Grillikastike

Olen joskus merkannut muistiin seuraavan kastikkeen, jota olen vuosien aikana menestyksellä käyttänyt. Alkuperää en enää muista - josko siitä tietoa on paljon ollutkaan.

2 rl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 iso sipuli
2 rl tomaattisosetta - pyreetä mieluummin
1 rl fariinisokeria
2 rl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sinappijauhetta
2 rl worcesterhirensoossia
1 tl chiliä tai kokonainen pilkottuna
1 dl lihalientä

Helppo tehdä:

Sipulit pieneksi muhjuksi kattilaan ja paistetaan tovi öljyssä. Lisätään kaikki muut ainekset ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia.

Tämä sivellään grillattavan pintaan grillauksen loppuvaiheessa tai aikana.

Hyvää possunkylkiriville esimerkiksi.
Ilmianna
Jaa

5 Vastausta



Mielestäni valkosipulia ja tavallista sipulia ei tule sekoittaa keskenään. Tulee helposti kitkerää. Jompi kumpi.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
1 VASTAUS:
Valkosipuli kitkeröityy ruskistuessaan, tavan sippe karamellisoituu. Itse laitan valkosipulin mukaan vasta paiston lopussa tämän takia.
Kommentoi
Ilmianna
Jaa
+Lisää kommentti
Näyttää hyvältä, riippuen lihasta voisi ehkä lisätä rosé pippuria, käy naudan kanalihan kans hyvin, hauskaa juhannusta! :)
Ilmianna
Jaa
karvakäsi vemputtaa kokin special majoneesit!siinä teille soossoo!
Ilmianna
Jaa
Onneksi et sitten ömerikän malliin sitten käyttänyt sokereita vaan pidit maustesoossin maltillisen mausteisena. Tosin olisin käyttänyt enemmän tuoreita yrttejä ja jättänyt valkosipulin myöhemmäksi - ihan vain maun vuoksi.
Ilmianna
Jaa

Vastaa alkuperäiseen viestiin

Grillikastike

Olen joskus merkannut muistiin seuraavan kastikkeen, jota olen vuosien aikana menestyksellä käyttänyt. Alkuperää en enää muista - josko siitä tietoa on paljon ollutkaan.

2 rl öljyä
1 valkosipulinkynsi
1 iso sipuli
2 rl tomaattisosetta - pyreetä mieluummin
1 rl fariinisokeria
2 rl valkoviinietikkaa
1 tl suolaa
1 tl sinappijauhetta
2 rl worcesterhirensoossia
1 tl chiliä tai kokonainen pilkottuna
1 dl lihalientä

Helppo tehdä:

Sipulit pieneksi muhjuksi kattilaan ja paistetaan tovi öljyssä. Lisätään kaikki muut ainekset ja annetaan kiehua kymmenisen minuuttia.

Tämä sivellään grillattavan pintaan grillauksen loppuvaiheessa tai aikana.

Hyvää possunkylkiriville esimerkiksi.

5000 merkkiä jäljellä

Peruuta