Klitoris

Beibe.

Onko eläimillä klitoris? Mikä saa eläinnaaraan suostumaan paritteluun tai jopa haluamaan sitä?

Mtv3:lta tuli jokin aika sitten dokumentti aiheesta. Sen mukaan klitoris on elin, joka jatkuu emätimen ympärille ja mahdollistaa naisen emätinorgasmin. Ohjelmassa puhui ranskalainen naispuolinen tutkija, joka sanoi että aihetta ei ole aikaisemmin paljonkaan tutkittu. Aika oleelinen tutkimusaihe kuitenkin, kun ihmiskunnan puolikkaan seksuaalinen tyydytys on siitä lähtöisin.

21

4092

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • nwofrl

      Kaikenlaista sukupuolielintä luonnossa on liikkeellä mm. hyeena naaraan vale- penis. Mikäli muistan oikein niin em. kudos on muuta kuin sukupuolielimistä peräisin olevaa kudosta - kyseessä ei siis olisi esim. mega- klitoris.
      En ole kuullut siitä että klitoris jatkuisi emättimen ympärille. Yleisesti klitorista pidetään samasta kudoksesta lähtöisin olevan kokonaisuutena kuin penistä.
      Mene ja tiedä, mutta ei tuollaista rakennetta kaiketi vaginaaliseen orgasmiin tarvita - orgasmi on hyvin pitkälle aivojemme juttu.

      Naisen estoilla on suuri merkitys orgasmin saannissa. Harva, todella partneriaan rakastava, kunnioittava ja haluava nainen, jää ilman orgasmia.
      Mikäli näin tapahtuu niin kyseessä voi olla täydellinen kyvyttömyys siihen. Tämä voi johtua monestakin eri syystä - ja monesta vielä tutkimattomasta jutusta.

      (en ole alan asiantuntija. enkä lähde spekuloimaan asialla enempää...)

    • persona non grata

      Klitoris on todellakin aivan normaali rakenne ei vain nisäkkäillä vaan myös eräillä muilla selkärankaisilla (jostain syystä asiasta on liikkeellä ristiriitaista tietoa, mutta ainakin krokotiilieläimillä ja joillain linnuilla on klitoris). Tämä ei ole mitenkään hämmästyttävää, kun muistetaan, että penis on vain muunneltu versio samasta kantakudoksesta, josta klitoris muodostuu. Voisi siis sanoa, että klitoris oli ennen penistä. En pitäisi mitenkään mahdottomana, pikemminkin todennäköisenä, että klitoriksen stimulaatio tuottaa samantapaista nautintoa muillekin lajeille kuin ihmiselle, tiedetäänhän lukuisten muidenkin lajien tyydyttävän itseään sukupuoleen katsomatta.

      Emätinorgasmista en olisi niinkään varma. Vastikään luin artikkelin, jossa arveltiin emätinorgasmin olevan pitkälti riippuvainen naisen eturauhasesta. Nyt moni varmasti älähtää, että puhun omiani, mutta naisilla todellakin on eturauhanen, ei tosin samanlaisena kuin miehillä, eikä se ole kaikilla saman kokoinen. Joiltain naisilta se jopa puuttuu kokonaan. Kyseessä on varsin uusi löytö, jonka ympärillä keskustelu ei ole vielä laantunut, joten sen liittyminen nk. G-pisteeseen on vielä epävarmaa, joskin vaikuttaa aika loogiselta.

      Nimimerkki nwofrlin viestiin kommentoisin tässä samalla, että kyllä täplähyeenan pseudopenis on nimenomaan klitoriskudoksesta muodostunut. Ja klitoris todellakin on paljon useimpien käsityksiä suurempi paisuvaiskudoksesta koostuva ylösalaisen vääntyneen y-kirjaimen muotoinen elin, joka ympäröi naisen sukuelimiä. Tätä on vain kehon ulkopuolelta mahdoton nähdä, joten monet yhdistävät klitoris-nimen vain sen näkyvään osaan eli terskaan.

      • idiootti2

        totta puhut kuomaseni. aivan kaikilla naisilla on eturauhanen (puhumattakaan takarauhasesta) siinä on vaan pikkanen juttu, että pitää ensin olla mies,josta on tehty nainen. silloin löytyy naiseltakin eturauhanen (prostata). 25 v naisten mahaan kurkistaneena ei sellaista vielä ole vastaan tullut siis tähän päivään mennessä.


    • tätä olen

      myös pohtinut, että onko eläinnaarailla klitorista tai enemmänkin sitä, että saavatko ne orgasmin, sillä ilmeisesti urokset saavat jonkun tapaisen purkauksen aina, jotta siemenneste lähtee liikkeelle, mutta onko sekään sitten varsinaisesti orgasmi... Yllättävän vähän on eläinten sukupuolielämää tutkittu. Toki ainakin serkkumme apinat saavat orkkuja ja harrastelevat sitä sen takia huvikseen :) Jostain tiedelehdestä luin, että naaraat mieluummin valitsevat toisen naaraan seksipartneriksi, koska tyttö tietää mistä kohtaa pitää koskettaa. Urokset eivät tiedä hölkäsenpöläystä... Vaikka tietysti "vaginaseksikin" tuntuu hyvältä, vaikkei se varsinaiseen huippuun johda, ainakaan sillä vauhdilla millä urokset vetelevät :D Onneksi ihmisuroita voi opettaa ;D

    • njami njami

      Totta munassa koirillakin klitoris on. Eihän se meidän narttukoira sitä muuten nuolis tyytyväisenä.
      Muuten totean tähän älylliseen pohdintaan, että naaras tykkää eniten siitä, kun sinne työnnetään suoraan isoa ja lujaa. Siitä ne kihertelee, eikä välitä esileikeistä, mut jälkeennpäin voi vähän puristella ja suukotella.

      • suhteenne toimii.

        Olisi muuten kätevää, jos voisi nuolla itseään.


      • idiotti2
        suhteenne toimii. kirjoitti:

        Olisi muuten kätevää, jos voisi nuolla itseään.

        voithan nuolla näppejäs, onnistuu tosi hyvin...


    • dsktie

      Luulenpa, että nautinnosta se sitä tekee kuten ihminenkin. Yleensä aika primitiivisiä asioitahan ne ovat, jotka eläimen saavat toimimaan. Ehkäpä eläinnaaras saa nautinnon nimenomaan siitä, että saa alistua himoitsemansa uroksen tahtoon (ei tähän mitään feministi-vastahyökkäystä, kyseessä ei provokaatio). Tarkoitan sitä, että kun eläinnaaras havaitsee potentiaalisen parittelukumppanin, niin se menee aivan "veltoksi" ja antautuu tälle. Ja uros tietysti tekee mitä uroksen täytyy, eli sen mikä parhaalta tuntuu.

      Ihan todennäköistä mielestäni, sillä tällaista "veltostumista" on käsittääkseni havaittavissa myös ihmisellä.

      • Tigresse

        Niin, seksihalu on varmasti ihan samanlainen perustunne kuin nälkäkin ja jano, yhteistä meille kaikille selkärankaisille ja ehkä muillekin eläimille.

        Mutta miksi ihmeessä se että naaras haluaa seksiä tietyn uroksen kanssa olisi antautumista tai ALISTUMISTA? En nyt tarkoita mitään feministi-vastaväitettä, vaan ihan muuten ihmettelen että mikä siitä tekee alistumista?

        Jos olet Avarassa luonnossa nähnyt esimerkiksi leijonien seksitouhuja, niin kyllä se menee niin että naaras menee oma-aloitteisesti uroksen luo ja ilmaisee selkeällä kehonkilellä, että nyt ukko hommiiin, minun tekee mieli. Yhdessäkin dokkarissa uros oli sikeässä unessa, naaras huiski sitä hännällä naamaan, uros heräsi ja katseli unenpöpperössä ympärilleen, mutta hoksasi pian mitä pyydettiin. Kyllä siitä hommasta oli alistumiset kaukana.

        Kyllä minäkin mielelläni heittäydyn ihanan miesystäväni pantavaksi, siis nautin siitä että hän määrää tahdin ja ns. ottaa minut, mutta en minä sitäkään alistumisena pidä. Tai ehkä me vain käytämme sanoja hiukan eri merkityksessä.


    • miksi näin

      Mutta osaako kukaan sanoa miksi naarailla virtsaputki ei kulje klitoriksen läpi jos klitoris on anatoomisesti peniksen vastine?

      • Haloo123

        Siksi koska sukuelimet ovat erilaistuneet. Onko jotenkin vaikeaa tajuta se? Kaikilla sikiöillä on samanlaiset sukuelinten alut raskausviikolle 6-8 asti. Tämän jälkeen me erilaistuvat. Intersukupuolisilla erilaistuminen jää vajaaksi jolloin henkilö on jotain miehen ja naisen väliltä.


    • Lopettakaapseudotiede

      Emätinorgasmit ovat keksittyä huuhaata. Nainen tai mies laukeaa vain klitoriksesta = peniksestä. Eturauhasella ei ole mitään tekemistä asian kanssa.

      • hahhahhahhah

        >>Emätinorgasmit ovat keksittyä huuhaata.<<

        Pienimunaisten lohtuajattelua.


      • pffffttt

        Nää on aina niin hyviä. "Ei meillä kyllä muija laukee, eli naiset eivät voi saada orgasmia!".


    • turha_yritys

      Evoluutiouskovia kiinnostaa kovasti eläinten parittelu myös omana parittelukumppanina.
      Evoluutiouskovat rikkovat lisääntymisbiologian luonnonlakia "lisääntykää lajienne mukaan".

      Kiinnostuksesta huolimatta evoluutiouskovat eivät vieläkään ole oppineet tajuamaan lisääntymisbiologian rajallisuutta.
      Lajirajat ovat lisääntymisbiologiassa tosiasia. Turhaan tässä enää kannattaa edes yrittää viitata Biologian sanakirjan "laji" määritelmään. Se määritelmä ei kelpaa evoluutiouskoville jotka pitävät pakkomielteisesti kiinni rajattomasta biologiasta.

      Evoluutiouskovilla ei ole mitään rajoja edes parittelussa. (kaikki käy)

    • typerä_teoria

      Voisiko joku älyvälkky evolutionisti selittä klitoriksen synnyn? Kovasti se teitä kiinnostaa mutta ne selitykset puuttuu.
      Mistä se ensimäinen "alkusolu" sai älynväläyksen synnyttää tuon klitoriksen kun silä alkusolulla itsellän ei vielä ollut edes mitään sukupuolta?
      Yksisoluiset eliöt eivät tarvitse sukupuolijakoa. Ne eivät "hedelmöidy" vaan lisääntyvät suoraan jakautumalla.
      Oliko sillä ensimmäisellä alkusolulla jo toive tulevaisuudessa sukupuolijakautumisesta?

      Mistä se keksi uroksen ja naaraan luonnon valinnan ja sopeutumisen idean?
      Miksi edelleenkin on miljoonien vuosien kehityksestä huolimatta yksisoluisia eliöitä?

      Tunnetteko te evokit omassa taksonomiassa uros- ja naaras bakteereita?
      Mikä solu ja milloin keksi ensimmäisenä sukupuolikromosomien järjestelmän?
      Kyllästyikö joku alkusolu ainaiseen itsetyydytykseen?

      Kyllä joku älyvälkky evokki saisi alkaa vastailla näihin ongelmiin. Teidän velvollisuus on vastata: kuka keksi ensimmäisenä huudahduksen "vi**u".

    • historia_kadoksissa

      Evoluutiouskovat ovat tyhmiä. He eivät tajua sitä, että aivot ja aivolisäke ovat suurin sukupuolielin.
      Sukupuolivaistot tapahtuu aivoissa.
      Ehkä evoluutiouskovat luulevat ajattelun tapahtuvan testikkeleissä ja klitoriksessa?

      Ilmankos heidän toimintakyky keskittyy vain ja ainoastaan sinne jalkojen väliin.

      Kertokaapa mikä oli se ensimmäinen UROS alkusolu joka alkoi kaivata vaginaa?

      • Järki-kadoksissa

        Kreationistien ajattelutavalla aivotkin ovat sukupuolielin. Sitä se kieroutunut käsitys sukupuo0lisuudesta teettää. Vanhan lääkärikirjan lueskelusta voisi olla hyötyä, jos sekin ei ole teidän seurakunnassanne kielletty.


      • käyttäytymisvalinta
        Järki-kadoksissa kirjoitti:

        Kreationistien ajattelutavalla aivotkin ovat sukupuolielin. Sitä se kieroutunut käsitys sukupuo0lisuudesta teettää. Vanhan lääkärikirjan lueskelusta voisi olla hyötyä, jos sekin ei ole teidän seurakunnassanne kielletty.

        "Kreationistien ajattelutavalla aivotkin ovat sukupuolielin. "

        Aivan, tämähän on tosiasia. Mutta evoluutiouskovillahan ei ole aivoja joten he eivät tiedä mitään seksuaalisuudesta.
        Kun evoluutioprosesi ei ole tuottanut aivoja ei se ajattelukaan sitten suju.
        Aivoton ei osaa eikä kykene käyttäytymisvalintoihin.

        Kreationistina minun aivoni osallistuu käyttäymisvalintoihini. Minä en tee sentään aivan mitä tahansa missä ja milloin vain. Minä tiedän missä ja milloin on sopivaa tehdä jotakin tai sitten ei.

        Teillä evokeillahan ei ole käyttäytymisvalintaa ollenkaan vaan pakkotoiminnot.
        Tästä pakkomielteisyydestä ollaan jo kirjoiteltu monet kerrat eikä se vieläkään ole teille mennyt kalloon. Kovaan umpiluuhun ei näy uppoavan mahdollisuus todellisiin valintoihin.
        Paljon te puhutte "luonnon valinnasta" joka ei olekaan mikään todellinen valinta vaan PAKKOTOIMI.


      • Tyypillinen-kressu
        käyttäytymisvalinta kirjoitti:

        "Kreationistien ajattelutavalla aivotkin ovat sukupuolielin. "

        Aivan, tämähän on tosiasia. Mutta evoluutiouskovillahan ei ole aivoja joten he eivät tiedä mitään seksuaalisuudesta.
        Kun evoluutioprosesi ei ole tuottanut aivoja ei se ajattelukaan sitten suju.
        Aivoton ei osaa eikä kykene käyttäytymisvalintoihin.

        Kreationistina minun aivoni osallistuu käyttäymisvalintoihini. Minä en tee sentään aivan mitä tahansa missä ja milloin vain. Minä tiedän missä ja milloin on sopivaa tehdä jotakin tai sitten ei.

        Teillä evokeillahan ei ole käyttäytymisvalintaa ollenkaan vaan pakkotoiminnot.
        Tästä pakkomielteisyydestä ollaan jo kirjoiteltu monet kerrat eikä se vieläkään ole teille mennyt kalloon. Kovaan umpiluuhun ei näy uppoavan mahdollisuus todellisiin valintoihin.
        Paljon te puhutte "luonnon valinnasta" joka ei olekaan mikään todellinen valinta vaan PAKKOTOIMI.

        Aivot eivät ole minkään järjellisen määritelmän mukaan sukupuolielin. Mutta milloinka kreationistien määritelmät olisivat perustuneet järkeen? Juttusi on sekavaa kuin humalaisen uni. Tainnut dementia edistyä jo melkoisen pitkälle.


    • fgzf

      Kaikilla muilla eläimillä on paitsi sompansseilla

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      56
      1886
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      48
      1638
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      52
      1574
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1527
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1495
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1415
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1306
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1281
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1163
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1138
    Aihe