pian olen eläkeläinen

rva Huolestunut

Mitä mahtaa tuntua kun se pian on todellisuutta? Jännittää juuri nyt vaikka olenkin aika tarkkaan miettinyt eläkeiän tärkeät realiteetit eli mihin on varaa, mistä pitää luopua, miten huoltaa rapistuvaa terveyttä. Monia asioita. Kaiken alla piilottelee toive Suuresta muutoksesta, vieläkö siihen pystyisi että loisi elämän puitteet uudestaan, muuttaisi toiselle paikkakunnalle vaikkapa halvempaan asuntoon tai peräti ulkomaille, edes talveksi, miten siellä selviäisi ja kehen tukeutuisi uusissa asioissa.

Miten te muut olette luoneet elämän tämän vaiheen? Sinä joka ehkä olet tehnyt suuria ja rohkeita muutoksia, mikä on tilanteesi ja ajatuksesi nyt, oletko tyytyväinen vai pettynyt? Kadutko jotain minkä teit - tai et tehnyt? Oletko saanut uusia ystäviä uusien harrastusten myötä?

Olen aika yksinäinen, koska työ ja omaisten hoitaminen on vienyt aikani ja voimani. Sekin vaihe on nyt ohi eikä elossa olevia lähiomaisia enää ole. Vaikka elämä on helpompaa se on myös tyhjempää ja mietin, onko tämä tunne minussa masennusta vaiko surua vain. Tuntuu myös että kaikilla on hyvät ystävänsä ja suljettu piiri tekee yhdessä mukavia juttuja, minä olen ulkopuolinen enkä keksi miten pääsisin mukaan. Miten te muut? Oletteko löytäneet ystäviä kerhoista tai harrastuksista? Tunne että kaikki on jo myöhäistä on usein vahva ja kadotan rohkeuteni. Ja sitten taas havahdun toivomaan.

Eilen luin ensi kerran eläessäni treffipalstaa! Se kiinnosti minua mutta samalla nolotti vaikka asia koskaa vain minua itseäni. Taidan olla kovasti solmussa monen asian kanssa.

Kaikille toivotan hyvää syyskesää. Jos voitte, ottakaa joku yksinäinen joskus mukaan rientoihin, auttakaa ensi askeleissa.

73

1335

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • 60++++ölkölköl

      On kiire, missä ja eläke-- paperissa on alin eläke 2500e netto, kai muilla paremmin.....

      Onko vaikeuksia sijoittaa?

      • hhmm......

        Mitä ihmettä tämä kirjoittaja oikein haluaa sanoa????


    • Kovin hienoja neuvoja tuskin kukaan osaa antaa, itse osaan vain kertoa omasta kokemuksestani.

      Itselläni oli kyllä kolme viimeistä vuotta enää kolme työpäivää viikossa, siis vähittäistä eläkkeelle jäämistä. Joitakin harrastuksia saatoin ottaa ohjelmaan jo silloin, kun vapaata oli enemmän.

      Silti kun marraskuussa jäin kokonaan pois, oli tyhjäkäyntiä runsas kuukausi. Omituista oloa, vaikkakin vapauden riemuakin. Tammikuusta olin jo hakeutunut mieluisiin harrastuksiin, joista sain lukujärjestyksen viikkooni ja siten jonkinlaista ryhtiä ajankäyttöön. Jokaisesta eläkepäivästäni olen ollut onnellinen ja kyllä se ahkera työnteko jo riittikin.

      Itse käyn kahdellakin maalauskurssilla viikossa, vieläpä samana päivänä. Vauhtisokeus iskee päälle ja menisin saman tien vaikka kolmannelle kurssille, mutta kun pääsen kotiin, niin loppuilta on kyllä soffalla lojumista ja telkkarin ohjelmien katsomista tai läpinukkumista. :) Lisäksi kuntosalireissu kerran viikossa ja sitten kielikurssi, tällä hetkellä verestelen espanjaa, kun sopivaa ranskankurssia en ole löytänyt, joka kieli on kyllä lempparini. Joskus
      maalauksen viikonlopun lyhytkurssi mahdollisesti jne.

      Jos on olemassa jokin harrastus, jota tekisi mieli ottaa ohjelmaan, niin nyt eläkkeellä siihen olisi mahdollisuus. Jos ei ole tiedossa mitään tiettyä, niin voi kokeilla monenlaisia ja jatkaa sitä, mikä jaksaa jatkossakin kiinnostaa.

    • Hulda H.

      Olenkohan epätyypillinen eläkeläinen.

      52 vuotisena taphtuneeseen sairastumiseeni olin KK-kaupassa osa aikaisesti kassanhoitajana.
      Nyt olen 63v joten "nuoresta" iästäni huolimatta olen jo kokenut eläkeläinen.

      Itse eläköityminen ei aiheuttanut mitään tuntemuksia vaan sen syyn ymmärtäminen vaati vuoden verran.

      Jatkoin entisiä harrastuksiani, toimintaa muutamassa yhdistyksessä ja liityin paikkakunnan eläkeläiskerhoon.

      Työtaustastani johtuen, tai sen ansiosta, eläkenettoni kuukaudessa on 880E.

      Matkustelen vuosittain kolme, neljä kuukautt.
      Pidän yhteyttä lapsiini sekä fyysisesti että viestimien välityksellä.
      Teen päivittäin vähintään tunnin kävelylenkin entisen työkaverini kanssa.
      Entisellä työporukallamme on vuosittain useampia tapaamisia.

      Käyn kerran kuukaudessa verikokeissa ja onnekseni sinänsä oireeton sairauteni on ollut alkuvuosien jälkeen vakaa.

      Siis, eläkkeelle siirtymiseni ei merkinnyt mitään dramaattista.
      Tavallista, tasaista, mielikuvituksetonta elämää!

      • eikö muka ?

        Tässähän puhuu L-L sijaispersoonana :D


    • Pääasia ettet jää neljän seinän sisälle, ts. mökkiin makoilemaan ja ikkunasta ulos katselemaan.

      Mene ihan mihin tahansa: kaupunki- tai tori- tai kirpparikierroksille, ystäväpalveluun, hyväntekeväisyysryhmiin, harrastuksiin mihin tunnet vetoa (mielenkiintoisimpia voisivat olla sellaiset mistä et etukäteen tiedä yhtään mitään). Muista että liikuntaharrastuksia on mukana useampia, vain silleen pysyy kunnossa eikä ala kilot kerääntyä ja ystäviäkin voi sieltä pitemmällä aikavälillä löytyä.

      Muutto toiselle paikkakunnalle voisi olla hyvä, mutta se vaatii aika rohkean luonteen koska ihan kaikkialle pitää mennä uppo-outona - on siinä tosin hyvätkin puolensa. Hyvä kun joutuu yrittämään ja skarppaamaan, ei lopuksi tiedä mistä porukoista itsensä löytää. Pääasia että mieluisista harrastuksista, mukavat kanssakulkijat löytyvät siinä sivussa yleensä.

      Itse en perheellisenä ja omarakentamassa kodissa asuvana voinut tehdä suuria repäisyjä eläkkeelle siirtyessä, mutta tehkää te muut joilla ei ole "riippoja jaloissa". Kuitenkin nautin jokaisesta päivästä kun saa itse määrät mitä tekee tai onko tekemättä ;-).

      Nyt olet oman elämäsi valtiatar, ota tilanteesta kaikki mahdollinen irti! Jos ei sinua hoksata pyytää mukaan niin senkun menet ihan muina naisina. Ei kotoa ketään tulla pyytämään, eikä usein mistään muualtakaan, itse täytyy olla aktiivinen.

      Ystävällisen ja iloisen ihmisen seura kelpaa aina. Sinulle toivotan onnea matkaan.

      • Samaa harrastavien harrastuspiireistä on ainakin itselleni löytynyt ihan uusia ystäviä, joiden kanssa tapaillaan kaupungilla kaffella, kirjoitellaan sähköpostia ja on jopa matkustettu yhdessä, toistaiseksi vain Tallinnaan. Lokakuussa olen lähdössä maalausmatkalle lämpimämmille leveysasteille, tuttua porukkaa jokunen siinäkin, opettajakin. Kuulun itse asiassa useampaan yhteisöön kuin työvuosina koskaan.
        Enkä juuri tee mitään sellaista, mikä ei ole kivaa. Ei ole enää pakko. Lastenlasten hoito harvakseltaan on vain ilo.


    • tyytyväinen.

      Hyvää syksyä Sinullekin. Toivottavasti pian eläkkeelle päästyäsi voimaannut ja saat uutta puhtia elämääsi. Näin kävi itsellenikin, kun jäin vuosi sitten eläkkeelle.

      Tietysti jokaisella on omat tarpeensa, kuka kaipaa ihmisiä ympärilleen ja kuka taas omaa rauhaa. Itse kuulun jälkimmäiseen. En kaipaa yhdistyksiä enkä muita seuroja ympärilleni. Tosin omaisten kanssa on nyt mahdollisuus useammin tavata, kun asun eri paikkakunnalla.
      On ihana, kun saa nukkua silloin kun nukuttaa, syödä silloin kun syötättää, käydä marja- ja sienimetsässä, silloin kun haluttaa, hoitaa pihamaata arkenakin, ennen kaikki oli tehtävä viikonloppuna, kun työpäivän jälkeen ei enää jaksanut...voi matkustella eläköityneiden ystävien kanssa, joita minulla on riittävästi.
      Paikkakunnan vaihto on kiikarissa ja talon myynti, saas nähdä, kuinka koville ottaa. Uskon sen onnistuvan parin vuoden sisällä, harkintaahan se vaatii.
      Miesystävää en kaipaa, edellinen suhde loppui 1,5 vuotta sitten. Voi olla, että tarve löytää joku vielä tulee, aika näyttää.
      Onneksi olen hoitanut kuntoani jatkuvan liikunnan avulla jo viisitoista vuotta, joten peruskunto on hyvä, eikä sairauksia ole vielä tullut.
      Ts. elän elämäni parasta aikaa nyt eläkkeelle päästyäni piiiitkän työrupeaman jälkeen.

    • now is time to live

      Hei, tässä minun kokemuksiani. Lähdin heti eläkkeelle jäätyäni kolmeksi kuukaudeksi amerikkaan. pehmeä lasku siirtymään. Työni oli niin sosiaalista, että olen halunnut olla ainakin aluksi paljon yksin. Kumppania olen kaivannut, mutta yritys on poikinut vain muutamia seurustelusuhteita, sinänsä kivoja kokemuksia.

      Ensimmäisenä vuotena en tajunnut päässäni, että nyt olen eläkkeellä, nautin taivaallisesti jokaisesta aamusta, vietin pitkistä, laiskoista heräämisistä. Oli ihanan uskomatonta, että ei ollut mitään pakotteita.

      Nyt, kolmantena eläkevuotenani olen alkanut kaivata enemmän vipinää elämääni, joten ilmoittauduin työväen opiston erilaisille kursseille, opettelen mm. maton kudontaa. Kävelen ja käyn vesijumpassa. En kerää päivään liikaa tekemisiä, sillä vieläkin on vapauden kaipuu suuri.

      Lastenlapset ja äitini tarvitsevat vielä minua, joka on hieno juttu.

      Vesijumpassa kyllä tuntuu vähän oudolta, kun seurana on "mummoja", en osaa itseäni vielä luokitella eläkeläiseksi enkä vanhukseksi, välillä pelästyn huomaamaan, että kuulun samaan porukkaan.

      Matkustaisin enemmän, jos varat sallisivat, mutta näillä mennään, mitä on.

      Ihanaa aikaa, olemme ansainneet tämän, sitä joudun itselleni jatkuvasti toistamaan.

      Iloisia eläkepäiviä kaikille sen ansainneille.

      • liikettä niveliin

        Olen ollut eläkkeellä nyt 7 vuotta ja kyllä se on ollut elämäni parasta aikaa-uskomattoman mukavaa! Olen matkustellut tosi paljon sekä itään että länteen-ainakin 6 reissua ovat olleet vuoristovaelluksia. Nepal,Itävälta,Italia jne... Edellyttää kyllä hyvää kuntoa-mutta sitä vartenhan kannattaa todella harrastaa liikuntaa läpi elämän! Voi kun nuo nykynuoret sen ymmärtäisivät---liikuntaa, se on kuin "säästäisi pankkiin" tulevaisuutta varten! Jotta eläkkeellä olo olisi siedettävää,on tietysti tärkeintä tuo terveys ja vain se-ilman sitä kaikki hankaloituu- ja titysti myös kohtalainen toimeentulo auttaa monissa jutuissa. Monet panevat kymmeniätuhansia uuteen autoon, vähän vanhemmallakin pärjäisi, ja erotuksella kiertää paljon maailmaa! Harrastukset ovat olleet tärkeitä, metsästys (kohta taas mennään),kalastus,hiihto kaikki muukin liikuntaa antava.
        Eikä niitä rakkausasioitakaan pidä väheksyä--- tosi tärkeitä! Hyviä eläkepäiviä!


      • Liikkunainen
        liikettä niveliin kirjoitti:

        Olen ollut eläkkeellä nyt 7 vuotta ja kyllä se on ollut elämäni parasta aikaa-uskomattoman mukavaa! Olen matkustellut tosi paljon sekä itään että länteen-ainakin 6 reissua ovat olleet vuoristovaelluksia. Nepal,Itävälta,Italia jne... Edellyttää kyllä hyvää kuntoa-mutta sitä vartenhan kannattaa todella harrastaa liikuntaa läpi elämän! Voi kun nuo nykynuoret sen ymmärtäisivät---liikuntaa, se on kuin "säästäisi pankkiin" tulevaisuutta varten! Jotta eläkkeellä olo olisi siedettävää,on tietysti tärkeintä tuo terveys ja vain se-ilman sitä kaikki hankaloituu- ja titysti myös kohtalainen toimeentulo auttaa monissa jutuissa. Monet panevat kymmeniätuhansia uuteen autoon, vähän vanhemmallakin pärjäisi, ja erotuksella kiertää paljon maailmaa! Harrastukset ovat olleet tärkeitä, metsästys (kohta taas mennään),kalastus,hiihto kaikki muukin liikuntaa antava.
        Eikä niitä rakkausasioitakaan pidä väheksyä--- tosi tärkeitä! Hyviä eläkepäiviä!

        Yes, liike on lääke.


    • demeter

      Minusta tuntuu, aloittaja, että olet hahmottanut oman tilanteesi niin hyvin, ettei sinun tarvitse kuin lähteä liikkeelle ja valloittaa maailma. Suru ja alakulo ovat usein vain latautumisvaiheita kun siirrytään vanhasta uuteen, näin uskon.

      Itselläni oli epätyypillinen työura, kaikenlaista kokeilevaa , keikkatöitä paljon. Vaikka mahtuihan työhistoriaan 18 vuotta ihan täyspäiväistäkin työtä. Kun unelmat toteutettiin ja siipien kantavuus kokeiltiin jo ihan työikäisenä, eläkeiässä tulikin sitten vähän suurempi tyhjyys: tässäkö tämä nyt sitten oli ? Jonkinasteisen turhautuneisuuden vuoksi jatkoin sitten keikkatöitä näihin saakka, nyt olen 67 vuotias ja vieläkin joskus kysellään perään, enempi varmaan työvoimapulan kuin omien ansiotteni vuoksi.

      Elän parisuhteessa ja sitä kautta on tullut myös uutta sukua ja uusia tuttavuuksia entisten lisäksi, joten kaipaan joskus yksin oloa enemmän kuin seuraa. Tämä kirjoittelu täällä on myös merkinnyt minulle paljon. Se on ollut parhaimmillaan hyvä tapa päästä irti omista ympyröistä, tutustua ikäistensä ajatus- ja kokemusmaailmaan. Ja helppoahan tämä on: ei tarvitse kuin istahtaa koneelle ja heti on kontaktissa toisiin ihmisiin, vaikka sitten virtuaalisesti.

      Hyvän syksyn ja uuden elämänvaiheen toivotukset myös sinulle. Pistäydypä palstalla toistenkin. Sinun kypsää kirjoitustasi oli mukava lukea.

    • muuan kaiken kokenu

      eläkkeelle jääminen ei ole ihannoitava tapa elää loppuelämänsä, " työ on ilomme " vanha sanonta, se pitää todella paikkansa.
      Ensimmäinen reakstio oli ( " eikö kukaan enään mua tarvikkaa, enkö kelpaa enään mihinkää ") kamala tyhjyyden tunne ensimmäisenä aamuna herättyäni, mutta olin hankkinu moenlaisia taitoja elämäni aikana joten muutama harrastus tuli täyttämään päiväni suunitelmilla ja toteutuksilla, myös paneuduin puolisoni "passaamiseen " heh, halusin kuvitella sen työksi, sitä työtä oli velvollisuuteni tehdä lopun ikääni. nooh aikansa kutaki, nyt olen yksin eläjä kuolema vei puolison joten seki työ loppu, vanhuus ja yksinäisyys tulee jokaiselle vääjäämättä jossaki vaiheessa loppuelämää, vanhuus ei ole mukava rooli kenekään ihmisen kohdalla.

    • ihana rauha

      Kyllä sitä nauttii vapaudesta ja odottaa eläkkeelle pääsyä, kun on työtön. Tämä työtön ja ikäihminen yhdistelmä opettaa, että ei sure lopulta mitään.
      Minä en pelkää vanhenemista, se kuuluu elämään ja ikinuori ei voi olla kukaan.

      Tuosta yksinäisyydestä, minä ainakin nautin viimeinkin kun saa olla rauhassa, kokeilin parisuhdetta ja silloin vasta tunsinkin itseni yksinäiseksi, ei sitä jaksa koko aikaa touhuta jotain.

      Osaan olla vaan, ja lukea, mukavaa kun kahvin tuoksu tulee keittiöstä.

      Onnellisuus on ihmisen ajattelutavassa, eikä siinä onko koko ajan säpinää, eihän sitä edes jaksa kun ikää tulee, olla koko aikaa menossa.

      • Totta tuo viimeinen lauseesi. Tasapainoilen harrastusten kanssa, enemmän tekisi mieli harrastaa kuin todellisuudessa jaksan. On niin paljon erilaisia mielenkiintoisia kursseja olemassa ja runsauden pula on suuri - ainakin pääkaupunkiseudulla. Olen jo alkanut vähän oppia, mikä on viisas määrä menoja. Aina niitä kuitenkin on yksi liikaa, kun en raski luopua.

        Olen kuitenkin onnellinen siitä, että niin moni asia kiinnostaa, en siis ole vielä luovuttanut! :)


      • terveydeksi!
        tinat kirjoitti:

        Totta tuo viimeinen lauseesi. Tasapainoilen harrastusten kanssa, enemmän tekisi mieli harrastaa kuin todellisuudessa jaksan. On niin paljon erilaisia mielenkiintoisia kursseja olemassa ja runsauden pula on suuri - ainakin pääkaupunkiseudulla. Olen jo alkanut vähän oppia, mikä on viisas määrä menoja. Aina niitä kuitenkin on yksi liikaa, kun en raski luopua.

        Olen kuitenkin onnellinen siitä, että niin moni asia kiinnostaa, en siis ole vielä luovuttanut! :)

        Eläkkeelle jääminen voi olla mahtavinta aikaa elämässä.
        Ja mitä rapistuvan terveyden murehtimiseen tulee, niin pilvinpimein on nuoria ihmisiä joilla on taakkanaa mitä vaikeimpia sairauksia tai vaikkapa mielenterveysongelmia vaikeine masennuskierteineen, jotka taitavat olla nykyajan vitsaus.

        Olet ansainnut tämän hienon suvantovaiheen -- kaikkea hienoa on edessäsi ihmeteltäväksesi yllinkyllin. Toivotan hienoja eläkepäiviä.

        Ja jos kremppaa esiintyy, niin se kuuluu ihmisen elämään. Jokaisella ennenpitkää joku paikka prakaa, mutta terveydenhuoltopuoli fiksaa kuntoon parhaansa mukaan.


    • jk

      vai iin

      • jkjkjkjkjkjkjkjkjkjk

        Vai on jk täälläkin tylsine " vai iin " lausahduksineen, keksisit jonkun muun vaihteeksi.


      • samaan törmännyt
        jkjkjkjkjkjkjkjkjkjk kirjoitti:

        Vai on jk täälläkin tylsine " vai iin " lausahduksineen, keksisit jonkun muun vaihteeksi.

        Kovaa kiirettä varmaan pitää jk:lla, kun kiertää s24 palstoja työkseen päivittäin, muuta ei osaa sanoakaan, vika on helppo löytää - se on korvienvälissä.


    • keskinainen

      Kyllähän tämä vapaata on, mutta aikatauluttomuus joskus risoo, ei viitsi lähteä mihinkään. Sitten kun lähtee, on paljon pirteämpi. Matalla profiilia pidän, marjastan, maalaan, kirjoitan ja luen. Sairauksia ei ole. Silti joskus masennus nostaa päätään. Kai se on tämä, kun ei kuulu mihinkään joukkoon erityisemmin.
      Mies on töissä, matkustelemaan pääsee hänen lomiensa aikana. Pitää olla onnellinen kaikista pienistä asioista, ennekaikkea terveydestä. Neljässä sukupolvessa elellään, siinä on kanssa vähän tekemistä, että ei loukkaa ketään, eikä puutu liikaa. Asun paikkakunnalla, jossa on paljon keski-ikäisiä. Aika tarkaan siksi pitää miettiä ja kokelilla, missä ryhmässä on hyvä henki.

      • Mies töissä, sinä eläkkeellä?

        Onko harkittua?

        Meillä oli ratkaisevan tärkeää molempien saman aikainen vapautuminen.
        Tilanteen tullen vaimo olisi vielä istuskellut marketin kassalla lyhyitä työrupeamiaan mutta pahemmin mukisematta jäi seurakseni.

        Työikäähän meillä, minullakin, olisi ollut vielä vuosia.
        Ajatus ttilanteesta "toinen työssä, toinen vapaan" tuntui hassulle!

        Mutta, kukin tekee hyväksi havaitsemallaan tavalla!


      • miten niin
        laiska-lasse kirjoitti:

        Mies töissä, sinä eläkkeellä?

        Onko harkittua?

        Meillä oli ratkaisevan tärkeää molempien saman aikainen vapautuminen.
        Tilanteen tullen vaimo olisi vielä istuskellut marketin kassalla lyhyitä työrupeamiaan mutta pahemmin mukisematta jäi seurakseni.

        Työikäähän meillä, minullakin, olisi ollut vielä vuosia.
        Ajatus ttilanteesta "toinen työssä, toinen vapaan" tuntui hassulle!

        Mutta, kukin tekee hyväksi havaitsemallaan tavalla!

        Miksi ei voisi olla työssä ja toinen eläkkeellä. Meilläkin on niin ainakin seuraavat 10 vuotta. Toinen lähtee töihin ja sinä teet muutamat kotirutiinit. Sen jälkeen on omaa aikaa useita tunteja ja voit puuhastella mitä haluat tai olla tekemättä. Sateen sattuessa ei tarvitse lähteä mihinkään. Kyllä jokainen tarvitsee omaa aikaa, ei koko ajan tarvitse olla yhdessä.
        Minä ainakin tykkään olla mökillä välillä yksinkin ja totetuttaa omia mielihaluja. Ystävien kanssa sitten matkustellaan ja harrastetaan kun heillä on vapaata. Täytyy elellä muiden ehdoilla, sillä ole porukan ainoa vapaaherra vielä toistaiseksi, mutta kyllä tulee perästä.


      • miten niin kirjoitti:

        Miksi ei voisi olla työssä ja toinen eläkkeellä. Meilläkin on niin ainakin seuraavat 10 vuotta. Toinen lähtee töihin ja sinä teet muutamat kotirutiinit. Sen jälkeen on omaa aikaa useita tunteja ja voit puuhastella mitä haluat tai olla tekemättä. Sateen sattuessa ei tarvitse lähteä mihinkään. Kyllä jokainen tarvitsee omaa aikaa, ei koko ajan tarvitse olla yhdessä.
        Minä ainakin tykkään olla mökillä välillä yksinkin ja totetuttaa omia mielihaluja. Ystävien kanssa sitten matkustellaan ja harrastetaan kun heillä on vapaata. Täytyy elellä muiden ehdoilla, sillä ole porukan ainoa vapaaherra vielä toistaiseksi, mutta kyllä tulee perästä.

        Passiivi sopii mutta miksi yksikön toinen persoona?

        Totesin että kukin tekee ratkaisunsa omista mieltymyksistään riippuen.
        Meille oli valitsemamme järjestely miellyttävin enkä pyrikään markkinoimaan sitä ainoana oikeana.
        Esitin vain kysymyksen.

        Molempien ollessa joutilaana on parhaat mahdollisuudet järjestellä ajankäyttönsä, yhteisen ja yksityisen.
        Ei se tarkoita kokoaikaista yhdessäoloa vuorokauden tai viikon puitteissa.
        Meillä tosin 3-viikkoa on pisin yhtäjaksoinen sooloiluaika.
        Irtiotot korostavat yhteenkuuluvuuden tunnetta ja kiintymystä.
        Meillä!

        Tietenkin kumppani on otettava huomioon mutta eihän se merkitse toisen harrastusten rajoitusta.
        Ei puolin eikä toisin.

        Vaimon vapaanaolossa on todellakin myös se hyvä puoli että voi, lyhyempiaikaisten harrastusten lisäksi, matkustella työssä olevien ystäviensä ja tyttäremme kanssa muutaman kerran vuodessa.


    • näihänseon

      Yleensäkin eläkeläisenä kannattaa varautua siihen ettei yhteiskunta "valtio" arvosta sinua pätkääkään. Olet vain pelkkä rahanmeno yhteiskunnalle ja rasite!! Sinusta ei ole mitään hyötyä missään muussa muodossa kuin korkeassa verotuksessa jota eläkkeestä joudut maksamaan!! kaikki muut hinnat nousee paitsi eläke...köyhdyt vuosi vuodelta!!

      • angry bird'

        Viimeinen lauseesi on totisinta totta. Vuodenvaihteen ilmoituksen mukaan eläke nousi 1,3 % (leikattu indeksi, kiitos Paavo Lipposen) ja inflaatio jyllää 3,3 %:a.
        Vuodenvaihteessa oli niin, mutta nyt jo inf. % on vähän enemmän.
        Olemme väestöryhmä, mille luvataan vaalien alla 5 hyvää ja 8 kaunista, mutta vaalien jälkeen ne kaikki heti unohtuvat.
        Hämmästelen että 1,5 miljoonaa ja kohta 2 milj. eläkeläistä ei pysty puhaltamaan yhteen hiileen ja nousemaan merkittäväksi poliittiseksi voimaksi. Kaikki vaan nykertää oman puolueensa eläkeläissiivessä.


    • tytyväinen oon

      itse olen erilainen , tuleva eläkeläinen, otin varaslähdön ja jäin vapaaehtoisesti työttömyysputkeen kun tarjoutui mahdollisuus. Täytyy sanoa että oli elämäni paras ratkaisu, pian alkaa ns, lisäpäivät, eli pari vuotta olen jo harjoitellut tulevaa eläkkeellä oloa ja hyvin on sujunut. Nyt on aikaa tehdä se kaikki mikä jäi työssä ollessa lian vähälle. Puutarha on intohimoni ja valokuvaus, tänäkesänä olen jo ottanut yli1050kpl valokuvia, niitä liimailin albumiin sateen tullessa, osa on vielä liimaamatta.Varautunut olen tulojen pienenemiseen jo 15v.sitten kun tein suunitelman putkeen jäämisestä, kaikki tarpeelliset ja osin tarpeettomatkin lelut tuli hankituksi jo hyvissä ajoin ja säästin myös sen pahanpäivän varalle ns. turvarahaston.Töihin en ole kaivannut hetkeäkään, työkavereita toki tapaan edelleen.

    • Ajaton, kelloton

      Kaikille eläkkeelle jääville sanoisin varoituksen sanasen minäkin. Varokaa sitoittamasta itseänne lapsenvahdeiksi, palkattomiksi omaishoitajiksi, kotiapulaisiksi jne... Älkää lähtekö mukaan mihinkään mitä ette ihan varmasti halua vielä vuodenkin kuluttua. "Nyt kun sinulle on aikaa ja minä vielä käyn töissä": lausahdus ei velvoita teitä yhtään mihinkään. Väkisin seuraanne tuppautuvat "kohtalotoverit" typerine kahvikutsujaarituksineen kannattaa myös heivata heti alussa mäkeen, jos ei halua jäädä semmoiseksi loppuiäkseen.
      Sanon vaan että hullu täytyy olla ettei sekoa!

      • tyytyväinen oon

        kello jäi minulta työttömäksi samaan aikaan kanssani, ei ole kelloon sidottu ajankäyttö, toki sovituista ajoista kiinni pidetään, mutta muuten se ''nauris'' on työtön.Ei tulisi mieleenkään kenenkään lapsia hoidella, nyt on sen OMANajan aika


    • Elämäänsä tyytyväine

      Älä suotta huolestu tulevaisuudesta - kyllä se sujuu oikein hyvin.
      Itse olin aikoinani ulkomaisen ATK-yrityksen palveluksessa todella pitkän ajan.
      Iän karttuessa perustin oman yrityksen ja tein silloisen työnantajani kanssa yhteistyösopimuksen, jolla jatkoin sen yrityksen alihankkijana/yhteistyökumppanina tehden heille samoja töitä, kuin työsuhteeni aikanakin. Kaikki toimi erinomaisesti.
      Omassa henkilökohtaisessa elämässä olen kokenut sekä hyviä, että vähemmän hyviä aikoja ( ensimmäisen vaimoni kuolema ja seuraavan avioliiton eron ), mutta silti en kadu, enkä haluaisi muuttaa mitään. Nautin niistä menneistä ajoista edelleenkin.
      Nykyisin elelelen nauttien elämäni vapauksista uusien ystävien kera, joita olen löytänyt uusien harrastuksieni myötä. Harrastuksiani eivät kaikki ihmiset ymmärrä, tai eivät halua ymmärtää, mutta itse nautin niistä, enkä niin hirveästi ajattele muiden mielipiteitä. Atk-alan töitä teen edelleenkin harrastusmielessä auttaen lähinnä hyviä ystäviä ja yrittääkseni pysyä kehityksen mukana.
      Joten summa summarum olen onnellinen ja toivon, että Sinäkin löydät vastaavanlaisen olotilan.
      T. Hannu

    • 1943

      Olen ollut viisi vuotta eläkkeellä ja alussa elämässäni oli suuria mullistuksia kuten muutto toiselle paikkakunnalle, puoliso oli kuollut melkein kaksi vuotta aikaisemmin. Tuntuu siltä, että sinulle on koko maailma avoin. Käytä tilaisuutta hyväksesi. Itse mietin senioriaupairiksi ryhtymistä, mutta elämääni tuli asioita, jotka muuttivat tämän suunnitelman. Itselleni paljon uutta ja uusia tuttavia on tuonut toiminta paikallisessa eläkeläisyhdistyksessä. Tänään meillä oli virkistyspäivä, jonne laadin luontopolun. Illalla menen suunnistamaan ja saunomaan urheiluseuran majalle. Otan yhden kaverin mukaan, olen yrittänyt kertoa, että kanssani voi tulla, ellei yksin uskalla. Itse olen nauttinut aikatauluttomuudesta, myös kotonaolosta yksinkin.Ei ole hassumpaa tämä eläkeläisen elo, tervetuloa joukkoon.

      • Se kolmas elämä

        Kyllä tätä ns.kolmatta elämää kannattaa odottaa uteliaana ja uuteen valmiina.Minä myin vanhan kotini ja ostin uuden se valmistuu vasta vuoden kuluttua.Olen muuttanut odottamaan vanhaan kotitalooni.Vanha äitini elää vielä on tosin palvelutalossa.Voin olla lähellä häntä.Lapset ja ystäväni vierailevat luonani.Marjastan ja nautin luonnosta.minnekään ei ole kiirettä.Eläkkeeni on aika pieni olenhan hoitanut lapseni itse.Olen eronnut ja uutta kumppania ei ole löytynyt,jos on tullakseen saa tulla mutta en etsi ketään.Teen pieniä matkoja ystävättären kanssa.Olemme lähdössä viikonloppu matkal.le Roomaan.Terveys on kohonnut arvoista suurimmaksi.Toivon meille kaikille ennakkoluulotonta suhtautumista elämään ja ihanaa lämmintä syksyä.


    • tuovin kukka

      hyvä eläkkeellejäävä! ihan hyvin eläkkeelle siirtyminen tulee dujumaan, ole huoleti. ota osaa uusiin harastuksiin vauika tryövärebopiston kautta. tspaat yuusia ihmisiä ja saat uude harrastuksen. lue vaan rihkeasti niitä treffipalstojakin tai aita oma imoitus, niin saat valita itse....itse jouduin eläkkeelle viisikymppid´senä terveyreni vuoksi. viihdyn ihan hyvin. saan lukea ja tehdä omasa aikataulusani mitä haluan ja milloin haluan....käyn taidenäytelyissä, kirjasto on kiva ja kiinnostava paikka. elokyviin voi mennä, tehdä kymmeniä asioita...lähde vaan liikkeelle, perusta vaika oma keskustelupiiri, laita kaupan ilmoitustaulille oieni lappu, että keräät omaa lukupiiriä,, keskstelupiiriä tai harrastuspiiriä ystävä piiriä...mahdilsuuksia on lukemattomia.-seurakunnasstasikin voit löytää jotain kivaa....ihania eläkepäivoä sulle vaan...

    • Onnea teille matkaan

      Jos sinulla on mies,niin rakastelkaa ja matkustelkaa. Kyllä rakkauden pitäsi kukoistaa, jos olette terveitä.

    • Kaikenlaista keinotekoista huttua ovat sinulle kirjoitelleet palstalaiset.
      Katsos kun, toisen ihmisen mielipide ja ajatukset ovat vain toisen.
      Minua on tämä keskustelu huvittanut aikasti paljon.

      On minullakin ajatuksia, nyt kun olen kohta vuoden laiskotellut.
      Vaan yksikään palstan ajatuksista ei ole osunut kohdalleen.

      Elämän alasajo on aina hitsin henkilökohtainen tapahtuma.
      Entiset on vaihdettava uusiin entisiin, mutta ihan itse.
      Ihan uusiin juttuihin kun meistä ei enää ole.
      H.

      • Revi siitä

        Ei, vaan sinulla on asenneongelma, jota muilla kirjoittajilla ei ole. Muut elävät vielä täysillä, sinun asenteesi ajaa sinua alas.


    • goljat..

      hyvin pyyhkii ja lasissa 52 ja pirunmoiset säryt joka päivä jotta hyvin menee, lääkärikin sanoi että elä vaan niin kuin tähänkin asti nämä viimeset kaks viikkoo..

    • Turhaa dramatisointia.

      Vakavaa, akuuttia sairastumista lukuun ottamatta eläköityminen ei tule kenellekään yllätyksenä.
      On jokaisen oma asia miten siihen suhtautuu.
      Kuten ketjusta ilmeneekin.

      Joku turhautuua ja ryhtyy todistelemaan kiireitään.
      Toinen aloittaa itsensä hengiltä ryyppäämisen.
      Joku käyttää tilanteen hyväkseen ryhtyen toteuttamaan aiemmin estyneitä mielitekojaan.

      Kuka mitenkin.
      Onneksi melkein kaikki pitävät omaa ratkaisuaan ainoana oikeana ja kaikkien tavoittelemana.
      Jokunen katkeroitunut perustyytymätön mahtuu joukkoon.

      • "laiska-lasse"

        Taisit lukaista ja laajentaa jaaritteluksi?

        "Elämän alasajo on aina hitsin henkilökohtainen tapahtuma.
        Entiset on vaihdettava uusiin entisiin, mutta ihan itse.
        Ihan uusiin juttuihin kun meistä ei enää ole"

        H.


      • kirjoittava Lyyti

        Miepä käytin tilaisuutta hyväkseni ja aloin opiskella uusia asioita joista olen joskus haaveillut että olisi tuokin asia hyvä osata. Jatkan taas talven aikana.

        olen reissannutkin kesän aikana. Tekemistäkin on riittänyt joka päiväksi, joskus liikaakin.


      • kirjoittava Lyyti kirjoitti:

        Miepä käytin tilaisuutta hyväkseni ja aloin opiskella uusia asioita joista olen joskus haaveillut että olisi tuokin asia hyvä osata. Jatkan taas talven aikana.

        olen reissannutkin kesän aikana. Tekemistäkin on riittänyt joka päiväksi, joskus liikaakin.

        Estyneet mieliteot ja kiireen todistelu?


      • kirjoittava Lyyti
        laiska-lasse kirjoitti:

        Estyneet mieliteot ja kiireen todistelu?

        Talven aikana olen ollut kolmena päivänä tai iltana viikosta opiskelemassa. Kesällä reissannut monessa paikassa. Koti-, pihatyöt, marjastus, mikä milloinkin muu tai vapaa-ajan homma on vienyt muun ajan.


    • Kovin positiivisia kokemuksia eläkkeelle jäämisestä ja hyviä ideoita ja neuvoja moneltakin eri taholta; tällaista on ILO lukea.

      Minulla on pari työvuotta vielä jäljellä mutta kaipaan todella eläkkeelle pääsemistä, tuntuu niinkuin työnteko jollain tapaa häiritsisi harrastuksia tai ajankäyttöä.

      Koska eläkkeestäni tulee varsin pieni (vierivä kivi ei sammaloidu eikä lentävä kyyhky kerää eläkevuosia samasta maasta, vain ainoastaan murusia sieltä täältä) tiedän että elämänmuutos tulee olemaan aika järkky. mutta eiköhän se siitä jollain tapaa järjesty.

    • € arvossaan.

      Kaikki on kallistuman päin. Kohta ei eläkkeillä hurrata.
      Jos osaa kasvattaa itse ruokaa, niin hyvä.
      Kasvisravintoa. - Ihminen yrittää aina arvata omaa tulevaisuuttaan, ja hyvä niin.

    • Asenne ratkaisee

      Onnellinen immeinen ei elä sitku- eikä mutkuelämää, ei tulevaisuudessa eikä menneisyydessä, vaan N Y T !

      Ja jos raha on ainut asia, joka tekee onnelliseksi, niin onnelliseksi ei tule koskaan, ei, vaikka sitä olisi kuinka paljon.

    • Muutto vaatii joko apulaisia tai rahaa apuväen palkkaamiseen. Jos oma asunto on hyvä ja maksettu se kannattaa pitää.

      Asunnon vaihtoon voi houkutella sukulaisten sijainti tai mahdollisuus saada käyttöön rahaa. Jos asunnon vaihto onnistuu eikä saa home yms ongelmapesää riesaksi muutto yleensä piristää. Kannattaa huomioida asuminen kunnon rapistuttua.

      Syksyllä on harrasteryhmiä ym.Messuilla ja myyjäisissä voi kuluttaa aikaa. Matkustaminen on sallittua. Urheilla ehtii ja esim. pitkät kävelylenkit on halpoja. Hyväntekeväisyystyötä löytyy eri järjestöistä. Matonkutominen on hyvä harrastus, jos kaipaa enemmän tekemistä. Hyväntekeväisyysjärjestöillä on myös kansainvälisiä työkohteita kielitaitoisille.

      Nettitreffeissä on etunsa ja haittansa. Koskaan ei tiedä löytääkö sielunkumppanin vai auervaaran. Hyvä yritys varovaisuudella voi tuoda kumppanin ajankuluksi. Kannattaa siis ottaa miehen puhelinnumero ja nimi ennen kuin hän tietää kuka olet. 020202 antaa mahdollisuuden tarkistaa tilannetta vähän ennen kuin sovit tapaamisen julkiselle paikalle.

    • Pelkistetysti.

      57v -> 60v, työtön.

      60v -> 65v, työttömyyseläkkeellä. En enää ilmoitellut poissaoloistani työkkäriin enkä tietenkään kassaan.
      Vajaasta 27-työvuoden kertymästä huolimatta nettoeläkkeeni oli noin 60% korkeampi työttömyyskorvaukseen verrattuna.

      60v lopetin kotona tissuttelun ja aloitin 38:n vuoden tauon jälkeen punttisalilla 5krt/viikko.
      Terveys ilman pillereitä puolessa paremmaksi kuin sitä ennen reippaalla lääkityksellä.
      Vaihdoimme myös asumismuotoa, ok:sta kerrostaloon.

      Pääosoitteesta poissaoloja vuodessa noin 16 - 18 viikkoa.

      65v muuttui työttömyyseläke normaaliksi työeläkkeeksi.

      Ei mitään dramatiikkaa!
      Salilla runsaasti uusia tuttavuuksia.

      Tämä kevät ja kesä on poikkeuksellisesti, vähemmän toivotusta syystä, mennyt kotona valtaosin seinien sisäpuolella.

    • M 60

      Sinunlaisesi, fiksun ihmisen haluaisin rinnalleni kulkemaan. Saisit minusta helpon ihmisen kanssakulkijaksi,lenkkikaveriksi ,teatteriseuraksi ym.

    • Porvoon mies

      Myös minä olen kiinnostunut aloittajasta.

    • ........

      Vaikka lapsenlapset on kuinka ihania tahansa, mitään velvollisuutta ei ole heitä alkaa hoitamaan, jos ei jaksa.
      Tämä kannattaa muistaa, ja siitä ei hyvä seuraa jos alkaa marttyyriksi.Eläkkeellä olo ei tarkoita, että pitää olla omaishoitaja tai lastenvahti, ja oma elämä jää elämättä, siis jos ei halua, ei pidä siihen ruveta, ei ole hoidettavillekkaan hyvä jos hoitaa vaikka ei jaksa.

      • Tunnen monta.

        On kilttejä pappoja ja mummia joilta loppuelämä menee joka tapauksessa lasten hoitoon 3-4 krt viikossa.


    • Terve.
      Eläkkeelle jääminen on asennekysymys ja silloin
      voi nauttia.
      On omaa aikaa ja ei tarvitse juosta oravanpyörässä.
      Iloitkaa omasta ajasta ja kauniista syksystä.
      OK

    • Lainaus: Ilo irti elämässä.
      Ei: ilo irti elämästä.
      Elämä on tässä ja nyt.
      Lähde maailmalle.
      Tutustu esim. Coach Surf. com ja maailma aukeaa!
      Jos et uskalla yksin, niin ota kaveri mukaan esim. Suomi24Treffeiltä!

      Onnea!

    • .

      Eipä ole kukaan joutunut tappavan kateuden kohteeksi eläkkeelle jäännistään?
      Jäi työkyvyttömyyseläkkeelle 10 v. sitten, oli 53v. ja kaikki suhteet entisiin työkavereihin katkesivat kateuteen.
      Minun olisi pitänyt maata sängyssä ja jonkun käydä hoitamassa jotta olisin ollut oikeutettu eläkkeeseeni siinä iässä. Tämä oli ainoa aihe josta entisti työkaverit suostuivat puhumaan ja yhteisajasta se vei 66 %. Osaksi ymmärsin, koska työmme oli tiukkaan ajoitettua ja hyvin stressaavaa..
      Vaikka itse otin etäisyyttä, toivoen kalvamisen loppuvan, olin ihan velvollinen saapumaan “kaveritapaamisiin” joiden tarkoitus oli vain ruotia olemistani eläkkeellä.

      Myös eläketuloni olivat tarkan syynin kohteena eikä siinä edes huomattu työpaikkakassaan mennyttä osuutta tulona joka meni heillä joka tilistä suoraan. Useimmat säästivät 1-2/5 tilistään eikä se ollut sitten tuloa. Näin verratessa heillä oli pienet tulot ja minulla ihan JÄTTItulo vaikka asuntovelkaa oli vielä..
      No ilkeys taisi olla suurin syy, yksi heistä on nyt kuollut, ollessaan 56v. eli maksamiaan eläkkeitä ei ehtinyt nauttia. Myrkyllinen kateus vahingoittaa kyllä myös kohdetta, mutta on tappavaa kantajalleen.

      .

      • 63v sairaseläkeläine

        Aivan samanlainen alku. Sairstuin vain hieman aikaisemmin mutta eläkepäätös tuli hyvin nopeasti.

        Siihen yhtäläisyydet päättyvätkin.

        Entisellä työporukallamme on vuosittain useita kokoontumisia.
        Kahteen olen yhteydessä säännöllisesti.
        Toisen, myös sairaseläkeläisen kanssa lenkkeilen arkiaamuisin.

        Missään enkä kenessäkään ole havainnut tippaakaan kateuden oireitakaan.
        Tuskin alle 900E/kk eläke sellaista aiheuttaakaan.

        Sairauteni on parantamaton mutta oireet ovat pysyneet lääkityksen ansiosta kurissa haittaamatta normaalia elämääni muuten kuin laboratoriokokeiden muodossa kerran kuukaudessa.

        Elämä ja kanssaihmiset ovat mukavia!


    • Jammu H

      No lämmmitä sauna ja juo pullollinen kossua. Siitä se alkaa.

    • TERVETULOA VAPAAKS KANSALAISEKS! eläkeläinen-sanalle on kertynyt jo liikaa epämyönteisiä merkityksiä.
      MINUAKIN ON SUURESTI SURETTANUT LUKUISTEN VAPAUTUNEIDEN KANSALAISTEN ITSEENSÄ, SISÄPIIRIINSÄ KÄPERTYMINEN.
      MONI ARVOKAS ASIA, TIETO JA TAITO TODELLA ANSAITSEE TULLA SIIRRETYKS NOUSEVALLE NUORISOLLEMME.

      LÄHTEKÄÄ VAPAAT KANSALAISET JAKAMAAN VALTAISAA HENKISTÄ PÄÄOMAANNE. VILJELKÄÄ TEILLE KERTYNEITÄ YLEISPÄTEVIÄ ELÄMÄNVIISAUKSIANNE. KYLVÄKÄÄ SAAMIANNE KELPO JYVIÄ AINA UUSIIN PELTOIHIN UUTTA SATOA SAAMAAN.
      NÄYTTÄKÄÄ NUORILLE KUINKA KUULUU ELÄÄ KUNNON ELÄMÄÄ!

      SELVÄÄ TOKI ON, ETTEIVÄT IÄSSÄ JA VIISAUDESSA VARTTUNEIDEN AJATUKSET KAIKKIA KIINNOSTA.
      MUTTA JATKAKAA SILTI, MONIA KEINOJA/KANAVIA KÄYTTÄEN HYVIEN ESIMERKKIEN NÄYTTÄMISTÄ.

      ELÄKÄÄ AINA VAPAAN MALLIKANSALAISEN TÄYTTÄ ELÄMÄÄ.
      SÄTEILKÄÄ YMPÄRISTÖÖNNE HYMYÄ JA HYVÄÄ TUULTA.

      HYÖTYLIIKKUKAA PÄIVITTÄIN.
      TARJOTKAA TALKOOAPUA.
      LÖYTÄKÄÄ MIELEKKÄITÄ TEHTÄVIÄ, ARVOKKAITA MERKITYKSIÄ AINUTKERTAISELLE JA -LAATUISELLE ELÄMÄLLENNE.

      SULOISTA SYKSYÄ KERA PUNAISTEN PUOLOJEN TO 25.8.2011
      TOIVOTTAEN k mikko kangasalta

      • Köyhä tk-eläkeläinen

        Ei luulisi olevan kovin vaikeaa vanhuuseläkkeelle/työeläkkeelle siirtyminen, koska se on sen verran suuri, että sillä elelee ihan mukavasti.

        Toista se on työkyvyttömyyseläkkeelle pätkätöiden ja työttömyyden jälkeen joutuminen, kun eläke on alle köyhyysrajan ja sairaus vie rahoja ja voimia.

        Jos hinnan vielä nousee (ja eläkkeen reaalitaso laskee joka vuosi), niin pakko se on vetää itsensä hengiltä, kun ei tule enää toimeen.

        Jos jaksaisin, muuttaisin ulkomaille halvempien lihapatojen ääreen.

        En todellakaan tajua, miten täyttä työeläkettä saava vanhuuseläkeläinen voi valittaa ettei tule toimeen...


    • taas Rva H

      Minulle vastanneille, vielä kerran kiitokseni juttelusta. Se puoli oli hyvä kokemus. En arvaa jatkaa kirjoittelua täällä koska se on myös herättänyt niin voimakkaan reaktion. Jäsenkään en ole joten sama nimimerkki ei mennyt läpi.
      Kaikenlainen riitely on minulle kauhistus.

      Kyllä tämä tästä ja saattaahan olla että joskus elämän uusilla teillä kohtaamme!
      Hyviä vointeja, otakkaa kaikki näistä kirjoituksista se paras oppi!

      • demeter

        Hyvä rva H,

        Näinkö tässä nyt kävi ? Että sopuisasti edennyt ketju muuttui ja persoonasi ja vilpittömyytesi asetettiin kyseenalaiseksi. Älä ota itseesi. Näillä epäilyillä on ilmeisesti hyvin pitkä historia eli on ollut kaikenlaista vedätystä ja puskaleikkiä, ja varjo saattaa langeta myös sellaiselle, jolle se ei kuulu.

        Luulen, että suurin osa vastaajista, minä ainakin, luotti täysin vilpittömyyteesi. Itse ehdin ehdin jo iloita, että saamme hyvän, sopuisan kirjoittajan joukkoomme. Ei voi kuin pahoitella ja todeta, että myös tällaista meillä on välillä - joskus pahempaakin. Mutta on meillä hauskaakin ja ihan mukavia kirjoittajia. Niin että älä lannistu vielä. Mites se vanha klisee kuuluikaan:
        "kaikki mikä ei tapa, vahvistaa"...


      • 60++++....ö.,

        Kuka tässä nyt riitelee, jokaisella on oikeus kirjoittaa milloin haluaa yöllä tai päivällä ja hölmöjen sanoista ei saa välittää.

        Eläkkeellä on aivan samanlaista elää kuin töissä, lopetin 6 vuotta sitten. Aika kuluu hyvin nopeasti.
        Innostuin myös naisista ja samalla omasta kunnosta. Saattaa olla että menemme kihloihin joten jännitystä piisaa. Jotkut sukulaiset vain kyselevät liikaa helponpi avaa sieluansa täällä.

        Nyt vain pitäisi opetella uusia tansseja, jos kaiken keskellä ehtii. Täytyy hoitaa taloja ja taloutta.
        Täydellinen eläke alkaa ensivuonna saa nähdä.

        mvh.


      • 60++++????
        60++++....ö., kirjoitti:

        Kuka tässä nyt riitelee, jokaisella on oikeus kirjoittaa milloin haluaa yöllä tai päivällä ja hölmöjen sanoista ei saa välittää.

        Eläkkeellä on aivan samanlaista elää kuin töissä, lopetin 6 vuotta sitten. Aika kuluu hyvin nopeasti.
        Innostuin myös naisista ja samalla omasta kunnosta. Saattaa olla että menemme kihloihin joten jännitystä piisaa. Jotkut sukulaiset vain kyselevät liikaa helponpi avaa sieluansa täällä.

        Nyt vain pitäisi opetella uusia tansseja, jos kaiken keskellä ehtii. Täytyy hoitaa taloja ja taloutta.
        Täydellinen eläke alkaa ensivuonna saa nähdä.

        mvh.

        Täytyy kyllä tunnustaa, että näinkin on käynyt muutaman kerran yksin...


        http://www.youtube.com/watch?v=io0Zs9IAw-0&feature=related


        mvh.


      • 100% hyvä ilmaisu.

      • Jm-50...
        demeter kirjoitti:

        Hyvä rva H,

        Näinkö tässä nyt kävi ? Että sopuisasti edennyt ketju muuttui ja persoonasi ja vilpittömyytesi asetettiin kyseenalaiseksi. Älä ota itseesi. Näillä epäilyillä on ilmeisesti hyvin pitkä historia eli on ollut kaikenlaista vedätystä ja puskaleikkiä, ja varjo saattaa langeta myös sellaiselle, jolle se ei kuulu.

        Luulen, että suurin osa vastaajista, minä ainakin, luotti täysin vilpittömyyteesi. Itse ehdin ehdin jo iloita, että saamme hyvän, sopuisan kirjoittajan joukkoomme. Ei voi kuin pahoitella ja todeta, että myös tällaista meillä on välillä - joskus pahempaakin. Mutta on meillä hauskaakin ja ihan mukavia kirjoittajia. Niin että älä lannistu vielä. Mites se vanha klisee kuuluikaan:
        "kaikki mikä ei tapa, vahvistaa"...

        demeter

        positiivisistakin kokemuksista saadaan oikein
        supisuomalainen,pahasuopainen saippuaooppera.

        kauhea kun on kuuma,ihan kun siel huonees.


      • demeter
        Jm-50... kirjoitti:

        demeter

        positiivisistakin kokemuksista saadaan oikein
        supisuomalainen,pahasuopainen saippuaooppera.

        kauhea kun on kuuma,ihan kun siel huonees.

        Pannuhuonettako meinaat, JM-50 ?
        Pidä ittes lämpimänä..))


    • Rva Huolestunut

      Rva Huolestunut on nyt eläkeläinen ja oudolta mutta mukavalta tuntuu!

    • mummina olo ok

      lapsenlapsien hoiton ihan mukavaa, jos ei joka päivä tarvii hoitaa, kyllä sitä vaan väsyy jo yli 60v lapsien kanssa..

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Minä itkin kotona kun tajusin että

      Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
      Ikävä
      11
      1725
    2. Muistutus t-Naiselle.

      Olet ilkeä ja narsistinen k-pää. Annat itsestäsi kiltin kuvan ulospäin kelataksesi ihmiset ansaan. Sitten päsmäröit, hau
      Ikävä
      151
      1342
    3. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

      Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
      Maailman menoa
      284
      1250
    4. Keksin sinulle tänään uuden lempinimen

      Olet kisu-muija. Mitäs tykkäät älynväläyxestäni?
      Ikävä
      66
      1149
    5. Oho! Varmistusta odotellaan.

      Pitäneekö paikkansa? "🇺🇦Ukrainian drones hit a 🇷🇺Russian Tu-22M3 bomber at the Olenya airfield,"
      NATO
      113
      1092
    6. Oiskohan se aika

      Selvittää pää vihdoin ja viimein. Minun kaivattu ei todellakaan käy täällä ja piste. Ei ole mitään järkeä enää tuhlata t
      Ikävä
      5
      959
    7. Mää oikeasti vielä kuolen

      Tämän tilanteen takia. Minä tosissani yritin ja tiedän että tämä tilanne sattuu sinuunkin. Molemmat taidetaan olla niin
      Ikävä
      42
      937
    8. Ammuskelu Härmän häjyissä

      Onko jollain enempää tietoa?
      Seinäjoki
      23
      900
    9. Kun Suomen uutisiin ei voi luottaa?

      Kertoisitteko te uutismaailmasn perehtyneet ASIANTUNTIJAT nyt sitten sen, mihin voi?
      Maailman menoa
      232
      838
    10. Onko jotain sanottavaa vielä, nyt voi kertoa

      Poistun kohta täältä ja unohdan ajatuksen naimisiin menosta. Mieheltä
      Ikävä
      29
      799
    Aihe