Cotton vai Bison ???

Koira mietinnässä

Olemme hankkimassa koiraa ja vaihtoehtoina näyttäisi olevan Bison tai Cotton. Toivoisimme mielipiteitä puolesta ja vastaan, kiitos!

(Haluaisimme pienen, kiltin ja leikkisän koiran lapsiperheeseen. Olisiko muita varteenottetavia vaihtoehtoja?)

14

1812

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Erehtynyt

      Erehdyin ottamaan uutta kotia etsivän "biisonin", vaikkei ole iso koira, niin ongelmia on ihan tarpeeksi.
      Koira on suloinen ja ilmoittaa haukulla vieraista, ei hauku muuten sisällä.

      Mutta kaikkinainen turkinhoito, roskien poisto jaloista ja syliin ottaminen sekä silittäminen on kielletty!
      Puree, ärisee, murisee ja uhkailee niin kauan, että luovutan.
      Hansikkailla kokeilin hoitaa, repi nekin.

      Jos joku tällaisen ärisijän tahtoo, niin taidan luopua.
      Hermot menee!

      • Cottonin mami =)

        Moikka!
        Mä suosittelen kyllä cottonia..aivan ihana koira ja toooodella leikkisä..jaksaa touhuta kokoajan (niin kauan kun omistajassa virtaa riittää ja vielä sen jälkeenkin) Olen kuuluut ja huomannut että bicot ovat hieman ärhäkämpi luontoisia..voi olla että olen väärässä kun ei ole henk.koht kokemusta. Itselläni on cottoni. Aivan ihana! Tykkää olla aina mukana kaikessa mitä sitten teenkin. Iloinen ja leikkisä koira. Ja on helppo kouluttaa..oppii nopeasti tavoille. Kun koirani ei ollut vielä sisäsiisti se kävi yhdessä kohdassa paperien päällä asioilla..kun tulimme ensimmäistä kertaa kotiin pentu pissasi lattialle ja laitoin sille sitten siihen paperit ja siinä hän asioitsi aina. Oma koirani tulee toimeen niin lasten,aikuisten ja muiden koirien kanssa. Ei ole koolla tai ulkonäöllä väliä kun kaikki mikä liikkuu on sen kavereita =)
        www.koirat.com sivuilla kuvaillaan että cottonit ovat koiramaailman klovneja..se kyllä hieman pitää paikkansa kyllä..välillä kun koirani oikein innostuu se melkein hyppii voltteja =)
        Onnea koiran valintaan..=)


      • RatsunMies

        Etpä näköjään ole koiraihmisiä tai edes halunnut osata opettaa koiraa - voi ressukkaa. Mulla oli 10 vuotta maltankoira oli tosi luonne koira . Kiukutteli joskus muttei ikinä näyttäny mulle hampaitaan ku leikkiessään. Joo se tytttö oli tosi persoona niitä on ehkä 1:100000 koirasta. Tolpatki kiersi takasipäin ku sano et KIERRÄ eikä ollu ku kerran opetettu.. 10 vuotta oltiin kaverei ......


      • RatsunMies
        RatsunMies kirjoitti:

        Etpä näköjään ole koiraihmisiä tai edes halunnut osata opettaa koiraa - voi ressukkaa. Mulla oli 10 vuotta maltankoira oli tosi luonne koira . Kiukutteli joskus muttei ikinä näyttäny mulle hampaitaan ku leikkiessään. Joo se tytttö oli tosi persoona niitä on ehkä 1:100000 koirasta. Tolpatki kiersi takasipäin ku sano et KIERRÄ eikä ollu ku kerran opetettu.. 10 vuotta oltiin kaverei ......

        Oli isokokonen narttu maltsu 6,5kg ..


      • emppu004

        siis oot hommannu bichon frisen ja se tota tyyliä... ei voi uskoa.. meillä bichon neiti 2½ v. tosi perheenjäsen..meidän vauvs.. toki lenkillä yritää säätään reitin kulun ja muutenkin "jääräpää" mut kiltti ku mikä ja haavaissa toinen.. astutus yritys ei kelvannu herra.. tonen yritys.. ovat niin arvokkaita et sijoitus tai oman pentueen narttu on meidäan seuraava "biisoni" pieni koira mut ISO EGO!!!


    • bichon friseetä

      mukava ja yleensä hiukan rauhallisempi ja tasapainoisempi kuin cottoni..ja turkki mukavan lyhyt vaikka hoitoa siinä piisaa. Muita ehdotuksia on maltankoira(ei ihan pienten lasten perheeseen sen verran pieni), lhasa apso, shit zu, löwchen, ..

      • Helkkis

        Miten olisi Bichon Havanais..myös aivan mahtava rotu; iloinen leikkisä ja rauhallinenkin osaa olla ja omissa oloissa leikkivä kun vain opettaa siihen. Meille on nyt vähän reilu viikko sitten tullut sellainen eikä ole vielä saanut pettyä. TIetty pentukoiralla tahtoo aina välistä olla sitä virtaa vaikka muille jakaa, mutta kyllä se siitä tasoittuu. Havallahan kasvaa turkki vaikka maahan asti ja sellaiseksi se on tarkoitettu jos aikoo näyttelyissä käyttää, mutta turkin voi myös hyvin pitää lyhyenä jos ei pitkää halua! Ja uskoisin että havan turkin hoito on helpomi kun Frisen. Ainakin näin minulle on monesti sanottu. Frisellä kun on paksumpi, kiharainen ja sellainen "huopamainen"

        Ei muuta kuin onnekkaita koiranhankinta hetkiä(tuossa se lattialla vetelee lelujaan :)


    • emppu004

      . no ehdottomasti bichon frise.. molemmat sulosia pentuina mut sit isona kyl sil biisonilla on mallia ku pikku jumalattarella.. meidän neiti ainakin muistuttaa prinsesaa.. joka luulee voivns apäättä esim.lenkillä reitin valininnan ja omistavansa puoet.. jos ei koko valtakuntaa.. mut pomo.. se on mammma!

    • koirathieir

      nyt on pakko kysyä et hankitteko koiran ja jos kylllä, niin minkä :DDD??

      • koirakuumeen ystävä

        otamme coton de tulearin!


    • koirakuumeen ystävä

      Ottaisiko bichonin vai cottonin? cotton ihana mutta bichon jää sitten vaivaamaan. Kumpi olisi parempi?

      • ViiVel

        No ota ensin vaikka se cotton, ja sen kaveriksi muutaman vuoden päästä se bichon=). Mulla itsellä on bichon, ja ihana onkin. Cottonista ei kokemusta.


    • Ankrieli

      Meillä on kaksi bichon frisetä ja olen tykästynyt rotuun. Turkin pidän lyhyenä paitsi päästä ja hännästä, joten on hyvin helppohoitoinen. Itsepäisiä ovat mutta rakastavat ihmisiä. Hyvä lapsiperhekoira.

    • bichon

      Minulla on bichon frise narttu nyt reilu 7- vuotias. Ei hauku sisällä eikä lenkillä toisille koirille. Leikkisä ja oppii helposti temppuja ja ollu helppo kouluttaa myös tottelevaisuutta. Olen nähnyt kyllä todella huonosti käyttäytyviä bichoneita, mutta luulen ettei ole kunnon tapakoulutusta saaneet ehkä koskaan. Itse aloitin omalla sessullani tapakoulutuksen heti kun pentu tuli kotiin ja hyvin ollaan pärjätty.
      Kouluttaessa kun on johdonmukainen niin pärjää.
      Turkin hoitoon menee aikaa varsinkin keväisin ja syksyllä kun on ns. kura- aika, mutta sehän on kyllä sama varmasti cottonillakin.
      Päädyt nyt mihin rotuun vain niin peräänkuulutan sitä tapakoulutusta.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      43
      2240
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      52
      1759
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      41
      1563
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      44
      1520
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1475
    6. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      8
      1454
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1451
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      4
      1375
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      6
      1294
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      9
      1253
    Aihe