Netistä testamentti

Kuusivaara

Hei! Minä tilasin yksinkertaisen testamentin missä suljen pois lapsieni aviopuolisoiden oikeus minulta tulevaan perintöön.
Minulle suositeltiin että tämä olisi hyvä tehdä ajoissa eikä sitten kun lapsilla on jo puolisot. Puoliso voisi ottaa nokkiinsa!
Laitoin netin kautta tiedot ja sieltä soitettiin seuraavana päivänä. Han neuvoi minua avioehto asiassakin ja lupasi tehdä miehellenikin oman testamentin samaan hintaan! Vaikka kyseessä onkin ihan yksinkertainen niin olen tyytyväinen kun saan 75 eurolla kaksi testamenttia. Lasku tulee testamenttien mukana.

10

2817

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • miniän näkemys

      Aivan varmasti hyvä idea tehdä rajoitus jo ennen kuin mitään puolisoita lapsilla on, juuri siksi, että muuten sen voi ottaa henkilökohtaisuutena. Tiedän tapauksen, jossa tällainen rajoitus on tehty vasta silloin, kun lapsilla on jo ollut pitkäaikaiset ihmissuhteet ja lisäksi näiden puolisoiden asiasta mitään tietämättä. Kun sellainen asia tulee jälkikäteen ilmi, niin hymyt voivat olla aika kireitä, ennen kuin asian saa itsekukin käsiteltyä mielessään.

      • mökit suvussa

        Varsinkin jos suhde on pitkäaikainen niin siinä voi joku ottaa kovasti nokkiiinsa!
        Mutta on hyvä varautua koska ikinä ei tiedä kuka eroaa ja kuka kuolee ja menee uusiin naimisiin.
        Parempi pitää mökit suvussa!


    • Jörssi89

      perheoikeus.com saa halvalla yksinkertaisen testamentin. Voit siinä sulkea pois avio-oikeuden puolisoilta.

      • PerttiPerintö

        Jos ei halua mitään perintösuunnittelua vaan ainoastaan tuon määräyksen avio-oikeuden poissuljennasta, niin ei siitä kyllä maksaa kannata.

        Jos taas haluaa, että asiat käydään kunnolla läpi ja tehdään esim. perintöverosuunnittelua ja muutakin kuin kopioidaan tuo standarditeksti, niin sitten kannattaa antaa toimeksianto ihan oikealle perintöjuristille ja maksaa siitä se muutama satanen.


    • ystäväsälapsien

      Se on muuten 'lasteni', ei lapsieni.

    • alaryyppäämään

      Turhaa teit, ei lastesi puolisoilla ole mitään perintöoikeutta sinun omaisuuteesi. Sinut perii lapsesi ja heidän lapset. Jos lapsesi perii sinulta esim 100.000 euroa, ja antaa puolisolleen 50.000 euroa, sitä ei mitkään testamentit estä. Ainoa keino estää lastesi puolisoiden hyötyminen perinnöstäsi on tuhlata ennen kuolemaa kaikki omaisuutesi.

      • Toissijaiset-saajat

        Lasten puolisoilla ei toki ole appivanhempiinsa perintöoikeutta, mutta heillä on avio-oikeus puolisoittensa omaisuuteen (johon sisältyy edesmenneiden appivanhempien perintö), ellei avio-oikeutta ole jollain tavalla suljettu pois. Siis kun lapsellesi ja puolisolleen tulee ero tai heidän avioliittonsa päättyy toisen kuolemaan, avio-oikeus otetaan huomioon, ellei ole poissuljettu.

        Samoin jos lapsesi kuolee lapsettomana, hänen leskensä perii hänet, siis perii, kysymyksessä ei ole avio-oikeus, jolloin myös appivanhempien lapselleen jättämää perintöä siirtyy miniälle/vävylle (tosin aikanaan tämän leskeytyneen miniän/vävyn jäämistö jaetaan miolempien sukujen kesken, mutta vasta sitten ja jos jotain enää on jäljellä), joten siltä varalta, että lapsesi kuolee lapsettomana (huom. lapsenlapsi voi kuolla isovanhempiensa jälkeen, mutta ennen vanhempaansa), onkin hyvä laittaa lapsesi saamalle perinnölle toissijainen saaja/-t, ellet siis halua miniäsi/vävysi sinulta tullutta perivän.


    • Anonyymi

      Hei. Tiedätkö että jos lapsellasi ei ole lapsia, niin hänen puolisona perii hänet tuosta lauseesta huolimatta.

    • Anonyymi

      Tässä on tiedoksianto-ongelma, kun testamentissa ei määrätä muusta kuin siitä, että perillisen puolisolla ei ole avio-oikeutta perintönä saatuun omaisuuteen. Perillinen on itse sekä testamentin edunsaaja että lakimääräinen perillinen. Jollei muita lakimääräisiä perillisiä ole, tiedoksiannolla ei ole kohdetta, ellei ajatella, että perillinen antaisi sen tiedoksi itselleen.

      On hyvä huomata, että perillisen puolisolla, jonka avio-oikeus on poissuljettu testamentissa, EI ole oikeutta moittia testamenttia. Hän voi toki omaisuuden osituksessa aikanaan kiistää testamenttimääräyksen pätevyyden, jos katsoo sen loukkaavan oikeuttaan.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      36
      1506
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1311
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      8
      1247
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1245
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      2
      1218
    6. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      41
      1218
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1204
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1180
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1160
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      1
      1136
    Aihe