Miten selvitä huomisaamuun?

-veronica-

Ajattelin yrittää, jos tänne kirjoittamisesta olisi apua, kun saa sanoa tämän ääneen.

Minua pelottaa.
Olen aikuinen, eronnut perheenäiti ja -myönnettävä se kai on- minulla on bulimia.
Oksennan vähintään kerran päivässä, joskus useamminkin. Hakeudun tilanteisiin, joissa saan rauhassa syödä hyvin -ja oksentaa rauhassa. Tähän asti olen pystynyt olemaan oksentamatta kun lapseni ovat kanssani (en halua huolestuttaa heitä, tai paljastua) mutta nyt olen alkanu oksentaa myös heidän aikanaan... Olen "harjaantunut" niin, etä pystyn oksentamaan lähes ääneti.

Joka ikinen kerta päätän, että tämä on viimeinen... kunnes tulee se seuraava viimeinen kerta. Oksentaessani pelkään todella paljon, pelkään että tukehdun tai sydämeni vain väsähtää ja lakkaa lyömästä. Haluaisin lopettaa, mutta en pysty. Joku siellä varmasri ymmärtää, kun sanon, että on vain pakko saada se kaikki ulos. Tyhjentyä. Tyhjenemisen jälkeen olo on hetken aikaa kevyt ja tyyni, kunnes tajuan miten sairas olen ja miten voin hetkenä minä tahansa kuolla, riistää lapsiltani äidin.

Tänään olen ollut syömättä (mikä on melko tavallista käytöstäni myös), kunnes illalla "jouduin" syömään kunnollisen kokoisen päivällisen. Puoli tuntia jo ajattelin, että hienoa, voin olla oksentamatta jos vain päätän niin. Kunnes tuli taas se tuttu tukehtumisen tunne.

Pelkään aivan valtavasti, että pian alan taas ahmia ja oksentaa lisää. Olen itkenyt viimeisen tunnin ajan, koska pelkään kuolevani seuraavaan tyhjennykseen. Toivoisin niin, että minulla olisi joku, joka auttaisi pahimman yli. Yritän keksiä, miten selviän huomisaamuun. Tiedän, että herätessäni aamulla olo on helpompi ja ahdistus poissa.

5

316

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • älä luovuta äiti!!<3

      Hei äiti! sanoit että tiedät täällä olevan jonkun joka tietää mitä tarkoitat sanomallasi: minä tiedän, valitettavasti. Olen itse pahasti koukussa bulimiaan. Välillä (oikeastaan joka hetki) pelkään samaa kuin sinä: että seuraava tyhjennys on samalla viimeinen henkäykseni, että tämä säälittäväksi elämän varjoksi muuttunut taipaleeni loppuu hetkenä minä hyvänsä. Itse en ole äiti, vaan tytär, mutta samankaltainen tilanne minulla: miten voisin tehdä sen vanhemmilleni, kuolla itse aiheutetusti ahmimalla ruokaa ja oksentamalla(!!!) inhoan itseni joka päivä enemmän ja enemmän: olen täysin järjissäni ja näen miten hirveitä asioita teen itselleni(!!!) mutta tuntuu että sairas mieleni ottaa vallan eikä päästä otettaan ennen kuin olen ahminut ja oksentanut tarpeeksi monta kertaa (monta kertaa, joka ikinen, kiduttava päivä :''( ). Vartaloni on jo selvästi äärirajoillaan, vetelee viimeisiään. Olen hauras kuin syksyinen puusta pudonnut, kuiva koivun lehti. Elämä pitäisi olla edessä, mutta tuntuu etten elä enää kauaa jos en pääse tästä irti. Tämä on hirveää enkä toivo kellekään tätä. Toivon sinulle niiiiiiiiiiiiiiin paljon voimia että pääsisit irti bulimiasta. itsesi, lastesi ja meidän kaikkien bulimikkojen puolesta. Lapsesi rakastavat sinua varmasti aivan hurjan paljon, olet heille kaikki kaikessa. Tasitele! Pystyt siihen! Pidä lapsesi lähelläsi, vietä heidän kanssaan mahdollisimman paljon aikaa: anna heidän läsnäolonsa ja rakkautensa muistuttaa sinua siitä, miten korvaamaton olet. Heidän nähtensä et voi ahmia ja oksentaa: aina kun tulee tarve ahmia, ota lapsesi kainaloosi ja lue heille kirjaa, pelatkaa yhdessä, lähtekää ulos kävelelylle... Mikään ei ole mahdotonta, PYSTYT SIIHEN!!

    • peloissaan

      On täällä toinenkin jo oikeasti ymmärtää. Itsekkin mietin siinä pöntön edessä kumarrellessa, että mitä jos koko elämä päättyy seuraavaan tyhjentymisyritykseen; löytyisin JOSKUS vessasta, naama turvonneena, koko kroppa turvonneena, rystyset verille, jokapaikka oksennuksessa, hirveä haju, keittiö sotkussa, ruuat pilaantuneina pöydillä, roskia joka paikassa..

      Tää on jotain niin hirvittävän pelottavaa, kun tuntee siellä vessassa sormet kurkussa kuinka sydän räpiköi, hakkaa läpättäen "vielä kerta.. vielä toinen kerta.."

      Pelkään meidän puolesta :< Kaikki tätä sairastavien, miksei tästä vaan voi päästä eroon.

    • Mitä tähän sanomaan...

      Muuta kuin että olen nähnyt ihmeitä tapahtuvan: ihmiset jotka ovat kärsineet vaikeasta masennuksesta ovat toipuneet vaikka eivät uskoneet siihen itsekään - ihminen joka oli hukkua bulimiaan kohtasi toisen ihmisen joka ravisteli hänet hereille ja antoi voimia ponnistella takaisin elämään... joka tapauksessa pohjimmiltaan on ollut kyse aivan arkisista asenteen muutoksista: siitä että päättää lopulta kohdata pelkonsa ja haluta itselleen hyvää hyväksyy sen että esim. ahmimalla ja oksentamalla (tai eristäytymällä/vetäytymällä ja lamaantumalla) sitä hyvää ei saavuteta. Uskon myös että joskus pelkkä "luovuttaminen auttaa"; hiljainen päätös siitä että nyt riittää, minulla on parempaakin tekemistä kuin pumpata ruokaa sisään ja ulos... voimia!! Toivottavasti löydät jotain johon tarttua, ihan pienikin juttu saattaa riittää; koita löytää edes pieni alku onnistumisten ketjuun; mitä sydämesi kertoo sinulle?

      t. nimimerkki "vasta-vai-jo 5 viikkoa kuivilla"

    • TotuusTekeeKipeää

      Tuttu tunne...

      kello on 7 aamulla. Minä heräsin tunti sitten karmeisiin rytmihäiriöihin. Sairastanut olen jo naurettavan pitkään, joka ikinen päivä, mutta nyt tuli stoppi. Kohta ei oikeasti pumppu jaksa enää, kun leposyke alkaa lähennellä 100. Tällaiset ikävät tosiasiat tulee tämän sairauden kanssa vääjäämättä vastaan, ja silloin kun ne tulee näinkin vahvoina, ei jää kuin kaksi vaihtoehtoa: lopeta oksentelu tai kuole pois. En todellakaan halua kuolla, olenhan vasta 21. Toivon vain hartaasti, että pikkuinen sydämeni jaksaa vielä läpättää, vaikka olen sitä niin huonosti kohdellut!

    • säikähtänyt22

      Mulla oli noin 2 vuotta sitten sellainen tilanne, että yksi ilta (oksentamisen ja treenien jälkeen) sain jonkinnäköinen "rytmihäiriön" siis tiskasin keittiössä asitoita, oli edelleen treenien jälkeen sykemittari ranteessa ja yhtäkkiä pumppu alkoi hakata aivan hulluna ja tuli kuvottava olo ja kylmä hiki tulvalhti koko kropasta.. En yhtään tiennyt mitä tapahtui, mutta heitin sykemittarin päälle ja lukema säikäytti; 145-153 (en muista tarkkaan) mutta TODELLA korkea siihen nähden että vain seisoin. Muistan ajatelleeni että se on menoa nyt. Pikkusisko onnistu taluttamaan sohvalle makaamaan, johon sitten nukahdin. Meillä ei ollut muita kotona, eikä sisko tajunnut muuta kuin että mulla oli huono olo. Sillon lopetin oksentamisen melkein vuodeksi. Sitten se alkoi uudestaan.. enkä vieläkään oo onnistunut lopettamaan. Edellämainittuja kohtauksia ei ole sen jälkeen tullut (siis niin pahana ainakaan) ja melkein toivoisin, että kävis jotain, joka säikäyttäis mut lopettamaan tän oksentamisen. Voi vaan olla, ettei toista varoitusta enää tule, että se on sit kerrasta poikki. :(

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 193
      2599
    2. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      207
      2353
    3. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      63
      2272
    4. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      179
      1771
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1354
    6. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      12
      1288
    7. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1287
    8. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      20
      1233
    9. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1215
    10. Venäjän sissit lakkojohtajat

      Odottavat 'lisätä lakkoja' Toverit käskyttää. Eikä ensimmäinen kerta.
      Suomen Keskusta
      3
      1118
    Aihe