ensikertalainen Venäjällä

kertokaas minullekkin

Kohtapuolen olen menossa Nuijamaalta venäjälle. Kuinka toimia että tullissa sun muissa jonotuspaikoissa ei olisi tukkona. Voiko joitakin kaavakkeita täyttää kotona valmiiksi... Kiitän etukäteen jo asiallisita neuvoista.

31

4741

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kotona kirjoitella

      valmiiksi tulliselvityskaavakkeet, joita tehdään menomatkaa varten kaksi, ja kaksi tulomatkaa varten. Niihin merkitään passin numero sekä auton moottorin numero, jotka on hitaita kirjoitella ulkona passikopin seinää vasten tuulessa, kun paperit liehuu ja tuuli vie ne mennessään. Lisäksi tarvitset migraatiokortin, joka on kaksiosainen, molemmat puolet täytetään mennessä, (leimataan passintarkastuksen yhteydessä) ja toinen puoli annetaan takaisin tullessa. Migraatiokorttiin kirjoitetaan passin numeron lisäksi viisumin numero. Migr.kortti on myös englanniksi. Jos se matkatoimisto, joka sinulle hommasi viisumin, voisi antaa niitä lappuja ja neuvoja jo etukäteen, olisi siitä apua. Tulliselvityskaavakkeen saa myös englanninkielisenä, joka on alussa helpompi. Reissun jälkeen sulle jää yksi niistä itselle, siitä voit ottaa mallia seuraavalla kerralla. Mutta totuus on, että jokainen narisijakin käynyt Venäjällä ensimmäisen kerran, ja opetellut ne asiat, ja on syytä sietää muita ihmisiä sen verran, että kestää sen pienen hidastuksen. Ajan kanssa sinne on lähdettävä, hermot kannattaa jättää narikkaan, se säästää sydäntä.

      • näintäällä

        KORJAUS.Menomatkaa varten kaksi isompaa lappua ja tulomatkaa varten yksi lappu pienet menoa ja paluuta varten


    • ei silti konkari

      Tuossa jo vinkkiä saitkin, mutta pälkähti mieleen, että jos Nuijamaalta on yli menossa niin tässä Lappeenrannan kohdilla pyörit. Jos sattuisi aikataulu, niin torikahvit jos tarjoat niin voisi turista asiasta. Vielä paremmin jos mätsää niin olen itsekin menossa. Yleensä siellä joku suomalainen kyllä on menossa jolta apua kysyä ja jonka perässä osaa ajaa oikeaan jonoon :)

      • ja muuta kummaa

        Venäjän tullissa Niiralassa on katoksen reunassa merkinnät rus ja ei-rus. Proseduureihin kuuluu, että merkkiviivan takana odotetaan virkailijan viittausta saapua tarkastettavaksi. Nämä ja monia muita pikku juttuja on käytössä, kuten se, että jos odotusaika tullissa on pitkä, saat luvan kysyttyä poistua autosta jo ennen tarkastusta, mutta vain vessaan, ja passi jätetään virkailijalle siksi aikaa. Jos ei autossa ole pulloa varattuna (herroilla) tähän tarkoitukseen, niin tullirakennuksessa on hyvä käydä...


      • Janis Petke

        Parempiakin harrastuksia varmaan olisi minkä takia tarvii mennä sinne nöyryytettäväksi.
        No masokismia on monen laista.
        Enään ei tarvitse "toveriuttaan" todistella.
        Pohjois Korea olisi varmaan vastaavanlainen paikka.


    • Matk-amies

      Helpommalla rajamuodollisuuksista pääsee kun käy toisen kyydillä,linja-autolla tai junalla. Lienet jo nämä kokenutkin.

    • skettunen

      Jos kysyvät, että mitä sulla on taskussa. Kannattaa vastata: käärmeitä ja huumeruiskuja

    • ylitys

      Auton peräluukussa kulkee jouhevasti..:)

      siis matkatavarat..

    • :::::::

      Minä menen aina vaalimaalta yli, mutta lienee sama käytäntö muuallakin.

      Eli mennessä kirjoitetaan 2 tulliselvitystä. Toiselle puolelle ensin sukunimi ja etunimet perään. Passin numero, kansalaisuus ja mistä tulee ja mihin menee. eli sun kohdalla mennessä nuijamaa ja venäjä ja tullessa venäjä ja nuijamaa. Lapussa on paikka johon tulee, että montako henkeä kyydissä. (vain kuljettaja täyttää tulliselvityksen. Pienemmän lapun täyttää kaikki matkustajat) sitten on 2 riviä kysymyksiä. Kaikki kohdat rastitat ei, paitsi viimeisen kohdan kyllä, joka koskee ajoneuvoa. Matkatavaroita eikä rahoja yleensä tarvikse merkitä. joskus kysytään, että onko puhelinta. Toiselle puolelle tulee auton tiedot. Rekisterinumero, malli, vuosiluku, moottorin tilavuus ja valmistenumero. lopuksi päivämäärä allekirjoitus ja kotiosoite. Venäjän autovakuutus poistui vuodenvaihteessa, joten tarvitset myös vakuutusyhtiöltä niin sanotun vihreän kortin.

      Ensimmäisellä luukulla näytetään passi ja se pieni lappu. Tarkista, että passiin tulee leima ja saat puolet pienestä lapusta takaisin. Seuraavalla luukulla annetaan auton paperit. Rekisteriote, tulliselvitys ja vihreäkortti. Auton tiedot lyödään koneelle ja saat virkailijalta lapun, johon tulee allekirjoitus tullivirkailijalta ja sinulta. tämä lappu on lupaus, että et myy autoa venäjällä ollessasi. Se on tärkeä lappu takaisin tullessa.

      Nyt olet selvinnyt tulliluukuista. voit siirtyä autolle odottamaan, että tullimies tarkistaa auton. Takaluukku ja takaovi auki merkiksi, että tulliselvitys on suoritettu. Tullimies tulee ja tarkistaa auton. (yleensä vilasee sisään) ja leimaa tulliselvitysslomakkeet ja ottaa yhden itselleen. ( näin siis Vaalimaalla ) Kun tämä kaikki on tehty, aukeaa puomi ja pääset eteenpäin. Vaalimaalla on vielä tullikohta, jossa on toinen puomi, jonka kohdalla näytetään passista tuloleima.

      Tullissa käytäntö vaihtelee ja niin kuin joku sanoikin, niin siellä on aina muita suomalaisia, jotka auttaa mielellään. Varaa rutkasti aikaa ja jätä kello ja hermot kotiin. :) Venäjällä ei kellään ole kiire, joten asioista on turha hermoilla, tai yrittää elää kellon mukaan.

      Tässä sinulle rautalangalla väännetty versio rajan ylityksestä. Mukavaa matkaa Sinulle. Niin vielä sellainen neuvo. Älä anna passiasi kenellekkään säilytykseen. Jos hävität passisi, niin uuden saa Pietarista Suomen konsulaatista ja sinne on matkaa. Pidä myös rahoista hyvä huoli. niitä on hyvä pitää monessa taskussa, niin että ostotilanteessa myyjä ei näe, kuinka paljon sinulla todellisuudessa on rahaa mukana. silmät kannattaa pitää selässäkin. Itse olen käynyt Viipurissa yksin lukuisia kertoja ja varovaisuudella hyvin on mennyt. Älä luota kehenkään, sillä joka paikassa yritetään huijata. Saatan varotella jonkun mielestä liikaa, mutta varovainen pitää olla.

      • sbsfdsf

        Nimimerkki :::::::! Erittäin paljon kiitoksia asiallisesta vastauksesta. Hienoa, että tällekin palstalle kirjoitellaan asiallisesti, meitä on varmasti useita jotka asiaa ovat miettineet. Vanja on vaikea, olkaa ihmeessä tarkkoja!


      • kerrokerro

        Ensimmäistä kertaa kuulen tuollaisesta vihreästä kortista. Tiedätkö, tarvitseeko sitä esim. kuljettaja jolla on 2-kansalaisuus (ve-su)?


      • autoilija35
        kerrokerro kirjoitti:

        Ensimmäistä kertaa kuulen tuollaisesta vihreästä kortista. Tiedätkö, tarvitseeko sitä esim. kuljettaja jolla on 2-kansalaisuus (ve-su)?

        Vakuutusyhtiöstäsi saat sen ilmaiseksi.


    • ex venakko

      kuitenkin joku miliisi tai maantierosvo tulee vastaan ja vaatii rahojasi,kokemusta on.

    • venäläinen :)

      ole varovainen jos pankissa käyt .. jos otat ison summan rahaa tililtä niin virkailia voi ilmoittaa "alamaailman" pojille ja sinut ryöstetään heti kun edes kerkiät autoosi.. saattaa lopuksi viedä miliisit autonkin alta

    • mievaasanon

      Olen usein käynyt Viipurissa ja Koivistolla sekä Svetossa. Yksin en suosittele menemään. Mie kävin usein ystävän kanssa. Eka kerralle kannattaisi pyytää joku kokenut mukaan. Auto kannattaa lukita aina. Ja rahapussi katoaa jos säilyttää sitä pers taskussa. Väkijoukkoja kannattaa välttää. Ja tosiaan Venäjällä kannattaa kiire unohtaa. Jos on illaksi töihin meno kannattaa reissu jättää vapaapäivään.Tulli jono jos alkaa vit...aan hitaalla etenemisellä ei todellakaan kannata suureen ääneen huudella kärsimättömyyttään.Joutuu silloin odottaa takuulla pitempään kuin toiset. Sen olen usein nähnyt tapahtuvan.
      Venäjällä voi hyvin ruokailla ravintoloissa, keitoissa on todella hyvä maku, suosittelen. Wc paperia kannattaa pitää mukanaan, sitä ei aina suinkaan ole valmiina.Kampaamo, parturi suutari ja ompelu palvelut on siellä edullisia.
      Jos yön yli matkailee auto kannattaa jättää vartioidulle parkkipaikalle.
      Hyvää matkaa!!!

      • VW Polo 1982

        Tuossa onkin tullut jo monta asiallista vastaustakin, kiire todellakin pitää jättää johonkin muualle ja pitää varautua jonottamiseen. Maassa maan tavalla!

        Itse olen käynnyt muutamia kertoja Venäjällä omalla autolla ja suosittelen todella ensimmäisiin matkoihin mukaan jotain luotettavaa kokenutta kaveria ja aina parempi, jos osaa venäjän kieltäkin. Monenlaista nähtävää on siellä massa, kun vaan löytää kaiken! Tiet ovat huonoja ja niihin voi varautua, pakoputkisto autossa on oltava kunnossa ja kunnon vararengas ehdoton. Ja auton jättäminen ihan mihin vain ja lukitsematta on sama, kuin ole hyvä tässä "hjyvä auto, sinä ottaa siittä vaan". Tervettä järkeä!

        Ruoka on hyvää ja kannattaa tutustua paikallisiin ruokiin, on monenlaisa herkkuja. Sitten tuo WC-paperi, todella sitä mukaan, sillä sitä ei välttämättä ole kaikissa paikoissa tarjolla... Lisäksi liittäisin matkatavaroihin jonkinlaisen sorsan, mihin voi tehdä pienemmän asian tarvittaessa (itse olen pitänyt huuhteluaine-pulloa matkassa, jossa on suuri korkki), kokemus on osoittanut, että rakko on joskus kovilla joissakin majapaikoissa, kun ei ole tietoakaan helpotuspaikasta. Korvatulpat ovat myös hyvät pitää matkassa, että saa nukuttua majoituksissa, nimittäin joissakin paikoissa on aivan uskomattomia resonanssi ääniä, joihin me "länsimaalaiset" emme ole tottuneet. Väsyneenä on paha ajaa autolla, jos ei ole nukkunut kunnolla.

        Uudella mersulla ei kannata mennä Venäjälle, mieluummin vanhalla toimivalla autolla ja muutenkin joutavat leveilyt pitää unohtaa. Rahoista tuolla olikin jo, että hajauttaa kassan eri paikkoihin, eikä tietenkää leikitä miljonääriä vähillä rahoilla.

        Rohkeasti vaan autoilemaan, paljon on nähtävää ja opittavaa siellä maassa. Suosittelen lämpimästi!!


    • koskaan on.............

      KÄÄNNY TAKAISIN!!

      Tai kerro sitten missä olet töissä............voipi olla että sieltä avautuu paikka haettavaksi kun edellinen työntekijä meni käymään Venäjällä.

      Kun tulella leikkii voi polttaa itsensä!

    • kylään

      rk-62 ja varalippaita.muutama käsikranaatti.eiköhän sillä jo alkuun pääse.

    • hoksaatkin

      että aseita ei todellakaan kukaan matkailija vie Venäjälle.
      Pyssymiehet toivottavasti pysyvät kumpikin omalla puolellaan rajaa.

    • Roope007

      Olen kymmenkunta kertaa käynnyt venäjällä työn puolesta
      ja ei ole koskaan ollut ongelmia.
      Mutta myös niinkun monessa muissa maissa
      on paljon itsestä kinnni miten pärjää
      tulliselvitys lomakkeet voi tulostaa itse.
      http://www.rus-tourist.ru/images/decla_en.pdf

      Älä jää viipuriin käy Pietarissa !! eroa kun
      yötä ja päivää.Viipuri on Pietarin verrattuna slummi.

      • joskus käynyt

        Älkää missään nimessä ylittäkö rysylän rajaa...
        On siellä niin ihme porukkaa ja ihmeelliset tavat ettei mitään tolkkua.
        Kyllä Kipling oli oikeassa....Itä on itä ja länsi on länsi eivätkä ne ikinä kohtaa....


      • ei kelpaa

        Jokaisella raja-asemalla ei vaan kelpaa netistä tulostettu tulliselvitys kaavake , pitää olla se ORIGINAL .. kokeile vaikka värtsilää jos et usko ...


    • verto

      Näitä ns tulliselvityslomakkeita ei Venäjän lain mukaan ole vaadittu enää vuosikausiin (paitsi jos viet Venäjälle yli 3000 USD:n arvosta valuuttaa), kukaan ei vaan ole muistanut kertoa siitä tullivirkailijoille. Esimerkiksi Venäjän Federaation lentoasemilla tulliselvityslomakkeita ei enää kysellä.
      Venäläiset rakastaa kaikenlaisten lippujen ja lappuja kanssa leikkimistä ja matkanteon hidastamista niin paljon kuin sillä hetkellä sattuu huvittamaan.

      Älä huoli jos tupellat papereiden kanssa, Venäjän tulli on niin hidas että ehdit odotellessasi täyttää selvityslomakkeen vaikka sata kertaa.

      Meno rajalla on kuitenkin mennyt jonkin verran rennommaksi, rajavartijoilla ei enää ole niin paljon konetuliaseita kuten vielä vuosituhannen vaihteessa.

      • kuljettaja .......

        Kuljettajan pitää täyttää tulliselvityslomake, koska auto on tullattava. Muilta niitä ei kysellä.


    • Ulkoministerimme on varsin selväsanaisesti antanut päteviä ohjeita venäjän rajan ylittämisiin. Ja on tavallaa lupautunut puolusmaan kaikkia viimeiseen irvistykseensä asti. Suomen konsulaatista saa ajopalvelua sekö huopia peräkontissa oleilua varten

    • Joskus käynyt

      Itse kun kävin Venäjällä kauan sitten, niin tuolla Venäjän puolella pyöri henkilöiä, joilla oli pistoolit kädessä( glock) Ja maastopuvut. Kyllä siinä vähän ihmetytti, mutta ilmeisesti olivat joitakin rajamiehiä myös, vaikka heillä ei koppalakkia ollutkaan.

    • kiännetty..

      ja rahhoo paljon mukkaan ja illalla ulitsalle niin aamulla ei yhtään tä!

      • ensikertalainen...

        Luin jokaisen viestin...kiitän vielä kerran vastauksistanne.
        Otan opiksi ja ojennukseksi jokaisen neuvon.
        Varoittajia en usko, lähtemästä en jätä ...koska Suomalainen ei usko kuin kokemastaan. Kiitos jokaiselle.
        Viisumi saapui eilen.


    • Citikko

      Eilen kävin eka kertaa omalla autolla. Ei mitään ongelmia. Reissu kesti 2,5 tuntia kotipihasta kotipihaan. Matkaa tuli 140 km. Kukkaro kiittää! Ylihuomenna taas.

      • vaihtoonäkkiä

        Et kai shitikalla käy? Ei kai ranskan ihme moista reissua kestä?


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1779
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1381
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1367
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      14
      1342
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1335
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1314
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe