiriöön.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1545
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1321
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1257
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1255
    5. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1238
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      4
      1233
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1214
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1190
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe