Siivousyrittämisen vaikeus

E:n kotisiivouspalve

Perustin siivousyrityksen viime heinäkuussa, samalla kun vietin viimeisiä lomapäiviä silloisesta työpaikasta. Olin sitä ennen ollut kuusi vuotta alalla, eri kohteissa, ja olen harvoin saanut reklamaatioita joten ammattitaidon voisi kuvitella olevan kohdallaan.
Ongelma on asiakkaiden hankinta. En ole saanut syksyn ja talven mittaan kun kourallinen asiakkaita, liian vähän että sillä eläisi vaikka teen vähintään ihan ok-tasoista työtä. Mikä tässä nyt sitten mättää? Joku sanoisi että talvi on hiljaisempaa aikaa alalla, mutta tämä alkaa jo vaikuttamaan toivottomalta.

21

748

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Itse perustin v2001.

      Perustit sitten melko tyhjän päälle, vai? Joskus on talvi hiljaisempaa aikaa. Silloin pitää myydä ahkerasti erikoissiivous töitä, kuten lattiapesuja ja vahauksia, yläpölyjen poistoa jne.

    • pii1x2

      minkälaista siivousta teet? kerrostaloja, toimisto vai kotisiivousta? kerro hieman lisää niin on helpompi auttaa... :)

      • E:n kotisiivouspalve

        Kotisiivouksista oli tarkoitus lähteä liikkeelle, ja kun on sopivasti asiakkaita kasassa, alkaa tehdä kohteita mistä ei voi niin paljo laskuttaa.


    • yrittäjäiita

      Sinun täytyy laittaa rahaa menemään mainontaan. Paikallislehdet, ilmaisjakelut, omat postin mukana menevät mainoksert ( tai jaat itse), nettisivut jne. Kilpailukykyiset hinnat, uskottava profiili. Ei ne asiakkaat sinua muuten löydä. Toisekseen asiakkaat osaavat kyllä vertailla ja vaatia - onhan sinulla vastuuvakuutus ( se on myös mainoskikkana ihan hyvä), hygieniapassa ( myös hyvä mainoksissa)..tosin nykyisin asiakkaat haluavat myös yrityksen, joka on ollut useita vuosia toiminnassa - eli yritys, joka ei sitten yhtäkkiä katoa ja lakkaa olemasta. Kerro markkinoinnissa rehellisesti ammattiosaamisesi. Ota alkun kaikki mitä saat - sitten myöhemmin voit karsia ne huonoimmat kohteet pois. Muista, että menee vähintäin KAKSI VUOTTA, ennekuin voit katsoa yrityksesi olevam hyvällä pohjalla tai vaihtoehtoisesti sitten joudu laittamaan pillit pussiin.

    • avun saanut

      Käytä asiantuntijan apua, kokeiles www.2helpu.fi , halvempi sekin on kun laitaa rahasi mainokseen joita tuhannet muutkin tyrkkii eteenpäin ja saat oikeasti apua.Tämä ei ole mainos , eikä minulla ole heidän kanssaan mitään tekemistä ,jos siis kyseinen yritys vielä pyöriikään..kannattaa etsiä sitten vastaavanlaisia muitakin joilla on heti näkemys mitä,miten kannattaa tehdä että saat asiakkaita.

      • yrittäjäiita

        Höpsistä! Nämä 'konsultaatio'firmat eivät auta - miksi pitäisi maksaa käyntikorteista, teippauksista ja flyereistä muille kun ne itsekin pystyy tekemään ilman palkkoita välikäsille. Etsit vaan halvat mainostushinnat omaavat paikallislehdet - teet ilmoituksen ja annat sen olla siellä useamman viikon. Jaat itsetekemiäsi flyereitä joko itse tai annat paikallisjakelulehtien jakelijafirman ne jakaa kohteisiin. teet nettisivut. Otat puhelimen käteen ja alat soitella. Seuraat työkkärin ilmoituksia ja taas soittelet. Mitään ei saa ilmaiseksi.


      • jaa ei uso ei

        outoa?
        kävin tuossa katsomassa ton helpu sivut. itselläni tulee aina stoppi päälle jos yrityksen mainoksessa ei ole kenenkään nimeä ja muita yhteystietoja.
        luulisi kuitenkin että tälläisellä olisi


    • 5 vuosi menossa

      Ota rohkeasti yhteyttä alueesi esim.ensimetriin tai paikallisen yrittäjäjärjestön kautta alalla lopettaviin yrittäjiin. Itse sain mukavan alun kunnon tapasin ja verkostoidun alan vaihtaja- yrittäjän kanssa,hänen asiakkaitaan siirtyi mukavasti ja ovat vielä tänäkin päivänä asiakkaitani
      Myös tee ns. postilaatikko mainos ja jaa suoraan laatikoihin, tätä kautta tulee myös mukavasti kontakteja.
      Alkuun voi joutua tekemään haastaviakin koteta, myöhemmin voi hyvin jättää pois (esim. taukojen jälkeen, -ei ole tilaa enää-)
      Jos tavoitteesi on työllistää itsesi pärjäät mainiosti.
      Omat ansiot olen "monin"-kertaistanut siihen mitä sain työntekijänä alalla.
      Suosittelen!
      Yrittäjän vapaus, oman kalenterin hallinta ovat myöskin etuina.
      Mutta omaetusi on myös se taito miten tulet ihmisten kanssa juttuun ja osaat "myydä" itsesi!
      Tsemppiä!

    • pienipalkkainen siiv

      Minä ajattelin myös alkaa itsenäiseksi yrittäjäksi. Aluksi menen kysymään starttirahaa kuitenkin.
      Ostaisin eräältä eläkkeelle jäävältä yrittäjältä sopimuksia joiden arvo on 5000 euroa kuussa.
      Lisäksi saisin aika varmasti ravintolasiivouksia tuttuni kautta. Olen siellä jo tehnyt kaikenlaista pientä.

      Arveluttaa vain nuo ostosopimukset, ne ovat rappusiivouksia isännöitsijöiltä ja heitä on aika monta ja sopimukset ovat muotoa toistaiseksi voimassaolevia. Ne voidaan koska vaan sanoa irti.

      • jepulis joo

        Jos ostat sopimuksia, vaadi puolen vuoden takuu. ts jos asiakas irtisanoo sopimuksen sinusta riippumattomasta syystä, saat rahasi takaisin. On hyvä jos asiakkaita on monta.


    • siivoojankaima

      Ostosopimuksilla ei sinänsä ole mitään virkaa, koska, kuten jo mainitsit, asiaks voi ne irtisanoa koska hyvänsä. Käytä hyväksesi sopimuksissa oleva ukaasi irtisanomisajoista ja laske summa niiden mukaan eli noin puolet tai vajaa irtisanomisajan nettotulosta. Se ei ole paljon. Ostosopimukset ovat kinkkisiä - myyjäpuoli hehkuttaa vuosituloa, mutta ostajalle jää aikamoinen riski jatkosta.

    • E.J.

      Älä anna periksi! Olen aloittanut siivousyrittäjänä 2004.
      Silloin kun aloin tekeen tätä työtä sannottiin että menee kolme vuotta että se on täysipainotteinen. Nyt minulla on kaksi muuta työntekijää toinen kylläkin aina sairaslomalla. Välillä on aika rakkaa kun pitää hoitaa päivä sekä iltatyötkin.
      Olisin niin mielelläni välillä vapaallakin. Mainostukseen kannattaa satsata.

    • yrittäjä22

      Toimitko pääkaupunkiseudulla?
      tai pienellä paikkakunnalla?

    • Eskp

      Aloitin yrittäjänä noin 5 vuotta siitten. Alku oli todella hankalaa. Olen mies ja
      ennakkoluulojen voittaminen oli vaikeaa. Ilmoitus paikallislehdessä toi aina useita vastauksia, mutta kun tuli soittajan tietoon, että miessiivooja olisi tulossa, niin sanoivat aina palaavansa myöhemmin asiaan ja sulkivat puhelimen.
      Vieläkään eivät ole soittaneet uudestaan. Varsinkin naiset olivat epäileväisiä miespuolista siivoojaa kohtaan, vaikka vaativatkin aina tasa-arvoa.
      Noin puoli vuotta meni lähinnä pirtin kattoon syljeskellessä. Sitten sain erään ennakkoluulottoman naisjohtajan asiakkaakseni. Tämä henkilö suositteli minua tuttavilleen ja asiakasmäärä rupesi pikkuhiljaa kasvamaan.
      Nyt töitä on riittävästi. Tosin alkuviikko on useinkin tyhjä, koska kovinkaan moni ei halua viikkosiivousta maanantaina tai tiistaina. Onneksi on muutama porrassiivous näillekin päiville.
      Starttirahaa en edes hakenut aloittaessani. Mokoma apuraha pitäisi muutenkin lopettaa, koskapa jotkut alkavat yrittäjät asiakkaita saadakseen pitävät tuntihintanaan jopa alle 15 € arvonlisäveroineen. Avustuksen loppuessa on pakko nostaa hintaa reippaasti ja silloin asiakkaat katoavat. Seuraa toiminnan lopetus ja yrittäjän vaikeudet sosiaalietuuksien saamiseksi.
      Lisäksi on vaikeutettu alalla jo työskentelevien toimintaa.

      Ilmoita paikallislehdessä.

      Hanki omat nettisivut. Todella OMAT. Puhelinmyyntinä tarjottavat sivut ovat lähes aina sinun vain niin kauan kuin maksat ylläpidosta, päivityksistä ja kaikesta mahdollisesta. Lopettaessasi maksamisen - sivut katoavat.

      Kaikenlaiset puhelinmyyntinä tarjottavat "yritysrekisterit" ovat täyttä p:skaa. Niistä ei ole mitään hyötyä. Vain rahan menoa.

      Ole asiakkaittesi kanssa täsmällinen ja rehellinen.

      Hygieniapassilla et tee mitään, se on lähinnä elintarviketeollisuuteen eivätkä asiakkaatkaan siitä tiedä oikeastaan mitään todellista.

      Sinulle porrassiivousten ostajalle: En tiedä paikkakuntasi hintatasoa, enkä sitä sisältyykö Alv hintaan. 5000 € kuukaudessa vaatii kuitenkin kilpailutilanteesta riippuen n. 150 - 220 tuntia kuukaudessa. Lisäksi välinehuolto ja paperityöt. Jaksamista. Tietenkin voit "tekaista" työt lonkalta, ja päästä vähälläkin työajalla, mutta silloin voi käydä ohraisesti.

      Toivotan onnea sinulle E:n kotisiivouspalvelu. Yrittänyttä ei laiteta. Oma vapaus on mahtava asia nälkäisenäkin. Älä anna periksi.

    • hölömämpä

      No eihän starttirahaa mihinkään alennuksiin käytetä.

    • 5 vuosi menossa

      Päinvastainen kokemus starttirahasta: Tuli todella tarpeeseen; esim. käyntikortit ja postilaatikko mainoksia teetin sillä rahalla.

      Meidän paikaillislehden mainoksen perusteella ei ole tänä päivänäkään tullut yhteydenottoja.

      Kaikenlainen kouluttautuminen on hyödyksi.

      Nykypäivänä jos alkaa alle 30e (sis alv) hinnalla tehdä, on kannattamatonta tai ainakaan veroja ei suomeen kanneta..Tämä siis oma mielipiteeni.

    • yritys - kunnianpaik

      Olen eri mieltä noista passeista - itsellä on hygieniapassi että myös se kotityö-passi ja toimivat mainonnassa erinomaisesti -antaa ammattimaisen ja työstään kiinnostuneen kuvan. Itse siis niillä tiedoilla, mitä noihin passeihin tarvittiin ei juuri tee mitään tällä alalla, mutta asiakkaat kyllä mainonnassa kiinnittävät niihin huomiota ja valintakriteeri on osunut kohdalle juuri noitten passien vuoksi. Halpa mainoskikka kuitenkin...

      • putipuhdas

        Olen toiminut yrittäjänä hieman yli kymmenen vuotta. Allussa oli vaikeaa,mutta sain alihankintatöitä ja sitä kautta vakipaikkoja. Tämä starttiraha aiheuttaa ainakin täälläpäin ongelmia. Monet asiakkaat ovat kertoneet huikeista hintatarjouksista. 17 € tunnilta kaikkine kuluineen. Ja ovat uusia yrittäjiä. Starttirahan avulla voivat tehdä halvemmalla ja päästä markkinoille nopeammin. Tietääkseni tämän rahan kohdetta ei ole määritetty tai korvamerkitty. Tsemppiä kaikille uusille yrittäjille!


    • Myös yrittäjä

      Sehän se tässä yrittämisessä vaikeinta on, asiakkaiden hankinta. Kokeile ehdottomasti google ad words palvelua. Se on paras, ihan millä mittarilla tahansa. Googlella olen saanut noin puolet vakio asiakkaistani ja runsaasti kerta-asiakkaita.

    • yksinkertainen ala

      Kaikki siivoojat täytyy saada yrittäjiksi, jotta pääsevät palkoille. Mopilla pärjää pitkälle.

    • vkosiivous

      Tuo starttirahahan kuullostaa todella pahalta..:-(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      377
      1441
    2. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      104
      1253
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      114
      1187
    4. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      158
      1072
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      40
      940
    6. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      886
    7. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      796
    8. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      790
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      85
      767
    10. Tuhdit oluet kauppoihin. Miksi vastustaa?

      8% oluet kauppoihin mutta mikä siinä on että osa politikoista vstustaa ? Kauppa kuitenkin hinnoittelee vahvan oluen ni
      Maailman menoa
      166
      662
    Aihe