Junalla Moskovaan?

turvallista?

Osaako kukaan kertoa kuinka turvallista on matkustaa yöjunalla helsingistä moskovaan? onko junassa rauhallista, kannattaako maksaa hieman enemmän omasta makuuvaunusta? Pikaisia vastauksia, kiitos jo etukäteen!

41

15239

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Laivat

      ...tai siis en ole (vielä) itse matkustanut junalla Moskovaan. Mutta sellainen käsitys minulla on, että venäläisten junien makuuvaunuissa ei ole erikseen naisten ja miesten osastoja. Eli yläpetillä voi nukkkua vastakkaisen sukupuolen edustaja. Korjatkaa jos olen väärässä!

      • Sehän olisi mahtavaa!


    • Dobermann

      Helsingistä Moskovaan matkustaminen yöjunalla on täysin samanlaista kuin kotimaisillakin yöjunilla matkustaminen. Rauhallista on ja ravintolavaunukin taitaa mennä kiinni puoli kahdelta. Omaa makuuvaunua ei kannata hankkia, koska se tulisi kalliiksi, eikä edes omalle makuuosastolle ole tarvetta. Jos säkä käy ja juna on tyhjä, voi saada koko makuuosaston omaan käyttöönsä.

      Venäläisissä junissa on tosiaan sellainen käytäntö, että mies- ja naisosastoja ei erikseen ole, vaan kaikki sukupuolet matkustavat yhdessä. Nauttikaa tästä vielä kun ehditte, sillä viimeisimpien tietojen mukaan Venäjän Rautatiet on luopumassa tästä käytännöstä ja siirtymässä läntiseen "miehet ja naiset erikseen" -malliin.

      • Laivat

        Ihan totta, Doberman. Matkailun jujuhan on siinä, että muualla on erilaista. Venäjällä on vielä toistaiseksi runsaasti eksotiikkaa, joten kannattaa pitää kiirettä. Ei mene kauaa kun katukuvasta ei enää erota missä maassa ollaan. Stockmannit ym. on kohta joka kaupungissa ja ihmiset pukeutuvat kaikkialla samojen rättiketjujen vaatteisiin.


      • hezulka

        moi itse menin toissa talvena junalla Pietarista-Moskovaan pietariin menin venäläisellä bussilla lipun ostin moskovan asemalta pietarista lähtisin milloin vaan uudestaan


    • lyylisisko

      ja mukavaa on!

      just se on kiva, kun ei koskaan tiedä, kuka tulee viereiseen petiin nukkumaan...

      mnää tämmönen täti-ihminen olen matkannut kaksin nuoren tumman "mafiosonkin" kanssa ja hyvin meni, oli tosin aika hiljaista..!


      kerran sain todella miellyttävän matkaseuralaisen suomea puhuvasta kazanilaisnaisesta, jolta sain pikkuvinkkejä Moskovaa varten.

      takavuosina rauhallisuus oli vähän sitä ja tätä, mutta se oli kyllä suomalaisseurueista kiinni

      mikäpä sen mukavampaa kuin tilata hyvän ravintolavaunuillallisen jälkeen teet vaunupalvelijalta, terästää se matkaeväillä ja katsoa ohi kiitävää mustaa yötä!


      p.s. kapea hame ei ole paras vaate yläpetiin kiivettäessä!!

      • ......

        Turvallisempaa yöjunassa matkustaa ku kotimaassa. Se on mielipide. Varmasti vähintään 50 kertaa lahti - moskova matkustanu, koska 5 vuotta moskovassa asunut ja koskaan ei mtn. Ystävällinen venäläinenkin nainen tulkkasi minut vessaan juuri kun oltiin raja-asemalla ja vessat oli suljettu. Ja hyvä palvelu!

        Ainut ongelma voi olla että suomalaiset aristelee koska on ulkomaalainen ja eri kulttuuri niin ei tunne oloaan kotoisaksi. siksi tulee turvattomuuden tunne mutta nou hätä


    • Toki

      Uskaltaa toki, ja kannattaakin. Hieno kokemus. Useita kertoja olen matkustanut eikä kertaakaan ole ollut mitään häiriöitä. Kerran joku ravintolavaunusta "kotiinpäin" palaava suomalaisturisti herätti koputtelemalla oveen ja pyyti avaamaan, mutta tajusi häipyä, kun pyysin lähtemään *ittuun siitä koputtelemasta.

    • venäjänmatkaaja

      vähän on tietysti tuurista kiinni, minkalaisia matkakumppaneita tulee samaan kabiiniin. Joskus huonolla munkilla on tullut pari juoppoa, mutta jos käytös on häiritsevää siitä voi ilmoittaa vaununhoitajalle. Sitten seuraavalla asemalla onkin miliisit/ohrana/omonit odottamassa,ottaa äijät talteen ja loppumatka sujuukin rauhallisesti. Mutta todellakin, olen matkustellut kymmeniä kertoja Moskovaan ja Volgogradiin. JA vain yhden kerran oli tuollainen järjestyshäiriö. Luullakseni suomen junissa häiriöitä enemmin.

      • tööt...

        mentiin 1988 mockovaan töihin SIRKUSTYÖMAA. hesasta lähti juna muistaakseni klo.17.15 ja piti olla perillä noin 13.30 seuraavana päivänä? mutta yön nukuttuamme emme tienneet missä menimme, sillä oli sattunut juna onnettomuus samalla reitillä missä me kuljimme, ja informaatio pelas hyvin(ei ollenkaan) oltiin perillä vasta torstai aamuna ja nuppi aivan seis, ruuatta koko matkan koska valuutalla ei saanut mitään ravintola vaunusta, upea reissu ikäni mä muistan sen..


    • miksu2233

      uskalsitko mennä?

    • aaaaaaaaaaaa123456

      TURVALLISTA KYLLÄ, ehdottomasti, mutta joskus vähän kiusallista. Hyttitoveriksi saattaa tulla joku venäläinen. Kieltä osaamattomana siinä sitten istua torotetaan hiljaa nenät vastakkain pikku kopissa ja tuijotellaan ikkunasta ulos. Onneksi junassa on ravintolavaunu, ja voihan sitä oleskella käytävälläkin. Ja ehkä minä olen vain tyypillinen suomalainen joka nolostuu ja vaivautuu pikkuasioista.

    • vieras 2011

      hei totakai se on turvallista!

      • Turvaaedusta-sivu-selus

        Venäläisten kanssa kaikki on turvallista!


    • OLLI

      Saako junaliput Helsingin asemalta ja mistä viisumit saa ja mitäne maksaa?
      nim:Olli

      • Olga

        Junaliput saa vaikka netistä vr:n sivulta, tai miltä vaan asemalta, missä myydään lippuja. Viisumin voi ottaa helpoimmin matkatoimistosta, niin saa kutsun hoidetuksi samalla. Myös Venäjän konsulaatista voi hakea viisumin, tai pyytää postittamaan kotiin. Yhden reissun turistivisumin hinnat lienee yleensä siinä 60-80 euron tienoilla.


      • halvarm

        Jos aiot käydä useammin Venäjällä, harkitse monikertaviisumia.


    • DintsDints

      Matka sujuu nopeasti, joten jos on kiusallista istua ulkomaalaisen kanssa nenät vastakkain niin onneksi se ei kestä kauan ! :) Suosittelen, helppoa ja suht halpaa!

      • Lentopelkoisilleko?

        Ei kyllä minusta se junamatka ole mennyt koskaan kovin nopeasti, koska se matkahan kestää sentään 15 tuntia. Sen matkan jälkeen on ihan rähjäinen olo, koska sänky on tosi kapea eikä junassa ole edes suihkua. Eikä juna ole edes suht. halpaakaan, esimerkiksi Air Balticilla Moskovaan pääsee jopa edullisemmin kuin junalla.


    • Suomalaisnainen

      Tolstoi-juna on siisti ja mielestäni turvallinen. Venäläiset ovat mukavia matkakumppaneita eivätkä turhaan valittele. Lähes ummikkona suomalaisena (naisena!) voin suositella, enkä ainakaan itse ole pelännyt mitään Venäjällä.

    • googleautollakäyny

      Huoh. Haluaisin nähdä moskovan...

      • vilskeellinenseon

        Se on kuin muurahaispesä, missä harjaantuneet toimijat osaa toimia. Muuten jää pahimmassa tapauksessa auton alle.


      • käynytsiellä
        vilskeellinenseon kirjoitti:

        Se on kuin muurahaispesä, missä harjaantuneet toimijat osaa toimia. Muuten jää pahimmassa tapauksessa auton alle.

        Se on muurahaispesä massa auto jonoilla. Vauhdit on omaa luokkaansa. Vaikka katu olisi tyhjä, ja yli voisi mennä, kannattaa aina katsoa tuleeko hälyajoneuvoja. Jos jostain kuuluu "troot" tai "traat, niin ei kannata ylittää. Taksit ovat suomen hinnoissa.


    • teho-tankkari

      viipurista nopea juna pietariin 310 rbl-yöjunalla pietarista moskovaan 1660 rbl,oli 2 kerroksinen vaunu,neljän hengen ovellinen hytti .ylä sänky ahtaan puoleinen yli 180 pitkälle.meno-paluu siis 47 eur. päivälippu moskovan paikallisliikenteeseen 210 rbl

    • moskovanmolli

      Ihan turvallista on Moskovan yöjunissa ollut, ei siellä tarvitse mitään pelätä, kyytiin vaan ja Moskovaa katsomaan. Moskova on muuten aika oiva kaupunkilomakohde, vaikka ihan pitkälle viikonlopulle, itse olen ollut pariin kertaan. Normaalilla varovaisuudella siellä pärjää ihan mainiosti, eli ne kalliit helyt ja elektroniikkalaitteet kannattaa jättää kotiin, etenkin jos aikoo matkustaa kaupungin metrolla, jossa kassista voi pohja kadota ja sitä kautta sisältö. Moskovan ihanuuksista voitte kaikki lukea mahtavalta kaupunkilomalle.com-sivustolta, ja sen Moskova-sivulta osoitteessa: http://kaupunkilomalle.com/moskova

    • ei.paha

      Nyt pääsee yöjunalla Pietarista Moskovaan 1000 ruplalla. Sama juttu myös toisinpäin. Säästyy hotellimaksut ja koko päivä aikaa Moskovassa.

    • halpa.hotelli

      Niinpä. 1000 ruplaa on nykyään alle 15 euroa.

    • vuosiviisumikannattaa

      Lahdesta Moskovaan 50€ suunta ajoissa ostettuna viime kuussa. Rauhallista mennessä, tullessa rajamuodollisuudet häiritsi. Mennessä oma hytti kahdestaan, perjantaina tullessa 2 venäläistä osan matkaa, ihan kunnon ihmisiä, samassa hytissä. Ei ongelmia. Kuten edellä todettu, kokemuksia haetaan matkalta. Hieno kaupunki, siisti ja paljon nähtävää.

    • kaikki.on.suhteellista

      Onhan Moskova mahtava metropoli. Suomessa on vain pikkukaupunkeja.

    • MikaVantaalta

      Jos on oma perhe tai ihan kaksistaan pariskuntana liikkeellä ja jos ei halua muita samaan hyttiin, niin 1-luokassa (ja vain 1-luokassa) sekin onnistuu. Tosin kahden ihmisen matkan hinnaksi tulee silloin (tuli ainakin meille) 261,10€ per suunta kahdelta eli 522,20 euroa edestakaisin per 2 henkilöä. Lentäen pääsisi samalla rahalla.

      Itse yllätyin miten uusi, siisti ja moderni tuo Tolstoy -juna onkaan. Pääsee vaikka suihkussakin käymään matkan aikana (suihkut on junan päässä WC:ssä, ei jokaisessa makuuhytissä), lisää kuvia ja matkakertomusta omassa matkablogissani, tässä linkissä:

      http://omatoimimatkat.blogspot.fi/2016/07/paiva-1-tolstoy-junan-tasokkuus-yllatti.html

      • kielimies_

        Venäjän kielessä ei ole y-kirjainta. Siis Tolstoi on junan nimi.


      • onseyy
        kielimies_ kirjoitti:

        Venäjän kielessä ei ole y-kirjainta. Siis Tolstoi on junan nimi.

        Onpas. Se on bI


      • errh

        "522,20 euroa edestakaisin per 2 henkilöä"

        Moskovaan... kannattaisi vaihtaa venäjän omaan pietarissa?


      • kielimies_
        onseyy kirjoitti:

        Onpas. Se on bI

        Se ei ole y vaan taka-ii.


      • kielimies_
        onseyy kirjoitti:

        Onpas. Se on bI

        Venäjänkielessä sanassa Tolstoi ei ole mukana kirjainta bl. Viimeinen kirjain on 'hattu-ii' eli j.


      • ökypoika_
        errh kirjoitti:

        "522,20 euroa edestakaisin per 2 henkilöä"

        Moskovaan... kannattaisi vaihtaa venäjän omaan pietarissa?

        Jos matkustaa Helsingistä Allegrolla Pietariin ja siellä vaihtaa venäläiseen yöjunaan niin 2 hengen matka edestakaisin makuuvaunussa maksaa alimmillaan vähän yli 200 euroa.


    • Kokemusta_paljon

      Matkustan Tolstoilla noin 5-8 edestakaista matkaa vuodessa, siis 10-16 junaan nousua vuodessa.
      En osaa Venäjän kieltä, mutta hyvin siellä pärjää ihan Googlen kääntäjällä, tai kirjakaupasta ostetulla Venäjän kielen perussanastolla.
      Erittäin miellyttäviä ja edullisia kokemuksia kaikki. Nouset junaan Helsingissä (tai väliltä) ja heräät sitten rajamuodollisuuksien jälkeen aamupäivällä pirteänä Moskovassa.
      Oman teekupin kun ottaa matkaan, sekä teepussit, niin kuumaa vettä saa hakea mielin määrin vaunun konduktööriltä, heitähän on jokaisessa vaunussa vähintään yksi.
      Alkoholin käyttöä omista pulloista eivät venäläiset sulata, vaan se pitää käydä matkan aikana nauttimassa ravintolavaunussa. Tällä hetkellä puolen litran tuoppi A-oluen vahvuista maksaa hiemen reilut 3 euroa, mutta ota luottokortti mukaan, jos ei ole ruplia.
      Myös ruoka on edullista.
      Helsingissä edulliinen ja ammattitaitoinen paikka viisumin hankintaan on Ven-Fin Tour Oy Mannerheimintiellä, Tullinpuomista keskustaan päin n. 100 metriä.
      Jos ostat Venäjän rautateiden kautta matkaliput kuukautta ennen matkaa, saat lisäksi alennuksen, vaikka se onkin edullinen muutenkin.
      Varaa ryhmällesi paikat kerralla, niin pääsette samaan hytin 4 hengen osastoon.
      Hyvää matkaa!

      • Venäjänkävijä

        Tolstoin lippuja ei kyllä kannata ostaa Venäjän nettikaupasta. Aina on tullut halvemmaksi ostaa VR:ltä.


      • VisaAsiv

        Eikä viisumia tuosta kioskista Ven-Fin Tour. Ylen kalliita ovat. Helsingissä on edullisimpiakin paikkoja.


      • Venäjänkävijä

        Kerroppa halvempi paikka Helsingistä, niin katsotaan puhutko totta vai läpiä päähäsi?


      • Venäjänkävijä

        Sitähän mä vähän jo epäilinkin, ei tullut halvempaa paikkaa kenellekkään mieleen. Tuo "kioski" on antanut ainakin minulle venäjän matkatoimistoista parasta palvelua Helsingissä. Ja sitäpaitsi hinnat ovat halvimmat, mitä minä olen löytänyt.

        Suosittelen Ven-Fin Touria!


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      37
      1826
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1401
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1396
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1362
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1355
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1324
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1294
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1260
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1210
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1183
    Aihe