Goottityyli

tykkään :>

Mitä mieltä olette gooteista? siis tarkoitan nyt heidän pukeutumistyyliään. Itse pidän siitä, mutta tietty kaikella rajansa. En ikinä voisi laittaa päälleni jotain pientä pvc hametta niin että vesiraja vilkkuu. Enkä laittaisi myöskään verkkosukkahousuja. Enkä nahkaista paitaa tms. mistä itselleni väkisinkin tulee mieleen huora.

Pidän silti goottityylisistä vaatteista. tietynlaiset minihameet, korsetit, goottityyliset kengät ja kuiturastat ovat mieleeni.

Minua on aina häiritsenyt yhtäkkinen tyylin vaihdos. Jos joku vaikka on normaalisti tähän asti pukeutunut pillifarkkuihin, tennareihin ja värikkääseen huppariin ja seuraavana päivänä ne extrablondatut hiukset on muuttuneet mustiin, laimea meikki pandan silmiin, pillifarkut kiliseviin kettinki"hevihousuihin" ja pirteä huppari slipknotin bändipaitaan.. niin kyllä sitä vähän katsoo että mitä helvettiä. ja luultavasti useilta tulee oudoksuneita katseita ja kommenttia kyseiselle tyypille.
Ihan kaiken ylimääräisen huomion pois jättämiseksi itse olen aina yrittänyt pikkuhiljaa kehittää tyyliäni eteenpäin. Olen siinä kyllä hyvin onnistunutkin, eipä kukaan jaksa omituisesti tuijotella uusia vaatteitani, sillä teen ostoksiani pikkuhiljaa, enkä hanki kaikkea kerralla.
Nyt kun olen tälläinen vähän "tyylien välimuoto" niin olen kuitenkin törmännyt tähän iänikuiseen idioottiin wannabe.... -ilmaisuun. Tyylien välimuodolla en tarkoita sitä, että pitäisin erityylisiä vaatteita sekaisin, vaan pukeutumiseni on tällä hetkellä goottityyliin päin, mutta en täysin pukeudu niin. minulla ei ole korsetteja, goottityylisiä kenkiä, eikä hirveätä määrää goottien pitämiä asusteita. Mutta tyylini on kuitenkin goottityyliin päin. Vaikeaa selittää, mutta ehkä tuo "välimuoto" kertoo jotain :D
Eniten vain ärsyttää luokittelvien ihmisten asenne. Kaikki nuoret heidän mielestään kuuluu johonkin genreen ja kaikki samaan genreen kuuluvat ovat samanlaisia ihmisiä. Jos taas nuorella on jotain johonkin genreen ominaisia piirteitä, mutta ei ole täysin kuin luokittelijoiden standardi, voidaan kyseinen henkilö luokitella "wannabe..." joksikin. esim. nyt vaikka wannabe gootti. eli "haluaa olla gootti" joka tavallaan on aika omituinen ilmaisu. mutta monille nuorille tuo on varmaan aika tuttu.

Anteeksi viesitini on vähän sekavasti selitetty, mutta toivottavasti siitä nyt ainakin osan ymmärsi :D

9

2793

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • FrozenCorpse

      Se on todella kaunista, viehättävää ja mystistä.
      Paljastavat vaatteet ja pvc ovat irvokkaita, eivät istu käsitykseeni goottityylistä.
      Verkkosukkahousut liitetään väistämättä huoralookiin, vaikka minulle itselleni verkkopaidat ja verkot yleensä ovat vain ihanan rankkaa ja kaunista materiaalia.

      Välimuotovaatetuksen tai sinnepäin "muistuttavan" vaatetuksen wannabe-luokittelu syntyy kun goottityyli on muotia ja sitä yritetään matkia hakien "rankkuttta ja rajuutta". Viittaa kovisteluun ja angstiin, yleistä teineillä.
      Ihmiset eivät erota tyyliä oikeasti rakastavia ja sillä leikkiviä toisistaan ja jokainen joutuu stereotypioiden kyllästämäksi.
      Tiedän, että jatkuva vinoilu saa repimään letin päästä, mutta tähän voi vaikuttaa vain jatkamalla valitsemallaan tiellä pilkasta välittämättä.
      Aika näyttää onko tämä sinun juttusi ja jos on, tyylisilmä ja maku hioutuu siinä ajan saatossa.

      En näe luokittelussa mitään pahaa tai väärää, vaikka sitä yleisesti inhotaan. Toki ei ole tärkeintä mitä olet ulos, vaan se mitä olet sisälläsi.
      Ihmisiä on erilaisia ja vääjämättä meistä jokainen on jotain jossakin. Oli sitten tottumuksiltaan tai ulkonäöltään.

      Kiitos.

    • blacklittlecat

      Njoo. Monta kertaa multa on kysytty että "esitätsä jotaki kovista?" Ja yks tuttava sano mulle että "sulla on vaan tollanen teini vaihe, sä kasvat aikuiseks ja unohdat mustat vaatteet..."
      Siis mikä teini vaihde...?

      Mä pukeudun mustiin aina ja ikuisesti. Mä en välitä siitä mitä muut ajattelee mun pukeutumisesta.
      Monesti selaan vaikkapa kaltsua ja imen mallia ja yhdistellen luon oman tyylini.

      ...Mutta ne ennakkoluulot mua häiritsee...

      Itse käytän bändipaitoja ja mustia housuja. En ole oikeen hame ihminen, mutta festareille mä laitan pitkän hameen ja korsetin. Mulla oli ennen musta tukka, nyt olen punapää. :)

    • vaatetus on juuri minun mieleeni, itsekin pikkuhiljaa siirtymässä musta-violetti-punainen-linjalle. PVC ei kyllä nappaa, muutenkin olen hiukan 'historiallisromanttisen' tai viktoriaanisen vaatetuksen ystävä. Korsetteja, röyhelöitä, tumma vaatetus.

    • DisturbedPsycho

      Gootit on ihan helvetin kauniita

    • GOOTTI TYTTÖNEN

      Gootti tyyli ei ole mikään naamiaisasu minulle.
      Tunnen oloni oudoksi jos päälläni on jotkut normi farkut ja t-paita.
      Itsensä ilmaisu ja persoonallisuus ovat itselleni tärkeitä.

      Tyyliin pääsy ja vaatekaapin kokoaminen kestää aikaa.
      Jos joku haluaa gootiksi-hänellä kannattaa etsiä tietoa alakulttuurista ja jos se on jotain joka on niin "minää" niin GOOD FOR YOU!

    • Jaaaaha

      Vanha ketju, mutta ajattelin silti kommentoida. Oon 30- vuotias nainen ja oon edelleen gootti. Omalla kohdallani puhun tyyli uskollisuudesta. Näkyy sisustuksessa ja musiikissa myös, minun ja mieheni häissä näkyi myös gootti tyyli ja rock tyyli, koska mieheni on rokkari ja on 31- vuotias. Meillä on tytär, joka päättää tyylistään itse, mutta tuntuu tykkäävän paljon gootti vaatteista, ehkä tuleva gootti, kunhan aika vielä hieman menee eteenpäin. Tyttäreni on 7- vuotias ja hänen tyyliinsä en puutu, kunhan vaan on ehjät ja siistit vaatteet yllä.
      Tein pitkän pätkän töitä päiväkodilla ja minuun suhtauduttiin todella hyvin ja sain olla juuri sitä, mitä olen. Olkaa rohkeesti sitä, mitä olette, haukkujilla itsellään vissiinkin vaikeuksia oman olemuksensa kanssa. Kantakaa itsenne ylpeydellä ja nauttikaa itsestänne juuri sellaisina kuin olette :-). Minun työt päiväkodissa jatkuu syksyllä ja samalla myös opiskelukin. Turhiin ennakkoluuloihin törmää, mutta en jaksa niillä päätäni vaivata, kateellisia moukkia, ehkä, kun joku ukaltaa olla erilainen. En ole ikinä ollut laumasielu, enkä massan perässä kulkija ja valtavirta muoti tekee kaikista samanlaisia.

    • oikeagootti

      30 vuotias mies ja gootti ainakin mieleltäni. Ei näy ehkä pukeutumisessa niin hyvin kuin usein näkee koska se on melko maltillista, mutta pidän kauhuelementeistä sisustuksessa ja ei kyllä vaatekaapistakaan löydy kuin mustaa. Parasta lukemista on Edgar Allan poen kirjallisuus ja parasta musiikkia on sellainen saatanallinen melodinen musiikki.

      Se on aika naurettavaa että gootiksi luetellaan kaikki friikit. Yleensä värikkäät rastat ja helvetin rumat korkeat kengät naurettavilla remmeillä.
      Miehetkin menee ihan naurettavuuksiin nahkaviittoineen ja naurettavan korkeinen kenkineen ja hattuineen. Sirkukseen tuollaiset kuuluu.

      Tämä on goottia mielestäni:
      Tässä Carolyn Jones Addams Familysta. Katsokaa kuinka maltillinen tyyli.
      http://1.bp.blogspot.com/_4cU1j4g77N0/SivxfgdZvkI/AAAAAAAAAAM/bcc47LUDQBI/s400/gootti1.jpg

      Edgar Allan poe oli gootti parhaimmillaan.
      http://static.poetryfoundation.org/o/harriet/2014/10/Poe2.jpg

      Älkää nyt pahoittako mieltänne koska tämä on vain oma mielipide jota pidän oikeana.

      • be_yourself

        En nyt menisi sanomaan ketään eritavalla pukeutuvaa friikiksi. Hyvä, että ihmiset uskaltavat olla omia itsejään, eivätkä pilaa elämäänsä pelkäämällä toisten mielipiteitä.


    • Anonyymi

      Omasta mielestä goottaaminen on jamin paskaa purkissa maan päällä haikaran serkun takalistossa poikittain korkki auki,

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1876
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1517
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1405
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe