Valikko

Kevätesikon

Antakaapa vinkkejä. Olen kova tappamaan esikoita :.(

Ne ovat sitten ihania ja joka vuosi kun ne ilmestyvät kauppaan on pakko ostaa oikein roppakaupalla niitä. Mutta mikä on kun se niin helpolla nuokkuu!

Tiedän että tulee olla tasaisesti kosteana ja ei tykkää kovin lämpimästä paikasta!

Onko merkitystä, koska kuivaneet lehdet ja kukat voi ottaa pois ja pitäisikö ne nimenomaan leikata, eikä ottaa kädellä. Jossain luki niin????

Montakertaa kun olen alkanut ottaa kuivaneita pois, tuntuu kuin se olis ottanut nokkiinsa tästä ja kuolee! isöäiti se saa kasvamaan ne aina ja tuottamaan monet kukat. Neuvonaan rakkaus. :)

Siis apuja kiitos!

Tämä keskustelu on suljettu
Ilmianna
Jaa

3 VastaustaSen verran tiedän ainakin, että esikoita kastellaan aluslautaselta käsin. Itse kasvin juurelle ei saa kaataa vettä.

Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:

Kyllä kuivuneet kukat ja lehdet voi ottaa pois ihan miten vaan,nehän ovat jo siinä vaiheessa kuolleet.

Niinkuin edellinen sanoikin,kastele aina aluselle,anna olla lämpimässä vedessä niin kauan kuin se imee vettä itseensä,kaada ylimääräinen vesi pois.

Ei se saa olla liian märkä,anna kuivahtaa välillä. Tarvii myös valoa.

Keväällä esikot voi viedä ulos kasvamaan,omani on säilynyt kukkamaassa monta vuotta ja kukkivat keväällä kauniisti

Ilmianna
Jaa

Itse asun omakotitalossa ja kastelen esikon illalla. Ei kauhean paljon vettä. Sitten laitan sen yöksi tuulikaappiin ( siellä ei ole patteria, joten........). Aamulla otan sisälle ja esikko säteilee.

Ilmianna
Jaa

Tämä keskustelu on suljettu

Voit yhä lukea viestiketjua, tykätä kommenteista ja ilmiantaa asiattomuuksia. Halutessasi voit aloittaa uuden keskustelun samasta aiheesta.

Aloita uusi keskustelu