Niska naksuu

Kun en tiedä

Voisiko joku kertoa miksi niska naksuu kokoajan? Mistä se naksuminen johtuu eli luut siellä naksuu vai mitkä? Ja vielä mukavampi tieto olisi miten naksumisesta pääsee eroon?

20

28209

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Mies

      En ole lääkäri mutta uskon että lihasjännitys voi aikaansaada semmoisia oireita. Loukkaantuminenkin voi aiheuttaa naksumista, mutta tuskin siitä on kyse kun et semmoisesta kertonut. Mutta jos tunnet jotain outoja patteja tai muuta vastaavaa niskassa kannattaa käydä lääkärissä tutkituttamassa ettei kyseessä ole mitään vakavampaa.

    • Anu

      Minun niskani naksuu myös ja kipuilee aina naksuessaan. Fysioterapeutti sanoi, että se voi johtua joko kulumasta tai yliliikkuvista nikamista. Kulumalle ei voi mitään, mutta yliliikkuville nikamille joudutaan joskus tekemään jäykistysleikkaus. Se on kyllä itselläni viimeinen vaihtoehto. Sitä ennen yritän vain pitää niskani lihakset kunnossa, että ne tukisivat paremmin kaularankaa.

    • toinen mies

      Minun niska naksuu myös. En ole ajatellut että se olisi vaarallista ja siksi en ole sitä enemmän miettinyt, mutta olen aina miettinyt jos muut kuulevat sen? Ainakin kuulen itse naksumisen todella hyvin, entä pääni ulkopuolella?

      • Anu

        Tuskin pelkkä naksuminen mitään vaarallista on. Minulla yhden kerran tuli niin kova tuska, kun niska naksahti, että luulin pyörtyväni. Lapsenikin kuuli tämän pamauksen. Eli voi se kuulua.


      • kekkonen
        Anu kirjoitti:

        Tuskin pelkkä naksuminen mitään vaarallista on. Minulla yhden kerran tuli niin kova tuska, kun niska naksahti, että luulin pyörtyväni. Lapsenikin kuuli tämän pamauksen. Eli voi se kuulua.

        pyörittelin tuossa kyropalloa(powerball) ja yritin enkkoja(kuten normaalisti). Niskat oli sen verran jäännityksessä että poksahti aika railakkaasti nyt ei pysty kääntämään päätä oikealle eteen eikä taakse
        vasemmalla ei tunnu mitään(pyöritin oikella kädellä)
        jatkunu jo puoli päivää ja meinaa järki mennä!


      • niskanaksuu
        kekkonen kirjoitti:

        pyörittelin tuossa kyropalloa(powerball) ja yritin enkkoja(kuten normaalisti). Niskat oli sen verran jäännityksessä että poksahti aika railakkaasti nyt ei pysty kääntämään päätä oikealle eteen eikä taakse
        vasemmalla ei tunnu mitään(pyöritin oikella kädellä)
        jatkunu jo puoli päivää ja meinaa järki mennä!

        itellä niksahti äskön koulussa, teki ihan pahaa ja meinasin pyörtyä kun käänsin päätä vasemmalle. Piti tulla takaisin kotiin koska ei pystynyt ees kunnolla istumaan. Oli matka aikamoista kun pää vähän nojautu taaksepäin niin meinas pyörtyä :( Pitäsköhän lääkärillä käydä, oottelen nyt ainakin iltaan asti jos menis ohi.


    • Kauris -65

      Olen itse ihmetellyt ihan samaa,niskani on naksunut n. 1.5v.Tietyn liikkeen tehdessä naksahtaa esim. syödessä ja haukotellessa,päivittäin. Työkaverini ja perheeni ihmettelee pauketta ja se todella kuuluu.Kipua ei tunnu.

      • Anonyymi

        Itellä myös naksuu niska jos likkaa paikolla pidän tai jos teen liian pienen likkeen itse luulen että kysessää on nisk jumi teen yhtä liikettä päivittäin ja se auttaa mutta tuntuu että pyörtyis kun naksahtaa


    • Mursuzzz

      mopoonnettomuuden jälkeen itselläni sama ongelma.. kannattaa laittaa Ice Healia niskaan 3-4 kertaa päivässä noin viikon ajan ja muutenkin lepuuttaa sitä, todella ärsyttävä ongelma

      • Kipuuuu

        Mulla taas kävellessä niska saattaa naksua ja jalka myös.. Niska on ollut kyllä pitkään jumissa.. Mistähän se voisi johtua????


    • tonttu96

      kun minulla on kerran naksahtanut niska alan jotenkin pakkomielteisesti naksautelemaa niskojani. Ainakin Vanhempani sanovat , että lopeta se. mutta en pysty. Jos yritän lopettaa sitten se vain sattuu.

    • Mies 24

      Minulla rusahtelee myös niska todella pahasti,ja muut todellakin kuulevat sen ja kauhistelevat vieressä aina ihan...

    • huolestunut

      Niskani naksahti tiistaina ja oli koko tiistain kipeä enkä voinut kääntää päätä kunnolla kuitenki keskiviikkona kaikki oli taas hyvin ja nyt tänään perjantai aamulla heräsin naksahdukseen ja sattuu jälleeen mitä tämä on?

      • Puutuminen

        Niskalihasten väsyminen tms. Pää on ollut liian kauan samassa asennossa. Keskiviikon vastaisena yönä niskasi oli levännyt kunnolla eikä kipua tuntunut sinulla.
        Eilen oli ollut jossain vaiheessa taas yksipuolinen asento fyysisesti ja niskasi puutui tms.

        Hieroja ja fysioterapeutti ovat asiantuntijoita, jos niskakivun yhteydessä ei esiinny päänsärkyä. Kotikonstina on hieronta ko. kohdasta ja oikeankorkuinen tyyny. Päivän mittaan kannattaa tauoilla venytellä ja/tai hieroa niskaa.


    • mistä

      Mistä johtuu tuo naksuminen ?
      ystävälläni on (kuulemma) aina ollut naksumista päivittäin (ja usein)
      jos niskat ei naksu niin silloin tulee niska/päänsärkyä
      olisi tietenkin hyvä jos osaisin enemmän sanoa asiaan mutta ei asia kuitenkaan minulle kuulu enkä viitsi kysellä asiasta jatkuvasti
      mutta tosiaan asia vähän huolestuttaa ... prkl tunteet
      tämä tapaus "pelkää" (inhoaa) lääkäreitä

      mutta joo mistäköhän johtuu ? ja voiko olla pidemmän päälle epäterveellistä

    • ojoj;

      Rustottumat kilkkaavat toisiaan kuluman laidoilla.

    • Arnoldia

      Minulla oli niskan naksumista yli kymmenen vuotta sitten. Olen nyt 67 vuotias. Naksuminen meni ohi kun otin aamuvoimisteluuni niskan pyörittämisen ja kiertämisen. Onhan itsestään selvää, että nikamat tarvitsevat voitelua ja voitelun levittämistä. Ei sen kummallisempaa.

    • juuppijuu

      kirjotetaan ny tännekki oma kokemus....

      Niska yhtäkkiä kesken työpäivän naksahti ja jatkunu siitä alkaen. Ei lähde millään saunoille, venyttelyillä ei millään. Molemmin puolin naksuu, tosi ärsyttävä vaiva. Kävin lääkärillä viikon naksumisen jälkeen, totesi trapeziukset huomattavan kovat ( Treenaan salilla ), olkapäät kääntyy tavallaan sisäänpäin. Lääkäri epäilee vahvasti tätä syyksi, kun lihakset vetää niskaa. Fysiologisesti niskaranka kantaa 70% painosta, ja sivunikamat siinä 15%, = 100%., lääkäri sanonut että olen liian lihaksikas, epäsynmetrinen tjsp. Nyt hoitona lihas relaksanttei, ja lähete fysioo katotaan mitä tästä tulee!, huhuh en toivo kellekkään.

    • NaksuNiska

      Samat vaivat kuin viestin aloittajalla. Itselläni alkoi jatkuva niskan naksuminen kipuilu täysin yllättäen tänä syksynä. Lihaskireyttä ja -kipuja on ollut pidemmän aikaan, eikä niihin oikein ole mitkään kotikonstit tai -hoidot auttaneet. Röntgenissä näkyy madaltumaa ja luupiikkejä. Lääkäri määrännyt kipulääkkeenä Panadol Forte 1g x 3 (ei juurikaan apua kipuun, eikä naksumiseen ronksumiseen yhtään) ja lähete fysikaaliseen tehty. Koti lämpöhoito ok, muttei sekään lievitä oireita. Todella ikävä ja ahdistava vaiva. Enkä tiedä pääseekö tästä koskaan enää keski-ikäisenä eroon ;( Tarkempiin tutkimuksiin en näytä pääsevän julkisella puolella. Odotan fysikaalisia hoitoja ohjeita ja aloitan kuntosaliharjoittelun.

      Jos joku tietää muita apuja, minäkin otan niitä mielelläni vastaan!

    • PAREMPAAELÄMÄÄ

      Kokeileppas tätä. Muutamaan viikkoon ei ole naksunut oheisen harjoittelun aloittamisen jälkeen kun alaselän ja yläselän toiminta on parantunut, kaula toimii paremmin
      Mene vatsallesi jumppamatolle kyynärpäät lähelle tosiaan rinnan alla.
      Siirrät ylävartaloasi ja lantiotasi niin, etteivät ne ole suorassa linjassa (sivusiirtymä), jolloin selkärankaan tulee loiva S muoto ristiluun ja ylimmän kylkiluuparin välille.
      Tässä asennossa pakaroiden kevyttä liikettä puolelta toiselle, jolloin kaikki selän pienet syvät lihakset rangan ympärillä työskentelevät yhteistoimintaan mukautuen. Välillä vaihda S kaaren suunta hartioita tai lantiota siirtämällä.
      Variaationa kannattaa myös tähän perusasentoon asemoida pakarat eri korkeusasemaan, jolloin pakarat eivät ole aivan rinnakkain.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      60
      1967
    2. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      51
      1701
    3. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      55
      1617
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      5
      1547
    5. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1525
    6. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      6
      1445
    7. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      8
      1326
    8. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      12
      1291
    9. Revi siitä ja revi siitä

      Enkä revi, ei kiinnosta hevon vittua teidän asiat ja elämä. Revi itte vaan sitä emborullaas istuessas Aamupaskalla
      Varkaus
      4
      1183
    10. Kello on puoliyö - aika lopettaa netin käyttö tältä päivältä

      Kello on 12, on aika laittaa luurit pöydälle ja sallia yörauha kaupungin asukkaille ja työntekijöille. It is past midni
      Hämeenlinna
      4
      1158
    Aihe