Tekijänoikeuksista

Tiedoton.

Sitä vaan ajattelin, että onko tatuoinneissa jotain tekijänoikeuksia tai siis kuvissa? Eli voiko netistä tulostaa minkä kuvan tahansa ja teettää siitä tatuointi?

21

7271

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • ._.

      Kaikissa kuvissa on aina tekijänoikeus, riippumatta mediasta.

    • jfsklfa

      Periaatteessa voit, eihän kukaan tuollaista valvo mutta kukaan kunnon tatuoitsija ei suostu kopioimaan suoraan netistä löydettyä kuvaa vaan tekee siihen tarvittavat muutokset

      • dd

        toi nyt on taas ihan sontaa, netistä ne kuvat kyl yleensä otetaan!


      • ....................
        dd kirjoitti:

        toi nyt on taas ihan sontaa, netistä ne kuvat kyl yleensä otetaan!

        piirustustaidottomat amatöörit ottaa netistä, ammattilaiset piirtää itse...


      • ...minulle
        dd kirjoitti:

        toi nyt on taas ihan sontaa, netistä ne kuvat kyl yleensä otetaan!

        ei ainakaan ikinä koskaan millloinkaan tehdä yhtä ainoatakaan sellaista kuvaa joka voisi löytyä jonkun toisen iholta tai mistään muualtakaan. joka kuvani olen tekijälle kertonut mitä kuvalla haen, mikä on tarina sen takana, ja toteutus sen mukaan.


      • ...minulle
        dd kirjoitti:

        toi nyt on taas ihan sontaa, netistä ne kuvat kyl yleensä otetaan!

        ei ainakaan ikinä koskaan millloinkaan tehdä yhtä ainoatakaan sellaista kuvaa joka voisi löytyä jonkun toisen iholta tai mistään muualtakaan. joka kuvani olen tekijälle kertonut mitä kuvalla haen, mikä on tarina sen takana, ja toteutus sen mukaan.


      • mitähän...
        ...minulle kirjoitti:

        ei ainakaan ikinä koskaan millloinkaan tehdä yhtä ainoatakaan sellaista kuvaa joka voisi löytyä jonkun toisen iholta tai mistään muualtakaan. joka kuvani olen tekijälle kertonut mitä kuvalla haen, mikä on tarina sen takana, ja toteutus sen mukaan.

        sitten on ne tuhannet tribaalikuviot, joita on joka juntilla kädet täynnä ???


    • Tiedän deviantartissa erään muijan joka ihan tilaustyönä suunnittelee tatuointeja, joten jokakerta kun hän päivittää galleriaansa uudella taideteoksellaan, hän erityisesti painottaa että kyseinen tatuointi on TILAUSTYÖ, eikä kenenkään tulisi kopioida sitä omaan käyttöönsä KYSYMÄTTÄ lupaa ensin häneltä. Mutten usko että hän lupaa antaisi koska joku jo on maksanut tatuoinnista nimenomaan siinä uskossa että se on tehty vain ja ainoastaan hänelle. Joten jos tatuoinnin tekijä antaisi kenen tahansa kopioida teoksiaan iholleen, ei tilauspyyntöjen vastaanotossa olisi mitään järkeä :S Itse en edes ymmärrä niitäkään ketkä jälkikäteen myyvät printteinä töitä jotka on tehty aikaisemmin tilaustyönä, ja toki tilauksentekijä on maksanut työstä paljon enemmän kuin perusprintistä..! Eri asia on jos tilauksentehnyt antaa luvan tekijälle antaa kuva laajempaan levitykseen, mutta itse en moista voisi tilaajalle tehdä :( Huijaamisen makua moisessa...

    • hommat tatskoissa

      ovat vain sanahelinää. Kukaan ei lyö leiville plagioimalla toisten tatuointeja, asiakas yleensä on jo ennalta miettinyt millaisen tatuoinnin haluaa ja mitä tatuointi esittää.

      Tämä on taas yksi ihmisaivojen epätoivoinen yritys olla ainutlaatuinen koko maailmassa. Tottahan toki olemme, mutta emme varmasti niinkään paljon kuin haluaisimme. Tatuointi harvoin on ainutlaatuinen. Jos hankkii sen ainutlaatuisuuden takia tatuoinnin, niin huijaa itseään.
      Minulla on selässä tatuointi, ja se on hyvin yleistä nykyään. Enemmän kuulee kommenttia "taas tollanen", kuin että "wau". Sillä ei ole väliä, omaksi iloksi tatuointi teetetään, ei muita varten. Ja jos joku haluaa "matkia" niin ei sille mitään voi.
      Katsokaapa vaikka kuinka monella nykyään on tähti olkapäässä, kun Tea Khalifa sen aikoinaan näytti...

      • miten nautit siitä

        Miten sellaisesta kuvasta voi nauttia jota ei näe?


      • N123N

        Tähti olkapäässä -tatuointi taitaa kyllä olla vanhempi juttu kun koko Tea Khalifa.


      • "omaksi iloksi tatuointi teetetään" väität. Höpöhöötä!

        Jokainen tatuoitu on sen verran narsisti, että tietää tatuoinnin tehävän muiden katsottavaksi. Paitsi sitten kun on vanha ja iho roikkuu, tatska kuin Rohrsachin musteläiskä - silloin ne tatskat peitetään tasan tyynnin.

        Peilistäkö selkääsi katselet iltaisin ennen nukkumaanmenoa, vai?


      • Yksi tatuoitu..

        Minun ihmisaivot eivät pyri "epätoivoiseen yritykseen olla ainutlaatuinen maailmassa", mutta veikkaanpa että tatuointi on lähellä sitä ainutlaatuista.
        Kuva ei ole mikään kopio mistään, vaan yksityisen ihmisen piirtämä kuva jonka mallina ei ole käytetty muita jo olemassa olevi tatuointeja. Omaksi ilokseni sen olen ottanut ja muut saavat sitä puolestani katsella jos kiinnostaa. Kovasti tuntuu mielenkiintoa herättävänkin, kommentit ovat lähinnä "vau" ja "ohoh". Kuvan erikoisuudesta johtuen reaktiot ovat aika kirjavia ja huvittavia. Ja jos joku tulevaisuudessa tahtoo samanlaisen nahkaansa laittaa, niin ei kun vaan minun puolesta. Tiedän kumminkin ainoan alkuperäisen olevan omassa selässäni! Tämä ei nyt ihan aihetta tekijänoikeuksista käsitellyt, mutta mielipide kuvien ainutlaatuisuuteen.


    • Valokuvissakin

      Kopioitu digicamera.net:

      tekijänoikeussuoja
      Ennen kuin ryhtyy laittamaan kuvia www-sivuilleen, kannattaa uhrata hetki aikaa tekijänoikeuslain säädösten tutkimiseen. Yleensä muiden tekemien kuvien käyttöön tarvitaan tekijän lupa.

      Tekijänoikeus suojaa luovan työn tekijöitä ja heidän teoksiaan. Suoja ei edellytä rekisteröintiä eikä copyright-merkin käyttöä. Tekijänoikeus suojaa kotimaisten teosten lisäksi myös ulkolaisia teoksia. Tekijänoikeus syntyy aina luonnolliselle henkilölle. Jos teoksella on useita tekijöitä, on heillä teokseen rinnakkainen tekijänoikeus. Myös yhteisöt voivat saada tekijänoikeussuojaa, mutta ainoastaan ihmisiltä siirtyneiden oikeuksien perusteella. Valokuva kuuluu ns. lähioikeuksiin, joista myös säädetään tekijänoikeuslaissa.

      Tekijänoikeus suojaa ilmaisuja. Suoja koskee siis teoksen ulkomuotoa, mutta ei sen sijaan esim. aihetta tai ideaa. Jotta tuotos katsottaisiin teokseksi, sen on ylitettävä ns. teoskynnys. Teoksen on oltava riittävän omaperäinen ja tekijänsä henkisen luomistyön tulos. Mitään erityisiä laatukriteereitä ei sen sijaan edellytetä.

      tekijän taloudelliset oikeudet
      Tekijänoikeudet ovat yksinoikeuksia ts. vain tekijällä on oikeus määrätä työnsä käytöstä. Hänellä on oikeus määrätä teoksestaan valmistamalla siitä kappaleita ja saattamalla se yleisön saataviin. Teoksen käyttäminen edellyttää yleensä aina luvan saamista. Luvan voi antaa tekijä tai se, jolle hän on oikeutensa siirtänyt. Luvan saaminen edellyttää tavallisesti jonkinlaisen korvauksen maksamista. Säädöksin on haluttu varmistaa se, että luova työ olisi edes jossain määrin kannattavaa. Näitä oikeuksia kutsutaankin tekijän taloudellisiksi oikeuksiksi.

      Eli älkää koskaan ottako kenenkään kuvia ilman lupaa omaan tai julkiseen käyttöön. Kysykää lupa!

      • Free culture

        Tekijänoikeuslainsäädäntö on yksi aikamme suurimpia epäkohtia. Alkuperäinen tarkoitus (luovaan työhön kannustaminen) on unohtunut aikoja sitten. Sen sijaan tekijänoikeuslainsäädännöstä on tullut suuryhtiöiden ase tavallisen kuluttajan yksilönvapautta vastaan. Laissa halutaan kieltää sellainenkin käyttö, joka ei millään lailla vähennä luovan työn kannattavuutta. Nämä naurettavat lait ovat jättikorporaatioiden miljardeilla euroilla lobbaamia, eikä heitä haittaa, ettei niissä ole enää mitään järkeä. Kunhan vain kaikki mahdolliset pennit saadaan puristettua. Tämä tapaus on hyvä esimerkki: http://www.itviikko.fi/ihmiset-ja-ura/2007/10/09/riaa-tuomittu-ei-luovuta-helpolla/200724937/7

        Tatuoinnit sopivat tähän. Miten joku valokuvaaja kärsii siitä, että hänen (nettiin julkisesti laittamastaan) kuvasta joku teettää tatuoinnin? Ei mitenkään. Miten se vähentää valokuvaamisen kannattavuutta ammattina? Ei mitenkään. Silti jonkun pitäisi maksaa siitä, että saa laittaa kuvan iholleen. Ei mitään järkeä.


    • Yetska

      Tatskoissa mitään tekijänoikeuksia ole. Jokainen tatska on tekijänsä näköinen, siis itsessään jo teos. Ei kai niitä voi ihan identtisinä kopioida iholta toiselle, eix siihen vaikuta vähä myös tatskanottajan ihokin, minkä näköne tatskasta tulee :)

      Eli ei tietty ole.

    • lakiasiamies

      http://www.finlex.fi/fi/laki/ajantasa/1961/19610404

      Valmistaminen yksityiseen käyttöön
      12 § (24.3.1995/446)

      Julkistetusta teoksesta saa jokainen valmistaa muutaman kappaleen yksityistä käyttöään varten. Siten valmistettua kappaletta ei ole lupa käyttää muuhun tarkoitukseen.

      Kappaleen valmistamisen valmistuttajan yksityistä käyttöä varten saa myös antaa ulkopuolisen suoritettavaksi.

      Mitä 2 momentissa säädetään, ei koske sävellysteoksen, elokuvateoksen, käyttöesineen tai kuvanveistoksen kappaleen valmistamista eikä muun taideteoksen jäljentämistä taiteellisin menetelmin.

      Tämän pykälän säännökset eivät koske tietokoneella luettavassa muodossa olevaa tietokoneohjelmaa, tietokoneella luettavassa muodossa olevan kappaleen valmistamista tällaisessa muodossa olevasta tietokannasta eivätkä rakennusteoksen valmistamista.

    • Tsatsatsaa

      Tekijänoikeudet koskevat teosten julkaisemista medioissa. Tatuointi ei sitä ole, vaikka näkösällä olisikin.
      Eli mitä tahansa voi tatuoida.
      Tosin tatuointiliike ei voi panna katalogiinsa ym. toisten tekeleitä ilman lupaa.

    • Gangsteri

      Kyllä ilotytöillä ja gangstereillakin on oikeutensa toki, varsinkin Suomessa.

    • BingBong

      Löysin tatuointialan lehdestä sopivan kuvan. Aloin tutkimaan asiaa ja löysin tällaisen: https://www.turre.com/tatuointi-tekijanoikeus/
      Mitenköhän saisin oikeudet varmasti itselleni. En haluaisi, että tatuoija alkaa esittämään vaatimuksia myöhemmin. En myöskään halua, että joku kopioi tatuointini.

      • kössikenguguru

        Kyse siis piirroksesta. Hanki oikeus käyttää sitä, tai osta koko teoksen oikeudet itsellesi.

        Et voi millään olla varma ettei tulevaa tatuointiasi kopioitaisi. Etenkin siis, kun se on jo ollut esillä lehdessä. Muutoinhan tuon voi estää niin ettet anna tatuoijalle lupaa tuoda siitä kuvaa mihinkään mediaan.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      40
      2042
    2. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      45
      1577
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      29
      1461
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      19
      1447
    5. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1431
    6. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1405
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      2
      1377
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1310
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1240
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      5
      1227
    Aihe