Kannattaako ostaa Canon S100

------------

Omistan täl hetkel Canon S90 kameran johon olen todella tyytyväinen. Tarvitsisin toisen kameran joten kannattaako ostaa Canon S100?

S100 olisi parempa video jonka saa toimimaan napista, sekä takavalitsin ei muuttuisi itsestään (tämä tosin on korjattu myös S95 malliin).

Muutamia kysymyksiä
Mitähän eroa on CMOS ja CCD kennolla?
S100 on pikseleitä 12,1 miljoonaa huonontaako se kuvanlaatua verrattuna 10 miljoonaan?

Vai kannattaisiko harkita jotain muuta vastaavan kokoista pokkaria?


http://www.canon.fi/for_home/product_finder/cameras/digital_camera/powershot/powershot_s90/index.aspx?specs=1

http://www.canon.fi/For_Home/Product_Finder/Cameras/Digital_Camera/PowerShot/PowerShot_S100/index.aspx?specs=1

19

2412

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • S100

      Tältä löydät tietoa enemmän:

      http://www.dpreview.com/previews/canons100/


      Onhan se ihan eri kamera kuin S90: nopeampi prossu (Digic5), parempi Canonin oma sensori ( paremmat kohinaominaisuudet kuin tuossa Sonyn valmistamassa 10 mp;n kennossa S95:ssä), zoomi laajempi, full HD jne. Onhan niitä muitakin hyviä esim Olympus XZ-1.

    • Jos olet muuten siihen S90:een tyytyväinen niin miksi ei ostaa S100:aa? CMOS kennon etuina on pienempi kohina, nopeampi sarjakuvaus ja se, ettei videoissa huippuvalot vuoda. Miksi ihmeessä epäilet kuvanlaadun olevan huonompi?

      • Olli kuvaaja

        Vielä muutama vuosi sitten CCD kennoa pidettii parempana. Tähtikuvaajat suosii vieläkin CCD kennoa pienemmän kohinan,herkkyyden takia ja kun valotetaan pitkään.
        CCD kennot ovat myös kalliimpia.

        Itse olen tyytyväinen S100. Voi olla että CMOS on normaali kameroissa parempi.
        S100 on tarkoitettu niille jotka hallitsee hyvin järjestelmä kameran. S100 on kuin pieni järkkäri.


      • Olli kuvaaja kirjoitti:

        Vielä muutama vuosi sitten CCD kennoa pidettii parempana. Tähtikuvaajat suosii vieläkin CCD kennoa pienemmän kohinan,herkkyyden takia ja kun valotetaan pitkään.
        CCD kennot ovat myös kalliimpia.

        Itse olen tyytyväinen S100. Voi olla että CMOS on normaali kameroissa parempi.
        S100 on tarkoitettu niille jotka hallitsee hyvin järjestelmä kameran. S100 on kuin pieni järkkäri.

        CMOS-tekniikka on ilmeisesti kehittynyt huimasti. Vuonna 2011 Canon meni yleisesti CMOS-tekniikkaan,. Enää CCD:llä on A-sarja sekä SX100-sarjat sekä SX500. CMOS:n etuina ovat

        - pienempi kohina suurilla ISO-arvoilla, ero n. yhden aukon verran
        - selvästi nopeampi sarjakuvaus, jopa 10 x CCD:n nopeuden
        - videolla huippuvalot eivät aiheuta pystysuoria raitoja

        Nimenomaan halpasarjat Canonilla on CCD:llä.Tuo vika voi olla merkittävin ero toisille. Jos harkitsee vakavaa videokuvausta (siis ei vain joku 20 sekunnin pätkä muistoksi) ei kannata valita kameraa CCD:llä. Olen kuullut, että videokameroissa, joissa on CCD on tuon estämiseksi tehty jotain. Ilmiön näkee myös suoraan kameran näytössä ilman, että kuvaa mitään.


    • elämää nähnyt.

      niin jos sinä sen oikeasti tarvitset eli sillä tulee tuottoa, €uroina, varmaan asian itse ymmärrät.

      jos muuten suunnittelet uutta, tuntuu että olet merkkiin pettynyt, tai sinulla on "kameran vaihto himo", se on himo siinä kuin ylensyöminen yms.

      vaikea vastata kun ei tiedä kaikkea, kannattako ostaa,
      jos sinulla on esim. lainaa, tai otat lainaa joskus, voidaan ajatella että ostat kameran velaksi ja maksat siitä 2,5 kertaisen hinnan, jos otat 20v asuntolainaa,
      jos
      vaa`alla on toinen vaihtoehto, että lyhennät, tai otat kameranhinnan vähemmän lainaa.

      Asioilla on monta puolta, toisilla on aina satasia, ei olekaan koskaan sitä suurempaa, sitten pitää ajaa vanhalla/pienellä autolla ja asua kivitalokuutiossa.

      Pian muuten tulee taas uusi malli ja vanhan Canon S100 hinta jossain erikoistarjouksessa on alle 300 €, näin on ainakin aina ennen ollut.
      .

    • ------------

      Niin kuten aloituksessa totesin, tarvitsen toisen kameran, tämä nykyinen S90 kamera jää myös käyttöön. Kameroilla kuvataan lähinnä omaksi iloksi jne... joten ei kuvista rahaa saa.


      "Jos olet muuten siihen S90:een tyytyväinen niin miksi ei ostaa S100:aa? CMOS kennon etuina on pienempi kohina, nopeampi sarjakuvaus ja se, ettei videoissa huippuvalot vuoda. Miksi ihmeessä epäilet kuvanlaadun olevan huonompi? "

      Syy S90 ostoon oli, että Canon vähensi pikselien määrää ja suurensi kennon kokoa, kun silloin muut valmistajat lisäsivät vain pikseleitä. S100 on pikseleitä enempi joten oletin sen vaikuttavan kuvanlaatuun huonontavasti? Ilmeisesti CMOS kennon takia lisäpikselit eivät huononna kuvanlaatua?

    • Jos ostat toisen kameran rinnalle, niin silloin en näe kovin mielekkäänä tuota. Ne eivät oikein täydennä toisiaan S90:ssa ei ole mitään mitä ei olisi S100:ssa. Pikseleiden määrä ei todellakaan huononna laatua. Yleisesti 10:n ja 12:n välillä on muutenkin niin pieni ero, ettei sillä juuri ole merkitystä suuntaan tai toiseen. Lisäksi S80:ssa oli 8 megapikseliä.

      Eikä olisi järkevämpää miettiä vaikka järkkärin ostamista? Tai voisit odottaa G12:n seuraajaa, joka julkaistaan jokus alkuvuodesta.

    • Canonisti minäkin

      Itse en tuhlaisi rahojani S100:n, koska siitä puuttuu etsin. G-sarjalainen sitten, jos sen on pakko olla pokkari. Valitettavasti G:n objektiivi on kohtuu huono: liikaaaaaa zoomia ja liian vähän valovoimaa.

      Miten olisi 7D ja siihen kolmevitonen sekä kasivitonen? Tuon S:n voi sitten myöhemmin vaihtaa johonkin pokkarimalliin, jossa on etsin.

      • Trolli! Nykyään pokkareissa yleensäkään ei ole etsintä. Canonin ainoa etsimellinen pokkari on A1200 ihan peruskamera (ei vakaajaa). Tuo valitus zoomin pituudesta on trollien yleistä valitusta. Kiinteässä objektiivissa tulee olla zoomia, jotta se riittää eri tilanteisiin. Kaiken kruunaa esitys n. 1500 euron kameran ostamisesta.


      • Canonisti minäkin
        okaro kirjoitti:

        Trolli! Nykyään pokkareissa yleensäkään ei ole etsintä. Canonin ainoa etsimellinen pokkari on A1200 ihan peruskamera (ei vakaajaa). Tuo valitus zoomin pituudesta on trollien yleistä valitusta. Kiinteässä objektiivissa tulee olla zoomia, jotta se riittää eri tilanteisiin. Kaiken kruunaa esitys n. 1500 euron kameran ostamisesta.

        Ei minulla einakaan ole yhtään pokkaria, jossa ei ole optista etsintä. Ilman optista etsintä häviät sen ja vähän enemmänkin, mitä kuvanvakaaja tuo!


      • Canonisti minäkin kirjoitti:

        Ei minulla einakaan ole yhtään pokkaria, jossa ei ole optista etsintä. Ilman optista etsintä häviät sen ja vähän enemmänkin, mitä kuvanvakaaja tuo!

        Tuo yksinkertaisesti ei pidä paikkaansa. Minulla on kameroita etsimen kanssa ja ilman, vakaajalla ja ilman. Kyllä vakaaja ja näyttö on parempi kuin etsin. En näe miten etsin olisi ollenkaan oleellinen tässä asiassa.

        Olennaista on vakaa ote kamerasta. Kameraa ei tule pitää suorien käsien varassa. Jos etsimen asettaa edellyttykseksi kameralle, on vaihtoehdot hyvin rajallisia.


    • ------------

      "Jos ostat toisen kameran rinnalle, niin silloin en näe kovin mielekkäänä tuota."
      Niin kamera ei tule varsinaisesti rinnalle, vaan perheen toiseksi kameraksi, S90 tuntuu olevan aina silloin käytössä kun sitä tarvitsee.


      "Pikseleiden määrä ei todellakaan huononna laatua."
      Onko todella näin?
      Itse olen siinä käsityksessä, että mitä enemmän pikseleitä laitetaan pienelle kennolle, niin se aiheuttaa erinäisiä ongelmia jotka huonontavat kuvanlaatua.



      "Lisäksi S80:ssa oli 8 megapikseliä. "
      En sanonut mitään S80:stä (tuli myyntiin 2005), tarkoitin niitä kameroita mitkä olivat myynnissä 2009 kun kameraa olin ostamassa. Niissä oli 12 - 14 miljoonaa pikseliä ja hieman pienempi kenno kuin S90:ssä oleva, tämän todellakin huomasi kuvanlaadussa ja kohinan määrässä.

      G10 pikseleitä oli 14,7 megapikseliä, G11/S90 10 megapikseliä.



      "Eikä olisi järkevämpää miettiä vaikka järkkärin ostamista? Tai voisit odottaa G12:n seuraajaa, joka julkaistaan jokus alkuvuodesta. "

      Järkkäri on liian iso, kameran pitäisi olla suunilleen samaa kokoa kuin S90. G12 seuraaja on mitä ilmeisemmin samalla kennolla/kuvanlaadulla kuin S100 joten S100 olisi parempa hankinta.

      • On aina esitetty erilaisia teorioita siitä, mikä olisi optimi pikselimäärä. Aikanaan puhuttiin kolmesta, sitten seitsemästä. Enemmästä muka ei olisi ollut hyötyä. Itse olen havainnut päinvastaista. Kohinaan vaikuttaa muutkin ominaisuudet kuin pikselimäärä, kennon muillakin ominaisuuksilla on väliä, samoin kohinanvaimennuksella. Se, että Canon pudotti pikselimäärän kymmeneen megapikseliin voi johtua ihan sopivan kennon saamisesta sopivaan hintaan. Sitä toki voi markkinoida kuvanlaadun paranemisella jotenkin muka juuri pikselimäärän mukaan.

        Veikkaan, että G12:n seuraajaan tulee jotain merkittävämpiäkin muutoksia, kun sitä ei vielä tullut. Canonilla oli ennen pikkukennoisissa tosi törkeää kohinaa korkeilla ISO-arvoilla. Tässä näkee eron viisi vuotta vanhan kuuden megapikselin A700:n ja nykyisen SX220:n välillä

        https://picasaweb.google.com/lh/photo/IBkGopt8QOpScc2spp3Zs5fir3Rf2-i4I1QI3N7sC1w?feat=directlink


    • t2t2

      on testattu että ccd voi saada parempilaaatusia kuvia kuin cmos ainakin pokkareissa.

    • häämäräkuvaa

      saako noita kuvavertailiuja mistään sivuilta. tekis mieli nähdä vanhan 720 ja s100 välinen ero jostain kuvasta....


      • pistää miettimään

    • JAS

      Nikon Coolpix P200.....kannattaa tutkia ennen loppullista päätöstä
      Itse tykästyin kun on f/1.8 lähtö aukko ja Full HD stereoäänellä niinkuin kait Canon S100..
      GPS on Canonissa, kun taas optiikka on parempi Nikonissa?

      Ja (nyt) hinta Nikon Coolpix P200 = 249,00€ , Canon S100 = 449,00€
      Että aika suolainen hinta Canon uutuudella

      • S100

        Taitaa menneä puurot ja vellit sekaisin: ainoa Nikonin runko Psarjasta oli P310 ei P200. Lisäsksi kysyjä uteli Canon S100 ei S110 joka on uusin kalliimpi versio, S100 maksaa 330 € ei yli 100 € enemmän kuten S110.

        Eihän tuota Nikonin P310 voi verrata S100 joka on kuvanlaadullisesti parempi kuin Nikon (kts dpreview yht veto). Nikonissa oli hyvää vain ulkonäkö, eikuvanlaatu kriittiselle kuvaajalle ( 10 kuviin se on ihan OK)

        Dpreview yhteenvedot:
        Nikon P310, 69 %
        Ultimately, it's a good-looking, pocketable camera that has a lot to offer, but falls short of its (more expensive) high-end rivals when it comes to critical image quality.

        Canon S100, 72 % ( silver award)
        For photographers who like to take control over their cameras the S100 provides a near DSLR-like level of manual control in an easily pocketable 'take-anywhere' camera.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      208
      1657
    2. RIP Lauri Paavola

      Kansalaisaktivisti ja freelance-journalisti Lauri Paavola on kuollut vain 31-vuotiaana. Hän tuli tunnetuksi hyvin kärjek
      Maailman menoa
      33
      1494
    3. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      321
      1258
    4. Jokohan se viimein myöntäisi

      Vai onko vielä jotain epäselvyyttä sen asian suhteen?
      Ikävä
      138
      1189
    5. Terveystalo paljasti yksityisen sairaanhoidon empatia puutteet

      Yksityisellä puolella raha ratkaisee, jos ei ole rahaa potilas ei saa empatiaa eikä siten apuakaan: Poliisi teki rikosi
      Maailman menoa
      122
      1128
    6. En pidä sinusta, en kirjoita viestejäni sinulle.

      Yritä nyt ymmärtää. En koskaan tule kiinnostumaan sinusta. Jätä minut rauhaan täällä.
      Ikävä
      93
      1105
    7. Ehdin aamulla

      ajattelemaan sinua. Olit ensimmäisenä mielessäni. Avasin silmäni tähän uneen, jota elämäksi kutsutaan. Kuuntelin lintuje
      Ikävä
      134
      1048
    8. Upea, kaunis ja menestynyt Martina menee onnellisesti naimisiin

      Mitäs palstan vihaajamönkeröt tähän? Kiehuttaako? Kaikki vain eivät ole kauniita ja menestyviä kuten Martina.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      238
      1006
    9. Tiedätkö näen

      sinun pelisi hyvin kirkkaasti.
      Ikävä
      62
      979
    10. Asuntojen reaalihinnat alimmillaan 20 vuoteen

      Sääliksi käy niitä jotka pari vuotta sitten maksoivat itsensä kipeäksi. Kohta pankki ottaa asunnon haltuunsa ja huutok
      Maailman menoa
      90
      965
    Aihe