Lidl nykyisin työpaikkana?

wonderia

Kaipaisin kokemuksia nykyisistä Lidl-kaupoista työpaikkana. Olen nuorehko aikuinen, minulla ei ole kauheasti työkokemusta (kaupan alalta ei ollenkaan), ja olen harkinnut mennä osapäivätöihin, koska oman alan töitä ei kauheasti ole haluaisin työkokemusta. Kaupan työkokemusta ei tuolla tarvita, sillä työntekijät koulutetaan - varmaankin asenne ja ahkeruus ratkaisee. En tosin tiedä, kannattaako tuo osapäivätyö…onko osatyö aina ilta- ja viikonlopputyötä ja kuinka paljon tunteja? Toki ymmärrän, ettei työvuoroja voi aina saada oman mielen mukaan.

Siis ihan työkokemuksia kaipaisin, mieluiten lähivuosien kokemuksia. Saako työvuoroja toivottua esim. harrastusten mukaisesti, onko työtahti kova ja työ stressaavaa, onko työntekijöitä liian vähän työmäärään nähden, onko erikoisia sääntöjä, tarkkaillaanko kassalla edelleen syöttönopeutta, työolot jne. ? Monien vuosien takaiset lukemani kokemukset keskustelupalstoilla ovat olleet puolesta sekä vastaan. Ja varmasti TES:in mukaista palkkaa siellä maksetaan, ja myyjällä työtehtävät ovat monipuoliset. Ilmeisesti riippuu myös myymälästä/työkavereista, millainen ilmapiiri kaupassa on.

Niin, ja onko nykyisin kaikissa Lidleissä ne normaalit suomalaiset kassapöydät, ettei asiakkaiden tarvitse kerätä tavaroitaan uudestaan kärryihin? ;)

Onko muuten haastattelut juuri siellä toimipisteessä, mihin työntekijöitä haetaan? Onko edelleen käytössä jokin ryhmähaastattelu?

5

1240

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • kassööri

      Asenne ja ehkeruus tosiaankin ratkaisevat, hyvin siellä pärjää ja viihtyy ja aika kuluu nopsaa, jos vain sinne menee tekemään oikeasti töitä. Itselläni on ollut vain hyviä ja mahtavia työkavereita/pomoja. Työpaikkahaastattelussa kysyvät paljonko haluat tunteja. Jos heität lukeman joka on jotain max. 30, niin saatat saadakin töitä. Itse makselen 20 viikkotunnilla elämisen, niin kyllä osapäivätyöllä pärjää, kun osaa elämisensä budjetoida oikein :)
      Lidlissä on paljon opiskelijoita, jotka useimmiten pystyvät tekemään vaan iltoja/viikonloppuja. Jos pystyt tekemään aamujakin, uskon että ottavat sinut ilomielin töihin. Ja jos nyt olet työttömyyskorvauksilla, voit osa-aikaisena saada soviteltuja tukia palkan päälle!

      Työvuoroihin on voinut vaikuttaa yllättäväkin hyvin, kunhan kirjaat toiveesi vihkoon ajoissa. Myös jo tehtyihin listoihin voi vaikuttaa...

      Pelko pois ja kokeilemaan, useamman vuoden minäkin olen siellä viihtynyt :)

    • Asiakas.

      Lidlissä ja huomannut siellä vallitsevan ihan leppoisan ilmapiirin. Siellä oli aiemmin muutamia kassoja, jotka heiluivat kuin heinämiehet, että asiakkaallekin tuli ahdistava olo.
      Ne näyttävät polttaneen itsensä loppuun eikä näitä veuhtojia ole näkynyt.
      Että rohkeasti vaan pyrkimään joukkoon tummaan !

      • Äkkiä pois

        että kannattaa välttää ko. firmaan viimeiseen asti. Työntekijöillä ei ole mitään arvoa ja varoituksia jaellaan mitä ihmeellisimmistä ja pienemmistä syistä. (syistä, jotka ovat suoraan Saksalaisesta ohjesäännöistä). Myyjät pienipalkkasia osa tuntityöntekijöitä, joita kutsutaan töihin tarvittaessa lyhyellä varoajalla. Jos tämä ei myyjälle joskus käy, niin eipä oo pelkoo että tunteja löytyy jatkossa. Talo elää edelleen Saksalaisessa talutushihnassa ja henkilöstöhallinto on myös sen mukaista. Enpä ole kyllä suomalaisessa firmassa samanlaista paskaa kokenut/nähnyt kuin lidlissä. Isot herrat tienaa järjettömiä tilejä ja syytävät paskaa työntekijöitten niskaan. Kokemattomia pikku pomoja, joilla kusi noussut päähän, kun ollaan saatu hieman parempi jakkara alle. Hyi tna....


      • Todellahuonoa

        Sanat veit suustani! En suosittele.
        Ei enää koskaan. Myymäläpäällikkö ja vastaava niin sinne pääsee kuka vaan idiootti jolla ei ole taitoja tulla alaisten kanssa toimeen saati vaaratilanteet hoidetaan todella huonosti.
        Huono palkka oli. Juurikin valituksia sai ihan älyttömistä asioista.
        Myymälä päällikkö on koko työyhteisön tärkein henkilö ja silloin pitää tulla toimeen kaikkien kanssa. Se että henkilökunta etu on työntekijöille tarkoittaa tietääkseni että se on kaikilla työntekijöillä käytössä joilla on toistaiseksi voimassa oleva työsopimus. Näin ei kuitenkaan ollut vaan myymälä päällikkö katsoi pärstän perusteella kuka siihen on oikeutettu.
        Tekisi mieli tehdä tästä myymälä päälliköstä ilmoitus työpaikka kiusaamisesta :(
        Nöyryytti muillakin tavoin enkä minä ainut ollut. Minulle hän oli kateellinen koska olen kaunis. Sain miehiltä huomiota.
        Jos tämä henkilö vielä tulee jossain vastaan kerron kyllä avokämmenellä mitä mieltä olen hänen kohtelusta.


    • Tämmöinentapauslidlissä

      Kuulin juuri että eräskin lidlin varastolla laitettiin vuoden määräaikasuuden jälkeen pois. Kuukauden päästä pyydettiin takaisin. Kun oli ollut yht. 2 v talossa, palkankorotusta ei tullut koska alkoi uusi sopimus ja paussi välissä. Nyt yli 2 vuotta ollut samoissa töissä, sama minimi aloituspalkka, muut vastaavissa tehtävissä kuulemma saa parempaa palkkaa.
      Mielestäni törkeetä!!

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      55
      1796
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      43
      1583
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      49
      1539
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1485
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      5
      1468
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      5
      1384
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      7
      1298
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      10
      1260
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      3
      1132
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      3
      1113
    Aihe