Oletteko kuulleet Maija Kaunismaan esittämän ja Sofi Oksasen sanoittaman laulun Ruma barbi? Se on levyllä Liian lyhyt hame - Kertomuksia keittiöstä. Olen menossa tammikuussa katsomaan Kansallisteatterin esitystä, jossa tuo laulu myös esitetään.
Laulun sanat ahdistavat ja saattavat jopa itkettää. Teksti on riipaiseva esimerkki naisen esineellistämisestä ja hänen kohtelemisestaan ulkonäön mukaan.
Valitettavasti laulu tuo mieleeni asioita, joita olen joskus lukenut vammaisten naisten kohtaamasta lähisuhdeväkivallasta ja oman kumppanin halveksivasta suhtautumisesta. On helppo uskoa, että jotkut miehet suhtautuvat vammaiseen vaimoonsa tuon laulun kuvaamalla tavalla. Useinhan todetaan, ettei vammaisilla naisilla ole arvoa miesten silmissä. Laulussa "rumaa barbia" verrataan kiitolliseen kameliin ja uskolliseen koiraan, ja on mahdollista, että joku ajattelee vastaavasti vammaisestakin naisesta.
Mitä ajatuksia vammaisen naisen arvon määrittely ulkonäön perusteella teissä herättää? Uskallatteko puhua läheisten osoittamasta halveksunnasta? Oma kumppanini arvostaa minua ihmisenä, mutta olen aiemmin kohdannut miesten ikävääkin suhtautumista, kuten varmasti lähes jokainen vammainen nainen.
Pohdintaa
3
124
Vastaukset
- Mene edellä
kyllä se jää kestää
- teemallinen suffiksi
"Mitä ajatuksia vammaisen naisen arvon määrittely ulkonäön perusteella teissä herättää?"
vanha klassikko, vittu se on vammasellakin. - näinonnäppylä5
Ja miehiä ei sitten arvoteta ulkonäön perusteella, vai?
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Mies vinkkinä sulle
Jos pyytäisit kahville tai ihan mihin vaan, niin lähtisin varmasti välittämättä muista897627- 1055522
- 2664738
- 484662
- 653382
- 502768
- 582447
Olet oikeasti ollut
Niin tärkeä mulle ja kaikki meidän väliltä on pilattu ei yksistään sinun toiminnalla vaan minun myös.222408Kuuluu raksutus tänne asti kun mietit
Pelkäätkö että särjen sydämesi vai mikä on? En mä niin tekisi mies koskaan 😘292372- 412244