68 vrk:n kuivaus

p.o. hojola

ihan uskomaton juttu meillä.
firma kuivasi vakuutusyhtiön laskuun wc:n lattiaa yli 2kk !

Olen sata varma, että halvemmaksi olisi tullut piikata 2.5m2:n lattia ylös ja valaa uusi.

Luulisi että näissä hommissa olisi jotain järkeä.
Sähköä kului tässä tekniikassa 2500 kWh!!!

Sähkön hinnalla olisi saanut jo betoniauton pihalle

vakuutusyhtiön mies vaan kehui tekijöitä!?!?

35

11103

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • näin se homma

      juups, ja rahat jaetaan puoliks..

    • kallista o

      Meillä betonilattian kuivaamiseen meni 2vk, mutta se on vain pinnalta kostea. Toisessa paikassa taisi mennä 6vk eli 42pv, mutta sielä olikin sitten lattia alta kastunut ihan kunnolla. Sähköä tosiaan meni, muistaakseni 6vk kuivatuksesta tuli meille joku 500e sähkölasku.

    • Jotain itse tehnyt

      Eli vajaa 300 euroa. Tuskimpa olisi tuolla hinnalla Remontti Reijo uutta lattiaa valanut (piikkaustyö valutyö materiaalit). Uuden valaminen olisi ollut ehkä hieman nopeampaa.

      • 23

        Niin.
        Miten pitkään sen uuden valun olisi pitänyt kuivua?


    • mickonen

      Sentti viikossa on aika hyvä arvio betonilaatan kuivumisessa. Eli 10 sentin laatta 70vrk. Siihen vielä piikkaus yms. ajat ja kulut päälle.

    • Paikallisvalvoja

      Heh heh. Kuivausliike vedätti taas vakuutusyhtiötä oikein kunnolla. Kahden kuukauden kuivaus maksaa päivätaksoilla vähintään välimittauksineen vähintään 2500 euroa ja siihen sähkön kulutus päälle. Ei mitään järkeä..

      Nykyään tuollainen kostunut lattia piikataan pois ja valetaan uudelleen nopealla massalla, jolloin päällystämään päästään muutamassa päivässä. Massa toki maksaa suunnilleen kolme kertaa betonin hinnan, mutta ei vaikuta 2,5 neliön lattiassa ratkaisevasti. Kyseessähän olisi noin 0,2 kuution määrä eli kustannus on vain muutama satanen.

    • Tätäkin kokeillut

      Kuules nyt Paikallisvalvoja!

      Ei se Kuivausliike välttämättä saa tuosta kuivauksesta kuin noin 500 €(kuivauksesta asennuksineen, välimittauksineen ja kuivauksen purkuineen). Niin ovat vakuutusyhtiöt nuo kuivauksetkin kilpailuttaneet että ainakin suurimmat Suomessa toimivat yritykset "joutuvat" suorittamaan nuo kuivaukset vuosisopimushinnoilla jotka perustuvat kuivattavaan pinta-alaan.

      Mietipä onko kannattavaa käydä suorittamassa noita välimittauksia yhtään ylimääräistä kertaa. No ei! Joten usein tehdään niin että jos seinä tai lattia on aivan märkä (eli ei pelkästään pinnasta kastunut), koneet käydään asentamassa ja sitten annetaan koneiden "huutaa" se kuukausi ennen ensimmäsitä välimittausta.

      Kulut minimissään tuollaisesta 2,5 neliön kuivauksesta ovat (jos kuivattava kohde esim. noin 30 min. ajomatkan päässä kuivausliikken varastolta eikä muuta "keikkaa" tuohon suuntaan ole):

      1. Ajo kohteeseen ja kuivauskaluston asennus. Yht.1 h - 1,5 h
      2. Jos rakennetta kuivataan esim. säteilylämmittimin tehostamalla, lämmityksen sammuttaminen 1 vrk ennen mittareikien poraamista. Yht. 1h
      3. Reikien poraaminen lattiaan / seiniin. Yht.1,5 h
      4. Suhteellisen kosteuden mittaus. Yht. 2 h - 3 h (riippuen reikien / käytettävissä olevien antureiden määrästä)
      5 Kuivauskaluston purku kohteessa puhdistus varastolla. Yht. 0,5 h

      Eli yhteensä 6 - 7 tuntia työtä (jos kohde siis kuivunut tässä ajassa, muutoin kohdat 2 - 4 toistetaan kunnes rakenne on kuiva...).

      No kun työtuntien lisäksi lasketaan mukaan polttoaineet ym. kohteeseen siirtymiseen liittyvät kulut ja kalustollekin jonkinlaista "vuokraa", niin ei siinä Kuivausliikkeelle voittoa / katetta kyllä jää...

      Toisin ovat ne kuivaukset joita ei vakuutusyhtiö tilaa, ne tehdään yksikköhinnoin.

      • laattapomo 32

        Hehehheee

        Niinhän ne joo yrittävät laskuttaa ja selitellä jostain koneiden sammuttamisesta tai "jäähdytykselle" asentamisesta...niissä koneissa on olut jo viimeiset kymmenen vuotta ajastimet joten ei sitä nappia tarvitse raahautua tunnin ajomatkan päähän painamaan... saa...li mikä tollo.

        Ja toiseksi, ei niitä kukaan täysjärkinen enää reikiä poraamalla mittaa vaan näytepaloilla...eli tässäkin yksi käynti vähemmän...no laskuttavat kyllä tästäkin jotta vakuutustarkastajat ja isännöitsijät voidan viedä lappiin lomalle...ja muuten ikinä en ole nähnyt että kuivausliikkeellä mensi edes yli puoli tuntia (saati kaksi tuntia) kohteessa mittaamassa, yleensä kymmenen minuuttiakin on pitkä aika.


      • Mestari-Ikuinen

        Niin, niin. Mutta kysymys onkin siinä mitä sillä kuivatuksella saavutetaan? Tarpeeksi kauan vuotanut putki/viemäri on aiheuttanut jo vahinkoa muuallakin kuin pelkästään siinä kuivattavassa lattiassa. Nopein ja tehokkain kuivatus on purkaa se märkä/kostea aines pois ja korvat se kuivalla/uudella rakenteella.

        Nythän mittareina on vain se mitä vakuutusyhtiö vs rakennusliike keskenään ovat sopineet kun asiassa pitäsi huomioida asiakas joka vahingon on kärsinyt.

        Asiakas yleensä saa luuhata muiden nurkissa sen takia koska vakuutusyhtiö ei hyvitä sitä asumishaittaa vaan kuittaa sen olankohautuksella. Mutta tulevaisuudessa tilanne tulee muuttumaan, vaatimustaso kasvaa ja nopeus on valttia ei hitaus.


    • remonttimies

      2 kuukauden kuivatusaika ei ole erityisen pitkä varsinkin jos pystytään kuivattamaan vain yhdeltä puolelta kuten ulkoseinissä ja lattioissa pystytään.

      On kyllä aika väärin, että joudut maksamaan itse sähkölaskusi, eikä vakuutus korvaa kuivatuksen aiheuttamaa kulutusta.

      Tietysti vakuutusyhtiölle tulee silloin edullisemmaksi kuivattaa.

      Kuivatusfirmoista voin sanoa, että ainakin meidän käyttämämme kuivaajat ovat kunnollista porukkaa ja tekevät työnsä rehdisti. Olen lukemattomia kertoja itse todistanut vierestä lukemia ja heidän työtään ja vakuuttunut heidän ammattitaidostaan.

      • Anonyymi

        Jos remontissa käytetään asukkaan sähköä niin sen hinnan saa aina takaisin, koneissa on mittaus kulutuksesta. Siis Aina.


    • Tätäkin kokeillut

      Kyllä pitäisi vakuutusyhtiön korvata tuo sähkönkulutus (saattaa toki riippua vakuutustasosta ja -yhtiöstä).

      Joka tapauksessa kannattaa ilmoittaa omaan sähköyhtiöön että on ollut tälläinen vesivahinko jota kuivattu ja siitä johtuen vuosikulutus on tänä vuonna noussut, niin ei sitten seuraavana vuonna nouse tuo vuosiarvio...

    • korvaa sähkönkin

      Meillä maksoi vakuutusyhtiö sähkönkulutuksen kun kosteusvahinkoa kuivattiin. Arvioin kuivatukseen kuluneen sähkön määrän hinnan ja vakuutusyhtiö vähensi sen omavastuuosuudestani. Reippaasti vain kysymään vakuutusyhtiöstä korvaus kulutetutsta sähköstä.

    • Hohoijaaaaa

      "ja muuten ikinä en ole nähnyt että kuivausliikkeellä mensi edes yli puoli tuntia (saati kaksi tuntia) kohteessa mittaamassa, yleensä kymmenen minuuttiakin on pitkä aika".

      Joo ja saadaan väärät lukemat

    • Paikallisvalvoja

      Vai "joutuvat" kuivaamaan pinta-alaperusteisilla sopimushinnoilla. Ja heh heh. Milläs nyt esimerkiksi kantavan seinän kostuneen alasidepuun kuivaaminen tehdään pinta-alaperusteisella sopimushinnalla, häh? Kaikkea soopaa sitä kuivaajat viitsivät tännekin kirjoitella.

      Yksikään kuivausyhtiö ei kuivaa 500 eurolla muuta kuin korkeintaan jonkun kostuneen lattiakaivon ympäristön pintaremppaa tehtäessä.

      Ja kukas on puhunut turhista välimittauksista? Totta kai mittauksia pitää tehdä, että voidaan seurata kuivumista ja ennakoida prosessiin tarvittavaa aikaa. Mutta niitä välimittauksia ei taatusti tehdä hyväntekeväisyytenä. Joka ainoasta käynnistä laskutetaan. Välimittauksia ei yksikään kuivausyhtiö suorita pinta-alaperusteella vaan laskutus tapahtuu ajan käytön mukaan.

      Alalla toimivana joudun jatkuvasti toteamaan tuota kuivausfirmojen toteuttamaa vakuutusyhtiöiden lypsämistä. Eipä tarvitse ihmetellä vakuutusmaksujen suuruuta.

    • Tätäkin kokeillut

      Kyllä ne vakuutusyhtiöiden vuosisopimukset vaan ovat pinta-alaperusteisia, siitä olen varma! Ei sen alaohjauspuun pinta-alaa tietenkään mitata vaan sen kuivattavan tilan kosteiden / kuivattavien alueiden lattia- ja seinäpinta-alat...

      Ja kyllä ne välimittaukset kuuluvat siihen samaan kiinteään hintaan. Kysypä joskus vakuutustarkastajalta (jos sellaisia satut oikeasti tuntemaan).

      Isännöitsijöille ym. tilaajille (muille kuin vakuutusyhtiöille) kun tehdään, laskutetaan yksikköhinnoin, mutta vakuutusyhtiöt eivät tilaa koskaan yksikkö- / tuntihinnoin kuivausta! Purkutyöt saa tehdä kohteessa vuosisopimuksessa yksilöidyin (matalin) yksikköhinnoin, mutta kasaustöistä pitää aina antaa kiinteä hinta. Näin on, valitettavasti.

      Ja kyllä ne välimittauksetkin kuuluisi tehdä virallisten ohjeiden mukaan (hyvä on, mittareikien kuuluisi tasaantua RT-kortin mukaan se 3 - 7 vuorokautta, mutta jos tuo aika vielä odotettaisiin, venyisi kuivaukset vielä pidemmiksi... Kyllä sen mittaustuloksen saa tarpeeksi oikeaksi vuorokaudenkin reiän tasaantumisella, kunhan vain antaa sitten tikun tasaantua sen vähintään tunnin, hyvin puhdistetussa, putkitetussa ja tulpatussa, mittareiässä,

      Uskon että Suomesta löytyy kaikenlaisia ja tasoisia kuivausliikkeitä. Toiset yrittävät aina mennä sieltä missä aita on matalin ja laskuttaa silti priimasta. Mutta totuus on se että minkä taakseen jättää, sen edestään löytää eli ainakin suurimmilla kuivausliikkeillä on takuu työlleen, joten paskaa laatua ei kannata tehdä. Jos kuivausliike jättää rakenteen märäksi ja myöhemmin selviää että rakenne on märkä vaikkei mistään enää uutta kosteutta ole päässyt, niin arvatkaapa kuka maksaa remontin materiaaleineen? Aivan oikein, kuivausliike!

      • Paikallisvalvoja

        Höpö höpö. Kuivausliike tulee ja kartoittaa taas ja löytää uuden syyllisen kostumiselle. Ja taas vakuutusyhtiö maksaa. Näin se vaan valitettavasti menee, vaikka kuivausfirman mies mitä muuta väittäisi. Ja me kaikki yhdessä maksamme sen kaiken edelleen kohoavina vakuutusmaksuina.


      • Tätäkin kokeillut
        Paikallisvalvoja kirjoitti:

        Höpö höpö. Kuivausliike tulee ja kartoittaa taas ja löytää uuden syyllisen kostumiselle. Ja taas vakuutusyhtiö maksaa. Näin se vaan valitettavasti menee, vaikka kuivausfirman mies mitä muuta väittäisi. Ja me kaikki yhdessä maksamme sen kaiken edelleen kohoavina vakuutusmaksuina.

        Luepa viestini kunnolla! Kirjoitin että jos ei uutta syyllistä löydy, kuivausliike maksaa.

        Ei sellainen kartoittaja / kuivausliike yleensäkään kovin pitkään töitä saa vakuutusyhtiöltä tai isännöitsijältä jos keksimällä keksii itse vahingon aiheuttajia ja näin yrittää huijaamalla saada laskutettavaa... Myönnän että joskus sattuu ns. monivammatapaus jossa ei heti havaita kaikkia vahingon aiheuttajia ja mahdollisesti pinnat ehditään laittamaan kiinni ennen kuin havaitaan että rakenne kastuu vieläkin.

        Ja kuten sanoin kuivausliikkeitä on monenlaisia, näin ollen myös kartoittajia ja kuivausasentajiakin, joten valitettavasti ylilyöntejäkin sattuu mukaan.


    • näin se menee

      Kuivaushinnat ovat neliö perusteisia ja sisältää tarvittavat seurantamittaukset. On kyse sitten korvattavasta (vakuutusyhtiö maksaa) tai ei korvattavasta vahingosta (taloyhtiö maksaa)
      Kuivaussähkön kustannuksista pitäisi saada korvausta, ainakin jos kyse on taloyhtiöstä ja korvattavasta vahingosta.

    • eemeli*

      mietippäs mitä muuta olisi tarvinnut uusia jos olisi piikattu lattia pois. mahdollisesti viemärit ja lattia lämmitys

    • dssssssssssssssssa

      Kosteusvaurioon alkaa kasvaa hometta 2 vuorokauden jälkeen ja 2 viikon jälkeen 100% kosteusvaurioista on myös homevaurioita. Teillä kuivattiin 2 kk... Hyvä tapa aikaansaada kunnon myrkyllinen homeasunto.

    • kartoittaja75

      sitähän varten on desinfiointi, toope!!

      • Kartotahan sä vuan75

        Kusettajia varten vai, mutta myrkytykset on onneksemme loppu 1.2.2013 PHMG ja PHMB ja toivottavasti kieltävät kaikenlaiset kosteusvaurio- ja homevauriorakennusten myrkkyjen myrkytykset. Homeiden ja myrkkyjen mekaaninen puhdistus ilman "desinfiointeja" on turvallisin kaikille. Olipa sitten terve tai sairas.


    • Teollisuusvak

      Kuivaukset suoritetaan neliö perustein sisältäen kaikki muut paitsi sähkön.
      Vakuutusyhtiö hyvittää sähkön.
      Orgaaniset materiaalit vaihdetaan tai puhdistetaan sekä desinfioidaan siihen nähden mikä tarpeellista.
      Kivi ja eristerakenteet kuivataan ellei kyseessä viemärivesivahinko tai harkinnan varaisesti jos pitkäaikainen vuoto.

      Vakuutusyhtiön laskuun korjataan hyvää rakennus tapaa noudattaen selkeät vahingosta aiheutuneet mikrobivauriot.
      Sisäilma tai mikrobinäytteitä ei makseta erikseen ellei siihen painavaa syytä.

      Jos kaikki vesi- ja kosteusvaurio vahingot puretaan kivijalkaan asti ja korjataan Suomen mittakaavassa paremmaksi kuin edeltävä niin voitte varautua n.10x suurempiin vakuutusmaksuihin kuin nyt ja lisäksi vakuutusehdot kiristyvät.

      Siis maksatte enemmän ja hylkäysprosentti kasvaa. Vakuutusyhtiö on voittoa tavoittelevaa liiketoimintaa eikä siis hyväntekeväisyys laitos.
      Valtiolta voitte pyytää hyväntekeväisyyttä joskin veroissa maksamme kaikki takaisin.

      Ja tiedoksenne kaikille foorumia lukeville. Vakuutusyhtiöt eivät käytä vahingoissaan desinfiointi yrityksiä. Käytämme vahingoissa kumppaneita jotka tekevät vastuullisesti oman osansa auttaakseen asiakasta mahdollisimman kustannus- ja laatutehokkaasti siitä huolimatta onko maksajana vakuutusyhtiö vai itse asiakas.

      Yksilöiden taitotasot vaihtelet kuten jääkiekko kentällä mutta sen takana on aina yritys joka vastaa lopputuloksesta.

      • Ei vastannut mistään

        Ei edes puheluihin eikä sähköposteihin kun karmea totuus tuli ilmi MCF PHMG. Myrkytys. Näin kuivan kuivaajat Päijät Hämeessä.

        Millä meinaat desinfioida turvallisesti jatkossa kerro? Kun mainitset vielä sanan "desinfioidaan". Tyhmät luulee, että siinä koko homepaskaongelman pelastus varsinkin kun vocipaskaa on jauhettu muutama kuukausi eikä tuuletukset ole auttaneet yhtään mitään.

        Myrkyttäjiltäkin vois kysyä "hjyväntekeväisyyttä" koska "hyvää hyvyyttään ja ketunhäntä kainalossa näitä desinfiointeja meilläkin tekivät ennen näytteiden ottoa". Siis tuo on Suomeksi homekusettivat röyhkeästi.
        Nimimerkillä entinen "molari" jääkiekkokentiltä.


      • Kuivan kuivaus
        Ei vastannut mistään kirjoitti:

        Ei edes puheluihin eikä sähköposteihin kun karmea totuus tuli ilmi MCF PHMG. Myrkytys. Näin kuivan kuivaajat Päijät Hämeessä.

        Millä meinaat desinfioida turvallisesti jatkossa kerro? Kun mainitset vielä sanan "desinfioidaan". Tyhmät luulee, että siinä koko homepaskaongelman pelastus varsinkin kun vocipaskaa on jauhettu muutama kuukausi eikä tuuletukset ole auttaneet yhtään mitään.

        Myrkyttäjiltäkin vois kysyä "hjyväntekeväisyyttä" koska "hyvää hyvyyttään ja ketunhäntä kainalossa näitä desinfiointeja meilläkin tekivät ennen näytteiden ottoa". Siis tuo on Suomeksi homekusettivat röyhkeästi.
        Nimimerkillä entinen "molari" jääkiekkokentiltä.

        "Vakuutusyhtiöt eivät käytä vahingoissaan desinfiointi yrityksiä".

        Näinhän sen varmaan pitäisikin mennä, että ei ainakaan missään nimessä tämän viimeisimmän totuuden tultua julkisuuteen ja 1.2.2013 jälkeen. PHMG ja PHMB Myrkytys uutiset.
        http://homepakolaiset.fi/tutkimustietoa/MyrkyllisetBiosidit_mss.pdf


    • Korjaussuunnittelija

      Mikroaaltokuivatuksella paikka olisi saatu kuivaksi parissa kolmessa päivässä.
      Kokeiltu on ja palkko on uskoa kun näkee.

    • Anonyymi

      En oo nähnyt vielä homehtuvaa betonia heh heh kusetusta

      • Anonyymi

        Mutta idiootin näet aina peiliin katsoessasi. Sekin varmaan huvitukseksi riittää, vrt. hullulla halvat huvit ja idiootilla ilmaiset.


    • Anonyymi

      Mitä luokkaa nuo neliöhintaiset vakuutusyhtiöiden kuivatushinnat sisältäen laminaatin purun ovat yleensä? 10e 30e vai 100e neliö?

    • Anonyymi

      Vastapäätä pyromaani poltti jonkin verran vanhaa leikkimökkiä. Vakuutuksyhtiön piikkiin kun se mökki purettiin ja rakennettiin uusi, niin homma oli kuin Speden rautakauppasketsissä. Lauta kerrallaan irrotettiin ja vietiin hitaasti laahustaen peräkärryyn..

    • Anonyymi

      Meillä aikanaan kastui koko talon laatta jota kuivattiin kolmella adsorbtiokuivaimella kolme kuukautta kunnes reikämittausten perusteella oli referenssiarvoissaan eli suhteellisen kuiva. Vakuutusyhtiö kyllä korvasi n.80% sähkölaskusta mitä tuli. Siinä kului sähköä kolmessa kuukaudessa kahden vuoden sähkön määrä.

    • Anonyymi

      Mitäs hyötyä on siitä että betoniauto on pihalla?

    • Anonyymi

      Hiustenkuivaajalla kun hetken puhaltelee niin se on siinä ja uusi parketti heti päälle.

    • Anonyymi

      A kuivauksen Pyymäki antaa kuulemma hyvät huuli hölkät kesken työpäivän mies asiakkaille.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      100
      2926
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      106
      2490
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2250
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      22
      2082
    5. Persuilla ja Saksi-Riikalla meni sitten pornon levittämiseksi koko touhu.

      Onko kenellekään yllätys?
      Perussuomalaiset
      177
      1886
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      44
      1883
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1817
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1756
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1558
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe