rituaaliteurastus

Usva9

Olen tämän lähettänyt alunperin yhteen toiseen uskonnollis-filosofiseen palstaan ja siksi tämä viesti sisältää siihen liittyvää tietoa, joka ei kuulu tämän "islamin" alle. Pahoittelen sitä, koska edellisellä palstalla aihe poistettiin jostakin syystä, vaikka tämä sisältää asiallista esitystä aihepiiristä ja olisi kuulunut siihen paremmin kuin tänne. Mutta kai täältäkin voi saada asiallista kommenttia aihepiiristä ja näkemyksiä, muttei kaikilta joiden toivon aihetta kommentoivan.

Olen viime aikoina tehnyt tutkimuksia aiheesta ”rituaali teurastus” eri uskontojen kuten muslimilaisuuden, juutalaisuuden, vouduun, vasemman käden polun suuntauksien, ONAn sekä saatananpalvonnan yhteydessä ja näkökulmista. Ja olen myös tutkinut asiaa EUn lain ja Animalian eläinsuojelu lain näkökulmista.

Olen huomannut, vaikka tutkimukseni aiheesta onkin viellä lastenkengissä, että tämä aihe jakaa ihmiset kahteen leiriin: toiset vastustavat jyrkästi asiaa ja toiset pitävät sitä luonnollisena ko. uskonnon harjoittamiseen kuuluvana asiana, jonka siten hyväksyvät.

Tuolla rituaaliteurastuksella tai uhrauksella on moni tuhatvuotinen perinne erilaisten heimo ja pakanallisten uskontojen ja myös juutalais-kristillisen että aavikkouskontojen parissa.
Kun lähdetään siitä että rituaaliteurastus ja uhraaminen vaatii uskoa itsensä ulkopuoliseen jumalaan, jumaluuksiin, joita lepyttämällä uhratataan jumalalleen joko hedelmiä, ruokaa, eläimiä kuten kanoja, lampaita, nautoja, kissoja, koiria tai jopa ihmisiä, niin se liittyy läheisesti oikean käden polun ajatuksiin.

Tuolla uhraamisella ja rituaaliteurastuksella pyritään yleensä lepyttämää jumalaansa tai antamaan sille lahjan jonka katsoo itselleen olevan merkityksellinen, arvokas, vaikeasti saatava ja kallis tai sitten se sisältää shokkiarvoa joka sitoo läsnäolijat ko. uskoon, jollainen vaikutus on ainakin saatananpalvojien eläin- ja ihmisuhrauksilla.
Tuolla lahjalla pyritään siihen että joko toivotaan saatavan jumalaltaan jotakin arvokasta itselleen, perhelleen tai heimolleen tai sitten yksinkertaisesti on kyseessä lihan eli ruuan pyhittäimisestä ja puhdistamisesta. Että kun on itse teurastanut lampaan (muslimit: Halal rituaali teurastus) tai naudan (juutalaiset: Schechita rituaali teurastus), kuten on tapana muslimeilla ja juutalaisiilla niin ko. liha on puhdas ja syötäväksi kelpaava.

Myös juutalaiset teurastavat karitsan tai naudan lepyttääkseen julmaa jumalaansa joka vaatii verta, jotta olisi tyytyväinen palvojiinsa. Ja siitä lähti myös kristinuskonnon tapa Jeesuksen uudistamana ettei enää tarvinne uhrata eläintä, vaan Jeesus itse oli uhri. Mutta hän asetti ehtoollisen, joka korvaa juutalaisten verisen uhraamisen. Kristinuskonnon ehtoollinen, jossa ehtoolisviini on kristuksen veri ja ehtoolisleipä kristuksen liha on vertauskuvallinen ihmisuhraus. Kuitenkin vertauskuvallisesta ihmisuhrauksesta on kyse kristittyjen ehtoollisella, vaikka he itse kummeksuvat ja paheksuvat muiden uskontojen kontreettista rituaaliteurastusta!!!
Ajatelkaa tätä!

Joissakin vasemman käden teistisen puolen suuntauksissa (ei transsendenttisen eli setiläisen ja ateistisen eli LaVeylaisen suuntauksissa) voi esiintyä jotain kontreettista rituaaliteurastusta ja uhrausta. Joko kaupasta ostetun naudan veren, oman veren tai eläimen tai ihmisveren käyttöä tietyssä mittakaavassa katsottuna.
Ja ateistisessa LaVeylaisessa suuntauksessa käytetään symbolistista ihmisuhrausta, jossa nainen toimii alttarina. Mutta oikeasti ketään ei tuossa vahingoiteta millään tavoin.

Ja sitten on nuo käänteisen oikean käden polun kulkijoiden tai käänteiskristittyjen eli saatanapalvojien eläin- ja ihmisuhrit, joita kaikki tavallinen kansa ja kristityt kauhistuvat. Onhan se totta että joidenkin saatananpalvojien uhrauksissa kidutetaan eläintä ennen sen tappamista. Ja teini saatananpalvojat käyttävät useimmiten jotain kissaa, koiraa tai vast. eläintä minkä saavat käsiinsä. Eivätkä ajattele että esim. kissan veri ja liha on niin bakteeri pitoisia että se voi olla ko. eläimen veren juojille ja raa´an lihan syöjille kohtalokas tai vähintään sairauksia aiheuttava kokemus, shokkiarvon lisäksi.
Tietenkin jos ko. sp:t uhraavat oikeasti jonkun ihmisen, niin se kyllä sitoo läsnäolijat ko. ryhmään tiukasti kiinni, koska se on laitonta ja kenenkään ei saa siitä kertoa ulkopuolisille.
Tuo Hyvinkään paloittelusurma, oli teko, joka saattoi ko. ryhmän jäsenen vankilaan joka kuuleman mukaan vapautuu kohta puoliin. Tuo oli vain jäävuoren huippu, kun vain harvat tuollaiset uhraukset oikeasti paljastuvat.

Muslimien rituaaliteurastus on siisti ja siihen ei liity mitään rituaalia, eikä eläimiä kiduteta.
Olen sellaisen itse omin silmin hiljattain nähnyt kaksi kertaa.
Siinä ensin pyydystävät lampaan, sitten vievät sen paikkaan missä he sen teurastavat.
Sitten teroittavat kaksi veistä ison ja pienen, joiden tulee olla teräviä jolloin saadaan nopeasti viilettyä kurkku auki. Kurkun auki leikkaamisen jälkeen he odottavat muutaman minuutin kunnes veri on kokonaan virrannut pois kehosta. Lampaan tajuttomuus tulee jo 10 sek. päästä viiltämisestä, mutta kuolin kouristukset ja veren valuminen kestävät viellä kolmen minuutin.
Sitten kun veri on laskettu (jota eivät juo, eivätkä ota talteen), viiltävät vasemmasta takajalasta nahkaa pois, jolloin saavat siihen sidottua narun, jolla lammas sidotaan ylös kiinni.
Sitten leikataan pää kokonaan irti ja lammas nostetaan kokonaan pystyyn takajaloista.
Sitten he nylkevät nahkan takajaloista alkaen alaspäin kohti kaulaa.
Sitten kun nahka on nyljetty, se heitetään pois.
Sitten avataan vatsa takajaloista alkaen, josta ensin tulee pötsi ja suolet pihalle, jotka molemmat heitetään pois.
Nuoresta alle vuotisesta karitsasta otetaan talteen niin sydän, maksa, kuin keuhkotkin, mutta perna heitetään pois. Ja ylivuotisesta maksakin heitetään pois.
Sitten jalat katkaistaan kinnerten kohdalla ja heitetään pois.
Sitten kinkut ja kylkiluut erotellaan ja otetaan talteen.
Siinä koko homma.

Animalia ei hyväksy rituaaliteurastusta eläinsuojelullisesta näkökohdista katsoen:
http://www.animalia.fi/materiaali/tulostettavat/uskonnolliset_teurastukset.htm

Ja ei myöskään hyväksy Pakanatieto yhdistys: http://www.kolumbus.fi/pakanatieto/Teurastus.html

Ja kuitenkin EUn lainsäädännössä ja uskonnon vapauslaissa sallitaan rituaaliteurastus kun se kuuluu oleellisena osana ko. uskonnon harjoittamiseen. Lopulta myös Suomen kohdalla rituaaliteurastus on edelleen sallittu ko. uskontojen harjoittajien keskuudessa (vaikka noiden em. kirjoituksissa muuta väitetään) ja teurastus omalla tilalla on myös sallittu, koska EUn lainsäädäntö menee Animalian ja muiden asiaan vastustajien mielipiteen edelle.
Joten jos tulee tilanne jossa asiaa käydään oikeudessa saakka, niin rituaaliteurastusta vastustavat tahot tulevat siinä häviämään.

Ja tutkimukseni aiheesta kuitenkin jatkuu edelleen ja ehkä saatan joskus lähettää lisätietoa aiheesta jos katson asian olevan sen verran kiinnostava ja katson asian olevan tarpeellinen.
Nyt kertokaa lisätietoa aiheesta tai kommentoikaa muuten. Sana on vapaa.

Usva

4

2010

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Karim

      ...nimittäin kyllä nämäkin rituaaliteurastetut eläimet syödään, jotenkinhan ne on tapettava, ei ne taivaasta kuolleina tipahda!

      Mutta Islam sen sijaan käskee käytännössä antamaan älykkäiden sikojen ja koirien elää vapaana, samoin kuin myös eläintarhat ovat kiellettyjä Islamin mukaan.

      • Muslimimaassa kasvanut

        Millä perusteella eläintarha ei ole sallittu islamissa?... tuntuu, että tämä on sun omasta päästä!


      • ...

        Baghdad Zoo
        Baghdad, Iraq

        It once was the largest zoo in the Middle East. The Baghdad Zoo had more than 600 animals before the American invasion. In 2001 it had some 1.5 million visitors. Saddam closed it for renovation in 2002 and it was intended to reopen in April 2003 after a $50 million facelift.
        During Operation Iraqi Freedom on 19 March 2003 there was fierce fighting between the Iraqi Republican Guard and the 3rd Infantry Division in the area. Mortar rounds and tank released many zoo animals. But the main damage was caused later, when looters came through the zoo and stole all the animals that wouldn't eat them. The exotic birds were probably the first to go. The birds and other exotic animals are probably being smuggled to collectors in Europe or the US.
        The zoo falls into what is known as the "green" zone, an area that contains most of Saddam Hussein's city palaces and government departments, and which is under heavy US security.
        As of May 2003 there were about 50 animals, mostly big cats and other carnivores which had been collected at the Baghdad Zoo from four other collections, one public and three private, which had been identified from around the city.
        American civil affairs soldiers and engineers are helping rebuild the zoo. All zoo employees have returned; the US military is paying them until the interim government stands up. Veterinarians from around the world are coming into Baghdad to help the Iraqi docs. The 10th and 94th Engineer battalions sent welders, plumbers, carpenters and earthmovers to the zoo to help rebuild the cages and take down some of the trees felled by the fighting.
        ---------------------

        Al-Areen Wildlife Park and Reserve
        POB 28690
        Bahrain
        BAHRAIN
        Director: Jassim Mohd. Al-Shaikh
        -----------------------

        Sharjah Desert Park

        Sharjah Desert park is situated 25 kilometres out of town at intersection no. 8 of the Sharjah – Dhaid Highway. The grounds contain the Natural History museum, the Children's farm, the Arabian Wildlife Centre and an off-limits Breeding Centre for Endangered Arabian Animals.

        -------------------------

        Dubai Zoo
        Located in Jumeira is this small zoo featuring a variety of birds, reptiles, and mammals including endemic Arabian species and exotic ones like the endangered royal Bengal tiger, and the beautiful axis deer. The zoo is open from 1000 hrs to 1900 hrs, and Tuesdays from 1500 hrs to 1900 hrs.

        --------------------------------

        Al Ain Zoo and Aquarium
        P.O. Box 1046
        Al Ain, Abu Dhabi
        UNITED ARAB EMIRATES

        Director: Abdul-Rahman Al Dossary


        The huge site housing the Zoo is located to the south of the town. Big cat houses, gorilla and monkey compounds, reptile house, aviaries all make viewing the large animal collection an easy experience. The zoo is also famous for its research activities particularly for it’s breeding of endangered native animals. (Closed on Saturdays and Wednesdays)

        -------------------------
        Kabul Zoo in Afghanistan
        -----------

        Tutkin Islam sivuja, mutta en löytänyt mitään koraanin tekstä joka kieltäisi eläintarhat tai edes mainitsisi eläintarhat.
        Näin eläinsuojeluasioista kiinnostuneena olisi mukava lukea koraanin mietteitä niistä.
        Laitatko muutaman linkin niistä.


      • teurastaja-musliminvastustaja

        Kiireaikana jätämme rituaalit sikseen,halalit ja muut lorut jätetään väliin.Halalina myömme lihatuotteet,pepsitestissä rt eroa huomaa...


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      86
      6183
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2576
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      28
      2083
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      63
      1827
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1631
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1428
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1337
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1331
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1269
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1223
    Aihe