Fuengirola

Costa

Tarviiko Fuengirolassa pelätä rahapussin ym. häviämistä ? Onko varkaita ja jos on niin missä määrin ? Kreikassa kun saa vaikka nukkua puiston penkillä ja kukaan ei vie rahoja takataskusta. Mun käsityksen mukaan Espanja taitaa olla hieman vilkkaampi paikka. Olenko oikeassa ?

17

3589

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • MATKAAJA

      KYLLÄ SAA PELÄTÄ.ROSVOJA JOKA PAIKKA TÄYNNÄ

      • Costa

        Kiitän asiallisesta vastauksesta. Sain aivan riittävästi tietoa k.o paikan luonteesta. On hienoa, kun joku viitsii vaivautua vastaamaan tietämättömän kysymyksiin...


      • kaija
        Costa kirjoitti:

        Kiitän asiallisesta vastauksesta. Sain aivan riittävästi tietoa k.o paikan luonteesta. On hienoa, kun joku viitsii vaivautua vastaamaan tietämättömän kysymyksiin...

        Olimme viime marraskuussa fuengirolassa pyörätuolipotilaan kanssa. Rantakadulla kävellessämme joku vei häneltä lompakon hieman raollaan olleesta käsilaukusta, joka oli hänen sylissään! Emme keksi vieläkään, miten joku pitkäkyntinen voi olla niin nopea, sillä meitä oli kolme ihmistä aivan pyörätuolin ympärillä. Ainut selitys, minkä olemme keksineet on, että meitä vastaan tuli mies pienen koiran kanssa ja silittelimme koiraa hetken. Nähtävästi tarkkaavaisuutemme herpaantui hetkeksi ja koiran omistaja näpisti lompakon. Kuulimme myöhemmin, että nämä koiranulkoiluttajat käyttävät nättejä koiria syöttinä ja kun turisti innostuu ihailemaan hauvelia, lompsa lähtee... Varsinkin rantakadulla ole varovainen ja muutenkin pidä laukkuasi silmällä! Taskuvarkaus on todella ammattilaisen puuhaa, ainakin Fuengirolassa!


    • Kalle

      Fuengirola tuntui ainakin minusta Torremolinosta rauhallisemmalta paikalta. Tosin en sielläkään välttämättä nukkuisi yöllä puistonpenkillä.

      Pari viikkoa sitten kylläkin siellä lomalla ollessamme oli meillä auto parkkeerattuna n. tunniksi eläintarhan takana olevalle kadulle illalla n. klo 19-20 aikaan.

      Mutta kuin ollakaan oli joku paikallinen nuorisokriminaali (?) käynyt näppärästi (ilman mitään jälkiä bensatankin luukussa/korkissa)imemässä melkein 1/2 tankkia bensaa vuokra-automme tankista....... no onneksi bensa on siellä aika halpaa, n. 0,70 e / l ! ... ja jätti se "kaveri" onneksi sen verran että pääsimme huoltoasemalle.

      Eli kannattaa katsoa mihin autonsa parkkeeraa illalla......

      Oppaamme varoitteli muuten erityisesti katukaupustelijoista, jotka kuulemma olevat tosi eteviä taskuvarkaita Malagan lentokentällä "päivystävistä" taskuvarkaista.
      Ja autovuokraamon ukko varoitteli jättämästä edes röökiaskia autoon. Paikalliset huumehörhöt ovat kuulemma joskus pistäneet auton fönarin paskaksi pelkästään senkin takia !

      Ei muuta kuin hyvää ja turvallista reissua !
      Ihan jees paikka tuo Costa del Sol !

      • sini

        aina kannattaa tietysti olla mutta olimme siellä viime syksynä, eikä meillä ainakaan ollut mitään ongelmia. rauhassa sai kävellä ja katsella , ei kukaan tullut lähellekään. loma oli tosi onnistunut ja menen kyllä uudestaan!!


    • sami

      Varokaa kukkakauppiaita, todella ovelia pitkäkyntisiä, puhun kokemuksen syvällä rintaäänellä.

      • uskomatonta-

        Päällisin puolin ei ainakaan näistä kadulla kävelevistä kaupustelijoista uskoisi että ovatkin ovelia varkaita.
        Esiintyvät hyvin kohteliaina ja nöyrinä kunnes vievät aivan silmien edestä lompakon sisällön ( setelit ) sillä aikaa kun kaivaa kolikoita.


    • uskopoisse

      Varkaita on erittäin paljon. Tavaroistaan on pidettävä hyvä huoli joka paikassa koko ajan. Fuengirolan varkaat ovat taitavia ja ällistyttävän nopeita.

      Älä koskaan säilytä kaikkia rahoja samassa paikassa. Vain päivän tarve mukana, ei enempää. Pankkikortti yms. hyvässä tallessa.

    • ABCDEFGHIJKL

      Kyllä - huomionarvoisia seikkoja kun matkustaa...
      - kahdessa blogissakin oli näitä varoituksia

      Eri seurakuntia täällä on myös laaja kirjo - tietenkin, kun on eri kulttuureitakin paljon. Tämä on hyvä, sillä avun tarvitsijoitakin on täällä paljon. Kaduilla pyörii kerjäläisiä ja kodittomia. Täällä on taskuvarkaita, mutta yleensä varkaudet kohdistuvat turisteihin eikä paikallisiin.
      Kaikki irrallinen kuten pyörät, navigaattorit jne. katoavat.
      Myös murtovarkaudet ja loistoautojen anastus on täällä ongelma (onneksi meillä on iveco).
      Tämän lisäksi kaupunki kärsii alkoholismista, prostituutiosta ja huumeista.
      Rampoja sekä muita sairauksia näkee paikallisväestön keskuudessa, eikä niitä ole hoidettu, kuten Suomessa. Eräskin mies, jolla ei ollut toista jalkaa, rullasi itseään eteenpäin rullalaudalla istuen.
      http://annikapete.blogspot.fi/2015/05/elamaa-fuengirolassa-17.html


      VARO!
      Jos ajaa prätkällä niin liikenneympyrät on ihan sairaan liukkaat. -Risto Piispa

      Taskuvarkaita ja aurinkoa kannattaa varoa. -Emma Selkama

      Auringonpistosta ja taskuvarkaita. -Emilia Tuukkanen (BJJ Euroopan mestari)

      Huijareita, meduusoja, liikennettä ja taskuvarkaita markkinoilla. -Roy Roos

      Neilikoita myyviä rouvia. -Päivi Moberg


      Varo varo vasti…
      1. Älä koskaan luota vedonlyönteihin kadulla. Varo erityisesti Barcelonan kuuluisimmalla kävelykadulla Las Ramblasissa. Käden käänteessä voit menettää lomarahasi.

      2. Kun olet tiloissa, joissa on tiiviisti ihmisiä esim. tavataloissa, metrossa, torilla…jne. pidä arvotavarasi piilossa.

      3. Älä vie mitään arvokasta rannalle. Menet rentoutumaan, joten kännykkä kotiin. Älä pidä kaikkia rahojasi koskaan samassa paikassa.

      4. Ole tarkkana kun työsopimusta allekirjoitat. Älä allekirjoita mitään ennen kun olet lukenut tarkkaan sopimuksen ehdot. Pidämme yleisesti kiirettä allekirjoittamisen suhteen vaikka sen pitäisi olla päinvastoin.

      5. Älä maksa mitää etukäteen. Etenkin varausmaksuja asunnosta etenkin jos et ole 100% varma yrityksen laillisuudesta.

      6. Espanja on maa, jossa sovitaan antamalla käsi, mutta sen merkitys ei täällä ole sama kuin Suomessa. Muista kaikki aina mustaa valkoisella.

      7. Pidä huolta lasistasi kun päätät lähteä yöelämään. Juuri kun olet näyttämässä parhaimmat tanssiaskeleesi, drinkkiisi pulahtaa pari mautonta, hajutonta ja väritöntä pilleriä ja seuraavan kerran muistisi alkaa pelaa kun makaat kadulla ryöstettynä.

      9. Ravintolanlasku-huijaus. Katso aina kuitti ja varmista, että kaikki on ok. Yleistä on laskuttaa turisteilta enemmän kuin espanjalaisilta.

      10. Taxihuijaus on yksi yleisimmistä.
      http://jaaespanjaan.com/varo-espanjassa/

    • äitikkä

      Ei tarvitse! Tqai ainahan omistaan pitää huolehtia, mutta kahdesti (vain) olleena siellä en missään ole tärmännyt mihinkään tuollaiseen.

    • rosvopaikka

      Kun istut baarissa käsilaukun hihna kannattaa laittaa niin, että tuolinjalka on käsilaukun olkalenkin läpi ja sitten laukku syliin ja kun kannat sitä kanna kaikkea olkapäällä olevaa ns. vatsan päällä, älä käytä koruja ulkona ja varo kukan antajia he merkkaavat kohteet ja muut ryöstävät. Vain pikku seteleitä mukaan ja kaikki eri taskuihin ja luottokortit pois.

    • Ryöstetty

      4.3.2017 klo 11 minulta varastettiin Fuengirolassa koko matkakassa 920 €. Varasimme matkatoimiston kautta bussikuljetuksen lentokentän ja Hotelli Mediterraneo Realin välillä. Laskeuduttuani bussista noin 30 metriä hotellista minut ryöstettiin . Ensin minua tönäistiin ja sitten huomasin, että tuntematon mies yrittää varastaa matkalaukkuni bussin vierestä kadulta jonne kuljettaja oli nostanut laukun ruumasta. Miestä hätistäessäni joku kävi käsilaukullani, jonka vetoketju oli kiinni ja hihna oli kaulani ympärillä. Puolisoni oli vieressäni eikä hänkään nähnyt käsilaukkuvarasta. Huomasin varkauden tapahtuneen kun menin hotellin aulaan, jossa virkailija pyysi passit. Tässä matkakansiossa oli rahojen lisäksi myös passini ja vakuutuskortit. Käsilaukkuni vetoketju oli edelleen kiinni. Hetken päästä samassa bussikuljetuksessa ollut suomalainen nuorimies tulee ulkoa ja kysyy onko matkakansio minun ja minunhan se oli. Kaikki muu oli tallella mutta rahat oli viety. Varkaat olivat heittäneet matkakansioni hotellimme ulko-oven viereen. Juttelin erään suomalaisen kanssa. Hän on asunut Fuengirolassa 14 vuotta. Hänet oli yritetty ryöstää samalla kulmalla. Hänen mukaansa tämä paikka on yksi Fuengirolan vaarallisimmista paikoista markkinoiden ja juna-aseman lippuautomaatin lisäksi. Mediterraneo Realin vieressä on toinen iso hotelli Nuriasol, jonka alakerrassa on suuri Mercadona marketti. Varkaat tietävät, että ihmisillä on rahaa kun tulevat hotelliin tai markettiin. Päätimme, että emme matkusta enää koskaan Espanjaan mihinkään paikkaan suuren rikollisuuden takia.

      • Buenas_Noches

        Olin noihin aikoihin omatoimimatkalla myös Malagan seuduilla (Fuengirolassakin muutama päivä aikaisemmin). Mitään ei tosin sattunut.
        Mulla oli etukäteen tiedossa, että taskuvarkaudet ovat yleisiä Espanjan turistiseuduilla. Siksi mulla oli rahat, kortit ja passi kulkiessa pussukassa t-paidan alla tai shortsien tiukoissa, syvissä nappitaskuissa, ja muutenkin matkatavarat vain pienehkössä repussa, jota en koskaan jättänyt esim. bussien matkatavaosastoihin. Renfe-asemilla myöskin varmistin, että ei ollut seuraajia lähistöllä, kun ostin lippua useimmiten Visa-kortilla.
        Espanjan rikollisuus ei ole mitenkään poikkeavan suurta. Fuengirolaan tosin lienee ajautunut narkkareita ja muita rahattomia muuta Espanjaa enemmän, luulen mä.
        Omat kokemukseni lähes kuukauden reissusta ja ihmisten ystävällisyydestä olivat niin hyvät, että varmasti palaan maahan uudelleen. Valitettavasti vaan omaisuudestaan on pidettävä tiukka huoli missä päin maailmaa tahansa ja erityisesti täyteen ahdetuissa joukkoliikennevälineissä. Koskee vaikkapa Kreikkaa, jonka saarilla rikollisuus oli olematonta vielä viime vuosituhannen lopullakin.


    • Anonyymi

      Taskuvarkaita Los bolizes Rantakatu. Romanian mustalaiset tarjoavat kukkasia ja tyhjäävät lompakkosi, samalla kun yrität niitä heille pyydetysti maksaa. Kohteina järjestäen suomalaiset Keski ikäiset naiset. Tunnistavat uhrinsa ihonväristä ja huolettomasta asenteesta, joka ilmenee muunmuassa avoimesta käsilaukusta yms.. vievät rahat ja kaiken mitä irti lähtee. Mitä vaaleampi iho sen varmemmin joudut uhriksi

    • Anonyymi

      Varkaita on maailman täynnä , mutta kun rahapussin , paperit pitää vetoketjullisessa , miehillä povessa . Uskon ettei voro iske . Jos takataskussa ruuhkissa iskee jos iskee .

    • Anonyymi

      Missä tahansa voi menettää lompakkonsa. Fuengirolassa riittää varustukseksi järjen käyttö.

      • Anonyymi

        Yleensä kyllä. Ei kannata levitellä taaloja liikaa silti ihmisten naamarin edessä eikä olla varomaton muutenkaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1933
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1496
    3. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      17
      1418
    5. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      23
      1412
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1347
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1220
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1207
    Aihe