Masennuslääkkeet tuhoavat libidon!

Masennuslääkkeet tuhoavat l...

-Masennuslääkkeet tuhoavat libidon!

Minulle määrättiin lääkitys pari vuotta sitten.

Ensimmäinen lääke jota kokeilin oli Optipar. Optipar ei tuntunut sopivan minulle ollenkaan. Kärsin aamuisin voimakkaasta huimauksesta ja pahoinvoinnista. Lisäksi kahden viikon kokeilun jälkeen ilmaantuivat ensimmäiset seksisivuvaikutukset. Minun oli vaikea saada orgasmia. Muuten libidoni ja kykyni oli normaali.

Lääke vaihdettiin Zoloftiin. Pian aloin kuitenkin huomata lisää seksisivuvaikutuksia. Erektio ei enää ollut normaali ja orgasmin saaminen viivästyi edelleen. Nämä sivuvaikutukset pakottivat vaihtamaan lääkettä uudestaan.

Seuraavaksi kokeiltiin Efexoria. Efexorin kanssa aloin ensimmäistä kertaa
kärsiä haluttomuudesta ja tunnottomuudesta.

Lääkärit sanoivat sivuvaikutusten häviävän heti kun lääkitys lopetettaisiin.

Lopulta sivuvaikutukset saivat minut vaihtamaan lääkettä vielä kerran. Lääkkeeksi valittiin SNRI-lääke Ixel. Annos nostettiin 50mg 2x/vrk. Aloin kärsiä ajoittaisesta täydellisestä haluttomuudesta ja seksuaalinen toimintakykyni koki siihenasti pahimmat kolaukset. Erektio alkoi olla olla hyvin heikko ja jo puolittainen erektio käynnisti ejakulaation ikäänkuin vuotamalla. En enää kokenut minkäänlaista
orgasmia, saati mielihyvää.

Siedin tilannetta aikani, kunnes hain lääkäriltä apua. Halusin lopettaa lääkityksen jotta saisin seksuaalisuuteni takaisin, mutta lääkäri
määräsi Mirtazapinia Ixelin lisäksi sivuvaikutuksia helpottamaan. Suostuin
kokeilemaan tuota vaihtoehtoa.

Mirtazapin ei sopinut minulle ollenkaan. Ensimmäinen tabletti väsytti valtavasti
ja seuraavien tablettien jälkeen oloni muuttui hyvin ärtyneeksi ja aggressiiviseksi. Seksisivuvaikutuksiin lääkkeestä ei ollut mitään apua.

Hakeuduin uudestaan lääkärin vastaanotolle ja Mirtazapin jätettiin pois.

Lääkäri halusi jatkaa lääkitystäni Ixelillä ja sain siihen reseptin, jota en kuitenkaan enää käyttänyt. Kärsittyäni pitkään täydellisestä seksuaalisesta haluttomuudesta ja heikosta erektiosta, vedin loput lääkkeet vessasta alas ja
lopetin lääkityksen kuin seinään. Tämä tapahtui juuri joulun alla viime vuonna.

Mielialani tuntui vain kohentuvan jätettyäni lääkkeet. Aloin odottamaan sivuvaikutusten luvattua häviämistä. Kolme kuukautta kului ja tilanne muuttui katastrofaaliseksi. Libidoni ei palautunut, vaan aloin kärsiä haluttomuuden lisäksi täydellisestä tunnottomuudesta.

Nyt tilanne on se, etten tunne minkäänlaista seksuaalista halua tai kiihottumista. En tunne seksuaalista himoa, en edes laimeata halua. Ikäänkuin seksuaalisuus olisi aivoissani
sammutettu.

Mielikuvat tai visuaaliset ärsykkeet eivät herätä minussa minkäänlaista vastakaikua. En yksinkertaisesti tunne mitään. Voin katsoa pahvilaatikkoa tai alastonta naista ja tunnen täsmälleen samalla tavalla. En mitään.

Masturboimalla tai harrastaessani seksiä saan aikaan vain etäisesti mielihyvää muistuttavan tunteen. Tuntuu siltä, kuin tiedonvälitys peniksen ja aivojen välillä olisi poikki.
Tuntoaisti on heikko eikä aivoissani synny mielihyvän kokemusta.

Saamani erektio on useinmiten hyvin heikko. Penis jäykistyy vähän ja siemennestettä alkaa vuotaa samantien. Sperma on paakkuista ja kylmän
tuntuista ja sitä tulee huomattavasti vähemmän kuin ennen. Varsinaista ejakulaatiota ei tapahdu, enkä koe saavani orgasmia. En edes tunne mielihyvää.

Hyvänä hetkenä penis voi jäykistyä kovaksi asti ja pienen vuodon jälkeen sperman valuminen loppuu ja saan ylläpidettyä erektion fyysisen stimulaation avulla. Lopulta voin onnistua aikaansaamaan heikon ejakulaation. Minkäänlaista orgasmia tai mielihyvää en tunne.

Ennen SSRI-lääkkeisiin koskemista olin seksuaalisesti erittäin aktiivinen.
Halusin tyttöystävääni valtavasti. Ejakulaatio oli hyvin voimakas ja erektio kivikova. Laukeamisen jälkeen pystyin kiihottumaan hyvin nopeasti uudestaan ja orgasmini olivat voimakkaita ja intensiivisiä.

Masennuslääkkeet tuhosivat elämäni! Tunnen olevani kemiallisesti kastroitu, sukupuoleton ihmisraunio. Tilanne ei ole parantunut yhtään, vaikka olen ollut ilman SSRI-lääkkeitä n. puoli vuotta.

50

17528

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 32222

      vittumainen juttu

      • zoloftpukki

        Mulla on 100mg zoloft ja ihan hyvin seisoo....


      • Teroitin
        zoloftpukki kirjoitti:

        Mulla on 100mg zoloft ja ihan hyvin seisoo....

        Mulla ollut 1.5 vuotta fluoxetiiniä ja hyvin menee. Totta, että haluttomuutta ilmenee, mutta mulle on tullut tällaisia etuja.
        1. Orgasmi on voimakkaampi.
        2. Seksi kestää pitempään, kun on viivästynyt ejakulaatio.

        Taidan kuulua niihin onnekkasiin sitten.


      • Anonyymi

        Luonnon masennuslääke - https://tonzes.com/deprfi.htm Olen ollut uniongelmainen ja ajoittain masentunut jo esiteinistä asti. Ystäväni suosituksesta päätin kokeilla Restilen-valmistetta ja olen ollut todella tyytyväinen. Unenlaatu on parantunut enkä ahdistu enää yhtä herkästi. Käytän tuotetta ensisijaisesti masennuksen ennaltaehkäisyyn.


    • htru65

      pazka säkä vittumainen homma

    • kummastelija

      Voi sun hemmetti. Tossa olis monelle miettimistä. Se, mitä lääkkeet saa aikaan- tuhoa. Varmaan allekirjoitat.
      Itselläni tuli monta sairautta kortisonin takia. Nyt homeopatian avulla terveyteni on saatu palautettua, mutta se kesti kolme vuotta. Sairastin jo ihottumaa, mega-allergioita, astmaa ja lopulta reumaa.. Koita itsekin homeopatiaa ja mikä parasta, levitä sanaa lääkkeiden pahoja tekevistä voimista. Lääkkethän vaan tukahduttaa ja ongelma siirtyy toisaalle. Tässä on taas yksi elävä esimerkki aiheesta. Valitse hyvä homeopaatti ja lycka till!

    • y5443

      huono juttu

    • htegrrt4

      joooo

    • tttkkk

      paska säkä

    • ulla ntj

      hemmetin hemmetin hemmetti nyt ei auta muuta kuin vain sanoa että paaaska juttu osallasi

    • `=)?`)`)`=))

      paskamainen juttu, mutta koeta kestää!

    • Mitä riemua joku on saanut ...

      Mitä riemua joku on saanut kirjoittamalla pitkään kysymykseesi tai kommenttiisi typeriä vastauksia.
      Olet ihan oikeassa. Jotkut lääkkeet tekevät noin. Pyydä lääkäriltä Efexoria, itsellä ei ainakaan vaikuttanut tuolla tavalla.
      Mutta seksihän on kokonaisvaltainen juttu. Kun on masentunut vaikuttavat näihin kykyihin myös muut kuin kemikaalit.
      Toivotaan, että elämäsi järjestyy tässäkin asiassa

    • mutikka

      Naispuolisena henkilönä huomasin myös seksuaalisen haluni vähenevän huomattavasti aloitettuani käyttämään Optipar -nimistä lääkettä. Koska lääke väsytti voimakkaasti, vähensin annostuksen itse puoleen lääkärin määräämästä. Nyt olen vähitellen lopettanut koko lääkkeen käytön ja tilanne on vähän korjaantunut.

      Meni aika pitkään ennen kuin tajusin lääkkeen ja haluttomuuden välisen yhteyden.

    • Mikki.

      Minä kuulin yli 10 vuotta lääkkeiden käytön jälkeen (vuodesta -93 - 2000), että mielialalääkkeillä voi olla vaikutusta seksinkin alueelle.

      Minulla oli ollut ongelmia liian aikaisen ejekulaation kanssa, mutta siihen en ole koskaan hakenut apua. Mutta niin on, näin jälkeenpäin muistellen, että niillä oli positiivinen vaikutus. Akteista tuli pitkiä ja aloin pystyä täysin säännöstelemään orgasminsaapumisen ajankohdan. Miellyttävä havainto. Eri naisilla orgasmiherkkyys on erilainen ja pystyin siten antamaan heille mahdollisuuden päättää H-hetkestä.

      Mitään muuta vaikutusta en sitten noilla lääkkeillä havainnutkaan... Söimpähän niitä, jotta lekuri kirjoittaisi seuraavan ja seuraavan pamireseptin. Olin bentsoihin koukussa.

    • retuliini

      paska zägä

    • Olen elossa

      Haluttomuus ja tunnottomuus ovat tuttuja. Lääkkeenä Efexor jo ainakin viisi vuotta ja jatkan loppuelämäni. SILLÄ masennukseni oli vakava ja se uusiutuu heti, kun lopetan lääkityksen. Kuolleena ei voi harrastaa seksiä ollenkaan. Ei siis haittaa haluttomuus tai tunnottomuus, mutteivat myöskään sivuvaikutukset.

      Kumppanini on vahva ja on oppinut, miten asiaan on suhtauduttava. Tarvitsen erittäin vahvat stimulaatiot ja kumppanin aloituksen ja vähän tsäkää.

      En silti halua mollata sinua. Mutta ajattele tältäkin kannalta ... kannattaa.

    • Tapu

      Minä olen syönyt erilaisia SSRI-lääkkeitä viittisen vuotta. Kaikilla on libidoa heikentävä vaikutus. Ennen olin aika innokas seksiin. Joskus tämä sivuvaikutus harmittaa mutta toisaalta siinä on jotain ituakin. Minulla on aina ollut hyvin vaikea luoda suhteita naisiin. Olen naimisissa mutta vaimoni ei ole koskaan ollut erikoisemmin kiinnostunut seksistä. Hänelle lääkkeitteni sivuvaikutukset ovat helpotus. Jollain tavalla minullekin. Kun en tarvitse seksiä, en tarvitse myöskään turhautua ja masentua. Joskus kyllä mietin että lopetan lääkkeet ja lähden puoleksi vuodeksi Thaimaahan.

    • perkele

      Ite oon pari vuotta ellen jo enemmänkin saanut mirtazapinia nukahtamisvaikeuksiin ja unen laatua parantamaan 1/4-1/2 30mg ennen nukkumaan menoa. Orgasmi ongelmat alko pari vuotta sitten ja nykyisin ei paneta juuri laisinkaan..olen polttanut pilveä n. 4 v. säännöllisesti, ja ehtisin jo sitä syyttää mällin lentämis ongelmiin, mut kiitos informaatiosta.oikea syyllinen tais löytyä...kun kaveri porukka on kuitenkin pössytelly jo kauan ennen ku mina tiesin edes mistään huumeista ja heillä ei oo vastaavaa ongelmaa ollut..mielialat vaihtelee kans 20 kertaa päivässä...nyt meni uskottavuus lääketeollisuuteen. tekis mieli käydä syöttää toi loppu 100 nappia sille kusipäälääkärille joka sen kirjoitti....moni läheinen on kärsinyt jo ihan liikaa..

    • raisa84

      Saat kaiken empatiani. Olen nainen ja aikoinaan mielialalääkkeitä syöneenä kokenut samankaltaista, mutta
      halut ja toimintakyky ovat onneksi palautuneet sen jälkeen ennalleen. Kirjoituksestasi on jo vuosia, mutta olisipa hienoa, jos saisit vielä rykäistyä kokemuksesi jonnekin sanomalehden mielipidepalstalle!

    • MitäValitat?

      Nyt tilanne on se, etten tunne minkäänlaista seksuaalista halua tai kiihottumista. En tunne seksuaalista himoa, en edes laimeata halua. Ikäänkuin seksuaalisuus olisi aivoissani
      sammutettu.

      Huh! Tuohan on juuri ihannetilanne. Voi kun olisikin tuollainen fiilis. Sitä voisi keskittyä elämässä johonkin tärkeään, eikä tarvitsisi antaa seksi kotkotusten häiritä.

      • cipralex

        Ei todellakaan ole ihannetilanne kun ei koskaan haluta, varsinkin parisuhteessa kun kumppani haluaa. Itsekin seksihaluni ja -kykyni lähes täysin menettäneenä kärsin jatkuvasti ssri-lääkkeiden seksielämän tappamisesta.
        Koska kyllä ne "seksi kotkotukset" on silti olemassa ja näkyvillä ja enemmänhän se vaan ahdistaa ku itte ei kykene vaikka pitäis.


      • asdasd3466
        cipralex kirjoitti:

        Ei todellakaan ole ihannetilanne kun ei koskaan haluta, varsinkin parisuhteessa kun kumppani haluaa. Itsekin seksihaluni ja -kykyni lähes täysin menettäneenä kärsin jatkuvasti ssri-lääkkeiden seksielämän tappamisesta.
        Koska kyllä ne "seksi kotkotukset" on silti olemassa ja näkyvillä ja enemmänhän se vaan ahdistaa ku itte ei kykene vaikka pitäis.

        samanlaiset kokeukset cipralexista - halut ja kyvyt katosivat pysyvästi.


    • meijjja

      Olen nainen ja aloitin Citalopram Orion 30mg lääkityksen n. 3 viikkoa sitten. Jo ensimmäisellä viikolla (10mg annostuksella) huomasin täydellisen muutoksen libidoon. Ennen haluja oli lähes päivittäin, mutta nyt ei tunne mitään. Vaikka muuten keho kiihottuu niin mieli ikään kuin on ihan tunnoton. Olen ns. täysin orgasmikyvytön, ennen kun siinä ei ollut mitään ongelmia. Vaikka seksi on kivaa ilman orgasmia, en voi kuvitella sen kuitenkaan jatkuvan tällä menolla jos ei ole haluja, tuskin siitä sitten nauttii kumpikaan osapuoli. Joten parisuhteellaan tämä tilanne tuskin kovin hyvää tekee, vaikka ennen olinkin ns. innokkaampi osapuoli. Ja seksi kun on elämässä ollut tähän asti suhtkoht tärkeä elementti, ja parisuhteessa myös.

      Takana on 5v sisällä 5 lääkkeen kokeilu (seronil, Ixel, Cipralex, Cymbalta, Sertralin), eikä millään näistä ole ollut näin rajuja, jos olleenkaan, vaikutuksia libidoon.
      Mielessä vaan ajatus, pitäisikö lopettaa tämä kokeilu jo nyt? Yleensä lääkitykset ei muutenkaan ole kestäneet minulla kauaa (2-12kk) ja perään on tullut kokeilujakso ilman lääkitystä. Yleensä en kuitenkaan ole lopettanut sivuoireiden vaan niiden tehottomuuden takia.
      Ongelmaan eli sosiaalisten tilanteiden pelkoon, lääke ei ole vielä huomattavasti auttanut, mutta ahdistus on kuitenkin lieventynyt. Tuntuu, että sosiaalisissakin suhteissa olen tunnoton ja viileä...
      Sai taas näköjään todeta lääkkeiden huonot puolet! Vaikka kuinka haluaa pysyä niistä erossa niihin "sortuu" aina uudelleen kun oloon ei muualtakaan parannusta löydy.

      Onko kellään libidon heikkenemisen häviämisestä lääkkeen käytön myötä, voiko se olla ohimenevä sivuoire? Tosiaankaan en toivo keskustelun aloittajan kaltaista tilannetta, että tilanne jatkuu vielä lääkityksen lopettamisen jälkeenkin.

      • Hermotmenee

        Kyllä kokemuksesta sanoisin, että libidon on alhaalla niin kauan kuin syöt mielialalääkkeitä. Yritin lopettaa niiden käytön ja huomasin heti että seksihalut palasivat. Jouduin kuitenkin aloittamaan lääkkeet taas uudellen kun sain niin pahoja vieroitusoireita. Kun aloitin niiden käytön uudelleen niin lähes heti halut katosivat. Tietenkin tämä on varmasti yksilöllistä. Olen nyt lopettamassa Sepramia uudelleen, mutta usean kuukauden jaksolla, että pääsisin niistä lopullisesti eroon.


      • Halut palanneet
        Hermotmenee kirjoitti:

        Kyllä kokemuksesta sanoisin, että libidon on alhaalla niin kauan kuin syöt mielialalääkkeitä. Yritin lopettaa niiden käytön ja huomasin heti että seksihalut palasivat. Jouduin kuitenkin aloittamaan lääkkeet taas uudellen kun sain niin pahoja vieroitusoireita. Kun aloitin niiden käytön uudelleen niin lähes heti halut katosivat. Tietenkin tämä on varmasti yksilöllistä. Olen nyt lopettamassa Sepramia uudelleen, mutta usean kuukauden jaksolla, että pääsisin niistä lopullisesti eroon.

        Minulla meni puoli vuotta Sepramin lopettamisen kanssa. Olin yrittänyt lopettaa niitä moneen kertaa, mutta vieroitusoireet olivat niin kovat etten pystynytkään lopettamaan. Siihen aikaan en edes tiennyt mistä olo johtui vaan luulin masennuksen palaavan. Tällä kertaa hoidin lopettamisen todella hitaasti ja onnistuin.


    • dfgjfgjo

      Naispuolisena ihmisenä minulle on käynyt aikapitkälti samoin. Söin Sepram-nimistä mielialalääkettä vuosia jonka aikana seksihaluni katosivat täysin. Lääkärit kuitenkin olivat sitä mieltä että lääkkeiden lopetuksen jälkeen halut kyllä palaisivat. Nyt mennyt puoli vuotta jo ilman lääkkeitä eikä mitään muutosta seksihaluissa. Voisin todellakin katsoa alastonta miestä ja pahvilaatikkoa tuntematta yhtikäs mitään. Nuorempana olin hyvinkin aktiivinen ja nautin seksistä. Nykyään parisuhteeni hajoavat aina seksinpuutteeseen, koska en enää kykene sitä miehelleni tarjoamaan kuin vastentahtoisesti ja puoli väkisin. Elämässä ei ole enää mitään nautinnollista. Läheisyys ja koskettelu on lähinnä turhauttavaa ja ärsyttävää, Mieluummin olen yksin nykyään kun poden syyllisyyttä siitä että mielialalääkkeet ovat vieneet naiseuteni.

    • Jaan täysin tunteen. Itse olen syönyt noita pirun pillereitäjo 10vuotta. lopettaa ei voi, kun jo vähentäessä iskee järjetön pahoinvointi jo "sähköiskut päähän", seksuaalisuus on kadonnut täysin! Muijan viereen iltaisin kömpiminen pelottaa ja ahdistaa, kun ei millään haluaisi TAAS siihen. Ei tunnu missään ja yleensä lähinnä inhottaa koko ajatus. Perheterapiassa käydään joo ja olen saanut kaikki syyt ja paineet niskoilleni (haluton mies tuntuu olevan ammattilaisillekkin täysin käsittämätön edes ajatuksena!) Surkuhupaisintahan tässä on se, että niin minulle, kuin tuhansille muillekkin nämä pillerit aikoinaan suorastaan tyrkytettiin ja se suuri uutinen silloin oli, että näissä EI OLE MITÄÄN HAITALLISIA SIVUVAIKUTUKSIA! Ja paskan marjat! Joku on kussut silmään niin lääkäreitä, kuin varsinkin elämänsä lopullisesti pilalle saaneita potilaita ja vielä kumpaankin pupilliin ja valtavalla paineella! Kunhan vaan meidän kaltaiset uhrit vielä löytäis toisensa riittävän laajalti, niin joku pfizer ym. lääkejätit pääsis samaan pinteeseen kuin suuret tupakkayhtiöt niitä aiemmin, Tosin en usko että tupakalla edes saa itseään niin totaalisesti ja peruuttamattomasti rikki kuin noilla helvetin mielialalääkkeillä.

      --Mikko

    • rfidcuoj

      Mieliala lääkkeet vievät viimeistkin seksihalut, jos niitä on yleensä on ollutkaan. Erikoisinta tässä on se seikka, että kun lopettaa mieliala lääkkeet, niin kemiallinen kastraatio on tehty, eikä seksihalut enää palaa koskaan.
      Ongelmana tässä on se, ettei viisainmatkaan tiedemiehet tiedä miten ihmis aivot toimivat, eivätkä tiedä edes miten banaanikärpäsen aivot toimivat. Ovat toiminnaltaan niin monimutkaisia. Keksiä nyt lääke aivoihin, joita ei tunneta? Ei ole mikään ihme, että tulee sivuvaikutuksia moisista välittäjä aineiden salpaajista.
      Neuroletpit ne vasta myrkkyjä ovat: Kutistavat aivoja 10 %, kun käytön lopettaa tai vähentää, ei enää nuku ollenkaan. Lopetukseen voi myös kuolla. Se lukee myös ketiapiinin tuote selosteessa sivuvaikutuksena, joka mainitaan näilölä sanoilla: Selittämätön äkkikuolema.
      Jos pysty olemaan ilman mieliala lääkkeitä, niin kannattaa olla ilman, kun ne piristävät vaikutukset ovat melko laimeita tai ei mitään vaikutusta. On ksi mieliala lääke, jolla ei ole seksivaikutuksia ja se on Voxra. Se on kuin piriä vetäsi, virkistää niin, ettei unikaan tule yöllä ilman unilääkettä.

    • haluton1

      Olen ap:n kanssa täysin samaa mielt.

    • haluton1

      Ap tekstisi on lähestulkoon kuin omasta elämästäni. Miettikää ihmiset jos/kun aloitatte masennuslääkkeiden käytön mitä siitä voi seurata.

      Itse oli n. 3 vuotta sitten niin uupunut elämääni etten tiedä miten olisin jaksanut hektistä lapsiperhearkea vaikeassa suhteessa ilman masennuslääkkeitä ja siksi lähdin hakemaan apua.
      Lääkäri määräsi Seronilia. Aluksi haluukkuuteni lisääntyi todella paljon n. kuukauden ajaksi sitten pikkuhiljaa huomasin ejakulaatiovaikeudet. Söin lääkettä n. puoli vuotta. Lääkkeen lopettamisen jälkeen n. kuukauden ajan haluni olivat kovempia kuin koskaan ja kykenin laukeamaan useaan kertaan mikä ei itselleni ole koskaan ollut normaalia.

      Masennusoireiden huomasin hiipivän elämääni uudelleen ja myös halukkuuteni hävisi lähes kokonaan. Halusin kokeilla toistakin masennuslääkettä, koska siitä sen hoitoon oli hyötyä. Tai mielestäni masennuslääkkeiden aikaan en vaan välittänyt enää mistään niin ilon kuin surunkaan tunteista.

      Aloitin Sepramin syönnin. Alkuun halukkuuteni lisääntyi jonkin verran n. parin kuukauden ajaksi. Pikkuhiljaa libidoni alkoi hiipua kadoksiin kuten tuntui käyvän aiemman Seronilinkin kanssa. Sain erektion, mutta innokkuus katosi hyvin äkkiä. Olinpa sitten naisen kanssa tai yksin. Aloin huomaamaan että mielenkiintoani ei herättänyt mikään tai kukaan. Joskus saatoin olla kuukauden tekemättä mitään joka on itselleni pitkä aika. Eikä senkään jälkeen minkäänlainen kosketus tuonut mielihyvää tai visuaalisesti stimulointi.

      Halusin tutkituttaa lääkärissä itseni: Eturauhanen ok, testosteroni arvot normaalin rajoissa ja muutkin veriarvot kunnossa. Pyysin kokeeksi Viagraa. Pientä apua oli erektion saamisessa, mutta ei se haluja lisännyt tai intoa seksiin ja erektiokin laski usein kesken aktin. Ejakulaation kanssa oli edelleen ongelmia. Lopetin Sepramin käytön vajaa puoli vuotta sitten lähes vuoden syötyäni. Taas lopetuksen jälkeen n. parin viikon ajan olin kuin nuori ori ja saatoin harrastaa seksiä kolmestikin päivässä. Sitten halukkuuteni on kadonnut aivan lopullisesti, samoin tunnottomuus on täysin arkipäivää kuten ap:lläkin.

      Jossakinhan libidoni on oltava. En usko että ihminen sitä voi hävittää lopullisesti. Olen miettinyt seksuaaliterapeutille tai psykoterapeutille menoa. Pari vuotta sitten pääsin eroon huonosta suhteesta ja koen olevani onnellisempi kuin koskaan muuten, mutta minuuteni eheys on elämästäni kadonnut seksuaalisen halun menettämisen yhteydessä. Tiedän, että välillä kaikilla on haluttomia kausia, mutta tämä haluttomuus ei ole samankaltaista kausittaista millaista se aiemmin on ollut. Masennuslääkkeiden aikaan kadotin koko libidoni jota niin kovasti kaipaan. Tällä hetkellä tuntuu että sitä ei koskaan löydäkään niin halutonta ja mielihyvätöntä elämää olen elänyt viimeisen puoli vuotta.

    • näin sitten kävi

      Itsellä on myöskin seksihalut kadoksissa masennuslääkkeiden takia.
      Olen lääkkeet lopettanut jo noin 4kuukautta sitten mutta halut eivät ole palanneet.

      En myöskään kiihotu enää näkemästäni,, vaikka eteen tuotaisiin alaston nainen niin ei se tuo samanlaisia värinöitä kuin se olisi ennen lääkekuuria.

      Jos joku on saanut itsensä ennalleen niin kuulisin mielelläni?

    • anti-freud

      AP, olet sairas, sairautta kutsutaan seksiriippuvuudeksi. Hakeudu hoitoon. Ihme jos lääkärisi ei huomannut mitään outoa siinä kun tyyppi valittaa jatkuvasti "halujen häviämistä".

    • sidkad

      Kumma että kalat ja muurahaiset kykenevät elämään elämäänsä tyytyväisesti ilman seksiä!

      Olen tuon yllä kirjoittaneen kanssa aika samaa mieltä. Periaatteessa vastustan mielialalääkkeitä, mutta jos suurin ongelma mitä suurin osa "lääkemafian uhreista" niissä näkee on seksihalujen menetys, niin pakko todeta, että EHKÄ SAITTE MITÄ ANSAITSITTEKIN. Seksihullujen ei pidä antaa tehdä lapsia ja kasvattaa niitäkin seksihulluiksi.

      • sidkad

        Ehkäpä voimme istuttaa kalojen ja muurahaisten tunne-elämää säätelevät geenit ihmiseen niin että ihminen osaa viimeinkin käyttäytyä ihmisiksi. Jos hohtavia hiiriäkin on luotu yksinkertaisesti liittämällä hiiriin meduusan geenejä, sen ei pitäisi olla kovin vaikeaa. Ja turha alkaa louskuttaa leukoja "eettisyydestä". Jos ei osaa kaivata jotain menettämäänsä ei ole menettänyt mitään. "Eettistäkö" sitten on kaikki seksin ympärille rakentunut hyväksikäyttö ja väkivalta?


    • uygiyoiyu

      No milläs sitä masennusta sitten pitäisi hoitaa? Kannabiksellako? Ihmiskunnan tyhmyydellä ei taida olla mitään rajoja. Masennuslääkkeiden ongelma on se että LIBIDO KATOAA ja samaan aikaan jotkut pilviveikkoidiootit tarjoavat kannabista lääkkeeksi joka vaivaan, sen hyvin dokumentoiduista monista pitkäaikaisista haittavaikutuksista huolimatta.

      • Anonyymi

        idiootti olet itse jos tosissasi väität että kannabis on masennuslääkkkeitä haitallisempaa. kannabis tosiaan on potentiaalinen lääke hyvin moneen vaivaan. seurataan kanadan ja sveitsin esimerkkiä ja laillistetaan kannabis


    • jaaji
    • vierailija

      Minulla on vinkki: Bupropionia eli Voxraa/Zybania käytetään muualla pienen SNRI- tai SSRI-annoksen seurana, korjaamaan sitä seksuaalista dysfunktiota. Toki joillekin on apua pelkästä bupropionistakin (vaikuttaa dopamiiniin, kun muut yleensä serotoniiniin ja noradrenaliiniin). Oma kokemukseni on, että bupropioni todella auttaa seksiongelmaan, kunhan se seurana oleva SNRI-annos ei ole kovin iso (esim. 75 mg venlafaxiinia eli effexoria menee vielä, mutta ei yhtään enempää). Voxra tosiaan vie unet kuin söisi kofeiinitabletteja, mutta Zyban on ystävällisempi. Se ei ole ihan yhtä pitkävaikutteinen, joten iltaa kohden pitoisuus on jo laskenut ja minä ainakin pystyn nukkumaan ongelmitta. Valitettavasti Zybanista ei vain saa Kela-korvausta. Tästä pitäisi laittaa viestiä johonkin päättävään elimeen, sillä pitäisihän masentuneillakin olla oikeus seksielämään.

    • mnkly

      Itse olen syönyt Voxraa suht. suurella annoksella vajaan vuoden. Aiemmin Seronil vei haluni vuosikausiksi joten on ollut mukavan inhimillistä huomata, että haluja vielä löytyy hieman. En usko että seksihalut normaaliksi koskaan palaavat ja olen vahvasti sitä mieltä, että SSRI-lääkkeet ovat niiden katoamisen takana.

      Voxra toimii masennuslääkkeenä huomattavasti ssri-lääkkeitä paremmin. levottomuutta/keskittymiskyvyttömyyttä aiheuttaa, mutta se ei ole liiallista. Nukkumaan mennessäkin ajatukset pomppivat aiheesta toiseen jonka vuoksi unet kevyesti häiriintyvät. Toivon bubropionista tulevan huomattavasti suositumpi ssri-lääkkeiden tilalle.

    • aikapaskaatunne

      Olen syönyt esitalopramia aikoinaa pariin otteeseen. En kokenut silloin hattaivakutuksia. Muutama vuosi sitten söin kyseistä lääkettä ja samalla eturauhastulehdukseen käytettävää lääkettä ja oragamia saati siemennestettä ei tullut ollenkaan. Olen syöny mirtazapinia, nukutuksi sai, mutta tunteet vei ja samalle nykyisin tuntuu että jotain on aivojen ja alapään välillä tapahtunut. :(

    • Lääketönkö

      Moikka. Minulla oli aikoinaan Sipralex, ja sillon loppui kokonaan seisomasta. Nyt on Efexor ja tunto on poissa. Pitää lopettaa sekin, ja käydä lataamassa "akkuja" välillä, et kestää hengissä. Mua nimittäin masentaa sekin jos ei enää pysty seksiin. Onko se sitten miehen elämää??

    • Voxra

      Käykää herrat mittaamassa testosteronitasot. Itsellä käytössä voxra ja silti ruvennut ongelmia tulemaan, tosin harvakseltaan mutta erittäin seksuaalisena ja seksuaalisesti aktiivisen se alkoi huolettaa. Itellä testot alhaalla vaikka ikäiselleni harvinaista(29v). Tosin seksiin voi vaikuttaa niin moni asia.

      Seuraavaks alkaa testohoito josei mitään muuta löydy..

      • Voxra

        Testohoito parantanu haluja ja erektiota.


    • nadsesetä

      Minulla on auttanut SSRi lääkkeiden aiheuttaan kyvyttömyyteen levodopa.

    • Nainen40w

      Hei. Olen nainen 40 ja joutunut syömään escitalopramia 20mg nyt 5 vuotta. Libido hävinnyt alusta saakka. Nyt lopettamassa lääkettä hiljalleen. Onko mahdollista että seksihalut eivät enää ollenkaan palaa? Tai jos palaavat, kauanko siihen teillä meni? Please, naiset, kertokaa tarinanne!

      • 3q5gt3tg

        Psykologit eivät määrää lääkkeitä....


    • Anonyymi

      Kaikilla tuntuu seksihalut katoavan mutta täällä yksi jolla kävi päinvastoin. Orgasmin saamiseen menee kyllä enemmän aikaa mutta muuten seksuaalisuus on lisääntynyt. Naiset kääntää pääni paljon helpommin kuin ennen. Jopa häiritsevän paljon... :(

      • Anonyymi

        Älä huoli jos jatkat käyttöä pitkään tuo ei ole enää kauan ongelma.


    • Anonyymi

      Eipä tuo haittaa, kun mahdollisuus seksiin on tasan 0.

    • Anonyymi

      Aijaa? Asia on kyllä niin että ei terve ihminen tarvitse seksiä mihinkään. Itselläkin seksuaaliset ajatukset hävinneet melkein kokonaan lääkkeiden ansiosta ja se on kyllä siunaus.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1836
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      49
      1622
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1564
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1507
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      12
      1271
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1128
    Aihe