Implanttien laitosta toipumassa... 5. ketju

Alle 3desin Mentorit

Menin Laatukirurgian kautta viime viikolla suurennusleikkaukseen. Ei ainakaan vielä ollut mitään ongelmia. Rauhallista toipumista.

141

3438

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • -o-

      Haloo, "Implanttien laitosta toipumassa... 4. ketju" ketjussa vasta 39 viestiä..tuskin syytä vielä aloittaa uutta

      • citytyttö-62

        hello.menen tammi kuussa implantit laittaan mutta .onko keneläkään tietoa mitkä olisivat hyvät ja kauniit.voiko kukaan kertoa onko kuvia saatavana mistä voi katsoa mallia/kiitos etukäteen


      • Kyllä se siitä
        citytyttö-62 kirjoitti:

        hello.menen tammi kuussa implantit laittaan mutta .onko keneläkään tietoa mitkä olisivat hyvät ja kauniit.voiko kukaan kertoa onko kuvia saatavana mistä voi katsoa mallia/kiitos etukäteen

        Jos on pätevä lääkäri niin hän kyllä tietää minkälaisilla tulee hyvät ja kauniit. Sinun ei tarvitse eikä kannata miettiä minkälaisia ja minkä kokoisia implantteja pyydät lääkäriltä.

        Kuvia on yleensä nähtävillä konsultoinnin yhteydessä kun käyt keskustelemassa lääkärin tai hoitajan kanssa. Jotkut klinikat tai lääkärit esittelevät mainoskuviaan netissäkin, mutta ne eivät välttämättä ole niitä kauniimpia vaan enemmänkin myyviä, usein silikonirinnoiksi selvästi tunnistettavia.


    • ex -lauta

      No niin, nelosketju alkaa olla sen verran pitkä, että eiköhän tulla jatkaan toipumiskeskustelua tänne vitsoketjuun?

      Mua itteä on alkanut hiukan hermostuttaa toi oikean puoleinen rinta... Se on enemmän kolmiomainen, mitä vasen ja muutenkin näyttää joteskin "huonommalta" kun vasen. Että mitä jos se ei pyöristykään? Voiko käydäkin niin, että ne implantit ei laskeudukaan tarpeeksi ja rinta jää kolmioksi?Edestä katsottuna rinta on suht ok, mutta sivulta tosiaan kolmio :(

      Ja sitäkin mietin, että olisko mulla kuitenkin pitänyt olla erilainen implanttiprofiili, esim. MX tai FX, ihan vain sen takia, kun toi oikee rinta jäi viimeksi niillä pienillä implanteilla roikkumaan. Että jos se nyt sen takia jää sitten kolmioksi, kun on FF implantti? Ymmärtääköhän kukaan mitä tarkoitan? Hermoilen vaan, että perhana, toinen leikkaus jo takana. Tän on PAKKO olla nyt onnistunut!!! Koska teillä muilla, joilla laitettu implantit osittain lihaksen alle, on rinta pyöristynyt? (Etenkin jos on hiukan roikkunut alussa). Varmaan jos napakat rinnat lähtötilanteessa, niin sitten pyöristyvät varmasti, mutta mites sellaset roikkotissit sitten? Eikä ne rinnat oikeesti paljoo roikkuneet lähteissä, lähinnä oli tyhjentyneet...

      Sorry, taas sekavaa tilitystä. Mutta hermostuttaa kun oikea rinta "temppuilee".

      Citytytölle vastaisin, että kun laitat googleen hakusanaksi "augmentation before after", saat ison kasan linkkejä minne mennä katsomaan ennen-jälkeen kuvia. Implanttimerkkejä kannattaa kysyä kirurgiltasi. Täällä se keskusteluaihe houkuttaa kaupallisia tahoja pilaamaan viestiketjuja mainoksillaan.

      • Mä vaan

        Hei ex-lauta.. Mulla samaa kolmiomaisuutta rinnoissa ja vähän tosiaan huolestuttaa.. Mä alan oleen kohta paniikissa, et oisko sittenkin pitäny valita (vaatia) pyöreä implantti, kun niin monelta kuulin, et anatomisiin ei olla tyytyväisiä ja pyöreisiin ollaan.. En tiiä, pakko kai vaan odotella..


    • Agarena

      Täällä taasen stressaa tuo vasen rinta... ;D Joo, itse en tiedä yhtään noista eri profiileista anatomisissa malleissa. Kuvia toki olen erilaisista nähnyt, mutta en osaa noista ainakaan pelkän nimien perusteella sanoa yhtään mitään. Itse ennen konsultaatiota ajattelin myös anatomista mallia, mutta eivät kuitenkaan suositelleet. Sanottiin, että pyöreällä sais saman lopputuloksen, kun se implantin yläosa menee lihaksen alle piiloon. On se kummallista, miten erilaisia malleja suositellaan eri paikoissa. Vähän harmittaa, kun ei tosiaan tullut koskaan käytyä useissa konsultaatioissa. Ihan mielenkiinnosta olisi ollut kiva kuulla muitakin mielipiteitä. Saa nyt sitten nähdä, onko tuo pyöreä ollut oikea vaihtoehto mulle. Mutta toisaalta, mihin sitä sitten vertaa. Jokainen ihminen on kuitenkin oma yksilö, joten tuskin omia rintojaan ainakaan kovin suoraan voi verrata kenenkään toisen rintoihin. Mun rinnat ovat kyllä pyöreät, mutta siis mielestäni vähän liian pyöreät. Väkisinkin sitä on miettinyt, miltä lopputulos anatomisella olisi näyttänyt. Tosin, eihän sitä lopputulosta voi vielä näilläkään tietää. Tuo pyöreyskin voi tuosta ajan kanssa pehmentyä. Ehkä kun "pinkeys" alkaa pikkuhiljaa hävitä ja rinnat tuosta laskevat, niin ehkä se pyöreyskin siitä pehmenee.

      Vasen rinta on tosiaan hiukka kummallinen. Sen nänni tuntuu nyt sojottavan hieman yläsivuviistoon. Onneksi rinta on muutenkin vielä pulleampi kuin oikea, joten toipuminen on tod.näk. eri vaiheessa. Kun nyt tuosta vaan laskisi, niin asettuisikohan nännikin paremmin paikalleen... Oikea näyttää kyllä ihan hyvältä tässä vaiheessa, mutta siis kyllä hiukkasen tuppaa stressaamaan tuo eriparisuus!

    • ex -lauta

      Naulan kantaan! Muakin hermostuttaa eniten se rintojen eriparisuus... Että jos se ei tasoitukaan. Jos vasen rinta on nätti ja oikea jää rumaksi kolmioksi :( Mistä mä tiedän että niin ei käy?

    • Agarena

      Sanopas se. Ei kai siinä muu auta kuin odottaa. Niin turhauttavaa! Onko muilla kokemuksia? Onko eriparisuus kovinkin yleistä tässä vaiheessa toipumista?

      • Mä vaan

        Mulla lähinnä kolmiomaisempi ja muutenkin rumempi oikea rinta. En tiedä johtuuko siitä, että kun olen oikeakätinen, niin rasitusta tulee oikeaan rintalihakseen väkisinkin ja ainakin enemmän kuin vasempaan. Itse en pysty olla tekemättä mitään kolmen lapsen kanssa touhutessa. Minä kävin leikkauksessa 15.9. ja implantti tuli kokonaan lihaksen alle. Kai tässä vielä topimuisvaiheessa ollaan, mutta välillä nämä tissit eivät valitettavasti vastaa sitä mitä niiden toivoin olevan.. Toivotaan, että muokkaantuvat paremmiksi, eipä tässä muukaan auta.


    • equador

      Aika eritahtiin tuntuu täälläkin rinnat parantuvan. Minulla oikea rinta on omasta mielestäni nätisti laskeutunut ja pyöristynyt, kun taas vasen näyttää hiukka erilaiselta, edestäpäin katsottuna eneemmän "laitetumman " ja ei valmiin näköinen, ja hieman eri asennossa. Sitä olen vähän stressannut, että kuinka käy, vaikka ero nyt on niin pieni että tuskin käy kenenkään muun silmään kun omaan,,, Ja tossa kun katselin omia miehen ottamie ennen-kuvia niin kyllähän se vasen rinta niissäkin kuvissa hieman eri paria oli oikean kanssa, enpä sillon vaan ollut asiaan mitään huomiota kiinnittäny. :D

      Mä vaan tuossa sanoi että oikeaan rintaan ohdistuu enemmän rasitusta. Sama juttu täällä, enkä myöskään voinut olla toipumisaikaa mitenkään "tekemättä mitään". Alkuun tuntui että oikea rinta otti asiasta enemmän itseensä, oli enemmän turvoksissa, kipeämpi ja rmempi, mutta sitten kun sairaloma loppui ja rupesin enemmän tekemään, niin tuntui että oikean rinnan lihas "rentoutui" hetkessä, ja rinnasta hävisi suurempi turvotus ja nätti muoto tuli esille. Toivottavasti näin käy myös vasemman kanssa. Että tosiaan malttia tämä touhu vaatii, niinkun joku sanoikin että joskus vasta vuoden päästä on lopullinen tulos nähtävillä.

      Ai niin, ja huippuhetkiä eiliseltä; Tietysti leikkauksen myötä meni kaikki vanhat tissiliivit poistoon ja tukiliiveillä ja tyyliin yksillä "normaaleilla" olen sitten mennyt. Eilen käväisin kaupassa tuossa lähistöllä sijaitsevassa liikekuskuksessa (hirveen kiva paikka, Yleensä kaikki paikat auki myös sunnuntaisin ja juhlapyhinä,,,,) ja ajttelin että kipaisempa ihan ohimennen laatu outletin kautta ihmetelemässä tarjontaa. No tarjontaa olikin siinä määrin että kaikki sen ja sen merkkiset rintaliivit 3€!! Pieni epäusko ja pakko tarkistaa myyjältä että onko oikeesti näin. No niin oli ja neljät lähti matkaan! :) Ihan loistojuttu!! Ja kerrsnkin oli rintaliivien osto kivaa ja mukavaa eikä sitä ainaista tuskailua kun mikään ei sovi eikä mikään malli käy! :)

      • Mä vaan

        Niin kai se on, että pitää olla kärsivällinen.. Kiva, että löysit liivejä noin halvalla. Niihin tosiaan uppoaa lisäksi jokunen euro, kun eipä niillä vanhoilla mitään tee. Itellä muutenkin vielä koko ja malli hieman hakusessa, ehkä johtuu myös siitä, etteivät tissit ole vielä täysin muotoutuneet.


    • Heippa!

      Kärsivällisyys tosiaan olis poikaa, mistähän sitä saisi ;D

      Mä en tiedä, mikä "vika" mulla on silmissä, kun peilistä katsoessa rinnat näyttävät ihan kelvollisilta, mutta kun otan niistä peilin kautta valokuvan, niin kuvissa ne näyttää aivan kauheilta, sen eriparisuutensa suhteen! :O Näenkö mä väärin? Valokuvahan ei tunnetusti valehtele...

      Oikea rinta tosiaan on kolmiomaisempi ja nänni ehkä puol senttiä alempana. Alkuun tuntui, että eihän toi mitään... nyt asia häiritsee enemmän.

      Mä luulen, että multa on vihdoinkin turvotukset lähteneet, koska nyt alkaa rinnat olla aika pehmeät ja koko on pienentynyt vielä ekasta jälkitarkastuksesta jkv. Vaikea uskoa, että näissä enää olis turvotusta. Rintaliivejä en oo ite ehtinyt vielä ostamaan, mutta musta tuntuu, että se Lindexin 70D tulee oleen ihan ok koko. Kävin nimittäin jälkitarkastuksen jälkeen kokeilemassa liivejä ja sillon 70DD oli osassa liivejä ok, osassa meni 70D. Nyt turvotusten hävittyä, uskoisin että se D-kuppi olis ok. Mut edelleen meen noilla urheiluliiveillä, kiirettä en oo pitänyt kaariliivien kimppuun.

      Jooh, odottelu siis jatkuu. Plääh!

    • Lattunen

      Hei.
      Olin tuossa vajaa kaksi viikkoa sitten rinnansuurennuksessa(vain toiseen laitettin silikoni kun oli niin paljon pienempi),ja mulle laitettiin lihaksen päälle anatominen Allergan ST-410 LF 150g.Kävin kunnalllisella puolella ja kirurgi tuli toiselta paikkakunnalta,sain todella huonot hoito-ohjeet lekurista ja nyt sitten toivoisin et joku jolla kokemusta lihaksen päälle laitosta neuvoisi.

      Mulle neuvottiin et kuukausi pitäs pitää tukevia liivejä jossa ei ole kaaritukia ja kaks viikko pitää tukivyötä tuossa rintojen päällä,mutta kun olen paljon lueskellut noilta plastiikkakirurgisien sairaaloiden sivuja niin siellä on ollut aika ristiriitaista tietoa.Joissakin sanottu et tukivyö vain silloin jos lihaksen alla. Tästä tukivyöstä haluisin tietää et pitääkö sitä piettää ja kuinka kauan jos pitää,ja koko ajan vai vain öisin jne.

      Sitten,kuinka kauan suunilleen menee että rinta alkaa pehmenemään ja tuntumaan omalta,vai tuntuuko koskaan omalta??Kuinka kauan menee et laskeutuu normaalille korkeudelle?Koska voin alkaa pitämään tavallisia rintaliivejä?
      Tikit multa poistettiin tänään.Haava kuulemma todella hyvin parantunut ja oikiastaan huomaamaton.

      Kiitokset etukäteen

    • Hei Lattunen!

      Tervetuloa joukkoon... Mulla oli sellainen panta käytössä ekan leikkauksen jälkeen ja silloin implantit oli kokonaan lihaksen alla. Nyt jälkimmäisessä leikkauksessa implantit laitettiin osittain lihaksen alle ja kun kysyin Asko Salmelta, kannattaisiko pantaa käyttää, hän tuhahti, että koko panta on vanhanaikaista huuhaata. En sitten tiedä, tarkoittiko hän pannan olleen huuhaata niissä tapauksissa, joissa implantti on lihaksen alla, vai ylipäätään kaikissa tapauksissa. Mutta hän ei suositellut mua käyttämään pantaa, pelkät tukevat rintaliivit riittivät.

      Tukivyötä piti pitää ekan leikkauksen jälkeen 24/7 ja se oli aika tuskaa. :( Ainakin mulla se kiristi ikävästi. Nyt kun vertaan näihin pelkkiin tukiliiveihin, niin näiden kanssa on paljon helpompaa olla.

      Kun implantti on kokonaan lihaksen päällä, niin sen pitäisi pehmetä ja laskeutua aika nopeasti verrattuna lihaksen alla oleviin. Jos oikein muistan, niin jo parin viikon kohdalla alkaa rinnan pehmeys olla sitä luokkaa, mitä tulee olemaan (korjatkaa te, joilla on kokonaan lihaksen päällä, jos muistankin väärin). Implanttirinta ei tunnu koskaan samalta kuin luomurinta, mutta omalta se alkaa tuntua parin kuukauden kuluttua (=et enää jatkuvasti huomaa että sinulla on implantti, se "sulautuu" osaksi sinua) ja implantin omaksi muuttuminen lisääntyy mitä kauemmin se sinulla on. Mutta luomua siitä ei koskaan tule.

      Tavallisia kaariliivejä mulle suositeltiin vasta n. 3kk kohdalla leikkauksesta, mutta käytin kyllä satunnaisesti aikaisemminkin (eihän sitä juhliin voinut mennä urheiluliiveissä). Jos arpi on paksu/punainen (mitä sulla vissiin ei ole) niin silloin jopa 6kk kannattaa käyttää kaarituettomia liivejä.

      Tsemppiä toipumiseen!

    • Lattunen

      SuurKiitokset tiedoista Ex-lauta =)

      Mie olen pitäny tuota tykivyötä/pantaa ensin koko ajan,mutta se aiheutti aika lailla kipuja kumpaankin rintaan niin nyt olen pitänyt sitä vain öisin,ja mitä mulle neuvottiin niin kuulemma kaksi viikkoa sitä pitäis piettää(fysioterapeutin neuvo,joka ei edes tiennyt naisten kuppikokoja =D),torstaina täyttyy tuo kaksi viikkoa,joten uskallanko jättää sen pois sillon jo vai jo ehkä aikaisemmin?
      Kävin ostamassa itelle Triumphin urheiluliivit(vaativaan liikuntaan esim.nyrkkeilu jne),enemmän sellaset topin malliset joita olen nyt pitänyt ja on todella tukevan tuntuiset,ei tarvi portaissakaan pelätä että pääsee rinnat hölskymään.Mun mitättömissä potilasohjeissa neuvottiin et urheiluliivejä pitäs piettää ensimmäinen kuukausi yötäpäivää,muuta siin ei sitten oikeestaan ollukkaan ohjeita =D

      Mullon aika hyvin tuo rinta kainalonpuolelta pehmentynyt mutta viel on toi sisempi puoli aika kovan tuntunen.Ja rinnan alaosa on vielä tunnoton.
      Toivottavasti tottuisin nopiaa tuohon silikonin olemassa oloon,jotenki tuntuu niin paljon,ihan sama mitä tekee.

      Tänään tosiaan poistatin tikit,ja kuulemma todella siistin näköinen leikkaushaava,ei ollut erittänyt mitään eikä punoita,ja hoitaja viel sano ettei kannate sitä nyt millään haavalapulla peittää et saa ilmaa mahdollisimman paljon.

      Lisäkokemuksia olisi myös kiva kuulla =)

      • juupajoopa

        Eipä taida nuo julkisen puolen lääkärit oikeen seurata tätä päivää... Tukivyö on kaikin puolin vanhanaikainen , eikä sitä käytetä varsinkaan silloin, kun implantit on lihaksen päällä...huoh. Fysioterapeuttiko sulle tollasta neuvo...?

        Niin ja ei ne rinnat kyllä vielä parissa viikossa pehmene, pari kuukautta enempikin menee.


      • Melkein viisi vuotta
        juupajoopa kirjoitti:

        Eipä taida nuo julkisen puolen lääkärit oikeen seurata tätä päivää... Tukivyö on kaikin puolin vanhanaikainen , eikä sitä käytetä varsinkaan silloin, kun implantit on lihaksen päällä...huoh. Fysioterapeuttiko sulle tollasta neuvo...?

        Niin ja ei ne rinnat kyllä vielä parissa viikossa pehmene, pari kuukautta enempikin menee.

        Tietokoneen kuvahakemistoani selatessa osuin noihin vanhoihin rintakuviini. Vielä puolen vuoden kuluttua rintani oli ollut näköjään turvoksissa kun näytti melkoisen palloilta nykypäivään nähden. Pitää varmaankin täydentää hakemistoa viisvuotiskuvilla kun se päivä tulee.


    • suurenneltu

      Lattunen, miten sä onnistuit julkiselta silikonit saamaan? Ja mistä?

    • Lattunen

      Mullon syntymästä asti ollu toinen rinta todella paljon pienempi,eli synnynnäinen epämuodostuma(Polans Syndrome) niin sen takia julkisella puolella sain.

    • ex -lauta

      Heippa!

      Mitenkäs muiden toipumiset etenee? Mulla on rinnat pehmenneet oikein mukavasti, nyt oon varma että turvotukset on poissa. Lisäksi oon alkanut nukkua kyljelläni ja viime yön jälkeen heräsin yllättyneenä siihen, että olin nukkunut jopa mahallani! :O Mä oon edelleen käyttänyt urheiluliivejä 24/7 (melkein), vaikka AS sanoi, ettei enää ole ihan niin tiukka linja tarpeen. Esim. yöllä vois olla jo ilman liivejä. Mä oon koittanu parina yönä olla ilman liivejä ja sillon rintoja on alkanut sattua (etenkin jos oon nukkunu kyljelläni), joten liivit päällä on helpompi olla. Ne tukee rinnat hyvin ja kun liiveihin kerran on ehtinyt jo tottua, niin mikäs tuossa on niitä käytellessä... Vaikka tietty jossain vaiheessa olis kiva päästä niistä eroonkin.

      Arpiin oon laittanut Mepiform-silikonilaastaria, kun toivon että se tekisi arvet huomaamattomiksi ja vaaleiksi. Toistaiseksi arvet kyllä on vielä aika punoittavat, mutta mitäs muuta ne tässä vaiheessa vois olla... vasta viisi viikkoa leikkauksesta. Missäköhän vaiheessa ne arvet muuttuu sellasiksi vaaleiksi (jos muuttuvat)? Mietin vain, että täytyykö tota teippiä tosiaan käyttää se 6kk, eli sinne maalis-huhtikuulle asti mun tapauksessa. Ei oikein houkuta, mutta toisaalta jos se auttaa, niin mitäpä sitä ei tekisi siistien arpien eteen.

      Joko "mä vaan" oot käynyt ekassa jälkitarkastuksessa? Kysyitkö Askolta sitä, miksi laitettiin implantit kokonaan lihaksen alle? Sanoiko hän sulle mitään rintojen kolmiomaisuudesta ja siitä, koska se muoto pyöristyy?

      Oliko sulla Agarena ne implantit nyt ne Mentorin pyöreät korkeaprofiiliset ja I cohesivet? Onko ne tuntuneet pehmeiltä? Mähän mietin jossain vaiheessa, että olisko pitänyt kysyä niitä Viron puolelta, mutta kun päädyin lopulta Askolle, niin valitsin sit anatomiset Natrellet. Jäi vähän mietityttämään, että millanen se pehmeysero sit lopulta mahtaa olla (ja tietty muutenkin, että mikä on ero lopputuloksessa jos tehty leikkaus anatomisella vs. pyöreällä implantilla). Noh, mitäpä nää mietinnät enää... mutta silti mua vielä kiinnostaa tietää. :)

    • Selma29

      Hei ex-lauta! Mä oon menossa just vastaavaan leikkaukseen missä olit, eli lihaksen alta poistetaan 260 cc pyöreät high profile implantit jotka ovat liian ylhäällä ja lihaksen päälle tai osittain alle laitetaan vähän isompaa. Kuinka kipeä sä olit ton leikkauksen jälkeen? Mulla on puoltoista vuotias lapsi ja vähän mietityttää miten sen kanssa sitten pärjää...

    • ex -lauta

      Hei Selma!

      Tervetuloa joukkoon! Mä olin kuvitellut, että olisin ollut paljon kipeämpi ton tokan leikkauksen jälkeen, kuin mitä oikeesti sit olinkaan. En tiedä, oliko syynä se, että SairaalaKL käyttää edelleen niitä dreenejä, jotka poistetaan vasta seuraavana päivänä ja ylimääräinen veri ei vuodakaan kudoksiin (aiheuttaen turvotusta ja mustelmaa) vaan menee laskuputkia pitkin säiliöihin. Tässä uudessa leikkauksessa mulle ei jäänyt juuri lainkaan mustelmia, vaikka ekan jälkeen oli kyljet ja rinnanaluset mustelmilla ja turvoksissa toooosi pitkään. Joten se saattoi olla syy vähäisiin kipuihin. Kipulääkkeitä tarvitsin tän uuden leikkauksen jälkeen vähemmän, kun ekalla kerralla.

      Voihan sekin tietty olla yks vaihtoehto, että jos implantti laitetaan vain osittain lihaksen alle, ja siellä on jo valmiiksi tehtynä se implanttitasku, niin ei tarvitse repiä mitään uutta taskua lisää. Mene ja tiedä? Jos sulle laitetaan lihaksen päälle, niin sitten varmaan kipua ei tuu oleen paljoakaan, eikä tarvi murehtia sitä käsienkäyttöäkään niin paljoa. (Tekstistäsi voisin olettaa, että sulle laitetaan taas pyöreä implantti?) Anatomisten kanssa saa olla tarkkana aika pitkään, kun on se pyörähtämisvaara ekojen viikkojen aikana. Mutta pyöreiden kanssa ei tarvi murehtia sitäkään...Kärsiikö kysyä mihin olet menossa leikkaukseen ja minkä kokoiset sulle tulee ne uudet? Ja mitkä on sun omat mitat? Mulla mitat 159cm/50kg ja 225cc oli ne vanhat implantit. Uudet, ja nyt näyttäis sitlä että just sopivan kokoiset, on nää Natrellen 375cc pisaraimplantit.

      Tsemppiä leikkaukseen ja 1,5v lapsen hoitoon. Mulla myös nuorin tota ikää ja kyllähän hänen kanssaan on saanut vähän varovainen olla...

    • Semla29

      Mulla mitat on 168cm ja 55kg. Asko Salmelle myös menossa, vasta ollaan sähköpostiteltu joten en ole vielä varma millaista laitetaan. Pyöreät high profilet luultavasti, mulla on tubulaariset rinnat (eli ketunnenät) ja noilla vissiin sitä pyöreyttä saa parhaiten. Rintakehä on aika kapea, tän hetkinen kuppikoko 70d tai 70dd. (omaan silmään näyttää kyllä koon puolesta enemmän b:ltä) Leikkausta suunnittelin joulun alle, mutta imetän vieläkin ja pitäisi tuo mukula sitten alkaa pika pikaa vierottamaan... Muuten ei olisi hoppua, mutta imeisesti toinen implantti on kapseloitunut ja välillä aika kipeä.

      Mä olen jo 9 vuotta kärvistellyt näissä rinnoissa, näkö on justiinsa kuin kuvissa joita ex-lauta laitoit omistas ennen, eli implantti liian korkealla. Tuliko sulla niiden vanhojen poistosta tuntemuksia? Mietityttää pitääkö lihasta avata yhtä paljon kuin silloin kun implantti laitettiin.

      • Selma29

        Niin joo, ja uutta impalnttia ajattelin jotain 300cc tai.. hmm, en mä tiedä. Ois kyllä kiva nähdä miltä noi sun näyttää, koska toi ennen kuva oli hyvin lähellä mun tilannetta. Ja olet kuitenkin pikkuisempi kuin minä, niin pitäisikö minunkin suunnitella sitten vähän suurempaa implanttia...


    • 15.7

      Mulle laitettiin kokonaan lihaksen alle allegran st-410 mf 225g ja liiveissä käytän kokoa 70c-dd valmistajasta riippuen. Mun mitat on 156&42. Näin jälkikäteen olisin toivonut hiukan suurempaa lopputulosta..

      • suhteellista..

        15.7. kuulostat kuitenkin melko uhkealta pituuteesi ja painoosi nähden


    • Lattunen

      Heipä hei kaikille taas.

      Täällä hieman onkelmaa...Juuri kun luulin et kaikki on hyvin ja parantuminen sujuu niin eilen alkoi dreenin reijästä valumaan ihan hulluna vanhaa verta,lekurissa sanoivat et hyvä jos tulee ulos,itellä vaan aika epätoivonen olo tällä hetkellä.

      Mulla oli dreeni paikallaan to-la ja nyt sitten tulee vanhaa verta ulos.Onko kellekkään muulle näin käynyt?
      Ja jos on niin kuinka kauan aikaa vuotanu?

    • ihaveboobs

      Heipä hei!
      Ajattelin kans kirjooteella pitkästä aikaa :)

      Mulla leikkauksesta 2kk 1vk ja alkaa oleen jo hyvin pehmenneet.
      Ja laskeutunutkin on tosi hyvin.
      Mulle laitto JT 375cc high profilet lihaksen päälle.
      Joku täällä mietiskeli noita kovuuksia ja itsekin miettiny että itselä on coh1 että kuinkahan "kovat" mahtaa olla esim coh2 kun tää ykkönenkin tuntuu selällään maatessa aika koppuralta :/ mut tälläin normaalisti liiveissä ovat tosi pehmeet.
      (ainakin mun mielestä tuli yllätyksenä että ovat näinkin pehmeet)

      Oon käyttäny cica-care voidetta arpiin ja voin kertoo etten ainakaan vielä ole huomannut mitään eroa :/
      Olisko toi Mepiform parempi vaihtoehto?

      • Hei ihaveboobs! Kiva kuulla susta...

        En tiedä tosta cica-caresta, käytin sitä kelo-cote voidetta edellisten implanttien kanssa välillä (enimmäkseen kuitenkin Mepiformia) ja mun mielestä voiteessa oli huono puoli se, että se hankautui aina pois vaatteisiin. Ei se pysy ollenkaan niin hyvin, kuin esim. se Mepiform silikonilevy. Samaa levyä voi käyttää useamman päivän. Mä oon nyt tehnyt niin, että otan levyn pois aina suihkun ajaksi ja rasvaan arpea päivittäin annan arville pienen ilmakylvyn (n. 30min päivittäin) ja sen jälkeen laitan Mepiformit takaisin. Arvet on tosi ohuet viivat, joskin punaiset edelleen. Mutta ne eivät tässä vaiheessa mitenkään voisi ollakaan vaaleammat (nyt reilu 5vk leikkauksesta) ja vajaan 2vk käyttänyt Mepiformia.

        Arpien kanssa kärsivällisyys on poikaa! Tietty myös oma arvenmuodostustaipumus ratkaisee paljon. Edellinen plastiikkakirurgini sanoi, että arvenmuodostus on vilkkaimmillaan vasta 2-3kk leikkauksesta, eli sullakin se on vasta nyt voimakkaimmillaan. Ei kannata odottaa ihmeitä miltään tuotteelta tässä vaiheessa. Kärsivällinen hoito ja hankauksen välttäminen, siinäpä ne avainasiat.

        :) Tsemppiä!


      • ihaveboobs
        ex-lauta kirjoitti:

        Hei ihaveboobs! Kiva kuulla susta...

        En tiedä tosta cica-caresta, käytin sitä kelo-cote voidetta edellisten implanttien kanssa välillä (enimmäkseen kuitenkin Mepiformia) ja mun mielestä voiteessa oli huono puoli se, että se hankautui aina pois vaatteisiin. Ei se pysy ollenkaan niin hyvin, kuin esim. se Mepiform silikonilevy. Samaa levyä voi käyttää useamman päivän. Mä oon nyt tehnyt niin, että otan levyn pois aina suihkun ajaksi ja rasvaan arpea päivittäin annan arville pienen ilmakylvyn (n. 30min päivittäin) ja sen jälkeen laitan Mepiformit takaisin. Arvet on tosi ohuet viivat, joskin punaiset edelleen. Mutta ne eivät tässä vaiheessa mitenkään voisi ollakaan vaaleammat (nyt reilu 5vk leikkauksesta) ja vajaan 2vk käyttänyt Mepiformia.

        Arpien kanssa kärsivällisyys on poikaa! Tietty myös oma arvenmuodostustaipumus ratkaisee paljon. Edellinen plastiikkakirurgini sanoi, että arvenmuodostus on vilkkaimmillaan vasta 2-3kk leikkauksesta, eli sullakin se on vasta nyt voimakkaimmillaan. Ei kannata odottaa ihmeitä miltään tuotteelta tässä vaiheessa. Kärsivällinen hoito ja hankauksen välttäminen, siinäpä ne avainasiat.

        :) Tsemppiä!

        eiku niin sitä kelo-cotee mä tarkotinkin :D voi tyhmä minä... :)


    • Hei taas!

      Selma: mulle ei tullut poistosta mitään tuntemuksia, mutta mulla vanhat implantit oli ehtinyt olla sen 3kk paikallaan. Vähän eri tilanne... Ja jos sulla jo kapselia, niin sittenkin voi olla eri juttu. En tiedä miltä kapselinpoisto tuntuu (siis jälkeenpäin). Pyöreä ja pisaraimplantti on vähän eri asia, kokoja ei ehkä voi ihan suoraan verrata. Etenkin toi FF malli on korkea ja leviää ihon alla ylös kohti solisluuta ja kainalokuoppaa. Koko 375cc silikonikakku ei siis oo siinä tissin kohdalla. Pyöreä implantti jättää yläosaa ihon alla enemmän tyhjäksi, mutta toisaalta sulle sopii varmasti paremmin, kun rinnoissa on kerran tubulaarisuutta. Juttele Askon kanssa koosta ja hän varmaan osaa antaa kasvotusten hyvän kokoarvion. Kysy ihan reilusti vain, että mikä hänen mielestään on suurin implanttikoko, mitä sulle vois laittaa siten, että lopputulos olis vielä luonnollinen. Silloin saat vähän perspektiiviä, että missä implanttien kokohaarukassa pyöritään. Voihan olla, että Asko ehdottaa jotain pienempää kokoa, mutta sulla on kuitenkin mahdollisuus valita halutessas isompi... Tai sitten käy toisin päin. Sä meet ajatellen tota n. 300cc ja Asko ehdottaa heti kättelyssä jotain isompaa. :) Olet kuitenkin ihan osaavissa käsissä, joten ei hätää!

      15.7: lyhyt kommentti tosta implanttikoosta vs. liivikoko... Kannattaa muistaa että se mitä liivikoko on silkkareiden kanssa, ei vastaa ihan yks yhteen todellisuutta. Mullakin oli niitten pikkuimplanttien kanssa liivit valmistajasta riippuen tota 70C-70D kokoa, mutta rinnat näytti B-kupilta. Ymmärrän siis, miksi olisit toivonut isompaa lopputulosta. Saako udella, missä kävit implanttisi ottamassa?

      Lattunen: mulla dreeni oli vain vajaan vuorokauden ja reijät rupeutui/arpeutuivat melkein heti. Onko veri ihan juoksevaa vai jotain möykkyistä ja limaista? Onko rinta muuten normaalin tuntuinen (ei kuumota, ole turvonnut lisää, alkanut punoittaa tms)? Jos alkaa pahasti epäilyttää, niin kai sä voit käydä vielä uudestaan näyttämässä sitä rintaa siellä plastiikkakirurgian polilla? Toivottavasti kaikki on nyt kuitenkin hyvin!!! Tsemppiä kovasti!

    • Lattunen

      Hei ihaveboobs.

      Kävin tänään toistamiseen lekurissa ja toinenkin lääkäri sanoi että hyvä vain kun vanha veri tulee ulos. Se on sellaista juoksevaa,mutta ihan tumman ruskiaa,kuulemma juurikin yli viikon vanhaa vetrta.Ensin kuulemma hyytyy ja reilu viikon päästä muuttuu juoksevaksi uudestaan.

      Nyt käskettiin viikonlopun ajan seurailla ja jos vuotoa vielä maanantaina niin uudestaan lekuriin,paitsi jos esim.kuume nousee tai vuoto muuttuu märkämäiseksi niin sitten heti.

      Rinta ei punota,ei ole arka ja pehmennyt aika hyvin.Nyt eilen kun alkoi vuotamaan toi dreenin reikä niin tunne nyt kuin paine olisi lähtenyt rinnasta.

      Nyt ei siis muu auta ku kattella ja tunnustella tilannetta.

      Täällä kemissä ei erikseen ole tuota plastiikkakirurgista polia,vaan pitää käydä kunnallisessa,missä mulle toi implantaatio tehtiinkin.Plastiikkakirurgi tuli Oulusta Kemiin leikkaamaan minut.

    • Lattunen

      Olen alkanut miettimään että pidänköhän oikean laisia liivejä nyt parantumisen aikana,minut leikattu 2viikkoa sitten.

      Mullon tällähetkellä Triumphin Crosspower top (linkissä kuva) http://www.triumph.com/fi/fi/977.html.
      Olisi kiva tietää minkälaisia liivejä te pidätte? Kannattaisiko minun vaihtaa toisenlaisiin liiveihin?

      • Kunnon liivit

        Minä käytin urheiluliivejä joissa oli kunnolliset muotoon ommellut kokokupit. Ajattelin että ne pitävät implantit täsmälleen oikeassa kohdassa ja asennossa. Toppityyppiset eivät pysty mielestäni pitämään implantteja paikallaan yläsuunnassa. Tähän tarkoitukseen käytettiin joskus erillistä pantaa painamaan rintoja alaspäin. Tuosta linkin kuvasta voisi päätellä että nuo kertomasi rintaliivit olisivat enemmänkin toppimalliset vaikkakin ilmeisesti tukevat ainakin alapuolelta.


    • Lattunen

      Olen joutunut tän ensimmäisen kaks viikkoa pitämään sitä pantaa tuossa rintojen yläpuolella öisin,yöllä ollut erinmalliset liivitkin päällä.Päivisin olen näitä toppimallin liivejä pitänyt.
      Ja vihdoinki on lupa olla ilman sitä pantaa,aiheutti aika lailla kivun tunnetta...

      Muidenkin mielipiteitä kyseiseen asiaan haluaisin kuulla =)

    • 70G + 800cc = 70M

      Heippa,

      Mulla on nyt leikkauksesta aikaa 3kk, eli olen vihdoin vapaa käyttämään muitakin kuin urheiluliivejä! Jee!! Tai no, kun ei ole muita sopivan kokoisia, jotka tuntuisivat mukavilta, niin niillä urheiluliiveillä mennään edelleen :D Olen tähän mennessä ollut kahdesti liikkeellä kaarituetuissa liiveissä ja kerran ilman liivejä. Tuo liivitön kokemus oli kyllä kaariliivejä huomattavasti mukavampi!

      Mulla on käytössä Freyan Active Soft Cup Sports Bra. Moiden kokoluokitukset siis brittimitoituksella. Ihan tarpeeksi isoa ei löytynyt, mutta ovatpa olleet napakat ja tukevat ;) Jo ennen operaatiota etsin tukevia urheiluliivejä ja nuo tuntuivat parhailta silloin luomujen kanssa ja ovat olleet mahtavat tähän toipumiseenkin. Kupin muotokin on ihan kaunis, eli ei vaatteiden alta paista heti kaikille, että on urheiluliivit päällä.

      @ ihaveboobs: Mulla on tuo coh2, eikä nämä nyt niin kamalan kovilta tunnu. Toki implantin kanssa rinta on selvästi napakampi kuin luomuna, mutta kun mulla on tuota omaa kudosta tuossa implantin päällä jonkin verran, niin rinnat tuntuvat ihanan pehmeiltä. Tuo napakkuus näkyy lähinnä lisääntyneenä projektiona, eli rinnat ei lässähdä ilman liivejäkään lättänäksi rintakehää vasten, kuten tekivät luomuna - vaikka siis riippuvuutta näissä on edelleen.

      Tulipa nyt mieleeni kysyä, onko kellään vähän pidempään implanttien kanssa eläneellä kokemusta seuraavasta: Mulla kun tuntuu nuo rinnat kipeytyvän aina menkkojen jälkeen, no joo, kahdet olleet operaation jälkeen mutta kuitenkin. Muuten rinnat on ihan oireettomat, mitä nyt joskus satunnaisesti pientä paineen tunnetta, mikä voi hyvinkin johtua näistä aavistuksen väärän kokoisista liiveistä, mutta menkkojen jälkeen nännien seudulta vihloo hetkittäin ja rintojen reunoilla on sellaista repivää tunnetta, kuin implanttitasku hakisi muotoaan. Onko muilla kokemuksia vastaavasta? Ja kauanko tällaista on ollut, siis mikäli on ollut?

      ps. Mulla siis 800cc pöyreät korkeaporfiiliset silikoni-implantit kokonaan lihaksen päällä, eli tilanne toki aika erilainen kuin monella muulla. :)

    • Agarena

      Heippa taas!

      Ja mukava saada taas uusia "jäseniä" Lattunen ja Selma29! :) Kuulosti hurjalta Lattunen tuo sinun verenvuoto, kaikki on nyt toivottavasti ok!?

      Kyselit noista liiveistä, itsellä tukiliivit ovat Shock Absorber merkkiset. Ihan hyviltä ovat tuntuneet, tosin otin ne vertaamatta edes muihin. Oli jotenkin vaikea tukea kokeilla entisiin rintoihin, kun ei oikein ollut mitään mitä tukea ja piti tietysti suuremmat ostaa mitkä sen hetkiset rinnat olivat. Mainostettiin niitä kuitenkin hyvin tukevina liiveinä ja mielestäni ihan hyviltä ovat tuntuneet. Tuli jo yhdet kaarituellisetkin ostettua parisen viikkoa sitten juhlia varten. Otin C-kupin ja ostaessa oli hieman napakat. Ajattelin, että koko voi vielä muuttua mutta ainakin vielä tuntuu, että olisi ehkä se D ollut osuvampi koko. Saa nyt nähdä jäävätkö ne sitten pieniksi vai laskeeko koko vielä niihin liiveihin riittävästi. Harmittaa kun sitten Triumphit menin ostaa... Noilla kaksilla olen tässä yrittänyt vielä sinnitellä. Lähinnä käytän noita urheiluliivejä, mutta pesujen välissä sitten kaarituellisia. Muuten en ole ajatellut pitää vielä kiirettä liivien ostossa, tosiaan kun ei tiedä kuinka tuo etumus tuosta vielä muuttuu. Hassua on se, että en ole raaskinut heittää vielä vanhoja liivejä pois. En ole ehkä uskaltanut. Vähän sama, kun painoa tippui, en voinut pistää isoksi jääneitä vaatteita pois. Ajattelin, että jos joku päivä lihonkin takaisin... Onneksi niin ei ole päässyt käymään, mutta tuntuu että vähän sama pelko näissä tisseissä. Jos heitän liivit pois, niin jotain pian sattuu ja implantit joudutaan ottamaan pois, tms... Älytöntä, tiedän, mutta minkäs omalle hölmölle päälleen tekee. Kai se pitäisi jo pikkuhiljaa uskoa, että mulla nyt on ne tissit eivätkä tuosta mihinkään karkaa! ;D

      Ex-lauta: Mulla tosiaan nuo Mentorit pyöreät high profilet ja cohesive I. Tuo pehmeys olikin yksi asia miksi suosittelivat pyöreää mallia, mutta vielä kyllä tuntuu itselläni aika napakalta. Tai jos esim. vertaa kaksiin silikoirintoihin mitä olen päässyt kokeilemaan, niin huomattavasti kovemmat ovat, vaikka itselläni on näitä toisia pehmeämpi implantti. Luulen kuitenkin, että siihen pehmeyteen vaikuttaa enemmän se oma rintakudoksen määrä. En sitten tiedä miten esim. Natrellen anatominen poikkeaa tästä omastani, on näillä implanttimerkeilläkin omat kovuuseronsa. Eli, vaikka mulla on onkin Mentorin pehmein malli, on pehmein jollain toisella merkillä sitäkin pehmeämpi. Nyt en kyllä muista merkkiä...

      70G 800cc = 70M: Kaverini kertoi, että hänellä aristaa rinnat, kun menkat ovat tuloillaan. Tosin, oiskohan hänellä näin mahdollisti myös ilman implantteja? Mene ja tiedä...

      Ihanaa, kun saan jo nostella vauvaani! Minulle tosiaan annettiin aika tiukat ohjeet (se alle kilon paino kuukauteen), mutta luulenpa että se johtui siitä, kun heillä ollut jotain ikävämpiä tapauksia. Jouduttu ihan uusintaleikkaukseen, koska ei ole yksinkertaisesti annettu rintojen kunnolla toipua... Ajattelin sitten, että mieluummin otan toipumisajan vaikka liiankin varovasti, ja onhan tuo mies ollut tuossa tekemässä raskaammat hommat.

      Niin ja arpien hoidosta. Itse olen käyttänyt Kelo-cote rasvaa, mutta pitäisköhän tuota mepiformia kokeilla. Tosin, esim. illalla kun laitan rasvaa, ei se varmaan siitä lähde ihan heti pois, kun en käytä enää öisin liivejä. Aamusta taas annan rasvan kuivua ennen liivien laittoa, mutta hankaahan ne varmasti päivän aikana jonkin verran...

    • Lattunen

      Kertokaas,uskaltaisinko yhden illan pitää ihan tavallisia liivejä kun ihmisten ilmoille menossa?? =)
      Minut kaksi viikkoa sitten leikattu

    • Vasilisa

      Lattunen!

      Voisitko kertoa vähän lisää tuosta operaatiostasi - tai siis lähinnä kiinnostaa tuo sun iplantin koko ja lähtötilanne lopputulos..?

      Muille ketjulaisille "ongelmani" onkin jo tuttu, mutta olen siis aiemmin jo täällä keskustellut, koska mietin siis otanko implantteja vai en.
      Olen menossa julkiselle puolelle rintojen korjaukseen rintojen voimakkaan eriparisuuden takia.
      Minulle tehdään mastopeksia jossa rinnat leikataan samankokoisiksi - lisäksi jos haluan, minulle laitetaan implantit, lisäämään rintojen projektiota. Suunnitteilla olisi siis tod.näk. koko 125g.

      Mietin, kun sinulle on laitettu melkein sama koko, että miltä se rinnassa vaikuttaa? Moni täällä on kauhistellut pieniä implantteja ja ollut sitä mieltä että olisi hullua laittaa tuo 125, niin olen sitten alkanut miettiä että kuinka se sinne rintaan "istuu"? ..kirurgi tuota kyllä ehdotti, joten tuntuu kyllä että pakko kai se on leikkaavaan lääkäriin luottaa..??
      Ja millainen lähtötilanne sulla on ollu, siis minkä kokoiset rinnat/rinta?
      Oliko se sun implantti anatominen?
      Minkä verran sulla kasvoi rinnan koko tuolla 150g:lla?

      Kaikki tieto mitä viitsit kirjotella ois pelkkää plussaa mulle - kiitos jo etukäteen vastauksista! :)

    • Lattunen

      Alunperin toinen rintani oli paljon toista pienempi. (isompi c-kuppi, pieni ollut pieni b/iso a)
      Minulle laitettiin allergan 150g anatominen implantti toiseen rintaan, rintalihaksen päälle, jotta rinnoista tuli saman kokoiset. (toinen rinta imetyksen jäljiltä) Toiseen rintaan ei siis tehty mitään.

      Onhan proteesi vielä "ei osa minua", mutta joka päivä alkaa tuntua enemmän luonnolliselta. Aluksi rinta oli kova ja pinkeä, mutta kun iho alkoi antamaan periksi, rinta pehmeni todella nopeasti, alkaa pikkuhiljaa olla oikean rinnan tuntuinen.

      Nyt rinnat ovat lähestulkoon saman kokoiset ja olen tyytyväinen tyttöihin, vaikka toinen onkin imetetty luomu :)

      Mielestäni järkevintä olisi laitattaa proteesi vain toiseen rintaan, jos olet muuten tyytyväinen jo olemassa olevaan rintaasi.
      Minulle ei edes ehdotettu mitään kokoja, vaan kirurgi katsoi itse leikkaustilanteessa sopivan koon.

    • Vasilisa

      Hei!

      Kiitti super nopsasta vastauksesta! :)

      Mulla on semmonen juttu että mun rinnat on imetysten jäljiltä roikkuvat tyhjät pussit, lisäksi tuo isompi rinta on "epätyypillisen muotoinen - putkilomainen" (näin siis kirurgi sanoi, itsekin kyllä oon aina tajunnu että siinä on jotain hassua, että ei oo ihan tavallinen).
      Kokoeroa on sen verran että pienempi on n. B-kuppi ja isompi D tai DD (vähän vaikea arvioida, koska tavallisia rintaliivejä en ole vuosiin voinut käyttää). Tuo isompi rinta roikkuu todella alhaalla pitkin vatsaa. Rinnan kärki on ainaki 3cm alempana kun pienemmällä. Niin, ja nännithän toki on aivan venyneet ja hassun muotoiset.
      (vitsi mun tissit kuullostaa kyllä toooosi ihanilta! :D )
      Joten mun rinnoille siis ehdottomasti tehdään muutenki korjausta.

      Luulen muuten ite asiassa että mut saattaapi leikata samainen kirurgi kun sut..? Täällä Oulussa asustelen. Luulisin että sama henkilö saattais olla kyseessä.

      Ja tosiaan tuosta koosta oli vaan siksi jo puhetta kirurgin kanssa, koska kyselin häneltä sillon että mikä koko mulle tulis (yritin kysellä kaikkea mahdollista, että osaisin tehdä päätökseni paremmin). Hän siis sanoi, että todennäköisesti tuo 125g. Toki varmaan siinä leikkauksessa sitten katsoittais se oikea koko lopulta.

      Sitä mää mietin, että onko nuo pienemmät implantit minkä kokoisia leveydeltään? Osaatko sanoa? Siis että onko esim 150g paljon "kapeampi" kuin vaikka 275g?
      Kun mun tissit on muutenki aika kaukana toisistaan..
      Joku jossain oli sitä mieltä että nuo 125g implantit olisi kuin kaksi kananmunaa rintakehällä...? Aika raju väite.
      Tuntuu että miksi niitä laitettais jos ne siltä näyttäis...??
      Sai mut kuiteski miettimään asiaa vielä skeptisemmin.
      Niin jos osaat yhtään kuvailla kuinka laajalla alueella se implantti tuntuu siellä rinnassa olevan? :)

      Kuukausi-pari mulla ois vielä aikaa miettiä, kumman valinnan teen. Uskallanko ottaa ne implantit vai mennäänkö ihan sillä matskulla mitä iteltä löytyy..

    • Selma29

      Agarena; onko sulla missä implantit, lihaksen alla, päällä, osittain?

      Huh, jos tulee joku kuukauden vauvan nostokielto, mä oon käytännössä yksinhuoltaja kun mies on paljon reissuhommissa ja loppuajan tekee remonttia. En mitenkään pystyis olemaan nostelematta lasta :(

      Kauhee kun edellisestä leikkauksesta on niin pitkä aika etten yhtään muista miten kipee olin. Teoriassa voisin olla viikon nostelematta (jos saan äitini tai anopin meille kylään), mutta... Pirulainen.

    • Lattunen

      Mitä mie otin selvää tuosta mun implantista niin se on reilu kaheksan senttiä leveä,eli ei mikään kananmuna rinnalla,yhtä leveä entä toi mun isompi rinta,ainaki näin kun ite kattoo ja kyllä kirurgi on osannut katsoa oikian kokosen proeesin .Allerganilla kuitenkin montaa eri proteesikookoa anatomisessa,proteesitaulukosta sen leveyden,korkeuden ja muut mitat näkyy.

      Joko sullon kirurgi tiedossa että kuka leikkaa?

    • Vasilisa

      Joo, sain sen käsityksen, että mut leikkais tämä sama kirurgi kenellä kävin silloin tissejäni näyttämässä, ja joka minut leikkausjonoon laittoi.
      Ainakin sanoi, että "mepä nähdään sitten...." Eli olettaisin, että hän ne sitte leikkaa.

      En tiedä viitsiikö täällä palstalla laittaa nimiä kaiken kansan nähtäville..(?) Jos haluat yksityisemmin jatkaa keskustelua, nii sähköpostia voin toki laittaa. :)

      Mutta kiva kuulla kyllä, että se pienikään implantti ei oo mikään "kananmuna". :)

    • uh huh

      Hei ottakaa nyt hyvät ihmiset selvää mikä kirurgi teidät leikkaa ! Eikä sitä tänne tarvitse kirjoittaa,mutta mielestäni kirurgin valinta on yksi tärkeimmistä asioista.
      Kaikki eivät osaa tehdä edes siistiä haavaa.

    • ex -lauta

      Hei Vasilisa ja muut!

      Oliskohan tossa mastopeksiassa se etu, että kun siinä rakennetaan se rinta kokonaan uudelleen, niin silloin se implantti voi olla pienehkökin... Kirurgi voi laittaa omaa rintakudosta implanttien ympärille sopivasti siten, ettei ne näytä kananmunilta etäällä toisistaan. Tavallisessa augmentaatiossahan ei rintarauhaseen kosketa oikeastaan lainkaan, implantti vain laitetaan joko lihaksen alle kokonaan tai osittain, tai sitten lihaksen päälle. Mutta siinä kun ei ole mahdollista muokkailla muuta anatomiaa, niin siksi pienehköt implantit tekis kiitorataa ja muuta epätoivottavaa lopputulosta normi augmentaatiossa. Näin mä sen järkeilin...

      Tosta kirurgin valinnasta: tärkeä asia, mutta valitettavasti julkisella sektorilla voi olla niin, että et saa itse vaikuttaa siihen kuka leikkaa. Yksityisellä tietysti pitää tietää kuka leikkaa, siellähän potilas on se joka maksaa viulut omasta pussistaan. Mutta kun yhteiskunta on maksumiehenä, niin silloin potilaalla ei ole varaa muuta, kuin toivoa, että leikkaava kirurgi olisi taitava käsistään. Nimim. sektioarpensa julkisella "korjauttanut": erikoistuva plastiikkakirurgi kursi haavaa kasaan, kun arpi oli revennyt jo kertaalleen tosi karmeaksi, eikä iho meinannut pysyä ummessa. Lopputulos oli jotakuinkin yhtä paha, mitä lähtötilanne: haava lähti heti leviämään uudelleen, sisäiset tikit tursoivat iholle läpi ja tulehtuivat kolmesti ---> nyt arpi on leveä ja kutiseva/kiristävä ja ennen kaikkea ruma! Tissileikkaukset ovat kuitenkin sen verran vaativia, että eiköhän niihin ole valittu ihan pätevät tyypit tekijöiksi...

    • Agarena

      Selma29: Mulle laitettiin osittain lihaksen alle. Jos laitetaan lihaksen päälle, saat varmasti nostella vauvaasi jo paaljon minua aikaisemmin. Ohjeet tuntuvat kumma kyllä vaihtelevan, mutta tosiaan tällä firmalla oli ainakin huonoja kokemuksia pelkästä huonosta jälkihoidosta johtuen. Luulen, että antavat siksi niin tiukkoja ohjeita. Mutta kuten sanoin, mieluummin ottaisin varmanpäälle, kun riskin että jotain ikävää tapahtuu. Eikä niitä ohjeita varmasti ihan syyttä suotta anneta. Olisiko sinun sitten mahdollista saada esim. äitisi apuun? Meillä äiti olikin muutamia päiviä ja otti tuota isompaa yökyläänkin. Sai mieskin välillä käydä harrastuksissaan ja asioilla ilman lapsia. Alussa kun ei voinut jättää minua yksin vauvan kanssa juurikaan, kun joka välissähän häntä tulee nostella. Toivottavasti saat asiat järjestettyä!

    • Lattunen

      Edelleen kaipaisin tietoa että uskaltaisiko yhdeksi illaksi laittaa tavalliset kaarituelliset liivit päälle kun ihmisten ilmoille menossa???

      • Melkein viisi vuotta

        Eiköhän uskaltaisi laittaa. Kokeile miltä tuntuu ettei kaarituet paina mistään pahasti, varsinkin leikkaushaava voi ärtyä. Eikö sinulla ole mitään sopivia kaarituettomia normaalirintaliivejä? Urheiluliivien jälkeen aloin ensin käyttämään sellaisia. Ensimmäiset kaarituelliset olivat bikinit kun kesä helteineen alkoi tulla.


    • Agarena

      En uskalla sanoa tuohon mitään... Itselläni implantit osittain lihaksen alla, joten ohjeistus meillä on täysin eri. Tietäisköhän toiset sanoa tähän paremmin...? Entä, olisiko mahdollista katsoa päälle sellainen yläosa, jossa urheiluliivit alla eivät olisi niin huomattavissa? Tiedän kyllä tunteen. Ärsytti niin paljon pelata paitojen kanssa, kun vähintäänkin paksut olkaimet paistoivat todella "huomaamattomasti"...

    • Agarena

      Mites onko täällä juoksijoita? Miten teitä on ohjeistettu, koska sitä uskaltais lähtee lenkille? Vähän ympäripyöreitä vastauksia sain, kai sitä vois pikkuhiljaa jo kokeilla? Tosin, luinkohan jostain että pari kuukauttakin leikkauksesta olisi hyvä odottaa? Riippuu taas varmaan tuosta laittotavastakin.

    • ex -lauta

      Hei Agarena!

      Sillon kun mulla oli implantit kokonaan lihaksen alla, niin piti olla 5vk urheilematta ja sen jälkeen sai alkaa normaalisti. Mutta nyt sain ohjeeksi olla 2kk urheilematta, kun implantit ovat osittain alla. Ja silloinkin käskettiin ottaa alkuun varovasti ja tukevat liivit aina käytössä. Mä oon niin laholatva, etten enää muista kellä oli mikäkin implantti, mutta sulla Agarena tais olla pyöreä? Sillon ei ole sitä pyörähtämisvaaraa, joten sen puolesta kai voit aloittaa aikaisemmin. Käytä vain tukevia urheiluliivejä ja ota liikunta kevyesti. Liika "rytkytys" on kuulemma tässä vaiheessa vielä pahasta.

    • Agarena

      Kiitos ex-lauta vastauksesta! Ohjeet tuntuu poikkeavan aika lailla sitten näissäkin asioissa. No, maltti on valttia varmasti myös liikunnan suhteen. Pelkkä kävelylenkki ei vain tunnu aina riittävän, että sais kunnolla hien pintaan. Täytyy sitten vaan tuota kuntopyörää vielä jatkossakin polkee... Täytynee vielä tarkastaa näitä ohjeita vaikka sähköpostitse, kun tässä muutakin asiaa on. Onhan tosiaan mahdollista, että pelkästään tuo implanttimallikin vaikuttaa ohjeistukseen (mulla siis se pyöreä). Mutta, että vielä melkein kolme viikkoa... =(

    • tissi2011

      Moikka!
      Olen joulukuun puolessa välissä menossa leikkaukseen Viroon.
      Kävin kahdessa eri konsultaatiossa ja toisessa sanottiin että ihan max. minkä voi laittaa on 275cc, toisessa paikassa kirurgi teki konsultaation ja suositteli 335-375cc anotominen. Outoa että noinkin paljon voi kokoehdotukset heittää.
      Nyt jo kovasti jännittää leikkaus ja en malttaisi odottaa joulukuuhun saakka :)

    • Agarena

      Hei tissi2011 ja tervetuloa joukkoon!

      Onpas sulla ollut erilaiset kokoarviot konsultaatioissa! Saanko udella mitkä ovat omat mittasi? Olet sitten menossa Viroon, mihin kokoon päädyit? Itse harmittelin, kun kävin vain yhdessä konsultaatiossa, mutta vaikuttaa että ainakin koko meni varmaan ihan nappiin. Mulle laitettiin 325cc korkeaprofiilinen pyöreä implantti ja osittain lihaksen alle. Nyt ei sitten muuta kuin odottelemaan! Kyllä se aika menee nopsaan, sehän on jo "melkein" ens kuussa! ;D

    • Lattunen

      Hei taas.

      Täällä ollaan saatu luoåua siitä tukivyöstä joka ollut rintojen pällä,ja onneksi niin kun aiheutti kipuja.

      Kovasti mietityttää että koska rinta alkaa tuntua suunilleen omalta(olen mahottoman hätäinen ihminen).
      Huomasin tuossa nyt kun ilmat viilenneet niin palellessa rinta tuntuu vähän ilkeältä kun kroppa tärrää ja automaattisesti tulee jännitettyä rintalihaksia.
      Ja toinen mikä välistä häiritsee on se kun joskus kun nostaa käsiä kun esim.paidan riisun/laitan päälle niin implantti tuntuu silleen muljahtavan/liikahtavan,onko ihan normaalia,vai pitääkö huolestua?

      Muuten olen parantunut oikein hyvin.Rinta on laskeutunut aika hyvin ja pehmentynyt,ja veikkaisin että turvotusta ei enää pahemmin ole.Se vuotokin dreeninreijästä loppui kun kaikki vanhat veret tuli ulos ja siinä on oikein hyvä rupikin jo. Sellanen paineen tunto hävisi kun vanhat veret tuli ulos.

    • Hei Lattunen!

      Mulla rinnat alkoi viimeksi tuntua omilta n. 2kk kohdalla. Tai siis siinä vaiheessa totesin, etten enää huomaa ajattelevani silikoneja, vaan pidän rintojani vain rintoina. Kaipa sekin on vähän yksilöllistä, mutta eiköhän se sullakin aika pian ala omalta tuntua, kun implanttikaan ei ollut kovin iso.

      Tohon muljahteluun en osaa sanoa, eikös sulle laitettu lihaksen päälle se implantti? Lihaksen alla se on aika normaalia, ehkä sitten päälläkin? Joku muu varmaan osaa vastata paremmin...

      Hyvä että toipuminen etenee mukavasti :)

    • Lattunen

      Juu,laitettiin lihaksen pääle,jos olen epikriisistä ymmärtäny oikein ja näin hoitaja ainaki mulle lasaretissa sano...Mutta kun ajattelee,lihaksen päällä se niin kait toi implantti jonnin verran lihaksen mukana liikkuu,tiedä häntä sitten et onko mulla ajatus ihan väärä...
      Nooh häätyy toivoa että tuo muljahtelu loppuis ajan myötä,kuiteen vasta reilu pariviikkoa leikkauksesta...

    • tissi2011

      Argena:
      Kiitos. En ole vielä päätynyt mihinkään kokoon, mietin 325/375, ja mulle myös lihaksen alle puoliksi tullaan laittamaan. Omat mitat on 161/50 ja tissejä ei tällä hetkellä ole ollenkaan, pieni A.
      Toivon että leikkauksen jälkeen tuntisin itseni hieman naisellisemmaksi kuin nyt.

    • Lattunen

      Täällä alkaa ihan urakalla kypsyttämään urheiluliivien pitäminen,toivoisin niin että vois alkaa jo pitämään tavallisia liivejä ja nauttia uusista muodoista.Jotenki tuntuu että tavalliset liivit hankais jopa vähemmän leikkaushaavan kohdalta vaikka kaarituelliset olisikin.
      Mulla urheiluliivit(kahdet erinlaiset) kummatkin tuntuu hankaavan tuota leikkaushaavaa,tai arpea.

      Nyt ois leikkauksesta kolmeviikkoa ja mieti et jokohan sitä uskaltaisi alkaa pitämään tavallisia liivejä päivisin jos öisin pitäis kuitenkin urheiluliivejä.Mitäs mieltä olette?

    • ex -lauta

      Mä tiedän tunteen, kyllähän toi aika kypsää on... mulla urheiluliivit seittemättä viikkoa päällä yötäpäivää. Plääh! Käytätkö sä Lattunen arven päällä vielä Mepore-teippiä? Estäiskö se vähän sitä hankaamista? Mulla on nykyään noi Mepiformit, mitkä ehkä vähän pehmittää hankausta, mutta toisaalta musta tuntuu, ettei mulla nää urheiluliivit oo mitenkään päässeet hankaamaankaan. Kaariliivejä en oo vielä pahemmin uskaltanut käyttää, vaikka joitain oon jo käynyt sovittelemassa ja yhdet jopa ostin! :D

      Hassusti menee muuten eri valmistajilla noi liivien koot. Lindexin liiveissä mun koko näyttää olevan se 70D. Mutta nyt kun ostin Espritin liivit, niin niissä se sama 70D tuntui ahtaalta. Kupit olis ehkä muuten olleet ok, mutta olivat liian lähellä toisiaan. Eli ne oli jotenkin vedetty ainakin siinä liivissä ihan vieriviereen, eikä se tuntunut, saati näyttänyt oikein kivalta. Seuraava koko oli 70E, mikä tuntui musta ihan järjettömältä, mutta kokeilinpa huvikseni. Yllättävää kyllä, ne olivatkin sopivat. :O Hetken arvoin, että "kehtaanko" ostaa noin isoja liivejä, kunnes totesin, että mä olen ihan pöhkö. Eihän niitä liivejä sen mukaan osteta, mitä kokolapussa lukee, vaan sen mukaan, mikä istuu päälle hyvin. Eikä mun todellakaan tarvi tutuille alkaa mainostaa liivieni kokoa, varsinkaan kun kukaan ei edes uskoisi. :D

    • ihaveboobs

      Heh..
      Mä mittasin kans rintojen ympärystä ja hyvä etten p*******ni lentäny ku huomasin että sen mukaan kuppi olis se E mut silti ne E-kupin liivit loppu kesken joten ostin sitten kokoa F ja ne ovat ihan sopivat. :O

      Ei kyllä ikinä uskois mutta pakko se on vaan takoa kalloon että noi vaan vaatii lääniä :D
      Mutta loppujen lopuks, tätähän mä lähdin silloin hakemaan ja sen sain.
      Ei auta olla kun tyytyväinen :D

    • Lattunen

      ex -lauta.

      En ole pitänyt tuossa arven päällä mitään ku mulle sanottiin et sitä ei kannata peittää millään,ilma kuulemma paras hoitaja sille. Mutta mietin kovasti et pitäs käydä ostaan jottain siihen suojaksi ku tuntuu tosiaan et urheiluliivitki hinkkaa tuota arpea,ja jotenki tuota rinnan alaosaa.

      Mulle sanottii että kuukausi pitäs pitää tukevia liivejä,ja en millään jaksais enää tätä yhtä viikkoa pitää noita liivejä.
      Haluan jo normiliivit päälle.....

    • n21v.

      Itsellä on nyt 3kk leikkauksesta. Kävin siis Tallinnassa ja 260cc:t laitettiin osittain rintalihaksen alle.

      Olen toipunut todella hyvin ilman mitään ongelmia. Nyt jopa välillä unohtaa, että on edes missään leikkauksessa käynyt, tuntuvat jo niin omilta. Ilman vaatteita tietenkin huomaa, että eivät ole luomurinnat, mutta näyttävät silti hyviltä mun silmään. Koko oli ennen 70A/AA ja nyt 70C. En voisi olla tyytyväisempi. :)

      Urheiluliivejä taisin käyttää 5 viikkoa ja sen jälkeen aloin vähitellen totuttelemaan normaaleihin rintsikoihin. Eniten olen nyt käyttänyt Seppälästä ostettuja kaarituettomia liivejä. Ne tukevat hyvin ja sopivat lähes kaikkien vaatteiden kanssa. Kaarituellisetkaan eivät tunnu pahalta eli olen niitäkin alkanut käyttämään vähän useammin.

      Toivottavasti jatkossakin menee kaikki hyvin, ettei tule pahaa kapseloitumista tms.

    • Lattunen

      Kertokaas te joilla on kauemman aikaa ollu silikonit,kuinka paljon koko muuttuu kun rinta laskeutuu??? Pieneneekö se entisestään vai saattaako jopa ns.kasvaa kun laskeutuu ja liivit laittaa jne...

      Kirurgi lupasi mulle samankokoiset rinnat kun tuohon toiseen proteesilaitettii ja se on paljon korkeammala kun entä luomu ja vieläkin pienempi(turvotus ilmeisesti aika hyvin laskenut kokonaan)....Luomu roikkuu jonnin verran imetyksen jäljiltä...

      Jos vielä jälkitarkastuksen yhteydessä pienempi niin sitten kyllä mainitsen kirurgille asiasta,kun todellakin halusin samankokoiset rinnat....
      Nyt hieman mieli matalana....

    • ex -lauta

      Ja mä kaipaisin tietoa siitä, että missä vaiheessa "kynätesti muuttuu positiiviseksi"? Eli rinta laskeutuu sen verran että poimuun jäisi yks kynä? Mullahan ei lähtötilanteessa ollut mitkään napakat rinnat, joten ei pitäis olla siitä kyse. Jos poimua ei tule, ja rinnat jää tällasiks(liian) terhakkaiksi, niin sitten olen hivenen pettynyt... Kyllä aikuisella naisella rinnan kuuluu hiukan laskeutua. Mutta koska??? Implantit osittain lihaksen alla.

      Ja vielä, jos teillä on rinnoissa ollut "kolmiomaisuutta", niin missä vaiheessa se on hävinnyt? Nyt alkaa olla 7vk leikkauksesta ja oikea rinta edelleen aikas kolmiomainen sivulta katottuna. Alaosa ei siis ole kunnolla pyöristynyt... Asko Salmi kyllä lupas, että implantti vielä laskeutuu ja alaosa pyöristyy, mutta koska? En malttais sitäkään odottaa!

      • Melkein viisi vuotta

        En muista koska kynä alkoi pysymään rintapoimussa. Ei tullut testailtua niin tiheään. Nyt kyllä pysyy vaikka implantit ovat kokonaan rintalihaksen alla ja alkutilanne oli olemattomat rinnat (ei minkäänlaista riippumista).


      • suurenneltu
        Melkein viisi vuotta kirjoitti:

        En muista koska kynä alkoi pysymään rintapoimussa. Ei tullut testailtua niin tiheään. Nyt kyllä pysyy vaikka implantit ovat kokonaan rintalihaksen alla ja alkutilanne oli olemattomat rinnat (ei minkäänlaista riippumista).

        Mutta sulla on sitä muuta massaa niin paljon, että se vaikuttaa kyllä. Paino >100kg->kyllä tulee poimu jopa miehelle. Ei voi verrata ex-laudan tilanteeseen.


      • suurenneltu
        suurenneltu kirjoitti:

        Mutta sulla on sitä muuta massaa niin paljon, että se vaikuttaa kyllä. Paino >100kg->kyllä tulee poimu jopa miehelle. Ei voi verrata ex-laudan tilanteeseen.

        Ai niin, ja etkö ole maininnut lihoneeesi vielä aika lailla implanttien laiton jälkeenkin? Ehkä se on syynä siihen miksi kynätesti muuttui positiiviseksi. Noin yleisesti ottaen jos ei ole poimua ennen leikkausta, ei sitä lihaksen alle laitettuna myöskään tule. Näin mulle sanoi kaksi kirurgiakin. Mutta jos siinä kovin lihoo, tilanne on eri.


      • Melkein viisi vuotta
        suurenneltu kirjoitti:

        Ai niin, ja etkö ole maininnut lihoneeesi vielä aika lailla implanttien laiton jälkeenkin? Ehkä se on syynä siihen miksi kynätesti muuttui positiiviseksi. Noin yleisesti ottaen jos ei ole poimua ennen leikkausta, ei sitä lihaksen alle laitettuna myöskään tule. Näin mulle sanoi kaksi kirurgiakin. Mutta jos siinä kovin lihoo, tilanne on eri.

        Vaikka painoni on noussut, siitä ei ole kertynyt rintoihin mitään. Rinnoissa ei ole rasvaa nimeksikään, se todettiin ennen implanttien laittoa ultrassa. Lääkäri totesi ettei rasvaa ole ja siksi implantit laitettiin kokonaan rintalihaksen alle. Vaikka painoa onkin tullut lisää, rinnanympärys on pysynyt koko ajan ennallaan. Etuna on sekin että vaikka laihdutankin niin rinnat säilyy ennallaan. En ole mikään jumpparityyppi joten rintalihakset eivät ole kovin vahvat, siitä johtunee että rinnat ovat laskeutuneet hyvin. Tuo kynätesti onnistuu "rimaa hipoen", eli kynä pysyy mutta jos käsiä nostaa vähänkin niin putoaa pois.

        Tuo rintojen rasvattomuus tekee senkin että mammografia on kivuliasta kun rasvaa ei ole pehmentämässä. Rinnat ovat mammografian jälkeen 3-4 päivää arat.

        En saa rinnoista nipistysotetta joten rasvaa ei ole vaan kertynyt vaikka paino on noussut. Juuri tämän vuoksi jouduinkin laittamaan implantit kun rinnat olivat vain pienet kiinteät nyppylät (pelkkää rintarauhasta). Maitoahan noistakin on silti tullut.


    • ihaveboobs

      Mulla reilu 2kk leikkauksesta ja kyllä jo kynä pysyy :)
      Mut mulla lihaksen päällä implantti niin miten mahtaa sitten erota sun tilanteesta ex-lauta kun sulla kuitenkin osittain alla :/

    • ex -lauta

      Noh, minä täällä taas märehtimiässä... Omissa rinnoissani ei kynä pysynyt poimussa alla, jos seisoin selkä ihan suorana (ennen implantteja siis). Mutta kyllä niissä rinnoissa ihan selkeästi kuitenkin se poimu oli, eli jos vähän istuin huonossa ryhdissä tms. niin sitten olis kynätesti ollut positiivinen. En vain oikeen ymmärrä, että miten ihmeessä toisille (laihoillekin) saadaan silikoneilla sellaset lollot, joihin tulee monen kynän mentävä poimu ja sitten taas toisilla rinnat jää pystyyn. Tietty toi jos on kokonaan lihaksen alla, niin sitten ymmärrän, ettei poimua tuu helposti. Mutta kun mullakin on vain osittain alla... eli implantin kärki jää yläosastaan rintalihaksen alle piiloon ja alaosa on "vapaana" lihaksen päällä. Onko implantti nyt juuttunut siihen lihakseen kuitenkin, eikä siksi laskeudu? Vai oonko mä vaan kertakaikkiaan liian hätähousu?

      Anatomisia implanttejahan ei edes voi laittaa lihaksen päälle, kun on se pyörähtämisvaara... mutta jos näissä käy niin että rintapoimua ei tule ja etenkin jos oikea rinta jää kolmiomaiseksi, niin siihen olisin pettynyt! Olisko kuitenkin pitänyt pyytää (=vaatia) pyöreä implantti lihaksen päälle? Toisaalta tota omaa rasvaa ei ole rintakehällä kovasti, kylkiluut pystyi laskemaan edestä ennen näitä FF implantteja, joten oliskohan tullut tökerö lopputulos? Perhana sentään!! Ollapa nyt kristallipallo, josta näkis mikä tilanne tissien suhteen on vaikkapa ens kesänä.

      Noh, niin tai näin: toiseen korjaukseen en lähde oli mikä oli. Sen verran tyytyväinen mä kuitenkin olen tähän lopputulokseen jo tässä vaiheessa. Ihan helposti en enää aloita toipumisrumbaa alusta, ainut poikkeus olis, jos tulis jotain kapselikontraktuuraa tai muuta, mikä olis aivan pakko leikata. Se on sit asia erikseen...

      • Melkein viisi vuotta

        Kaipa sen anatomisenkin implantin voi laittaa kokonaan rintalihaksen päälle, mutta silloin jälkihoito on oltava huolellista. Tukiliivejä on käytettävä pitkään ja todellakin ympärivuorokautisesti jotta implanttitasku paranee täsmälleen implantin muotoon. Kun tasku on valmis, implantti ei mahdu kääntymään poikittan ellei tule tapaturmaa tms.

        Jos implantin yläreuna on laitettu rintalihaksen alle, sen ei pidä luistaa sieltä pois joten laskeutuminen on suunnilleen samanlaista kuin rintalihaksen alle laitettuna kun rintalihas pitää implanttia paikallaan. Jos implantti on kokonaan rintalihaksen päällä se laskeutuu kokonaisuudessaan alemmas kun rinnan kudokset antavat periksi (venyy).


    • kaarin 27

      moikka, mä olen tähän asti vaan lueskellut täällä, mutta ajattelin nyt laittaa omaa kommenttia kokemuksistani.
      mulla ollut silikonit nyt vajaa kaksi vuotta. pyöreät korkeaprofiiliset 250cc. lähtötilanne pienen pieni a. mittanauhalla mitattuna rinnan ympäryksen ja rinnan päältä mitattuna ero oli alle 8cm (eli taulukoiden mukaanhan se on aa, mutta ei ne liivit ois aikuisenmalliseen ja imettäneelle naiselle mennyt leveyden vuoksi.
      Nyt leikkauksen jälkeen tuo ero mittanauhalla mitattuna on 13cm, eli taulukon mukaan pieni B kuppi. rintaliiveissä joudun silti käyttämään 70c tai d.

      Itseäni kiinnostaisi teidän muidenkin ympärysmitat, eikä vain arvio siitä, miltä koolta ne rinnat omaan silmään näyttää :)

      rintani eivät roikkuneet yhtään vaikka oli imetyksiä takana ja nyt voin sanoa, että puolentoista vuoden kohdalla rinnat ovat laskeutuneet niin, ettei leikkausarvet näy ja rinnat näyttävät luonnollisilta (edelleen kuitenkin terhakoilta, eikä kynä pysyisi vieläkään rinnan alla, mutta toisaalta ei se pysynyt ennen lapsia, imetyksen aikana (silloin rinnat 75d) niin miksi niiden pitäsi nyt roikkua)

      Muutosta on tapahtunut koko ajan...ei vain sen ensimmäisen kahden kuukauden aikana, joka näillä palstoilla tuntuu olevan se "aika" jona oletetaan turvotuksen poistuvan ja rintojen lauskeutuvan jne... vaikka rintani omasta mielestäni tuntuivat hyvinkin pehmeiltä puolen vuoden kohdalla, huomasin vuoden kohdalla jälleen suurta muutosta ja puolentoista vuoden kohdalla huomasin että en tuntenut enää alareunaakaan (silikonit puoliksi lihaksen alla) ja nyt kahden vuoden kohdalla rinnat on jo omasta mielestä todella pehmeät...
      Innolla odotan tulevia vuosia ;)

    • ex -lauta

      Hei!

      Minä tossa eilen illalla selailin vielä netistä ennen-jälkeen kuvia implanttirinnoista. Tajusin, että olen liian kriittinen näiden omien rintojeni suhteen. Vaikka katsoin about sata kuvaa läpi, musta tuntui että kaikissa "jälkeen" -kuvissa oli jotain vikaa. Nännit oli eri tasoilla, rinnat liian etäällä toisistaan, tai liian lähellä, rinnat oli liian isot, liian pienet, liian roikkuvat, liian terhakat, liian sitä ja tätä... Ei löytynyt sellaisia, jotka olis ollut mun mielestä täydelliset. Täydellisiä rintoja taitaa löytyä vain photoshopattuina jostain playboyn lehdistä tai laadukkaista alusvaatemainoksista/ hyvin tehdyistä glamour kuvista.

      Joten nyt lopetan liian jurnuttamisen ja pikkutarkkuuden rintojen suhteen, keskityn mieluumin siihen että omat rintani ovat HUOMATTAVASTI paremmat mitä luomuina ja mitä ekan leikkauksen jälkeen olivat. Katsotaan sitten tuleeko sitä rinnanaluspoimua jossain vaiheessa...

      Mulla rinnanympärys on nyt 90cm ja rinnan alta tasan 70cm, erotus siis 20cm. Implanttihan on nyt se 375cc anatominen ja lähtötilanteessa rinnat 70A/B (ei tullut mitattua sillon rinnanympärystä, joten tarkkaa kokoa en osaa sanoa).

      • venturiainaequalis

        Hei!

        Olen ehkä menossa Terveystaloon Jyri Hukin rintaleikkaukseen. onko kenelläkään kokemusta? Tästä viestiketjusta olen saanut paljon vastauksia kysymyksiin joita herännyt nyt ennen leikkausta. En tunne ketään jolla olisi silikonirinnat, joten asia on aika tuntematon ystävä- ja sukulaispiirissä.

        Pelkään eniten, että leikkauksesta tulee komplikaatioita, leikkaushaavat eivät parane kunnolla jne. Sektiosta pari vuotta sitten jäi kauheat muistot, koska leikkaus ei mennyt toivotulla tavalla ja tuli verenhukka, hemoglobiini tippui 60:een, leikkaushaava ei lähtenyt kunnolla parantumaan..jne. Minulla edelleen näkyy tuo arpi paksumpana punoittavana viivana, en tajunnut koskaan laittaa siihen mitään rasvaa tai muuta vastaavaa. Tai sitten se on ominaisuus, että minulle jää nuo arvet näkyviin. Kuinka isot arvet silikonien laitosta tulee? Jos joudun varautumaan että arvet näkyvät loppuelämän.


    • ihaveboobs

      Mulla rintojen ympärys kans 90cm ja alta sellanen 74cm..

    • 70G + 800cc = 70M

      Heippa,

      hieman hymyillen lueskelin noita juttujanne, miten tukiliivien käyttö alkaa kypsyttää jo 3 viikon jälkeen, kun itselleni annettiin ohjeeksi käyttää tukevia urheiluliivejä yötä päivää 3 kuukautta leikkauksen jälkeen. ;) No nyt kun se 3kk on mennyt ja vähän päälle, olen edelleen urheiluliiveissäni, kun sopivia, mukavia liivejä ei ole löytynyt. Paikallisissa liiviliikkeissä tarjonta ei riitä ja ensimmäisen nettitilauksen tuloksena sain vain liian pieniä. No kenties jo tällä viikolla saan sopivampia =)

      @ Kaarin 27: Mulla napakka mitta rintojen alta on n. 73cm ja rinnanympärys n. 107cm - eroa siis 34cm. Vyötärö 66-67cm ja lantio n. 95cm.

      @ venturiainaequalis: Operaatiosta syntyvien arpien koko riippuu tietysti käytettävän implantin koosta - mitä isompi implantti, sitä suuremman läven se vaatii mahtuakseen sisään ;) USA:ssa paljon käytössä olevien keittosuolaliuosimplanttien (saline) etuna on juuri se, että isotkin implantit voidaan viedä rintakehään paljon pienemmästä lävestä, kun implantti voidaan täyttää vasta paikallaan. Mulla on 800cc pyöreät korkeaprofiiliset silikoni-implantit kokonaan lihaksen päällä ja rintapoimuissa siistit n. 8-9cm arvet. (en ole mitannut, mutta eilen viimeksi niitä katselin, että uskomattomasti ovat häipyneet jo nyt)

    • Agarena

      Heipä hei!

      Johan oli viikonloppu....

      Täällä kanssa odotellaan tuota laskeutumista, tuleeko sitä poimua vai ei. Mutta, varmasti on totta, että antaa ajan kulua rauhassa, sitten näkee miten tuosta asettuvat lopullisesti. Arvetkin vielä näkyy mielestäni liikaa, vaikka muuten siistit ovatkin. Saisivat olla mielestäni alempana, toivonmukaan vielä sekin asia muuttuu! Mä kanssa vähän turhan tarkkaan katselen ja etsin vikoja rinnoistani. Mulla siis tuo vasen nänni hieman vielä pistää silmään. Mies ei kyllä ole huomaa eroa juurikaan, joten se on hyvä merkki. Että, oonkohan sitten hiaman liian kriittinen... Olenkin miettinyt, että täytyis varmaan katsoa eri rintoja netistä (implantoituja ja luomuja) niin pääsis näkee, onko ne rinnat aina niin identtiset... En tätä ennen paljoa toisten rintoja ole nähnyt/katsellut, ei tule käytyä esim. uimahallissa tms. juurikaan. Eikä toisten rintoihin ole kyllä tullut kiinnitelttyä niin huomiotakaan, kuten omiinsa (varsinkin nyt). Mutta nyt tosiaan olen alkanut miettimään, kuinkas muilla... :/

      Mulla rintojen ympärys 92 cm, alta 77 cm, ja 325cc pyöreä implantti osittain lihaksen alla.

    • Lattunen

      Heipä hei.
      Täällä alkaisi olemaan kuukausi leikkauksesta ja uskaltauduin vihdoin luopumaan näin päiväsaikaan urheiluliiveistä,puristi liikaa rinnan alapuolelta ja hinkkasi jonnin verran arpea.On niin ihana olla tavallisilla liiveillä eikä kaarituki hinkkaa yhtään arpea.
      Leikkaushaava on parantunut oikein hyvin ja nyt huomaa et rinta alkanut laskeutumaan kun arpea ei enää näy tavallisesti seistessä,vain silloin jos rintaa vähän nostaa.

      Kovasti vielä ootan muutosta tuohon leikattuun rintaan,tai no sitä et laskeutuis suunilleen samalle tasolle mitä luomu on,mutta kaikki aikanaan....

    • Täällä on vähän hiljaisen puoleista. Onko kaikki jo niin toipuneet, ettei enää jaksa jauhaa samoja asioita ;D

      Mulle tulee maanantaina 8vk leikkauksesta ja aloin nyt käyttää kaariliivejä varovaisesti. Kai mä silti vielä enimmäkseen pidän urheiluliivejä, mutta kaarituelliset liivit on vaan niin mukavat päällä, jos pitää lähteä johonkin ihmisten ilmoille. Ei tarvi miettiä vaatetusta urheiluliiveihin sopivaksi. Mä en nimittäin pidä siitä, jos liivit vilkkuvat jostain paidankauluksesta.

      Vielä en ole käynyt missään julkisissa saunoissa tms. paikoissa, joissa olis rintoja pitänyt "esitellä". Lastenhoito vie sen verran voimia ja aikaa, ettei sitä sit enää jää salilla/uimahalleissa juoksemiseen. Missä vaiheessa te muut (joilla ollut silkkarit pidempään) ootte alkaneet käydä esim. uimahalleissa? Mua vähän harmittaa , ettei arvet tulleet sinne rinnanaluspoimuun, vaan jäävät hiukan poimun yläpuolelle. Syy ei tietty ole Askon, vaan edellisen kirurgin ja liika pienten implanttien... mutta silti ketuttaa. Nyt rinnat näyttää vähän hassuilta: jos piirtäisin rinnan yläosaan silmät, nänni toimisi nenänä ja se arpi olis suu.

      Mitäs muille kuuluu? Onko Vasilisa vielä kuulolla? Päätitkö jo, otatko implantit kohotuksen, vai pelkän mastopeksian? Entä "mä vaan", miten sun rinnat on toipuneet? Onko vielä turvotusta ja joko on laskeutuneet? Kysyitkö muuten Askolta, miksi hän laittoi implantit kokonaan lihaksen alle, eikä dual plane -tekniikalla?

      • Melkein viisi vuotta

        Olin leikkauksessa maaliskuun lopulla ja Juhannusviikolla yleisessä saunassa eikä ainakaan kukaan naisista (lähes kaikki tuttuja) sanonut mitään.


    • ihaveboobs

      Ex-lauta: mä kävin perheeni kans kylpylässä n. kuukausi leikkauksen jälkeen.
      Ja voin kertoo että kyllä jotenkin jännitti :)
      Tuntui että kaikki ihmiset tuijotti ja näki että mulla on silarit :D
      Vai oliko sitten oman pään sisällä kun mietin sitä asiaa muutenkin.

    • Vasilisa

      Helou!

      Täällä mää aina välillä käyn taustalla teidän juttuja lueskelemassa. :)

      En vaan oo nyt ite kirjuutellut, koska en ole asiassani edistynyt. ..ei ole herännyt uusia kysymyksiä (mietityttää vaan se lopputulos), mutta en ole kyllä osannut päätöstäkään tehdä.
      Olen nyt ähän niinkuin jättänyt asian hautumaan.

      Viikkoja olen laskeskellut, milloin leikkaus viimeistään pitäisi olla (siis sen 6kk:n hoitotakuun pitäessä paikkaa), ja tosiaan viimeistään 13 viikon päästä olisi SE hetki.
      Nopsaa on kyllä kulunut aika!
      Tuntuu että mut ihan just vasta laitettiin siihen leikkausjonoon - mutta nyt tuntuu että se operaatiohan on jo aivan kohta! Hui! Pelottava ajatus. Minä kun pelkään hirveästi nukutusta ja pelkään komplikaatioita...

      Mutta on se vaan kyllä vaikea päätös tehtäväksi! Ei voi muuta sanoa. ..tai sitte mää oon vaan jotenki "päättämätön" tyyppi. :D

      Niiin tai näin, jospa mää jossain kohtaa "kokisin valaistumisen" ja saisin tehtyä päätöksen johon sitten olen myös tyytyväinen. :)

    • equador

      Heippa hei!! Täälä oltu hetken aikaa nettipimennossa mutta nyt takaisin!! Leikkauksesa tuli tiistaina kuluneeksi 8 viikkoa ja olo on ollut loistava!! Lähes kaikkea on pystynyt jo tekemään, eikä töissäkään enää kun pari rintalihaksia vaativaa liikettä tunnu hassulta ja muistuta implanttien olemassaolosta. Eli hyvin menee! :) Ja edelleen olen ollut todella tyytyväinen näihin uusiin muotoihini. Kokoajan muuttuvat parempaan suuntaa, eli maltti on todellakin valttia. Edellisviikko oli todella kiireinen enkä ehtinyt juurikaan kiinnittää rintoihin huomiota, ja nyt keskiviikkona saunassa sitten katselin että ei hitto, vasen rinta, joka on ollut enemmän "kulmikas" ja "töttöröllä" oli laskeutunut ja muotoutunut taas paremmaksi. Kivasti ovat myös pehmenneet, että eiköhän tämä tästä!! :)

      Urheiluliivejä olen käyttänyt töissä kokoajan, ja tuollaisia Kevyempiä toppimallisia urheiluliivejä edelleenkin öisin, niihin jotenkin tottui ja vaikka muutaman yön nukkuikin ilman liivejä niin tuli kyllä siihen tulokseen että mukavampi on nukkua liivien kanssa. Ihmisten ilmoilla olen jo pari-kolme viikkoa käyttänyt tavallisia kaariliivejä ja hyvältä ovat nekin tuntuneet, ei hankaa, purista tms.

      Josssain kohtaa ketjua joku kyseli että onko muilla ollut tuntemuksia rinnoissa kuukautisten aikaan, niin kyllä on. Edelliskerralla olivat todella arat useamman päivän, ihmettelinkin jo että mitä hittoa olen nyt tehnyt kun noin ovat kipeät ennenkun tajusin mistä on kyse. Mutta nyt seuraavalla kerralla olivat huomattavasti vähemmän kipeät, oikeastaan vaan epämiellyttävän tuntuiset, eli eiköhän sekin siitä.

      Että näin täällä menee. Mittanauhaan en löytänyt mistään että olisin noita mittoja saanut, mutta ilmottelen niitä sitten jos sen löydän. :)

    • ex -lauta

      Moi kaikki!

      Kaivoin tän ketjun esiin, pitkä aika että kukaan olis kirjotellut mitään... Aihepiiri on tainnut kokea vähän inflaatiota, kun kesän jälkeen alkoi työt ja muut kiireet. Kukas sitä koneella joutaa notkua.

      Miten toipumiset edistyy itse kullakin? Mulla on nyt 2,5kk leikkauksesta ja rintojen ulkonäkö on muuttunut huomattavasti parempaan. Kynätesti ei tosin vieläkään ole positiivinen, eli sitä rinnanaluspoimua kaipailen... Arpien kanssa sen sijaan alkaa hermo mennä: tiedän että pitäis vaan malttaa olla kärsivällinen ja hoitaa sinnikkäästi, mutta kun tuntuu siltä ettei ne muutu yhtään miksikään. Olen käyttänyt sen ekan kuukauden Meporea ja sen jälkeen jatkuvasti Mepiformia arpien päällä. Silti arvet punoittaa, eikä oo musta vaalentuneet yhtään. Klinikalta sanottiin, että pelkän Meporenkin käyttö vois riittää (ekat 3kk), joten mietin että pitäiskö kokeilla vaikka toiseen rintaan laittaa Meporea ja toiseen Mepiformia. Ja katsoa onko niillä mitään eroa kumpaa käyttää. Mepore sentään hengittäis hiukan, Mepiform ei hengitä lainkaan ja tuntuu kumimaiselta iholla.

      Mulla on ihan kanan muisti, kun en yhtään muista missä vaiheessa esim. sektioarpeni muuttui aikanaan vaaleaksi. Puolentoista vuoden jälkeen sektiosta se oli vaalentunut täysin, sen muistan. (Sen sijaan nyt, kun arpea korjattiin ja siitä on 6kk aikaa, se on edelleen punainen). Mites muut? Miten teidän arpien paraneminen edistyy? Mulla tietty hankaloittaa tilannetta se, ettei arvet ole ihan siellä rinnanaluspoimussa, vaan vähän siittä ylempänä. Jos olisivat poimussa, niin eivät näkyisi niin paljoa...

      Ajattelin, että huomenna voisin mennä ekaa kertaa leikkauksen jälkeen käymään kylpylässä vähän rentoutumassa. :) Jos joku huomaa arvet, niin huomatkoot sitten. Mä kaipaan poreallasta!

    • Miesnäkökulmaa

      Kyllä kun näitä tekstejä lukee niin tulee sellainen olo että naiset on jotenkin pihalla ja pinnallisia ym.,vaikea sanoa.
      Miksi joku lähtisi tuollaiseen loppuelämän kestävään "tissihelvettiin" ja vielä maksaa siitä!?

    • ex -lauta

      Hei "miesnäkökulmaa"! Ymmärrän, että silikonien omistajat nostattavat kysymyksiä ja hämmennystä... Kannattaa kuitenkin muistaa, etteivät läheskään kaikki naiset hae silikonirinnoillaan esim. "miesten huomiota" tai halua sillä muutenkaan korostuneen suurta povea. On olemassa niitä naisia, joille luonto on suonut rintojen sijasta pelkät nännit. Toiset kantavat ne ylpeinä, toisille se on arka paikka ja vaikuttaa omaan kokemukseen naiseudesta.

      Sitten ovat ne, joilla imetykset ovat venyttäneet, tyhjentäneet ja rumentaneet ennen ihan nätit rinnat. Rinnoista on saattanut tulla myös eripariset riippurinnat tai ns. ajokoirankorvat. Jälleen toisille se on pikkujuttu, toisille ei.

      Eiköhän miehissäkin ole niitä, joille esim. pieni penis on arka paikka ja jos olisi olemassa vastaava tapa suurentaa yhtä hyvin tuloksin/yhtä pienin terveydellisin riskein penistä, niin tällaisellekin leikkaukselle varmasti tulisi kysyntää. (Peniksen pidennyksiä tehdään nykyään, mutta leikkaus ei ole tuloksellisuutensa/turvallisuutensa puolesta verrattavissa silikonirintoihin).

      Vaikka olet nyt aivan väärällä palstalla avautumisinesi, kiinnostaa minua vielä tietää, miksi oletat tämän "tissihelvetin" kestävän loppuelämän? Toipuminen leikkauksesta on ketjun aiheena ja siinä käsitellään leikkauksenjälkeisten kuukausien mukanaantuomia probleemeja. Ei toipuminen koko loppuelämää kestä. Kyllä rinnat ovat toipuneet jotakuinkin kokonaan puolenvuoden kuluttua leikkauksesta. Arvet ehkä vaalenevat vielä pidempään.

      Jokainen silikonit ottanut nainen on osannut varautua siihen mahdollisuuteen, että implantit saattavat kapseloitua ja vaatia vaihtamista jossain vaiheessa. Tämä ei kuitenkaan ole tavallista nykyaikaisilla karhennetuilla implanteilla...

      • Arvet on

        Kyllä ikuisia,ne ei häviä minnekkään.


      • .......
        Arvet on kirjoitti:

        Kyllä ikuisia,ne ei häviä minnekkään.

        Sitten on vikaa kudosten paranemisessa jos arvet näkyy ikuisesti. Onneksi minulla muutkin kuin rintaleikkausarvet ovat häipyneet näkyvistä.


    • pienet myös

      Moi ex-lauta! Mulla on nyt 7 kk leikkauksesta ja arvet edelleen lähes yhtä punaiset kuin alussakin. Luulin, että olisi tässä vaiheessa jo vaaleammat, mutta ei. Mepiformia käytin muistaakseni noin 4 kk. Mullakaan ei ole sitä poimua, joten toivottavasti vaalenee kunnolla edes joskus. Jälkitarkastuksessa sanottiin, että arvet näyttää ihan normaaleilta.

    • ihaveboobs

      Mulla reilu 3kk leikkauksesta ja arvet helottaa kans... :/ Kaipa ne siitä vaalenee aikaa myöten, tai muut arvet on ainakin. Mulla onneks toi poimu peitää arvet aika hyvin.

      Näistä urheiluliiveistäkin sais jo vissiin luopua öisin mutta kyllä näistä vaan on tullut niin mun parhaat ystävät :D eli taidampa jatkossakin nukkua niiden kans.

      Kaikin puoli täällä ollaan kyllä tyytyväisiä lopputolkseen mutta pakostakin on tullut mietittyä että "mitä jos kuitenkin olis ottanut isommat" vaikka näissäkään mitään vikaa oo :/ Johtuisko sitten että näihin on jo tottunut.. muilla samaa???

    • 70G + 800cc = 70M

      Heippa ex-lauta ja muut!
      Kiitos, kun jaksoit taas elvyttää keskustelua! =)

      Mulla on nyt leikkauksesta kulunut 4kk ja viikko. Arvet on parantuneet tosi hyvin! Mulla kun on alaasteelata asti rinnat roikkuneet muodostaen poimun alleen, niin se poimunperukka, se taitoskohta on iholtaan jännästi tummentunut. Noh, kun ensimmäisen kerran kurkkasin leikkauksen jälkeen noita arpia, olin yllättynty, miten tismalleen JT oli onnistunut käyttämään tätä tummentunutta juovaa viiltoa tehdessään. Arpi osuu siis juuri tuon aina rinnan alla olleen juovan kohdalle, ja erottuuu uskomattoman vähän!! Kyseisen kirurgin haavojen/arpien viimeistelyä on tälläkin palstalla monesti moitittu, mutta itselläni ei ole kyllä kuin hyvä sanottavaa!

      @ ihaveboobs: Itse olen tullut vähän samaan tulokseen noiden urheiluliivien kanssa! Ihan parhaat kaverit! Yhden puolikkaan yötä olen nukkunut ilman, eikä siinä mitään ongelmaa, oikein mukavaa niinkin, mutta kesken yötä vessareissulla kyllä mieluusti puin liivit takaisin :D Jännä muuten, että isäntä totesi jossain vaiheessa, että juuri nuo urheiluliivit näyttävät kaikkein parhaalta vaatteiden alla, siis muodoltaan! Eli toisinaan käytän niitä myös esim töissä. =)

      Kaksi viikkoa sitten, eli melkein 4kk leikkauksesta löysin viimein kaarituetut liivit, jotka todella istuvat ja tuntuvat hyviltä ja tukevilta. Jos ei ulkomailta netin kautta tilaaminen pelota, niin voin lämpimästi suositella Ewa Mikhalakin Effuniak-liivejä!! Olen muutenkin tullut siihen tulokseen, että Puolalaiset osaavat tehdä parhaita liivejä - ainakin suuripovisille!!

      Hyvää toipumisen jatkoa kaikille!!

    • ex -lauta

      Hmmm... Voiko tota rinnanaluspoimun muodostumista mitenkään ennustaa etukäteen? Kun toisille se tulee ja toisille ei. Sen ymmärrän, että jos lähtötilanteessa ei ole omaa rintaa lainkaan ja implantti on kokonaan lihaksen alla, niin silloin ei poimua tule. Mutta mites jos on osittain alla tai lihaksen päällä? Vaikuttaako sillon se, oliko lähtötilanteessa rinnanaluspoimu vai ei? (Mulla oli, muttei kovin syvä). Jotta poimu muodostuis, pitäiskö silloin ottaa isommat vai pienemmät implantit. Isommat ei enää mun tapauksessa olis tulleet kyseeseen, pienempiä olisin voinut harkita jos olisin voinut olla varma, että ne 335cc olis riittäneet nostamaan alakuloiset nännit oikealle korkeudelleen ja ettei kiitorataa olis tullut.

      Mua ei ole jäänyt harmittamaan, että olis pitänyt ottaa isommat implantit. Mutta mullahan oli alla se epäonnistunut leikkaus pikkuimplanteilla joten tällä kertaa osasin etukäteen varautua ja valita tarpeeksi ison (375cc) implanttikoon tarjotuista vaihtoehdoista.

      Mä en ole enää nukkunut liivien kanssa moneen viikkoon. Sen sijaan olen havahtunut monena aamuna siitä, että olen yöllä kääntynyt mahalleni ja nukkunut sillain. :D Kaikkeen on näköjään jo tottunut, vaikka alkuun tuntui, ettei enää koskaan vois nukkua mahallaan.

    • Agarena

      Heippa vaan kaikki!

      Pitkästä aikaa taas, pitänytkin kirjoitella kuulumisia tässä jo jokunen päivä... Turvotukset siis poissa ja koko nähtävästi aika lailla nyt siinä missä pysyy. Täytyy myöntää, että taidan olla siinä harvinaisempi tapaus, että ehkä pienempikin olisi saattanut meikäläiselle kelvata. Tiedä sitten miltä lopputulos olisi pienemmällä näyttänyt, mutta nyt kokoa on ainakin tarpeeksi! Liiviostoksillakin meinas tuskanhiki tulla, kun joistain malleista ei meinannut 70D sopia. Jätin kyllä isommat kauppaan, ainakin toistaiseksi... Muutenkin todella vaikeaa löytää sopivia liivejä, siinä kyllä kului tunti jos toinenkin. Joku kyselikin muuten noita mittoja aikaisemmin, en tiedä miten ihmeessä olen aikaisemmin tehnyt mittauksen, mutta nyt kun tarkastin asiaa, niin rinnan alusen ympärys oli 72cm. Siis hyvin napakka mitta. Näin napakasti en ainakaan ennen mitannut, joten johtuisiko sitten siitä. Olen siis klassinen esimerkki naisesta, jolla ollut väärän kokoiset liivit. Eli 75:stä vaihdoin 70:een ja ainakin Triumphit istuu hyvin. 70D on vähän siinä ja siinä, vähän meinaa nännit pursuta yli, mutta kun nyt hyvin asettelee, niin kaipa nuo sopivat ovat... Tosiaan, pukukopissa ainakin olo oli melko valtava, kun aina vaan liivit olivat pieniä. =/ Mutta, nämä on niin yksilöllisiä asioita, mikä nyt kenellekin on isot... Ja luulen kuitenkin, että pidemmällä tähtäimellä koko on hyvä, kunhan nyt aikaa kuluu ja tähän tottuu. Onhan tämä kuitenkin melkoinen muutos entiseen. Sopusuhtaiset rintani ovat kuitenkin vartalooni nähden.

      Ongelmitta ei kuitenkaan ole toipuminen edennyt. Ensinnäkin, mullehan laitettiin se pehmeämpi implantti cohesive I (piti siis olla II). No, nyt kun turvotuksia ei enää ole ja rinnat pehmenneet, olen huomannut ainakin kumartaessa aaltoilua rintojen reunoilla ja alla. Onko kellään vastaavaa?? Eikö jollain muullakin ollut cohesive I? Kun kokeilin sitten rintojani selälläni, en huomannut aaltoilua, mutta siinä sitten rintojani reilusti möyhentäessä vasen rintani liikahti tai melkeinpä muljahti sivulle. Siis siirtyi mielestäni hieman liikaa, liikkuu siis enemmän kuin toinen. No, tästä hätääntyneenä kävin Lookissa näytillä ja heidän näkemyksen mukaan on "maku asia" haluaako että rinta "elää" enemmän. Siellä ei oltu huolissaan tästä, mutta antoi ohjeen, jos minua asia häiritsee, pitämään vielä tukevia liivejä ja hieromaan oikeaa rintaa. Näin niistä saataisiin mahdollisesti hieman "identtisemmin" liikkuvat. Kuitenkin, sanoi, että luonnollisemminhan tuo vasen nyt liikkuu, ettei jökötä ihan paikallaan... Mua vähän kyllä arveluttaa, kävi mielessä, ettei sitten vaikka implanttipussi ole tehty jotenkin pieleen... Saa nähdä miten tässä ajankanssa sitten, kiinnittyykö implantti enää riittävästi tässä vaiheessa, kun leikkauksesta jo melkein 10vk. Hitto kun ressaa!! Liikkuuko muilla molemmat rinnat ihan samalla lailla? Ovat yhtä napakasti paikoillaan?

      Ja vielä... En osannut odottaa, että tuntisin implantin niin hyvin. En siis päältä vaan nimenomaan tuolta alapuolelta, missä implantti on lihaksen päällä. Jotenkin oudolta tuntuu. Tuntuisikohan samalla lailla, jos olisi kovempi implantti? Toki varmaan ne reunat tuntee, mutta jotenkin tuntuu niin "löysältä", kun on kerran pehmeä implantti. Lookissa tämä ihminen kenen kanssa olen asioinut, sanoi, että hänen henk.koht. mielestään, tällaiset "pehmeät löllykät" ovat ideaalirinnat, omansa kuulemma ovat turhan napakat. Toki nämä ehkä sitten elää vähän luonnollisemmin, mutta tuntuu niin hassulle ja tuo aaltoilu... Taas kuulemma makuasioita...(?!?) =0 Toki, jos tuo aaltoilu ei tuosta enää ajan mittaan lisäänny, niin ehkä se ei nyt tietyissä asennoissa (lähinnä kumartaessa) ole mikään niin suuri ongelma.

      Mietin kyllä sitäkin, olisiko ehkä pitänyt lopputuloksesta enemmän, jos implantti olisi kokonaan lihaksen alla. Kun tuosta nännin yläpuolelta tuntuu ihan hyvältä, eli sen alapuolella on tää mun ongelma. Varmasti syy on siinä, kun mulla ei tosiaan ole sitä omaa rintaa juurikaan siinä päällä implantin peittona. Olisihan ne tietysti napakammat silloin, ja miten ne siitä sitten laskeutuisivat lihaksen alta. Ehkä tässä kuitenkin olen eniten miettinyt, miten mieheni kokee asian. Tosin sanoi, että ei ole huomannut mitään erityistä ja hänestä se pehmeys on kuitenkin tärkeintä. Mulle merkkaa kyllä paljon mieheni mielipide, sillä jos hän vierastaisi rintojani yhtään, niin se olisi varmasti se pahin paikka mulle.

      Että tällaista tänne. Niin ja niistä arvista. Kyllä mulla vielä ne punoittaa. Ehkä aavistuksen saattaneet vaaleta, mutta erottuu kyllä vielä vähän liiankin hyvin. Poimuakaan ei vielä näy, ei kuulu, katsotaan tekeekö sitten aika tehtävänsä. Vähän kyllä laskeutumista havaittavissa, kun arvet eivät edestä katsottuna osu enää silmään.

    • Agarena

      Vielä teille, joilla ennestään ollut enemmänkin rintaa, niin onko oma luomu rinta tehnyt tuota "aaltoa" esim. juuri kumartaessa, roikkuvassa asaennossa? Lookissa sanoi, että näin se luomurintakin (ainakin hänellä itsellään ennen implantteja) usein tekee. Ettei rinta olisi vaan pyöreänä pallona joka asennossa. Kun ei nyt ole mihin verrata, eikä nyt ole tullut tiirailtua toisten rintojakaan sillä silmällä.

      Ja kun kyselin muilta noista implanttien liikkumisesta, niin tarkoitin nimenomaan teitä, jolla on pyöreä implantti. Anatomisen kanssa olisin varmasti kusessa... Täytynee nyt siis ainakin tässä tapauksessa olla tyytyväinen, että on pyöreä implantti.

    • Hei Agarena! Onpas sulla ollut koettelemusta... Muistanko oikein että sulla oli 325cc pyöreä, korkeaprofiilinen implantti? Vai oliko 375cc?

      Mulla oli kyllä (etenkin ennen imetyksiä) omaa luomurintaakin, mutta en oikeen saanut ideasta kiinni, mitä tarkoitit tuolla aaltoilulla? Kyllähän ne rinnat painovoiman mukaan aina valahtivat suuntaan jos toiseenkin, mihin sitten kumartui ja sen mukaan hiukan muotoaankin muuttivat. Mutta tuntuuko sulla rinnoissa jotain muutakin? Loisketta? (Muistaakseni joku kirjoitti joskus kauan sitten tällasesta probleemasta) Tärinää?

      Liikkuuko se sun vasen implantti paljonkin sivulle? Jos se liikkuu rintalihaksen alla, se ei käytännössä ole lainkaan kiinnittynyt. Asko Salmi ja Furkat Mansurow (toinen plastiikkakirurgi jonka konsussa kävin) selittivät mulle sillon syksyllä kun oli eri implanttivaihtoehdoista puhetta, että Mentor on sileäpintaisempi (kuten myös Cereform) kuin Natrelle tai Eurosilicone ja siksi se kiinnittyy hieman huonommin kudoksiin sen alle joskus muodostuu seroomaksi kutsuttua kudosnestettä. Etenkin sen muodostumisen todennäköisyys kasvaa, jos implanttirintaa hieroo... ja siksi implanttirintoja ei suositellakaan enää hierottavan. Mietin vain tota Lookin ohjetta sen oikean rinnan hieromisesta, että mitenköhän kannattaa tehdä. Jaan Troostkaan ei suosita potilaitaan enää hieromaan rintojaan, mikä tälläkin palstalla on pariin kertaan todettu.

      Jos sua oikein alkaa ahdistaa, niin voithan sä kaiketi käydä hakemassa vielä tässäkin vaiheessa toisen tissikirurgin mielipiteen esim. siitä implanttitaskuasiasta ja kysyä, mitä pitäisi tehdä tukiliivien suhteen/kiinnittyykö implantti uudelleen kudoksiin jos vain jää odottelemaan.

      Mulla kun on anatominen implantti, niin ollaan aika erilaisissa tilanteissa. Mutta mä en voi väittää tuntevani mitenkään erityisen hyvin implantin ja oman rintakudoksen rajaa edes rinnan alaosassa, vaikka anatominen implantti on "kova". Toki mä pystyn suunnilleen arvioimaan missä oma luomurinta menee, kun muistelen sen volyymiä ja arvioin silmämääräisesti. Mutta käsipelillä on aika vaikea sanoa. Tämäkin on muuttunut sitten alun, koska vielä joitain viikkoja sitten implantit olivat huomattavasti jämäkämmät ja oman rinnan tunsi helpommin.

      Noista rintaliiveistä vielä piti laittaa kommenttia: mäkin totesin, ettei enää ole niin helppo löytää sopivia liivejä. Koska läheskään kaikista malleista/kaikilla valmistajilla ei ole joko saatavilla kokoa 70D tai sitten sitä ei ole jäljellä. Tai sitten se ei sovi, niinkin on käynyt :( Se on hassua, miten liivivalmistajasta riippuen liivien koko vaihtelee. Melkein kaikissa liiveissä tähän asti sopii se 70D, mutta Espritin liiveissä (jotka on muuten tosi hyviä, ne joissa kolme hakasta takana, suosittelen lämpimästi!) täytyy olla koko 70E. Vähän on kylminyt ostaa sen kokoisia liivejä, kun ennen riitti ne A/B-kupit vallan mainiosti. Nyt oon ajatellut että D-kuppi on mun liiveissä ihan maksimi. (Mieluumin saisi olla C, niitä liivejä tosin on vain yhdet jotka mahtuu ja niissäkin väärä ympärysmitta 75cm) :D Mutta kun Espritillä oli niin hyvän näköisiä, sopuhintaisia ja hyvin istuvia liivejä (kun koko oli oikea), niin pakko oli tinkiä periaatteesta.

      • Melkein viisi vuotta

        Minulla tuli ensimmäiseksi tuosta aaltoilusta mieleen että tarkoitettiinkohan tuossa implantin rypistymistä reunastaan joka voi näkyä ulospäinkin jos rinnassa ei ole rasvaa mainittavammin. Olen nähnyt tällaisia kuvia jossa eteenpäin kumartuessa rinnan juuressa näkyy selvää rypistymistä tai oikeammin poimuttumista kun implantti painuu rinnan sisällä kapeammaksi ja menee ryppyyn. Aikanaan piti heti tarkastaa omat rinnat kun näin ensimmäiset tuollaiset kuvat, mutta kun implanttini on kokonaan rintalihaksen alla, implantin mahdollinen "ryppyily" ei voi näkyä lihaksen läpi päälle päin.

        Rintaliivejäni valitessa en pidä kokonumeroa kovinkaan ratkaisevana, vaan vain suuntaa-antavana jonka perusteella valitsen rintaliivit sovitettavaksi. Siksipä minulla on rintaliivejä kuppikooltaan B-E ja kaikki ovat sopivia vaikka ympärysmittakin voi olla sama (mutta voi myös vaihdella - 5 cm). Eri valmistajien rintaliivit voivat olla hyvinkin eri kokoisia vaikka kokonumero on sama. Rinnakkaiskootkin on muistettava, kupin tilavuus säilyy samana jos vaikka siirrytään koosta 75C kokoon 70D.


    • Agarena

      Melkein viisi vuotta: Joo, varmaankin samasta asiasta kyse, siis tuo iplantin rypistyminen tuntuu kumartaessa. Vaikea sanoa, onko tämä nyt sitten normaalia, kun mulla sitä omaa rasvaa rinnoissa niin vähän. Olisiko tilanne sama esim. cohesive II:lla? Troosthan antoi mun vertailla käsissäni sekä I:stä ja II:sta ja kysyi tunsinko niissä eroa. En huomannut eroa ja hänkin sanoi samaa. Eli siksi mietinkin, olisiko tilanne yhtään sen ihmeellisempi, vaikka implantti olisikin ollut tuo II. No, oli miten oli, en vaan osannut tällaiseen varautua. Tosin, tuota aaltoilua/rypistymistä ei ole ainakaan vielä havaittavissa, kuin ainoastaan roikkuvassa asennossa, ja jos oikein tunnustelee/painelee sisään päin rinnan alimmalta kohdalta (poimusta), kuten aikaisemminkin kerroin sen tuntuvan oudolta.

      ex-lauta: Joo, mulla oli pyöreä korkeaprofiilinen 325cc. Tässä tosiaan harkitsen toisella kirurgilla käyntiä, kiitokset vain vinkistä! Kun nyt tietäisi onko tämä implantin liikkuminen mitenkään normaalia, kuten ymmärsin mun tapauksen olevan Lookin mukaan. Tai ei ainakaan heidän mukaansa pitäisi olla mitenkään huolestuttavaa. Sanoi siellä, että kun kehossa on kaksi vierasesinettä, eivät ne välttämättä aina toimi tai elä identtisesti, oli sitten kyse sitten rintaimplanteista tai vaikka polvien tekonivelistä. Väkisinkin sitä kuitenkin murehtii asiaa aika lailla ja miettii onko asia oikeasti ihan näin...

    • ????

      Ripplingistä eli implantin ryppyilystä on kyse selvästi, sitä esiintyy joskus pehmeillä pyöreillä silikoni-ja suolaliuosimplanteilla lihaksen päälle laitettaessa sekä osittain päälle laitettaessa rinnan alaosassa, jos omaa kudosta on kovin niukalti. Kokonaan lihaksen alla ja anatomisilla sitä ei esiinny, koska lihas peittää ryppyilyn ja anatomiset on niin jäykkää tavaraa että ne on samanmuotoiset kaikissa tilanteissa.

    • Ok, nyt mäkin tajusin mistä puhutaan. Olen nähnyt kuvia joillain USAn nettisaiteilla. Ryppyilyä on varsinkin suolaliuosimplanttien kanssa, jos implantti on vajaatäyttöinen.

      Mutta mitä ne siellä Lookissa oikein selvittävät, että luomurinnoissa olisi tuollaista ryppyilyä ihan normaalisti??? Ei mulla ainakaan koskaan, ikinä, milloinkaan ollut ja veikkaan ettei muillakaan. Mikä sen luomurinnan kumartuessa ryppyyn vetäisi? Painovoima vaan vaikuttaa rinnan muotoon noin muuten... valuvat kainaloihin kun makaa selällään ja roikkuu edessä kun kumartuu eteenpäin jne.

      Jos/kun toi ryppyily johtuu nimenomaa siitä, että implantti on sitä kaikista pehmeintä sorttia (mitä Agarena et ollut tilannut etukäteen, vaan piti tulla Coh 2), niin saisivat mun mielestä Lookissa hyvittää sulle jotenkin tätä mokaansa... Eihän se sitten ole ollenkaan sama, kuin jos olisi laitettu se jämäkämpi Coh 2, eikä mun mielestä implantin valintaa voi tollain tehdä, että juuri ennen leikkausta annetaan kaksi implanttia potilaalle kokeiltavaksi ja kysytään, tunnetko eroa! Siinähän muutenkin on tunteet pinnassa, jännittää leikkausta ja on hermona... ei sellasessa mielentilassa pysty mun mielestä tekemään noin isoja päätöksiä. Lisäksi leikkauksen peruminen vaiheessa, kun on jo matkustanut Viron puolelle ja tehnyt Suomessa kaikki järjestelyt (esim. työn ja lastenhoidon suhteen), on paljon paljon vaikeampaa. Vaatisi tosi paljon kanttia sanoa, että ei leikata, koska sovittua implanttia ei löydy. Ja olisihan se itellekin hirveä pettymys palata laivalla kotiin ilman uusia tissejä, kun siihen kerran oli varautunut. Joten ymmärrän hyvin, miksi Agarena teit päätöksen ottaa ne Coh 1 implantit... (sulle ei oikein jäänyt muuta vaihtoehtoa). Siksi olen sitä mieltä että Look saisi hyvittää töpeksintäänsä jotenkin.

      Oliko se implantin koko kuitenkin sama, mitä oli sovittu etukäteen? Vai oliko teillä etukäteen mitään tarkkaa kokoa sovittuna? Käy ihmeessä näyttämässä tissejäsi jollekin toiselle kirurgille Suomen puolella. Asutko pääkaupunkiseudulla Agarena/onko sulla sinne pitkä matka? Siellähän riittäisi tarjontaa...

    • Agarena

      Ex-lauta: arvaa olenko miettinyt ihan samaa... Mun täytyy nyt tätä asiaa pohtia. Lookissa sovittiin, että menen käymään myöhemmin vielä näytillä. Näkee miten tämä tästä etenee, vielä ennen 3kk ei tehdä mitään toimenpiteitä tms. Korjausleikkaus kyllä tuntuu aika mahdottomalta ajatukselta tällä hetkellä, siihen nähden mikä haitta on, ainakin jos tilanne ei muutu pahemmaksi. Mutta, olen kyllä todellakin miettinyt tuota korvauspuolta. En sitten tiedä mitä siihen sanovat, jos alan jotain hyvitystä vaatimaan, vaikka heillä ei välttämättä olisi siihen varaa mitään sanoakaan. Tuntuu vaan, etten ehkä muutenkaan ole ollut asiakas helpoimmasta päästä, mutta kun näitä kämmejä on tässä ollut... Alunperinhän mulle piti laittaa Silimed 300cc ja tuon Mentorin 325cc piti olla vain varalla (eri kokoista Silimediä ei ollut mahdollista saada varalle), jos leikkauspäivänä kirurgi katsoisi 300cc:n olevan mulle liian pieni. Sitä Silimediä ei sitten ollut varattuna lainkaan, joten tuolla Mentorilla mentiin. (Ja voiko oikeasti olla ettei Troost muka huomaisi eroa coh I ja II välillä?!?) Silimedillä ei muuten varmaan olisi tätä liikkumis-/siirtymisongelmaakaan.... Olen kuitenkin ymmärtänyt, että korjausleikkaus todennäköisesti ainakin onnistuisi, jos en olisi lopputulokseen tyytyväinen, mutta täytyy sanoa, että melko korkea kynnys siihen olisi tällä hetkellä lähteä. Että, täytyy nyt vain odottaa ja katsoa miten tilanne tästä etenee.

      Tuosta toiselle kirurgille menosta... Mun miehen mielestä se ei välttämättä ole hyvä idea. On sitä mieltä, että Suomessa muutenkin parjataan Virolaisia kirurgeja ja siksi uskoo, että kirurgi pyrkii saamaan vaan uuden asiakkaan ja mulle pahan mielen haukkumalla työn jälkeä. (Hän itse ei okein käsitä tätä mun "aaltoiluongelmaa", kun ei näe tai tunne mun rinnoissa mitään ihmeellistä... täytynee varmaan demonstroida vähän paremmin...) Se tässä mättääkin tosi paljon, koska itse epäilen kieltämättä samaa. Ihan sama fiilis tuli keväälläkin, kun soitin parille Suomalaiselle klinikalle, niin kyllähän ääni muuttui kellossa, jos mainitsinkin Viron vaihtoehtona. Jos vain tietäisi varmuudella, että saisi jostain puolueettoman arvion...

    • ex -lauta

      Moi taas Agarena!

      Kurja juttu tosiaan, että noin monessa asiassa ovat möhlineet... Ja tiedän itse kokemuksesta, että korjausleikkaukseenlähtö ei ole helppo ratkaisu. Mulla se nyt vain oli niin tökerö lopputulos ekassa operaatiossa, että sitä en olisi sietänyt katsella.

      Tosta toisen kirurgin mielipiteestä. Entäpä jos sanoisit käyneesi Ruotsissa? Ei luulisi että suomalaisilla on niin paljon pahaa sanottavaa länsinaapuristamme ja sikäläisistä kirurgeista. Enkä mä usko, että sun tarvitsee juurta jaksaen selvittää mitä on tapahtunut. Kerrot, että sulle jäi joitain asioita epäselväksi pientä ongelmaa toisen implantin kanssa, ja koska välimatka Ruotsiin on pitkä/eikä lennot ilmaisia, halusit tulla kysymään neuvoa kotimaassa plastiikkakirurgilta. Valehteluksihan se vähän menee, mutta uskon että saisit tällä tavoin puolueettomamman mielipiteen.

    • ex -lauta

      Pitipäs tulla vielä Agarenalle (ja muillekin) nopsaan kommentoimaan. Mulla on molemmissa rinnoissa tietyssä asennossa (ehkä just eteen kumartuessa) tunnettavissa käsin sellasta "juovikkuutta" kainalon seudussa. Olen tähän asti luullut, että se johtuu rintalihaksesta, mutta eilen tajusin että kysehän on varmaan lievästä rippling-ilmiöstä. Se ei siis näy mitenkään päälle päin, mutta tuntuu kun käsin tunnustelee... Rintojen alaosassa sitä ei ole, se on vain tuolla ylempänä kainaloitten kohdilla ja mietin, että johtuisko tää anatomisen implantin ominaisuuksista: sehän on kaikista kovin juuri alaostastaan, mutta pehmeämpi ylempää.

      Näkyykö Agarena sulla se ryppyily ihan päälle päin, vai onko se vain sitä, että sä tunnet itse sen käsillä kokeillessa?

    • Hei

      Kyllä anatomisissakin on alaosassa joillakin sitä ryppyilyä ja aaltoilua varsinkin kumartuessa, jos on kovin vähän omaa kudosta. Ei se kai ole ollenkaan vaarallista, jos sitä vaan kumartuesa ja joissakin eri asennoissa tuntuu. Jos seistessä pahasti näkyy ja tuntuu, niin se olisi hieman erikoista sitten.

      Saattaa olla ehkä myös jotain tekemistä sillä, minkälainen arpikudoskapseli implantin ympärille muodostuu ja miten se "antaa" implantin liikkua...Vieras esineethän ne ovat eivätkä liiku ja muotoudu eri asennoissa luonnollisesti niin kuin oma kudos Kaikenlaista outoa verrattuna oikeaan rintaan niissä voi välillä tuntua, varsinkin jos omaa kudosta vähän.

      • .........

        Minkähän virman mainospätkä (=puolustuspuheenvuoro) tää oli???


    • ?

      Ööö...mitäs siinä puolusteltiin tai mainostettiin? Mikähän siinä on, ettei saa omaa tietoa/näkemystä kertoa ilman, että joku alkaa jotain epäilemään? Laitoin tuon viestin ihan omaan tietoon perustuen ja ajattelin sillä kertoa, että muillakin on samaa ilmiötä ja ettei siitä ryppyilystä kumartuessa kannata välttämättä huolestua. Toki varmimman tiedon saa kun käy ammattilaiselta eli plastiikkakirurgilta kysymässä ja näyttämässä tilanteen. Ihmeellinen asenneilmapiiri täällä...

      • Se on sellaista

        Täällä käy välillä näitä huippuallergikkoja jotka eivät siedä pienintäkään puolustavaa puheenvuoroa. Aina pitäisi vaan haukkua klinikoita tai lääkäreitä ennen kuin ovat tyytyväisiä. Jos vielä joku erehtyy kehumaan jonkun lääkärin työn jälkeä, syytetään henkilökuntaan kuuluvaksi ja mainostamisesta. Näistä kummajaisista ei tarvitse välittää.


      • ex -lauta
        Se on sellaista kirjoitti:

        Täällä käy välillä näitä huippuallergikkoja jotka eivät siedä pienintäkään puolustavaa puheenvuoroa. Aina pitäisi vaan haukkua klinikoita tai lääkäreitä ennen kuin ovat tyytyväisiä. Jos vielä joku erehtyy kehumaan jonkun lääkärin työn jälkeä, syytetään henkilökuntaan kuuluvaksi ja mainostamisesta. Näistä kummajaisista ei tarvitse välittää.

        Eihän anneta pilata hyvää ketjua? Ei välitetä typeristä kommenteista, on niitä ennenkin ollut ja kun vaan jättää huomiotta, ketju pysyy siistinä.

        Kirurgeista puheen ollen... Jos Agarena mietit, kelle kirurgille menisit Suomessa, niin tällä kertaa sanoisin, että Asko Salmi ei varmaankaan ole oikea valinta. Hän nimittäin teki selväksi mulle ekassa konsultaatiossa, ettei pidä henk. koht. pyöreistä rinnoista, eikä ilmeisesti siis laita pyöreitä implanttejakaan. Lisäksi hänellä tuntui olevan jotain myös Mentoreita vastaan, (maahantuojan mainonnan oli kokenut röyhkeäksi tms.) ja hän sanoi, ettei ota kyseisiä implantteja klinikalleen vaikka saisi ilmaiseksi.

        Itse olen Asko Salmen työhön erittäin tyytyväinen ja mielestäni hän onnistui korjaamaan edellisen kirurgin pilaamat rintani hyvin. Mutta en usko, että häneltä saisi aivan puolueetonta mielipidettä pyöreistä, Mentorin proteeseilla tehdyistä rinnoista.

        En toki tiedä, olitko ensinkään harkinnut edes A. Salmea, mutta vinkkasinpa kuitenkin.


    • 70G + 800cc = 70M

      Pahoittelut, jos nyt katkaisen keskustelun tuosta ripplingistä, tarkoitus ei ole vähätellä aihetta ja on varmasti harmillista, jos tuollaista suuremmassa mittakaavassa esiintyy! Toivottavasti asia korjaantuu joko itsestään tai kirurgin avustuksella! =)

      Kun itse leikkaustani harkitsin, koetin kovasti löytää kuvamateriaalia tapauksista, joissa luonnostan suuri, mutta tyhjentynyt rinta täytetään verrattain suurella implantilla enkä löytänyt oikein mitään koin lähes velvollisuudekseni jakaa kokemukseni nyt leikkauksen jälkeen. Tässä siis muutama kuva siitä miltä mun rinnat näyttävät tällä hetkellä. (Tarkemmat "tekniset yksityiskohdat löytyvät aiemmista samalla nimimerkillä kirjoittamistani viesteistä.)

      Ensimmäinen kuva bikineissä:
      http://aijaa.com/001839175750.jpg

      Toinen vastikään ostetussa mekossa, ilman liivejä:
      http://aijaa.com/005409175751.jpg

      Ja sama mekko laskettuna rintojen päältä:
      http://aijaa.com/000599175752.jpg

      Ja vielä, kun noista arpien paranemisista on ollut puhetta tuossa aiemmin, niin tässä mun oikean rinnan alta paljastuvat "jäljet":
      http://aijaa.com/003959175753.jpg

      Toivottavasti näistä on vielä joskus jollekulle hyötyä omaa leikkaustaan suunnitellelssa. =)

      • Jännityksellä..

        Hei! Kiitos kun laitoit kuvia itsestäsi leikkauksen jälkeen, kuten jo kerroit on todella hankala löytää kuvia isommista implanteista...Itse olen menossa leikkaukseen parin vkon päästä ja koko jännittää kyllä aika lailla. Onko sulla minkä malliset/kokoiset/merkkiset implantit? Mulla on tulossa Mentorin anatominen 323 täyttämään imetyksen jälkeen jääneet tyhjät "pussukat"...


      • 70G + 800cc = 70M
        Jännityksellä.. kirjoitti:

        Hei! Kiitos kun laitoit kuvia itsestäsi leikkauksen jälkeen, kuten jo kerroit on todella hankala löytää kuvia isommista implanteista...Itse olen menossa leikkaukseen parin vkon päästä ja koko jännittää kyllä aika lailla. Onko sulla minkä malliset/kokoiset/merkkiset implantit? Mulla on tulossa Mentorin anatominen 323 täyttämään imetyksen jälkeen jääneet tyhjät "pussukat"...

        Implanttipassissa lukee Silitex Round High Profile Gel Breast Implant Cohesive II. Merkki on Mentor ja koon voi päätellä nimimerkistäkin, eli 800cc. Implantit laitettiin kokonaan lihaksen päälle, jotta nuo painonpudotuksen myötä tyhjäksi käyneet rinnat saatiin täyttettyä jälleen napakammiksi Ja hienosti onnistuikin!

        Tsemppiä leikkaukseen ja toivotaan, että kaikki menee hienosti ja lopputulos on sinulle mieleinen ja kroppaasi sopusuhtainen! =)


      • Jännityksellä..
        70G + 800cc = 70M kirjoitti:

        Implanttipassissa lukee Silitex Round High Profile Gel Breast Implant Cohesive II. Merkki on Mentor ja koon voi päätellä nimimerkistäkin, eli 800cc. Implantit laitettiin kokonaan lihaksen päälle, jotta nuo painonpudotuksen myötä tyhjäksi käyneet rinnat saatiin täyttettyä jälleen napakammiksi Ja hienosti onnistuikin!

        Tsemppiä leikkaukseen ja toivotaan, että kaikki menee hienosti ja lopputulos on sinulle mieleinen ja kroppaasi sopusuhtainen! =)

        Taas sormet kirjottaa nopeemmin kun pää hoksaa...ny vasta katoin sun nim. ja siitähän koko selviää, ou dääm :) Kiitos kun vastasit, pitääpä itekkin sitten kertoa omaa tarinaa kun selviin leikkauksesta..


      • Voi elämä
        Jännityksellä.. kirjoitti:

        Taas sormet kirjottaa nopeemmin kun pää hoksaa...ny vasta katoin sun nim. ja siitähän koko selviää, ou dääm :) Kiitos kun vastasit, pitääpä itekkin sitten kertoa omaa tarinaa kun selviin leikkauksesta..

        mitkä daisarit! Nyt on mopo keulinut ja pahasti. Joku raja se olla pitää, jopa tissien koolla.


    • Agrena

      ex -lauta: Mulla kyllä näkyy oikeassa valaistuksessa ja roikkuvassa asennossa rinnan reunoilla ja alla. Ei mitenkään hirmu selkeästi, jos vertaa esim. netissä selailemiini kuviin. Ei näy mitään seisten tai makuulla, mutta implantin tunnen alhaalta tunnusteltaessa. Luin muuten juttuja ulkomaisilta saiteilta, missä lääkärit vastasivat kysymyksiin, liittyen tähän ripplingiin. Niiden mukaan se on hyvinkin tavallista, että siihen tulisi varautua, jos implantteja suunnittelee. Olisiko se sitten kuitenkin aika tavallista, tuo mitä itse tunnet rintojesi sivuilla?

      Sen verran täytyy vielä sanoa, että vaikka mun kohdalla kävi vähän huonosti tuon implantin kanssa (siis merkin vaihtuminen) niin täysi vahinkohan se kuitenkin oli. Ihmisiähän tässä vain ollaan. Jossain sattui nyt pääsi käymään todennäköisesti informaatiokatkos ja osui ikäväkseni minun kohdalleni. Kuitenkin olen joka tapauksessa saanut sen Silimedin takuun korvaukseksi, eikä siitä tarvinnut edes kummemmin neuvotella. Olivat siis samaa mieltä kanssani asiasta ja pahoittelivat kovasti tapahtunutta. Kuitenkin mietin pitkään tuota Mentroin ja Silimedin väliltä, ja Mentor oli se 2. vaihtoehto. Muutenkin olen saanut aina käydä/soittaa, kun jokin asia painaa mieltä, joten leikkauksen jälkeiseen palveluun olen ollut hyvin tyytyväinen. Ei voi sanoa (mitä jotkut tahot viljelee), että nämä firmat jotka käyttävät virolaisia klinikoita ja lääkäreitä, olisi vain rahastusmielessä, ja leikkauksen jälkeen ei asiakas enää kiinnosta. Ainakaan Lookin kautta en ole kokenut näin, päinvastoin. Toki tuo pehmeysasia mietityttää ja hermittaa tällä hetkellä kovasti. Mutta, toipuminen on kuitenkin vielä kesken, joten aika näyttää miten tästä sitten etteenpäin…

      Kiitos vielä vinkistä ex-lauta, AS suhteen. Nyt muistankin, että mainitsit aikaisemmin asiasta, mutta enpäs tullut enää ajatelleeksikaan... Täytyy jättää pois laskuista, jos nyt jonnekin päin olen menossa vielä ihan kirurgin tarkastettavaksi. Kun ei millään jaksaisi ihan Viroon asti oman lekurin pakeille lähteä…

      • Melkein viisi vuotta

        Kyllähän se oma leikkauksen tehnyt lääkäri tietää ainakin miten on toteuttanut leikkauksen. Jos vaan on aikaa käyttää koko päivä matkustamiseen, niin kyllä se onnistuu. Lähtö Helsingistä klo 8.00, Tallinnassa klo 11.00 iltapäivällä lääkärikäynti ja laiva lähtee Tallinnasta klo 17.00 ja on Helsingissä klo 20.30. Risteilyhinta taitaa olla tällä hetkellä tarjouksena 21 € ja luulisin että virolainen lääkäri veloittaa vastaanottokäynnistä hieman vähemmän kuin suomalainen.

        Olen joskus pohtinut että kävisikö JT:n vastaanotolla vain tarkastuksen merkeissä kun käyn vuosittain siinä sairaalan naapurissa kylpylässä.


    • Agarena: kyllä varmaan on tavallista lievä rippling, jos implantti on lihaksen päällä tai osittain lihaksen alla. Vaikka mulla omaa rintaa olikin jkv, ei sitä ehkä just tuolla kainalon seudussa niin paljoa ole sitä omaa kudosta, minkä takia juovikkuus tuntuu siellä. Ei se mua haittaa, oikeestaan olen vaan tyytyväinen, että tiedän vihdoin mistä se johtuu. Kun ihmettelin, että miten se rintalihas nyt yhtäkkiä tällaiselta tuntuu... (pikkuimplanttien kanssa ei tuntunut, mutta ne olikin kokonaan lihaksen alla). Mielessä ei edes käynyt että se vois olla itse implantti, koska oletin sen pinnan olevan ilman muuta sileä.

      Näinhän se on, virheitä sattuu joka suunnalla. Muakin harmitti ihan sairaasti, että ensimmäinen kirurgini sössi tissileikkauksen ja rinnat näyttivät miltä näyttivät... kiitorata ja nännit sojottivat alaspäin. Mutta ihmisiä tosiaan kaikki ollaan, parhaansa sekin kirurgi varmasti teki ja tyyppinä hän oli todella, todella mukava. Jos hän olisi osannut tehdä paremmat tissit, olisi hän varmasti tehnyt. Harmi, että se susi lopputulos osui mun kohdalle, voi olla että joku joka ei ole imettänyt ja jolla rinnat ei roiku lähtötilanteessa, saa "vain" kiitoradan. Sinänsä ketutusta lisää se, että rahat paloivat tuhkana tuuleen ja ehkä joku toinen kokee saman kohtalon. Entäs, jos ei olisikaan varaa korjauttaa lopputulosta muualla?

      Mulla vasemmassa rinnassa on tuntunut ajoittain ikäviä vihlaisuja, etenkin jos olen tehnyt jotain raskaampaa (nostanut jotain tms. missä käytetään rintalihasta). Mietin, että onkohan sittenkään vielä turvallista alkaa liikkumaan ns. normaalisti? Ei sillä, että mulla mitään aikaa olis lenkkipolulla tai kuntosaleilla viettää, mutta tekisi mieli hiukan jumpata/zumbailla kotona iltaisin. Nyt vain epäilyttää, että olisiko voinut joku arpi tms. vähän revähtää, kun vasen rinta vihoittelee välillä. Ärsyttää tämä, kun haluaisi jo tehdä jotain (ja kuntopyörää en viitsi hankkia), mutta toisaalta en haluaisi kuitenkaan riskeeratakaan liian aikaisella liikunnanaloituksella tissileikkauksen tulosta. Koska te muut ootte aloittaneet liikkumiset ja millasella varustuksella? Mä mietin, että käyttäisinkö alkuun tota tukipantaa urheiluliivien kanssa. (sitä joka ekan leikkauksen jälkeen piti pitää 24/7 tissien päällä monta viikkoa) Sillon implantit ei varmasti liikkuisi mihinkään.

      "70G 800cc=70M": rohkeaa kun laitoit kuvia! Sä olet kyllä tosi hoikka ja pieni, noin muuten, paitsi rintavarustuksen osalta... Ollaan ehkä samaa kokoluokkaa, kuvien perusteella ainakin. Mietin, että tuleeko sulle koskaan niska-hartia kipuja rinnoista johtuen? Ja pystytkö esim. urheilemaan/löydätkö riittävän tukevia rintaliivejä jotka pitäis rinnat paikoillaan? Ja tärkein kysymys: mistä löydät itsellesi sopivat yläosat (paidat, topit, jakut jne?) ilman että ne roikkuu päällä ja saa näyttämään lihavalta?

      Vaikka mulla on paljon pienemmät rinnat, tuntuu että yhtäkkiä olen vierailla vesillä sen suhteen, mitä laittaa päälle. Vanhat kauluspaidat on liika pieniä rintojen kohdalta, jos ostan isomman---> tissit mahtuu, mutta muuten vaate on kuin teltta. Tyköistuvat trikoopaidat ovat toistaiseksi käyneet, mutta nyt haluaisin jotain "virallisempaakin". Jakuista ei viitsisi jättää nappeja auki, mutta liian isojakaan en haluaisi ostaa. Ompelijalla teettäminen on kallista ja aikaavievää vähtäämistä. Tajusin vain, että yhtälö: vaatekoko 32/34 ja 70D rinnat eivät sovi samaan settiin. Hyviä vinkkejä otetaan vastaan. (Itselläni on ompelukone, mutta mikään räätäli en sentään ole.)

    • Ai niin, toipumiseen liittyen. Mulla on tän tokan leikkauksen jälkeen ilmennyt ihan outo ja epämiellyttävä vaiva... Kun sen ekan kuukauden jouduin nukkuun selällään, niin mulla oli tyynyjä sekä selän, että polvien alla, olin vähän puoli-makaavassa asennossa ja ehkä painetta kohdistui häntäluulle enemmän kun normisti. Yön aikana ei saanut liikkua, kun ei saanut kääntyä kyljelleen. Joten makasin samassa asennossa kuin kivi. Viimesellä viikolla alkoi persaus olla jo aikas kipeä, etenkin aamulla herätessä häntäluun kohdalta vihloi ja sattui tosi paljon.

      Kun vihdoin pääsin nukkumaan kyljelleen, en ole sen koommin selällään nukkunut, koska se tekee edelleen tosi kipeää häntäluun kohdalta ihossa/ihonalaiskudoksessa. Mutta ongelma ei rajoitu pelkästään siihen, vaan sama kipuilu on siirtynyt myös istumiseen: vaikka istuisin tosi pehmeälläkin sohvalla tai tuolilla, jos en ole jommalla kummalla kankulla ja vaihda asentoa melko taajaan tahtiin, tulee persaus todella kipeäksi, hyvä kun pääsee sohvalta enää ylös.

      Olen miettinyt, että voiko olla, että mulle olis alkanut kehittyä siinä ekan kuukauden aikana makuuhaava, joka ei sit ehtinyt tietty kehittyä haavaksi asti... Mutta nyt ihonalaiskudos ei parane jostain kumman syystä, vaan jatkaa vihotteluaan päivästä ja viikosta toiseen aina kun istun. Mietin, että mitä tällekin nyt pitäisi/voisi tehdä ja onko kellään muulla ollut vastaavaa riesaa? Ihonalaiskudos häntäluun kohdalla tuntuu ohuelta, siis tuntuu, että häntäluu on heti ihon alla vastassa. Välissä ei ole läskiä tms. pehmentämässä istumista (kuten ennen?).

      :( Alkaa olla epätoivoinen olo, että eikö tämä kipuilu lopukaan...

    • tissi2011

      Jännittää kauheesti, viikon päästä perjantaina 16.12 leikkaus Virossa!
      Mitä ootte ottanu sairaalaan mukaan? Yövyn Helsingissä To-Pe yön ja hauaisin tietää miten satamaan pääsee helpoiten? Onko taksia helppo saada aamulla?
      Kirjoitetaanko sairaalasta sairaslomaa? :)

      • .............

        Mukaan vain minimi, mitä tarvitset: puhtaat alushousut, tukiliivit (ellet saa niitä sairaalasta), henkilöllisyystodistus, rahaa/visakortti, kännykkä, hammasharja, kampa tai pieni hiusharja. Jos välttämättä tarvitset, huulikiilto ja ripsari. Pikkuinen käsilaukku johon em. tavarat mahtuvat. Kun palaat, et saa kantaa mitään raskasta...

        Hesan takseista en tiedä, mutta jos tilaat etukäteen, niin silloin ainakin saat varmasti.

        Sairausloma ei ole palkallista, mitä tissileikkauksista tulee. Yhtä hyvin voit pyytää palkatonta vapaata työnantajaltasi... Kyse kun ei ole sairauden hoidosta, vaan esteettisestä kirurgiasta.


    • ihaveboobs

      Mulla oli mukana henkilökortti, lompakko, puhtaat alkkarit ja paita :D eipä kai siellä muuta tarvita kun ne välttämättömät. Ihan turha ottaa kauheeta tavara määrää kun leikkauksen jälkeen ei saa paljoo kantaa. :)

    • tissi2011

      Okei, kiitos vastauksista :)
      Otitteko sairaalaan mukaan jotain omaa evästä? Kuulin että ruuat Virossa ei ole kovin herkullisia ja konsultaatiossa sanoivat että varsinkin kasvisruoka on kuulemma kamalaa.

    • Agarena

      Melkein viisi vuotta: Kiitti, pitäneekin ottaa tuokin vaihtoehto huomioon.

      Ex-lauta: Itse en suuremmin ole vielä rehkinyt, kuin kuntopyörän selässä ja kävelylenkillä. Juoksua odottelin kovasti, mutta taidan nyt suosiosta jättää kevään puolelle. Ikävä tuo sinun vaivasi, luulisi olevan kuitenkin ohimenevää. Toivottavasti helpottaisi jo pian!

      70G 800cc = 70M: Rohkea veto laitaa kuvia! Hienoa, että sinulla on kaikki mennyt hyvin ja mikä tärkeintä, olet tyytyväinen lopputulokseen!

      tissi2011: Kyllä reissussa pärjää ilman eväitäkin. Mennessähän ei saa syödä mitään, ja eipä tuo ruoka nyt kuitenkaan se ikävin asia reissussa ole... Mutta omalle kohdalleni sattui ainakin ihan hyvät sapuskat! Niin, ja tosiaan vain välttämätön mukaan, ellei sulla ole sitten kantaja erikseen mukana... Onnea matkaan!

      • Melkein viisi vuotta

        Todellakin, tuota ruokailua ei kannata murehtia. Ennen leikkausta ei saa syödä eikä juodakaan ja leikkauksen jälkeen voi olla ettei ihan heti maitakaan, varsinkin jos kärsii helposti nukutuksesta aiheutuvasta pahoinvoinnista. Yleensä sairaalassa ei ehdikään saada kovin monta ateriaa aamupalan lisäksi. Virolaiset ruuat ovat vähän erilaisia suomalaiseen makuun ravintoloiden ulkopuolella. Olen huomannut tämän kun olen käynyt useampana vuotena kylpylämatkoilla ja "joutunut" maistelemaan hyvinkin erikoisen tuntuisia ruokia. Ainakin oman kokemukseni mukaan sairaalankin ruoka oli aivan syötävää vaikka olikin eri tavalla valmistettua (minulle osui jauhelihapihvit tillilihantyylisessä vaaleassa kastikkeessa, syötävää sekin).


    • Agarena

      Tuossa pikaisesti aikaisemmin, piti vielä tuosta kuntoilusta ex-laudalle... siis kyllä mulla ainakin edelleen tuntemuksia on, ettei kaikkea voi tehdä kuten ennen leikkausta. Koskakohan sitä on oikeasti "toipunut"? Mulla tosiaan tilanne varmaan hieman eri, kun olen tuota liikkumistakin havainnut, joten iisisiti täytyy ottaa...

      Ei sulla ole sitten ketään esim. sairaanhoitajaa tuttavapiirissä, jolta kysellä häntäluun kipuilusta, tai sitten tietysti ihan lääkäristä jos ei sitten ala jo hellittää? Tietysti, jos leikkauksestakaan et ole muille liiemmin puhunut, niin voihan tuo pitkään selällään nukkuminen vähän ihmetystä herättää. Mutta, toivottavasti tuo olisi nyt ohimenevä vaiva kuitenkin!

    • Joulutissit

      Mitä teille on sanottu tupakoinnista leikkauksen jälkeen? Laskun mukana tuli viime viikolla ohjeet jossa luki, että tupakointi on ehdottomasti kielletty 3 viikkoa leikkauksen jälkeen. Tästä ei kuitenkaan mainittu mitään konsultaatiossa... Miten ehdoton se siis on?

    • tissi2011

      Varmaanki siksi sanotaan tosta tupakoinnista, koska haavat parantuu nopeammin/paremmin jos ei polta:)

      • Ohjeet saanut

        Vielä parempi tulos saadaan jos lopettaa tupakoinnin jo useamman kuukauden ennen leikkausta. Näin ihon hiussuonisto ehtii palautua lähes tupakoimattoman tasolle.


    • tissi2011

      Kävin viime viikolla verikokeessa (PVK) ja rintojen ultraäänessä. Piti kai ottaa ne röntgenkuvatkin kun lähetteessä luki, mutta lääkäri sanoi ettei multa edes saa kunnolla otettua sellaisia. Liian pienet tissit varmaankin..
      No kaikki oli kuitenkin aivan kunnossa ja tässä sitä leikkausta sitten odotellaan jännityksellä.

    • HeLi

      Hei,pitkän harkinnan jälkeen menossa ottamaan täytettä Dkupin kärpäslätkiini :)
      Laitetaanko tän kokoisiin lihaksen päälle?Haluaisin vain yhden kuppikoon kohotuksen,roikkuminen ei niin haittaa,vaan tyhjyys :(
      Olen ymmärtänyt että toipuminen olisi nopeampaa lihaksen päälle laitetussa?
      On tuota lastenhoitoa aikas paljon yksin vastuulla,nuorin alle 2v...
      Suomessa laitetaan,ja eka käynti heti vuoden alussa.

    • Älä kirjoita tähän

      On jo olemassa 6. ketju kun tämä on liian pitkä. Kirjoittakaa siihen.

    • Anonyymi

      Kati, Kävin Mansurowilla rintojen suurennuksessa. Olin tosi tarkka mihkä menen. Lopputuloksen tarvitsi olla luonnollinen. Tuttavani kautta sain kuulla mansurowista. On kuulemma paras joten sovin tapaamisen. Heti ensi käynnistä alkaen tuntui hyvälle. Leikkaus sujui täydellisesti ja lopputulos on luonnollinen. Juuri mitä halusin. Jos kysymyksiä tuli matkan varrella niin aina sai vastauksen nopeasti. Jopa pyhänä. Minulle ei ole mitään muuta kuin hyvää sanottavaa. Ehdottomasti paras!

      • Anonyymi

        Vai että ehdottomasti paras? Olet siis käynyt suurennuttamassa rintasi myös muilla kirurgeilla kun osaat verrata. Voi pyhä yksinkertaisuus näitä "asiakkaita".... Koko palsta on täynnä feikkejä


    • Anonyymi

      Onko rinnan ”hölskymistä” muilla ollut? Meneekö ohi ajan kanssa?

      • Anonyymi

        Rinnan sisälle voi todellakin erittyä kudosnesteitä ja jopa verta. Minullakin ne "kurisivat" siellä rintoja käsitellessä, mutta hävisi sitten aikanaan itsekseen.


      • Anonyymi

        Osaatko kuvata tarkemmin mitä tarkoitat hölskymisellä? Onko vaiva vielä helpottanut? Tosin en varsinaisesti osaa auttaa, koska omat rintani ovat tänään vasta kahdeksan päivää vanhat.

        Miten muilla sujuu toipuminen? Itse mietin tässä sellaista, että missäköhän kohtaa uskaltaisi alkaa kantamaan kauppakasseja. Olen vasta kerran käynyt kaupassa siten, että olen itse kantanut ostokset, mutta silloinkin ostin vain muutaman jutun, jotka olivat lisäksi todella kevyitä. Mieluummin otan kuitenkin mahdollisimman varovasti, jotta en omilla toimillani pilaa tissejä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Osaatko kuvata tarkemmin mitä tarkoitat hölskymisellä? Onko vaiva vielä helpottanut? Tosin en varsinaisesti osaa auttaa, koska omat rintani ovat tänään vasta kahdeksan päivää vanhat.

        Miten muilla sujuu toipuminen? Itse mietin tässä sellaista, että missäköhän kohtaa uskaltaisi alkaa kantamaan kauppakasseja. Olen vasta kerran käynyt kaupassa siten, että olen itse kantanut ostokset, mutta silloinkin ostin vain muutaman jutun, jotka olivat lisäksi todella kevyitä. Mieluummin otan kuitenkin mahdollisimman varovasti, jotta en omilla toimillani pilaa tissejä.

        Etkö saanut hoito-ohjeita sairaalasta? Muistaakseni minulle sanottiin että pitäisi varoa kuukausi ja ennen kaikkea tukevia rintaliivejä pitää käyttää 24/7 mielellään useammankin kuukauden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etkö saanut hoito-ohjeita sairaalasta? Muistaakseni minulle sanottiin että pitäisi varoa kuukausi ja ennen kaikkea tukevia rintaliivejä pitää käyttää 24/7 mielellään useammankin kuukauden.

        No siis töistä ohjeistettiin olemaan pois kaksi viikkoa ja kuntosalille kirjoitettiin saikkua jäsenyyden jäädyttämistä varten seitsemän viikkoa. Mutta ei annettu mitään tarkkoja ohjeita arkisiin toimintoihin liittyen, esim milloin uskaltaa kantaa painavahkoja/normaaleja kauppakasseja jne. Yllättävän hankalaa tää kyllä on, kun ei oikein tiedä miten olla missäkin vaiheessa, ettei nyt aiheuta mitään vahinkoa, kuitenkin kallis leikkaus kyseessä. :D Toki sairaalasta voi näitä kysyä, mutta koetan nyt vielä tässä vaiheessa olla joka tapauksessa varovainen.

        Sinulle ohjeistettiin aika pitkä aika pitää tukevia liivejä 24/7! Onko sinulla suuret implantit? Itse sain ohjeistukseksi 3-4 viikkoa, jonka jälkeen voi omien tuntemusten mukaan alkaa käyttämään tavallisia rintsikoita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No siis töistä ohjeistettiin olemaan pois kaksi viikkoa ja kuntosalille kirjoitettiin saikkua jäsenyyden jäädyttämistä varten seitsemän viikkoa. Mutta ei annettu mitään tarkkoja ohjeita arkisiin toimintoihin liittyen, esim milloin uskaltaa kantaa painavahkoja/normaaleja kauppakasseja jne. Yllättävän hankalaa tää kyllä on, kun ei oikein tiedä miten olla missäkin vaiheessa, ettei nyt aiheuta mitään vahinkoa, kuitenkin kallis leikkaus kyseessä. :D Toki sairaalasta voi näitä kysyä, mutta koetan nyt vielä tässä vaiheessa olla joka tapauksessa varovainen.

        Sinulle ohjeistettiin aika pitkä aika pitää tukevia liivejä 24/7! Onko sinulla suuret implantit? Itse sain ohjeistukseksi 3-4 viikkoa, jonka jälkeen voi omien tuntemusten mukaan alkaa käyttämään tavallisia rintsikoita.

        No joo, tarkennetaan. Samoin minullekin ohjeistettiin ottamaan käyttöön myöhemmin normaalirintsikat. Implanttini ei ole suuret.


    • Anonyymi

      Meikäläisellä on nyt kaksi viikkoa ja neljä päivää leikkauksesta. Vasta toissapäivänä uskaltauduin ensimmäistä kertaa kantaa painavan kauppakassin parkkipaikalta kotiin. Ei tuntunut mitenkään pahalta. Eiköhän nää rinnat ilmoita kivun muodossa, jos tekee jotain mitä ei saisi.

      Miten muiden toipuminen sujuu?

    Ketjusta on poistettu 6 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Taasko se show alkaa

      Koo osottaa taas mieltään
      Ikävä
      26
      1851
    2. Miksi ihmeessä nainen seurustelit kanssani joskus

      Olin ruma silloin ja nykyisin vielä rumempi En voi kuin miettiä että miksi Olitko vain rikki edellisestä suhteesta ja ha
      Ikävä
      22
      1779
    3. Heikki Silvennoinen petti vaimoaan vuosien ajan

      Viiden lapsen isä Heikki kehuu kirjassaan kuinka paljon on pettänyt vaimoaan vuosien varrella.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      116
      1745
    4. Persut nimittivät kummeli-hahmon valtiosihteeriksi!

      Persujen riveistä löytyi taas uusi törkyturpa valtiosihteeriksi! Jutun perusteella järjenjuoksu on kuin sketsihahmolla.
      Perussuomalaiset
      70
      1557
    5. Onko ministeri Juuso epäkelpo ministerin tehtäviensä hoitamiseen?

      Eikö hänellä ole kompetenttia hoitaa sosiaali- ja terveysministetin toimialalle kuuluvia ministerin tehtäviä?
      Perussuomalaiset
      58
      1425
    6. Sakarjan kirjan 6. luku

      Jolla korva on, se kuulkoon. Sain profetian 22.4.2023. Sen sisältö oli seuraava: Suomeen tulee nälänhätä niin, että se
      Profetiat
      19
      1232
    7. Elia tulee vielä

      Johannes Kastaja oli Elia, mutta Jeesus sanoi, että Elia tulee vielä. Malakian kirjan profetia Eliasta toteutuu kokonaan
      Helluntailaisuus
      36
      1145
    8. Nellietä Emmaa ja Amandaa stressaa

      Ukkii minnuu Emmaa ja Amandaa stressaa ihan sikana joten voidaanko me koko kolmikko hypätä ukin kainaloon ja syleilyyn k
      Isovanhempien jutut
      10
      1127
    9. Söpö lutunen oot

      Kaipaan aina vaan, vaikkakin sitten yksipuolisesti.
      Ikävä
      11
      1108
    10. Avaa sydämesi mulle

      ❤ ❤❤ Tahdon pelkkää hyvää sulle Sillä ilmeisesti puhumalla Avoimesti välillämme Kaikki taas selviää Kerro kaikki, tahdo
      Ikävä
      36
      1102
    Aihe