Lelunikko viritysprojekti

Dumle25

Eli löysin kaapista kaksi epäaitoa rc-autoa. Toinen (Ford focus) on tälläinen -->
http://www.expert.fi/Products/Pienkoneet/Muut/Nikko---FORD-FOCUS-EXPERT-WRC
ja toinen (BOXER) suunnilleen tälläinen
http://cgi.ebay.at/ws/eBayISAPI.dll?VISuperSize&item=330462578814
tosin kuoret on punaiset omassa autossani.

No tuo boxer on ollut käkyttökelvottomassa kunnossa monta vuotta, kun erään kerran innostuin kokeilemaan miten lelu vielä toimisi monen vuoden pölyyntymisen jälkeen. Ensiksi avasin kuoret ja katsoin piirilevyt ja johtojen liitokset. Ei mitään rikkimenneitä osia ainakaan näkynyt. Mutta sitten laitoin kuoret takaisin ja aloin ajamaan. Mutta se ei toiminutkaan. Vain ohjaus ja pakki toimivat. Otin kuoret jälleen pois ja katsoin, missä kunnossa käämy olisi. Lanka oli katkennut monesta kohti ja osaksi palanut. Noh, se jäikin sitten kaappiin pölyttymään.

Mutta nyt kun ei ollut mitään suunnitelmissa viikonlopulle ajattelin että voisin viritellä vähäsen tuota fordia. Se ainakin on ehjä, tosin ohjausta on aikalailla joutunut säätelemään että palautuisi ja pysyisi suorassa. Otin kaapista hieman isompikokoisen moottorin, joka on kuitenkin tuplasti tehokkaampi kuin noiden nikkojen vakiomoottorit. otin vakiomoottorin pois autosta ja irroitin siitä kaikki johdot ja siirsin ne virimoottoriin. Ja nyt virimoottori pyörii - ja kovaa. Mutta pari ongelmaa ilmeni vielä.
Ensiksikin vakiomoottoriin jäi vielä tuo ratas. Yritin sitä kiskoa kaksipiikkisen haarukan ja pihtien avulla - tuloksetta. Sitten luin foorumeilta että miten tuon rattaan saisi irtoamaan. Siellä oli sanottu että kuumailmapuhaltimella puhaltaa siihen ja sitte pihtien avulla yrittää irroittaa sitä. Kuulemma liima-tiiviste periaatteella se siihen juntattu kiinni. No, kun kerran ei ole kuumailmapuhallinta, kokeilin hiustenkuivaimella lämmittää sitä. Mutta tuloksetta. Noh, senkin yli juuri ja juuri päästiin kun keksin ottaa tuosta boxerista ohjausboxista muovisen hammasrattaan ja yritin sitä puuliimalla siihen liimata. No, kyllähän se siinä pysyikin - jonkin aikaa. Mutta sekin irtosi siitä jonkin ajan kuluttua. Nyt tosin se sama muovinen hammasratas on siihen kuivumassa "supertehokkaan pikaliiman" avulla. Toivaottavasti vähän aikaa kestäis.

Ja tuo toinen ongelma. Moottori ei oikein mahdu tuohon pikkuiseen vehjeeseen. Tosin ongelma on jo pian ratkaistu. Otan vain pidikkeen toisen puolen pois ja virittelen tuon moottorin paikalleen.

Oisko jotain neuvoa tuohon ensimmäiseen ongelmaan, eli miten saada tuo hammasratas moottorin akselista irti?

8

2424

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wether12

      Kannattaa sulattaa muovilla se ratas kiinni akseliin. Jos ei ole muovisulatinta niin varmaan juottovälineet käypi. Eikös tehoja saa irti laittamalla tehokkaampi akku. Ainakin oon kokeillu sähkömoottoriin liittää aa patteria ja vartasin isompaan patteriin ja ero oli suuri. no näissä nikoissa sattuu olemaan akku. Onnistuiskohan jos liittäis toisen akun johtoliittimillä akulta lähteviin johtoihin? Ooktos sä jotain telinettä tehny moottorille, että se pysyy rattaan vierellä. Poralla ja pulteilla tai ruuveillahan voi saada hyvin osat kiinni. Virimoottorin kun lätkäsee nii saattaa välitykset jäädä aika lyhyiks ja kiihytys tulee kertanykäyksellä. Isomman moottorin akseliin vois vaikka laittaa isomman rattaan jos käypä löytyy.

      • Fazer7:)

        Mä kokeilin sitä lisävirtahommaa. Laitoin 6v systeemin 9v akun. Kyllä tuli paljon lisäpotkua ja sain muutettua painopistettä akkua siirtämällä. Ol aikamoinen driftivehe. No, viikon se kesti ja sit hajos. Eteenpäin ei enää kulje, mutta pakki ja ohjaus toimii.
        Aattelin seuraavaks vaihtaa moottorille tulevien johtojen paikkaa nii pitäs kulkee vain eteen mutta ei taakse.


    • kylk

      Ookko harkinnu vaihtaa sähköt kokonaan? Eli irti se piirilevy ja tilalle vastari nopari servo moottori yhdistelmä. Ei pitäis ees kärähtää.

    • Turbo ic

      Juu, eli ite kans ois tarkotuksena virittää mun nikko mutangia. Eli mitä teen että sen sais kiihtymään nopeammin ja kulkemaan, ilman että mootoria tarvii vaihella?

    • nikko3

      ite oon kans tämmöstä nikko ralliautoa virittämässä. nii aattein alottaa isommasta virransaannista niin pystyisköhän tohon akun johtoihin vaan liittämään toisel niinku lisäakun tai paristoja vai olisko siinä mitään järkeä (moottorilla ei väliä jos kärähtää)

    • kehotus

      Sen saa irti sille et otat sellasen pienen hioma koneen remelin tyyppinen sit siitä aika keskeltä hiot sen ihan ylhäältä alas kahestä kohtaa niin toimii muovi ja rauta rattaas lisä tietoo voin laittaa
      En suosittele lataa hirveen tehokasta akkuu

    • aurajuust0

      Se ratas lähtee moottorista irti: katkaise akseli, sopivaan metallilevyyn reikä jonka päälle asetat rattaan. Lyö akseli varovasti sisään ja jatka ohuemmalla akselin pätkällä. Suurin osa lähteny tähän mennessä tuolla tavalla. Kännykän värinämoottorista lähtee epäkeskopaino irti kun sitä levittää esim lukkopihdeillä ja naputtelee moottorin irti katkaistulla nuppineulalla.

    • piuhat1

      NIIN, Kuin vamoni, tarkennan avovaimoni sisko sano, ikkunota pestessään, että "helevetin" viritelmiä täällä, tarkotti lämpömittarin "piuhoja"jotka oli asentanu joku?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mielessäni vieläkin T

      Harmi että siinä kävi niinkuin kävi, rakastin sinua. Toivotan sulle kaikkea hyvää. Toivottavasti löydät sopivan ja hyvän
      Ikävä
      39
      1701
    2. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      6
      1361
    3. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      42
      1327
    4. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      1
      1315
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      10
      1313
    6. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      7
      1284
    7. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      0
      1264
    8. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1230
    9. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      2
      1190
    10. Lepakot ja lepakkopönttö

      Ajattelin tehdä lepakkopöntön. Tietääkö joku ovatko lepakot talvella lepakkopöntössä ´vai jossain muualla nukkumassa ta
      2
      1173
    Aihe