Mitä ovat munaskuut

munuainen?

Mitkä ne on ne munaskuut, jotka Raamatussa mainitaan? Esim. seuraavissa kohdissa:

"---minä olen se, joka tutkin munaskuut ja sydämet---" Johanneksen ilmestys 2:23

"---Ja otti kaiken sisällysten lihavuuden, ja maksan kalvon, ja molemmat munaskuut, ynnä lihavuuden kanssa, ja Moses suitsutti ne alttarilla." 3. Moseksen Kirja 8:16

"---Minä, Herra, tutkin sydämen, koettelen munaskuut---" Jeremia 17:10

20

3847

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • mervi

      Aapeli Saarisalon Raamatun sanakirja kertoo, että munaskuut = munuaiset, vertauskuvallisesti samoin kuin sydän ajatusten ja tunne-elämän keskus. Jumalasta, joka tuntee ihmisen sydänjuuria myöten, sanotaan, että hän "tutkii munaskuut ja sydämet" Ilm. 2:23; "Tutki minua, Herra, ja pane minut koetukselle, koettele minun munaskuuni ja sydämeni." Ps 26:2. Erityisesti Jeremia käyttää mielellään tätä kielikuvaa.

      • Hämmästynyt tyttö

        Ja minä kun olen nuoresta tytöstä saakka luullu että ne tarkoittaa munasarjoja!! Olen ajatellu et tää liittyy jotenkin siihen että Jumala pitää myös kirjaa siitä kuinka monta munasolua on hedelmöitetty ja onko käytetty kierukkaa et hedelmöitynyt munasolu on poistunut kohdusta ja sillai. No nytpähän tiedän tuonkin.


    • tuota tuota

      Mikähän virka munuaisilla sitten oikein on kun nekin pitää koetella ja tutkia?

      Sydämen tutkimisen tajuaa kuvainnollisesti, sillä sydämessähän on aina asunut tunne, mutta mikä tehtävä munuaisilla on?

      Onko se niin, että niillä halutaan tutkia pissailun määrää. Joka paljon janoaa juo paljon ja sitten tulee pissana ulos?

      Vai miten nuo kohdat selittää?

      "---Minä, Herra, tutkin sydämen, koettelen munaskuut---" Jeremia 17:10

      Joku viisas nyt heti kertomaan miksi pitää koetella munaskuut(munuaiset)?

    • Trubaduuri

      viittaus paikkaan jossa sukusolut
      kehittyvät , Mies Nainen = jälkeläinen
      (uros naaras) (lapsi)
      ps. ei tarvitse lainauksia kirjallisuudesta

    • elina

      ja minä kun olen aina kuvitellut sen tarkoittavan palleja :]
      ootteko nyt ihan varmoja tosta?

      • Anonyymi

        Eikä tarkota vaan munuaisia


    • tietää

      Munaskuut on kerran kuussa munittavia kananmunia.

      Eli tutki kerran kuussa kanasi munimat munat!!!!!!!

      • Anonyymi

        Ei tarkota kumpikaan,vaan munuaisia


    • elina

      nyt kun tarkemmin tutkin, huomasin minun raamatussani lukevan aina munaskujen paikalla salaisuus tai ajatus. tai salainen ajatus?
      ei voi muistaa :]

      • 64654654657476546565

        ahaa, uudessa raamatussa on alettu vääristelemään.


      • Anonyymi
        64654654657476546565 kirjoitti:

        ahaa, uudessa raamatussa on alettu vääristelemään.

        Ei oo väärennetty


    • JV

      νεφρός

    • vesi virtaa

      munuaisten ja veri sydämen läpi, molemmat elintärkeitä ihmisen ruumiin ja sielun ja hengen toimimisen kannalta.

    • grundval

      Ei kansa Palmen murhaa vaatinut. Ei sitä vaatinut kukaan. Yksi syy hänen lähtöönsä pois julkisuudesta oli varmaankin tuleva Moskovan vierailu, josta jotkut eivät olisi pitäneet.
      Kun esittelin tuon videon tässä alla niin tästä välistä on poistettu 14 pitkää viestiä.
      Tässä videossa Ingmar Krusell, joka alkujaan sanoi, että murha oli median ja jonkin maan tiedustelupalvelun yhteistyötä, kääntää takkinsa ja vihjailee pelkästään Petterssonin suuntaan. Hän puhuu pakenijan erikoisesta juoksutyylistä. En tiedä toiko hän sen ensimmäisenä esille, sillä se kuuluu jutun juoneen (alkujaan jewish run ja sitten mannen sprang som en elefant.) Kukaan ei ota kuuleviin korviinsa näitä väitteitä, miksi juoksu tyyli tuli kuvioihin myöhemmin.
      Moni poliitikko sanoo, että Ruotsille olisi parasta, jos murhaaja olisi yksinäinen sekopää tai oikea seinähullu (en ensam vettvilling) ja moni tietävä sanoo, että Ruotsille olisi parasta jos murhaa ei koskaan edes selvitettäisikään ja ettei Ruotsin kansa ole valmis kuulemaan totuutta murhasta.
      https://www.youtube.com/watch?v=muWXiGUwrYI
      Pettersson olisi paras ratkaisu Ruotsille, mutta kun se ei käy- se ei käy - se ei käy. Miehellä oli alibi, niin kuin Haamumiehelläkin. https://vignette2.wikia.nocookie.net/palmemordet/images/8/8f/Fantomen.jpg/revision/latest?cb=20110731144435 Mutta Haamumiehen alibi on bluffin motiivi. Se on vaikea ymmärtää ja tajuta.

      En vanlig benämning på privatpersoner som försöker hitta sanningen om Palmemordet är "privatspanare". Ruotsissa henkilöitä, jotka tutkivat yksityishenkilöinä erinäisiä murhia pelkillä tiedoilla, joita saavat lähinnä tiedotusvälineistä, kutsutaan hienosti nimikkeellä "privatspanare". Minä luin jostain suomalaisesta huuhaa-lehdestä, että heitä kutsutaan "mulkvisteiksi".
      Tunnettuja privatspanareita on Sven Anér, Lars Borg-näs, Ingvar Heimer, Lars Krantz, Fritz G Pettersson, Lennart Remstam, bröderna Kari Poutiainen och Pertti Poutiainen och Gunnar Wall.

      Minä olen liittänyt, olematta mikään 'mulkvisti', yhteen Palmen murhan ja vakoilun ja Elia Kazanin filmin 'Saarroksissa' (The Boomerang) ja Haamumiehen (Rikhard III) jota vakoiltiin, sillä hän näki tuon filmin jokin viikonloppu ennen murhaa ja se oli viimeinen ohjelma minkä telkkarista oli nähnyt niin siksi se palautui hänen mieleensä pikkuhiljaa (i slow motion) 'murhan' jälkeen. Hänellä on alibi, vaikka itse filmi se ei suoranaisesti olekaan. Jos hänet oltaisiin pidätetty heti murhan jälkeen, niin hänen kertomuksensa olisi saanut kuulustelijat tärisemään munaskuitaan myöten (skaka i sina grundvalar). https://archive.org/details/Boomerang1947Ntsc
      Katsokaa se uudelleen niin löydätte uusia yhtymäkohtia ja tajuatte taas jotain uutta. (minulla on henkilökohtainen syy ratkaista tämä mysteerio) (en halua Ruotsille enkä ruotsalaisille mitään pahaa)

      Tuo murhan rekonstruktio varmaan paljasti myös sen, että kaikki tapahtumat paikalla on tapahtunut kuin hidastetussa filmissä (i slow motion). Palme makasi maassa useita minuutteja ja ambulanssi tuli paikalle sattumalta ja vei miehen vaimoineen mennessään. Vaimo tuli sitten sairaalaan eri kyydillä ja eri takissa johon kuula oli osunut. Todistajien kertomat ajat eivät täsmää, kun niitä vertailee keskenään. Ne on keksittyjä. Uusi rekonstruktio paljastaisi vain bluffin ei muuta. Moni on vielä elossa noista lavastajista (kriisi näyttelijöistä) Hekään eivät tiedä kaikkea tai sitä, miksi heidät otettiin mukaan tähän bluffiin.

    • eijumalauta
    • violaluna17

      Sitähän minäkään en ole ikinä ymmärtänyt! Olenkin aina hyppinyt niiden kohtien yli. Raamattu ei selitä sitä. Miksi munuaiset olisi niin tärkeät,että Herran pitää erikseen sanoa siitä? Ehkä nyt nuo viittaukset munasarjoihin ja lisääntymiseen ovat oikein.En tiedä. Herrahan käski ihmisten alussa lisääntyä. Kummallinen sana se on joka tapauksessa.

      • Anonyymi

        Raamatussa mainittu munuaisrasva on ollut arvokasta tavaraa.
        En tiedä maistuisiko se nykyihmisen suussa muulle kun kuselle.
        Jumalalle se on ollut tärkeä savun lähde, sitä on polttouhrattu. Sonnivasikoita, vuohia ja lampaita on tapettu ja poltettu Luojan lepyttämiseksi.
        Vertakin on roiskittu temppelissä samassa tarkoituksessa.


    • violaluna17

      Ahaa! Perun tuon edellisen viestin. Katsoin Raamattu kansalle käännöksestä,ja siinä oli alaviite Jer, 17. kohdalla munuaiset. Ja tekstissä sana sisimmän. Ilmestyskirjassa on tmän käännöksen mukaan luku 2 jae 23. Hänen lapsensa minä tappamalla tapan ja kaikki seurakunnat saavat tuntea,että minä tutkin mielet ja sydämet ja annan teille kullekin tekojenne mukaan. Olisin olettanut,että se outo 'munaskuut' tosiaan olisi viitannut lisääntymiseen. Mutta olin väärässä. Anteeksi kaikilta. En tahdo tahallani johtaa harhaan edes yhdessä Raamatun sanassa. On hyvä omistaa monta käännöstä Jumalan Sanasta juuri kummallisten kohtien takia. Eli uuden kirkkoraamatun käännös aivot ei sitten ole ihan oikein ,ellei ajatellasanasta mieli.

    • Anonyymi

      Ku-- pää on varmaan ollut kääntäjien mielessä.
      Munuaiset ja aivot eivät muuten yhdisty.

    • Nykysuomen sanakirja, Suomalaisen kirjallisuuden seura 1958:

      Munuainen, tavataan vain Raamatun kieleen pohjautuvissa kuvaannollisissa ilmaisuissa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1977
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      43
      1516
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      28
      1428
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1427
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1421
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1385
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1357
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1290
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1230
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      Hämähäkit, kotilot ja hyönteiset
      5
      1217
    Aihe