Kysymyksiä Bulgariassa käyneille!!

Matkalle tietoa

Ollaan lähdössä nyt ensimmäistä kertaa Bulgariaan ja muutamat jutut mietityttävät.
Osa on tooosi tyhmiä :) mutta vastausta odotan niihinkin.

Miten kaupanteko? Onko myyjät "liian innokkaita" myymään? Millä kielellä neuvottelet kaupan syntymisestä?

MIten ravintolassa, näkyykö listassa mitkä on alkupaloja , mitkä pääruokia jne.? Kaikki on tilattava erikseen, mutta pitääkö alkupalat ja pääruoka tilata yhtäaikaa?
Milloin ja miten lasku pyydetään?

Ruokaan vielä liittyen, miten voin välttää punaista lihaa?? Esim. ne padat, niitähän on erilaisia.
Uskaltaako kanaa syödä?

Miten lapsiin suhtaudutaan?

Huijjaako taksikuskit, bussikuskit, ravintolatyöntekijät jne...??

Ja jos tuntuu että minun pitäisi tietää vielä jotain , mistätahansa asiasta niin kerro pois :)

Olemme menossa Burgasiin ja käymme siinä lähellä olevissa kylissä / kaupungeissa.

KIITOS

30

8282

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • on kuin

      Suomessa ravintoloissa. Eli tilaat mitä tahdot ja siinä järjestyksessä. Kanasta voisi sanoa, että grillattuna yksi parhaita ja edullisimpia ruokia. Ei kukaan huijaa, mutta taksi saattaa vedättää hiukan, joten voit kysyä etukäteen hintaa. Kultahietikon alueella ei kukaan varasta, mutta Varnassa tai erityisesti bussimatkalla voi taskuvaras iskeä. Etenkin bussin oven edessä olevassa ruuhkassa/jonossa, mutta jos rahat hyvin taskussa, niin ei varastaminen onnistu. Burgas ?En tunne Burgasia.

    • vastailen

      - kaupanteko, en muista, että olis missään tyrkytetty, ei ainaskaan haitaks asti
      - mä neuvottelen venäjänkielellä, nuorempien kanssa englantti
      - menu on ihan selkokielinen, en muista olleen ongelmaa. varmaan eglantti tai venäjä hyvä apu. jossain voi olla suomeksi? kyllää siitä selviää vaikka ei osais mitään kieltä. varustettu jossain jopa kuvin, näkee mikä alkupalaa(keitot, hyviä, salaatit, loistavia), pääruuat ihan OK.
      tottakait tilataan koko repertuaari yht'aikaa. no, tietty kahvi ja pliskan (punainen) voipi sitten jälkkäriksi.
      - laskun voi pyytää vaikka millä tavalla ja sanoilla englanniksi tai venäjäksi (myös varmaan saksi, mutta en käytä sitä kieltä). Myös ihan kansainväliset tavat ovat toimivia. (käsin).
      - kaikki lihahan tulee kypsänä paitsi nauta kysytään tai pyydä medium tai well-done. nietu probleema! kanaa siellä on kaikissa muodoissa ja hyvin laitettu. kananmuniakin "saattaa" olla hotellin buffetpöydässä!
      - näyttävät olevan lapsiystävällisiä.
      ja sitten, ÄLÄ vaihda rahaa muutakuin hotellissa ja pankissa!!!! toisekseen, älä säästä hotelli tasossa!!!

    • vastailen

      sovi tosiaan taxin kanssa projekti!
      esim. Kultahietikko-Varna vaihtelee pyynnit 10-30 lev. älä ota ensimmäistä, vaan lähde käveleen, kyllä laskee hinta. Hotellien kontrahtissa olevat kalleimpia. Älä sovi muutako yhteen suuntaa. Varnassa puolet halvemmat taxit. Ne ei meinaa ottaa maksua, haluavat tulla hakeen, mutta maksa vain. Et ole sidottu aikaan ja halvempi. Tietty voi soittaa, jos saman kyytin välttämättä haluaa.

    • yksi asia

      Muistaakseni siellä pitää tilata erikseen esim. perunat jotka ei kuulu pihviannokseen.

      • vastaillen

        näin monesti on, mutta myös kysyvät monessa paikassa, minkälaisilla perunoilla. Yleensä pihville tulee ranskalaiset, jos ei erikseen mainitse. Samalla kaupittelevat muutakin, kuten salaatille valkosipulileipää.


      • +-+
        vastaillen kirjoitti:

        näin monesti on, mutta myös kysyvät monessa paikassa, minkälaisilla perunoilla. Yleensä pihville tulee ranskalaiset, jos ei erikseen mainitse. Samalla kaupittelevat muutakin, kuten salaatille valkosipulileipää.

        Se valkosipulileipä on herkullista, esim.kavarmapadan kanssa.
        Vastaleivottuna tuovat pöytään, nam...


    • Matkalle tietoa

      Hei , hienoa , kiitos paljon vastauksista!!
      Heräsi pari lisäkysymystä.
      Suositelkaas kokeneet, joitain nähtävyyksiä mitkä Bulgarian matkaajan on pakko nähdä :)

      Jos olemme todella hölmöjä, mitä jätämme kokematta reissullamme ?

      Rahasta, miten pankkiautomaatilla asiointi käytännössä menee? Onko ne samanlaisia kuin kotisuomessa?

      Nyt matkatoimistoista, eli eroaako ne näillä matkoilla jotenkin niin että yksi olisi yli muiden , tai vastaavasti joku olisi alle muiden?

      Mikä on safety box, hotellihuoneessa? Tarkoitan että saako siihen avaimen vai onko siinä tunnusluku tms.?

      KIITOS :)

      ps. saatan jatkaa vielä, kunhan taas tulee uusia kysymyksiä mieleen ;)

      • kerran käväissyt

        Kävimme reissullamme Burgasissa ihan vaan ostoksilla. Ihan ookoo kaupunki. Mutta varoituksen sanoja muutama:
        Varokaa varkaita ja pitäkää käsiväskyistä kiinni lujaa! Miespuolisten kannattaa ottaa se lompsa pois takataskusta. Opas ainakin meitä kovasti varoitteli.
        Sitten kerjäläiset: kannattaa vaan kävellä ohi, vaikka niillä (yleensä mustalais)lapsosilla olisi kuinka suloisia kisun- tai hauvanpentuja näytillä (jollain kuulemma oli jopa pieni vauva mukana). Jos pysähdyt niitä katselemaan, niin kohta voip tulla koko suku sun ympärille, ja sitten onkin rahoissa ja naurussa pitelemistä. Tämä oli myöskin asia, josta opas varoitteli.
        Sitten vielä ns. "kengänkiillottajat": jos kengällenne joku roiskaisee valkoista möhnää, niin kävelkää rauhassa pois ja putsatkaa itse kengät. Jos annat kengät "kiillottajalle", niin et saa sitä takas, ennenkuin olet maksanut huomattavan summan.
        Pikakäynnillä Burgas vaikutti kivalta ostospaikalta. Hotelleista en tiedä mitään ja ihmettelinkin, mikä matkanjärjestäjä tekee sinne matkoja. Itse olimme Tsarevossa aika lähellä Turkin rajaa. Sitä kohdetta suosittelen lämpimästi varsinkin pariskunnille, jotka tykkäävät rauhallisesta menosta, ei siis bilepaikka.
        Safetyboxeja eli tallelokeroita on joko huoneissa tai hotellin respassa. Yleensä maksavat erikseen. Jos boxi on huoneessa, niin saat avaimen itsellesi. Jos respassa, niin henkilökunta antaa avaimen käyttöösi tai tulee avaamaan lokeron. Näin ainakin oli Turkissa käytäntö. Luulen, että Bulgariassa sama.
        Me retkeilimme Burgasin lisäksi Sozopolissa, joka on aikas vanha kaupunki. Ihan kiva kohde retkeillä, ja vaikka vähän shoppaillakin, jos siltä tuntuu. Kyläretket ovat myös ihan kivoja, jos haluaa tutustua paikalliseen elämään. Meillä siihen sisältyi viininmaistajaiset myös. Varmaankin matkanjärjestäjästä riippuu mimmosia retkiä on tarjolla. Kyselkää, oppaat vastaavat ja hotellikansiosta löytyy varmaan tietoa.
        Mukavaa matkaa!


    • Zombie-land

      kysyjä taitaa olla sieltä ?

      • pieni sininen

        Zombieland


    • Ei VOI olla totta !

      Missä maailmassa elät ??
      Mikä on yleissivistyksesi ??
      Miksi matkustat mihinkään ??
      Onko tämä ensimmäinen reissusi sieltä Pieksämäen asemalta muualle ??

      • matkustellut kyl oon

        Aika monessa mestassa ollunna, ääripäitä mainitakseni, Uusi-Seelantti, Australia, Malesia, Thaimaa, Kiina, Intia, Indonesia ja Etelä- ja Phjois-Ameriikka, kaiken näköistä siltä väliltä, jopa Siperian kolunna. Mutta katsos, en vain vielä ole Bulgariassa käynnä.
        Yleensä aloitan kottoo lähimmältä lentokentältä, se sattuu Elämäjärveä lähinnä oleen Ooolussa. Eikä Pieksämäen asemalla.
        Mitteen sulla toi matkustus puoli?? Mulla matkustusvuorokausia summittaisesti yli 10 vuotta. Että mitä se sullen kuuluu kenenkään sivistys, puhumattakaan yleissellainen.
        parhain terveisin einar


      • Kyllä, on totta :)

        Missä maailmassa elät ??
        Vastaan, Hyvässä
        Mikä on yleissivistyksesi ??
        V: keskiverto
        Miksi matkustat mihinkään ??
        V: Parantaakseni yleissivistystäni ;)
        Onko tämä ensimmäinen reissusi sieltä Pieksämäen asemalta muualle ??
        V: Voi että, Missä on Pieksämäki, kannattasko siellä käydä lomalla, mitä sieltä kannattaa ostaa, onko ihmiset ystävällisiä, suositteletko lomakohteena?? ...


    • Mummu57

      Moikka!!!!

      Tässäpä olisi jälleen ns. tyhmä kysymys ennen Bulgariassa käyneille. Siis mitä kannattaa ostaa esim. teini nuorelle, onko merkki tuotteita ns. biratteina. Entäs paikalline tupakka ja alkoholi mikä hinta taso??

      • urheiluvaatteen

        voi teinille ostaa. Kaikkia piraattijuttuja löytyy. Viina on halpaa.


    • Snff

      Hei,

      palasimme viime yönä Albenasta. Mukana vanhemmat ja kaksi murkkua (14- ja 13-vuotiaat).

      Huomioita reissuta:
      Kaikki on PALJON KALLIIMPAA kuin luultiin. Ruokailuun saa varata 10 euroa per henkilö/kerta, vaikka syö vaatimattomasti ilman alku- ja jälkiruokia. Ruokailuun varaamamme budjetti (päivällinen ravintolassa joka päivä) ylittyi reippaasti. Kaiken sapuskan pystyi tilaamaan englanniksi, hyvin ymmärtävät myös saksaa ja venäjää. Punaisen lihan välttäminen ei ollut ongelma, mutta laktoosittoman jälkiruoan löytäminen oli kiven takana. Tilaaminen on vaivatonta, ymmärtävät ja ovat halukkaita auttamaan tilaamisessa.

      Albenassa ei ollut varsinaisia ruokakauppoja, josta olisi löytänyt murkuille välipala-aineksia. Elivät aika paljon sipseillä, vadelmilla, maissintähkillä ja pizzapaloilla. Me aikuiset emme jaksaneet päivällä kuin juoda, eilen poislähtiessä lämpötila ulkona oli 43 astetta ja merivesi 24-astesita. Kuumuus oli meistä uuvuttavaa.

      Pyykkiä reissussa ei saanut missään pestyä. Murkut ostivat piraattikopioita merkkivaatteista. Mutta olivat nekin kalliita Albenassa, Dobritsissa halpoja. Mutta laatu ei ole hääppönen, esim. pojan sortseista vetoketjujen vetimet irtosivat ekassa käytössä ja lippis meni tänä aamuna roskiin pesun jälkeen, vaikka ohjeen mukaan pesin. Kengät olivat edullisia.

      Taksikuskit huutelivat maanvaivaksi asti "Five leva to your hotel" ja vossikkakuskit tarjosivat kyytejään "Pliis, Madam" -tyyliin. Minusta tyrkytystä oli liikaa kaupoissakin, mutta jotkuthan tykkäävät siitä, kun myyjä tulee auttamaan. Minua tyrkytys häiritsi ja siksi ostinkin tosi vähän sieltä. Englantia puhuin Varnassa myyjälle, Dobritsissa käsillä. Vaatteiden koot ovat mitä sattuvat, sovittamaan ei pääse.

      Kävimme Varnassa omatoimisesti useasti. Siellä hintataso on myöa odotettua kovempaa. Murkut haaveilivat halvoista musiikkiliikkeistä, mutta niitä ei juurikaan ole. Bulgariassa ei ole tekijänoikeuslakia, joten kaikki lataavat netistä vapaasti.

      Me vältimme kahden viikon lomallamme kaikki taudit. Joimme vain pullotettua vettä, hampaat pesimme hanavedellä. Kanaa söimme, kunhan oli kypsää.

      Lapsiin suhtauduttiin hyvin ja heitä kohdeltiin kauniisti. Ei mitään ongelmia. Aamupalalla meidän muksut saivat lettuja aikuisia enemmän ja olivat tästä kovin otettuja. Pienemmät lapset kulkivat hyvin mukana.

      Missään en kokenut tulleeni huijatuksi. Kaikki sujui hyvin. Liikenteessä bussin kyydissä pelkäsin, liikenne on kaahaamista. Nessebar oli kiva, kannattaa käydä. Siellä oli edullisia piraattivaatteita.

      Me siis oltiin reissussa kaksi viikkoa ja tultiin kotiin aamuyöstä. Rentouttavaahan se loma aina on, mutta tuskin enää palaamme Bulgariaan. Syyt ovat tässä:
      1) Hinnat ovat kovat. Taloussanomien mukaan hinnat ovat lomakohteissa nousseet viime kesästä yli 30 %. Meidän loma tuli lopulta n. 1000 euroa kalliimmaksi, kuin olimme budjetoineet, koska ulkona syöminen oli niin kallista.
      b) Ruoka ei maistunut meille, koska emme ole tottuneet voimakassuolaiseen ruokaan. Vikana iltana menimme Varnaan vain syödäksemme Mäkkärissä!!! Enää ei grillikana, -kasvikset, pihvit, pizzat ja pataruoat maistuneet.
      c) Kohteessa oli koko ajan kovin kuuma. Täältä koleasta Suomesta käsin 43-astetta tuntuu mahtavalle ajatukselle, mutta paikan päällä se on kyllä uuvuttavaa. Ostimme nettiaikaa ja istuimme pahimman porotuksen ajan hotellin ilmastoidussa aulassa lukemassa nettiä. Emme yksinkertaisesti jaksaneet olla ulkona. Toiset puolestaan nauttivat polttavan kuumasta hiekasta ja allaselämästä.

      En missään tapauksessa ole sanomassa, ettei Bulgaria olisi hyvä lomakohde. Varmasti on! Ihmiset ovat perusystävällisiä, hieronta, parturi, manikyyri, pedikyyri jne. halpaa meikäläiselle virkanaiselle. Siinä saivat kovettuneet kantapäät kyytiä, kun bulgarialainen jalkahoitaja heilutti raspia! Pienet kylät ovat hauskoja katsella bussin ikkunasta, maissi kasvaa hyvin, samoin viinirypäleet. Tuoreita vattuja saa jo nyt, nam!

      Meidän seuraava matka on kuitenkin omatoimimatka johonkin paikkaan, jossa ei asuta lomakylässä vaan keskellä alkuperäisväestöä.

      Hyvää lomaa kaikille Bulgariaan matkaaville, nauttikaa lämmöstä. Ja ottakaa tallelokero hotellista, niin ei tartte stressata passeista ja isoista rahoista. Kannoimme kaupungilla rahoja rahavyössä vaatteiden alla ongelmitta. Lomakylässä meillä oli pikkusummia sortsien taskuissa. Kukaan ei edes yrittänyt pölliä mitään.

      • Mielibidee

        Ollaan heinäkuun lopussa lähdössä Albenaan. Tottakai shoppailukin kiinnosta a mainitsit Dobritsin hintatason olleen paljon edullisempi. Oliko siellä myös hyvät vaate/kenkä/laukku-valikoimat, vai oliko valikoima myös suppeampi kuin akselilla Albena-Kultahietikko-Varna? Kiitos vastauksesta.


      • Mielibidee

        jatkokysymys tuohon shoppailuun. Osaatko heittää mitään hintoja vaatteisiin (esim. sandaalit, rantapyyhe, t-paita, jne.) liittyen? RUoka maksaa mitä maksaa ja pakko on syödä. Mutta kun Suomessa menossa alet, niin tuntuu että vaateotoksissa pääsisi täällä nykyään puolet halvemmalla.


      • Se ap

        Tosi paljon kiitoksia selkeästä kirjoituksestasi. Oliko ruoka oikeasti noin kallista??!!?!?! Joka paikasta kun saa lukea että se olisi paljon halvempaa.


      • Outi
        Se ap kirjoitti:

        Tosi paljon kiitoksia selkeästä kirjoituksestasi. Oliko ruoka oikeasti noin kallista??!!?!?! Joka paikasta kun saa lukea että se olisi paljon halvempaa.

        Itse tulin viime torstaina SB:ltä, enkä kyllä ihan purematta niele aiemman kirjoittajan esimerkkejä ruuan hinnasta. Kyllä me ainakin syötiin erittäin edullisesti joka paikassa missä käytiin. Esimerkkinä 4 hengen pääruoka, 4 tuoppia olutta, pannukakut kahdelle, jäätelöannos sekä 4 drinkkiä 57 levaa. Miten voi tuhannella eurolla ylittyä budjetti ruuan vuoksi, en kyllä käsitä.


      • takia budjetti

        ylittyi 1000 eurolla ????
        Hinnat noussu 30%, joten lyhyellä matikalla
        söitte reissulla neljällä tuhannella eurolla.
        Onneksi tänne ei saa teidän perheen lomakuvaa näkyviin.


      • djdwiur8e3
        Mielibidee kirjoitti:

        Ollaan heinäkuun lopussa lähdössä Albenaan. Tottakai shoppailukin kiinnosta a mainitsit Dobritsin hintatason olleen paljon edullisempi. Oliko siellä myös hyvät vaate/kenkä/laukku-valikoimat, vai oliko valikoima myös suppeampi kuin akselilla Albena-Kultahietikko-Varna? Kiitos vastauksesta.

        Hei,

        Albenan bussiasemalta lähtee pikkubussi pari kertaa tunnissa Dobritsiin, sinne ajetaan n. 50 mmin läpi hauskojen pikkukylien. Suosittelen!

        Kenkäparin (nainen) saa Dobritsista alkaen 5 euroa. Kaupunki on tunnettu kenkäteollisuudestaan, joten siellä oikeesti on kenkiä paljon. osa on meikäläiseen makuun outoja, osa ei. Halvimmat kengät ovat kesäisiä sandaaleja. Miesten kengät olivat 8 eurosta alkaen, muistuttivat lähinnä pukukenkiä. Lenkkareita myyydään kanssa, mutta vaikuttivat aika pilipalitossuille.

        Hinnat ovat alhaisemmat kuin Varnassa, mutta tuleehan hinnan päälle matkakulut 4,5 e/suunta per hlö.

        Me otettiin Dobrits seikkailuna. Ostin sieltä pari tuulikankaista pientä olkalaukkua (3 e/kpl) ja pojalle varustekassin liikuntaharrastukseensa 6 e. Kenkiä en ostanut, koska seurueen miehet eivät jaksaneet odotella, että olisin sovittanut niitä. Kenkiä myydään kojuissa ulkoilmassa ja 40-asteinen helle vie shoppailuhaluja...

        Dobritsiin menisin uudestaan, se on kuin paluuta lapsuuteen, kun kaikki on niin alkeellsita.


      • fekjgirtuirg
        Mielibidee kirjoitti:

        jatkokysymys tuohon shoppailuun. Osaatko heittää mitään hintoja vaatteisiin (esim. sandaalit, rantapyyhe, t-paita, jne.) liittyen? RUoka maksaa mitä maksaa ja pakko on syödä. Mutta kun Suomessa menossa alet, niin tuntuu että vaateotoksissa pääsisi täällä nykyään puolet halvemmalla.

        1 leva = 0,5 e

        Rantapyyhkeet (70 cm x 130 cm): Albenassa 10 levaa halvimmat (esim. Barbi- ja Simpson-kuvioituja), aikuiseen makuun pyyhkeet 20 levaa. Ostin halvimpia ja toimivat hyvin. Yhdellä pyyhkeellä pärjäsi viikon, sitten oli pakko ostaa uusi. Toin pyyhkeet kotiin ja hyvin ovat kestäneet pesun. Dobritsissa muutaman levan halvempia.

        Sandaalit: 10 levasta ylöspäin saa rannnalle sopivat läpyskät. Itse otimme mukaan Suomesta ostettu feikki crocksit ja olimme niihin oikein tyytyväiset. Dobritsissa enemmän malleja, myös nahkaisia. Halvempia.

        Lippalakkeja: 10 levasta ylöspäin. Kaikkia mahd. kuvioita saatavilla. Hajosi pesussa. Sama Autot-elokuvan kuviolla varustettu lippis oli Suomessa Sokoksen alekorissa 3,9 e.

        t-paidat: kaikenlaisia piraatteja runsaasti tyrkyllä. Hinnat 10 levasta ylöspäin aikuisten koissa. Pojat ostivat muutaman bändipaidan Varnasta ja ne ovat olleet mieluisia ja kestäneet pesussa. itse ostin yhden feikki urheilupaidan ja se repesi kainalosta ekana päivä.

        Sortseja: kaupunkimallisia beigejä sortseja runsaasti tarjolla. tosi kivoja malleja, hinta 7 levasta ylöspäin. Mutta huonosti kestäviä. Ostimme kolmet ja kaikkia olen nyt jo kotona korjannut. Ja yksissä on reisitaskujen vetoketjuista jo hävinneet vetimet.

        Alusvaatteita ostin itselleni. Alushousuja saa tosi halvalla ja tosi nättejä, ovat kestäviä ja istuvia. Suosittelen! Myös isoja kokoja saatavilla paljon. Rintaliivit on hankala ostaa sovittamatta. Niissa ostokseni menivät pieleen, malli oli mulle väärä. Mutta siskolleni olivat ok. Hassua ostaa rintsikoita kioskista, kun vieraat ja omat pojat katselevat vieressä! Pojille ostin feikki Calvin Klein -merkkisiä boxereita ja niihin ovat tosi tyytyväisiä.

        Sukkia saa euro/pari Albenasta, n. 60 snt/pari Dobritsista ja ovat oikein hyviä ja kestäviä.

        Varnaan ja Dobritsiin suosittelen menemään omatoimisesti, niin saa enemmän aikaa shoppailla. Varnassa torialueet on ihan lähellä Albenan bussin pysäkkiä.


      • jdwuyryr
        Outi kirjoitti:

        Itse tulin viime torstaina SB:ltä, enkä kyllä ihan purematta niele aiemman kirjoittajan esimerkkejä ruuan hinnasta. Kyllä me ainakin syötiin erittäin edullisesti joka paikassa missä käytiin. Esimerkkinä 4 hengen pääruoka, 4 tuoppia olutta, pannukakut kahdelle, jäätelöannos sekä 4 drinkkiä 57 levaa. Miten voi tuhannella eurolla ylittyä budjetti ruuan vuoksi, en kyllä käsitä.

        Hei,

        osallistuimme yhteen matkatoimiston järjestämään retkeen ja silloin oli mahdollista jutella muissa kohteissa lomailevien suoamlaisten kanssa. Albenan ja SB:n hinnoissa oli huima ero!!!

        Esimerkkejä Albenasta:
        Irish Pubissa ranskalaiset perunat, Sveitsin leike, lusikallinen kaaliraastetta ja 0,5 l cokista maksoi 13,9 euroa yhdeltä hengeltä.

        Poco Locossa kinkku-ananaspizza (jossa päällä myös herne-maissi-paprika -sekoitusta!) ja 0,5 l pullovettä sekä jälkiruoaksi juustokakku yhdelle maksoivat 11,4 e.

        Grillatut kasvikset ja liha-kasvisvarras ja 0,5 l pullovettä yhdelle maksoi 12 e.

        Ja loppusummaan sitten vielä 5-10 % tippi päälle.

        Varnassa Kentucky Fried chicken -pikaravintolassa KAKSI kanahampurilaisateriaa (hampurilainen, ranskalaiset ja 0,5 l limupullo) ja kaksi suklaamunkkia maksoi yhteensä 11 e.

        Albena on paikalla olleiden matkaoppaiden mukaan rantakohteista kallein, sanoivat, että tiukan budjetin väki on löytänyt SB:n, koska hintaero on tuntuva. En uskonut, ennen kuin omin silmin näin ja omasta pussistani levoja kaivoin maksuun. Albenassa ei ole Mäkkäriä tms. hampurilaispaikkaa.

        Me oltiin reissussa kaksi viikkoa ja ruokaan upposi aivan liikaa rahaa. Mutta meillä oli reissussa kaksi kasvuspurttista murkkua.


      • salt
        jdwuyryr kirjoitti:

        Hei,

        osallistuimme yhteen matkatoimiston järjestämään retkeen ja silloin oli mahdollista jutella muissa kohteissa lomailevien suoamlaisten kanssa. Albenan ja SB:n hinnoissa oli huima ero!!!

        Esimerkkejä Albenasta:
        Irish Pubissa ranskalaiset perunat, Sveitsin leike, lusikallinen kaaliraastetta ja 0,5 l cokista maksoi 13,9 euroa yhdeltä hengeltä.

        Poco Locossa kinkku-ananaspizza (jossa päällä myös herne-maissi-paprika -sekoitusta!) ja 0,5 l pullovettä sekä jälkiruoaksi juustokakku yhdelle maksoivat 11,4 e.

        Grillatut kasvikset ja liha-kasvisvarras ja 0,5 l pullovettä yhdelle maksoi 12 e.

        Ja loppusummaan sitten vielä 5-10 % tippi päälle.

        Varnassa Kentucky Fried chicken -pikaravintolassa KAKSI kanahampurilaisateriaa (hampurilainen, ranskalaiset ja 0,5 l limupullo) ja kaksi suklaamunkkia maksoi yhteensä 11 e.

        Albena on paikalla olleiden matkaoppaiden mukaan rantakohteista kallein, sanoivat, että tiukan budjetin väki on löytänyt SB:n, koska hintaero on tuntuva. En uskonut, ennen kuin omin silmin näin ja omasta pussistani levoja kaivoin maksuun. Albenassa ei ole Mäkkäriä tms. hampurilaispaikkaa.

        Me oltiin reissussa kaksi viikkoa ja ruokaan upposi aivan liikaa rahaa. Mutta meillä oli reissussa kaksi kasvuspurttista murkkua.

        Siis, Suomen hinnatko?! Kävittekö syömässä lähikylissä tai rinteessä olevissa ravintoloissa? Minkälainen hintataso niissä oli?


      • kallista
        jdwuyryr kirjoitti:

        Hei,

        osallistuimme yhteen matkatoimiston järjestämään retkeen ja silloin oli mahdollista jutella muissa kohteissa lomailevien suoamlaisten kanssa. Albenan ja SB:n hinnoissa oli huima ero!!!

        Esimerkkejä Albenasta:
        Irish Pubissa ranskalaiset perunat, Sveitsin leike, lusikallinen kaaliraastetta ja 0,5 l cokista maksoi 13,9 euroa yhdeltä hengeltä.

        Poco Locossa kinkku-ananaspizza (jossa päällä myös herne-maissi-paprika -sekoitusta!) ja 0,5 l pullovettä sekä jälkiruoaksi juustokakku yhdelle maksoivat 11,4 e.

        Grillatut kasvikset ja liha-kasvisvarras ja 0,5 l pullovettä yhdelle maksoi 12 e.

        Ja loppusummaan sitten vielä 5-10 % tippi päälle.

        Varnassa Kentucky Fried chicken -pikaravintolassa KAKSI kanahampurilaisateriaa (hampurilainen, ranskalaiset ja 0,5 l limupullo) ja kaksi suklaamunkkia maksoi yhteensä 11 e.

        Albena on paikalla olleiden matkaoppaiden mukaan rantakohteista kallein, sanoivat, että tiukan budjetin väki on löytänyt SB:n, koska hintaero on tuntuva. En uskonut, ennen kuin omin silmin näin ja omasta pussistani levoja kaivoin maksuun. Albenassa ei ole Mäkkäriä tms. hampurilaispaikkaa.

        Me oltiin reissussa kaksi viikkoa ja ruokaan upposi aivan liikaa rahaa. Mutta meillä oli reissussa kaksi kasvuspurttista murkkua.

        Eihän nuo samat maksa tuota edes Suomessa, ja täällä on sentään pikkuhiukkasen korkeampi tulotaso. Turisteilta nyhdetään taas viimeisetkin killingit. Taidan olla syömättä.


      • xyxyxy
        jdwuyryr kirjoitti:

        Hei,

        osallistuimme yhteen matkatoimiston järjestämään retkeen ja silloin oli mahdollista jutella muissa kohteissa lomailevien suoamlaisten kanssa. Albenan ja SB:n hinnoissa oli huima ero!!!

        Esimerkkejä Albenasta:
        Irish Pubissa ranskalaiset perunat, Sveitsin leike, lusikallinen kaaliraastetta ja 0,5 l cokista maksoi 13,9 euroa yhdeltä hengeltä.

        Poco Locossa kinkku-ananaspizza (jossa päällä myös herne-maissi-paprika -sekoitusta!) ja 0,5 l pullovettä sekä jälkiruoaksi juustokakku yhdelle maksoivat 11,4 e.

        Grillatut kasvikset ja liha-kasvisvarras ja 0,5 l pullovettä yhdelle maksoi 12 e.

        Ja loppusummaan sitten vielä 5-10 % tippi päälle.

        Varnassa Kentucky Fried chicken -pikaravintolassa KAKSI kanahampurilaisateriaa (hampurilainen, ranskalaiset ja 0,5 l limupullo) ja kaksi suklaamunkkia maksoi yhteensä 11 e.

        Albena on paikalla olleiden matkaoppaiden mukaan rantakohteista kallein, sanoivat, että tiukan budjetin väki on löytänyt SB:n, koska hintaero on tuntuva. En uskonut, ennen kuin omin silmin näin ja omasta pussistani levoja kaivoin maksuun. Albenassa ei ole Mäkkäriä tms. hampurilaispaikkaa.

        Me oltiin reissussa kaksi viikkoa ja ruokaan upposi aivan liikaa rahaa. Mutta meillä oli reissussa kaksi kasvuspurttista murkkua.

        Ohos, onpas Albenassa kalliit safkat. Me olimme Tsarevossa (100 km Sunny Beachilta alaspäin) 2 viikkoa ja kahden hengen illallissapuskat viinipulloineen kalleimmillaan teki about 15-20 euroa, että näin halpaa pienemmässä kohteessa, joka ei ole turistireservaatti. Tosin vanha Tsarevo alkaa olla sellainen (vanhasta ei paljonkaan jäljellä), mutta jos joku Tsarevoon halajaa ja ei ole lapsiperhe, niin ehtottomasti suosittelen kaupungin "uutta" puolta. Ei ole pitkä matka mihinkään ja rauhallista ehtoota voi viettää muutamissa ravinteleissa. Ei siis bilepaikka.


    • viina

      Paljon viinapullo maksaa?

    • sunnybeachille

      Bulgaria on ihan turvallinen maa, mutta taskuvarkaita kannattaa sielläkin varoa. Taksikyydin hinnan sopisin ilman muuta etukäteen, vaikkeivät olekaan yhtä kovia huijaamaan kuin esimerkiksi Prahassa. Englannilla pärjää ravintoloissa, kaupoissa ja nuoremman väen kanssa asioidessa. Hintataso on edelleen todella edullinen suomalaisella mittakaavalla katsellen, myös alkoholia saa hullunhalvalla. Myös vaatteet, jalkineet, laukut ja elektronikka kannattaa katsastaa Bulgariassa käydessä. Luonnollisesti kaikki on hieman kalliimpaa turistialueilla kuin niiden ulkopuolella. Kanaa ja lihaa uskaltaa ja kannattaakin syödä pelotta, kunhan on kunnolla kypsennettyä, salaattien kanssa suosittelen sen sijaan varovaisuuteen. Tässä lisää Bulgarian Sunny Beachistä, joka on huippusuosittu! http://blog.lomakohde.org/search/label/bulgaria

    • MrsBg

      Monta vuotta bulgaarin vaimona ja maata kolunneena monesta suunnasta... Älkää hyvät ihmiset matkustako turistirysiin kuten SB, GS tai Albena! Ette todella voi edes sanoa käyneenne Bulgariassa...noissa paikoissa ei ole mitään Bulgariaa. Valitkaa merenrannalta joku pienempi kaupunki, joka on myös talviasuttu paikallisten toimesta. Matkustakaa ihmeessä sisemmällekin maata, jossa pääsee oikeasti tuntemaan mitä on Bulgaria. Heti tippuu hinnat ja saa todella maistaa aitoa Bulgarialaista elämänmenoa. Käykää pikkukylissä, niistä on Bulgaria kasvanut, siellä on se juuri, josta ihmiset ovat tehty. Lähes jokaisella bulgarialaisella on se oma pikku kylä, jossa vanhemmat, isovanhemmat, jne. ovat kasvaneet ja joissa uudet sukupolvet lepuuttavat hermojaan. Jos TODELLA Bulgariaan haluat, käytä ihmeessä aikaa ensin tutstuen koko maan tarjontaan: vuoristoa, järviä, vanhoja kaupunkeja (kuten Veliko Turnovo), yms. Tee sitten oman mieltymyksen mukainen matka ihanaan Bulgariaan. Tosin nähdäksesi Bulgarian kauneuden, täytyy osata sulkea silmänsä tietyiltä asioilta; korruptio, mustalaisghetot, kommunistiaikaiset rupsahtaneet rakennukset... Ihanaa matkaa oikeaan Bulgariaan kaikille :)!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2052
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      46
      1591
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1471
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      20
      1451
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1415
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe