Nukkuessaan kuoleminen

mietteliäs...

Mieleeni tuli ihan kummallinen ajatus, jota olen mietiskellyt...eli monet ihmiset toivovat, että saisivat nukkua pois yöllä, kesken unien, ettei tuntisi mitään. Jos joku taas sitten kuolee nukkuessaan, monet voivat sanoa, että hyvä kun nukkui pois niin rauhallisesti. Mutta mistä me tiedämme, onko unessa pois nukkuminen niin hyvä asia? Olen miettinyt sitä, että entä jos heräätkin kesken uniesi esimerkiksi kauheisiin kipuihin ja tuskiin ja sitten nukut pois, tajuat ensin että nyt tulee lähtö. Eli emme voi todellakaan tietää...
Tarkoitukseni ei ole loukata ketään, halusin vain kertoa ajatuksistani.

30

18347

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kipuja kuollessaan

      No eipä tommosia paljon voi miettiä kun ei tiedä mutta monella voi esim. sydän pysähtyä nukkuessaan ja monikin asia menee niiku varmasti nukkumisesta tajuttomuuteen ja kuolemaan.. me ei voida tietää kaikkea ja kuolemahan vie ne loput kivut ainaski sillon lopullisesti..mie mietin oman pojan kuolemaa ku meni ulosajossa että olikohan kipuja vai menikö kerralla.. mietin ja vatkaan sitä että kun pääsä iski käviköhän.. ja mutta minä en tiedä vastausta sen vaan että paikan päällä on kuollu ..ja sitä että menikö heti voin ehkä sitte saada ruumiinavauspöytäkirjoista mutta pitää odottaa vielä..mutta uskon itse siihen että kun se tälli tulee menee ainaski taju heti ja ilmeisesti niin kova pysähdys on ollu että ihminen kuolee välittömästi kun ihminen ei yksinkertaisesti kestä kauheita tällejä.. saahan sitä aina mietiskellä.. jospa vastauskin joskus saatais..!!

    • niin...

      Olen täysin samoin ajatellut kuin sinä. Mistä sen tietää mitä tapahtuu kun nukkuessa kuolee? Monesti ei ole edes ketään vierellä katsomassa, kun esim. yllättäen nukkuessa on joku poistunut.
      Voi käydä hyvinkin hereillä ennen kuolemistaan ja tuntea kipua tai tietoisuutta siitä, että nyt tuli lähtö, eikä ehkä voi tehdä mitään.
      Minäkään en ymmärrä mistä tuo sanonta tulee ja mitä se tarkoittaa? Olen nähnyt monien ihmisten kuolevan pois työssäni sairaalassa ihan valveilla ollessaan. Mitä ero on siis kuolla nukkuessaan kuin kuolla valveilla ollessaan? Molemmissa tapauksissa kuolema tulee, kipuja ja tietoisuutta voi olla, tuntemuksia, ym. En ole kyllä sen kummemmin pohtinut pitemmälle, ajatellut vain, että mikä ero siinä on.

    • ....

      Ehkä sillä tarkoitettiin ettei tunne enään eikä herää.

      Mutta joo mahdollista. Eihän jälkikäteen voi sanoa miten kävi jos joku vaan löydetään. Että miten meni oliko tuollaista kun sanot. Ei kaikki nuku tosiaan.

      • Anonyymi

        Eikös se selviä kuolinsyytutkimuksessa.


    • titaras

      niinpä...olen itsekin miettinyt samaa asiaa...
      mitä on nukkuessaan kuoleminen? Sanotaan että puolituntia sitten hän oli ihan ok ja virkeä ja sitten hän vaan oli kuollut=nukkunut pois. Tuli yllätyksenä hoitohenkilökunnalle !
      Mitä hän mietti kun sydämeen koski, vai koskiko?
      Olisiko joku voinut auttaa, ei muka ambulanssi henkilökunta....
      Mikä on ihmisen , sairaan ihmisen arvo terveyskeskuksessa????
      Olen todella vihainen, isäni tapettiin terveyskeskukseen. Kuolema tuli meille kaikille täytenä yllätyksenä.
      Kuka kantaa vastuun, vain me omaiset joita asia ainoastaan liikuttaa.

      • apusi

        uskon vakaasti näin; on syntyessämme määrätty ja päiviemme luku tiedossa ja siinä ei auta mitkään ihmisvoimat. Katsoin vierestä kun tyttöämme elvytettiin asianmukaisesti, paneutuen ammattinsa kaikki "peliin" niin vain ei riittänyt!! yksi hetki ja sydänkäyrä oli jo normaali kuin se voi olla.. yhtäkkiä seuraavalla sekunnilla se on pelkkää viivaa _______________________ Lääkäri katsoi kelloa ja sanoi viimeisen ajan.

        Omalta kohdalta olen saanut kokea useamman kerran törkeitäkin hoitovirheitä..
        Olin tk:ssa vuodeosastolla ja kun selkäkipu oli sietämätön valitin ääneen jopa huuto pääsi lääkärin tutkiessa. Tämä oli suivaantunut kun ei saa kerta tutkia "vaiennetaan" tämä sitten. määräsi Diapamia 10 kertaisen annoksen (enkä muuten liiottele, se on potilas papereistani luettavissa) suurimpaan sallittuun määrään verrattuna. Se sammutti minut kyllä kesken wc asiani onneksi mieheni oli taas vierellä ja hoitajan kanssa olivat raahanneet takaisin sänkyyn. Seuraavana aamuna tuli joku väärälle alalle lähtenyt hoitsu huutaan minulle" ylös, suihkuun, petaa sänkys.. mitä minä täällä makaan nuori ihminen!!!" Soitin miehelleni tuu hakemaan kotia ja lähdin. Kotona sairastin selkäkipuni loppuun..

        Toisen kerran sitten..

        Minä olin keuhkoveritulpan "kynsissä" ja sanoin että tuntuu olevan kuin keuhkoista olisi puolet pelistä pois. lääkäri nauroi ja sanoi "ei noin nuorella sellaista ole höpsis, liikahapensaanti sua vaivaa" ja lähti pois. Aika olisi ollut siihen olisin kuollut vaan kun ei. Mieheni avitti ylös ja mentiin kotia voimat oli kaikki mutta sanoin että kun ei minulla ole mitään..kipu oli kova rinnassa. Lähden kouluun ( opiskelin silloin, 34v)140km ajoin itse yksin autoa olin perillä mutta olotila oli niin kauhea että, menin siellä lääkäriin. Tuolla ei enää sanottu mitään liikahapensaannista vaan ensiapu ja ambulanssilla lähimpään keskussailaalaan joka oli aivan muu kuin oman kotialueen kesk.sair. Siellä olin teholla 1,5 vk ja kun olin tajuissani lääkärit oli vakavia ja kaikesta näin ettei toivoa ollut. Sitten vaan lääkätit päätti siirtää minut osastolle vaikken pystyssä pysynyt (odottaan viimeistä aikaa). Niin teholle piti tietysti saada tilaa jollekin muulle jolla on toivoa..
        Sitten vain tapahtui ihme. Kipu oli poissa ja elämänhalu palasi.. "haluan suihkuun" en sinne voinut ominpäin mennä niinpä opiskelija tyttö tuli avuksi ja kävin suihkussa. Peti oli "uudistettu" oma olokin parempi. Hiukset kuivattiin kuivaajalla kaikki oli hyvin kun isä ja äiti tuli katsomaan..
        "jaa me kun tultiin sairasta katsomaan ja täällä tämä " sankari"!! Lääkärit oli iloisia joskin tunnustivat yhden suulla etteivät he uskoneet minun selviytyvän joten tehohoito "päätettiin" lopettaa tuloksettomana.. 20 % keuhkojen tilasta kun on tulpalta vapaa (keuhk. kärjet)riittää näköjään pelastautumaan henkiin vaan sanon minä vähempikin olisi riittänyt monta mummoa tappamaan. Sitten piti käydä sydänkartiologin ultrassa. Sydämen laajentumakin oli korjautunut. Tämä tuumasi että, "on tytöllä sellainen sydän että, tämänkin "sopan" selvitti".

        On niitä muitakin jotka olisivat kuolemaksi kelvanneet mutta, tässä nämä "törkeimmät" jotka todistaa väitteeni "kun ei kuoleman aika ole se ei tule, vaan on Jumalan aika ja siltä ei sitten lääkärit pysty pelastaan"

        Papalla oli heuhkosyöpä ja oli sairaalassa. Yöllä oli ollut hereillä ja hoitaja oli sattunut viereen lähdönhetkellä jolloinka oli myös sattunut kysymään "onko kipuja?" siihen oli pappa vastannut "ettei ollut" ja samassa kuollut.

        Meidän osaamme kuuluu tällaisten miettiminen, olen kuitenkin varma että, lähdönhetki eli kuolema on tuskaton näyttääpä se sitten sivullisesta miltä tahansa ja olipa yö tai päivä.

        Sodassa pahasti haavoittuneitakin on ehditty joskus kuulemaan vähän ennen kuolemaa. Tuskat on sietämättömät yhtäkkiä on kivut poissa ja seuraavassa hetkessä kuolema on vienyt tuskattomassa tilassa rajan taa.

        Joten.. tässä minun kokemuksia koettua ja kuultua.


      • jokusä

        eikö ole kamalaa kuolla kun tietää,että kun tulee vanhemmaksi saattaa kuolla milloin tahansa esim.50->.Minusta on ainakin kamalaa,mutta voihan joku kuolla pienenäkin en tarkoitaa nyt siis vasta syntyneitä eikä millään pahalla.Olisi kyllä kamalaa,jos joku kuolisi.Sitten,jos kuoleman pystyisi ennustamaan jotenkin se olisi vielä kamalempaa.Tai ,jos on ollut jossain leikkauksissa jossa saatta olla omat riskinsä.Ja,kun on leikkauksessa ja ihminen nukutetaan ja leikataan sitten,kun annetaa herätys piikkii niin ei heräisikään.Se vasta olisi varmaan todella KAMALAA!!!!.......


      • Anonyymi
        jokusä kirjoitti:

        eikö ole kamalaa kuolla kun tietää,että kun tulee vanhemmaksi saattaa kuolla milloin tahansa esim.50->.Minusta on ainakin kamalaa,mutta voihan joku kuolla pienenäkin en tarkoitaa nyt siis vasta syntyneitä eikä millään pahalla.Olisi kyllä kamalaa,jos joku kuolisi.Sitten,jos kuoleman pystyisi ennustamaan jotenkin se olisi vielä kamalempaa.Tai ,jos on ollut jossain leikkauksissa jossa saatta olla omat riskinsä.Ja,kun on leikkauksessa ja ihminen nukutetaan ja leikataan sitten,kun annetaa herätys piikkii niin ei heräisikään.Se vasta olisi varmaan todella KAMALAA!!!!.......

        Isä sanoi aikoinaan kun 50v täytti että alkaa tappovuodet...sai useita infarkteja jo reilu 40v. Mutta elää edelleen, 83 v täyttää vajaan viikon päästä. On sairauksia, sairaalajaksoja jne, mutta vaan elää. Ja haluaa elää, vaikka kulkee rollaattorilla hivenen ja omistaa vielä ampuma-aseita joilla voisi vaivaisena päästä päivistään.


    • Minä vaan..

      Monet kuolevat siihen uneen.. Vaikka ei olisi mitään "sairautta" niin ihmiset näkevät esim. unta että, putoavat parvekeelta tai jostain taivaasta.. Jos pääse maahan asti voi kuolla.. Itselleni kävi niin yks yö että, olin autossa ja se putosi järveen juuri ennen kun putosin veteen niin heräsin.. Hengitys oli jotenkin lamaantunut.. Se on todella ilkee tunne kun ei oikein saa happea.. Oishan se mukavampi lähteä unesta kun olla hereillä ja tietää mitä tapahtuu..

      • Anonyymi

        Op. Terv. huoltoon, ei voida auttaa et kuulu tänne. Lopulta 4kk myöhässä lääk H.v. Ei näe papereita kuin 2 viimeistä vuotta. Täys katastrofi. Valitus pot. As. Laittaa Eteenpäin. J. E. Vastaus täysin välinpitämätön. Sohloseuraus, rahat poissa kuukausia, jouduin luopumaan asunnosta, kun tuet katki, koska saaneet H.v. Lausunnon.


    • noname

      Itse olen lapsena kokenut nk. rajakokemuksen eli ilmeisesti sydän pysähtyi. Tämä taphtui sängyssä maatessa. Olin hyvin sairas ja heikkokuntoinen. Vaivuin nopeasti uneen ja lensin jonkinlaisessa tunnelissa kohti kirkasta valoa. Olo oli jotenkin ihmeellisen hyvä.
      Sairasta kissaa piikillä lopetettassa, kissa alkoi kehräämään ennen kuolemaansa.
      Näitä hyvänolontunteita kuvataan usein erilaisten lähellä kuolemaa käyneiden kokemuksissa ja en usko, että kuolema tuntuu pahalta, vaan pikemminkin vapauttavalta... vapautushan se kuitenkin on.

      • 283838

        Kissa kehrää myös tuntiessaan kipua


      • myös kokenut

        tuon ns. rajakokemuksen enkä sen jälkeen ole pelännyt kuolemaa. Kipua kyllä, mutta en itse kuoleman hetkeä. Se on yksinomaan positiivinen kokemus.

        Tuosta unessa putoamisesta: olen nähnyt unessa putoavani maahan asti ja loukkaantuvani pahasti, hukkuvani, kuolevani myrkytyksen uhrina ja hengissä ollaan edelleen. Kuolema unessa ei tarkoita kuolemaa todellisessa elämässä, vaan ennakoi siirtymistä uuteen elmänvaiheeseen. Se ei siis ole paha asia tai paha enne.

        Sinä, joka tunsit vaikeutta hengittää: olisikohan sinulla uniapnea? Itselläni on myös käynyt niin, että olen herännyt siihen, että olen joutunut haukkomaan henkeä. Olen käynyt uniapneatutkimuksissa, mutta tulosta en tiedä vielä. Miesystävä joutui yöllä toistuvasti herättelemään, kun kuulemma lakkasin hengittämästä. Käy kertomassa tuosta hengitysvaikeudesta lääkärille, niin pääset tutkimuksiin.

        Ja vielä alkuperäisestä aiheesta: olen herännyt syvästä unesta siis tuohon ilman loppumisen tunteeseen, rintakipuihin ja rytmihäiriöihin. Eli veikkaan, että ei sitä välttämättä pääse varkain kuolemaan, ellei sitten ole jo valmiiksi tajuton syystä tai toisesta. Kuten sanottu, itse kuoleman hetkeä en kuitenkaan pelkää enkä usko, että silloin enää on kipuja. Näin kertoi myös yksi tuttava, joka myös on rajakokemuksen kokenut. Hän selvisi pahasta onnettomuudesta käytännöllisesti katsoen naarmuitta, vaikka kaiken järjen mukaan hänen olisi pitänyt sellaiseen kuolla.

        Minä uskon myös, että me kuolemme sitten, kun on sen aika. Tiedän, että Jumala on olemassa ja että lähden täältä taivaaseen, kun kuolen (kuten kaikki muutkin) ja tiedän, että siellä ei ole mitään pelättävää ja että se paikka on niin hyvä ja ihana, että sieltä ei ole mitään halua lähteä, kun sinne kerran pääsee.

        Eletään siis levollisin mielin tätä elämäämme ja nauttikaamme jokaisesta päivästä. Kuolemassa ei ole pelättävää emmekä tiedä sen hetkeä etukäteen. Kun sen hetki kerran tulee, meidät johdatetaan siihen turvallisesti ja rakkaudella.


    • voi valita

      Niin, ei voi tietää mitä on tapahtunut ellei kukaan ole paikalla. Itse kuitenkin lastani saattohoitaessani todellakin toivoin, että hän saisi kuolla tavallaan tietämättään unessa rauhaisasti, niin että vain hengitys harvenisi kunnes hän vetäisi viimeisen heikon henkäyksen täysin rauhaisasti. Sitähän tällä usein tarkoitetaan. Mutta kuolemantaudistaan huolimatta meidät yllätettiin pahanpäiväisesti ja tilanne kriisiytyi ikävällä tavalla. Me vanhemmat olimme hänen vierellään ja oli aivan hel**tin tuskaisaa katsoa kun lapsemme tila kotona romahti ja hän kirjaimellisesti tukehtui ja haukkoi saamatta henkeä. Tähän kun rinnastaa tuon "saada nukkua unessa rauhaisasti pois" ymmärtänet varmaan mitä moni tällä tarkoittaa. Kuolema voi tulla tuskatta ja kivutta, ja sitä kaikille toivoisi ja etenkin omalle lapselleen, joka jo niin monesta oli kärsinyt. Hänen vuoteen vierellä me valvoimme kaiket yöt. Eri asia on tietysti sairaalan seinien sisällä, jossa hoitaja pari ei voi olla joka huoneessa tarkkailemassa potilaita ja näitä kuolemia sielläkin yllättävästi valitettavasti tulee. Silloin emme voi tietää onko potilas ehtinyt kokemaan tuskan hetkiä vai vain lakannut hengittämästä.

      Joka tapauksessa, näitä on sikäli turha mietiskellä, sillä emme voi itse valita tapaa jolla me tai läheisemme täältä lähdemme.

    • ..

      Meillä kävi silleen että mummo nukkui unessa rauhallisesti pois. Eli hengitys alkoi pikkuhiljaa harventua ja sydämenlyönnit vähentyi ja hiljalleen loppuivat kokonaan. Sitä ennen tosin sai kärsiä aivan kamalista kivuista kahden viikon ajan :( Tärkeintä meille oli että hän sai lopulta kauniin lähdön.

    • kerdu

      ..?

      • Pakana-77

        Musta tuntuu, että nukkuessa kuoleminen tuntuu samalta kuin valuminen tajuttomuuteen. Olen kerran pyörtynyt siten, että "filmi on vain katkennut" yhtäkkiä poikki.
        Ennen sitä tunsin pientä huonoa oloa, mutta en ollut huolissani siitä, että taju voisi lähteä just nyt. Onneksi olin istuallani valmiiksi, joten en päässyt kaatumaan. Tajuttomana ja poissa olin kuulemma noin 10 minuuttia ja heräsin siihen, kun eräs tuttu naapuri ravisteli olkapäästä.

        Olen aina ihmetellyt sitä, että miksi vaikka oman käden kautta lähtemistä pidetään
        väkivaltaisena kuolemana. Uskon, että tässä maailmassa kaksi tasoa, joista emme voi nähdä toista puolta puolta. Se puoli on henkien päivystypoliklinikka, jossa Jumala toimii ylilääkärinä. Raamatussa sanotaan, "En nähnyt kuolemaa...", siispä uskon, että kuoleva ihminen ei näe, eikä tunne omaa kuolemaansa. Toivottavasti en loukkaa tällä ketään, mutta mielestäni kuolevan tuskat ja korinat ovat vain ruumiin tuskia, eivät ihmisen hengen tuskia.


    • miettelias

      Meidän pappa kuoli kotonaan yksin nojatuoliin. Olen miettinyt ihan samaa, että olikohan kuitenkaan rauhallinen/kivuton lähtö...
      Hänkin eli yksin loppuvuotensa ja naapuri oli hänet lopulta löytänyt.

    • Jokujostain

      En usko että tuo on edes mahdollista. Liian hyvä kuolema edes kuvitella. Tosin tislaamalla typpeä hengitysilmasta ja oikein annosteltuna tuonkin voi luoda ihan keinotekoisesti.

      • Tomialatalo

        Tämä on ihan totta! Jos olette kiinnostuneet lisää aiheesta niin ottakaa yhteyttä osoitteeseen [email protected], niin voin selostaa teille metodia. Kansainvälisesti testattu, tulokset pääosin hyviä!


    • E.s.m

      Ite näin unta että oisin melkein kuollu tsunamissa, ja se tsunami tapahtu unessa suomessa sen unen jälkeen oli hiukan ahdistava olo. Unen jälkee oikee jalka on hiukan kipee kun kävelen. Entiiå että miks. :( jalka kyl meinas jäähä jumii johokin kivee siin unes mut sain sen irti juoksin ja juoksin lopulta pääsin turvaan johonkin taloon.

    • KuollaUnessaYksin

      Ehkä mukavin tapa lähteä on olla unessa ja sydän vaan pysähtyy, eikä näin enää herää unesta.
      Terveyskeskusen vuodeosaltolla käydessä näkee paljon vanhoja ihmisiä, jotka ovat saattaneet olla vuosiakin vuodeosastolla monelaisten letkujen varassa ja suuria määriä erilaisia lääkkeitä joutuvat syömään, eivätkä kaikki pysty itse syömäänkään.
      Sellaista vanhuutta ei varmaan kukaan halua.
      Moni vanhus toivoo pääsevänsä pois, kun elämä ei paremmaksi muutu.
      Monesti ajatellaan ja harmistellaan, jos ihminen menehtyy liikenne kuolemassa.
      Toisaalta liikennekuolemassa lähtö on nopea, eikä siinä joudu kärsimään, jollei jää eloon.
      Samoin sotatilanteessa. Sota on aina kauhea, mutta sodassa lähtö tulee yleensä silmänräpäyksessä, eikä jää kitumaan.

      Jos näistä jonkun valitsee, niin kuolla unessa on se jollaisen lopun toivon olevan.
      Toisaalta, jos kuolen kotona nukkuessa, niin itselläni on sellainen tilanne, että jos veljeni kuolee ennemmin, niin oma tilanteeni on se, että minut tullaan löytämään kuolleena kotoa viikkoja tai kuukausia kuoleman jälkeen, koska olen yksinäinen.

    • seppomarti

      Kesämökin vintillä elokuussa,nukkuessa.

    • UntaElämä

      KuollaUnessaYksin: ei ihmisiä enää nykyään letkuissa pidetä, edes nesteytystä ei saa vaikka haluaisi. Ja osalla sairaista kova elämänhalu, vaikka olisivat vuodeosastolla, olen nähnyt.
      Joo, seppomarti...kesämökin vintille minäkin haluaisin kuolla jos saisin paikan valita...lempipaikkani.

    • seppomarti

      Jep, vanhan viltin alla, luonnon rauhassa.rantamökin vintillä.....

    • Anonyymi

      Mä oon nyt viimeaikoina havahtunu kesken yöunien tunteeseen eträ vajoan johonkin pimeään ja keho tuntuu hajoavan ja menee iha turraksi. Sitten tulee säikähdys ja kova ponnistelu herätä. Sen jälkeen ei uskalla nukahtaa tuntiin ku olo on outo.
      Tuoltakoha se sitten tuntuu..
      Viimekerralla tuli lisäyksenä että siinä ponnistellessa näkökenttä meni aivan valkoiseksi :0

    • Anonyymi

      Mitä nyt noita kuoleman siivoojia oon jututtanu. Niin aika moni on kuollu kylpyhuoneeseen. Että yleensä se lähestyvä kuolema herättää ja varmaan siinä sitten jonkun verran tuskissaankin on. Vaikka parempi niin kuin pari viikko sairaalasängyssä, niin kuin mun iskä tai mummo.

    • Anonyymi

      Mä haluaisin nukkua ikiuneen. Mun lapset loukkaa mua,töissä vittuillaan.

    • Anonyymi

      vitut sillä on väliä

    • Anonyymi

      Mun ukki kuoli nukkuessaan noin 6-vuotta sitten ja olen siis 10v niin siitä lähtien mua on alkanut pelottaa se ja en uskalla kertoa kuraattorilla tai kellekään haluisin vaa nähä sen ees kerran niin että ehtisin halaamaan se on mun suurin toive en toivo mitään muuta haluun vaa sanoi kiitos kaikesta ukki😭😔💔

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1906
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1648
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1584
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1316
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe