KAHVIPIRTTI 54 / 2011

Pitkäksi venyi edellinen on uuden aika, siksi taas aloitan uuden kahvipirtin.

Syksyn väreissä menemme edelleen, tuoreet samettiruusut toin laakeaan maljakkoon, keltaista ja oranssia, hehkuvat niin kauniina.
Isoja aivan mahtaviksi kasvoivat siellä pihassa missä kesän pyöriskelin, hieman tuoksu on voimakas, mutta eipä niin kauan pirtissä viivytä, että tuoksu oireita allergisille antaisi.

Nyt on niin kaunis päivä ollut ja lämmin, mutta illalla aina viilenee, takkaan tulen sytytän.
Eihän sitä tiedä vaikka joku kulkuri pirtiin puikahtaa;)

Kotikoneella nyt naputtelen ja ihanaa kun ei tarvitse yhteyden kanssa pelata, ei kai pitäisi kehua, vanha jo tämäkin kone on.

Ihmettelin taas kerran junassa miten joillakin on tarve näkyä ja kuulua.
Oli kaksi miestä ja kaksi naista, ja varmasti ei jäänyt vaunussa mitään epäselvää mistä oli kysymys.
Asiat puhuttiin sillä volumilla, että nurkasta nurkkaan kuului ja välillä koko porukka remahti nauramaan, eivät olleet nuoriakaan enää, yli nelikymppisiä.
Mietin että onko itsetunto niin heikoilla, että tuossa iässä vielä pitää esiintyä, sitäkin ajattelin, jos vaikka minä olin pikkusielu ja närkästyin turhasta.
Huomasin kyllä merkitseviä silmäyksiä toisiltakin, onneksi matka ei kauan kestänyt.

Palstalla on taas ihmettelyä ihmettelyn jälkeen, pois lähtee kirjoittajia, no ainakaan ei pirtin vuoksi, jos näin sopuisaa olisi muuallakin, palsta olisi mukava.
Ketäänhän täällä ei voi pitää ja ymmärtää kyllä kaiken sen jälkeen mitä tuolla on saanut lukea, jos mitta täyttyy.
Eikö todella ole keinoa millä nämä ilkeilijät saisi vastaamaan puheitaan, eipä tässä auta opettajaksi alkamaan, oma näppäimistö on se minkä minä kurissa voin pitää.

Tulkaapa nyt kirjoittelemaan pirttiin kaikki joille pirtin seura kelpaa, kirjoittelu antaa aivoille puuhaa ja minä aion sitkeästi palstalla pysyä tästäkin syystä, vaikka epäilyjä on ollut, ettei muka muuta elämää olekkaan;)
Onhan sitä ja paljon onkin, jarruja on painettava väliin.
Tervetulleeksi toivotan vanhat ja uudet kirjoittajat pirttiin.

176

666

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • wiiwidear*

      Hei uudelle pirtille.

      Poikkesin vanhalla pirtillä tullessani, mut olipa uudessa, vanhassa osoitteessa.

      Kahveeta olis mukava kitata, jospa itte laittaisin ja kastettavaa onkin " nurkkakaapissa".

      Hyvät kelit ja lämmintä piisaa kesän päätteeksi.

    • "pelkkää hyvää"

      Joulukortteja olen nyvertänyt, aikanaan nekin pitää aloittaa, jotta muiden korttien ohessa ehtii tehdä, itselle ja muille.

      Eilinen asfaltin rapaus muisto vain, mutta seuraavalle helpompaa, kun ei ole niin paljon pudonneita lehtiä.

      En käy enää kurkkimassa muita ketjuja, en jaksa sellaista. Enhän tv:nkään tarjonnasta kaikkea katsele. On halu suojata itsensä, kaunista haluaa mielummin tankata. Ettehän herneitä saa kukaan, jos kerron, etten edes vilkaise juuri alkanutta salaisuuksien taloa. Joskus, kun siellä oli entinen oppilaani, katsoin. Sen lajin jutut minulle riittivät.

      Olen lueskellut Einari Vuorelaa: Siintää himmeyden metsät.

      "Kaukainen maa
      täynnä hiljaisuutta
      kuin syksyn
      kypsä omena,
      mutta sen rantoja
      kaunistaa
      murhe,
      joka on
      elämisen salainen
      sisällys."

      Kiitokseni emännälle, nurkkakaapilta kurkkaan vingerporillisen selkeää kirkasta, kippis, syksylle ja elämälle!

    • Hintriika*

      Olipa selkeä ilmoitus uudesta pirtistä, kiitos emännälle! Sama on meininki minulla kuin "ph:lakin" palstan sekä telkkarin suhteen. Minä uskallan tunnustaa, etten ole koskaan vilkaissutkaan sitä taloa, jota arvaan, että "ph" tarkoittaa. En eksy edes sille kanavalle. Sen sortin uteliaisuus ei minua kiehdo. Joku tietenkin sanoo, että mistäs tiedät, jos et ole katsonut, mutta niin paljon siitä väkistenkin kuulee, että osaan johtopäätökseni tehdä.

      Eilen huomasin, että vieras oli surffaillut kanavilla edellisenä yönä ja saanut telkkarini epäjärjestykseen. Minulla menee aina tovi, ennen kuin muistan, miten saan epäjärjestyksen järjestykseen. Minulle riittävät hyvinnii Ylen kanavat ja niiltäkin muistan katsoa vain valikoidusti. Tänään katsoin yhdet uutiset ja Hercule Poirotin. Munapään tarina oli uusinta, mutta enpä varmuudella muistanut murhaajaa (vaikka olen kirjankin lukenut)! Sitten unohduin sohvalle katsomaan sitä.

      Kirkas kippis minultakin hyvän tuulen pirtille!

    • Heippa! ....Pitää taas alkaa kirjoittelemaan tännekin..On oikein hyvä ajatus tuo,että ei edes vilkaise noihin toisiin ketjuihin..Sitä alkaa vaan ihmettelemään,silmät pyöreinä.. .Syksy on tullut..Pidän syksystä..Kohta saamme nauttia väriloistosta..mukavaa odotella sitä..Heti ,kun illat alkoivat pimetä,alkoi tehdä mieli kutoa..ja miten ihanaa, voi sytytellä kynttilöitä..Tässä tämä kesä meni ,ei mitään ihmeempää sattunut.
      Yhtään marjoja en ole poiminut..Sain tyttäreltäni viinimarjoja ja luvassa on karpaloita..Niillä pärjään hyvin..Sieniä en ole keräillyt..ei oikein tee edes mieli..
      Kävin siellä Irlannissa.. Teimme juuri sitä,mitä olin toivonut..Istuimme Pubeissa,kuuntelemassa Irkku-musiikkia..Olipa hyvä tunnelma..ihmiset innostuivat laulamaan mukana..Viihtyisää olemista..Vuokrasimme auton ja ajelimme 5 päivää siellä..oli lehmiä...lehmiä ...lehmiä...varmaankin 10000 ..Hih..ja lampaita..lampaita..lampaita..sama määrä varmasti Hih..ja kiviä..
      Joka päivä satoi,ainakin vähän..Siis ei ollut kuivaa porukkaa ainakaan..
      Voisin mennä uudestaankin,mutta on niin paljon näkemättä,ei voi paljoa tehdä uusintoja.,,Muuten minulla sujuu, totutuissa merkeissä..Siskoni on nyt Hoivakodissa ja syötettävä..joten elämä jatkuu..Jokaiselle on annettu,joku
      tehtävä,tässä maailmassa..Minulle on nyt selvinnyt,että olen "Syöttäjä" No,
      huumorilla pärjätään,tilanteessa kuin tilanteessa...Kyllä sitä osaa olla kiitollinen,että on terve..eihän sitä muuten pystyisi auttamaan toisia..
      Poika on sopeutunut ,pikkuhiljaasiihen,että mummolle tullaan kylään..
      Juuri tänään oli viimeksi. Kyllä ,joka viikko kyläilee ja minä käyn hänen luonaan..Tosi kiva paikka ja mukava henkilökunta.. Katselin äskön filmin "Slummien miljonääri", minusta s e oli hyvä elokuva..Tuota Poirottia ,en muistanut katsoa..Sen näkee tästä YLE:n Areenalta,onneksi..
      Tämä Kahvipirtti ,on taas niin kaunis,kun SkillaN on laittanut.. Mukava tulla tänne..En minä tätä paikkaa ole unohtanut..On vain aina niin paljon kaikkea touhua..Eläkeläiset ovat mahdottomia menijöitä..Miten sitä on joskus ehtinyt työssäkin käymään..usein tulee mieleen.. Mutta nyt ajattelin mennä nukkumaan.. Jos joku tässä käy,niin :Oikein hyvää yötä! Näkyillään taas..
      t.Irkku

    • Hyvää huomenta!
      Uusi viikko taas alkamassa.. Hyvää viikkoa kaikille! Pistänpä kahvia tulemaan ja teevettä.. Sytytän kynttilän,kun on hämärää..Tulkaahan kahville ja kertomaan kuulumisianne.. Iloista mieltä,tähänkin päivään! t.irkku

    • SkillaN*

      Hyvää alkavan viikon maanantai aamua, kauniina se valkeni, ruskotus taivaan rannalla taitaa tietää sadetta, näin muistelen.

      Olipa kiva kun irkku muisti pirttiin tulla kertoilemaan matkastaan ja muutakin elämäänsä kuuluvaa.
      Kunpa todella muistaisimme miten paljon omistamme, jos terveys on hyvä, minullakin vielä melkoinen.
      Auttamisen taito, siinä olisi minulla vara parantaa, puolustelen ettei ole kohteita, tekosyy se on, aina löytyisi joku joka vaikka juttuseuraa kaipaisi.
      Oman mukavuuden vuoksi, en asiaan todella paneudu.

      Säilömiset on pakkasessa, kolme pientä pakkasta melko täytenä, oikein jäin miettimään, onko tarpeellista, mutta kivahan on antaa, jos joku kertoo ettei ole sitä tai tätä.
      Antamisen taidon osaan, en ole siinä asiassa "nuuka", jos muuten aika taloudellisesti pyrinkin elämään.

      Niin se joulu, miten tulikaan tänä aamuna joulukorttien tilaus mieleen, aamun avauksen luin ja sieltä olen tilannut joulukortiksi sopivan pienen kirjasen useana jouluna.
      Vastaanottajat ovat olleet ihastuneita.
      Korttien teko on kivaa puuhaa, väliin niitä värkkäämme käsityö kerhossa, sekin muuten alkaa taas viikon päästä.
      Enpä katso minäkään sitä kyseistä ohjelmaa, joku kertoi mitä siellä touhutaan, meni into edes kurkata sinne.
      Katson aika paljon telkkaria, istuskellessa käsityön kanssa, siinä hiljaisuuta rikon Tv:n avulla.
      Radio on koko päivän auki, joku ihmetteli miksi näin on, kerroin yllättäin jotakin kivaa sieltä välillä tulee, jota en osaa odottaa, hyödyllistäkin.
      Lukemisen taito edelleen hakusissa, päätin nyt oikein todella ruveta lehtiä ( niitäkin aina tilaan) lukemaan, pitäähän sitä yrittää ajan hengessä olla, tietää mitä kauheaa julkkikset touhuavat;)

      Sisareni tykkäsi lausua Vuorelan runoja, niistä jäi mieleen Velka elämälle, sisarellani oli sellainenkin taito monen muun tälläisen henkisen kyvyn lisäksi, minä jäänyt kaikesta paitsi.
      Pahnan pohjimmainen olin, siksi kai näin on;)
      Vertasin meitä aina Marttaan ja Mariaan, minä se arkinen Martta.

      Tänään olisi sellainen kodin kohennus päivä, kohentamista onkin, kun koko kesän olen pois ollut, mutta enpä paineita ota, pikku hiljaa puuhastelen.
      Kukat kukkivat parvekkeella, on ilo istahtaa niiden seuraan ja nauttia olemassa olostaan, ei edes jalkoihin koske, elämä hymyilee, toivottavasti teille toisillekin, jatketaan kirjoitellen,,,, hei vaan!
      Jäipäs kirjautuminen, näin pian senkin unohtaa, kun ei sillä mokkulalla onnistunut:

    • Huomenta!

      Tänään on niin kilihakka päivä tulossa, että täytyy painua metsään ihan konkreettisesti. Parempihan se on niin, kuin kuvaannollisesti "metsään meno."
      Mukavaa, että Irkkukin on ilmestynyt ja hyvin kertominen luistaa, tietenkin. Mutta - nyt en ehdi enempää kirjoitteluuni paneutua. Täytyy paketoida retkieväitä. Niin ...ja tietysti hurjasti astioida mukaan.))
      Mars, mars - itselleni. Hei!

    • Ramoona*

      Samettiruusut minullakin ovat loistokunnossa, niitähän pitää aina olla tuholaistorjunnankin vuoksi. Ryhmäuusut kukkivat myöhään syksyyn, maanpeittoruusukin vaan parantaa. Kurttusuurussa on kiulukoiden seurassa uusia kukkia, kun on näin pitkä lämmin kesä ollut. Ostin pihalle ruukkuihin ulkosyklaamia, jonka olen todennut kestäväksi. Muhkeat pallomaiset ruukkukrysanteemit minulla ränstyvät nopeasti eivätkä aina aukaise kaikkia nuppujaan, mutta onhan niillä herkulliset värit.

      Täällä on vielä nyt sumuista, kun maa lämpenee kylmän yön jälkeen nopeasti. Metsään mekin ollaan sonnustautumassa, lähdetään Karjalohjalle Tammelan arboretumia kiertelemään, ainakin sieniä sieltä on aina tähän aikaan löytynyt, kameralla saa aina saalista. Siellä on erkoisia havukasveja ja lehtipuita sekä -pensaita, joitten ei ole uskottu Suomessa menestyvän. Meillä pitäisikin alkaa rohkeammin kokeilla eteläisempinä pidettyjä lajeja, kun tämä ilmastonmuutos tuntuu olevan tosiasia.

      Hesarissa kerrotaan puun uusista innovaatioideoista : havunneulasista polttoainetta, pihkasta lääkkeitä ja salvaa, norjalaisten tapaan kuusesta vanilliinia, puukuituja langaksi. Nanotekniikalla saisi puusta muovin korvaavaa materiaaleja...Kauneus- ja virkistysarvoja ei voi edes rahalla mitata. Suotta ei puhuta vihreästä kullasta, mutta uutta pitää kehittää, vanhoilla resepteillä ei enää pärjätä. Tietysti energiantuotannon tehostaminen metsistämme olisi ensiarvoista.

      Yhdistetylle puolukka- ja polttopuunhankintaretkelle sonnustaudumme puolen viikon maissa Hämeeseen, vaikka juuri siellä Kurun ja Virtain metsissä on karhuja kauan havaittu, Metsähallitus oikein toi niitä sinne aikoinaan. Jätöksiä ja jälkiä näkee usein, mutta lähikohtaamista ei ole tapahtunut.

      Hanilaumoja on kovaa meteliä pitäen lentänyt viikonloppuna kohti etelää , monisatapäinen parvi laskeutui lähipellolle, kurkiauroja ei ole vielä näkynyt.Lämmintä on vielä luvassakin, muuttolinnuilla ei ole mitään hätää. Meidänkin pihassa on aronian marjat ihan lintuja varten, viinmarjoja jäi pensaisiin ja omenia jätetään aina mustarastaille. Peuroille kannetaan ylijäämäomenia metsään, kuten tääälläpäin on tapana.

      Hyvää mieltä - toivottavasti sinisirkkukin saadaan taas pirtin lämpimään !

    • R*

      Hanihani ...eivät nuo hanhet mitään haneja ole, saisivat jäädä sinne matkoilleen, lentää lekotella vaikka sinne Kanadaan takaisin. Moni rantaniitty, kallio ja puisto hukkuu hanhenpaskaan, golfkentätkin kuulemma. :(

      Kohtahan saa taas haikeana laulaa : On hunajainen, muisto tuon kesän nyt vain...

    • "pelkkää hyvää"

      Ei ihan hanihani mielellä, mutta jotain herkistymistä lienee havaittavissa;
      tekee mieli sytytellä kynttilöitä, kuunnella musiikkia ja tulipas ostettua kirppikseltä ruotsinkielinen Nalle Puhs hörna ja tilattua Bo Carpelanin Lehtiä syksyn arkistosta. (Ah, huikeita hetkiä ajan ja elämän polulla on luvassa!)

      Joutsenet etsivät jo lähtösuuntaa, vaikka tullenevat pyörimään viikkokaupalla näissäkin maisemissa. Kummasti vieläkin riipaisee nähdä ja kuulla niitä.

      Joskus kauan sitten purin elämisen tuskaani näillä sanoin:
      "Joella joutsenten laulu,
      rantatörmällä siivetön.
      Kanttorin pihalla kukkii
      särjetty sydän."

      Enpäs vieläkään osaisi toisin sitä sanoa.

      Sytytellään kynttilöitä ja tuikitaan iloa toisillemme! ph

    • Suurkiitos tervetulotoivotuksesta.
      Nyt on sitten se syksy taas tullut. On muutettu kaksi viikkoa takaperin kaupunkiin, ankein mielin.
      Eilen kävin mökillä ja olin muutaman tunnin. Kahdessa viikossa oli sinne jääneet parvekelaatikoissa olevat kukat jo tulleet surkean näköisiksi, olivat kärsineet kuivuudesta.
      Perennat olivat vielä täydessä loistossa.
      Päätin että keskiviikkona tullaan tänne vielä viikonlopuksi. Syksylle en anna vielä periksi.
      Piha oli jo kyllä keltaisena pudonneist lehdistä. Tuli niin haikea mieli.
      Otin korin ja menin aivan vieressä olevaan metsään ja keräsin kanttarelleja, niitä on tänä syksynä kasvanut runsaasti. Haaparouskujakin oli jo niin paljon että täytyi hakea toinen kori niitä varten.
      Tänään olen kuunnellut noita säätiedoituksia, millainen sää on tälläviikolla.
      Vähän huonolta näyttää mutta jos yöllä sataa ja päivällä paistaa niin hyvä on.
      Kauniita syyspäiviä kaikille.

    • Huomenta tiistaiaamuun,, hieman pilvisempänä päivä valkenee, mutta vielä lämmintä, ehkä aurinko taivaalle nousee.
      Eipä satanut eilen, taas meni mönkään vanhat sää merkit.
      Koivu tuossa ikkunan edessä on veikeästi kellastunut, sellaisia keltaisia läikkiä läpi puun.

      Niin haikeaksi se mielen vetää, kun kesä lopuilleen kääntyy, mutta pian se on taas uudelleen;)
      Kaikkea kivaa väliin mahtuu, ruskaa, (tuskaa) räntää, lunta pakkasta, tähtitaivas, kuu korkealla ja joulu, huurteiset puut, pakkasta 30 astetta, miten jalan alla lumi nariseekaan.
      Näitä odotellessa, lopetellaan kesää;)

      Kukkalaatikoista jo osan pesin ja viikonlopulla jatkan, pelarkooniat on siirrettävä ruukkuihin padasta, että pystyy kellariin viemään.
      Sitä tämän kaltaista hommaa vielä runsaasti jäljellä.

      Olipa sinulla Heinäaika hyvä sienisaalis, kanttarelleistä en ole nähnyt vilaustakaan, mutta riittävästi on sieniä minullakin.
      Kannattaa siellä mökillä vielä piipahtaa, ehtii sitä kaupungissa pitkä talvi oleilla.

      Huomasin viime pyhänä miten kuusi joutsenta lensi talon ohi, aurassa, en ole ennen ajatellut, että nekin aurassa lentää.
      Kai se vetojohtaja on oltava, niinhän tekevät hanhetkin, kuret ei vielä kaiketi ole lähtötouhuissa.
      Eikös niistä hanhista, joutsenista ja vissiin muitakin lintuja ole joista haittaa on ruvennut olemaan, mutta eikö ikävä olisi, jos ei nämä linnut keväällä ilmestyisi, vai mitä R*.
      Muistan mökilläni pääskysen joka teki pesän kuistin vintille, harva laudotus oli katossa, sieltä olkoi siivoa kuistille tippumaan.
      Laitoimme levyn sille kohdin ja yhteiselo ei häirinnyt, ilolla seurasimme poikasten lentoon lähtöä ja sitä riemua mikä syntyi, kun liitely onnistui.

      Rohkea rokan syö ja melkein takuu varmaa on, että karhuja ette näe retkellänne Ramoona, toivottavasti saalis on hyvä niin kameralla kuin koreissakin.
      Pihasi on varmaan upea, olet melkoinen puutarhuri sinäkin, kiva on lukea tekemisiäsi.
      Miten kävikään ynnämuun metsäretkellä, liikuntaa ainakin ja se on hyvä se, sitähän tässä pitäisi harrastaa.
      Maalla sitä liikuntaa tulee jokapäiväisissä puhissa, ja uni maistaa, nyt täällä kotona heräilen vähän väliä, onko ulkona olon puutetta vai totuttautumista kaupunki eloon.

      Runoja joutaisi rustaamaan, mutta eipä taida sytyttää, siihenkin tarvitaan fiilis;)
      Runoista puhun, sellaisia sen tapaisia vain syntyy, hyvä oli pieni ajatusten heitto "pelkkää hyvää" sinulta varmaan syntyisi jo pidempiäkin;)

      Nyt sitten tätäkin päivää aloittamaan, laulaminen on ohjelmassa, mitä siitäkin tulee, kun ei koko kesänä juuri laulattanut.
      Harjoitus, sehän se mestereita tekee, siispä aloittamaan vaan, monimuotoista päivää kaikille metsiin ja järville, kuka nyt mitäkin keksii.

    • Huomenta.
      Heräsin,kun aurinko suoraan silmiini paistoi.

      Mieleni tekisi rveta tätä huushollia vähän järjestelemään uuteen uskoon,kun vain tuo vasen takajalka antaisi.;)

      Tänään täytyy mennä käymään apteekissa,huomenna on markkinapäivä,silloin ei kannata apteekkiin mennä siellä on semmonen tungos.
      Markkinoille kyllä aion huomenna,jos ei sada.Viime markkinoilla olikin kiva,kun tavattiin Skypeläisiä.

      Ai nii ruvetkaahan miettimään meillekin uutta tapaamista,JOOKOSTA;)
      Eiks olis kiva taas tavata.Mietintämyssy toimimaan;))))))

      Kiitos aamukahvista.
      näkyillään...

    • joutavoinen

      Huumoria jossakin kaipasivat. Ei sitä huumoria ole jos ei kirjoita mitään. Oikeastaan huumori on tarpeetonta, ainakin yrittää nimetä joku asia huumoriksi. Tarkoituksenani oli varmistaen tehdä tästä jutusta huumorijuttu siten, että mainitsen oikein usein sanan, huumori.

      Ujo humoristi Veikko Huovinen oli kiusaantunut juhlapaikoilla, kun hän oletti että häneltä odotetaan humoristisia puheenvuoroja.

      Välit sentakia, että erotan itseni kirjailijasta jonka kirjoja olen useita lukenut ja pitänyt niiden maailmankatsomuksellisesta ilmapiiristä, joka ei ole raskas-soutuinen.
      Senpituinen tämä juttu.

      • sama'

        Kuinka lipsahtikaan yhdyssanaksi vaikka olen yleensäniin huolellinen.


    • Hintriika*

      Huovisen Veikon huumori on minunkin mieleeni. Se on sellaista lämminhenkistä pohdiskelua, joka ei ketään loukkaa eikä pane adrenaliinia veressä kohoamaan. Saa hyvälle mielelle, kuten hyvän huumorin pitää tehdäkin.

      Eilen illalla nousi mummokategoriassa askeleen ylöspäin. Olen nyt isomummo. Huomaatteko, kuinka röyhistän rintojani (mitä ihmeen rintoja, kysyisi epähumoristi)? Tulokas oli melkein aikuinen nainen, yli nelikiloinen mötikkä ja pituuttakin 53 cm. Kelpaa niillä mitoilla elämä aloittaa!

      Tänään on ollut taas sellainen kesäisen lämmön ja syystuulen sekoitus. Mittari kävi parissakymmenessä asteessa, mutta tuuli yritti tempoa mukaansa meikäläistäkin. Vaikka mahdottomuus, että olisi onnistunut.

      Huomenna syksyn ensimmäinen humpsahdus uima-altaaseen ja sen jälkeen laululyriikkaa opettelemaan. Niin se syksy saapuu, vaikka sää yrittää hämätä. Ei kai sekään kauan.

    • SkillaN*

      Onnea isomummulle, reipas naisen alku tosiaan.
      Kyllä voit pullistella, on se aina ylpeyden aihe, kun uusi ihmisalku maailmaan putkahtaa.

      Huumori on taitolaji ja palstalla kirjoitettu kaikkea muuta tällä hetkellä.
      Joka ikiseen ketjuun sotketaan Ruuneperi ja Sinisirkku, alkaa kyllästyttää lukea moista, olisi sherifille hommia.
      Toivoisi jotakin muuta keksittävän;(

    • Iltapäivää

      Reissuni metsään tein. Työpäivän mittainen räpellyshän siitä tuli. Lyhyesti: vaati ihan ylettömästi jalkatyötä, ettei tarvinnut tyhjin käsin palata. Koostui siitä kohtuullinen seinisaalis, ihan hyviäkin olivat. Siinä ne on talven eväät sitä plaatua. Puolukan nyhtäminen ei onnistunut. Kovin olivat harvassa - no muutama litra puolikypsiä rupeloita. Eikä se johtunut siitä, etten tuntisi niitä maisemia. Näin se vain oli tällä kertaa. Olipahan komea ilma ja hirvikärpäsiä! Ainakin kymmen kertaa heitin paidan ja tyhjensin noista elukoista. Kymmenittäinhän niitä oli. Lyhythihaisessa paidassahan siellä kuusikossa ruhvelsin. Ei enempää tarvinnut...niin ne ötkät. Niiltähän on vaikea suojautua. Se on valinta, hikoillla "panssarivarukstuksessa" tai kärsiä ötököiden tutkimusmatkoista.

      Saahan sitä huumoria huumorista. Kun joku innostunut kertoo, meinaa välillä tikahtua omaan nuruunsa, niitä katkoksia tulee peräperän jälkeen. Kun henkisesti rasittava suoritus ja täydellinen eläytyminen on suoritettu, jää kertoja odottamaan vaikutusta. Kun ne ovat viileänlaiset, varsinkin jos vitsi on vanha ja usein kuultu, alkaa vitsin kertojan sisällön pikkutarkka selitys. Sehän onkin jo huumoria!

      Niin se vain minulta menee, en taida tänäkään vuotena mennä opistolle millekään kurssille. Ei riitä "potkua", vaikka matka ei ole esteenä. Tietokoneen käyttöä olen ajatellut monesti parantaa, mutta tulee mieleeni, että alkaahan tämä omiksi tarpeikseni toimia. Ehkä käyn kuuntelemassa, jos sattuu sopivia luentoja. Niihin ei tarvitse pitkälle sitoutua.

    • Aikaista huomenta, tänään alkaa kerho ja leipominen sen ohessa, joten ajoissa on ylös noustava.
      Ainahan minä ennen kukonlaulua heräilen ja illalla oikeaan aikaan sänkyyn kellahdan;)
      Pilvinen on taivas, lie vähän yöllä satanutkin, niinhän sitä luvattiin,että sadetta saadaan.
      Lämpöä yli kolmetoista astetta, siis ihan mukava päivä tulossa, ei anneta sateen häiritä.

      Tuosta huumorista, olen kai tosikko, minua hyvin harvat vitsit naurattaa ( tai en sitten ymmärrä mikä oli vitsiä) yleensä aidot tilanteet, tilanne komiikka ja lasten tokaisut saa suupielet venymään.
      Ehkä mielialasta on väliin kiinni tuokin, mikä naurattaa, yleensä väsyneenä kikattaa olemattomalle.
      Nuo palstalla heitetyt huulet ei naurata, niskakarvat pystyyn nostaa, toisten loukkaaminen ei ole mikään urotyö, sen kai jokainen osaa, jos halua moiseen.
      Olen myös ihmetellyt miksi niin sanotut tavalliset kirjoittajat mukaan menevät, näiden tokaisujen tekijöiden veneeseen.

      Hirvikärpäset, inha juttu, minua pelottelivat, että puremat ovat vaarallisia, nyt sitten kuulostelen mitä oireita antaa, kun niskassa niitä pureman jälkiä on.
      Olen hyvin herkkä itikoille ja kai sitten näidenkin ötököiden puremille, kutiaa ja patteja nousee.
      Harmi ettei puolukoita oikein löytynyt, ynnämuu, kai ne vähän paikkakohtaisesti nousevat ja pitävätkö välivuosia nekin.
      Minulla hyvä paikka siellä maalla mättäät täynnä ja siksi kai vielä vaan tekee mieli mennä keräämään ja vielä sekin, kun niin nopsaan ämpäri täyttyy.

      Kutsuin ystävättäreni kaalilaatikolle eilen ja hän ihmetteli, että mihin noiden säilömistesi kanssa joudut, et millään ehdi kaikkea tuhota talven aukana.
      Niin se onkin, mutta pakkasessa kestävät kauemminkin ja ainahan voi ilahduttaa näitä, joille ei marjastaminen ole onnistunut.
      Olen kai sellainen hamsteri, että kun ilmaiseksi saa, on otettava. Eikös Wilen ole samanlainen, Tankki täyteen sarjassa, no samalta paikkakunnalta näyttelijä onkin lähtöisin, kunnon savolainen hänkin.
      Pitäisi kai sanoa, oli, muistelen hänenkin jo siirtyneen taivaan joukkoihin?
      Meitä savolaisia kun on vähän joka puolella, siksi kai asiat rullaa muuallakin, hih, älkää nyt tosissaan, tämä oli olevinaan sitä huumoria.

      Nyt sataa, mutta kuurosade taitaa olla, kun taivas jo idässä kirkastuu.
      Sateeseen vaan on lähdettävä, mutta ei tässä sokerista olla, eiköhän tästäkin selvitä, eikun kivaa päivää kaikille marjastamaan aikoville, kyllä metsästä hyvän olon saa ja kiva on sitten vaikka lepäillä, näin tällä kertaa, moi, moi!

    • KAAHVILLEEEEE !!!!

      Tuossa on pirtin pöydällä ISO markkinarinkeli;)
      Pistäkää poskeen.

      Toin myös voissapaistettuja muikkuja namm...

      Olihan torilla taas porukkaa,ei meinannut sekaan mahtua rollikan kanssa.
      Minun pitää varmaan hommata sellainen tööt torvi,tuohon rollikan kahvaan;)

      Oli isoja kanttarelleja,väitti myyjä niiden olevan suomalaisia,tiedä sitten.
      En kyllä ostanut.

      Savulohta ostin.

      Aurinko yrittää kurkistella.
      nyt tulee vieraita.

      näkyillään...

    • Hei taas..Meillä oli eilen aikamoinen sade ja tietenkin lähdin ilman sateensuojaa..Olin siskoani katsomassa ja suunnittelin meneväni sieltä suoraan Tapiolaan,kun oli Eläkekerhon ensimmäinen tapaaminen..
      Ei.. kotiin piti mnnä vaihtamaan vaatteita,niin paljoin kastuin..=) No huumoria se vain on..ei voida syttää,että on kuivaa porukkaa..Oli vähän väkeä..lie sade pelästyttänyt tulijat.. Syksy on kyllä mukavaa,alkaa toiminnat..
      Vertaisryhmänkin piti alkaa,mutta ovat siirtäneet sen ensikuulle..
      Juuri nyt tein omenapiirakkaa..kunhan valmistuu,tuon tänne ja vaniljakastiketta..
      Jospa tässä keitän päiväkahvitkin.. Tulkaahan kahville ja piirakalle.. Helppoa,ei edes lihota..Alkoi tehdä mieli kaalilaatikkoa, kun SkillaN kertoi siitä.. Ei tule itselleni tehtyä ja tämä lapsenlapseni,joka nyt asuu mummolassa,ei tykkää..
      Yritän tehdä semmoista,mikä kelpaa,ettei mene ruokaa hukkaan..
      Minun pitää nyt alkaa osallistumaan enemmän kaikkeen..Tulee välillä semmoinen ,alakuloisuus-kausi..Ykskaks ,alan huomata,että pitäisi alkaa ajattelemaan itseään..Mielenkiintoista,tämä "Elämän kiertokoulu" eikä edes todistuksia jaeta.. Tässähän voi reputtaa..=)... Nyt ,menen kurkkaamaan ,joko piirakka on valmista.. Tuoksuu ainakin hyvältä..Nam..
      Nähdään pian taas.. Iloista mieltä ja niitä onnenpisaroita.. Koskaan ei t iedä ,mitä löytyy..Hei..t.Irkku (kahville ja piirakalle! )

    • Päivää. Aurinkoista.
      Mistähän päästä aloittaisi, kun täällä mielenkiintoinen keskustelu rönsyää sinne sun tänne, ja mieli tekisi osallistua joka asiaan.

      Ensin ainakin lähetän sydämelliset onnentoivotukset omasta ja Mr. G:n puolesta Hintriikalle ylenemisestä isoisoäitien joukkoon. On se upeaa olla suvun kantaäiti! Sitä vain ihmettelen, miten nuorina siinä suvussa lapsentekoon ryhdytään, kun isoisomummukaan ei näytä paljon teinityttöä vanhemmalta.

      Täällä on on oltu runollisella tuulella. Niitähän minäkin eilen tulleesta lehdestä luin aamuhämärissä. Sitten silmiini osui Torsti Lehtisen aforismi:
      "Menin itseeni. Oli ahdasta. Tulin pois."
      Jospa osaisikin ilmaista itsensä noin lyhyesti ja ytimekkäästi!

      Ahkerat marjastajat ja sienestäjät ovat taas olleet syöttämässä hirvikärpäsiä.
      Meillä on otettava viisivuotissuunnitelmaan kärpäslätkän hankinta. Hirveän inhottavia kärpäsiä änkeää tänne yksitellen, eikä niitä rullatulla lehdellä pysty tappamaan. Muovipussi kourassa se yleensä onnistuu, mutta niin sitkeitä ne ovat, että ne on tapettava kolmeen kertaan. Mitään laumaeläimiä ne eivät ole, sillä niitä onneksi tulee yksi kerrallaan.

      Eilen pidin leipomispäivän: omenapiirakkaa ja rusinapullia.
      Pakko on tuoda tänne osa, etten syö kaikkia itse. Olkaapa siis hyvät.
      Tosin Muori on taas käynyt markkinoilla, koska hän rollaattorillaan hurjasteli tänne ison markkinarinkelin kanssa.
      Minulla on sattuneesta syystä eräänlainen vähemmän ahmimisen kausi, mutta en malta olla maistamatta. Kiitos!

      Oikein mukavaa syyskuuta koko porukalle!

    • Ehtoota!!!

      Voi mikä tuulten tuiverrus tuolla ulkona käy. Meillä on tuossa tontin rajalla, tosin naapurin puolella, valtavan suuria salavia, ja kun tuulen puuska ottaa latvoista kiinni, niin kylläpä siinä lehdet kyytiä saavat. Toisaalta ihan mainio näky ja väri niissäkin alkaa vaihtua, ei näy enää kesän heleää vihreyttä. Tuolla pelon takana näkyy muutamia koivuja, jotka ovat jo miltei keltaisia ja vaahteroitten lehdet ovat hyvin sekavan värisiä, ei vielä kunnon ruskaa.

      Ai niin, onnea uuteen pirttiin! Toin kimpun kullankeltasia kultapiiskuja , oikein hehkuvan värisiä ja litran pullon tänään mehustettua luumumehua. On myös mainiota "lantrinkia", mikäli joku haluaa nurkkakaapin tarjousten kanssa sekoitella, Taidankin tässä itse tehdä maistiaiskupposen, tulisiko joku kaveriksi. Kynttilän laitoin tuohon takan reunalle, hämärtyy niin tää ilta jo.

      Palstalla on puhuttu muiden palstojen kirjoitteluista. Enpä edes muista, koska olisin käynyt niitä muita lukemassa, ei kiinnosta tippaakaan. Ihan suotta sellaiseen energiaansa tuhlaa. No kukin taaplaa tyylillään.


      Saimme pitää tyttären tytärtäni yökylässä, vasta tuossa puoli neljän maissa lähti takaisin Tampereelle, opiskelukaupunkiinsa. Tulee olemaan pitkä väli, ennenkuin tapaamme seuraavan kerran. Hän lähtee ensi sunnuntaina Skotlantiin opiskelemaan taiteita, tulee jouluksi kotiin, kuten Finnair lupasi jossain mainoksessaan. On se mukavaa, kun nuoret pääsevät ja uskaltavat näkemään muutakin maailmaa kuin näiden rajojen sisällä. Eipä ollut meikäläisen kouluaikana tapana lähteä ulkomaille, eipä silti, ei meillä olisi ollut siihen rahaakaan. Ja turha on edes verrata tätä aikaa 50-lukuun.

      Eipä ole tietoakaan kuusta tänä iltana, niin on pilvinen sää, eilen se näkyi komeasti tähänkin ikkunaan, vähän yli puolikkaana näkyi olevan. Pilvet kyllä rientää taivaan kannella semmoista vauhtia, ettei voj olla varma, mikä on tilanne myöhemmin. Jäädään odottamaan. Jätän tuon tuikun palamaan tuohon takan reunalle, ei se mitään pahaa saa aikaan. Hyvää tulevaa yötä kaikille toivottelee Paulamaria

    • Hintriika*

      Kiitoksia SkillaNille, Venlastiinalle ja Mr. G:lle onnitteluista. Kiitos myös hypersuperkohteliaisuuksista. Muka melkein teinityttö! Mieleltäni saatan olla ikuinen teinityttö, mutta että ulkonäöstä viitsitään vitsiä vääntää! En minä taida oikein kantaäitikään olla... riippuu, mistä suvusta lähdetään laskemaan. Anoppi on mieheni suvun puolelta vielä elossa oleva kantaäiti. Tomera tyttö 90-vuotiaaksi. Hän on nyt isoisoisoäiti!

      Vielä huomautus, että olin silloisen lainsäädännön mukaan täysikäinen (21), kun ensimmäinen mukulan tänne kylmään maailmaan lykkäsin. Tämä tuore äiti on jo 24.

      Tänään on jumpattu altaassa, ah, tekipä hyvää! Ja on käyty opiskelemassa laulujen sanoitusta, oh, tulipa kimurantisti läksyä! Siitä hyvä kurssi, ettei jouda aivot narikkaan. Ja aivot tykkää siitä, vaikka minä useimmiten tykkäisinkin täydelisestä ajattelemattomuuden tilasta.

      Toisaalta tykkään siitäkin, kun näkee edessään valmiin tekstin (jos sattuu vielä onnistumaan). Telstejä ei taivaalta tipu, ei edes syksyn sateiden myötä. On vain rassattava aivoja. Tarvittaisiin niitä Torsti Lehtisen taitoja ilmaista paljon mutta lyhyesti.

      Tässähän sitä tuli iltatilitystä. Nukkukaa sikeästi!

    • Huomenta, viikko jo vierähtänyt syyskuutakin, silti lämmintä riittää, liki viisitoista mittarissä tälläkin hetkellä.
      Mukavaa se on, röntsä aika jää lyhyeksi,,, toivottavasti.
      Harmaa on taivas, voipa se sadetta tänään antaa.

      Mennä itseensä, sepä oiva sanonta, Venlastiina siteerasi jonkun sanomista, näin tulisi tehdä useamman.
      Syytä olisi tutkia omaa minää ja sitä ahtautta mikä sielussa asuu ja lopulta tulla poiskin, jotakin oppineena.
      Palstaa vilkaisin ja yhtä sekamelskaa siellä on, 0-0 sinne, tänne, eipä juurikaan tee mieli osallistua.
      Varmaan nuorempi ikäpolvi ihmettelee, tuollaisiksiko sitä tullaan.
      Vastuuta odottaisi sen verran olevan, että todella omaa minää hiukan koventelisi, ei kaikkea ulos työntäisi.
      No mitäpä tuosta saarnaan, koettu on pitkin aikaa, ei muutu, paremmaksi ainakaan.

      Ynnämuu kirjoitteli kansalaisopistoon menosta, kyllä jää minultakin kaikki tällä kertaa hyödyntämättä, ei jaksa uuteen innostua, on kaikkea jo liian kanssa.
      Eilen oli kerhossa, muistihoitaja ja hän kertoili miten ja missä vaiheessa olisi syytä olla huolissaan muistin huononemisesta, nämä unohtelut ei vielä anna aihetta huoleen, mutta jos alkaa unohtaa miten kahvia keitetään ja vastaavaa, silloin olisi hälytyskellojen soitava.
      Muisti testissä olisi hyvä käydä meidän kaikkien näillä kymmenillä.

      Reputtaminen voisi olla tulos minullakin, tästä elämän kiertokoulusta, mutta läpi sen jotenkin kyllä saa, luokalle ei taida jäädä.
      Asuukos irkulla nyt lapsenlapsi vakituiseen mummon luona?

      Olisi aikomus mennä taas maalle viikonlopuksi, siellä yhteyksien kanssa leikitään, mutta jos ei näy viestiä syyn tiedätte.
      Muori mainitsi tapaamisesta, kiva olisi, vai olemmeko jo liian vanhoja ja huonoja sellaista toteuttamaan?
      Ei pitäisi tuollaista ainakaan myöntää;)

      Uusi sana taas, nyt Hintriikalta "telstejä", ymmärsin mitä tarkoitti, mutta piti vähän nokkasta,,hih.
      Ihanaa tämä suomenkieli ja rikasta, lisää vaan uusia, ehkä vahingon kautta syntyneitä.
      En yleensä huomaa näitä, nyt pisti silmään ja hetihän se on ilmoitettava;)

      Nyt herkkuja maistamaan, pirttiin on kannettu vaikka mitä ihanaa maisteltavaa, huomaa että satoja on talteen laitettu, tulkaa toisetkin nautiskelemaan.

      Pitääpä vielä sanoa, luumumehua en olekaan saanut, sitä maistelen, ehkä kumminkin ilman nurkkakaapilla käyntiä, näin aamusta ainakin, kiitos hyvää oli.

    • Aamu taas

      Pilvet tummina muhkuilevat, mutta eipä ole sukunnitelmissanikaan ulkotöitä. Kaipa sen verran tulee pilvenrakoa, että voi puodissa pikaista ja samalla vähän jaloitella.
      Enpä taida kansalaisopistoon mennä. Se on sitä jahkailuani. Ainakin tekosyynäni on se, että jos sitoudun jollekin kurssille, on mahdollista, että tulee rokulia muiden menojen takia. Jospa se tämän elämän kiertokoulun läpäisemiseksi kurssitteluni jo riittäisi. Voihan sitä jotain oppia hakea ilman ohjaustakin.

      Näinköhän käynee, että eka kerran marjastan torilta. En ole sitä ennen tehnytkään, että ostaisin kotimaisia luonnonmarjoja. Aina se on ollut, että "minä ite." Enkä nytkään kaipaa kuin muutaman litran puolukoita.

      Niin...noista keskusteluista. Eipä kannattaisi edes mainita, en tiedä syitä. Liekö jotkut tulleet tai jääneet murkkuikäisiksi, kun on mukamas niin hauskaa asiaa. Tietäisipä vain, että mikä. Niin tietysti, perusteluhan tullut esille:" asia on tärkein!"

      Näinpä tästä taas jatkellaan, lekotellen tai puuhastellen.

    • joutavoinen

      Rakkautta ketju on niin hankalan pitkä, että kirjoitan rakkaudesta nyt täällä pirtissä, en rakkautta pirtin sisällä, vaan yleensä.
      Erään kirjan selkämyksessä lukee; "Naurattavien rakkauksien kirja" Kundera. -
      Ei siinä lue "naurettavien ... Siitä sen huomaa miten kunnioittavasti siinä rakkauteen suhtaudutaan. Eräänä henkilönä näkyy olevan Havel, josta taas päättelen, ettei ent. presidentti Vaclav ole siitä kaukana, - kait.
      Sitä rakkautta kun on niin vähän todellisessa elämässä niin täytyy turvautua näihin naurattaviin rakkauksiin.

      Mielikuvituksella pitää olla ruokaa ja helpoiten sitä löytää kirjoista, mutta seikkaperäisesti en aio kertoa sitä naurattavaa, jos ehdin edes lukea.

    • Moi taas, te mukavat ihmiset!

      Teoksen nimestä päätellen joutavoisen kirja on saman Milan Kunderan käsialaa kuin "Olemisen sietämätön keveys". NaurEttava rakkaus on oikeastaan surullinen asia, mutta naurAttava rakkaus on mielestäni sitä parasta rakkautta.
      Kun kaksi ja puoli minuuttia on tulenpalavan kiukkuinen siitä, että miehen jäljiltä ovat kaikki keittiön kaapit selällään tai vaimo on kasannut ja kaksi päivää sitten kaiken maailman paperit olohuoneen pöydälle muka arkistoidakseen, alkaa naurattaa. Kumpaakin. Sellainen on rakkautta, että saa ihmisen nauramaan omalle kiukulleen ja tartuttaa naurun elämäntoveriinkin.
      Yhdessä nauraminen on siis naurattavaa rakkautta.

      Tulikohan tuosta nyt esitelmä?
      Tuli mitä tuli, minä menen nyt poimimaan kotimaisia omenoita. Kaupan hedelmätiskiltä.

      Tavataan taas!

    • marja-liisa.....

      Hei!

      Harmi kun olet jossain kaukana Venlastiina. Jos olisit lähempänä, säästyisi sinulta se torireissu. Saisit minulta suuren kopallisen ihania omenia, kun olen ihan kohta puhki niiden säilömisestä. Vielä on yksi puu keräämättä. Olen niitä laitellut kaikilla mahdollisilla tavoilla,että eivät menisi hukkaan. Ja olen vakaasti päättänyt, että jos niitä ensi vuonna näin paljon tulee, ja sillä varauksella, että olen elossa, vien ne tuoremehuasemalle. Kyllä niissä sellainen homma on, että ei arvaa. Olen kaikille kävijöille kehoittanut, että ottakaa omenia, ja ottaahan ne kaikki syödäkseen, mutta kukaan ei aloita tätä säilömisrumbaa.
      Olen tehnyt mehua, sosetta, hilloa, marmelaadia, kuivannut, umpioinut, ja laittanut välittömästi ruuaksi, ja vielä illalla telkkaria katsellessa järsinyt muutaman. Että kyllä alkaa olla omenainen olo.
      No johan tässä aletaan olla loppusuoralla näiden säilömisien kanssa. Puolukatkin on jo pakkasessa, ja purjokin nostettu.
      Enää ei ole maassa kuin lanttu, ja tietysti paljon kukanjuurakoita. Mutta ne saavat vielä olla, kun dhaaliat kukkii täysillä, ei ole vielä pakkanen räpsinyt.

      Paljon on korjattu, ja paljon säilötty. Kolme isoa arkkua on täynnä tavaraa, ja satoja purkkeja kellarin hyllyllä.
      Kyllä ne vaan ihmeesti hupenee talven aikana, kun meillä syödään koko ajan sitä omaa tuotantoa. En edes tomaattia ja kurkkua osta talven aikana. Joskus ostan salaattipuskan, kun teen voileipiä vieraille.
      Tomaattiakin olen laittanut murskeena, ja siivuina pakasteeseen, umpionnut, ja tehnyt ketsuppia.

      Eilen laitoin sangollisen tomaattia umpiontipurkkeihin, tein viinietikasta, sokerista, ja hunajasta liemen, jota muutaman lusikallisen laitoin tomattien päälle. Pidin uunissa 125 asteessa puolitoista tuntia. Ja tuli tosi hyvää.
      Kokeilin jo illalla pitzaan, varmaan tulee käytettyä. Ne kelpaa nuorisollekkin.

      Ja kaikki säilykkeethän on oiva kylävieminen, sellaiselle, jolla ei ole omaa puutarhaa. Jouluksi kokoan oikein herkkukoreja. Kaikenlaisia purkkeja ja pulloja vaan nättiin koriin, ja suuri rusetti jostain nätistä kankaasta sankaan, niin ihan hyvä joulutervehdys on valmis. Minulla ainakin on ystäviä, jotka ottavat mielellään, jopa jo odottavat.

      Minulla oli äiti, tavattoman viisas ihminen, joka sanoi, että mitään minkä Luoja on kasvattanut, ei saa jättää hukkaan, ja kai sitä ohjetta edelleen yritän noudattaa. Minkä nuorena oppii, sen vanhana taitaa!
      Mukavaa sadepäivää kaikille!

      • joutavoinen

        Palatakseni vielä tuohon rakkaus teemaan. Kun huomasin sellaisen vuorosanan kirjassa; että " on suuri onnettomuus ihmiselle joutua onnelliseen avioliittoon, sillä siitä on melkeimpä mahdoton erota". Tuohan on kokemattoman seikkailijan naurattava sanoma. Onneksi olemme jo viisaampia.

        Nyt huomaan, että olen joutunut vaarallisille vesille ja sen vuoksi lähdenkin huomenna metsämökkiin unohtamaan kaikenlaiset rakkaushömpöytykset. Hauskaa viikonloppua!


    • Heippa taas! Oli ihana syyspäivä,välillä satoi,mutta eipä menoa haitannut..
      Onnea Hintriikalle,kun hänestä on tullut Iso-mummi..Tosi mukavaa..
      Niin se elämä jatkuu,aina uusia sukupolvia..On hankalaa kävellä,kunon jo 4 polvea..huh..Se minunkin lapsenlapsenlapseni on pian 5v..Hänet ilmoitettiin Jääkiekkokouluun ja on nyt niin intoa täynnä....Semmoisia, noiden pikku-poikien haaveet.. SkillaN kysyi,asuuko taas joku lapsenlapseni mummolassa.. Kun Jori muutti pois, niin Sini heti kysyi,että voiko hän nyt muuttaaa luokseni..Minä sitten tyhjensin huoneen hänelle ja nyt on tyttö asunut jo toista vuotta tässä..Hän on 23v,joten ei enää mikään lapsi..Hyvin meillä menee.. Kun lapsenlapset aikuistuvat,muuttavat ensin Mummolaan..
      Nyt ei ole enää muita tulossa..Kaikilla on jo omat asunnot..Varmaan Sinikin muuttaa,kun saa jostain oman..Katsotaan nyt,miten kauan menee..
      Kävin taas siskoani katsomassa.. Onpa ikävää seurata,miten kunto romahtaa..No,ei tässä nyt aleta synkistelemään..Luin tuosta edeltä "Rakkaus-teemasta"..Kyllä se rakastuminen ja rakastaminen,ovat tärkeitä asioita...
      Mutta nyt pitää elää näillä korteilla,mitkä on jäänyt käteen.. Nyt menen katsomaan ohjelmaa "Sillä silmällä"..Ovatpa saaneet paljon hyvää aikaan,ne 5 kaverusta.. Hyvää illanjatkoa kaikille! Hei..t.Irkku

    • Kiitos Marja-liisa! Tähän hätään ei millään ehdi muuttaa sinun omenapuittesi lähelle. Vahinko! Olivat ne kotimaiset ( yhden euron/kg) piirakkaomenat loppuneet, enkä viitsinyt niitä ulkomaisia omppuja ostaa. Olisivat siis sinun omenasi olleet enemmän kuin tervetulleita.

      Joutavoinen on lähdössä metsään rakkaushömpötyksiä pakoon.
      Kiitos kuitenkin Kunderan aforismista!
      Tuli mieleen, että siinä on Jaroslav Hasekin veroinen asiantuntija.

      On se mukavaa, että Irkkukin ennättää poiketa Pirtissä, ja sekin on mukavaa, että Irkun lapsenlapsilla on niin mukava mummo, että aina on lastenlastenkamariin tulijoita.

      Kerrothan Jorille terveisiä, kun seuraavan kerran tapaatte.

      Joo, ja kaikille muillekin terveisiä ja vilpoisia syyspäiviä ynmnä kiitos kahvista!

    • SkillaN*

      Huomenta ja jälleen täältä vaikeimpien yhteyksien päästä.
      Ilma on pilvinen, mutta edelleen lämmintä.
      Koivikko on ikävän ruskehtava ja lehtien lentoa ilmassa, kohta maa kellertää.

      Omenien kanssa minäkin olen hikoillut, sama tauti kuin Marja-Liisalla, ei millään suoraan kompostiin raaski viedä, siivoilen ja tuskailen noita madon jäkiä, joka omenaan lähes ovat kulkunsa jättäneet.
      Neljä ämpärillistä siivosin, puolet tunkiolle, sitä se tekee, kun ei ruiskutuksia tehdä.
      Kylläpä noista aivan riittävästi hilloa ja sosetta tuli, kuka ehtinee syödä, hyvä että säilyvät pakkasessa kauemminkin.
      Puolukoita ja sieniä vielä katsastelen, jos veisi puolukat ystävättärelle, jolla ei mahdollisuutta metsään mennä.
      Tuossa pienen matkan päässä ovat, helppo kerätä ja tulee sitä pientä liikuntaakin jos vaikka olisi satamatta.
      Kurkkusalaatin teen niistä muutamasta pitkästä kurkusta, mikä sadoksi kasvoi, eipä ollut onnea tomaattienkaan kanssa, eilen irroittelin pois ja toin sisään kypsymään.
      Pienistä aioin tehdä vihreää tomaatti säilykettä jos löydän ohjeen.

      Tämänlaista puuhastelua se on täällä maalla, kukkia on ruukkuhin laitettava, vien parvekkeelle, vielä kauan siellä kukkivat, näkisittepä miten hieno kukkaloisto siellä onkaan;)
      Työtä siinä on, mutta onhan sitä koko elämänsä oppinut tekemään.

      Kyllähän marjat torilta saa ja hyvä on ostajiakin olla, kun kaupan tarjotaan, mutta kun niin lähellä on marjapaikka, laiskuutta olisi jos ei hakisi.
      Torilla käynti on tänä kesänä jäänyt olemattomaksi, kun täällä maaseudulla on koko kesä mennyt.

      Miksikäs ei rakkautta pirtissäkin, rakkautta on niin monenlaista ja sopii rakastaa vaikka lähimäisen rakkaudella;)
      Tietysti on turvallisempaa kun ei puhu kohteista, vaan rakastetaan toisamme ystävinä.
      Kyllä pirtin miespuoliset ovat lämpien ajatusten kohteena meillä kaikilla, jos voisi halit antaisin;)

      Tuon joulukorin minäkin pienemmässä muodossa laitan, mistä Marja-Liisa kertoi, voi vaikka sinappipurkkiin jäädä,mutta nyt voisin jotakin pakkasesta lisää laittaa, saisinko ihan koriksi asti.
      Harkitaan ja lisätään, jos ideoita löytyy.

      Nyt alan taas keittämään noita omenan loppuja, ei ne kyllä vielä lopu, puussa on lisää, ne jää sitten ensi viikon lopuksi.
      Tytär miehineen tulee hakemaan kasvilavan mökilleen, en ensi kesänä sitä urakkaa enää tee, pienemmässä määrin laitan kasvuun.
      Keitän heille omenasosetta valmiiksi saavat itse sokerin kanssa laittaa.
      Loput kurkut ja punajuuret myös heille tyrkytän.

      Ilma kirkastuu pääsen hirvikärpästen kanssa tappelemaan metsään, voi kun löytyisi kanttarellipaikka, epäilen, no löytyisi nyt jotakin.
      Suppilovahverot eivät varmaan ole vielä nousseet.
      Kivaa päivää jokaiselle.

    • Puskasuleima

      Hianonnäkönen om päivä, vaikka toi aurinko paistaaki pilvein takaa.
      Saas nährä, meneeks tää juttu sisään, kun Vs or rekattuna ja nyk käytetääm muuta ku sitä rekattua.
      Tää on ihav vaa testi, mut kupin kuumaa miä juan. Oliskos sitä muarir rinkelii viäl jossaki?
      Hyvää päivän jatkoo kaikille!

    • Oikeen pätevän nökönen ja tapanenniihan tua valakee on ollunna. Tännehän tua Puskiksen koiajo sisään on sujahtanna. Oun minäkii kokeillunna jollonnii, kun muuvalle kakkosneloseen oun tuotoksiinii tyrkyttee. Jos hiän sattuu rekkauksein piällä olemaan, ei muuta ruksija siihen, jossa kysellään, jotta haluuko panna mänemään muulla kun rekoomalla. Kun vielä runttasoo se keksastun nimen, ei apparaatti enee matikan taitojakaa kehtoo testailla, ei ou ies sille paikkoo. Tänne olevinaan ikäihmisiin kirjutan vain rekisterriin kirjuttautuneena.

      Johan oli vaikeata, mutta kohteliaisuussyistä koetin Puskasuleimalle" viäntämällä" vastata. Eipä tässä oikeastaan asiaa minulla olekaan. Sanoisinko, että on ollut "normipäivä." Katsotaan mitä jatkossa tulee.

    • "pelkkää hyvää"

      Aurinko karkasi jo omille teilleen. Iltapäivä oli lämmin, aurinko paistoi.
      Töiden jälkeen nappasin taas luudan ja haran ja menin nauttimaan upeasta ilmasta.
      Nyt on pihan asfalttialue puhdas ja suihkussakin jo käyty, kaipa uni tulee kyselemättä!
      Ostin Prisman alelaatikosta Antti Hyryn Uunin ja uusien kirjojen pinosta Jari Tervon Laylan. Hyryn sain alle kympillä, olen jaksanut odottaa. Tervon kirjaa en aikonutkaa odotella, siis hinnan alenemista. (Jari sentään on melkein naapurin poika, isänsä asui kotikylässäni n. kolmen km:n päässä. Siellä tuo matka oli lyhyt.) Bo Carpelanin Lehtiä syksyn arkistosta on vasta lähtenyt AdLibrikseltä, kovin on hidasta.
      Kun aamut ja illat hämärtyvät, kaipaa kynttilöitä ja kirjoja.
      Skillan'ille: en kirjoittele juuri nykyisin, aikanaan se oli keino selviytyä selväjärkisenä elämän puristaessa ja muokatessa. Nyt, kun on ollut "helppoja" vuosia, kirjoitteleminen on jäänyt.
      Oppilaiden askarteluun pitää saada kullan värisiä tölkkien klipsejä, kuivassa Lidlin siiderissä niitä on. Piha-aherruksen jälkeen sekin menee. =) Teemme kapealla ripsinauhalla rintakorun kahdeksasta klipsistä, Suuren Käsityölehden mallin mukaan. Nyt olemme tehneet jo muovipussista ruusuja, kivoja tuli.
      Vilkaisen, mitä mahtaa nurkkakaapista löytyä, josko fingerporillisen.
      Viikonloppuja!

    • Saunaterveiset taas kerran.
      Nyt nämä viikot vilahtaa liian äkkiä.
      En meinaa perässä pysyä;)

      Meillä oli tosi lämmin päivä,vaikka välillä viskeli vettäkin.

      Kuuden maissa läksin saunaan ja vilkaisin ulkomittaria näytti 14,5c
      Tuulta ei juuri ollenkaan.

      Tennistä töllötän tuolta telkasta.
      Välillä on oikein hyviä matseja.

      Nyt tuntuu sänky lähettävän terveisiä,pitänee mennä pötkölleen.
      Jos menisi tuon nurkkakaapin kautta,semmosen vingeporillisen ottaisi;)

      näkyillään...

    • Hintriika*

      Hetken aikaa sai taas istuskella parvekkeella lukemassa. Kunhan ensi selvittelin krassipehkoa. Ei raski vielä roskiin heittää, kun roikkuu komeasti reunan yli pihalle. Parvekkeen puolelta olen karsinut sitä jo aika lailla.

      Olen pitkin kesää lueskellut edesmenneen Arto Salmisen romaaneja. Taas löysin kirjastosta yhden lukemattoman. On se sääli, että sellainen sanantaitaja kuolee nuorena. Hänellä olisi takuulla ollut vielä paljon annettavaa suomalaiseen kirjallisuuteen.

      En ole tavannut toista kirjailijaa, jolla olisi niin tuoreita, hauskoja, mielenkiintoisia, lyömättömän hyviä (ja kaikki mahdolliset superlatiivit) sanontoja. Turhaan ei kurssiopettajamme Sodankylässä kehunut! Sanonnat eivät tunnu tippaakaan teennäisiltä, vaikka niitä vilisee sivuilla. Minä en ikinä pystyisi keksimään mitään vastaavaa, ai että käy kateeksi (vaikka turha kuolleita on kadehtia). Suorastaan suussa sulavaa tekstiä.

      Yhtä laulunsanoitusta yritin värkätä useamman tunnin ajan, mutta aivot meni jumiin. Kun ei tule, niin ei tule. Varmaan lasken unissanikin tavujen pituuksia.

      Ei minulle mitään tämän kummempia tapahdu. Tylsä tyyppi. Menen pois ja toivotan hyvää yötä!

    • "ph"

      Huomenia!
      Kiitos H*, vihjeestä. Pyydänpä kirjastonhoitajaa etsimään jonku kirjan luettavakseni. Siellä odottaa kyllä jo kolme kirjaa, kyläkirjasto näet on kiinni, kun ainokainen työntekijä sairastuu!
      Hintriika*, kerro meille vain aihe, suollamme sinulle, vaikka ja mitä. (Josta tuskin avuksi olisi, siis ei kannata!)

    • SkillaN*

      Huomenta täältä Konneveden laitamilta, satanut on ja nyt sumu laskeutuuko vai nouseeko pilviin, viimeinen olisi väärä toivomus, koska silloin päivän mittaan sateena alas tulee.
      Katsotaan, seurataan.

      Tuo runon suoltaminen on melko helppoa kun sen tapaista yrittää, mutta varmasti vaikeusaste muuttuu, jos on oikea tehtävä.
      On huomioitava sisältöä ja riimittelyä, vaikka eihän se enää taida mikään vaatimus olla, hienompaa, kun ei loppusointuinen ole.
      Mitäpä minä runoista puhumaan, ainuttakaan en ole aikaan saanut, toista on sinulla Hintriika*,odottele vaan, kyllä se sujuu.

      Keräsin eilen sen puolukkasankon minkä vien ystävälle ja voi miten kauniita mättäitä oli punaisia puolukoita, siinä alkoi satua mieleen pukkaamaan.
      Puolukka kodiksi ajattelin mättäitä ja kun tarkkaan katsoin aivan selviä oviaukkoja oli kannon alle, ketä siellä asusti.
      Varmaan koristeellista kotiaan rakastavat ja vähän tuli suru, kun sen heiltä rikoin.
      Eipä mennyt kauan sankon täyttyessä, siivoaminen vei kauemmin.

      Pitääpä tutkia käsityölehtiä, jospa sen korun mallin keksisin, olen miettinyt saisiko roskapöntön näistä siideri purkeista syntymään, iso työ olisi reiittää ja virkata, mutta silti ajatteluttaa.
      Kierrätystä sitä pitää olla.
      Kaikkea nerokkaat keksivätkin, pitää aina uudelleen ja uudellen ihmetellä kykyä joka toisilla on, melkein kaikissa askareissa.
      Maanantaina se taas alkaa, suunnittelu ja yrittäminen, onnistuminen ja epäonni.
      Saimme lahjaksi silkkilankoja kassillisen, niistä pitäisi keksiä jotakin, ainakin liinoja syntyy.
      Luomisen tuskaa jo tunnen;)

      Joutsenet lähtöä suunnittelee, lentelevät viestejä vieden, kohta valmiina lähtöön.
      Yhtään hanhiparvea en ole vielä nähnyt, en kurkiakaan, lämmin sää taitaa matkaa viivästyttää, eilenkin oli yhdeksäntoista astetta.
      Ei tuosta sumusta ainakaan vielä selvää saa, mihin menee, mutta päivän mittaan se selviää, sataa tai pitää poutaa;)
      Radiosta onnitteluja kuuluu, kiva tuollainen ohjelma, nykyään koko maata koskeva, aiemmin täällä Rytkönen näitä onnitteluja lennätteli.

      Tulkaa turisemaan ja kahvikin valmiina, terveiset sumun seasta kaikille.

      • sama SkillaN*

        Opettaja, opettaja, pitäs varmaan olla sangon, ymmärtäkkee, myö savossa suahaa viäntee,,,,,ku ei muuta osata;)


    • Huomenta,huomenta......

      Minä haluan papukaijan;)))))

      "iltiksessä"on suomea puhuva papukaija.
      Pahus kun en osaa siirtää sitä linkkiä;(
      Siirtäkää joku joka osaa.
      Popsi,popsi porkkanaa........

      Sumua on meilläkin,ei näy Liipolan mäkeä.

      Kyllä nukutti hyvin,ei tarvinnut lattialle mennä,niin kun viikko sitten,se on uskottava minun ei paljon löylyä.

      Parvekkeen ovi vähän rakosellaan,niin unta riitti.

      näkyillään...

    • Mitä vitsiä on vetäää noita iankaikisen vanhoja juttuja uudelleen esiin.äääärrrrrrr........

    • Huh huijaa!

      Tulin tänne hetkeksi huilahtamaan, kun sain ison urakan päätökseen, otan ihan mukillisen mustaa kahvia, ja juon sen nautiskellen!

      Kyllä minä ihmettelen tuota Skillania, miten se aina jaksaa puuhata, ja tätä pirttiä uudistaa, vaihtaa verhoja ja liinoja vähän väliä.
      Minä en tee urakkaa kun kaksi kertaa vuodessa. Nytkin aloitin jo eilen keittiöstä ja olohuoneesta, ja vasta juuri äsken sain homman valmiiksi. Ja tuntuu että olen jo ihan naatti.
      Vaikka tässä mökissä ei ole kuin 11 ikkunaa, mutta kun kaikki välit aukoo ja pesee, niin tulee 66 ruutua. Ja kun sitten silittelee ja virittelee puhtaat verhot, ja suihkuttelee kukat, niin iso homma se on jo vanhalle ja vaivaiselle akalle.
      Mutta nyt on homma taas tehty, ja huomattavan kirkkaammalta tuntuu taas maailma kun katselee ulos. Vai liekö tunne vain!
      Nyt täytyy taas pärjätä vain pintapesuilla maaliskuun loppuun. Sitten on taas sama urakka edessä, muuten se ei kesäkään tule.
      Huomiseksi on luvannut viimeisen kauniin kesäpäivän. Olen vähän isäntää kuihutellut, että eikö lähdettäis pestuumarkkinoille Rautalammille, kun minäkään en ole koskaan käynyt. Mutta en varmaan saanut asialle oikein vastakaikua, taitaa puolukkametsä voittaa. Sinne livahti nytkin heti, kun sai aamiaisen syötyä. On se hänelle mieleistä puuhaa. Eipä taida juuri olla mitään sellaista, mikä menisi kalastuksen, ja marjastamisen edelle.
      No parempi kai sekin, kun että olisi kylillä pahojaan tekemässä. Ja kai ne on omat jutut, ja intohimot meillä jokaisella.
      No lopetan taas höpöttämiset, ja lähden leipomaan pari kääretorttua, kun on tuota omenahilloketta sopivasti siihen tarkoitukseen.
      Että eipä muuta, kun aurinkoista loppupäivää kaikille, täälläkin paistaa jo komeasti!

    • Puskasuleima

      Toi Muari oj joskus yrittänny saara meitit nikottelemaan naurust, ku se ol lähettänny sähköpostii. Mistähäs se kaikki keksiiki? Lystii oli taas sem papukaijan kans.
      Ja estemmäisen kerran miä huamain, et Muari ärähteli! Pitäähäs senkij joskus päästä purkaantumaa, ku se aina on joko tasasen rauhallinen tai sitte se on täynnä koirankujei.
      Se ei o ollenka simmottinen ku toi Vs. Se on nyr rakastunnu omaan suulautees ja rupenu nenäkkääks noille ovikellon soittelijoille. Joskus tuntuu, et se ihan orottaa, et taas tulis joku nii hiano miäs lirkuttamaa, et se, siis Vs, sais pyttyillä.
      Tänäpän tärppä!
      Kelloo kilkutteli salkkumiäs, ku oli niin sulavaj ja liukkaan näköne, et Veeässää kuulemma rupi etomaa.
      Salkkumiäs kysy, et onko herra kotona.
      Venla vastas ykstavusesti, että ei.
      Sit se salkkumiäs teki mokan ja sano, et sitten on pakko esittää asia rouvalle.
      Sihen Vs et ei op pakko. Sit se veti oven kii ja meni olohuaneeseen hihittämää.
      Se vissiin lähtee kauppaan heti ku lakkaa olemast hyväntuulinen.
      Mut oikee hyvää tuulta koko muulle Pirtim porukalle!

    • Katleija

      Voi voi en tiennyt että olittekin jo saaneet muorilta tuon papukaijan, no ei se paljoa tilaa vie tuossa.

    • Ainahan sitä huvikseen ja aikansa kuluksi voi jotain värkätä. Papukaija voisikin olla hyvä keskustelukumppani. Kuulemma hyvin oppivainen, ainakin kiroilemaan. Kokemusta minulla ei ole, en ole tainnut saada edes "papukaija merkkiä." Enkä tarkkaan tiedä, mistä ansioista niitä myönnellään.

      Hintriikahan tuntuu runoilun hienoksiin pyrkivän ihan tarmokkaasti. Joskus olen lukassut runon muodostamisen oppaita. Eipä menneet perille ja sain sellaisen käsityksen, että tiedotkin olivat kovin ristiriitaisia. Voi hyvinkin puute sijaita päässäni. Joitain runontapaisia olen yrittänyt värkätä. Eipä suksi luista siinäkään lajissa. Mutta lienöökö tuolla minulle ollutkaan suurta merkitystä. Onhan muuten aikojen saatossa tullut hienoja runoelmia, eikä varmaan ole ollut oppaita, eikä juuri opastajia. Vain kansan perinnettä lienee ollut innostamassa.

      Varastojani kaivellessani löysin piirustushiiliä ja pastellivärejä. Niillä kokeiluja uudistaessani päiväni onkin mennyt tuhratessa. Tuloksia en kannata kehua, mutta onhan tullut yritettyä ja ehkä vielä jatkan sopivassa tilaisuudessa. Nyt aion keskittyä urheiluun - vain telkkarista töllöttelyyn.

    • Hintriika*

      Minäpä tein kalaseljankaa! Hyi, kun tuli hyvää. Nyt napa pömpöttää entistäkin enemmän.

      Vielä tuosta runoilusta, että laululyriikka on paljon tarkempaa kuin muu lyriikka. Jos saa kokoon yhden säkeistön sanat, niin temppu on sepitellä muut säkeistöt siten, että tavujen pituus on joka säkeessä ja joka vastaavassa sanassa yks´yhteen ja sanojen painot laulettaessa oikeassa kohtaa. Sitten on muita pikku sääntöjä kymmeniä erilaisia.

      Kaikessa luovassa taiteessa on yksi pointti, että sääntöjä on lupa rikkoa vasta sitten, kun hallitsee ne. Mutta siksihän minä siellä kurssila olen, jotta oppisin hallitsemaan.

      Tosi hieno päivä on ollut taas. Ei ole edes tuullut. Aika lyhyeksi jäivät silti ulkoilut, kun muka on ollut yhtä sun toista muuta touhua. Ennusteiden mukaan ensi viikolla sääkin alkaa katsoa almanakkaa. Harvoin pohjoisessa tähän aikaan näin lämmintä onkaan. Aika palata ruotuun!

      Ynnämuultakin on sitten odotettavissa lisää taidetta koteihin. Muistathan kutsua pirtin väen mukaan sitten, kun pidät näyttelyn grafiikallesi! Ehkä minäkin yhden taulunpaikan seinältä löytäisin...

      Mukavaa viikonvaihdetta!

    • SkillaN*

      Sumuista aamua ja kosteaa se on näin aamusta.
      Sadetta ei tullut eilen ja tänään pitäisi olla kaunis ilma.
      Täysikuu, sellainen köllötti illalla taivaalla ja valaisi maiseman, satumoisen kaunista.

      Olisikin niin helppoa tuo verhon vaihto ja ikkunan pesu täällä livenäkin, kun se on pirtissä, ajatuksella toimii.
      Ihan hirvittää ajatella tuota hommaa, minulla ei kerry kuin 24 pestävää pintaa laseissa, mutta mokomat ovat isoja ja sitten ne parveke lasit, ohhoijaa, vielä kuitenkin yritän itse homman tehdä.
      Menköön vaikka viikko hommaillessa, huone kerrallaan ja yksi ikkuna päivässä.
      Verhojen ripustaminen hankalaa, katon rajaan kun kurkkii, tälläinen lyhyen puoleinen (158 ) mummeli, kyllä meinaa sisu loppua.
      Kaksi kertaa vuoteen minäkin, saa riittää, sitten sitä viikottaista, missä ei kuitenkaan noita ikkuna hommia.
      Viikot tuppaa olla niin rikkinäisiä, eikä viitsi pienellä ajalla edes aloittaa moisia töitä, kyllä on koko päivä aina uhrattava.

      On se kummasti rakennettu nämä ihmiset kyvyt, toisilla tuota taiteellisuuden taitoa, kirjailijan lahjatkin on vain toisilla, minulle vain nämä arkipäiväiset on annettu.
      Jos jotakin yritän näillä alueilla, tulee vain tökerää tulosta, mutta enpä nyt kateelisena puhu, ihana että on luovia ihmisiä, siitä sitä nautitaan, iloa elämäämme ammennamme.
      Tärkeää on myös arkielämä ja siinä puuhastelut, mitä tulisikaan ellei meitä Marttoja olisi;)

      Tänään taas junaan ja kohti savon puolta, siellä odottavat nämä kyseiset puuhastelut, mutta enpä vielä siivoiluun rupea, aloitan ensin nuo harrastusten myötä tulevat askareet, vauhtiin pitää niissäkin päästä.
      Mukavaa tavata "tyttöjä" koko kesänä en montakaan ole kohdannut, vähänpä kotinurkilla olen ollutkin.
      Ensi viikon loppuna sitten hyvästit jätetään kesäpaikalle, ellen nyt sitten hirvipeijaisiin tule, ne täällä pidetään, nähtäväksi jää.
      Kaunis kesä jää muistoihin.

      Nyt toivottelen virkistävää sunnuntaipäivää, menkää metsään kellä mahdollisuus, siellä on niin raikasta ja kaunista, varsinkin jos puolukat mättäitä koristavat, mutta pistäytykää myös pirtissä;)

    • Huomenta.

      Minä olen tuon papukaijan lumoissa;)
      Ihana otus,tanssiikin niin nätisti.

      Ytubelta niitä löytyy lisää.

      iso kuu se möllötti meilläkin,allakan mukaan huomenna on täydenkuun aika.

      En ennätä nyt enempää "rupattelemaan"on yks työkaveri tulossa kylään,ja pitää vähän kohennella noita paikkoja;))

      näkyillään...

    • Poutapäivää

      On ennusteltu, voi olla että metsässäkin pistäydyn, jos ei muuta niin kävelemässä. Täyttä kuuta en ole huomannut, minulla sattuu olemaan niin hyvät unenlahjat. En ole myöskään huomannut kuun kiertojen vaikuttavan mitenkään torkkumisiini.
      Näinhän se on, kuten Hintriikka kirjoitti, perusteethan ne on opeteltava ja vasta sitten on valmis uutta "irroittelemaan. Pätee myös moneen asiaan ihan työelämän ongelmien ratkaisuissakin.
      Lukemaan ei opi, jos ei tunne kirjaimia. Tosin monet vilkkaat pikkulapset ylittävät rajoja. Kun vanhemmat lukevat ääneen, he seuraavat tarkkaan. Ottavat sitten kirjan käteen ja alkavat pajattaa juttua omin päin.

      Enpä taida järjestää "taidenäyttelyä." Enkä usko, että suomalaiset kodit menettävät mitään, vaikka ei tuotoksiani seinillä roikkuisikaan. Omaksi ilokseni ja tutkimisen halustahan pakertelen, koska tunnen puuhassani viihtyväni. No...onhan niitä muutamia töitäni levinnyt, mutta ei bisneshakuisesti.

      Kotonani tauluntekeleitäni kyllä roikkuu seinät täynnä. Siihen on kaksi syytä: säilytystilojeni vähäisyys ja seinien maalamisen uusimistarve. Samahan se, millä konstilla homman hoitaa - no olen muutaman "koristuksen" maalannut myös suoraan seinälle.

      Kerronpa erään rehellisen arvostelunkin niin kuin sen muistan. Eräs puolittain tuntemani mies tökkäytyi ekakertaa luokseni kylään pikku asian merkeissä.

      - Voi helvetti! Et taida ihan persaukinen ollakaan, kun on tällainen määrä hienoja tauluja. Ei minulla vain olisi varaa, sanoi mies kun astui sisään ja tollisteli seiniä.

      - Ei minullakaan muuten, mutta kun ne ovat omatekoisia, vastasin.

      - Vai niinkö se olikin ... johan ajattelinkin, mies totesi hämmentyneenä ja jatkoi: - Mutta onhan hienoja raameja...

      - Joo...en vain ole kaikkiin ehtinyt tehdä, vastasin.

      - Mutta on nämä raamit kuitenkin ihan hyviä, mies antoi tunnustusta työlleni.

      Näiden rehellisten puheiden jälkeen hoidettin varsinainen asia. En kuitenkaan ole innostunut urakoimaan raamien(kehykset) tekijänä, vaikka sekin homma on kesken,

      Hyvää pyhäpäivän jatkoa!

    • Hintriika*

      Olisitpa, ym, kysynyt tuttavaltasi ensin, mitä tämä pitää vaikkapa Säreistöniemestä. Jos hän vaikka olisi kovasti kehunut suurta taiteilijaa, niin vasta sen jälkeen olisit todennut: - Nooh, eivät nämä Säreistöniemeä ole vaan ihan omakätisesti tehtyjä.

      On se niin kummallista tuo nimien kumartuminen. Taitelijan kuoleman jälkeen saatetaan postumisti julkaista teoksia, jotka tekijä aikanaan on hylännyt julkaisukelvottomina. Mutta hienosti myyvät tekijän nimellä ja pelkästään nimellä. Ja perikunta käärii tyytyväisenä rahat taskuunsa.

      Kirjallisuudessa sitä tapahtuu paljonkin, mutta varmaan myös kuvataiteissa. Kansakouluaikainen puuväripiirros nousee arvoon arvaamattomaan, kun kulmassa on pölkkykirjaimin kirjoitettuna suuren taiteilijan nimi!

      Tämä nyt putkahti mieleen... jälkiviisaus on viisauden laji, johon tyhmempikin pystyy. Kuten huomaatte.

      Leppoisan lämmin, pilvinen päivä.

    • Ex mymmeli

      Hei Skillan, muori67, Katleija, Hintriika ja kaikki vanhat "tutut kamut". Lähes kolme vuotta sitten kuin salama kirkkaalta taivaalta iski vaikea sairaus ja ainoastaan nopea kyyti sairaalaan ja taitava kirurgi ja pitkäaikainen kuntoutus pelastivat takaisin elämälle. Muisti nollautui, kaikki piti opetella alusta alkaen. Nyt jo alkaa "päivå" paistaa, niin sanotusti. Muistatteko vielä nimimerkillä mymmeli kirjoitelleen mummelin?

      • Hintriika*

        Tottahan toki, mymmeli!

        Minä ainakin ehdin kaivata Sinua moneen kertaan, ja mieltä jäi askarruttamaan, mitä on tapahtunut. Ihanaa, että ilmestyit taas! Toivottavasti jaksat käydä kahvittelemassa useamminkin.

        Tervetuloa takaisin elämään!


    • Huom! Katleija, sinun linkkisi ansiosta pääsin nopeasti nauramaan sitä papukaijaa.

      Sitten näihin palstojemme taidemaalareihin: Teitä on ainakin kolme, joiden töistä olen nähnyt valokuvia. Ruvetkaa nyt oikein tosissanne suunnittelemaan yhteisnäyttelyä, että me muutkin pääsisimme ihailemaan töitänne ihan "livenä".
      Saattaisi meidänkin huushollistamme pienin muutoksin löytyä seinäpintaa sen verran, että taululle tai parillekin löytyisi paikka.
      Oli muuten Ynnämuun taulumuistelus hauska!

      Voisimme riemastuksekseni kenties vaihtaa kalustuksen paikkojakin, kun kerromme kaikille, että meillä on kalustettu taulujen mukaan. Taulut taas on laitettu vanhoihin naulanreikiin, kun emme tehneet remonttia tänne muuttaessamme...

      Ja sitten viimeöiseen kuutamoon! Oli se tosi upea ja kirkas. Katuvalotkin suorastaan punastuivat sen rinnalla. Kuinka suurenmoinen se onkaan maanantaina, jolloin on täysikuu...
      Vieläköhän sitä saisi ukko-kultansa kuutamokävelylle?
      No, sitä on turha etukäteen pohtia; melkein ainahan täällä on täysikuun yönä taivas ollut pilvessä.

      Tänään on ainakin mitä ihanin kesäpäivä, eikä edes koivuissa ole kovinkaan paljon keltaista. Pihlajanmarjoja ei ole niin paljon kuin aiemmin, mutta kyllä pihlajat silti komeita ovat.
      Niitä on vähän sillä sun täällä, ja roskapusseja viedessäkin niitä voi ihailla.
      Eli siis, lähden nyt niitä ihailemaan.

      Terve!

      • SkillaN*

        Kotona jälleen ja mikä iloinen yllä'tys, kun koneen avasin, mymmeli tullut pirttiin.

        Toki muistetaan ja alkuun kaipailin kirjoittaen sinun poistumista, kortteja lähettelin ja pelkäsin kovasti, että jotakin ikävää oli sattunut.
        Ihmeitä tapahtuu, onneksi sait takaisin terveyttäsi ja jos voimia riittää, kiva on lukea viestejäsi, siis tervetuloa pirtin piiriin, my.mm.eli;)
        Mielessäni olet käväissyt useinkin, olit ja olet niin hauska kirjoittaja, jatketaan.

        Aina ilahduttaa, jos joku entinen palstalainen ilmottautuu, tiedä vaikka lisää joukkoon saataisiin, olihan heitä, ellumari, Klara, Simpatti ja monta, monta muuta, Suvikin, hänenkin tiedän sairastuneen.


    • Tottahan sinut, Mymmeli, muistetaan!
      Ihanaa, että olet kuntoutunut.
      Olet sydämellisesti tervetullut Kahvipirttiin!

    • Noh,noh,kiva kun "vanhoja" tuttuja tulee;)))))

      Rupesin "kelaamaan"kuinka kauan minäkin olen ravannut täällä pirtissä,huh......

      Meillä on ollut tosi hieno päivä 17 ja risat lämmintä.

      Vieras kävi ja kalkatimme oikein sytämmen;)pohjasta;)))))

      Kahvia joimme nii, hyvä ettei korvista ulos tule;)))

      näkyillään...

    • Katleija

      Iloinen olen puolestasi, että olet kuntoutunut. Et luovuttanut, vaan jaksoit pinnistellä takaisin, tervetuloa takaisin.
      Miks' en muistaisi sitä kun poika ja miniä olivat matkoilla, heillä lapsenlikkana ollessani yömyöhään viestittelimme tänne palstalle. Oletko vieläkin yökyöpeli?

    • Minulle se vasta köpelösti kävi tässä, kun läksin haravoimaan etupihaa, vaan selvisinpä siitäkin:D
      Ovi liukui kuin liukuikin kiinni, eikä avainta ollut mukana. No, näin isännöitsijän molempien autojen olevan parkkipaikalla, joten tiesin vara-avaimen saavani sieltä.

      Just so, haravoituani sievän kasan ja kuljetettuani sen kompostiin, lakaisin vielä piha ja käytävälaatat, ja niin oli hyvä mieli siinä ulkoillessa, ja kahvihetki väikkyi jo mielessäni mennessäni soittamaan naapurin ovikelloa.

      Ei vastausta,...jahaa, ajattelin saunassa ovat ja istuskelin jo palelevana pihatuolissani ja odottelin. Meni siinä ainakin tunti, välillä rinpauttaen ovikelloa, kunne stajusin, jossakin ovat mummolassa lähistöllä, tai lastenkutsuilla.

      Peeveli,-- kun katselin tuuletusikkunaani makuuhuoneeseen
      hömppä luulin just sivuttain mahtuvani siitä, mutta ei!
      Tissien kohdalla oli ylimääräistä sen verran, että peräännyin vaivalla alas, huh etten juuttuisi vielä siihen!

      Taas puolen tunnin funtsailu, ja sitten lasten äänet raitilla antoivat idean.

      Sinne perään pyöräilijöiden ja 20 € maksusta kysyin onko halukkaita tulemaan ikkunan kautta avaamaan.

      No, kilpailuhan siinä halukkaiden kesken syntyi, vaan isomman otin n. 9 vuotiaan, joka näppärästi kuin pieni apina kiipesi ja hyppäsi mankelipöydältä alas ja kipaisi avaamaan oven:D
      Ihanaa oli päästä kotiin, ja kaikki kolme pyysin sisälle ja annoin sen 20 € ja sanoin pojalle : Nyt olet sankarini, mutta laita säästöpossuun osa siitä! Silmät loistaen niin nätisti lähti kotiin tuo reipas pikkupoika:D

      Kyllä sauna maistui ja kahvit sen jälkeen:D Hyvää yötä kaikille pirttiläisillekin:)

    • Maanantaiaamu, taas koskematon viikko alkamassa.
      Sää on kauniiseen viittaava, sumua hiukan tuolla järven päällä, eipä sadetta tänne tiedossa.

      Olipas sinulla seikkailu texsanell, noin saattaa käydä, olen minäkin pari kertaa oven taakse jäänyt, onnekseni tyttären työpaikka on lähellä, sieltä avaimen hain.
      Aika kalliiksi tulee kutsua kiinteistöhuollon poikia apuun.
      On asioita joita tarkistan lähtiessäni monta kertaa, avain, kahvinkeitin ja hella, silti joskus iskee epävarmuus, jäikö keitin päälle.
      No onneksi ei sitä ole vielä tapahtunut.

      Taidan olla hermoheikko ihminen, kun taas junassa kaksi rouvaa juttelivat niin äänekkäästi, meinasi kiukuttaa.
      Nyt ei sitten auta nuoria moittia, olivat ikäisiäni, no saattoihan olla kuulo heikentynyt kummallakin.
      On sitten kumma miten vaikeaa on istua vastapäätä jotakin tuntematonta ihmistä, ei tiedä minne silmänsä katseen asettaisi.
      Nuori poika siinä yritti silmät kiinni olla ja minä jalat kippurassa, etten olisi potkaissut häntä.
      Yhtä kiusaantunut hänkin oli.
      No pois lähtiessä uskalsin sanoa, nyt saat jalat oikaistua, hän sanoi jään tässä minäkin pois.
      Minäkin suupaltti koko tunnin matkan maisemia katselin, ei ollut rohkeutta jutustelua aloittaa, herttaisen oloinen poika oli.
      Näin kaino sitten loppujen lopuksi olen;)

      Tänään sitten aloitellaan käsitöiden kanssa, pitää leipoa omenista jotain, eka kerraksi, omenia kun nyt sitten on riittämiin.
      Luulenpa että nyt saa loput omenat jo olla.

      Hiljaiselta vielä kaupunki näyttää, mutta eiköhän ala elämä sykkiä tunnin sisällä.
      Tulkaa kahville, aina jotakin turinaa aikaan saa, vaikka tikusta vääntäen, sadetta taitaa suuressa osassa maata olla, tulkaa savoon, täällä aurinko paistaa;)

    • Huomenta.

      Elä yhtään isottele sen auringon kanssa;)))
      täällä meillä paistaa myös.
      siihen heräsin,kun sänkyyn suoraan illottaa;)
      Vaikka on nuo kaislaverhotkin,niin kyllä säteet rakonsa etsii.

      Helsingissä
      onkineet kaloja,mielestäni inhottavan näkösiä otuksia;(

      Minulla on vielä yks pieni pussillinen omppuja tuolla partsulla,kait niille pitäs jotain tehdä.
      Laiskuus vuan on hyvä lahja,kun sen vielä taejolla hallihtoo;)

      näkyillään...

    • Aamu heräsi säteilevän aurinkoisena, mutta nyt taivas on pilvessä, eikä auringosta näy muuta kuin kajastus pilvien takaa.
      Jokohan sää olisi varautumassa täysikuun pilveilyyn...

      Tuossa alapuolella seilailee Instrun mainos. Nyt olisi mahdollisuus testata, millainen mies minulle sopii. En taida viitsiä, ettei nykyinen osoittaudu erheeksi.
      Ei tosin olisi ensimmäinen kerta. Olimme olleet jonkin aikaa naimisissa, kun luin jostakin lehdestä, että leijonanaisen ei koskaan pidä mennä rapumiehen kanssa naimisiin, sillä siitä ei hyvää synny.
      Minä raukka olin tietämättömyyksissäni tehnyt virheen, mutta virhe oli horoskoopissakin.
      Kyllä molemmat meille syntyneet lapset ovat ihan kunnollisia ja työteliäitä kansalaisia. Oli varmaankin toimittajaa häiritty, kun hän oli heittämässä tikkaa jellonan kohdalla, ja nuoli oli napsahtanut väärään lappuseen.

      Itsekin olin eilen melko työteliäs. Kävin lähikaupassa ostamassa jauhelihaa ja laitoin kaalikääryleitä. Aika kova homma niissä on, kun kaalit ovat vielä niin pieniä, että on pakko kääriä sisältö kahteen lehteen. Mutta nyt niitä on sen verran, että tänään syödään niitä ja vielä huomennakin on kaalikäärylepäivä.

      Tuuli on alkanut ravistella koivuista lehtiä, ja kuusenoksalla kävi punarinta keikkumassa. Kyllä se syksy tuloaan tekee, vaikka aika lämmintä oli eilenkin.
      Pusakka oli liikaa kauppareissulla. Vaan eipähän lämmin luita riko...

      Rattoisaa syyspäivää!

    • Kävinhän minä eilen rumpsuttelemassa luontopolulla. Sielläpä tulikin yllätys. Kuten tavallisesti, pistin kaiken varalta muovipussin taskuuni. Enhän yleensä pysy polulla, niinpä nytkin poikkesin metsään. Siinä on muutaman kymmenen hehtaarin sekapuumetsikkö. Se yllätys oli, että haaparouskuja oli pullahtanut maan pinalle ihan tukuttain. Eipä siinä kauan mennyt, kun sain ahdettua pussini niin täyteen kuin suinkin sain pysymään. Eikä tullut putsatessakaan paljon roskia. Johan kerran päätin, että sienitarpeeni on täysi, mutta enhän malta olla ottamatta, kun ihan tyrkyllä oli. Se ahneus...ruokavarastoni karttui kummasti.

      Jopa oli "texalla" seikkailu avaimen kanssa. Minulle kävi köpelösti erään kerran kevättalvella, kun suunistin mökilleni. Hiihtää nilkuttelin loppumatkaa, eihän sitä tietä kukaan auraa. Pehmennyt lumi upotti pohjia myöten, kuusen juurella odottaneet varasukset, käytöstä poistetut rämät eivät paljon avustaneet, ei siteetkään pitäneet kenkiä kiinni. Kun pääsin perille, tuntui että olen ihan loppu. Avaimet...niin avaimet jäivät auton ovilokeroon! Ei siinä miettiminen auttanut, ei ikkunaa kannattanut rikkoa. Eikun takaisin, reppua nyt ei enää tarvinnut kantaa. Selvisihän siitäkin ja olihan sentään kossupullo eväänä, jolla saattoi kuntoutumista tehostaa.

      Sen opin jälkeen olen pitänyt niin mökillä, kuin täälläkin vara-avaimet piilotettuna ulkona. Eipä ole tarvinnut niitä käyttää. Se on todiste, että kyllä piilotetut vara-avaimet auttaa.

      Kyllähän horoskoopit yleensä hyvin kaiken tulevan tietää. Ehdottomasti hyvä tietolähde, jos haluaa tai uskaltaa tulevaan kurkata. En vain ole halunnut tietoja tulevasta. Ehkä pelkuruudesta, ehkä haluan jättää jännitystäkin. Ja kuten Venlastiinan kirjoituksestä selvisi, voi jopa horoskooppikin erehtyä. Yhtä tiedonlajia ihmettelen: joskus joku" hyvin tunnettu, ehdottomasti luotettava tietäjä" myy oikeita lottonumeroita muutaman kymmenen euron hintaan. Miksi hän ei itse korjaa potteja? Vai onko hän niin ihmisystävällinen. Tai kun joku tarjoaa 300 - 400% korkoa sijoituksille(vincapita) niin johan kelpaa.

      Eipä minun tarvitsekaan kaikkea ymmärtää, mutta se sienisaaliini on realisoitunut totuus!

    • Hintriika*

      Kauppa se on, joka kannattaa! Saakohan niihin oikeisiin lottonumeroihin takuun? Tuskinpa vaan. Ja tuskin niillä voittoja heltiää, ellei käy ihan älytön honkkeli. Myyjä kuitenkin kerää potin, jos joku on niin hullu, että maksaa. Ja hulluja maksajia löytyy aina.

      Vettä on lottuuttanut, vaan niin on varmaan koko maassa. Ainakin mikäli uskomme säätiedotuksia. Varmaan sienet tykkäävät, ja ym:ltakin loppuu kohta sienien varastotilat. Miten se muuten on tuo muovipussihomma? Asiantuntijat sanovat, ettei sientä saa ikinä tukkia muovipussiin, koska sienen pitää saada hengittää. Että tukehtumiseen kuolleita sieniäkö niistä sitten tulee?

      Minulla ei ole kuin kuolleina syntyneitä ajatuksia. Huomenna alkaa luovan kirjoittamisen kurssi, ja sitten on vielä yksi viikonloppukurssi, jolle on melkein pakko (ryhmäpaineen edessä) osallistua ja sinnekin pitäisi olla ideoita jo etukäteen. Miten kaiken tyhjästä päästä nyhtää? Yritä siinä sivussa sitten vielä ikiomaa projektiasi! Suuret ajatukset eivät pieneen päähän mahdu...

      Olen minä huomenna päivällä lupautunut ATK-olkapääksisin. Siinä ei varmaan tarvitse aivoja kamalasti rassata, käy melkein lepohetkestä. Kohta on otettava lepohetki omassa sängyssä! Moi!

    • SkillaN*

      Harmaaseen ja sateeseen on herätty, valot pitää sisällä laittaa on niin hämärää.
      Jokohan alkoi oikea syksy, säänkin puolesta?
      Mikäpä tässä on ollessa, on lämmintä ja kuivana pysyy;)

      Hienoa, että onnisti metsäretkesi ynnämuu, iloisia ylltyksiä niitä kaipaa.
      Ei kai ne nyt pienessä hetkessä sienet tukehdu, vaikka muovipussiin laittaa, korkeintaa särkyvät, haittaakos sekään, pieniksi ne pilkotaan siivotessa.
      Minulla on usein myös metsässä muovipussi mukana, eihän tiedä vaikka jotakin kaunista seppeleen tekoon löytyy.
      Ne tarpeet onkin vielä metsässä minulla, olisi aika etsiä ja tehdä valmiiksi parvekkeelle, jouluksi haudoille.
      Voi olla, että käy niinkuin viime vuona, siellä ne olivat parvekkeella vielä keväällä, unohdin.
      Tulevana viikonloppuna, puolukka reissulla yritän katsella myös näitä tarvikkeita.

      Olkapäätä kaipailen minäkin tämän koneen kanssa, muste on tulostimesta kuivunut, vaihtaminen kai onnistuisikin, mutta on niin suuren muistelun takana, että lintsaan ja pyydän "avustajan", samalla voi kuvia kännykästä laittaa koneelle, minä en saa Bluetoothia aukeamaan, se käy niin näppärästi osaavilta.
      Hävetä pitää, kun en saa päähäni noita kaikkia temppuja sopimaan, vaikka neuvottu on, tekniikka kun ei kiinnosta tippaakaan.
      Olen miettinyt missä olisin oikeasti hyvä, tulos, sukan kantapään osaan tehdä hienosti;)

      Kerholaiset olivat melkein täysilukuisina paikalla ja pari uutta liittyi seuraan.
      Olikin sellainen koneompelu ihminen tämä toinen, sellaisesta olikin pula, toivottavasti viihtyvät seurassamme

      Kuuntelin kun eräs ystävätär kertoi, että mieli on maassa, johtuu kuulema kilpirauhasen vajaa toiminnasta.
      No se selittää minunkin matalan vireen välillä, sairastan samaa vaivaa;)
      Mitä kaikkea muuta siihen liittyykään, kun en ole tiennyt, olen ohittanut hienosti;)
      Olen pitänyt hyvin pienenä vaivana, en liiemmin oireita ole huomannut, pitäisikö nyt sitten jopa huolestua?
      Kokeisiin olisi taas mentävä, silmälääkärikin ensi viikolla, tietää eurojen menoa.
      Pitänee googlettaa ja lukea mitä ongelmia minulla onkaan?

      Nyt sitten päivä valkenee, valot puhuksiin ja päivän hommiin, laulamaan ainakin.
      Pistäytykää pirttiin rupattelemaan.

      En muista kirjautua, kun siellä maalla se ei onnistunut.

      • Olihan hauskan personallinen aamujutustelu Skillan'illa.

        Nauraa hörähdin kun Googlelta haet ongelmiasi:DDD olihan hyvä vitsi, se jo sanoo, ettei niitä paljon voittamattomia ole.

        En ole kuullutkaan valot puhuksiin sanontaa: alkaako ne silloin puhumaan?

        :DDDDDD saihan hyvät naurut aamusta, tuon savonkielen ansiosta! Moi


    • 3\ 21

      Ketjua lukiessaan huomaa, että tällaisessa kahvipirttiketjussa ollaan IKEAn asiakkaita.
      Mies nimittäin tuntuu olevan kirjoittajille aika tarpeeton ilmiö.

    • Ihmisiä pirtissä ollaan kaikki, miehet ja naiset, ja tuo etteikö mies näkökulmaa tarvittaisi, ei pidä paikkaansa.
      Ikeaa, en ole koskaan tarvinnut.
      Jos edustat mies puolista, 3/21 tule vaan mukaan, tietenkin myös ollessasi nainen;)

      Vai outo oli sana puhuksiin, no se on aivan selkeä puhaltaminen, silloin tulet sammuu, ehkä ei sähköt kumminkaan, napin painallusta tarvitaan.
      No tutkin nyt niitä googlen antamia oireita, ei mitään hälyttävää tai siihen viittaavaa ja olenhan seurannassa kokeita otetaan pari kertaa vuodessa.
      Melkein terve olen, edelleen vain tämä lääkitys, olen onnellinen olotilastani.

    • Hintriika*

      Jäin ihmettelemään tuota Ikean asiakashommaa. Kun itse tässä männeinä aikoina hankin ko. kaupasta pari isompaa huonekalua, niin kyllä rakennusmiespojastani oli apu arvaamaton. Sattui poika olemaan työmatkamajoituksessa luonani ja kokosi kalut äiteelle. Olisin kai niistä jotenkin ilman miestä selvinnyt, mutta aikaa olisi vaatinut. Ja hermoja.

      Nyt ei ehdi enempää... Palaillaan!

    • Täytyy tulla pirttiin taas pitkästä aikaa, kotiuduin eilen sieltä kuntoutuslaitoksesta, en "kasvatuslaitoksesta".
      Oli oikein hyvä kaksiviikkoinen jakso, aamu alkoi aina aamiaisella, sitten vesijumpalla, päälle suihkut ja saunat. Kuntosalissa oli monipuoliset laitteet, hyvä terapeutti sama kuin vesijumpassa. tunti siinä kummassakin jaksossa meni.
      Fysioterapeutti iltapäivällä antoi ultraäänihoitoa ja hieroi vielä ristiselkää.
      Usein oli myös tuolijumppaa, vapaaehtoisesti poljin vielä illalla kuntopyörää jossa myös käsillä veivattiin kammesta.
      Ruokailut ja kahvittelut vei myös oman aikansa
      Toisella viikolla tuli myös ulkoiltua ja käveltyä kilometri kaupalla.
      Hyvää se teki ja olen tyytyväinen että pääsin sinne.

      Täällä sataa, ehkä täytyy odotella josko jokin rako tulisi, täytyy tässä tehdä elämän muutos ja alkaa liikkumaan useimmin.

      Kyllä pirtissä miehiä arvostetaan, eihän meitä kovin monta kävijää ole, mutta sen parempi kohtelu kuitenkin.

      No ehkä tämä ilmoittautuminen nyt riittää, hyvää päivänjatkoa kuitenkin, Late

    • Päivääääää.

      Popsi,popsi porkkanaa........

      Piti taas piristää päivää tuolla papukaijalla;)

      siellä ytubella olisi muutamia kivojakin,mutta sitten on noita kovia kiroilijoita.

      Muistan kun Heinolan lintutarhalla oli aikoinaa Kalle-ara,sen oli jannut opettaneet kiroilemaan ja haukkumaan naisia.
      Se tarhan hoitaja(Bosley) kertoi ettei hän mahda sille mitään.
      Se tarha oli avoin siellä lammen rannalla.
      Riikin kukot piti kamalaa meteliä välillä.
      Niillä on ihan hirveä ääni.

      Nyt ei ole tullut käytyä pitkään aikaan siellä.

      Meillä on kesäisin sellainen kotieläin piha tuossa naapurissa,mutta nyt se on jo kiinni.

      siellä oli tänä kesänä villisian poikasia,olihan mokomat nättejä.Ei uskois että niistä tulee semmosia rumiluksia;)

      Koko aamun on satanut,nyt näyttää vähän poutaantuvan.

      Jatketaan,popsi,popsi.........
      näkyillään...

    • joutavoinen

      Popsin minäkin porkkanaraastetta tuolla Roosa kahvilassa aterioidessamme paluumatkalla.
      Eilen ajattelin että en tee mitään koko pänä, mutta keskelläpävää laitoin pihasaunan lämpiämään ja siinä lämmitellessä jä kylpiessä meni koko iltapäivä. Löylyä oikein löylymielessä en kyllä nykyisin enää kaipaa, vaan siinä 60 - 70 astetta riittää, onhan iän rajoitukset jo enentyneet.

      'Tosiasiat on tunnustettava', sanoi jo Juhokustikin aikoinaan ja hän sentään oli valtiomies, muuten, mutta saunojana en ole hänestä kyllä kuullut tarinoita.
      Sillain meni tämäkin reissu, valmista tuli vain se mitä oli tarpeenkin. Perunia kuokin parisen litraa, (pelto kun on pieni). Sieniä keräsin vähän enämpi, (metsä kun on isompi).

    • Pienihän se perunapelto oli minullakin, mutta metsää kyllä on tuhansia hehtaareja, Tosin vain "jokamiehen oikeuksilla." Ne eivät ylety perunapeltoihin.

      Hyvältähän Laten käyttämä ohjelma kuntohommissa onkin ollut. Kyllä minullakin mieleni tekisi tilata vaikkapa kylpyläreissu. Saa nähdä, kyllä se toteutuu...

      Mies tarpeeton ilmiö? Niin tuo heitto, heh. Enpä ole mokomaa tullut pohtineeksi, enkä alakaan. Kuten SkillaN kirjoitti, ihmisiähän täällä kirjoittelee. Tarpeellinen tai tarpeeton, kunhan mukana on asiaa tai vähemmän asiaa väsäämässä. Enkä ole ongelmia ainakaan huomannut.

      Jääköön tällä kertaa "ilmoittautumiseksi." Päivä se on huomennakin.Täytyy hyökätä saunaan.

    • SkillaN*

      Pimeää ja kosteaa, syksy se on nyt luonamme.
      Mittari näyttää kuitenkin vielä kolmeatoista ja puolta, siis ei kylmää ollenkaan.
      Sisällä kaksikymmntakolme, riittävästi, riitäisi 20 astetta, poistaa kosteutta, kun hieman patterit lömpöä hohkaa.
      Myrskyä lupasivat, toivoisi ettei puita kaataisi ja muuta tuhoa tekisi, vaikka pientähän se meillä on, kun vertaa noihin myrskyihin maailmalla.

      Myrskyä se on Euroopan sisälläkin, mitenhän käykään?

      Enpä omista enää maata edes pieneen perunapenkkiin, mutta hyvä, että viljelysintoa saan toisten maalla kokeilla.
      Olihan sitä kymmenkunta penkkiä perunaa ja hyvin tuli, otti ihan selän päälle kaivaminen, kellarissa ovat.
      Viimeiset viljelykset tulevana viikonloppuna ylös otettava, porkkanaa, punajuurta ja lanttua, ne sitten säilöön, eli pakkaseen huollettava.
      Eilen kysäisi eräs laulukaveri voisiko tuoda omenia, no tottahan toki, kun säilyvät hyvin jouluun saakka ja puolukasta ja omenista kertoi tulevan hyvä hillo, no sitä kokeillaan.
      Syömäomenia ei oikein ole tullutkaan ne ruiskutukset kun jäi tekemättä.
      Naurahtelivat toisetkin, että mihin niiden pakasteiden kanssa joutuukaan, kun kaikilla pakkaset täynnä.

      Kiva tuo "ilmottautuminen" mistä ynnämuu mainitsi, sitä kaipaa ja odottaa, toivoisi vilauksen näkevänsä kaikista pirtin uskollisista.
      Kiva olisi saada uuttakin porukkaa, mikä siinä onkaan, kun lukijoita aika tavalla, mutta kirjoittamaan ei roheta?
      Pirtin kynnys matala, voisi sitä omaa kynnystäkin madaltaa;)

      Tänään taivastelen miten päiväni iltaan saisin, ei niin, ettäkö tekemistä olisi, mutta mihin se halu suuntautuisi.
      Ikkunan pesu ei onnistu, sataa, no jospa vain oleilen, kävelen huoneesta huoneeseen, näykkäsen jotakin, äss no eiköhän tämä tästä, tulkaa kahville, tuota omenaa on monenlaisena nautittavana.


      Taas jäi kirjautuminen, äkkiä sitä näitä tapoja oppii ja unohtaa;)

    • joutavoinen

      Mikäs myrsky se on nyt kaatanut kirjoittajat, liikekyltinkö on heittänyt pois sijoiltaan, tai oven vienyt, kynnystä ei sentään ollutkaan, vai oliko aivan matala. Pitääkö sitä olla aihe, eikö muka voi aiheetta kirjoittaa? Aiheeton kirjoittaminen ei ole suurikaan rikos. Aiheen ollessa olemassa kirjoittamatta jättäminen on mielestäni suurempi rikos, noin kansantaloudellisesti. Aiheena voisi olla vaikka mielileivokseni omenapiirakka: Olkoon se tämän juttuni aihe. Samalla ilmoittauduin omenaleivoskahville.

    • Ehtoota vuan;)

      Päivä meni että hups,vain.

      Meillä oli asukasohjaaja tänään laulattamassa ja jutustelemassa täällä,
      ,hauskaa oli.

      Johan vetää pimeäksi,tuolta etelän puolelta nousee ihan HURJAN musta pilvi.

      Lämmintä kuiteski on 13-14c
      eikä tähän meidän pihaan nuo tuuletkaan pahemmin käy.

      Eipä tässä ihmeempiä sitten oukkaa;))

      näkyillään...

    • Heippa taas tänne! Sataa..ilma tuoksuu raikkaalta ja tuuli heiluttelee noita mäntyjä ,ikkunani edessä..No, tykkään tällaisesta säästä..Kävin asioilla..tuli hukkareissu,kun kaupassa ei ollut,mitä olisin tarvinnut..perjantaiksi lupasi myyjä hankkia..Hyvää palvelua:.Tytärkin soitteli,lupasi tuoda sieniä ja kurpitsan..Kurpitsa on aina niin valtava..mitä siitä osaisi laittaa..?
      Pitää käydä "Kotikokin" sivulla..Kyllä pakastimeen,ei kannata paljoa laittaa,sinne jäävät.. minulla on viime kesäisiä marjojakin vielä siellä (siis kesältä 2010..)
      Aihetta kirjoitteluun ei ole,kun ei paljoa tapahdu meikäläiselle..Sanotaan:
      " Ei mitään uutisia,on hyviä uutisia." Niin se on..usein uutiset ovat vain surullisia..
      Tulee mieleen,kun käyn sisartani syöttämässä,että ei mistään, voi olla enempää kiitollinen,kuin terveydestä..Pelottava tulevaisuuden kuva: Olla jossain laitoksessa,toisten armoilla..Pitää vain toivoa : Äkki-poistumista!
      Huomenna on taas "Nälkäpäivä-keräily.. lupasin mennä ,pariksi tunniksi seisomaan purkin kanssa. Jotkut ihmiset ovat närkästyneitä siitä..Hyvin ymmärrettävää,on kaikenlaista filuria..
      No,keräilijät ovat ainakin rehellisiä: Saamme purkin,joudumme kuittaamaan sen ja taas kun palautamme..Eihän sitä edes saa auki...Hehhee..Mitä sitten jatkossa tapahtuu,emme sitä tiedä..Ajatus kuitenkin on hyvä,katastrofeja on jatkuvasti maailmalla!..Elämme kummallisia,rauhattomia aikoja..Kai niitä on aina ollut,tiedonkulku on vaan niin nopeaa nykyaikana..Ei hyvältä näytä..
      No,,omenapiirakkaako on täällä tarjolla.. Se maistuisi ja vaniljakastiketta..
      Mukavaa iltaa,sateesta huolimatta.. Sadepisaroiden lisäksi ,ilonpisaroita! t.Irkku

    • Onpa kuitenkin Irkulla hyviä puuhia auttamistöissä, kunnioittettavaa toimintaa. Euroopan mullistuksesta ja tulevasta ei taida tällä hetkellä tietää kukaan. Niin ristiriitaista "tietävätkin" kertovat. Tuskinpa ilman seurauksia täälläkään selvitään. Leikkauslistoille taitaa tulla lisätarve.

      Sade on päivän ryöpytellyt. Juuri sen verran on taukoa ollut, että asiolle on päässyt pujahtamaan. Meneepä näinkin "sisätöissä", pientä puuhastelua ajan kanssa. Onnistunpa joskus rakentamaan kiireitäkin ihan tyhjästä.
      Katsellaan etiäppäin, eiköhän joskus veto korjaannu!

    • Katleija

      Tokaisen muorin tavoin eipä tässä ihmeempiä oukkaa, kun koko päivän on satanut välillä aika rankastikin.
      Sisällä olen pysynyt tiiviisti, onpa tullut vihdoin tuo pyykkikin silitettyä. On se hyvä ettei omista koiraa, pitäisi koiranilmallakin nokkansa ulos työntää.
      Pitäiskö siirtyä kahvista teehen, onko täällä ketään semmoista.

    • Moi kaikki pirttiläiset !
      Ja terveisiä sieltä sun täältä. Viimeisimmät Leviltä, ruskan (oletetun) keskeltä.

      Metsässä olen jahdannut mustikoita,puolukoita, sienet ovat tulleet ihan jahtaamatta. Kas, kun niitä kasvaa ihan mökkitontilla. Kahdeksat kanttarellikastikkeet on tehty ja mökin kuistilta näkee kun herkkutatit kasvavat. Sieniä on suolattu ja syöty ihan kyllästyksiin saakka.
      Talvipuolukat muhii kellarissa.

      Suurin saavutus oli vihreä kesäkurpitsa. Pakko oli suorittaa mitat kuin missiltä ikään, kun näytti semmoiselta.
      Pituus oli 62cm
      leveys siis paksuus 42,5 cm suunilleen tasapaksu joka paikasta.
      paino 4,9 kg. En ollut ikinä nähnyt niin suurta.
      Kolme hieman pienempää ja lukuisia pienempiä kesän aikana.
      Ja kurkkuja mielettömästi. Hyvä kesä hyvä sato. Syytönhän siihen itse on, mutta mukava kuitenkin.

      Kaikki ulkokukat ovat nyt villiintynneet kukkimaan kuin maailman lopun edellä. Kasvimaan ympärillä on "pupuaitaa" , verkko, jota vasten kylvin hajuherneitä. Ne ovat kukkineet koko kesän. Vieläkin oikein vimmassaan, kun on niin lämpimiä öitä, lämpötila sama kuin päivisin.

      Nyt aloitetaan kynttilä- aika. kun syyspimeät painaa päälle.
      Kaikki "talviharrastukset" ovat alkaneet,eivätkä ainakaan tekemisiä vähennä, mutta hyvä niin.

      Naurattaa kun työikäiset kyselee melkein säälien: miten aika kuluu, tuleeko pitkäksi? Ei aina jaksa selitellä... mutta pätkäksi sanoisin.
      Lienee totuuden nimissä liikkeet hidastuneet. mitä ennen teki nopeaan, vie nyt moninkertaisen ajan,luulisin, mutten ole varma.
      Mutta nyt lopetan siitä olen melko varma. Ai, sitä omppupiirakkaa kyllä ensin otan ja kiitän !
      Ihmeen ihania unia kaikille. Sitten kun itsekukin heittäytyy pitkälleen, niin silloin ! Moi.

    • Hintriika*

      Kun mentiin uimaan, paistoi. Kun tultiin uimasta, ryöpsäytti kunnon kuuro niskaan autolle juostessa. Mutta kastuimmehan me jo uimahallissa, että eipä tuosta väliä. Kun pääsin kotiin, paistoi kohta aurinko ja iski silmää, että ähäkutti siitäs saitte. Paljon vaihtelevammaksi ei sää voi tulla.

      Siinä uintireissussa minun saavutukseni tälle päivälle ovatkin. Tai silitin minä lakanoita, kun vaihdoin puhtaat sänkyyn. Mutta muutoin olen vetänyt lonkkaa kirjallisten töiden ääressä. Minä tyttö se uskallan vaikka ruveta työn viereen maata. Vaikka en tällä kertaa maannut, kun makuuasennosta ei yllä näppäimiin.

      M-K:n kurpitsasta olisi melkein voinut tehdä sellaiset kuninkaalliset vaunut. Niitä vaikka aviosiippa vetämään, ellei hevosia ole omasta takaa. M-K vaunuihin istumaan kuin prisessaksi muuttunut Tuhkimo ikään!

      Jahah, nyt lie parasta lopettaa, ennen kuin menee ihan plörinäksi. Moikka!

    • Joskus muinoin radiossa työmiehen tunnin juontaja sanoi, hyvät työmihet ja ahkerat naiset.
      Kun tässä seuraa näitä pirtin naiskirjoittajia niin ei voi muuta sanoa kuin ahkeria ovat ja osaavia.
      Meitä miehiä täällä harvemmpi joukko, mutta uskon, että hekin ovat osaavia, nykyään eläkeläismiehetkin tekevät monenlaisia kotitöitä, käyvät kerhoissa ja harrastuksissa. Yleensähän eläkeläkeläisten sanotaan olevan kiireellisiä.
      Eläkeläiskerhomme aloitti kokoontumisemsa viikko sitten, mutta olin siellä kuntotesteissä joten jäi väliin, no nyt tuli aloitus meillekkin.

      Aloittelin lenkkeilyn eilen ja hyvin meni, tänään jäi sekin tekemäti, kun pääsimme pihalle, alkoi oikea kunnon sade ja piti palata lähtöpaikkaan.
      No huomenna on päivä uus ja eiköhän joku rakonen päivästä löydy lenkkeilyllekin.
      Huomenna on taas helpompaa, ei tarvitse tehdä ruokaa, syödään vain eilistä.

      Vesijumppapaikkakin on tiedossa joten sekin alkaa lähiaikoina.
      Siellä kuntoutuskeskuksessa tuli iltaisin luettua kolme kirjaa, pari dekkaria ja lopuksi Clare Francoisin Yötaivas, huomasin vasta kirjan loppupuolella, että siinä olikin myös toinen osa, no ei hätää, hain eilen kirjastosta kyseisen osan ja jatkoin sitä heti illalla. Kirja kertoo miten eri ihmiset selvisivät ja mitä tekivät Saksassa, miehitetyssä Ranskassa ja Puolassa, sekä sotaa käyvässä Englannissa, no kirjahan on vielä kesken, sittenhän sen tietää kun saa luettua loppuun,mielenkiintoinen kirja kuitenkin.

      Taisi tulla höpistyä tyhjänpäiväistä, joten Late lopettaa tähän.

    • Mitä te nyt olette ottaneet tavaksi itseänne alentaa höpiseviksi!
      Ihan turhaa, mukavia harrastuksiahan täällä monella kuulee.

      Tänään on todella satanut rankasti, pääsin minäkin kauppaan taivaan kraanan mentyä hetkeksi kiinni. Jääkaappi olikin melko tyhjillään, pakastimesta kun oli annoksia ottaa.

      Kaikki muistin nyt puuttuvat, lista piti jo olla , pattereista kameraan, huuhteluaineita pyykinpesuun, ja ruokatarvikkeita.

      Aivan ihania Överbyn tomaatteja oli kaupassa ja yllättäen Sipoon siikli perunaa. Norjalohta ostin palan ja keitin sen jo liemeen huomiseksi, perunat enää siivilöityyn liemeen ja kalat sekaan viimeksi ja tilliä lisää, ja kahden päivän lohikeitto on valmis.

      Loppuviikolla vasta vesijumppaan, viikonloppu menee nuorimmaiseni kanssa.

      Makoisia unia kaikille, moi moi, nukkumattikin, ei ihan vielä :D

      • Torstaiaamu, ei ihan niin harmaa kuin eilinen aamu oli, vettä ei sada, mutta auringosta ei toivoakaan.
        Lupailivat kyllä viikonlopuksi kuivenpaa ja kauniinpaa.
        Hyvä niin, saan otetua loput juurekset maasta ja vielä metsään pääsen.
        Niin, matkan tekkoon taas, kohti keskistä suomea, rumppuaminen kesäpaikalle tähän viikonloppuun päättyy.
        Hieno ja työteliäs kesä siltäkin osin ohi.

        Minäkin ajattelin joutavoisen tapaa eilen, myrskyn luulin kirjoittajat vieneen, mutta olipa kiva erehtyä;)
        Olenkohan oikein pahakin tämän suupalttiuden kanssa, kun en osaa mitään lyhyesti sanoa, aina vaan pitää selittää, kirjoittaen asian esiin tuominen on vaikeampaa, kuin nenäkkäin, ilmeet kovasti auttavat.
        Kunpahan asiat oikein tulisi esitettyä, ettei väärin ymmärryksiä tulisi.

        Meri-kukka on kiireiltään pirttiin ehtinyt pitkästä aikaa, mukavaa.
        Olet nauttinut kesästä monella tapaa, menoa riittänyt, se pitää ihmisen nuorekkaana, virkeänä, jos vielä voimia riittää, mikäs on mennessä.
        Iso on kurpitsasi, minulla ei lähellekään noin isoiksi, kai irrottelin kohta, kun mielestäni olivat tarpeeksi kasvaneet, eivät päässeet edes näyttämään mihin olisivat kasvaneet.
        No tuli niitä sitten aika monta, pakkasessa on nyt keittotarpeita;)
        Siikli on hyvä peruna, niitä aina pakkaseen laitan.

        Hienoa, että ilma kohtalaisen lämpimänä pysyy, yötkin samoissa päivän lämpötilojen kanssa.
        Sieniä taitaa vaan nousta lisää, niitä en viitsi haalia ylettömästi, ei tule syötyä, herkkutatteja kyllä ottaisin, mutta eipä niin vaan oteta.

        Noista sodan aikaisista miehityksistä olen katsonut monta sarjaa ja oli aivan ihmeellistä miten rohkeita löytyi paljon, piileskelivät ja auttoivat pakoon uhanalaisia oman henkensä uhalla, Ranskalainen kylä yksi monista sarjoista, hirveää oli elämä silloin, samaa taitavat toivoa nytkin.
        En ymmärrä, miksi ei mistään opita, julmuuksia vaan tehdään.
        Ihminen on peto.

        Nyt kumminkin taas lopettelen ja toivottelen hyvää päivää teille jokaiselle, kahvit valmiina, tulkaa pirtin lämpimään.


    • Huomenta,huomenta vuan;)

      Paksussa pilvessä on taivas.
      Ei illota silimiin aarinko;)
      Ei siellä tällähetkellä kyllä sadakkaan.

      Heräsin yllättävän aikasin.
      Minulle tulee klo10 aikoihin nuo "sprinkler miehet"

      Mielestäni hyvä kun aloittivat täältä ylhäältä,päästään ensimäisinä siitä hommasta eroon.
      Sentäs 7-kerrosta,niin kyllä rytinää ja rutinaa riittää.

      Eilinen päivä hurahtikin kivasti,kun käly kävi kylässä ja yks mummeli tästä talosta tuli taas kerran kännykkäänsä laitattamaan;)
      Tulee aina minun luo,kun on ongelmia kännyn kanssa.
      Ei siinä eilenkään sen kummempaa ollut,kuin oli painanut näppäinlukon päälle.
      Sitähän Hänkin manaa kun kaikilla on kännykät,olisi helpompi lankapuhelin.Hänellä ikää jo 85v.Sitten kun on sormet vielä koppuraiset niin näpyttele siinä sitten.;(

      Minä luovuin lankapuhelimestani jo työ elämäni aikana.
      Lapsillani oli kaikilla jo kännykät,niin tuli minunkin se hankittua.
      Onhan tuota oppinut aika hyvin käyttämään,nyt kun vielä löysin parivuotta sitten semmosen iso numeroisen koneen.
      Sanovat että me suomalaiset ollaan kännykkä kansaa,mutta kyllä ne amerikkalaiset sitä on,seurasin siellä käydessäni niitä ihmisiä,niin kyllä ne melkein järestään känny korvalla kulkivat.

      Tulipas hölötettyä taas.
      Kiitos uamukahvista ja olj ha hyvvee pullooki;)

      näkyillään...

    • AAmujen aamua !
      Aamukahville kipaisin pirttiin-- jos nyt näin päivänsä alkaisi.
      Omalta kohdalta tulin oikaisemaan,kuten jo eilenkin sanoin:
      Olen täysin syytön siihen jos maa kasvattaa suureksi, milloin mitäkin. Tietenkin ilo on minun poulella!
      Tietenkin kylväminen, mutta siinä se on. Onnistuu kyllä vaikka "kehtuutaisi" kuinka.

      Olen myös lukenut tuon Clare Francoisin Yötaivaan.
      Joskus kaaauuuuan sitten, silloin kun olin vielä nuori nätti, tai ainakin nuorempi- sanotaan niin. Ja rypyttömämpi.
      Meillä se on suunnattoman paksu kirja, on varmaan molemmat osat samassa. Ainakin päätös kirjalle tulee.
      Mielenkiintöinen ja jännittäväkin.
      Kai kumppani haali sen jostain itselleen. Siinä kun hieman seikkaillaan pikkupaatilla yötaivaan pimennoissa.............välillä. (toivottavasti Late on jo lukenut sen kohdan........)
      Tässä olikin tämän torstain avaus, joten Heippa !

    • Hyvää huomenta!.
      Taas uusi aamu valjennut..Oli hetken vähän sinistäkin näkyvissä,mutta katosi..
      Teen kohta ruokaa ja sitten pitää lähteä..Menen siskoani katsomaan..sitten siihen Kerääjä-hommaan.. Kiirellä kotiin ja sitten viemme Jorin hampurilaiselle..
      On tämä eläkeläisten elämä kiireellistä.. Hyvä kun ehtii siivota ja tiskata =)
      Eilen sain taas pikku-miehen kylään ,Isolle mummolle.. Tykkää käydä..löytää täältä kaikkea pientä jännää,jotka haluaa viedä kotiin..Kyllä pikku-lapset ovat mukavia..Vähän komentelin,kun meinasi hyppiä sohvalla..Kerroin kyllä,että kielsin hänen isäänsäkin,kun oli pikku-poika,niin ymmärsi asian..
      No,jos nyt alan tekemään jotain,että ehdin.. Mukavaa päivää kaikille! t.Irkku

    • Hintriika*

      Kuka ...kele täällä kiroilee?

      Tuolla ylhäällä ilmoitetaan, että "tältä sivulta on siivottu kirosanoja". Voi helekutti! Paremmin ymmärtäisin, jos jonkun ketjun päällä lukisi, että "tältä sivulta on siivottu törkeyksiä". Enkä nyt muutamaa donnerwetteriä laske törkeyksiin.

      Sää on taas semmoinen, että kohta voi joko paistaa tai sataa. Nyt ei tee kumpaakaan, mutta pilvipeite on vähän kuin se kulunut viltti, joka ennen vanhaan raskittiin laittaa lapselle mukaan leirille lähtiessä. Läpi kuultaa sieltä sun täältä.

      En ole vielä keksinyt, mihin haluan tämän päivän käyttää. Vaikka näyttää siltä, että johonkin se kuluu käyttämättäkin. Puolessapäivässä pian ollaan. Täytyy pannan vauhtia päätöksentekoon!

      Ja 7 4 ei ole 11. Paljonkohan se on?

      • Ex My.mm.eli

        Kiitos Teille ystävät lämpimistä tervetulotoivotuksista takaisin "palstalle".

        Kovin työlästä vielä on tämä kirjoittaminen kun oikea käteni vielä käyttökelvotonna sen halvaantumisen jäljiltä. Aortan repeämä saatiin kahdella monituntisella leikkausella korjattua mutta muistin palauttaminen on vaatinut työtä ja aikaa.

        Melkoisen lyhyitä ovat kirjoitukseni vielä pitkänaikaa. Anteeksi! Yrittäkää kestää

        Palasen omenapiirakkaa nautin kera vaniljakastikkeen, olipas herkullista! Kiitos.


      • Ex My.mm.eli kirjoitti:

        Kiitos Teille ystävät lämpimistä tervetulotoivotuksista takaisin "palstalle".

        Kovin työlästä vielä on tämä kirjoittaminen kun oikea käteni vielä käyttökelvotonna sen halvaantumisen jäljiltä. Aortan repeämä saatiin kahdella monituntisella leikkausella korjattua mutta muistin palauttaminen on vaatinut työtä ja aikaa.

        Melkoisen lyhyitä ovat kirjoitukseni vielä pitkänaikaa. Anteeksi! Yrittäkää kestää

        Palasen omenapiirakkaa nautin kera vaniljakastikkeen, olipas herkullista! Kiitos.

        Hiljaa hyvä tulee

        Näin edellisen viestin kirjoittajalle. Onhan kirjoittaminen, sitkeä yrittäminen kuitenkin hyvää palautumisharjoittelua. Eikö vain? Kyllä se siitä, toivotaan.

        Hintriikan otsikko kyseli, että kuka ...... kele täällä kiroilee. Minä ainakin ilmoittaudun. Yritin kertoa vierailijani sanomista. Hämmästyksekseni huomasin, että ropotti oli siistinyt kielenkäyttöäni. Syöttäisivät sille robotille Linnan "Tuntemattoman sotilaan", hyvin arvostetun teoksen ja katselisivat tulosta. No, onhan täällä näköjään mahdollisuus poistaa "kiroilufiltteri." Olkoon kuitenkin minun puolestani. Onkohan filtterin poistolla sama vaikutus kuin typakkimiehelle, tulee ärmäkämmät savut.

        Aamulla jäin kauppareissullani juttelemaan vanhan, huonosti liikkuvan pariskunnan kanssa.(minähän en ole vanha, en tietenkään) He kyselivät sienestämisistä ja kovasti heidän tekisi mieli lähteä keräilemään, mutta kun ei enää millään pysty. Eivätkä he tohdi ostaa kaupasta suolasieniään sieniään, koska niistä ei tiedä mitä kaikkea ne ovat. Kyllä he ennen....ja pitkä juttu. Kun erkanimme, sanoin lähtiessäni, että lähden metsään ja katselen mitä löytyy. Jos hyvin käy, tuon teillekin haaparouskuja.

        Niinpä kävin, ei se pelkkä aikani uhraus ollut. Tuurini ei pettänyt tuli, hyviä haaparouskuja pari pusseroa. Toinen omaan pian- käyttöön lievästi suolattuna. Varsinainen talvivarastonihan ihan "tönkkösuolattuna." Ylenpalttiset olivat pariskunnan kiitokset ja kahvit...rahaakin oli jo näpissä. En ottanut. Mitäs minä, siinähän nekin sienet samalla tulivat, enkä tietenkään putsannut. Varmasti he sen halusivatkin tehdä itse. Eikä muuten edes satanut, vaikka ennusteet veikkailivat.

        Nyt muuten losottaa vettä kunnolla. Eihän se kirjoittamistani haittaa, mutta kyllä jo on paras lopettaa.


      • ynnämuu kirjoitti:

        Hiljaa hyvä tulee

        Näin edellisen viestin kirjoittajalle. Onhan kirjoittaminen, sitkeä yrittäminen kuitenkin hyvää palautumisharjoittelua. Eikö vain? Kyllä se siitä, toivotaan.

        Hintriikan otsikko kyseli, että kuka ...... kele täällä kiroilee. Minä ainakin ilmoittaudun. Yritin kertoa vierailijani sanomista. Hämmästyksekseni huomasin, että ropotti oli siistinyt kielenkäyttöäni. Syöttäisivät sille robotille Linnan "Tuntemattoman sotilaan", hyvin arvostetun teoksen ja katselisivat tulosta. No, onhan täällä näköjään mahdollisuus poistaa "kiroilufiltteri." Olkoon kuitenkin minun puolestani. Onkohan filtterin poistolla sama vaikutus kuin typakkimiehelle, tulee ärmäkämmät savut.

        Aamulla jäin kauppareissullani juttelemaan vanhan, huonosti liikkuvan pariskunnan kanssa.(minähän en ole vanha, en tietenkään) He kyselivät sienestämisistä ja kovasti heidän tekisi mieli lähteä keräilemään, mutta kun ei enää millään pysty. Eivätkä he tohdi ostaa kaupasta suolasieniään sieniään, koska niistä ei tiedä mitä kaikkea ne ovat. Kyllä he ennen....ja pitkä juttu. Kun erkanimme, sanoin lähtiessäni, että lähden metsään ja katselen mitä löytyy. Jos hyvin käy, tuon teillekin haaparouskuja.

        Niinpä kävin, ei se pelkkä aikani uhraus ollut. Tuurini ei pettänyt tuli, hyviä haaparouskuja pari pusseroa. Toinen omaan pian- käyttöön lievästi suolattuna. Varsinainen talvivarastonihan ihan "tönkkösuolattuna." Ylenpalttiset olivat pariskunnan kiitokset ja kahvit...rahaakin oli jo näpissä. En ottanut. Mitäs minä, siinähän nekin sienet samalla tulivat, enkä tietenkään putsannut. Varmasti he sen halusivatkin tehdä itse. Eikä muuten edes satanut, vaikka ennusteet veikkailivat.

        Nyt muuten losottaa vettä kunnolla. Eihän se kirjoittamistani haittaa, mutta kyllä jo on paras lopettaa.

        Minulla aorttan pullistuma huomattiin sattumalta, kun ihan muuten menin vastaanotolle ja kun olin valitellut selkäkipuja ja lonkkasärkyä niin ristiselästä otettiin röngenkuva, siitä kuvasta omalääkäri huomasi aorttan pullistuman alavatsassa.
        Ei muuta kuin tutkimuksiin Meilahteen, siellä alkoi pullistuman seuranta noin 6 vuotta sitten, lopulta noin puolentoistavuoden kuluttua löydöksestä tehtiin korjausleikkaus.
        Tässähän minä nyt naputtelen näitä rivejä, selkä tosin on edelleen kipeä, mutta
        Kuntoutus auttoi ja tänään löytyi taas rakonen muuten sateiseen päivään, niin pääsin sentään pienelle lenkille.

        Sienimetsät saavat jäädä, mutta lenkkeily jatkuu
        Vai oli siellä omenapiirakkaa enpä huomannut. Ter: Late.


    • Katleija

      Olitpa onnekas kun tuo aortan pullistuma löydettiin ja vielä sattumalta. Vältyit hyvässä lykyssä äkkilähdöltä.
      Tästä on kauan aikaa kun työkaverini mies kuoli kylässä ollessa nojatuoliin...vain korahdus ja kaikki oli siinä.

      • Ehtoota täältä Lapin leskeltä!

        Vielä kaksi yötä ja sitten en enää ole yksin. Urisevat Ukot lähtivät viime lauantaina anivarhain, viideltä Muonion Särkijärvelle, edellisenä syksynä olivat siellä myös. Minä täällä olen aloittanut tuolla kyökissä tekemään "joulusiivousta", hyvin on aika mennyt, kummasti löytyi komeroista uutta tilaa. Hyvä on mieli tekemisistä. Vielä pitäisi urakoida vaatehuone.

        Eilinen myräkkä tiputteli omenoita melkoisen määrän maahan, ne varmaan viedään ensi viikolla metsään, peuroille. Eikä muutenkaan tarvita omaan käyttöön kaikkia, mitä puissa vielä on. Yksi käsityökerholainen lupasi tulla hakemaan, hyvä niin.

        Olinpas minä pettynyt kerhosta kotiuduttuain, postilaatikolle suunnistin ensin, en vielä autoakaan vienyt talliin. Olin nimittäin kehitellyt ajatuksen, otan jotain suuhuni, sitten menen sänkyyn ja alan ratkomaan sanaristikoita ja sudokuita torstain Avusta, ja kenties otan nokoset. Kissan viikset, eihän ollut laatikossa yhtään sellaista lehteä. Sateessa kiirehdin pian sisälle, en edes katsonut mitä siinä nipussa oli, ja ei kun takaisin, epäilin että olin siinä kiireessä kenties jättänyt Avun laatikon pohjalle tai pudottanut matkalle. No ei kumpaakaan, uskottava se oli, ei meille torstaista poiketen tullut jokaviikkoista Apua. Meillä on kyllä juuri vaihtunut jakaja,, lieneekö hän sitten sekoittanut postia vahingossa, toivottavasti se tulee huomenna.

        Suupieliä repii siihen malliin, että saattaapa Nukku-Matti liikkua lähettyvillä.Tervetuloa vaan! Ja tervetuloa takaisin pirttiin, Mymmeli! Eihän sitä koskaan tiedä itse kukakin, mitä huominen tai ensi yö tuo tullessaan. Kyllä sitä saa laittaa kiittimet ristiin aamulla, kun saa herätä uuteen aamuun terveenä. Voikaa hyvin ja enkeliunia ystäväiset!!! paulamaria


    • SkillaN*

      Huomenta täältä maaseudun maisemista, sateista, alakuloisen näköistä on näkymä, mutta sisällä lämmin ja hyvä.
      Ulos tästä on lähdettvä lantut ja punajuuret jo eilen ylös vedeltiin, porkkanat tänään, sitten niiden laitto pakkaseen.
      Istutin kolmekymmentä kuusi mansikan tainta eilen, myöhäksi jäi, saapa nähdä juurtuvatko.
      Eipä sitä tiedä kuka näkee niidenkin selviämisen keväällä.
      Yllättävää on ihmisen elämä. äkkiarvaamalla voi loppu tulla, jos saisin toivomuksen jonnekin päin osoittaa, toivoisin juuri tuota nopeaa lähtöä.
      Luonnollista se kuolema on, mutta silti se surua tuottaa.

      Puhutaanpa nyt muita juttuja, uusi päivä alkamassa ja mitä kaikkea se tuokaan tullessaan.
      Omena urakkaan olen saanut yöllisen kaverin tai useamman, varmaan supikoira käy omenia syömässä, se eläin ei liene kovinkaan tykätty suomessa, mutta aika paljon niitä vain täällä elää, tuhoamisesta huolimatta.-
      Ei noita omenia kovin paljon olekkaan, lopuista taidan tehdä puolukka-omena sosetta, on kuulema hyvää liharuokien höysteenä.
      Puolukat aion tänään käydä metsästä, jos sää sallii, ämpärin tai kaksi, jos vielä löytyy.
      Olen saanut päähäni, että tuoremehua haluan.
      Aivan pian voin kiittää maata ja lämmintä kesää, olen saanut ylihypäten kaikkea maanantimia, kasvu ihan kelvollista, paitsi tomaatilla, ne meni pipariksi ja niin paljon olisi niitäkin ollut.
      Ruttoon kuolivat, kai senkin olisi voinut estää jollakin myrkyllä, muuta eipä huvittanut, ensi kesänä uusiksi, en laita perunan lähellekään.

      Sellaista se on se ikävä toisen luo, niinhän laulussa sanotaan, mutta kyllä se sen rakkaampaa on, kun kumppani kotiin palaa
      Virkistävä varmaan ylikypsän reissu ja ehkä kalaakin tulee.

      Olen huomannut, että joillekin ihmisille hyvin pienestä saa hyvän mielen, toisille ei millään, viittaan ynnämuun sienien antamiseen, ilon siitä saa silloin myös antaja.
      '
      Sinnikäs olet ollut my.mm.eli, jatkossa varmasti jo alkaa helpottaa, kiva kun silloin tällöin jaksat pirtissä pistäytyä, kertoa voinnistasi ja mukana kavittelussa käydä, ehkä jotain hauskaakin keksitään.;)

      Elämässä on niin paljon muutakin, kuin sieni ja marjametsät, näin luulen sinunkin päiväsi aina ohjelmaa löytävän, LateVaan, elämällä on aivan toiset arvot, kun on nuokin vaikeudet läpikäynyt.
      Mitäpä meri-kukan perjantaihin kuuluu, samoin toisten kirjoittajien, tulkaa kertomaan, illalla on sitten jotakin lukemista päivän päätteeksi.
      Antoisaa, virikkeellistä perjantaipäivää.

    • joutavoinen

      Aurinkohan täälläpäin paistaa. Lehden luin ja huomasin, että tennarikulttuuriministeri Arhinmäki ja kohuJussi H-aho on saaneet ymmärrystäkin toimilleen. Lehden luvussa olin entistä vakuuttuneempi paperilehden paremmuudesta, verrattuna näihin sähköisiin vaihtoehtoihin. Ekolookisista näkökohista en, vaan omista näkökohista, sitä mieltä.

    • tervehdys!
      Semmoista arpapeliä on tämä ihmisen elämä. Tyttären apelta löytyi samoin sattumalta pullistuma,, ohitusleikkaukseen oli menossa. Ensin piti hoitaa se pullistuma. Joka olikin todella hengenvaarallisessa paikassa. Niinkuin ne yleensä aina ovat, useimmiten. Mutta jos ei vielä päivät ole täynnä, jokin varjelus tulee.

      Ikkunasta näkyy suuret rakennustyöt. Kaupungin vanhustentaloja
      (tosin jo huonokuntoisia) hajoitetaan.Tilalle rakennetaan 6-kerroksisia palveluasuntoja. Joissa kaikki - mitä haluat -maksaa erikseen. Siihenhän suuntaan se menee koko ajan. Rahat pois kenellä vielä jotain on.
      Hyvä olisikin lähtö tuollaia yks;kaks. Sitten aikanaan. nythän olemme vielä nuoria nykyisen mittapuun mukaan.

      On ollut päivän hyvä työ YM:lla tuo sienijuttu. Kyllä Moni ilostuu pienestäkin avusta, saatika sienistä. Kotiin tuotuna.
      Kyllä itsellekin olisi suuri "rangaistus", ellei pääsisi syysmetsään liikkumaan. Vaikkei mitään saisikaan, mieli rentoutuu ja latautuu siellä liikkuessa ja havaintoja tehdessä.

      Skillan lähtee punajuuri savottaan. Itse jo purkitin sen lajin.
      Toivotaan hyvää säätä- sitähän ne kyllä vähän lupailivat viikonvaihteeksi. Joskin hallaöitä saattaa tulla.

      Tuplakahvit.. onhan täällä vielä omenepiirakkaa..otan tuhdin palasen sitä.. nam,nam,nam.kiitos, kuka lienee tuonutkaan.....
      heippa !

      • Viestiä eteläiseltä Pirkanmaalta!

        Pilvessä on, vaan eipä sadakaan, hyvä niin. Kävin tuolla Aluesairaalan labrassa ja ihan hiki tuli, olin siellä spirometriassa, (enpä tiedä, kirjoitinko oikein), joka tapauksessa puhaltelin tötteröön ennen lääkitystä, jonka jälkeen hönkäisin pari kertaa astmalääkettä, ja sitten n. vartin tauko ja puhallukset uusiksi. On se nyt uskottava, ettei mulla ole astmaa. No vielä oma lääkäri soittaa nousviikolla ja kertoo sen virallisesti. Parempi tietysti niin.

        Teinpä tässä yhtenä päivänä herkkua: keitin punajuuret, hienonsin sauvasekoittimella, sekaan vielä puoli pakettia aura-juustoa, herbamaaree, ja sitruunapippuria. Vot kun maistui, taidankin tehdä uuden annoksen kohta, ja sitten jatkan vaatehuoneen järjestelyä. Poronlihamyymälässä olivat reissulaiset kun hetki sitten soitin Muonioon. Auton pakkaavat jo tänä iltana valmiiksi ja huomenaamuna amupalan jälkeen suuntaavat kotia kohti. Mikäli matka kestää yhtä kauan kuin mennessä, niin kymmenen maissa huomenillalla voisivat olla kotona. Kiva kiva!!! Ihmeen hyvin on aika mennyt, mutta on saatu jotain aikaankin. Ja se kaivattu Apukin oli tänään postilaatikossa, siinä onkin iltalukemista. Mutta ennen sitä paljon touhuiluja. Inspistä riittää Paulamarilla


    • Hintriika*

      Ilmojenhaltija taitaa olla markkinahenkinen, kun oli tosi upea markkinasää! Luvattu huomiseksikin, ja markkinathan jatkuvat huomenna. Minusta tosin eivät paljon hyödy, siihen yhteen perinteiseen grillimakkaraan jäivät taas ostokset. Mutta mukava siellä on muuten töllistellä. Enimmäkseen töllistelen ihmisiä, aina joukosta jonkun tutun bongaa.

      Vatsa-aortan puhkeaminen oli myös isäni menehtymisen syy. Äkillinen kuolema oli shokki omaisille. Vasta vuosien päästä ymmärsin, että isä pääsi lähtemään niin kuin oli toivonut. Ei jäänyt kenenkään pyöriteltäväksi. Se on kamalaa, kun terve ihminen yhtäkkiä kuolee, mutta sitä äkkikuolemaa meistä varmasti jokainen omalle kohdalleen toivoo. Hetkeä ei valitettavasti voi itse valita, ellei lähde oman käden kautta.

      Mutta niin kauan kuin pysyy kiinni henkirievun leipeissä, on syytä aamulla iloisin mielin tervehtiä itseään. Jos katsoo peiliin ja näkee naamansa siellä, niin elämä jatkuu...

      Hyviä jatkumoita!

    • Enpä tiennyt, kuinka vakavasta asiasta Latella oli kysymys, kunnes nyt kertoi. Ymmärrän, että joutavanpäiväistä, turhaa rehkimistä kannattaakin vältellä. Mitäpä siihen muuta sanoisi, niin kauan porskutellaan ja eletään kun tilaisuutta on. Äkkiähän niitä ongelmia voi tulla itsekullekin, niin myös minulle, vaikka kehua rellestelen metsissä runttaamisillani. Mutta toistaiseksi menettelee - ilman takuita. Siitä huolimatta, että on ollut muistutuksia, jotka ovat kuitenkin tähän saakka hoituneet.

      Tänään pidinkin lokottelupäivän, kirjoja silmäilin ja nokosia välillä. Kävin sentään kierroksen reippailemassa, kun ilmoissa ei ollut aihetta tekosyyn keksimiseen. Ihan hyvähän se on jarruttelupäiväkin pitää.

      Sama "jarruttelu" ja veltostuminen tuntuu minulla jatkuvan loppuillankin. Näinkö äkkiä sitä uusille tavoille oppiikin? Siksipä onkin parasta toivottaa vain hyvää yötä!

    • Minun täytyy kiittää sattumaa, olen monesta sairaudesta selvinnyt tuurilla, myös hyviä omalääkäreitä pitää kiittää ovat ajoissa lähettäneet lisätutkimuksiin.
      Apu on aina löytynyt, sanovat ,että tuurilla ne valtamerlaivatkin seilaa, niinpä olen aamulla nähnyt oman ja Pirttihirmun naaman, siitä ei voi muuta kun iloita, jompi kumpi keittää aamukahvit.
      Päivä on ollut aika mukava, pientä askaretta päivällä, illemmalla tein pienen lenkin, Kävelin vanhemman poikani kotiin,oli hänen syntymäpäivänsä,ei siellä juhlia ollut, mutta kahvit sentään sain. Kävelin sieltä pitemmän matkan mukaan kotiin, juuri parhaaksi TV:stä alkoi Kahden keikka.

      Sitten tulin tänne pirtin puolelle ja ajattelin, onhan tämäkin mukavaa kun jollain lailla täälläkin tulee ymmärretyksi olenhan minä sentään aika vanha, mutta onneksi en vaarallinen.
      Taidan käydä nurkkakaapilla, siellä on vaikka mitä lääkettä, pieniin vaivoihin.
      Taidan mennä lukemaan keskeneräistä kirjaa Sinitaivas, taitaa ilmakin olla tumman sininen,lisäksi ihan komia kuukin paistaa ikkunasta.
      Ei muuta kuin kauniita unia,Late

      • Heippa! ...... Minä olin eilen Jorin synttäreillä Asuntolassa..Olivat tehneet ison täytekakun ,koko porukalle ja riitti meille ylimääräisille vieraillekin hyvin..
        Vähän lisä-herkkuja veimme mennessämme.. On ne asukkaat ihania..
        esittivät Jorille lauluja ja runoa.. Hoitajat sanoivat,että ihan itse tulivat sanomaan,että haluavat esittää meille..Hienoa.. Jori oli ihan liikuttunut,ressu..
        Olin torstaina,kerääjänä ,kun oli Nälkäpäivä..Ihania pikku-poikia,toivat lanttejaan ja vanhat mummot..Sain kuulla parit esitelmät siitä,mihin ne rahat ehkä joutuvat..
        No,kai niistä, joku lantti ,menee oikeaankin paikkaan..E n jaksa miettiä,mitään pessimistisiä juttuja..Hei..Nyt sain pienen vieraan kylään.. Jatkan taas,toisella kertaa.. Mukavaa päivää..Aurinkokin paistaa..jippiii! t.Irkku
        Mukavaa päivää kaikille! Aurinko paistaa! t.Irkku


    • Hyvvee myöhä iltoo;)

      Oli taas saunailta.
      En vain ole kerennyt aiemmin tänne pirttiin piipahtamaan.

      En tiedä mitä oikein olen touhuillut ;) puhelinkin on pirissyt alvariinsa.
      Hyvähän se on että muistavat;)

      Nyt hörppäsen iltateetä.

      Jos vaikka tuolta nurkkakaapista semmosen vingeporillisen uniliäkettä napsasen.

      Nukkukee hyvin.
      näkyillään...

    • Tulenlieskat***

      Hyvää huomenta pirttiläiset ja oikein mukavaa päivää.
      Eilen sitä tartti jo takapihaa siivoilla syksyn sateisen sylissä. Keinuttelut nyssi loppu tältä kesältä nääs. Istuimet ovat tallessa varastossa. Talviteloille jo niitä hyysäsin. Kesää siä sitte oottelevat. Pihakoristeet oottelee kans sisätilaan pääsyä ja pesua. Kaikkee sitä tuleekin pihaansa ripoteltua. Toisen keinun katoksen alla saa tuolit vielä majoitella, pyykkipäivänä saavat antaa tilansa pyykkitelineelle. Vielä sitä puuhaa pialla riittää, eipä tuu aika pitkäksi.
      Kyä on ehtoot jo melko pimmeetä ny kun kuukin on tainnu mennä nukkumaan pilvien taa.
      Kahveeta keitin siihen valmiiks ja toin mustikkapiirakkaa tykötarpeiks. Seo moro taas, viestitään.

    • Uamupäevee.

      Meni taas ihan pieleen viime yö.
      Pitääköhän minun lopettaa saunominen,kun tuo selkä suuttuu niiin turkasesti aina saunan jälkeen.
      En eilenkään ottanut edes kovia löylyjä.
      Kävihän mulle siellä saunassa pieni haaveri,putosin pesuhuoneessa lattialle,että jysähti.
      Onneksi on nuo pehmusteet omasta takaa,vaikeinta oli päästä ylös,aikamoinen ähellys siinä kävi;))

      Lämpötyynyn kanssa piti nukkua,että rauhoittui selkä.

      Pitänee lähtee lenkille. Näyttää tuo sää aika mukavalle 12.8c
      näyttää mittari,eikä nuo puiden latvatkaan näytä pahemmin heiluvan.

      Kiitos Tulenlieskalle,kun keitteli kahveet.

      Näkyillään...

    • joutavoinen

      Ilta on jo käsillä ja kaikesta päätellen olen kirjoittamassa kahvipirttiin. Kirjoitan virheettömästi, etten joudu heittämään koko liuskaa roskiin. Lenkillä käydessäni nousin reippaasti portaita n 25 ask. ja huomasin outoa vihlomista säärissä, jokohan sääriluut paukkuu, polvet lonksuu, muisti pettää, hermot keittää, kauankohan tätä kaikkea vielä kestää. Ei nyt hermoilla. Voisi asiat olla huonomminkin.

    • Satu* - Hihhii!

      Niinpä minullakin, mutta tässä sitä vain porskutetaan.

      Eräänä päivänä voimisteluryhmässä piti ottaa pari,
      jotta saadaan jaettua kahteen ryhmään ihmiset.
      Joka parista toisen piti mennä itään, toisen länteen, eli siis salin eri päihin.
      Kysyin lähelleni tulleelta mieheltä, että oletko minun parini.
      Mies näytti iloisesti yllättyneeltä, ja sanoi: "Kiitos mielelläni!
      - Mitä tehdään?"
      Sain pidettyä kasvot peruslukemilla ja sanoin ohjaajan antavan jatko-ohjeet.
      Mutta jälkeen päin pyöräillessäni kotiin päin nauratti.

    • Mitäs pienistä

      Lonksuu, paukkuu. vihloo, rutisee, eipä kaikista kannata välittää. Ei ainakaan avata "Terveyskirjastoa" joka kerran, niitä kun tutkii, voi saada päähänsä pahempiakin remppoja. Parempi ajatella vanhaa, käyttökelpoista autoa. Saa olla iloinen kun rutisee. Ellei näin käy, ei autokaan liiku ja käyttäjän virtapiirit voi sekoilla. Toiseen asiaan - olipa Satua vastassa kotelias mies, kun jätti jatkon avoimeksi.

      Eipä minulla ole kummallista asiaa kerrottavaksi. Ehkä se, että en ole muutamaan päivään kirjoittelemassa. Aamulla lähden Viron kylpylään hipelöitäväksi ja uima-altaaseen porskuttelemaan. Vain viiteen päivään kovin varattu kalenterini antoi aikaa. Tunnen itseni tärkeäksi, kun taloyhtiömme päättää loppuviikolla merkittävän tärkeistä asioista. Tietysti haluan olla mukana seuraamassa ja tarvittaessa atiivina päätöstä sorvaamassa. No...en sielläkään ole "korvaamaton." Vaikusmahdollisuuteni ovat kyllä käsittääkseni suuremmat taloyhtiön kokouksessa, kuin esim. EU:n kiemuraisten, päättömien asioiden käsittelyssä.

      Näillä päättömillä kirjoitteluillani lopettelenkin ja ryhdyn keräämään rynttyitä valmiiksi lähtöäni varten. Hyvää jatkoa kaikille ja palaan kunhan kerkiän - ellei nyt ihan perin kummallista tapahdu.

      • SkillaN*

        Huomenet pakkasaamuun, tosin mittarin korkeudella on kolme astetta lämmintä, mutta maa on paikka paikoin kuurassa.
        Vielä ei kukkaset ole jäätynyt, mutta eipä aikaakaan, kun siltäkin osin kesä on takana.
        Alkaa se liikkuminen olemaan jännää, liukastelu tulee ja köpittely alkaa.

        Minulta katosi eilinen päivä töiden tekoon, aikaa meni ennen kuin kaikki juurekset pakkaskuntoon sain.
        Tänään sitten kotiin niitä raahataan, tytär tulee miehineen hakemaan, on muutamia isompia tavaroita vietävä, pakettiauto tarvitaan.
        Alkaa talven odotus ja kesäpaikka jää muistoihin, tosin vielä ne hirvi jutut mahdollinen tilaisuus, mihin tulen.

        Oikein virkistävää matkaa ynnämuu, tule pirteänä ja vetreänä takaisin pirtin kirjoitteluun
        Korvaamattomiksi sitä aina kuvitellaan itsemme, kai olemmekin sillä hetkellä, mutta aina joku paikan täyttää jos tilanne siksi muodostuu.

        Pirtissä olit joutavoinen, näin merkit näyttää;)

        Samoja hommia ollaan tehty täälläkin, kuin tulenlieskat, haikein mielin on badenbadenit ja muut suojaan viety, vesipönttöjä tyhjennelty, saunan pata tyhjennetty, haikeaksi mielen saa, koittaako vielä kevät, jolloin taas kannetaan pois laitetut takaisin.
        Tuntematon on tulevaisuus.

        Kaunis ilma tulossa, taivas enteilee auringon paistetta, marjassa kävin toissapäivänä ja kurkiaura lensi taivaalla, kovin sekainen oli auran kuvio, ottivat korkeutta, järjestäytyäkseen auraksi.
        Kai se lentokorkeus on tärkeä osa matkan teossa.
        Kaksi ämpärillistä sain puolukoita, vähän tiukkaa jo teki, mutta nyt toisen ämpärin matka on Helsinkiin kulkeutunut;).
        Keitin omenien kanssa ja tulikin hyvää, kiva liharuokien höysteenä.

        Nyt pitää ruveta katselemaan tavaroita siihen malliin, että matka kotiin voi alkaa, paljon onkin viemistä, viimeinen pakkanenkin sitten täyttyy, on siinä tyhjentämistä talven aikaan.
        Katsotaan miten käy, tuliko ahdeuden peikko iskeneeksi.

        Hauskaa sunnuntai päivää toivottelen, pistäytykää pirtissä, jo saika myöten antaa.


    • Tosi kaunista päivää kaikille. Vaan eipä tuo lämpömittari kovin korkealle kivunnut- vaivaiset 12 as.
      Juu mökin talvikuntoon laitto on syksyn töitä, vaikka joskus talvellakin siellä käydään hiihtelemässä ja saunan lämmityksessä. Pitää silti tietyt jutut tehdä talveksi.

      Vieläkin löytyi herkkutatteja ja kourallinen kanttarellejä pannulle paistettaviksi. Pian pakkasyöt tuhoaa ne taas tältä syksyltä !

      Huutelen vielä YM:lle perään hyvää ja virkistävää matkaa.
      Vetäisen keuhkot täyteen ilmaa, huudan ja kovaa ...jos sitten vielä kuulisi toivotukset.

      Tässäpä tämä "asiaton" asia. tikusta tehty.
      Jätän lämpimän paikan seuraavalle pirttiin astujalle ja toivottelen mukavata sunnuntaiehtoota kaikille !

    • Lähden vielä lenkille, ehkä palaan myöhemmin ter:Late.

    • Hyvää maanantai-aamua kaikille! Siitä ,tämä viikko ,lähtee taas rullaamaan..
      Ei mitään ihmeempää ole tapahtunut,tätä samaa vaan..
      Kunhan tämä aamu valkenee,lähden Tapiolaan..Meillä on maanantai-aamuisin,Runoryhmän tapaaminen..Nyt esitämme,toive-runoja..Ihmiset pyytävät aina Eino Leinoa.. Onkohan niin,että eivät muita runoilijoita muista?Nytkin on pyydetty "Aurinkolaulua".Tietävätköhän ollenkaan ,että siinä on 33 säkeistöä..Hih..
      Jos sen esittäisimme kokonaan,niin porukka nukahtaisi varmaankin..
      Jospa nyt keittäisin aamukahvit ja pistäisin teevettä kiehumaan..Omenapiirakkaa olisi tarjolla..ja vaniljajäätelöä sen kanssa..
      Tulkaahan kahville! Tulee varmaankin kaunis syyspäivä!
      Nautimme! Iloa! t.Irkku

    • Huomenta irkku ja toiset palstalla liikkuvat, kiitos kahvista irkulle.
      Hyvältä maistuu omenapiirakka ja jäätelö, heti aamusta makealla vauhtiin;)
      Minulle on oikein juhlaa, kun pääsee valmiiksi laitettuun kahvi tai ruokapöytään.
      Reissuilla nautin, kun tarjoilua ilman, että tarvitsisi puuttua itse valmistukseen.
      Oli aika jolloin tykkäsin kovasti kokkailla ja kutsuja järjestää, nyt sellainen on jäänyt,,, oikeastaan ihan harmi, pitäisi korjata asia.
      Väliin tuntuu, että kaikki kiva tuppaa jäämään, syyksi kai voisi ajatella iän karttumista,,,,tai mukavuuden halua.

      LateVaan teki varmaan pitkän lenkin ja väsyi totaalisesti, kun ei pirttiin jaksanutkaan;)
      Hiljaista oli eilen muutenkin, jospa tämä päivä kirjoitteluun innostaisi, olihan eilen hieno päivä, minäkin tavaroiden pakkaamisen jälkeen istuskelin kuistilla odottaen hakijoita.
      Tulihan ne ja autollinen tavaraa pakattiin, siis pakettiauto, ihan piti kauhistella, miten paljon kaikkea olinkin saanut kesäaikaan haalittua.
      Kasvilava siirtyi tytön porukalle, en enää jaksa siitä kastelusta huolehtia, laitan taivasalle kasvuun jos laitan, ainakin sateet pääsevät avittamaan kastelussa.
      Näin ne mielet muuttuu kokeilun jälkeen, joka vuosi voimia vähentää, jaksaminen loppuu.
      No nyt on pakkaset ja jääkaappikin täynnä purkkia ja purtiloa, luulisi siltä osin pärjäävän;)

      Eilen aamulla oli maa huurassa ja kukkaset melko kohmeisia, katkoin kotiin tuotavaksi samettikukkia, antavat aurinkoisen ilmeen huoneeseen, niin komeasti jäivät kukkimaan, valtavan isoja olivat, liki metrin korkeita.
      Siemeniä otin talteen, mustasilmäsusannakin vielä kiipeili seinänviertä, ikäänkuin ei uskonut syksyn ollenkaan tulleen.
      Sinne jäivät, nyyh, kissatkin turhaa oven takana oottavat.

      Tänään sitten laitan puolukkamehun hapon kanssa valmistumaan, se on niin raikasta nautittavaa ja käsitöiden pariin sitten iltapäivällä uppoan.
      Joulukorttien tekoa aloittelemme, ja mitä muuta nyt keksimmekään, perinteisten neuleiden ja matonkuteiden leikkuun kera.
      Matonkutojamme on vähän huonokuntoinene, saapa nähdä, vieläkö mattoa joudun paukuttamaan.

      Nyt lopetan tältä aamulta, odottelen jospa illalla saan lukea useamman viestin mitä eilen, pistäytykää kirjoittelemassa.

    • Nämä ovat niin tärkeitä asioita, että pirttiläistenkin on ne hyvä tietää. Turussa avataan liikenteelle uusi Myllysilta ja kaduillamme näemme prinsessa Viktorian (vauvanahoineen) Danielinsa kanssa.
      Sen kunniaksi toin nautittavaksenne prinsessakakun.

      • Voihan herttinen jee sentäs! Ihanko se oikea perinteinen prinsessakakku marsipaanipeitteellä ja ihanaa kreemiä? No on se otettava siivu ja kahvia, kun nyt Nuori pari kunnoittaa wvanhan Turun uuden sillan avajaisia masuineen päivineen:)

        Selkeän näköinen siltahan tuo näytti olevan, vaikkei siinä sitä kaarevuutta ollut, mutta mitäpä sitä ylä-ja alamäkeä tarvinneekaan päästäkseen sinne tois'puol jokkee!

        Kiitos Kalleija Turun tuliaisista:) Menetkö katsomaan paikan päälle? Taitaapi tungosta olla, mutta jos näen kameran seuraavan väkijoukkoa, niin varaapa iso huivi, ja vilkuta meillekin, jookos?


    • Katleija

      Saattaa olla että menenkin, riippuu säästä.

      Saas nähdä tuleeko tämä puska-Katleija pirttiin, sillä eilen sain ilmoituksen että minulla on kirjoituskielto sääntöjen vastaisen toiminnan vuoksi. Olin äimän käkenä.
      Nyt näköään rekattu katleija- hyväksyttiin.

      jaaha näyttää toimivan tänään, mikähän häiriö se eilinen oli.

    • Huomenta,prrrrrrrr........

      Jyrinään taas heräsin.Saas nähdä kuinka kauan tuo remontti kestää.
      Onneksi aloittavat kahdeksalta,ettei tartte puoleltaöin herätä;)

      Minäkin koetin tiirata illalla uutisista näkyiskö Katleijaa,kun näyttivät sitä uutta siltaa,mutta eihän siinä hulinassa ketään tuntenut.

      Meillä meni eilinen päivä kivasti tuolla kerhohuoneella,pelattiin"Maijaa"ja kahviteltiin,yks mummeli oli paistanut pannaria ja sitä syötiin mansikkahillon kera.

      Ei täällä vielä ainakaan sada,pilvessä kyllä on mittarissa 9,7c

      Nyt kun asuisi Helsingissä voisi päästä Suomi24;lle testaajaksi.Tuolla ylhäällä on kutsu.

      kiitos taas Irkulle kahvista,kakun taidan jättää päiväkahville;)

      näkyillään...

    • joutavoinen

      Naisen kanssa viime yönä tapahtui yhteen-ajo. Kurvasin halkopinon ohi joka peitti näkyvyyden, naisen auto ilmestyi eteeni ja kolhi autoni keulan. Nainen nousi autostaan sanoi että, tulit oikealta ja olet syyllinen. Sitten tapahtui niin, että nainen jatkoi matkaansa ja minä jäin miettimää syyllisyyttäni.

      Onkohan minulla jotakin selvittämättömiä lukkiutumia nais-suhteissani? en ymmärrä tämmöistä unta, enkä kyllä yhden unen takia ala suurempiin tutkimuksiin kyseisessä kolarissa.
      En tehnyt aiheesta eri aloitusta koska täällä oli niin hyvä aamukahvitarjoilu.

    • kaiken kiireen keskellä kuljen kuitenkin pirtin kautta - ennen tuonne jumppaan menoa. Syy: prinsessakakku, nam, nam, ja kahvia.
      Oikeaa prinsessaa tiirailen sitten TV:stä ja Danielia ,tietenkin.
      Voi miten ihanaa kun saavat viimeinkin pikkuisen.
      Paljon onnea heille ja tietenkin Turkuun Uudelle sillalle. Ja kiitos tarjouksista . Aurinkoista päivää kaikille (Mahdollisesta sateesta huolimatta )) ! Heippa !

    • Hintriika*

      Vai rinsessajuttuja täällä? Lehdestä luin, että sama rinsessa vatsoineen vierailee tällä viikolla tuolla rajalla nimikkotoriaan vihkimässä, mutta kierrän kaukaa sen paikan. Äitikin jo opetti, ettei ihmisiä saa töllistellä. Ja ihminen se on kai rinsessakin.

      On niin komia syyssää, ettei siittään voi paremmaksi tulla. Tasaisen sininen taivas ja kymmenkunta astetta melko vähätuulista (hyväntuulista) lämpöä. On se vain jännä, että parinkymmenen kilometrin matkalla voi lämpötila vaihdella toistakymmentä astetta. Aamuvarhaisella katsoin, että lentokentällä oli mittari nollassa mutta Ajoksen syväsatamassa 12 asteessa. Oma mittari puolivälissä matkaa näytti kahdeksaa.

      Parasta lähteä tuonne avaran taivaan alle haistelemaan, miltä syyssää oikeasti tuntuu. Hyvältä se tuntui ainaskin eilen niin miksei tänäänkin. Näkymisiin!

    • Etelärannikolla mittarissa 14 °C, joten sellainen kesälämpötila, jolloin ulkoilu tuntuu mukavalta.

      Noista unista olen samaa mieltä, ettei kannata ruveta painajaisiaan miettimään. Näin unta, että vieraat olivat juuri tulossa, ja minä olin viemässä roskapussia keittiöstä. Se repesi, ja pitkin mattoja oli kananmunankuorten ja kahvinporojen sekä roskan paljous, tietenkin se poisheitetty suodatinpussikin oli siihen levinnyt, ja olin aivan onneton.
      Ajattelin vieraiden luulevan, etten välitä heistä, koska kaikki on näin kakkaista!
      Kun heräsin, voi miten helpotuin! - Roskat on viety jo eilen,
      eikä mikään ole levinnyt pitkin!

      Mutta missäs MiukuMauku ja Hessa Hippiäinen piileskelevät? Taitavat olla päiväunillaan.

      Iloista maanantaita pirttiin!

      :)

    • En nyt meinaa mitenkään prinssoita lähteä ihailemaan, eilisen päivän ja vielä tänäänkin olen joutunut suorittamaan armeejassa saamaani lääkintämiehen koulutustani, oma "prinssessani" on ollut vähän pipi.Käytiin eilen terveyskeskuksessa, lääkäri määräsi vähän lisärohtoja, tänään vasta sain lääkkeet apteekista.

      Niin se lenkkeily illalla tuli suoritettua, mutta en ehtinyt pirttiin saakka.
      Ilma on nyt pilvinen, mutta sateita ei vielä näy.
      Lämpötila on 12,3 astetta ja hyvin vieno tuuli tuulee.

      Nyt kun tulin tänne, niin omenapiirakka kahvin kanssa kyllä maistuu, kiitos irkku piirakasta.
      Olen nyt päivystäjänä kotona, mutta kyllä minä illemmalla lenkillä käyn.

      Siinähän nämä, ter: Late

    • Hintriika*

      Onpas Late laittanut niin näköisensä profiilikuvan, että heti tunnistaa! Tuohan ei voi olla kukaan muu kuin Late ja Laten utuinen katse tulevaisuuteen.

      Hups heijaa! Tein yhden ohjeen mukaan kaalisalaattia, sellaista jonka pitäisi säilyä jääkaapissa pari viikkoa. Äsken sain valmiiksi. Uh, tuli...tuli...tulista tuli! Huulet on kuin liekeissä, kun maistoin. Pitäisi antaa vielä tekeytyä muutaman tunnin ajan, mutta ehkä tulisuuskin tekeytyy vain tulisemmaksi. No, ainahan hätä keinon keksii. Täytyy panna syödessä sekaan jotakin sörsseliä, joka vähän laimentaa liekkejä. Oppia ikä kaikki.

      Tämä ilta muuten meni vähän ihteensä, kun oli tullut sähköpostiin yksi juttu, jonka kanssa vierähti aikaa yllättävästi. Luulin, että noin vain lonkalta hoidan homman. Ei pitäisi luulla.

      Parasta sanoa: Hyvää yötä!

    • Huomenta sareesta, koko yön on vettä tullut, tuulikin puhaltelee, lämpöä kymmenen astetta.
      Syksyinen sää, niin pitääkin olla, elämme jo syyskuun loppupuolta, lokakuu on se vuoden masentavin kuukausi, toisena tammikuu;)

      Söpönen on Laten kuva, taitaa olla muutama vuosi kulunut tuosta kuvasta, hyvin kumminkin tunnistaa;)
      Jokos emannuus on roppia ottanut ja parantunut, toivottavasti, terveisiä hänelle.

      Meinasin ikkunan pesua aloitella, mutta sade pelasti siitä hommasta, kokoukseen lähden ja iltapäivälle menee kotiutuminen, mitä sitten keksiikään loppupäiväksi.

      Katselin komeita kurkku ja punajuuripurkki rivejä jääkaapissa, ei sinne sitten juuri muuta sovikkaan, kai sitä nyt on urakoitava niillä herkuilla.
      Harmi ettei ole koneistettua kellaria, on niin lämmin ei siellä voi säilyttää kuin pelarkoonioita.
      Ne kukkivat vielä komeasti ja parveke on kuin juhlapukuinen huone, loisteliaasti kukat hehkuvat

      Katselen tuosta ikkunasta entistä talouskoulua, tien toisella puolen, lehdestä luin, että tänä syksynä alkaa purku, sääli, talo on todella kaunis.
      Senioritaloja tulee kaksi tilalle, voi siinä ryske olla jonkun aikaa, pölyäkin, eipä kannattaisi ikkunan pesua aloittaakaan.
      Vanha väistyy, uutta nousee tilalle.

      Uutisista näin vilauksen tästä "rinsessasta" hymyili herttaisesti, mutta mitäs muuta voisikaan, kun kylään tulee.
      Mukavaa että perhe heillekin kasvaa, hyvät olot varmaan tulevalle vauvalle on odotettavissa.

      Tuolla nuo kissat takan päällä viihtyvät, eivät enää viitsi edes siliteltäväksi tulla, et arvannut Satu sinne kurkata;)
      No nyt sitten päivän viettoon, donitseja toin ison pussin, leipomolla käväisin, tulkaa kahville nautiskelemaan.

    • Huomenta;=)

      Taas yksi huonosti nukuttu yö takana.

      Tuntuu sille,että nämä sateet tekee minulle tuota kiusaa.

      Tulin hörppäämään aamukahveet.
      Lähden kohta tuonne alas kerhohuoneelle,meille tulee jalkahoitaja sinne.

      Illemmalla lisää.
      näkyillään...

    • hupsis, vettä,vettä, vettä, sataa lotisee........ huomenta sentään .
      Piti käydä ihan tarkemmin katsomassa tuota Laten söpöä kuvaa. Siellä niitä oli,, vierellä kaksi samanlaista numeroa....
      Toivottavasti hän saa prinsessansa kuntoon. Se on sentään kaikkein tärkeintä.
      Onhan se kumppanin vointi aina kuin osa itsestä olisi sairaana.
      Kyllä osaan arvostaa kun itse olin liikuntakyvytön tuon selkäni kanssa, kaikki hoito ja huolto kokopäiväisesti toimi, ennenkuin 2.viikon jälkeen tolpilleni pystyin. Ja itse asiani hoitamaan.
      Ollaan pirttihirmun kanssa onnellisia, kun on tarvittaessa niin "lutuisat omahoitajat" ihan omasta takaa.
      Vieläpä aina välillä ilmestyy kukkapuska, ihan noin vaan, pyytämättä ja ilman merkillistä merkkipäivää......

      Semmoista ! Skillan kaipaili kunnon kylmäkellaria. Paras tietenkin olisi vanhanaikainen maakellari. Siellä kaikki vihannekset säilyisi parhaiten.
      Vaan kun ei niitä ole (jossain maalla ehkä), on kylmäkellari ihan ok. Sielläkin alkaa kevät talvella porkkanat ja perunat nahistumaan. Muut säilykkeet säilyy hyvin.
      Meillä on muutama aste lämmintä 3-5as. liekkö oikea en tiedä
      ?
      Pitäisi aloittaa tekemään jotain muuta kuin tämä suunsoitto.
      Vauhditan liikkeelle lähtöä pirtin kunnon kahvilla, ja Haa,
      vielä kakkua, onkohan tämä nyt rinssikakkua, maistuu kyllä hyvältä. Tattis vaan, ja hei!

    • Aaah ja oohhhh...
      Mikä ihana tunne taas jaloissa.
      Olin jalkahoidossa.
      Nyt maistuu päiväkahvi ja ainahan täältä pirtistä löytyy hyvää syötävää.

      Kyllä nuo savolaiset sitte ossoooo;)))))))))

      Nyt neo keksinneet semmose äkkipiätösvehkee;))

      Tuolla IS;äkertoo siitä,naaramaaha sitä tuas piäs;)

      Vettä on meillkin satanut koko yön,nyt kyllä paistaa aurinko ja mittri näyttää 17.5c

      Nyt yritän pienille "päikkäreille",mikäli tuolta poraamiselta osaan nukahtaa.

      Ihan on näköinen;)Late vaan kuva,heh....

      näkyillään...

    • Hyvin olette tunnistaneet valokuvani, minä se tosiaan olen, istun äidin sylissä,olin
      3 v. Siinä Hintriikka* tosiaan on oikeassa, oli luotava katse tulevaisuuteen, vaikka se vähän utuisena olikin edessäni. Kuva on isäni hautajaisista, siitä olen osan tuohon profiilikuvaan laittanut, olkoon nyt ainakin jonkin aikaa.

      Kotihommat ovat vielä niitä lääkintämiehen hommia, mutta tänään näyttää jo vähän paremmalta.
      Oman kuntoni kannalta,aion pian lähteä pienelle lenkille ja käydä samalla kaupassa,ikäänkuin kaksi asiaa yhdellä kertaa.

      Ilma nyt pilvipoutainen, lämpöä 14,6 astetta, eli aika lämmintä.
      Huomenna pitäisi mennä kerhoon, jos sinne joku menee niin se olen minä, huominen näyttää.

      Jospa minäkin yhden donitsin,eikun liikkeelle, Late

    • marja-liisa.....

      Heipparallaa, pitkästä aikaa!

      En ole pariinviikkoon ennättänyt kirjoittelemaan, on olevinaan niin kiire. Mutta kun tänä aamuna täälläkin satoi oikein railakasti, niin laitoin kaikenlaista tupahommaa alulle, niin nyt sitten joudan jotain kertoilemaan, kun lihakeitto illaksi tuolla muhii vähän kuin itsekseen.
      Leivoin ison satsin munkkeja pakasteeseen, ja toin tänne pirttiinkin, jos maistuu?
      Keitin myös sangollisen karpaloita mehuksi, kun meidän metsänkävijä kävi eilen suolta poimimassa. Kyllä siitä mehusta tuli komean väristä, ei tarvitse paljon laittaa kiisselikattilaan, niin kyllä väriä löytyy. Minä itse tykkään karpalokiisselistä. Ei mikään ole riisipuuron kanssa niin hyvää. Kyllä siinä rusinasopat kalpenee.
      Eilen sain nostettua kaikki dhaalian, ja pegonian juurakot. Se olikin aika homma, ,kun satojahan niitä on. Täytyy nyt laskea niiden määrä, kun puhdistelen ne laatikoihin.Ovat tuolla isossa kasvihuoneessa kuivamassa. Pari päivää minä ähelsin niiden kimpussa, kun ne voimat ei ole enää entisellään, niin täytyy kaikki pikkuhiljaa tehdä. Vähän päivässä, paljon viikossa! Nyt ei ole enää maassa kuin juuriselleri, ja suuret kurpitsat. Tosi suuret, satakiloa voin heti luvata, jos joku tarvitsee.
      Muutaman litran purkin teen pikkelsiä itselle. Täytyy sitten lopuista kaiverrella irvimaamoja pihaan, kohtahan se on Hallowen, ja kurpitsojen aika.
      Viime vuonna otin niistä monta litraa siemeniä, kuivasin tarjottimilla uunin päällä, ja syötin oravilla talvella, kaikki meni. eikä piisannetkaan.
      Kun lumi tulee maahan ja pakkanen puree, niin kaikki syötäväksi kelpaava kyllä on suuressa huudossa.
      Täällä metsän keskellä on näitä orava ystäviä, ja lintuja ihan joka sorttia. Suuri kanahaukkakin kävi yhtenä aamuna tuossa koivun oksalla istumassa. Ja pyypariskunta käy napsimassa hiekkaa aittatieltä.
      Kivahan niitä on seurailla, kun ei meillä täällä muuta seurattavaa juuri talvella ole. Kaikki kerhot, ja riennotkin on kaukana. No oman kunnan kirkolla vielä kuitenkin, mutta kunhan nämä kuntaliitokset tulee, niin täytyy olla tankki täynnä, että pääsee asioille!
      Mutta eipä naapuritkaan häiritse, eikä kukaan valittele minun tekemisistäni. Vaikka lehtipuhaltimet huutaa, ja vaikka mitkä porat vinkuu joka päivä.
      Nuotionkin voin laittaa tontille, juuri äsken poltin suuren kasan vanhoja, ja jo huonoja kukkakoreja ja pajutötteröitä. Täytyy tehdä talvella uudet ensi kesäksi, muutaman vuoden ne kestää, mutta sitten alkavat pohjasta lahota. Mutta onhan tuota pajua, kaikki ojanlaidat täynnä, ja meillä on noita erikoispajuja kasvamassakin.
      Että tämmösiä touhuja tällä kertaa. Nyt täytyy ruveta pöytää kattamaan, isäntä on metsää vesomassa, ja tulee kohta nälkäisenä kurkkimaan, että mitä akka on laittanut ruuaksi. No kunnon lihasoppaa on.
      Pärjäilkäähän kaikki!

      • Me tulimme kolme viikoa sitten maalta kaupunkiin. Oikeaan aikaan lähdimme , heti seuraavana päivänä alkoi satamaan ja epävakaista on riittänyt.
        Kirjoitit säilömisestä. Meille toi naapurin emäntä 14 kiloisen kurpitsan lähtijäisiksi.
        Sen kanssa uurastin kolme päivää mutta kaikki tuli käytettyä hyödyksi. Nyt on ja kaikki purkit käytössä, on tehty tavallista etikkakurpitsasalattia, selleri-sipuli- kurpitsasalattia ja kurpitsa -sipuli paprikasalattia.
        Olin tuonut mökiltä kriikunoita melkein ämpärillisen, keitin ne soseeksi ja hieroin kauhlla harvan siivilän lävitse niin sain kivet pois. Raastoin kurpitsaa saman verran, karkeimmalla terällä ja keitin ne yhteen sokerin kanssa. Sattui olemaan kotona kolme sitruunaa, puristin niiden mehun sekaan tuli tosi hyvää hilloa. Summassa laitoin sokeria , en tehnyt oikein makeaa.
        Paljon siitä kurpitsasta tuli mutta kyllä niitä syöjiä meiltä löytyy muitakin kuin minä ja ukkoni. Miniä vei jo osan.
        Nyt pitäisi aloittaa omenasoseen teko, omenapussit odottavat jo keittiössä.
        Omenapiirakoita voisi myös paistaa ja pakastoida tulevan varalle.
        Olen mieheni omaishoitaja ja siinä hommassa aika tahtoo mennä ettei muille töille tahdo riittää aikaa tai sitten on niin väsynyt ettei jaksa tehdä. Nyt mieheni on viikon ajan intervallihoidossa. Tämä aika on kyllä tarkoitettu lepäämiseen, mutta tahtoo kulua rästissä olevien töiden tekemiseen.
        Kyllä sataa taas aivan kaatamalla ja on pimeää. Vaikeaa on luopua siitä ihanasta kesästä. Kun jaksaa nämä kolme seuraavaa kuukautta niin kyllä se elämä taas voittaa.
        Kauniita syyspäiviä kaikille.


    • Huomenta melkosen hämärään aamuun, vettä ei sada, kosteutta kyllä riittävästi, mittarissa hieman yli kymmenen asteen lukemat.
      Keskelle viikkoa on taas heräilty, viikonloppu edessä, aika rientää.
      Pikku jouluista jo sovitaan, paikat varataan, ennakkoon on varauduttava.

      Eilen kokouksessa jo pitkälle suunnitelmia tehtiin, jopa ensi vuoden toukokuussa mentiin;)
      Lanttu ja porkkanalaatikoiden tekoa myyjäisiin, piirakoiden paistamista ja muuta jouluista tarjottavaa pohdittiin.
      Vaikka joulusta ei vielä pitäisi edes puhua, näin sitä on vaan pakko tehdä.
      Kiireinen on tuleva syksy, moneen sitä mukaan joutuu, eipä mitään, kiva on puuhastella mukavien ihmisten kanssa.

      Marja-Liisa siirtyy nyt käsitöiden pariin, sukkaa ja muuta rupeaa syntymään, ihana on lankojen parissa touhuta.
      Langat ovat vaan niin juukelin kalliita, minäkin pyytelin jäsenten katselevan nurkkiaan, jospa löytyisi joutavia lankoja meille käsitöiden parissa puuhaileville ja tulihan niitä.
      Suuri on työ noiden kukkien kanssa, keväällä ja syksyllä, mutta palkitsee se taas tulevana kesänä, pihasi kukoistaa Marja-Liisa.
      Minä ihastelen nyt parvekkeella olevia, vielä kauniina kukkivia, kestäisi vaan lämmintä pitkään.

      Flunssa aika on tulossa, olen säästynyt joka syksy näiltä vaivoilta, miten käynee nyt, en osaa edes varoa, kun aina on ohitseni kulkeneet.
      Kyllä se hellä hoito puolison taholta jo puolet taudista voittaa, näin uskon LateVaan, pian yhdessä lenkille taivallatte, molempien kuntoa kohentamaan.

      Päivä valkenee ja nyt taivaalle pilviä kerää, minä joudun lähtemään leipomispuuhiin, näinköhän saan vesiryöpyn niskaani.
      Parisataa munkkia taas veivataan, kahvia sama määrä, eipä tarvitse kädet ristissä istua.
      Pitää katsella vielä joitakin arvoituksia, minun osalleni sellaisia aina jättävät kyseltäväksi, no kivaahan se on kuunnella miten osaavat vanhoja aikojen alussa tehtyjä muistaa.
      Ennen näin syksyisinä iltoina oli tapana tuvan lämpimässä näitä kysellä ja viihdyttää toisiaan.
      Ei ollut televisiota, ei tietokoneita, ihan hirvittää ajatellakin nuo uudet televisiot ja muutkin laitteet, kännykällä niitä vain ohjaillaan, kaikka saa samasta laatikosta.
      Luulen että minä putoan kelkasta noiden kanssa, miten sitä kaikkea voi muistaa, vaikka vaan napin painallusta onkin.
      Eipä nyt kannata tästä tämän enenpää, tulee mikä tulee, selviää miten selviää;)

      Tulkaa turisemaan, illalla kotiin tultuani on kiva lukea, mitä olette touhuilleet, heippa!

    • joutavoinen

      Hehtuota, Ehtoota! Minäpä aukasen telkun vasta kun 'Vielä virtaa' alkaa, niin olen kyllästynyt koko toosaan - vai mikä lätyskä se on. Eikä siihenkään varmaan lakia löydy miten kansalaisilta se TV maksu peritään,. Politiikka sen estää, järenkäytön. Kuitenkin kaikitenkin aivan sama mitä tekevät. Löydän kyllä jotakin tekemistä, jos sanon, vaikka lukemista, sehän se on aivan arvattavissa, sen takia en sitä sanokaan.

      Tosin on Skillan: Katselin liikkeessä uusia televisioita ja huomasin että taasen on uusia käyttöominaisuuksia ympätty niihin, jos uutuuksien perässä konetta vaihtaa niin on tämäntästä uusio laite.

    • "pelkkää hyvää"

      Hiljainen on kylätie.
      Pilvistä, sadetta, ihan syksyistä. Kuulemma lämpimämpää kuin tavallisesti. Kyllähän sen toki muistan, että lapsuudessani "Martan" talolla perunoita otettiin syyskuun 29. päivä lumen alta. Ei aina niin aikaiseen ensilunta sadellut, siksi kai muistan.

      Naapurini luopui televisiosta, kun digiaikaan siirryttiin. Koki, että on liikaa uutta asiaa ja maksua. Varhain menee levolle ja heräileekin aikaisin. Ottaa päivätorkut ja elelee sanomalehteä lukien. Varmaan aikaa on enemmän kuin niillä, jotka avaavat lootan nurkassaan.

      Sytytelkää kynttilöitä, iloitkaa hetkistä!

      • Vielä en ole kynttiläiltoja alkanut viettäämään, nyt olikin illalla mukavaa ruuanvalmistuspuhaa.
        Tulin kaupungilta vasta 5 jälkeen kotiin ruokatavaroineni ja aloin heti keittämään naudan lihasta tillilihaa, ja osasta tein piparjuurilihaa.

        Siellä ne nyt on ulkona annosrasioissa pakastimeen menossa. Olenkin ottanut tavaksi valmistaa muutamia annoksia valmiiksi, niin ei päivittäin tarvitse hellan ääressä kokata. Hauskaa minusta on ruuanlaitto ja saa mieleistään.

        Kaalikääryleet onkin seuraava tehtävä, mutta sen päätän sitten.
        Sadetta on riittänyt tänäänkin, mutta villiviini sisäpihallani on saanut kauniin syysvärityksen:D Ihan mielikseen sitä katselee ikkunoistakin ja lintuset on jo alkanut pyytää ruokaa
        ikkunalaudoilla.

        Olis nyt hieman poutaa niin saisin kuivana persiljat ja basiliikan sisälle nippuihin kuivamaan.

        Hyvän yön toivotuksin!


    • SkillaN*

      Sataa, koko yön on ikkuna pellit räpsäneet, huomenta kumminkin.
      Sateeseen on kohta lähdettävä, on sellainen terveyden hoidon päivä, tai paremmin varmistaminen.
      Verikokeissa käyn ja sitten silmälääkäriin, toivoa sopii että kaikki hyvin on, ihmeitä en ole huomannut.

      Eilinen taas sellainen pitkän oloinen päivä, seitsemän jälkeen läksin ja neljän aikoihin kotiin palasin.
      Miten liekin, että loka- marraskuu on tapahtumia täynnä, moneen on keskityttävä.
      Ensimäisenä on piirin hiljainen päivä, perinteinen, kirkko juhlaksi voisi nimittää, vuoroin eri paikoissa, nyt meidän vuoro.
      Odotetaan väkeä kovasti ja sen ruokailun ja kahvituksen suunnittelu vauhdissa, työnjakoa eilen tehtiin.
      Varsinaisten emäntien lisäksi väkeä värvättiin.
      Taitaa olla joka paikassa sama ongelma, jäseniä satoja ja vain muutama kymmenen on puuhassa mukana.

      Minä katson aika paljon Tv:tä, illat ovat sitä jouto aikaa ja neuloen voi sivusta seurata ohjelmia, tosin ei läheskään kaikki tyydytä, mutta hiljaisuuden ainakin rikkoo;)
      Eilen innostuin katsomaan Teemalta elokuvan, nimeäkään en tiennyt, veti vaan jotenkin mielen seuraamaan loppuun asti, hyväkö, no en tiedä, jotenkin järkyttävä.
      Ihan alusta asti en katsonut, jäi vähän vajavaiseksi koko aihe.

      Nyt muuten alkaa jo ruskan värejä olla luonnossa, vaahtera tuossa puistikossa, ikkunani edessä on hyvinkin punainen, kaunis.
      Lämmintä edelleen tuo kymmenisen astetta, oikein mukava ulkona liikkumis päivä, sateesta huolimatta.
      Illalla kävin kaupassa ja olisi mieli tehnyt kävellä pidemmäksi, mutta kassi oli niin painava, että jäi kotipihaan matkan teko.
      Kaalia ostin ja taas kaalilaatikon tekoon tänään, nyt kaalia on syötävä, on halvemmillaan.
      Puolukkatuoremehu on tänään siilattava ja pullotettava, siinä sitä sitten nautitaan lasillinen silloin tällöin, mielen piristykseksi ja terveydeksi.
      No nyt riittää taas tältä aamulta, kaipailen muutamia kirjoittajia, mihinkäs ovat hukkuneet?
      Kiva että uskollinen "kaarti" jaksaa pirtin muistaa, kivaa syksyistä päivää.

    • Huomenta ;)

      Ihmekumma nyt ei sada;)
      On sitä vettä tullut täälläkin,ihan omiksi tarpeiksi ja vielä vieraillekin jakaa;)

      Herttinen sentään,aurinko kurkkii.

      Eipä tänään mitään erikoisempaa,kuten ei eilenkään.
      Takataskusta haen Hapanimelä broileria,on listalla tänään.

      Kortilla eilenkin istuttiin ja todennäköisesti tänäänkin.

      Tyttäreni leikkaus onnistui hyvin,nyt vain lepäilee ja toipuu.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • joutavoinen

      Huomenta. Tuolla keittiössä valmistuu kaalilaatikko. En ole osallistunut prosessiin ollenkaan. Olisin kuvitellut että naisväki, joka on jo keskimäärin 76v ikäinen henkilö, olisi tarvinnut apua kaikkapa kaalin pilkkomiseen vaan ei ei ole pyyntöa ä kuulunut, ei. Kohteliaisuus ei onnistu, että menisin tarjoutumaan,
      'ei tänne kahta sovi, olet niin sutkuinen. Käytännössä olen laitostunut jo valmiiksi. Lattioita sentään kelpaan luutuamaan ja vessaa siivoamaan.

      Tyytyväisehkönä tilanteeseen tämä kirjoitus ei täytä valitusvirsi käsitettä, eikä edes vastauksena ole hääppönen.

      • Älähän nyt joutavoinen hyvä. Nythän ilmeni ihan järjellinen työnjako teillä! Ihan naurattaa kun muista kälyni sanonneen miehelleen samassa tilanteessa keittiössä: *mene nyt jo kalasine kourinesi*:D
        Toinen leipoi ja ukko tarjoutui vaivaamaan taikinaa! ( Oli saanut hyvän kalasaaliin:D)

        Kaalin pilkkominen käy tottuneelta niin sutjakkaasti ettei siinä *kestä* katsella ison miehen voimankäyttöä:D

        Ihanaa on kun peset lattioita, se onkin raskaampaa, ja sopii hyvin vahvoille käsivarsille


    • Ramoona*

      Miten herkullisen painovirheen löysinkään : joutavoinen on sutkuinen, suloinen sotkija siis.

      Meillä minä yleensä siivoan ja teen muutkin tupatyöt, mies omakotitalon raskaammat ulkotyöt ja huollot, nytkin tuolla jyrisimella kyntää kasvimaata. Ruuanlaitossa hänet olen valtuuttanut veitsien käsittelijäksi. Hän teroittaa ja pesee käsin veitset, paloittelee lihat ja silppuaa vihanneksia julkkiskokkien malliin. Saaliskalat saan fileinä , tosin silakanperkuussa autan, kun niitä tuli taas kerran verkon täydeltä. Haiseehan se silakka ihan silakalta, mutta hyvää käsirasvaa se on ja lopuksi pyöräytän sitruunaa käsiin hajun poistamiseksi. Viikonlopun silakkasaalista on savustettu ja paistettu ulkona muurikalla, on rullia purkissa ja fileitä pakkasessa. Grillaamiset ukkoni hoitaa myös, kerää kiitokset ihan ansaitusti.

      Ihmeen lämmintä on vielä, mittarissa 15,2,vaikka kosteaa ja aamusumuista. Ruskan merkkejä alkaa päivä päivältä näkyä enemmän, ja pimeä aika vaan lisääntyy. Sunnuntaiaamuna jouduttiin merellä sakeaan sumuun muutamaksi tunniksi, se on aina yhtä hämmentävä tilanne, vaikka on kaikenmaailmat tekniset laitteet auttamassa. Paras pysyä silloin paikoillaan ja töräytellä sumutorvea. Se onkin outo tunne, kun muita veneitä ei näe, vain torvien äänet kaikuvat veden pinnalla kauaskin. Parasta varmistua, ettei ainakaan laivareitillä ole sumussa ja tähyillä tiiviisti joka suuntaan. Paattia ei nosteta aikoihin, vesi oli viimeksi 13-14 -asteista ja kalaa alkaa tulla paremmin kuin kesällä, siikaa ja kuhaakin.

      Pirteyttä ja syysiloa !

    • Päivää.

      Vettä tulee kaatamalla.

      Kerkesin sentäs käydä tuolla Takataskussa.
      Siellä oli Broiskua hapanimelä kastikkeela ja nyt olen kyllä ihan ähky täynnä;)

      Kohta lähden tuonne alakertaan ,jos vaikka pelataan taas korttia.

      Eipä tässä kummenpia,hörppäsen päiväkahveet,pirtin kahvi ei täytä liikaa;)

      näkyillään...

    • Hei!

      Missähän ihmeen takataskussa muori käy hakemassa hapanimeliä?

      Meilläkin on sataa ropistellut koko päivän. Ulkohommat ei ole oikein onnistuneet, vaikka olen aina välillä yritellyt. Yhden ulkokalusteryhmän pesin, ja hinasin tuonne aitan terassille kuivamaan. Kivempi ottaa keväällä käyttöön, kun ei ole lintujen kakassa.

      Katsoin äsken kun närhit aterioivat minun tyrneissäni. Olivat ihan onnessaan. Kun puut on ihan keltaisenaan marjoja, mutta kun ne on niin korkealla, että niitä ei sieltä saa, pitäisi olla korkeat a-tikkaat, että ylettyisi. Niin eipä kiinnostanut, sinne jätin linnuille. Minusta ylimainostettu koko marja. Hirmuisen kitkerä, paljon tarttee sokeria, että sen pystyy syömään. Ukko olisi kaatanut koko puut, mutta minä en antanut, ovat niin kauniita ja isoja, niin olkoot siinä vaan koristeena, kun sopivat siinä olemaan.

      Tuolla Skillan kirjoitteli lankojen hinnoista, ja olen samaa mieltä. Kovasti on yks kaks hinnat kohonneet. Montakymmentä prosenttia, kukahan sen korotuksen saa, tuottaja, vai kauppias.Luulempa vahvasti,että kun tuo neulominen on nyt niin trendikästä, niin kaikki tahot on ajatelleet, että nostetaampa hintoja, nyt on sauma. Ei ole paljon järkeä ainakaan myytäväksi neuloa, ja mitäpä niillä kymmenillä sukilla taas itsekkään tekee. Mutta kun on ollut aina innokas jotain nyhräämään, niin kurjalta se tuntuu kädet sylissäkään istua. Että pakko vaan jotain kehitellä, ja lankaakin on vain ostettava.

      Minä kyllä käytän kaiken mahdollisen kierrätysmateriaalin, kaikkeen askarteluun, ja niistä kyllä saa vaikka mitä nättiä. Mielikuvitusta vaan valloilleen. Ja ystävät tuovat aina käydessään pussukoita, missä on kaikkea. Vasta sunnuntaina sain kassillisen vanhoja helminauhoja, jäätelötikkuja, kankaanpaloja, nättejä lasipurkkeja, ja hienoja rusetteja kukkakimpuista.
      Ja vielä monta maalipurkin loppua. Minä tykkäsin, että olipa niillä hyvät tuliaiset! Niistä saa vaikka mitä! Ja meneppäs ostamaan kaupasta, niin ne maksaa mansikoita. Maalit varsinkin on kalliita ostaa. Ja niitä tarvitsee aina kaikkeen tuunaamiseen.

      Jaahas, tässä minä vaan valittelen, ja kun olen luvannut itselleni, että pesen vielä tänään yhden kumipohjaisen eteisen maton, niin lähden tästä töihin.
      Mukavaa loppuiltaa kaikille!

    • Tässä jatkuu vaan nämä tyhjäntoimittajan hommat, tupahommia vähän, kävinhän silti pitkästä aikaa Helsinkissä, parintunnin reissu, siellä sisareni jaksoi oikein hyvin,on sillä hyvä hoitopaikka.
      No täällä sitten aloin vetää lonkka, mitä nyt strokanofin laitoin alulle,aikaahan siinä menee joten aina välillä jatkan lonkavetoa.
      Vielä vähän on noita lääkintämiehen hommia, no eihän se minua rasita, kunhan valvon, että kaikki on hyvin.

      Satanut on aika useaan otteeseen, ajon aikanakin mennen tullen.
      Siniseltä taivas nyt näyttää, ainakin tältäpuolen asuntoa.

      Jatkan taas näitä tupahommia, saadaan murua rinnan alle.

      Ehkä taas jokukerta ter: Late

    • Ehtoota, iltateelle tulin. Otankin tuosta minttuteetä ja pitkopullan palan, kiiiitosss!
      Käyttekö kirppiksillä. Minä en ole kaiken kaikkiaan montaa kertaa käynyt. Nyt kaupungilla muilla asioilla ollessani sattui pelastusarmeijan kirppis kohdalle ja sisään astuin.
      Olipa tavarat hienossa järjestyksessä siellä. Arvatkaas mitä ostin. Mustan tikkiliivin, ihan Santarelli merkki oli niskassa, onkohan se hieno merkki. Sitten löysin sellaisen marmorisen morttelin, jonka olen aina halunnut. Kaupoissa on mielestäni liian suurikokoisia vaan tarjolla.
      Ja vielä keramiikkisen korvallisen, pulleavatsaisen purnukan. Ajattelin siihen laittaa silakoita tai sieniä suolaan, niin tai erikkapunajuuria. Paljonko maksoivat, 5,50€

    • Takataskuhan tuntuu olevan mukava paikka toimia, jokahaluaa ja kykenee olemaan mukana:D Ja lounasruokailukin vielä edullisesti!
      Katleija on löytänyt kirpputorit! Tosi edullista on tehdä löytöjä siellä:D

      Vantaalla mökin läheisyydessä olo iso kirppis, jossa löytyi kaikkea mökkielämään tarvittavaa, mattoja ja huonekaluja myöten!

      Täällä varmaan uskaltaa kertoa pienestä onnenhetkestä jonka koin juuri. Vanhimman tyttäreni kanssa puhuessa puhelimessa hän sanoi tulevansa viettämään viikonlopun luokseni:D
      Olen niin iloinen, kun kesällä emme paljoakaan tavanneet, kesärientojen vuoksi.
      Meillä vaihdetaan lauantaina taloyhtiön puolesta pattereita, nykyaikasempiin, säästävät kuulemma sähköä, vaikka ovathan nämäkin termostaatti varustettuja. Eivät kuulemma kuumene lainkaan.
      Mutta sehän ei meidän yhteiseloa haittaa, saadaan jutella ja syödä yhdessä, onneksi teinkin valmista ruokaa. Saatan viedä ostoksillekin, ostakoon jotakin mitä tarvitsee:D Työtön kun on.

      Hyvää illanjatkoa kaikille!

    • Olen aika huono kirppis ihminen. Myynyt en ole koskaan mitään, mutta muutaman kerran sentään käynyt. Jonkun hameenkin joskus ostin, kauan sitten.
      Kirppiskamaa olisi kyllä omat kaapit pullollaan. Ihan itse mukaan lukien ryysyineen päivineen koko mummo........
      Tässä lähellä oleva kirpputori siirrettiin kaupungin toiseen laitaan. Se jossa joskus ohikulkiessä pistäydyin. No nyt en ole pistäytynyt siellä enkä muuallakaan.....

      Kivahan se on saada omia tyttäriä kylään. Voi keskustella ihan naisten kesken ja nauraa joutavuuksille. .Ei ole miehiset korvat kuulolla.........

      Nyt pitää toivoa pikaista paranemista Laten hoidettavalle !
      Eihän sitä nyt jouda ikiajoiksi sairastelemaan -- Pirtti kutsuu !
      Voihan sitä pirtissäkin heittäytyä pitkälleen kaikki toipilaat ja levon tarpeessa olevat..
      terveyttä ja Hyvää loppuiltaa kaikille !

    • Huomenta syksyisestä savosta.
      Nyt ei taivas ihan paksua harmaata näytä, pilviä jotka vauhdilla ajelevat.
      Tuuli on reippaan oloista ja siksipä matot parvekkeen kaiteelle vein, jospa ehtisivät hieman tuulta haistella, ennen kuin sade tulee.
      Jos nyt ei kovasti satamaan rupea, pesen osan ikkunoista.

      Lääkäri sedän luona kävin ja sain kiitettävät paperit, sanoi silmien vaan kirkastuneen, tarkoitti varmaan silmän sisusta;)
      Tietokone ohjelmien muutos käynnissä Silmäasemalla ja jopa sitä jouduttiin odottelemaan, että asiat koneelta löytyi ja sinne saatiin.
      Verikoe todisti myös kilpirauhas toiminnan olevan siinä kunnossa, että se pilleri joka aamu lääkkeeksi riittää.
      Kiitollinen olen asioiden näin ollessa.

      Tuo kirppis juttu, olen minäkin tässä pohtinut, että pitäisikö yrittää, tässä lähellä on iso kirppis ja tavaraa löytyisi, kävisikö sitten kaupan, se on eri asia.
      On siinä puuhaa, jos sellaisen pöydän laittaisi, mutta olisihan mahdollista, että saisi hyllyjä ja komeroita tyhjiksi.
      Vähemmän olisi sitten, kun se tyhjentely jää toisten riesaksi
      Olen tässä suunnitellut asunnon vaihtamista, siinäkin suhteessa olisi tavaraa vähemmän, no ei vielä ajankohtainen kylläkään.
      Tuo kierrättäminen vähän hymyilytttää minua, kun kaiken talteen jätän, siinä uskossa, että tuosta voin tehdä jotakin, sitten on joka nurkka komeroissa ja vintillä täytettynä mahdollisilla tarvikkeilla.
      Usein sitten käy, kun tavaroita kylmästi roskiin laitan, jopas tulee tilanne, että olisikin ollut tarpeellinen.
      Näin sitä sota-ajan lapsi toimii, puute teki tarkaksi.

      Ei taitaisi tarkaksi tuleminen tehdä pahaa koko kansan ja päättäjien kohdallakaan, onhan tässä näyttöä tullut, mitä saadaan aikaan, kun ei piitata asioista, muualla enemmän, mutta myös meillä olisi säkin suuta tiukattava.
      Tekeväthän ne päättäjät sitäkin, onko kohteet ne oikeat, kukapa sen sanoo, jokaisella olisi omat tarpeet, mitä ilman ei toimeen tule.

      Jospa nyt aloittaisin sen ikkunan pesun, ehtisin ehken ennen sadetta, hölmöä kylläkin pestä ikkunoita, kun kohta sade ne viiruttaa, mutta mistäpä sitä tietää milloin ei sada, ja nyt on sellainen fiilis päällä, pesuksi se menee.
      Hyvää viikonlopun alkua, ollaan pirteitä ja ahkeria;)

    • Hyvää huomenta!

      Kylpyläreisultani olen palannut. Mikäs siinä, normaalisti meni. Kiirettä oli kuin konsanaan töissä. Otin vielä lisämaksullista remputusta joka päivälle. Sainhan siinä juosta olematon tukka suorana kopilta toiselle, päälle uimahallit ja kuntosali. Ne kaikki kun hoiteli kolmen rukokatankkauksen lisäksi, niin hyvin nukutti.

      Vähän lukasin viestejäkin. En niihin tällä kertaa enempää - paitsi Laten hieno esittelykuva. Ihan oli "näköinen", tosin enhän tiedä, onko mahdollisesti tapahtunut muutoksia tähän päivään.

      Tällä kertaa vain tämä ilmoittautumiseni. Seuraanvaan kertaan!

    • Hintriika*

      Kosteaa elämää riittää edelleen. Eilinen päivä tuli vettä losottamalla, nyt vähän harvemmassa. Illalla kävin katsomassa Niskavuoren nuorta emäntää, ja eikös vain tullut vettä niskaan. Ei sentään teatterissa mutta sinne mennen ja tullen, onneksi ei tullut se vuori niskaan...

      Minun päähäni on hakattu jonkimoinen kalenteri, kun siellä kaikki päivämäärät pysyvät niin tiukasti. Mikään muu siellä ei pysykään! Nytkin pää sanoo, että "meidän tarinamme" alusta on 53 vuotta. Seuraavan kerran se laskee joulukuussa vuosia hääpäivästä. Ja sitten kesällä kuolemasta.

      Lisäksi päähäni on tallentunut tuhoton määrä syntymäpäiviä, kuolinpäiviä, vaikka kuinka kummallisten tapahtumien päivämääriä ja ties mitä. Välttämättä en kaikkia edes tahtoisi muistaa, vaan minkä voit, kun ne sieltä pulpahtavat. Kunpa pulpahtaisi joskus muutakin tietoa! Sellaista tuiki tarpeellista.

      Senkin muistan, että 53 vuotta sitten oli parempi sää. Ainakin Oulussa. Oi niitä aikoja...

    • Täytyy ynnämuulle ja muillekkin tunnustaa, tukkamuoti oli 30 luvulla tuonlainen kuin kuvassa, nyt se on paljon lyhyempi, joten taitaa olla vaikeaa kuvasta tunnistaa.

      Aiemmin olikin ynnämuun kanssa puhetta, että voimmehan me tuntea nytkin, mutta varmaa se ei ole, vaikka olemmekin ehkä pyörineet samoissa ympyröissä.
      Onhan täällä pirtissä kymmenkunta mukanaolijaa jota olemme parikertaa tavanneet.

      Tänään on aika kulunut parvekelasien ja olohuonneen ikkunoiden ja parvvekkeen.ovilasien pesussa, hyvä ilma, puhtaaksi tuli kun itse kehun.

      Samalla siivosin lopuksi koko kämpän.

      Nyt kauppareissu edessä, täytyy katsella mitä viikonloppun syötäisiin, tänään syödään eilistä.

      Täytyy sanoa, että tuolla muilla foorumeilla käytävät keskustelut ei nyt oikein kiinnosta, ovat jatkuvasti samojen asioiden toistamista. Tarkoitan noita viha, EU ja presidenttipeli palstoja.

      No niin nyt ulkoilemaan. Ter: Late

      • Rva Ylikypsä

        Kukkuluuruu!!!!!

        Terveiset pirttiläisille! Ja terveiset saunasta. Olipa niin turkasen voimakas tuuli, ettei puhettakaan jäähylle menosta, ja kun ei pääsyt ulos, niin vieläkin tuntuu "kuumottavalle". Saapas nyt nähdä, kylvemmekö viikonloppuna Roineen saaren saunassa. Vähän parempaa säätä lupaili juuri uutisissa, vaan en usko ennenkuin itse näen. Mikäli tuulee yhtä kovasti kuin koko tämän päivän, ei tee mieli lähteä. No, voisihan siellä käväistä päiväseltään vaikka sunnuntaina, aika näyttää.

        Tänään olin emäntänä srk:n kohtaamispaikalla, oli minun vuoroni leipoa tarjottavat ja kovasti kehuivat leipomaani murotaikinaan tehtyä piirakkaa. Päälle laitoin banaania, mustikkaa ja ananasmurskaa nesteineeen sekä tölkki ruokakermaa, joka oli maustettu aurajuustolla, tavallista kermaa ja kananmunaa, päälle vielä mariannerakeita. Nami, nami maiskis maiskis.

        Olen aloittanut TK:ssa jumppasalilla käynnin, kaksi kertaa viikossa kahdeksan viikon aikana. Kyllähän siellä tulee tosi kuuma, vaikka ihan omaan tahtiin siellä mennään. On siellä eräs rouva, jolle ei kuulema tule yhtään edes hiki, eikä ole ihan hoikka tyttö. Tänään meitä oli siellä viisi naista ja kolme miestä, yhtään enempää tuskin olisi mahtunutkaan.

        Joskus aivan unohtuu paikalleen, katselemaan vanhoja valokuvia, ei aina tajua ajan kulkua, tulee mieleen entisaikaisia tapahtumia, sellaisia jotka ovat unohtuneet jo vuosia sitten. Mistähän löytäisin 40-luvulta, pitkät kiharaiset hiukset, pitääpä katsella, siitä tuskin minua tuntisit Late.

        Nyt kampeen itseni vaakatasoon, oli noita touhuja muka niin paljon, että viikkosiivous jäi huomiseen. No se on sitten edessä aamulla.

        Hyviä öitä ja mukavaa viikonvaihdetta!! Nukkumatin ystävä paulamaria


    • Niitä saunaterveisiä tulin hukkaamaan ja käväsen tuolla nurkkakaapilla jotain jano juomaa hakemassa.

      näkyillään...

      • Siis en hukkaamaan vaan huikkaamaan;))))


      • muori67 kirjoitti:

        Siis en hukkaamaan vaan huikkaamaan;))))

        Saunaan aiomme mekin mennä tyttöni kanssa, mutta kun nyt laitoin Ahvenanmaan pannukakkua jälkkäriksi meille (tyttären herkkua) niin tein ylimääräisen tännekin.

        Tässä pannari ja vispikera ja siivilöity lakkahillo. Maistakaa se on aivan kuuma vielä:D

        Hauskaa iltaa muorille saunan jälkeen, me menemme vasta kun vatsat hieman alenee!

        Terveiset hymyilevältä tytöltänikin, ja Hyvää viikonloppua kaikille!


    • Sateinen aamu, lämmintä vajaa kahdeksan astetta, pimeää on.
      Herätty on kohtalaisen virkeänä, vaikka luulin yön olevan hankalan, kun eilen niin pitkän päivän touhuilin.
      Pelkäsin jalkojen pakotusta, kun paljon tikkailla kiipeilin, mutta eipä kolottanut.
      Ikkunat innostuin pesemään kaikki, paitsi parvekelasit ja se olisi ollut aivan turhaa, koska sade sieltä suunnalta tuli.
      Se urakka tehty, ehkä ei niin hyvin tullut tehtyä kuin aiemmin, sillä lastalla vaan vetelin, kai se vielä syssymmällä on uusiksi laitettava, mutta nyt kumminkin läpi näkee;)

      Katselin että maton pesua olisi, keväällähän ne pitäisi pestä, saisi kuivaksi, mutta niinpä on jäänyt, jos tulisi tuulisia ilmoja, kuivaisivat kai vieläkin, katsellaan, onhan tuo vintti, kun sinne jaksaisi kantaa.
      Eestäänhän ne tekemättömät työt löytyy.

      Vihasta ja rakkaudesta puhutaan palstalla, molemmat aika vaikeita aiheita.
      Viha on vahva ja vaarallinen tunne, oikein rupesin miettimään vihaanko minä ketään, en myönnä, suutun ja ärsyynnyn, mutta en vihaa tunne.
      Rakkaus mitäs se sitten onkaan?
      Äidin rakkaus on aito tunne,(sekin kyseenalaista, kun tapahtumia kuuntelee) miehen ja naisen rakkaus onkin sitten moni mutkaisempaa.
      Vihkikaavan mukaista rakkautta, kaikki se kestää tuskin onkaan, jos oikein pikkutarkasti tulkitaan.
      Saatan olla väärässä, mutta tuo kaiken se kestää, omalta kohden muistan useinkin kiukustuneeni ja olin kaikkea muuta kuin rakastava vaimo.
      No kyllähän sitä rakkautta kumminkin riitti ja anteeksi antoa, kestihän avioliittoni 44 vuotta, kunnes kuolema erotti
      Tässä tilanteessani kaikki muistot ovat kultaantuneet, ne harmilliset on unohtuneet.
      Tulkinta nyt tämäkin;)

      Tänään matkaan Keiteleelle, siellä on paikallisen yhdistyksen vuosi päivä, onnittelemaan mennään.
      Toivotanpa ynnämuun tervetulleeksi kotimaahan ja muistissani on se kiire mikä siellä hoidosta hoitoon oli, oliko apua, en muista.
      Ehkä jotakin, kun tässä vielä touhuilen;)

      Onkos se Ahvenanmaan pannukakku kovinkin erilainen kuin tämä tavallinen, muistanko oikein, laitettiinko siihen jotakin velliä, riisi sellaista?

      Tulkaa sadetta pitämään ja turisemaan, eihän tuolla ulkona juurikaan viihdy..

    • Hyvää lauantai-aamua!
      Harmaata on,mutta ei vielä sada,täällä rannikolla.. Eilen oli ihana päivä..
      En kyllä paljoa ulkona ollut..Innostuin lukemaan ja sitten katselin TV:tä ja kudoin..
      Minusta tulisi hyvä erakko,viihdyn yksikseni..Lapsenlapsenikaan ei ollut kotona..
      Rakkaudesta ,tulee mieleen:etenkin lapselle ,olisi tärkeää,että olisi joku,joka välittää..Tiedän omasta kokemuksestani,kun isäni kuoli,kun olin vauva -ikäinen ja äitini ,kun olin 7v.. Äidistäkään ei ole paljoa muistikuvia,kun olin siellä Pohjanmaalla ,pahimman sota-ajan.,sukulaisten riesana..ja hän sairastui ja kuoli pois.. Jää ,koko elämänikäinen puute jostain tärkeästä..Joten ,kannattaa rakastaa lapsiaan ja lapsenlapsiaan,niin paljon kuin mahdollista..
      No nyt en ala synkistelemään.. Ilma kirkastuu,voi tulla kaunis päivä..
      Menen siskoani katsomaan..Olen tosi iloinen,kun olen pysynyt terveenä..
      Se on ,tärkeimpiä asioita,mitä on..Jori-poika viihtyy asuntolassa..Lauantaisin heillä on tanssikerho ja karaokea.. ja sauna..Emäntä leipoo jotain hyvää sauna-kahville.. Mukava paikka.. Olen siitäkin onnellinen ,että hän pääsi sinne..Huomenna sitten tulee mummolle kylään..Kaikki asiat järjestyvät aina..
      Latella hieno,pikku-poika-kuva..Minusta on tosi vähän kuvia ,kun olin pieni..Pitääkin katsoa jos löytäisin jonkun..Voin pistää Facebookiin ,jos löytyy..
      Siskostani on hieno ,poseerauskuva,mutta hän syntyikin 10 vuotta ennen minua..oli kait paremmat ajat silloin..Valokuvia ,kun alkaa katselemaan,niin siihen hupenee koko päivä..Onhan se mukavaa puuhaa..Minulle käy siten,kun alan siivoamaan laatikoita..löytyy kaikkea mielenkiintoista,enkä saa yhtään mitään valmiiksi..Minä taidan tehdä omenapiirakan.. Pitää alkaa heti toteuttamaan,kun tuli mieleen.. Mukavaa päivää ja ilonpisaroita poluillenne! t.Irkku

    • Huomenta vaan, harmaaltahan tio ilma näyttää täälläkin, Eilinen meni kotitöiden merkeissä, tuntui oikein hyvältä kun sain niin paljon aikaiseksi.
      Illemmalla kävin tas lenkillä,muuton oli kaunis päivä, mitä nyt lenkin aikaan vettä tihutteli,ei se minua haitannut.

      Kahden keikka alkoi juuri sopivasti kun palasin kotiin. tänään ei juuri mitään olekkaan tekemistä paitsi nuo pienet kotihommat,
      Ehkä menemme hakemaan vanhempiemme haudoille joitakin sopivia kukkia, ehkä joitain kanervia.

      Tuolla aiemmin kerroin mistä tuo kuva tänne pirttiin on tullut, löysin vanhoista kuvista tuon hautajaiskuvan, kuva oli 6 9 smm. Istun äitini polvella, siinä koko suku on isäni hautajaisissa. kehittelin dikikamerallani kuvan jonka sitten syötin tietokoneelle, siellä muokkasin kuvaa ja tollaiseksi se sitten tuli.
      Vaikka olimmekin tavallisia möin kakaroita yks toistatusinaa meille jä kaikille kuva että meitä rakastetiin, minä olin kuopus. Äitin eli 83 vuotiaaksi ja minulla on hyvä muisto äidistäni, olin läsnä kun hän kuoli ja sain pitää kädestä ja jättää hyvästit.
      Minun elämäni on ollut muuten onnellista, meille kotona opetettiin työn tekemistä ja niin me kaiki työllämme saimme kukin oman elämämme järjestykseen ja olemme pärjännet.
      Taisi tulla koko sukuselvitys, jäljellä meitä on 4, mutta sukuun on hyvät yhteydet.

      Taidan lopettaa omenapiirakkaa taidan hakea irkulta vaikka Fakepoksista.
      Ter: Late

      • No nyt se kuva poistui pofiilistani, ehkä on Fakepoksissa.


    • Vettä tulla losottelee, niinpä jäi aikeeksi luontopolulla kävely. Vaikka en enää suuremmin sieniä hamuakaan, ajattelin kuiten poiketa metsikköä katsastamassa. No se hyvin suunniteltu jäi tältä päivältä.

      Joo...olihan siitä Laten kanssa keskustelua, että saattaisimme ehkä tunteakin toisemme. Ketäänhän en täällä kirjoittelevista tunne varmaksi. Enkä usko, että myöskään minä olisin kenenkään tuttu. Hyvin vähän kerron koko netin käytöstäni.
      En sentään ole niin paljoa kirjoittanut lööperiä, että siksi piilottelisin. Olen vain päättänyt ja rajannut sen, minkä toistaiseksi haluan paljastella. Vaki nimimerkki riittää. Jos omalla nimellä kirjoittaminen olisi yleinen tapa, kyllä se minullekin sopisi.

      Viha on mielestäni voimakas ilmaisu. En tiedä... monesti se saa enemmän "julistuksen" muotoja. Mitä toisiin ihmisiin kohdistettu viha minulle tarkoittaakaan, en sitä vähällä käytä. Ehkä tulee mieleen ärtymys tai säälintunne jonkun tolkuttomasta ymmärtämättömyydestä. On kyllä ollut tapauksia, että yritän jotakuta ihan aktiivisesti vältellä, koska en halua kuulla samaa ....jauhantaa. Tämäkin on näkökulmakysymys - varmaan on myös heitä, joille taas minä olen turhan ärsyttävä.

      Rakkaus - sana ja sen sisältö on minulle jollain tavalla ongelmallinen. Sen yhtenään vatkuttaminen, heittäminen mihin tahansa, syö rakkaus-sanan painoarvoa siitä, mihin oletan sitä pääasiassa käytettävän. Kotikasvatukseni oli myös sen tyylinen, ettei siellä "rakkautta" paljon viljelty. " Hyvä mies - tai poika tai tyttö" siinähän sitä tunnustamista tuli. Ja "voi hyvä mies!" kävi sutjakasti pahoitteluun.

      Niin...työnteonhan ehdin minäkin perusteellisesti oppia. Se oppi kyllä kantaa myös muihinkin asioihin. Siihenkin, että kaikki työ on arvokasta ja jos parhaansa tekee, siitä pitäisi tulla aina kohtuullinen toimeentulo.

      Johan tätä jorinata tulikin ....sittenkin, taas aurinko paistaa.

    • Sunnuntai aamun rauhaa teille palstalaiset, ilma näyttää ihan hyvältä, lämpöä seitsemän astetta ja taivaalla näkyy kirkkaita kohtia.
      Rauhalista on, ei liiku lehtikään, eli kaikki nukkuvat pitkään näin lepopäivänä;)

      Ajelimme eilen siellä Keiteleen suunnassa ja maisemat näytti värikylläisiltä, ruskaa se on.
      Juhla oli hyvä ja matka sujui kaikenmaailman asioiden pohdinnassa.
      Tänään sitten ei mitään päivä,,,, miten se menee, ilta on aamua viisaampi.

      Ynnämuu kirjoitat "paljastelusta omaa itseään koskevaa" eihän sitä ihan kaikkea voi julki tuoda, vaikka aika tyhjentävästi elämästäni kertoilenkin.
      Syynä varmasti se, että en osaa salailla oikein mitään ja omistani kertominen ei pitäisi loukata ketään, ärsyttää kylläkin;)
      En jaksa näihin maailman julkkiksien elämään kiinnostua, omissa asioissani vaan pyörin, en ole sitä "juorutäti" tyyppiä.
      Liekö kovastikin huono juttu, mutta kiinnostukseni ei yltä paljoltikaan toisten asioihin, yleisesti maailmassa tapahtuva kiinnostaa.
      Elämäni on niin tavanomainen, ei siitä saa sensaatiomaista tekemälläkään;)
      Jo vuosia kirjoitellen on samatkin jutut monasti tullut selvitettyä, ja muisti eikun huononee, sitä puhuu moneen kertaan samat tarinat, omasta mielestä uusina asioina, anteeksi voin pyytää.

      Eihän tuo rakkaudesta puhuminen kovin yleistä ole, ei koskaan ole ollutkaan, kai se ilmeni niissä arkisissa askareissa ihan muulla tavalla.
      Vanhempien ja lasten rakkaus ilmenee ainaisena huolenpitona, eivät niin vanhakasi pääse, etteikö huoli matkassa pysyisi.
      Kyllä sitä oppi jo siinä ajassa minkä minäkin avioliitossa elin, huomaamaan pienestä sitä rakkautta ilmassa;)
      Paljon puhuttuna koko sana menettää merkityksen.
      Ei puhu, ei pussaa, niin kai se on oltava;)

      Tuo Feisbook ei ole tullut minulle tutuksi, kavereiksi tulee päivittäin aina uusia kirjoittajia ja jos jotakin yrittää saada tolkkua koko systeemistä, sekaisemmaksi vain menee.
      Tökkää ja tyrki, kommentoi, en alkuunkaan ole sisäistänyt koko hommaa, aikaa vie kamalasti, jos meinaa selvää siellä olevista jutuista, tulikin mentyä mukaan.
      Ehkä siihen oppisi, jos oikein jaksaisi paneutua, mutta mistä sitä aikaa kaikkeen riittää?

      Nyt aion nautiskella tästä herkusta, kun ei mitään suunnitelmia koko päiväksi, kävelen ja ihastelen kukkiani, kohtalaisen puhtaita ikkunoita ja siinä ohessa syön kasviskeittoa ja uunipuuroa;)
      Mukavaa päivää teille tosillekin.

    • Hyvää huomenta!

      Aurinko näyttäytyy ja niin se teki eilenkin iltapäivällä. Niinpä toteutin jo aamulla tekemäni suunnitelman ja pyrähdin metsäpolulle. Tietysti poikkesin myös polulta sivuun ja muovipussi kaiken varalta taskussa. Kertyihän niitä hyviä haaparouskuja pieni määrä - paljoa en halunnutkaan. Saanpahan tuoreista sienistä tehtyä hyvän soussin perunoiden kyytipojaksi.

      Ehkä minun olisi pitänyt olla tarkempi kirjoittamisessani. Sori, että tekeleeni voi ymmärtää toisin kuin tarkoitin. En tarkoittanut kenenkään Kahvipirtissä kirjoittavien viestejä "jankutuksilla." Hyvää, värikästäkin kieltä täällä käytellään.
      En ajatellut myöskään koko 70 palstan kirjoituksia, vaikka kyllä se turhan jauhanta sinne joissain kejuissa mielestäni sopii. Vähemmälläkin "asia on tärkein", luulisi tulevan selväksi.

      Eihän omien asioiden kertominenkaan ketään pitäisi loukata. Tokaisin vain henkilökohtaisen asenteeni. Tässä "villissä nettimaailmassa" haluan ihan henkilökohtaisista syistä vetää rajaa.

      Juoruaminen on ihan oma lajinsa, toisten asioiden ja henkilöiden kaiveleminen munaskuita myöten oletettujen, kuviteltujen tai jopa luottamuksella saatujen tietojen hälöttämistä höystettynä. Siitä en ole erityisemmin pitänyt, enkä sitä ole pirtissä ollutkaan.

      Ehkä pari esimerkkiä, oikeasta elämästä, joita myös edellistä viestiäni kirjoittaessani ajattelin (enkä sijoita näitä juoruamiseni tiliin). Talossa asuu eräs entinen pikkuvirkamies, kaikesta valittava katkera heppu. Siinä saa naapurit "kyytiä", kyttäyksen ja kuuleman perusteella. Koska hänellä ei ole paljon kuuntelijoita, minä kelpasin pitkälle vastaanottajaksi. Yritin kyllä vaisusti "jarrutella" häntä. Kerran hän äityi vääntämään vaahtosuussa politiikkaa. Erityisesti hampaissa oli vasemmisto ja sitä kannattavat. He olivat muka täydellisen tyhmiä pässilaumoja joita ohjattiin kumokseen. Aikani kuuntelin ja sanoin, että .olen kyllä ollut aina vasemmistolainen ja olen edelleenkin.

      "Sinäkin ---tana! Enpä olisi uskonut, että tässä talossa voi asua sellaisia idiootteja!" mies karjui ja lähti.
      Se ei jäänyt siihen, kerran paikallisessa kahvikuppilassa hän järjesti äänekkään sempalon. Sain kuulla kaikilla mahdollisilla "höysteillä" olemattoman kunniani.
      Siitä on aikaa lähes kymmenen vuotta. Vastaantuloamme emme voi aina välttää. Emme "tunne" toisiamme.

      Toinen tapaus, eräs ikäiseni mies on myöskin kuulijan puutteessa. Se on aina samaa ja pitkää juttuja ja vain sitä loputtomasti, jos jaksaa kuunnella. Kaikki mitä hänen päässään pyörii, on "panojuttuja." Härskejä vitsejä riittää kunnioitettavan mahtava määrää, myös rasistisia. Aikani yrittelin, että löytyisikö jotain muutakin puhuttavaa. Sitä ei kertakaikkiaan löytynyt. Näitä herkkuvitsejähän olen tietysti elämäni aikana kuullut ennenkin. Niinpä aina kun tämä vitsimies tulee vastaan ja huutelee, että "tulehan juttelemaan", lisään vauhtia ja sanon jotta nyt on pirun kiire!

      Jotain yhteyksiähän tietysti on myös live-elämässä ja "nettielämässäkin." Näinkin olen pohtinut. Nyt onkin jo aamutuuletuksen paikka ulkona!

    • Hintriika*

      Taitaa lähes jokaisessa kerrostalossa asua ainakin yksi tuollainen "maanvaiva". Taustansa varmaan silläkin, miksi hänestä sellainen on tullut.

      Mutta tänä nettimaailman aikakautena kannattaisi olla tarkka omasta yksityisyydestään. Kaikki eivät tule ajatelleeksi, että jokaisesta teosta internetin viidakossa jää sormenjälki. Liitytään erilaisiin yhteisöihin ja jätetään oma profiili suojaamattomaksi. Ei tule mieleen, että siellä ihminen omalla nimellään ja kuvallaan on kuin avoin kirja kaikkien reposteltavaksi.

      Kannattaisi jokaisen, jolla noita "jäsenyyksiä" internetissä on, joskus googlettaa oma nimensä. Voi törmätä sellaiseen tietoon, jota ei uskoisi sieltä näkevänsä ja jota ei ole tarkoittanut julkiseksi kaikkien juorutätien ja -setien tuijotettavaksi.

      Moraalisaarnaasta säähän. Jopa osaa olla komea auringonpaiste. Tänään on pakko työntyä nauttimaan kuulaasta syysilmasta.

    • joutavoinen

      En minäkään omia asioita täällä kerro, vaan nytkin kirjoitan pikku Elinasta joka sentään täyttää 2v ja olemme tulleet tänään hänen syntymäpäiväjuhlaan kutsutuiksi. Kai muistan reitin, että osaan ajaa sinne 'Pukkariin', että voimme konkreettisesti tulla hänen juhlaansa. Vuosi sitten olimme jo hänen 1v juhlassa, niin se aika jne. mutta silti.

      Fasebookissa näin hänen kuvansa hänen äitinsä oli kuvassa mukana, - vielä. Nykyaikana pitää jo nuorena totuttautua näihin sosiaalisiin medioihin. Omasta kuvastani fb. ssa en puhukaan, siihen tuskin kannattaa kenenkään vaivautua tutustumaan.
      Eikä muutenkaan pitänyt itsestäni puhua.
      Vaan on kaunis aurinkoinen syyspäivä tänään.

      • joutavoinen

        Joo, Hintriikan kirjoitus oli ilmestynyt sillä välin kun olin kehitellyt omaa kirjoitustani. On todellakin niin, että tarkkana on oltava koko ajan, ettei itselle arkoja juttuja kirjoittele ja toisista jos aikoo kaveri vielä olla.
        Nyt on lähdettävä osailemaan sinne kylään.


    • Sunnuntaita kaikille !
      Juu kyllä itsekin olen sitä mieltä että yksityisyyttään kannattaa suojella. Julkkiksilla on vähän eri juttu,he tahtovatkin tulla kaikkien tietoon,mitä kummallisimmilla keinoilla. Ja hölöttää kaiken itsestään.......se heille suotakoon.

      facebook ei kiinnosta, vaikka kutsuja sinne satelee...sähköpostiin. Google kun ikäänkuin omistaa tuon gmaillin s.postin. Niin on kerrottu.

      En tahdo sellaista julkisuutta,mitä minun asiat ja tekemiset kuuluu koko maailmalle. Ne ovat yksityisiä, vaikkeivat olekkaan salaisia.
      Mutta jokainen touhuaa itse omien asioidensa kanssa mielensä mukaan. niin on paras !

      Kieltämättä toimin joskus samoin Ym. kanssa.
      Vaikka kuinka kärsivällisesti ja ystävällisesti kuuntelisi toisen ongelmia tunnin, kaksi joka päivä, tulee se raja vastaan ja alkaa kiertää semmoisia persoonia. Kun ne tarinat tietää jo ulkoa. Vaikka pitäisi ymmärtää, että seuran puute on- heillä ei ole ihmistä jolle kertoa.....
      Varoittelen aina pojan tytärtä 15 v. mieti tarkkaan mitä Facebookkiin kirjoittelet ja mitä kerrot itsestäsi tai perheestäsi......

      Eilen oli mitä ihanin sää tehdä mökkitöitä. tuli monta kohtaa talvikuntoon laitettua. Samalla sai tuoda havuja , on jo vietykin haudalle kanervien ympärille. On kuin vihreä Kruunu olisi tullut kanerville.
      Tänään on nyt enempi sellainen päivä: EN tee mitään- vietän sunnuntaita!
      Sitä samanlaista päivää kaikille !

    • Päivä on mitä parhain ulkoilun kannalta, tulin juuri pikku lenkiltäni, ei niin kovin pitkä, mutta kuitenkin enemmän kuin kaksi askelta.

      Eilen minäkin ostin kanervia ja vein oman ja siippani vanhempien haudoille muutaman kukan, tosiaan täytyy vielä käydä sepänmetsässä hakemassa havuja ympärille.
      Minä jonkunverran käytän facebookkia, mutta sinne ei aina ole helppo päästä, on siellä muutama tuttu joka tänne pirttiinkin kiejoittelee. Aina joskus muutama rivi tulee vaihdeltua.
      Tuosta julkisuudesta ei nyt niin paljon kannata välittää, noita jotka tuntee on joka päivä entistä vähemmän, harva se enään jaksaa tällaisesta vanhasta ukosta välittää, mutta on kyllä hauska tavata joskus joku vuosien takaa ja siinä voi mennä pidempikin aika kerralla.

      Tapasin siellä kuntoutuksesa erään rouvan jonka sukunimi tuntui tutulta, oli jonkinlaisen halvauksen saanut keväällä, enää ei puhe ja muisti ihan pelannut.
      Sillä oli muistivihko johon oli itse tai hänen miehensä kirjoitellut tärkeimpiä asioitaan, sieltä löytyi myös miehen nimi joka olikin minulle tuttu.
      Joka päivä me keskustelimme ja hän oli iloinen kun joku yritti hänen kanssaan puhua. Vaikka keskustelu oli vajavaista kuitenkin tulimme jotenkin ymmärretyiksi.
      Kumpikin olimme alkuperäisiä paikkakuntalaisia, siitä tuo miehenkin tuntemiseni johtui.

      Tänään taas pitäisi syödä eilistä, ehkä joku lisäke tarvii tehdä, tuntuu muuton liian yksipuoliselta.

      Joten eiköhän tämä tälläkertaa, ter:Late

    • Huomenta, ollaanko sitä nyt yhtä pitkää päivää ja yötä elämässä, viime viikolla se oli syyspäivän tasaus.
      Valoja saa sytytellä aamulla herätessä ja illalla huomattavasti aiemmin.
      Pitkä, koko ajan pimenävä aika on tullut.
      Vettä ei sada ja lätäköt on kuivaneet, pitää harkita noiden mattojen pesua, mielessä pyörivät, kun en likaisia viitsisi vintille viedä.
      Lupailivat muutamia kauniita päiviä, jospa saisin ulkona kuivattua.
      Vaihtomattoja on, mutta kuitenkin on mukavampi olla ja elää, että kaikki on silläkin osin puhdasta;)
      Tälläistä se on elämä, kun itselleen sen tälläiseksi tekee, kun ei ole isoja huolia, pienistä niitä rakentaa;)


      Eilinen päivä kului ihastellessa ikkunan läpi vahteran kauneutta, se uskollisesti joka syksy värimekon päälleen ottaa, no neuloin aina välillä ja jääkaapinkin ovi aika usein aukeili.
      Ihan onnistunut päivä kaikenkaikkiaan.

      Olen vähän samaa mieltä kuin Latekin, kukas näin vanhasta enää mielenkiintoa tuntisi ja vaivautuisi tietojani käyttämään, ei taida hyödyntää ketään.
      Paljonhan sitä kaikenlaista tapahtuu, eikä pahaksi olisi sormia varoen näppäillä.
      Tahtomattaan painaa nappulaa, mikä sitten jonnekin mukaan vie, on se sellainen sekainen laitos koko systeemi, viisautta olisi ensin tarkkaan ottaa selvää kaikesta.

      Ei hätää mitään ynnämuu, en väärin ymmärtänyt kirjoitustasi ja samaa toivon omalle kohdalleni, ymmärtäkää oikein, aina ei osaa ajatella, että ajatukset ei samaan satu.
      Ihmeteltävän hyvin pirtissä on kumminkin pärjätty näiden "ymmärtämisien" kanssa, ei loukkaantumisia, saatikka riitaa tiettävästi ole syntynyt.
      Huumorilla on selvitty, vaikka olemmekin aivan tuntemattomia alun alkaen, edelleenkin, mitä nyt kirjoitusten kautta on tutuksi tultu.
      Kai se niin on, että kirjoittamallakin voi niin hyvin tutustua, että voi sopuisati viestejä jheittää.
      No onhan osa porukasta naama tuttuja, ei sekään saanut ketään pois jäämään, siis kivaa porukkaa ollaan;)
      Kiva olisi tavatakkin, mutta taitaa jäädä haaveeksi, ikäköhän lienee syy;)

      Nyt olisi viikko aloitettava leipomalla, pitää kerhoon tuoreet pullat jouduttaa ja viikko on aika täyteen taas puukattu, päivällä kaikki tapahtumat on, joten illat jää itselleni.
      Tätä kiertokulkua se elämä on loppuun asti.
      Muistan äitini sanoneen loppunsa lähetessä, joudan tässä pois nukkumaan, olen tätä maailmaa tarpeeksi nähnyt.
      Minä en vielä ole valmis noin sanomaan, elämä vielä uusia haasteita antaa.

      Niitä toteuttamaan taas täysin innoin, samaa virkeästi alkavaa päivää toivon teille toisillekin;)

    • Huomenta.

      Kylläpä on komiat kurkut kasvaneet jonkun kasvimaalla;))

      Minä en kyllä ole yhtään syksy ihminen,vaikka tuolla onkin upeat värit noissa puissa.
      Mieluiten olisin jossain lämpimässä,vaikkei meillä vielä pakkasia olekkaan.

      Täällä talossa porataan,kestää remontti kuulema kevääseen asti.Hiljenee tuo jyrinä,kun menevät alempiin kerroksiin.

      Täytynee lähteä taas tuonne Takataskuun sillä on tänäänkin hyvää syötävää.

      Minusta on tullut niin turkasen laiska laittamaan mitään.

      Aurinko on taas tänä aamuna loistanut taas tähän koneelle.
      Silmistä vain vesi valuu;)
      Koetan vedellä noita verhoja eteen.

      Voikaa hyvin.
      näkyillään...

    • marja-liisa...

      Hei !

      Empä ole syksyihminen minäkään. En tippaakaan tykkää, kun kaikki täytyy raivata ja siivota pois. Vaikka ihme syksy nyt onkin, kun kaikki täytyy kukkivina leikata kompostiin. Yhtään ei ole vielä pakkanen näpsinyt kukkasia. Mutta kun ollaan jo kohta lokakuussa, niin raivata jo pitää, muuten tulee kiire siivota kaikki kuntoon talven alta. Joitain suuria kukkia olen jättänyt vielä komistamaan pihaa.

      Kurpitsatkin leikkasin jo irti, suurin punnittiinkin, vain 38 kiloa painoi. Pitkä olisi matka vielä niihin 400kiloisiin suomen ennätyksiin. Mutta eipä noita edes kunnolla hoidettu,omissa oloissaan olivat, ja kuusi noin isoa tekivät, ja pienempiä lisäksi.

      Kohta alkaa taas se tosi kurja aika, vetinen, pimeä, märkä ja liukas. Minusta ei saa syksyihmistä vaikka ruska hehkuisi kaikissa sateenkaaren väreissä.
      Mutta kyllä kevät on toista, jos vielä sinne asti eletään.
      Täytyy kuitenkin jotenkin rämpiä tämäkin aika, ja tänään ei todellakaan ole valittamista, aurinko paistaa, ja on mukavan lämmintä.
      Lähden vielä tästä istuttelemaan tulppaanin ja narsissin mukuloita, iloa sinne minun ihaanaan kevääseen.

      • Ex my.mm.eli

        Hei taasen pirttiläiset!

        Olen jo monta päivää odotellut että skillaN "pystyttäisi" uuden kahvipirtin!
        On ollut aika työlästä pääsy tänne näin kauas. Yhtä luopumista on tämä elämä, tilan puutteen vuoksi piti luopua pöytäkoneest. Nyt on käytössä vain iPad lätty, siis tapletti, siksi kai näitä kutsutaan. Vähäiseen tilaan mahtuu mutta netisä surffaminen väsyttää käden hartialihakset totaalisesti.

        Kiittäen kahvikupillisesta toivotan hyvää illanjatkoa


    • Heippa taas! Tuli mieleen,että ei Facebookissa ole mitään vaikeuksia.. Voi itse määrätä,kuka näkee kirjoituksesi.. Yleensä ruksataan,että ystävät näkee..
      Voi piilottaa kaikki,mitä ei halua muille näyttää..Minusta se on aika kiva..
      Latea siellä tapaan ja vaihdamme ajatuksia välillä..On siellä muitakin tuttuja,joita olen saanut Chatissa.. Tervetuloa vaan sinne.. Kaikkea pitää yrittää,että pysymme mukana ,elämässä.. TV:ssä taas tehdään ruokaa..Nälkähän tässä tulee..Pitää tehdä voileipä ja keittää teetä..
      Tosiaankin,pistän teevettä kiehumaan..olisi juustosarvia..Tulkaa!!
      Mukavaa illanjatkoa! t.Irkku

    • Lokari-x

      Hyvää huomenta.
      Tulkaas nyh kaikki aamukahveelle.
      Mulla on kesä menny oikeen mukavasti, vähäsen liika kiire on kyl ollu.
      Tuli kävästyä suoamessakih, ilmat oli ihan kohtalaiset, mut liika kiirus mulla kyl oli.
      Olkaapas nyh hyvät ja tulkaa aamukahvelle , niih on teetäki .
      TYerv: Lokari-x

    • "ph"

      Huomenta, Lokari-x ja kaikki heräilevät.
      Odottelen flunssaisena työterveysaseman aukeamista, jotta saan selvyyden, onko poskiontelotulehdus vaiko ns. tavallinen. Mutta näistä Lokari-x:n kahveista kyllä piristyy, kiitoksia vain!
      Ulkona sataa ja tuulee, yölämpötila on ollut tasaisesti kymmenen tienoilla.

      Aurinkoa!

    • No huomenta virkuillekin, minä kirehdin uuden pirtin avaamaan, jatketaan kahvittelua siellä.

      Toivottavasti apua löytyy "pelkkää hyvää" ei varmaan kovin mukava olotila sinulla tällä hetkellä.

      Kiva että Lokarikin pirtin muistaa, et kovin usein ole piipahdellut;)
      Siirrytään nyt tuonne toiseen pirttiin, sielläkin kahvi maistuu;)

    • Anonyymi

      Mistä juontaa juurensa sanahirviö KUUROsade?

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Takaisin ylös

    Luetuimmat keskustelut

    1. Jumala rankaisi; nainen kuoli Suviseuroissa

      Eihän näissä joukkohysteriatapahtumissa ole mitään tolkkua. Aina pitää hajauttaa. Toivottavasti lestatkin tulevat nyt
      Maailman menoa
      320
      7334
    2. Kiitos, kun paljastit

      Vaikka mä tiesinkin! Nyt voi ottaa seuraavan askeleen? Hyvää yötä:)
      Ikävä
      58
      2214
    3. Missä hiton pippaloissa

      Sä käyt kun sua ei näy missään..tahtosin vaan varmistua et kaikki ok.
      Ikävä
      33
      1621
    4. Olen miettinyt sinua tänään

      Se mitä teit oli oikeasti vähän tylyä. En voi ottaa sitä muuna kuin mitä se konkreettisesti on. Esitän itsellenikin että
      Tunteet
      27
      1469
    5. Kysymystä pukkaa

      Mitä aiot tehdä kun näet hänet seuraavan kerran? Vai oletko kuin ei mitään....
      Ikävä
      114
      1176
    6. IS Viikonloppu 29.-30.6.2024

      Melko hyvä 3- -tasoiseksi merkitty Kovis Jari Keräseltä. Pääkuvan merkitys on varsin vähäinen rajoittuen alakulman aukio
      Sanaristikot
      72
      1135
    7. Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia.

      Kuolemanraja kokemukset ovat kulttuurisidonnaisia. Kristilliset ääriainekset pelottelevat ihmisiä edelleen IKUISELLA hel
      Hindulaisuus
      335
      1036
    8. Tässä viimeinen mahdollisuutesi nainen

      Kysyä tai sanoa minulle, jos jotain jäi vuosien takaisista. Sen verran meillä oli kuitenkin jotain, että välillä mietin
      Ikävä
      50
      905
    9. Suviseurat

      Kamala onnettomuus tapahtunut subiseuroissa
      Hyrynsalmi
      15
      893
    10. Miksei persut järjesteä koskaan miekkareita tai kulkueita?

      Pelkäävätkö saavansa pataansa, ja sen vuoksi vain öyhöttävät netissä? Ei öyhöttämisellä muuteta maailmaa. Pitää olla ak
      Maailman menoa
      274
      797
    Aihe