Lavan seudun kipu, pitkään jatkunut

Järkilähtee..

Tervehdys.

Itse kipu on sellaista pientä, ikään kuin "suonen vetoa" oikean lapaluun kohdalla. Myös lihasjumit ovat käytännössä katsoen ainoastaan oikealla puolen; teres major sekä trapezius tuntuvat olevan jumissa koko ajan. Lapaluun/teres majorin kohdalla koko ajan pistävä paine. Tai ainakin näissä kuvista katsomistani lihaksien nimistä olisi kyse, että niissä kohti suurinpiirtein kipu (paine oikeastaan, jumi jne..) on. Kun selkää liikuttelee edestakaisin, käsiä pyörittelee, hartioita kääntää niin näissä kipu tuntuu.

Syvään hengitettäessä tuntuu hieman pistävää, vihlovaa kipua oikean lapaluun alle/teres majorin kohdalle aivan lavan ulkoreunaan.

Oikeaa lapaluuta nostettaessa (olkapäätä / hartiaa nostaessa) lapaluu ronksuu ja rutisee ilkeästi, ei juuri kipua tuota mutta kuitenkin), sekä tämä liike; http://weight-training.realsolutionsmag.com/back-lifting.html, heti sivun ensimmäistä liikettä tehtäessä ("One-Arm Dumbbell Rows") teres majorin alaosassa (tai jossain siellä) napsuu/muljuaa kun kättä nostaa, ja se vihloo vietävästi. Eli tuntuu kuin lapaluun alaosa tai joku jänne muljuaa jonkin yli ja se muljuaminen vihloo. Ei välttämättä tartte juuri tuota liikettä olla, esimerkiksi vaikka nostat maitopurkin lattialta oikealla kädellä niin se vihloo sinne lapaluun alaosaan.

Kaikkineen nämä oikean puolen selän lihassäryt, oikean lapaluun alosan vihlomiset/napsumiset/muljuamiset alkavat ottaa jo pidemmän päälle henkiselle terveydelle. Kipuja on ollut jo keväästä, eikä meinaa millään hellittää.

Hierojalla on käyty 2 kertaa, kummallakin kerralla muutamia fasettilukkoja on auennut/muita selkärangan napsumisia, ja joka ilta venyttelen. Mutta ei auta.. Tämä lapaluun muljuaminen kun hieman kyyristyt ja laitat käden suoraksi ja nostat jotain ja sitten vedät ja käy kipeää, alkoi vasta viime viikolla..

Osaisko joku auttaa, perkele kun meinaa järki lähteä näitten jatkuvien kipujen myötä..

3

7521

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • siinä se on
    • Thorax

      Voi olla montaakin asiaa. Omalla kohdalla samantapainen toispuoleinen lavan alla/sivussa tuntunut ja siitä mm. lihaskireyksinä muualle säteilevä, pitkäkestoinen ja ikävä kyllä yhä jatkuva oireilu osoittautui magneettikuvissa rintarangan välilevyjen pullistumiksi. Itsekin ajattelin pitkään että on nikamia lukossa tms. ja kävin käsittelyhoidoissa ja treenasin vaikka mitä kunnes nyt vihdoin syy selkisi.

      Ei tietenkään tarkoita että sinulla olisi välttämättä sama vaiva, mutta itse tilanteesta oppineena suosittelisin että jättäisit nyt ainakin ronskimmat käsittelyt vähemmälle ja kävisit lääkärissä ja kuvissa. Siitä on sitten hyvä jatkaa oli vaiva mikä tahansa kun on varmempaa tietoa.

      • Entinen ketkuttelia

        Täytyy sanoa, että hyvin selkeä ja ymmärrettävää tekstiä.
        Multa meni 70luvulla selkä äkillisesti mutkalle, skoljoosi. Samassa lapaluiden välissä tapahtui vastaliike, jolloin kaularanka vinoutui 15 astetta. Kova kipu alkoi jäytää ja pää alkoi nykimään. Tutkimukset osoitti, että mulla on vaikeaasteinen Tortticollis. Lääketieteellisesti vika johtuu päästä. Pää kuvattiin, mutta mitään poikkeamaa ei näkynyt. Lääkekokeilu pahensi tilannetta. Monenmoista kuntoutusta kokeiltiin sairaalassa, mutta helpotusta tilanteeseen en saanut.
        Vuosia jatkunut hankala olomuotoni aiheutti toispuoleista kulumaa kaularangassa. Juurituppi alkoi ahtautumaan ja kivut lisääntyi. Lääkäreille olin teeskenteliä ja suunnittelivat aivo leikkausta, johon en suostunut. Onneksi!
        Menin yksityiselle Fysiatrille, joka tunnisti sairauteni ja hän sai oikaistua selkä ja rintarankani.
        Päänketkuttelu loppu. Kun hankala tilani oli jatkunut vuosia, niin kaula ja selkäranka jäi jäykäksi. Olen tavannu pari päänketkuttelia, jotka uskoo lääkkeiden apuun.
        Tekisi mieli sanoa, että menisi hyvälle fysiatrille, niin voisi saada hankalaan tilanteeseen avun.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      38
      1759
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1371
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1347
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      11
      1330
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1325
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1294
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1284
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1240
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1200
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe