Kuka/mikä käyttää nettiyhteyttä...

SELAIN ON

Ostin tossa HP:n läppärin jossa Winukan 7.
Siihen hankin huawein nettitikun jotta näkis mualimaa.
Nyt on niin jotta toi tikun merkkivalo kirkastuu ainakun mä avaan selaimen ja alan surffata. Elikkä se valo ilmottaa jotta nettiyhteys on auki ja tieto liikkuu.
Mut oon huomannut, jotta vaikka SELAIN ON SULJETTU ja touhuan jotain tekstin- tai kuvankäsittelyä, niin yht`äkkiä sen tikun merkkivalo alkaa hehkua kirkkaana ihan kuin olis nettiyhteys toiminnassa. Mitää ilmotuksia ei kuitenkaan näy päivityksistä tms.
Esselte- ja malvarebytes ei löydä mitään.

Mistä mä nään mikä siellä kummittelee?

5

107

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 1

      Jos olet kirjautunut tikun kautta nettiin, tikku huhuilee verkon kanssa vaikka et netissä varsinaisesti olekkaan.

    • eikös kaikki kännykät pidä aika ajoin yhteyttä tukiasemaan (ja käyttäjä voidaan paikantaa...). Nettitikku on käytännössä matkapuhelin sim-kortteineen

    • Tauno Tietokanta

      Mutta eihän esim päivitystarkistuksista ja muusta normaalista liikenteestä tule mitään ilmoitusta. Tikku saattaa itsekin tarkistella jotain. Tuolla perusteella ei ole mitään perusteita epäillä mitään ongelmaa tai väärinkäyttöä.

    • isoveli valvoo

      Niin siis vaikka sanotaan, että netti aukeaa vasta sitten kun avaat selaimen ei ihan pidä paikkansa. Jo itsestään Windowsin sisälle on rakennettu sellasia, päivittäviä/hakevia osia ja sen sun tikku voi käydä tarkistelemassa paikannusta /päivitystä tms. Samaten virustorjunnat. Eli kone keskustelee tavalla tai toisella ohjelmistovalmistajien kanssa. Samasta syystä nää älypuhelinkäyttäjät on saaneet kivoja laskuja. Ja kun haet ohjelmia, niin millaisia lupia sä olet antanut niille asennus hetkellä? Mut kyllä ne tekee sitä ilman ns lupaakin. Sano nää nörtit täällä mitä tahansa. Sullahan ei ole näihin ohjelmiin omistusoikeutta vaan käyttöoikeus ja sen mukana ne saa sulta jotain..

      Googlekin paikantaa sun konetta koko ajan. Sehän kertoo sen sulle kun avaat googlen. Ja koitappa vaihtaa se kaupunki siihen vaikka Ateenaksi...vaihtuu aika nopeasti takaisin.

      Tää on oikeasti yhtä paikannusta ja vähän vakoilun makua näissä laitteissa. Siksi ei kannata jättää mitään kauhean henk koht tavaraa koneelle vaan tallenna ne tärketä tikulle tai muulle ulkoiselle.

      Käyttääkö sun naapuri tai joku muu etänä...se pitäis tarkistaa sun koneelta. Mut epätodennäköistä. Vaihda tunnareita tasaisin välein, myös sen tikun tunnarit, jos voit.

    • ...............

      Se valo EI kerro että siellä on liikennettä vaan sillähetkellä käytettävän yhteystavan. Usein tikku tipahtaa hitaampaan tilaan kun ei ole liikennettä mutta ei aina. Lisäksi käyttöjärjestelmä ja monet ohjelmat tekevät taustalla päivitystarkistuksia (eli tarkistavat netistä palvelimelta onko saatavilla uusia päivityksiä) ja vastaavaa joka aiheuttaa jonkinverran liikennettä.

      Windowsissa ei tainnut olla vakiona ohjelmaa joka näyttäisi mitkä prosessit/ohjelmat käyttävät verkkoa ja kuinkapaljon mutta niitä löytyy netistä useita ilmaisiakin. Jos haluat tutkia niin voit asentaa jonkun tuollaisen ohjelman jolla näet mistä sitä liikennettä tulee (ja koska sitä oikeasti on).

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Täytyi haukkuu sut lyttyyn

      En haluu tuntee rakkautta sua kohtaan enää ja haluun unohtaa sut mut sit tulee kuiteki paha olo kun haluis vaan oikeesti
      Ikävä
      63
      1849
    2. SINÄ nainen hyvin läheltä

      Pidän sinusta. Mutta mene ensin juttelemaan lääkärin luokse, ja hoida itsesi kuntoon. Sit kun sä olet kunnossa, niin mä
      Ikävä
      79
      1227
    3. Et voi olla loputtomasti hiljaa

      Nainen. Tarkoitan siis meidän juttua. Eihän tämä tällaiseen epätietoisuuteen voi jäädä siinä vaan särkyy kumpikin. Kerto
      Ikävä
      76
      1149
    4. 45
      1095
    5. Nainen mitä tekisit

      Joutuisit tekemään miehelle ja sinulle tai sinulle ja miehellesi ja kahdelle lapselle ruokaa ja kaapista löytyy 2 litraa
      Sinkut
      160
      962
    6. Ajatus aamuun

      Tämä jollekin tärkeälle. On asioita mistä jutellaan, on asioita mistä vitsaillaan, on myös asioita mistä ei puhuta kenen
      Ikävä
      71
      959
    7. Siis ei ole edes mahdollista

      että ei törmätä, ei sit millään vaikka päällä hyppisi
      Ikävä
      44
      900
    8. Martina kauniina lehtihaastattelussa

      Martina antoi hyväntuulisen haastattelun lehteen. Tyylikkäitä kuvia ja kivoja vaatteita kauniilla Martinalla.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      183
      843
    9. J-miehelle

      haluan kertoa että olet edelleen mulle rakas. Ajattelen sinua päivittäin kulta.
      Ikävä
      58
      838
    10. Minä en luota sinuun yhtään nainen

      ja aistin että yrität taas satuttaa henkisesti koska tiedät että olet heikkouteni joten siksi tein mitä tein mutta en ki
      Ikävä
      36
      804
    Aihe