kanttarellien pakastaminen

Voisiko joku kertoa kuinka kanttarellit ja ylipäänsä sienet kannattaa pakastaa?Kiitos.
Ilmianna
Jaa

2 Vastausta



Itse paistan kanttarellit valmiiksi paloiteltuna ja suolattuna ja pussitan ne valmiisiin kerta-annos pusseihin. Talvella niitä on sitten kiva lisätä jäisenä valmiiseen kastikkeeseen. Maku pysyy parempana kun antaa kanttarellien kuivua paripäivää ennen paistamista, jos kanttarelli kiehuu pitkään tulee siihen kitkerä maku. Paistettuna voi säilöä kaikki sienet mitä ei tarvitse keittää (tatit, orakkaat suppilovahverot).
Ilmianna
Jaa
tatit, lampaankäävät, suppilovahverot, mahdollisimman pian paistinpannulle ilman rasvaa tai suolaa. Kuumennan sieniä niin kauan kunnes sienistä irtoaa pannulle nestettä. Pakastan sienet nesteineen päivineen sopiviin annosrasioihin (joskus myös 2-kertaisiin pakastepusseihin). Näin olen tehnyt jo vuosia ja sienet säilyvät hyvin ja ovat käytettäessä miltei tuoreen veroisia.
Rouskut eivät sovellu pakastukseen, sillä ne sitkistyvät. Paras säilöntätapa niille on karkealla merisuolalla säilöminen ryöppäämisen jälkeen.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

kanttarellien pakastaminen

Voisiko joku kertoa kuinka kanttarellit ja ylipäänsä sienet kannattaa pakastaa?Kiitos.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta